|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Wiedziałem, ze na forum będzie lament, ale widze,że są też optymiści
Kolejny mecz przegrywamy przez Cantoro. Zieńczuk ma jeszcze koszmar ateński przed oczyma i pewnie dlatego tak słabiutko zagrał. No trudno. Teraz pozostaje nam przyjśc tłumnie na mecz rewanżowy i pokażemy jak sie bawi Wisełka. Strzelilismy bramkę, więc juz cos jest. Pozdrawiam optymistów III runda będzie nasza!![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Rob_Zombie napisał(a):
nie chodzi o wynik. Nawet nie chodzi o grę. Chodzi o to, że nie wiem, jak można pozbywać się zawodników, nie sprowadzając za nich nikogo? Czego my szukamy? Chcemy do końca świata babrać się w lidzę, którą niedługo Wyspy Owcze przegonią? Na ławce siedziało 12 graczy, tak? A sprzedać 6. i kupić dwóch dobrych - wyszło by na lepsze. Bo nawet gdy wygramy z Beitarem... to co chcemy osiągnąc dalej?
Ostatnio edytowane przez Elendil : 30.07.2008 o godz. 21:45.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
przy wyniku 3:2 dla nas Zydzi dią do III . licza sie bramki na wyjeździe .
no remis to oczywiste , choćby było 15:15 ( 5 hattricków Sobola my musimy wygrac róznica jednego gola 1:0 , a przy wyższych wynikach do róznica 2 np. 4:2 5:3 itp. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
powiem banalnie - gdybysmy mieli pod bramką Franka albo Żurawia - Syjoniści byliby rozjechani. Szczerze - to ja się boję 3 rundy - bo wynik wydaje sie być bardzo nieciekawy
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jutro chcę widzieć za sobą w kolejce ~14999 osób stojących po bilet.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Strzelilismy bramke taka troche z niczego (Brawo Pawel) i przestalismy grac bo myslelismy ze Beitar sie zalamie i ze jest to przewaga na caly dwumecz... KPINA !!!
Z ocenami indywidualnymi sie wstrzymam (bo to pilkarsko i mentalnie "jakas masakra" byla) Nie jest latwo byc kibicem w kraju nad Wisla... ![]()
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Powód: jakiś błąd z cytowaniem
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 30.07.2008 o godz. 21:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Taa, w pomocy Piotrek jest jeszcze słabszy niż Zienczuk. W obronie jest za to całkiem dobry. Dawanie na lewą obrone prawego obrońcy dobrym pomysłem nie jest, inne nawyki przedewszystkim. Sobol grał ... chodziło mi o to czy jest inny pomocnik defensywny na rezerwie? Zawsze można dać Mączynskiego, ale on to nawet w Sląsku na testach nic wielkiego nie pokazał... |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Trzeba czekać na rewanż i być optymistą. Puchary żądza się swoimi prawami i wbrew pozorom ten wynik 2-1 nie jest wcale taki zły. Pytanie jednak czy stać nasz zespół w rewanżu na przynajmniej 1-0.
Co prawda czuję się sfrustrowany i oszukany ale nie zamierzam teraz stękać na naszych piłkarzy, bo widać było ambicje brak niestety umiejętności. Po rewanżu przyjdzie czas na "rozliczenia". Dla mnie jedno jest jednak pewne. Jeśli odpadniemy to Pan Cupiał sam sobie będzie winny. U nas nic nie zrobiono by się wzmocnić i jeśli mamy problem z drugą rundą eliminacyjną to nie che w ogóle słyszeć o lidze mistrzów czy fazie grupowej PUEFA. To tyle |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
PS. Powiedzcie do holery co wy chcecie od Zieńczuka? Zaliczył asyste, a że nie strzelił bramki, to trudno żeby ciagle strzelał z trudnych pozycji bramki...kartka to głupota fakt..., ale taki Mauro Cantoro niby cały czas dobrze grał, a tu nagle zgubił krycie i 2:1...czemu do niego nie macie pretensji?
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 30.07.2008 o godz. 21:50.
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
nie wiem jak z tymi kartkami za zienczuka, ale jak zagra na obronie diaz i nie daj boze Singlar gdyby cos sie stalo Głowie (bo wtedy pewnie Baszczu do środka) to na 0 bedzie ciezko. Ja bym nie powiedział że Beitar to są pionki czy tam łogórki. Pionkami były dla nas kiedyś takie drużyny jak Parma, Szalke, Lacio (też, też), Barcelony sie nie baliśmy. A teraz to Beitar nie są dla nas ogórki, niestety. Nic straconego, gdybysmy mieli szerszą ławke to inaczej patrzyłbym na rewanż bo nie ma komu grać. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Remis bylby zasluzonym rezultatem i wtedy w rewanzu jedna bramka bysmy wygrali .Teraz tez mozemy wygrac ale byc moze trzeba bedzie wygrac wyzej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
1-2 w jerozolimie 1-0 3-1 4-2 u nas awansujemy 3-2 oni awansuja |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
06.08.08 Reymonta ! ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Pytanie:
Zieńczuk będzie pauzował za tydzień czy nie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeden się potyka o własne nogi, a drugi upiera się aby strzelić samobója. Tak się zastanawiam po co są te sparingi z tymi Liverpool'mi jak i tak w pucharach wychodzi jak zawykle. Ci sami zawodnicy od kilku lat walą głową w mur. Zamiast ich zmienić to się jeden z drugim uparli, że ich w piłkę nauczą grać. Eh
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
1:0, 2:0.. 3:1, 4:1.. 4:2, 5:2.. 5:3, 6:3.. itp.. ![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zieńczuk dostał dwie żółte , za to sie raczej nie pauzuje... ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Zieniu17 nie chodzi mi o to jak padla bramka ale jaki miala wplyw na nasza dalsza gre...
Pochwalilem przeciez Pawla za jej zdobycie. Brozek zagral super ale reszta poczula sie juz krolami swiata... ![]()
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Mniejsza o transfery, wystarczylo zatrzymac w klubie Kose i Jaska. Jestem pewien ze z nimi w skladzie bysmy tych leszczy dzisiaj pojechali ze 2 albo 3 do jajka. Widac bylo dzisiaj jak na dloni ze poza Brozkiem nie ma w naszym zespole zawodnika z jajami, ktory by pociagnal gre.
W rewanzu trzeba zagrac szybciej i kombinacyjnie to powinnismy im cos wcisnac. Jedyny sensowne ustawienie skladu na rewanz to powrot do 4-4-2. W pomocy Boguski, Sobol, Jirsak, Lobo, a do ataku Brozek i Niedzielan i slac prostopadle pilki po ziemii do znudzenia, przy ich dziurawej jak ser obronie jestem pewien ze z 3-4 razy przejdzie takie podanie. ![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mecz taki jak cała wiosna w naszym wykonaniu. Męczenie piłki, przypadkowy gol dla nas, zryw po straconej bramce, a że nie była to Polonia Bytom czy inna Jagiellonia, to zdołali nam strzelić drugiego i teraz to my mamy problem.
Nowa taktyka jak na mój gust jest niedostosowana do tego co mamy (a że niewiele mamy to inna sprawa). Brożek nie nadaje się na osamotnionego napastnika, Jirsak marnuje się jako wysunięty pomocnik, Boguski marnuje się na skrzydle. Oczywiście w składzie musi być Cantoro. No po prostu musi być i już. A że tylko trener wie dlaczego musi, to inna para kaloszy. Do tego wszystkiego dochodzi beznadziejny bramkarz i brak skrzydłowych (Zieniu znowu podbija Europę). Biorąc pod uwagę to wszystko wynik nie jest tragiczny, ale kto u nas za tydzien będzie śmigał po boisku żeby wynik nadrobić to ja nie wiem. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ten Beitar nie taki straszny jak go malują. Tak piłkarsko jak i kibicowsko.
Pod względem dramatyzmu ten mecz przypominał mi rewanż z PAO i mam nadzieję, że mecz w Krakowie będzie wyglądał tak jak pierwsze spotkanie z Grekami. To znaczy, że Wisła będzie skoncentrowana, pełna wiary we własne siły, zdominuje środek pola i pewnie wygra. Wydaje mi się, że nawet w obecnym składzie personalnym taki scenariusz jest możliwy. Co do dzisiejszego spotkania to mieliśmy zdecydowanie zbyt wiele słabych ogniw by myśleć o zwycięstwie nawet z tak przeciętnym zespołem jak Beitar. Pawełek się spalił, to chyba każdy zauważył. Choć popisał się refleksem i uchronił zespół od wyższej przegranej to jednak nie uspokajał swoimi interwencjami, a wręcz przeciwnie - wprowadzał nerwowość. Z obrony najlepiej wypadł Głowacki i mam nadzieję, że jego kontuzja to nic groźnego. Najsłabszym ogniwem był Baszcz, który sprawił, że zacząłem liczyć na Singlara. W pomocy najlepszy był Sobol, mimo koszmarnie spartolonego sam na sam. Był jak zwykle agresywny i waleczny, pomagał tak w obronie jak i ataku. Cantoro znów udowodnił, że zupełnie nie ma dynamiki, Zieńczuk, że znika w meczach z silniejszymi rywalami, a Jirsak, że nie jest materiałem na rozgrywającego i nie potrafi wziąć na siebie ciężaru gry. Nieźle wypadł Boguski, ale niestety zawodził w decydujących momentach. Paradoksalnie skrzydła w składzie Boguski+Łobodziński mogą się okazać znacznie lepsze i bardziej "przebojowe" niż dzisiejsze ustawienie z Zieńkiem. Łobo chociaż próbował kiwać i dośrodkowywać, czego nijak nie da sie powiedzieć o Marku. Z przodu bardzo dobrze prezentował się Brożek, który potrafił stworzyć sytuację z niczego choć praktycznie grał bez jakiegokolwiek wsparcia tak od skrzydłowych jak i Jirsaka. Naprawdę wierzę w awans mimo tych wszystkich wad. Choć wiele brakuje Wiśle do perfekcji to Beitar na pewno nie jest znacznie lepszy. Jeśli w rewanżu zagramy z nastawieniem by stłamsić rywala to jak najbardziej może nam się to udać. Jeśli Wisła zagra asekurancko, bez wiary w możliwość odniesienia pewnego zwycięstwa to raczej powtórzy się historia krakowskiego meczu z Anderlechtem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]() Stella Bianca Siamo Noi!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Sprawa jest prosta "porażke z Beitarem mamy wkalkulowaną".Zal dupe ściska że potrafimy prowadzić i przegrać z tak słabą drużyną.Co tu dużo pisać z taką grą to my możemy pograć z Wyspami Owczymi i może wygramy.Obrona mi się nie podobała. Zdecydowanie za łatwo rywale wchodzili w Pole karne.Ten piłkarz co grał na lewej pomocy to Baszcza woził jak chciał.Pawełek hm mnie tylko zastanawia co on chciał zrobić przy 2 bramce stojąc.Wiadomo błąd Cantoro ale nasz bramkarz mógłby przynajmniej popatrzeć na piłke i jakoś spróbować interweniować a nie stać jak słup soli.Tyle odemnie zobaczymy co będzie za tydzień.Jakoś dziwnie boje się rewanżu...
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Przytoczę słowa jednego z kolegów z forum Białostockiej Jagiellonii. Oddają one wszystko i wszystko z nich można wywnioskować.
bks_fan napisał(a):
![]()
JAGIELLONIA BIAŁYSTOK
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Artykuł 21 na stronie 29
Przeczytajcie sobie. "As a rule, player who is sent off the field of play is suspended for the next match in a UEFA club competitions" Dla osób nie znających języka angielskiego:" "Gracz który opuścił plac gry (z powodu kary indywidualnej), nie będzie mógł zagrać w kolejnym spotkaniu klubowych rozgrywek UEFA" Jeśli popełniam błąd niech ktoś to sprostuje, umysł już nie świeży.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 30.07.2008 o godz. 22:07.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|