The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2008, 21:41
Wiedziałem, ze na forum będzie lament, ale widze,że są też optymiści Co do meczu, niebyło tak źle. Rozjedziemy ten klub z Jerozolimy w pył. Juz dzis moglismy zapewnic sobie awans, ale co się odwlecze to nie uciecze Kolejny mecz przegrywamy przez Cantoro. Zieńczuk ma jeszcze koszmar ateński przed oczyma i pewnie dlatego tak słabiutko zagrał. No trudno. Teraz pozostaje nam przyjśc tłumnie na mecz rewanżowy i pokażemy jak sie bawi Wisełka. Strzelilismy bramkę, więc juz cos jest. Pozdrawiam optymistów III runda będzie nasza!

Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 30.07.2008, 21:42
luke1906 napisał(a):Wyświetl post

Pawełek - w 1 połowie umierał z nerwów, w 2 uratował nam tyłek, jakkolwiek zachowanie przy obu bramkach raczej kiepskie

Baszczyński - bardzo kiepsko, większość akcji Beitaru szla jego stroną

Zieńczuk - tragedia, kompletnie niewidoczny

Sobol - dlaczego nie strzelał? dlaczego sędzia nie przerwał tej akcji i nie dał mu kartki za symulowanie? nie byłoby kontry i bramki...

Boguski - dużo walki, dobry występ, ale ewidentnie głupieje gdy znajduje się pod bramką przeciwnika

Skorża - bardzo źle, fatalne zmiany, jak już ktoś wcześniej pisał nie rozumiem dlaczego zszedł Jirsak i Boguski zamiast Mauro i Zieńczuka? dlaczego zmiany były tak późno, a nie około 60 minuty gdy po prostu nie istnieliśmy na boisku?

poza tym mam wrażenie, ze to 4-5-1 się nie sprawdza, tracimy wszystkie atuty w ofensywie grając górne piłki na Brożka, dlaczego nie możemy grać piłką cały mecz, tak jak to było po strzeleniu bramki gdzie Żydzi się kompletnie pogubili? przez większość meczu nie byliśmy w stanie wymienić kilku skąłdnych podań i traciliśmy piłkę momentalnie
Krytykujesz Skorze ,a kogo mial wpuscic .Jirsak i Boguski byc moze byli zmeczeni i naelzala im sie zmiana ,nie jest wina trenera ze ma dwoch emerytow po kontuzjach do zmiany.Beitar wpuscil Zandberga i zrobil im 2 gole .Jakby Skorza mial takich pilakrzy jak ma Beitar (przynajmniej Abreu ,Boatenga i tego Banachuriana) to bylo nie bylo takiego problemu .My za kupujemy jednego pilkarza 4 tydzien(Neia) i nie wiadomo czy go kupimy .Gramy 4-5-1 bo nie ma drugiego rownorzednego napastnika obecnie i lepiej dac Jirsaka ,niz Niedzielana czy Kmiecika...
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.07.2008, 21:43
Rob_Zombie napisał(a):
PS. rewanż za tydzień czy za dwa tygodnie?
6. sierpień...

nie chodzi o wynik. Nawet nie chodzi o grę. Chodzi o to, że nie wiem, jak można pozbywać się zawodników, nie sprowadzając za nich nikogo? Czego my szukamy? Chcemy do końca świata babrać się w lidzę, którą niedługo Wyspy Owcze przegonią?

Na ławce siedziało 12 graczy, tak? A sprzedać 6. i kupić dwóch dobrych - wyszło by na lepsze.

Bo nawet gdy wygramy z Beitarem... to co chcemy osiągnąc dalej?
Ostatnio edytowane przez Elendil : 30.07.2008 o godz. 21:45.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.07.2008, 21:43
przy wyniku 3:2 dla nas Zydzi dią do III . licza sie bramki na wyjeździe .
no remis to oczywiste , choćby było 15:15 ( 5 hattricków Sobola ) to Beitar .
my musimy wygrac róznica jednego gola 1:0 , a przy wyższych wynikach do róznica 2 np. 4:2 5:3 itp.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.07.2008, 21:44
Snakes napisał(a):Wyświetl post
Krytykujesz Skorze ,a kogo mial wpuscic .Jirsak i Boguski byc moze byli zmeczeni i naelzala im sie zmiana ,nie jest wina trenera ze ma dwoch emerytow po kontuzjach do zmiany.Beitar wpuscil Zandberga i zrobil im 2 gole .Jakby Skorza mial takich pilakrzy jak ma Beitar (przynajmniej Abreu ,Boatenga i tego Banachuriana) to bylo nie bylo takiego problemu .My za kupujemy jednego pilkarza 4 tydzien(Neia) i nie wiadomo czy go kupimy .Gramy 4-5-1 bo nie ma drugiego rownorzednego napastnika obecnie i lepiej dac Jirsaka ,niz Niedzielana czy Kmiecika...
Ja bym wolał żeby zamiast wolnego Dawidowskiego wpuścił szybkiego Małeckiego. Być może niewiele by to zmieniło ale na podmęczonego rywala Mały miałby szanse wygrac jakiś pojedynek biegowy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Angelo Hugues wroc!!!!!
powiem banalnie - gdybysmy mieli pod bramką Franka albo Żurawia - Syjoniści byliby rozjechani. Szczerze - to ja się boję 3 rundy - bo wynik wydaje sie być bardzo nieciekawy
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Jutro chcę widzieć za sobą w kolejce ~14999 osób stojących po bilet.
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.07.2008, 21:45
Strzelilismy bramke taka troche z niczego (Brawo Pawel) i przestalismy grac bo myslelismy ze Beitar sie zalamie i ze jest to przewaga na caly dwumecz... KPINA !!!

Z ocenami indywidualnymi sie wstrzymam (bo to pilkarsko i mentalnie "jakas masakra" byla)

Nie jest latwo byc kibicem w kraju nad Wisla...
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.07.2008, 21:45
luke1906 napisał(a):Wyświetl post

Skorża - bardzo źle, fatalne zmiany, jak już ktoś wcześniej pisał nie rozumiem dlaczego zszedł Jirsak i Boguski zamiast Mauro i Zieńczuka? dlaczego zmiany były tak późno, a nie około 60 minuty gdy po prostu nie istnieliśmy na boisku?

Masz jakiegos lewego pomocnika w kadrze oprócz Zienczuka

Masz jakiegos defensywnego pomocnika w kadrze oprócz Cantoro
Złe zmiany? Czy my na pewno oglądaliśmy ten sam mecz? Jirsakowi nic sie nie kleiło, natomiast Boguski z Brożkiem zapieprzali za 4, tak więc zmiany były konieczne. Niedzielan nawet fajnie zagrał, Dawidowski też coś szarpał, jednak Łobodziński grał strasznie drewnianie, nie wiem czy nie lepiej byłoby mu kazać ćwiczyć strzały i wykorzystać jego 188 cm w ataku. Małecki wyróżniał się w ostatnich dwóch meczach, tak więc on powinien dostać swoją szansę. Jednak jedna zmiana pod koniec meczu aż tak diametralnie nie zmieni obrazu gry.
Powód: jakiś błąd z cytowaniem
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 30.07.2008 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2008, 21:46
kisiel92 napisał(a):Wyświetl post
lewy pomocnik - Piotr Brożek, na jego miejsce dać Singlara, defensywny pomocnik - Sobolewski

Taa, w pomocy Piotrek jest jeszcze słabszy niż Zienczuk. W obronie jest za to całkiem dobry. Dawanie na lewą obrone prawego obrońcy dobrym pomysłem nie jest, inne nawyki przedewszystkim.

Sobol grał ... chodziło mi o to czy jest inny pomocnik defensywny na rezerwie? Zawsze można dać Mączynskiego, ale on to nawet w Sląsku na testach nic wielkiego nie pokazał...
Odpowiedz cytując
pj.patryk
Member

Od: 09.2006

Stary 30.07.2008, 21:47
Trzeba czekać na rewanż i być optymistą. Puchary żądza się swoimi prawami i wbrew pozorom ten wynik 2-1 nie jest wcale taki zły. Pytanie jednak czy stać nasz zespół w rewanżu na przynajmniej 1-0.
Co prawda czuję się sfrustrowany i oszukany ale nie zamierzam teraz stękać na naszych piłkarzy, bo widać było ambicje brak niestety umiejętności. Po rewanżu przyjdzie czas na "rozliczenia". Dla mnie jedno jest jednak pewne. Jeśli odpadniemy to Pan Cupiał sam sobie będzie winny. U nas nic nie zrobiono by się wzmocnić i jeśli mamy problem z drugą rundą eliminacyjną to nie che w ogóle słyszeć o lidze mistrzów czy fazie grupowej PUEFA. To tyle
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.07.2008, 21:47
piotr 0704 dortmund napisał(a):Wyświetl post
Strzelilismy bramke taka troche z niczego (Brawo Pawel) i przestalismy grac bo myslelismy ze Beitar sie zalamie i ze jest to przewaga na caly dwumecz... KPINA !!!

Z ocenami indywidualnymi sie wstrzymam (bo to pilkarsko i mentalnie "jakas masakra" byla)

Nie jest latwo byc kibicem w kraju nad Wisla...
Beitar pierwszą bramke tez strzelił z niczego, ale właśnie to jest sztuką w dzisiejszej piłce...piłkarsko byliśmy równorzędnym rywalem, żeby nie powiedziec, że nawet lepszym, mieliśmy więcej sytuacji, ale jak to się mówi, za wrażenia artystyczne się "pkt" nie daje...

PS. Powiedzcie do holery co wy chcecie od Zieńczuka? Zaliczył asyste, a że nie strzelił bramki, to trudno żeby ciagle strzelał z trudnych pozycji bramki...kartka to głupota fakt..., ale taki Mauro Cantoro niby cały czas dobrze grał, a tu nagle zgubił krycie i 2:1...czemu do niego nie macie pretensji?
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 30.07.2008 o godz. 21:50.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
reperandt
Member

Od: 10.2005

Stary 30.07.2008, 21:48
e napisał(a):Wyświetl post
A nawincie mi czy jak np. Beitar u nas strzeli 2 gole, a my od 3 wzwyz to kto przechodzi, bo nie znam sie do konca nam tym?
jak wygramy roznica wiecej niz jedna bramka to nawet jak Bejtar strzeli 7 a my dwie wiecej to przechodzimy. a jak wygramy np. 3:2 to Bejtar bo strzelił więcej bramek na wyjeździe. Jak Bejtar strzeli 2 to my musimy 4.

nie wiem jak z tymi kartkami za zienczuka, ale jak zagra na obronie diaz i nie daj boze Singlar gdyby cos sie stalo Głowie (bo wtedy pewnie Baszczu do środka) to na 0 bedzie ciezko.

Ja bym nie powiedział że Beitar to są pionki czy tam łogórki. Pionkami były dla nas kiedyś takie drużyny jak Parma, Szalke, Lacio (też, też), Barcelony sie nie baliśmy. A teraz to Beitar nie są dla nas ogórki, niestety.

Nic straconego, gdybysmy mieli szerszą ławke to inaczej patrzyłbym na rewanż bo nie ma komu grać.
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Stary 30.07.2008, 21:48
Remis bylby zasluzonym rezultatem i wtedy w rewanzu jedna bramka bysmy wygrali .Teraz tez mozemy wygrac ale byc moze trzeba bedzie wygrac wyzej
Odpowiedz cytując
mariano710
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.07.2008, 21:52
e napisał(a):Wyświetl post
A nawincie mi czy jak np. Beitar u nas strzeli 2 gole, a my od 3 wzwyz to kto przechodzi, bo nie znam sie do konca nam tym?
w przypadku remisu w dwumeczu bramki strzelone na wyjezdzie licza sie podwojnie
1-2 w jerozolimie
1-0
3-1
4-2 u nas awansujemy
3-2 oni awansuja
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.07.2008, 21:53
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Ale powiem wam że naprawdę mi zaimponował Paweł Brożek, pokazał że nie trzeba koniecznie mieć 2 metry wzrostu żeby walczyć o piłkę z rosłymi obrońcami, trzeba po prostu mieć jaja. Na dodatek cały mecz naprawdę zapieprzał, dla mnie w tej chwili to oczywisty kandydat do kadry. Ale znając Leo to najwyżej dostanie 45 minut 'szansy' w meczu z jakąś znacznie lepszą drużyną, i nawet piłki nie powącha jak 3/4 zespołu, ale jakoś tylko z Brożka Leo zrezygnuje.

PS. rewanż za tydzień czy za dwa tygodnie?
Tak ale trzeba przyznać że samym Brożkiem meczu nie wygramy no i jakiś wysoki nawet "słup" w ataku byłby przydatny do odciążenia drugiego gracza to jest jeden z zaniechanych transferów tego lata .

06.08.08 Reymonta !

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.07.2008, 21:54
Pytanie:

Zieńczuk będzie pauzował za tydzień czy nie ?
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2008, 21:54
Jeden się potyka o własne nogi, a drugi upiera się aby strzelić samobója. Tak się zastanawiam po co są te sparingi z tymi Liverpool'mi jak i tak w pucharach wychodzi jak zawykle. Ci sami zawodnicy od kilku lat walą głową w mur. Zamiast ich zmienić to się jeden z drugim uparli, że ich w piłkę nauczą grać. Eh
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.07.2008, 21:55
reperandt napisał(a):Wyświetl post
jak wygramy roznica wiecej niz jedna bramka to nawet jak Bejtar strzeli 7 a my dwie wiecej to przechodzimy. a jak wygramy np. 3:2 to Bejtar bo strzelił więcej bramek na wyjeździe. Jak Bejtar strzeli 2 to my musimy 4.

nie wiem jak z tymi kartkami za zienczuka, ale jak zagra na obronie diaz i nie daj boze Singlar gdyby cos sie stalo Głowie (bo wtedy pewnie Baszczu do środka) to na 0 bedzie ciezko.

Ja bym nie powiedział że Beitar to są pionki czy tam łogórki. Pionkami były dla nas kiedyś takie drużyny jak Parma, Szalke, Lacio (też, też), Barcelony sie nie baliśmy. A teraz to Beitar nie są dla nas ogórki, niestety.

Nic straconego, gdybysmy mieli szerszą ławke to inaczej patrzyłbym na rewanż bo nie ma komu grać.
Żebyśmy awansowali musimy(bez dogrywki) wygrać:
1:0, 2:0..
3:1, 4:1..
4:2, 5:2..
5:3, 6:3..
itp..
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Zieńczuk dostał dwie żółte , za to sie raczej nie pauzuje... ?
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Zieniu17 nie chodzi mi o to jak padla bramka ale jaki miala wplyw na nasza dalsza gre...

Pochwalilem przeciez Pawla za jej zdobycie.

Brozek zagral super ale reszta poczula sie juz krolami swiata...
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Stary 30.07.2008, 21:56
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Pytanie:

Zieńczuk będzie pauzował za tydzień czy nie ?
O ile się orientuję, to od zawsze dwie żółte kartki w jednym meczu oznaczały jedno meczową pauzę. Chyba nic się nie zmieniło.

Zaraz zerknę w przepisy.
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 30.07.2008, 21:57
Mniejsza o transfery, wystarczylo zatrzymac w klubie Kose i Jaska. Jestem pewien ze z nimi w skladzie bysmy tych leszczy dzisiaj pojechali ze 2 albo 3 do jajka. Widac bylo dzisiaj jak na dloni ze poza Brozkiem nie ma w naszym zespole zawodnika z jajami, ktory by pociagnal gre.

W rewanzu trzeba zagrac szybciej i kombinacyjnie to powinnismy im cos wcisnac. Jedyny sensowne ustawienie skladu na rewanz to powrot do 4-4-2. W pomocy Boguski, Sobol, Jirsak, Lobo, a do ataku Brozek i Niedzielan i slac prostopadle pilki po ziemii do znudzenia, przy ich dziurawej jak ser obronie jestem pewien ze z 3-4 razy przejdzie takie podanie.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.07.2008, 21:58
Mecz taki jak cała wiosna w naszym wykonaniu. Męczenie piłki, przypadkowy gol dla nas, zryw po straconej bramce, a że nie była to Polonia Bytom czy inna Jagiellonia, to zdołali nam strzelić drugiego i teraz to my mamy problem.

Nowa taktyka jak na mój gust jest niedostosowana do tego co mamy (a że niewiele mamy to inna sprawa). Brożek nie nadaje się na osamotnionego napastnika, Jirsak marnuje się jako wysunięty pomocnik, Boguski marnuje się na skrzydle. Oczywiście w składzie musi być Cantoro. No po prostu musi być i już. A że tylko trener wie dlaczego musi, to inna para kaloszy.

Do tego wszystkiego dochodzi beznadziejny bramkarz i brak skrzydłowych (Zieniu znowu podbija Europę). Biorąc pod uwagę to wszystko wynik nie jest tragiczny, ale kto u nas za tydzien będzie śmigał po boisku żeby wynik nadrobić to ja nie wiem.
:/
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

tofik napisał(a):Wyświetl post
Zobaczycie, że oni odpadną, a my awansujemy
Ale my Anderlechu nie pokonaliśmy. Do tego jeszcze w Brukseli! Jednak też sądzę, że to my awansujemy, a nie oni. W piątek jest losowanie kolejnej rundy?
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ten Beitar nie taki straszny jak go malują. Tak piłkarsko jak i kibicowsko.
Pod względem dramatyzmu ten mecz przypominał mi rewanż z PAO i mam nadzieję, że mecz w Krakowie będzie wyglądał tak jak pierwsze spotkanie z Grekami. To znaczy, że Wisła będzie skoncentrowana, pełna wiary we własne siły, zdominuje środek pola i pewnie wygra. Wydaje mi się, że nawet w obecnym składzie personalnym taki scenariusz jest możliwy.
Co do dzisiejszego spotkania to mieliśmy zdecydowanie zbyt wiele słabych ogniw by myśleć o zwycięstwie nawet z tak przeciętnym zespołem jak Beitar. Pawełek się spalił, to chyba każdy zauważył. Choć popisał się refleksem i uchronił zespół od wyższej przegranej to jednak nie uspokajał swoimi interwencjami, a wręcz przeciwnie - wprowadzał nerwowość. Z obrony najlepiej wypadł Głowacki i mam nadzieję, że jego kontuzja to nic groźnego. Najsłabszym ogniwem był Baszcz, który sprawił, że zacząłem liczyć na Singlara. W pomocy najlepszy był Sobol, mimo koszmarnie spartolonego sam na sam. Był jak zwykle agresywny i waleczny, pomagał tak w obronie jak i ataku. Cantoro znów udowodnił, że zupełnie nie ma dynamiki, Zieńczuk, że znika w meczach z silniejszymi rywalami, a Jirsak, że nie jest materiałem na rozgrywającego i nie potrafi wziąć na siebie ciężaru gry. Nieźle wypadł Boguski, ale niestety zawodził w decydujących momentach. Paradoksalnie skrzydła w składzie Boguski+Łobodziński mogą się okazać znacznie lepsze i bardziej "przebojowe" niż dzisiejsze ustawienie z Zieńkiem. Łobo chociaż próbował kiwać i dośrodkowywać, czego nijak nie da sie powiedzieć o Marku. Z przodu bardzo dobrze prezentował się Brożek, który potrafił stworzyć sytuację z niczego choć praktycznie grał bez jakiegokolwiek wsparcia tak od skrzydłowych jak i Jirsaka.
Naprawdę wierzę w awans mimo tych wszystkich wad. Choć wiele brakuje Wiśle do perfekcji to Beitar na pewno nie jest znacznie lepszy. Jeśli w rewanżu zagramy z nastawieniem by stłamsić rywala to jak najbardziej może nam się to udać. Jeśli Wisła zagra asekurancko, bez wiary w możliwość odniesienia pewnego zwycięstwa to raczej powtórzy się historia krakowskiego meczu z Anderlechtem.
Odpowiedz cytując
joy_division
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 30.07.2008, 22:02
jova napisał(a):Wyświetl post
Ten Beitar nie taki straszny jak go malują. Tak piłkarsko jak i kibicowsko.
Pod względem dramatyzmu ten mecz przypominał mi rewanż z PAO i mam nadzieję, że mecz w Krakowie będzie wyglądał tak jak pierwsze spotkanie z Grekami. To znaczy, że Wisła będzie skoncentrowana, pełna wiary we własne siły, zdominuje środek pola i pewnie wygra. Wydaje mi się, że nawet w obecnym składzie personalnym taki scenariusz jest możliwy.
Co do dzisiejszego spotkania to mieliśmy zdecydowanie zbyt wiele słabych ogniw by myśleć o zwycięstwie nawet z tak przeciętnym zespołem jak Beitar. Pawełek się spalił, to chyba każdy zauważył. Choć popisał się refleksem i uchronił zespół od wyższej przegranej to jednak nie uspokajał swoimi interwencjami, a wręcz przeciwnie - wprowadzał nerwowość. Z obrony najlepiej wypadł Głowacki i mam nadzieję, że jego kontuzja to nic groźnego. Najsłabszym ogniwem był Baszcz, który sprawił, że zacząłem liczyć na Singlara. W pomocy najlepszy był Sobol, mimo koszmarnie spartolonego sam na sam. Był jak zwykle agresywny i waleczny, pomagał tak w obronie jak i ataku. Cantoro znów udowodnił, że zupełnie nie ma dynamiki, Zieńczuk, że znika w meczach z silniejszymi rywalami, a Jirsak, że nie jest materiałem na rozgrywającego i nie potrafi wziąć na siebie ciężaru gry. Nieźle wypadł Boguski, ale niestety zawodził w decydujących momentach. Paradoksalnie skrzydła w składzie Boguski+Łobodziński mogą się okazać znacznie lepsze i bardziej "przebojowe" niż dzisiejsze ustawienie z Zieńkiem. Łobo chociaż próbował kiwać i dośrodkowywać, czego nijak nie da sie powiedzieć o Marku. Z przodu bardzo dobrze prezentował się Brożek, który potrafił stworzyć sytuację z niczego choć praktycznie grał bez jakiegokolwiek wsparcia tak od skrzydłowych jak i Jirsaka.
Naprawdę wierzę w awans mimo tych wszystkich wad. Choć wiele brakuje Wiśle do perfekcji to Beitar na pewno nie jest znacznie lepszy. Jeśli w rewanżu zagramy z nastawieniem by stłamsić rywala to jak najbardziej może nam się to udać. Jeśli Wisła zagra asekurancko, bez wiary w możliwość odniesienia pewnego zwycięstwa to raczej powtórzy się historia krakowskiego meczu z Anderlechtem.
Może jednak dajmy szansę Jirsakowi. Nie grał dotychczas z Wisła w Europie.
Stella Bianca Siamo Noi!
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Sprawa jest prosta "porażke z Beitarem mamy wkalkulowaną".Zal dupe ściska że potrafimy prowadzić i przegrać z tak słabą drużyną.Co tu dużo pisać z taką grą to my możemy pograć z Wyspami Owczymi i może wygramy.Obrona mi się nie podobała. Zdecydowanie za łatwo rywale wchodzili w Pole karne.Ten piłkarz co grał na lewej pomocy to Baszcza woził jak chciał.Pawełek hm mnie tylko zastanawia co on chciał zrobić przy 2 bramce stojąc.Wiadomo błąd Cantoro ale nasz bramkarz mógłby przynajmniej popatrzeć na piłke i jakoś spróbować interweniować a nie stać jak słup soli.Tyle odemnie zobaczymy co będzie za tydzień.Jakoś dziwnie boje się rewanżu...
Odpowiedz cytując
carrasso
Junior Member

Przytoczę słowa jednego z kolegów z forum Białostockiej Jagiellonii. Oddają one wszystko i wszystko z nich można wywnioskować.
bks_fan napisał(a):
Wisła ma problem Cupiała, któremu co pół roku odpierdala. Raz się chce Ligi Mistrzów najczęściej w zimie i wykłada kasę, a już jak może ją mieć to nie daje grosza latem.
I tyle na ten temat, nic dodać nic ująć.
JAGIELLONIA BIAŁYSTOK
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Artykuł 21 na stronie 29

Przeczytajcie sobie.

"As a rule, player who is sent off the field of play is suspended for the next match in a UEFA club competitions"

Dla osób nie znających języka angielskiego:"

"Gracz który opuścił plac gry (z powodu kary indywidualnej), nie będzie mógł zagrać w kolejnym spotkaniu klubowych rozgrywek UEFA"

Jeśli popełniam błąd niech ktoś to sprostuje, umysł już nie świeży.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 30.07.2008 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów