|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ja sie boje drugiej Vitorii i tylko ta pierwsza polowa z LFC powoduje, ze tli sie jakas nadzieja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
. A co my gramy ze zdobywcą Ligi Mistrzów czy pucharu Uefa? Gramy z drużyną, która gra na współczynniku swojej rodzimej federacji. Po tym co tu czytam wnioskuje, że tylko cudem awansujemy do 3 rundy el. LM. To jest mistrz Izraela, a nie Anglii czy Hiszpanii. Przez takie podejscie wielu ludzi polacy są tam gdzie są, bo z góry zakładają porażkę...![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A my jestesmy mistrzem Anglii czy Hiszpanii ?
Oni tez nie potrafia wymienic zadnego naszego zawodnika Poznali nas dopiero po losowaniu ludzie, oni tak samo podchodza do tematu... dla mnie bedzie w dupe jutro. chcialbym sie mile zaskoczyc ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uwierz mi na słowo że jutro będziesz mile zaskoczony
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Wspolczynniki nie graja - osiagniecia, doswiadczenie(jakie mysmy mieli doswiadczenie przed meczamia z Valerenga i Dbilisi a jakie oni) tez. Ja mam nadzieje ze Beitar sie na nas nie rzuci jak chocby Austriacy na euro , tylko bedzie gral z respektem - i tu upatruje szanse na dobry wynik. Zbychu - ja mam wielkie obawy , jednak mam nadzieje, ze bede jutro mogl Tobie, przyznac calkowita racje.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 29.07.2008 o godz. 14:31.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
już Ci raz rok temu uwierzyłem
![]() kibicowskie serce mówi mi że będzie dobrze a rozum nakazuje sie przygotować na każdy scenariusz np. drugie Guimares łatwiej jest mi oceniać innych i wtedy latwo typuje jak rok temu Lubinowi , Groclinowi i Bełchatowowi szybki łomot w pucharach ![]()
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 29.07.2008 o godz. 14:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Apropo wiary to bylem jedynym po meczu z Iraklisem, ktory twierdzil ze ich przejdziemy, co prawda jak przyszla Okuka to juz pewny nie bylem ale sila rozpedu jednak ich ogralismy
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Pozatym powiedzmy sobie szczerze, Wisła jako jedyna Polska drużyna w XXI wieku potrafi grać w europejskich pucharach: Inter(1:2 w dwumeczu), Barca(3:5 w dwumeczu), Parma, Schalke, Lazio(mimo, że przegralismy), NEC Nijmengen, Georgia Tbilisi, Real Madryt(porazka, ale bez wstydu), Mattersburg, Iraklis, Basel, Feeyenord(porażka). Dlatego wypada miec wiare w umiejętności naszych piłkarzy, bo mają napewno wystrarczające, żeby ograc Beitar, który na tle tych rywali prezentuje się raczej skromnie, ale czy to zrobią to już inna sprawa.
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 29.07.2008 o godz. 14:47.
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Rownie dobrze moznaby upatrywac Legie jako faworyta do zdobycia pucharu uefa bo ilestam lat temu wyszla z grupy LM ![]() Ogolnie nie ma sie co szczypac - jutro o 22 bedziemy wiedziec na czym stoimy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Miałem sen.
Bez kitu. Że wygramy 4-3 m.in po bramkach Jirsaka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak mamy strzelić tam gola to stawiam, że prędzej Jirsak strzeli niż Paweł Brożek
![]() Jakaś tam obawa jest, niby oni są lepsi technicznie...my z kolei gramy wyrachowanie i jesteśmy lepiej zorganizowani. Może nie zwycięstwo, ale remis jest bardzo możliwy moim zdaniem. Kibiców też nie powinni sę zawodnicy obawiać, wkońcu gdzie jak gdzie, ale to w Polsce jest mocniejsza huliganerka ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.07.2008 o godz. 16:42.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1q2 napisał(a):
A tak na poważnie.Pamiętam ten entuzjazm kilka lat temu gdy Wisła Kasperczaka trafił na średniaka z Anderlechtu w drodze do LM.Ja akurat przeczuwałem że Belgowie to klasowy zespół ,są w gazie i może być niezaciekawie.Niestety sprawdziło się Natomiast w przypadku Beitaru jestem jakoś dziwnie spokojny.Wisła wiadomo rozstawiona ,faworyt a nazwa rywala również nie rzuca na kolana.Mało tego,mam wrażenie że jutro Wisła rozniesie izraelczyków a w najgorszym razie będzie remis,który może być najniższym wymiarem kary dla Beitaru ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Takie pytanie: Jaką kadra tam polecieliśmy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hahaha, ja też miałem sen, tylko że mi się śniło że graliśmy z Legią, w każdym razie - wygraliśmy.
A co do meczu to myślę że wszyscy mamy takie małe pojęcie o rywalu że ten Beitar równie dobrze może się okazać zwykłym ogórkowem co zespołem nie do przejścia. Więc wszystkie nasze przewidywania możemy sobie wsadzić bardzo głęboko, bo są jedynie wytworem wyobraźni - bo niczym się nie podpieramy w naszych przewidywaniach. No chyba że tym że Beitar niczego wielkiego nie zaprezentował w pucharach - jeśli tak to trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie: czy my coś osiągnęliśmy w ostatnim czasie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Wszyscy wiemy, że łatwo nie będzie. Sprawę awansu rozstrzygnie pewnie jedna bramka(może karne lub dogrywka?). Oba mecze będą wyrównane i emocjonujące, ale jestem dobrej myśli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tutaj pełna lista zawodników zgłoszonych przez Wisłę do drugiej rundy eliminacji LM. Piłkarze oznaczeni gwiazdką są na tak zwanej liście B, ale jest to związane z ich wiekiem, a nie umiejętnościami. Na listę B można zgłaszać zawodników do któregoś roku życia( w tym sezonie zawodnik na liście B musi być urodzony najpóźniej 1 stycznia 1987 roku), tym samym zwalniając miejsce dla starszego zawodnika na normalnej liście.
Tutaj pełen regulamin rozgrywek LM w tym sezonie. Ustalenia dotyczące zgłaszania zawodników są zawarte w rozdziale dziewiątym.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 29.07.2008 o godz. 18:51.
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wiślacy utknęli na stadionie!
Cytat:
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja moge wam obiecać jedno Brozio strzeli co najmniej raz w dwumeczu. Nigdy nie zawodził w meczach o stawkę.
Co do moich typów NA wynik w Jerusalem - 2;1 1;1 2;2 1;2 - jak widać w żadnym wypadku nie będzie tragedii. Największą bronią żydków może być ich mobilizacja i determinacja, bo nie ma się co oszukwikać nawet na tradesmarket.de naszych piłkarzy cenia znacznie wyżej niż ich. Zreszta nasze doświadczenie w Pucharach też nie jest bez znaczenia. Ostatecznie Beitar przejdziemy, bo chłopaki zagrają dla Skorzy. Brawo Wisełka !! PS. MA ktoś pojęcie po ile będą bilety na rewanż w Krakowie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ja tam mowie ze bedzie 3 ; 0 dla Wisełki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ciekawe jakie jeszcze przygody zafundują naszym "sympatyczni" Izraelczycy? Trzydzieści minut przed treningiem, bo nie ma piłek, trzydzieści minut po treningu, bo autokar nie mógł wyjechać. Kolacja też się spóźni pół godziny, a w nocy zrobią alarm bombowy i ewakuują hotel.
Żyd zawsze będzie żydem... Tutaj Niedzielan opisuje swoje wrażenia.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 29.07.2008 o godz. 21:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Patrząc na zdjecie Macieja Skorży na stadionie Beitaru nasuwa się refleksja czy nasi zawodnicy wbiegając na murawę i robiąc znak krzyża nie rozsierdzą koszernej publiki ...
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polują na kibiców Wisły!
Fot. Uriel Sinai/Stringer /Getty Images4 minuty temu Bojówkarze identyfikujący się z Beitarem Jerozolima chcą dopaść kibiców Wisły - przestrzegają izraelskie media. Na każdym ważniejszym placu Jerozolimy policjanci z karabinami, wykrywacze metalu, wzmożona ostrożność - tak wyglądało miasto w przeddzień - nie, nie ewentualnego ataku terrorystycznego, a piłkarskiego meczu Beitar - Wisła. Wystarczy zacytować gazetę "Haaretz", która donosi, że właściciel Beitaru Arkadij Hajdamak (ostatnio podniósł budżet klubu o 1,5 mln dolarów, do 34 mln, czyli ok. 68 mln zł) bardziej niż Wisły, obawia się zachowania własnych kibiców! Beitar ma faktycznie niesfornych fanów. Klub kilka razy płacił już słone kary za ich wybryki, groziło mu nawet odebranie mistrzostwa kraju! AdSearch.pl - Nasi kibice muszą zrozumieć, że w dwumeczu z Wisłą reprezentują nie tylko swój klub, ale całe państwo Izrael - apelował na łamach "Haaretza" Hajdamak. - Jestem zaniepokojony, ale jednocześnie mam nadzieję, że nie zachowają się niewłaściwie. Proszę ich, by pokazali się Europie w korzystnym świetle i wspierali nasz zespół w sportowej rywalizacji. Futbol to nie tylko sport, ale też okno na świat. Jego apel nie uspokoił jednak zapoznanego przez nas pod stadionem Teddy'ego taksówkarza. - Jutro moja noga tu nie postanie. Nie chcę mieć nic wspólnego z kibicami Beitaru. To najbardziej szalona grupa w całym kraju - tłumaczył nam z dezaprobatą. Niestety w Jerozolimie już wszystko wiedzą o źle pojętej "świętej wojnie" między kibicami Wisły i Cracovii. - Nie dziwcie się, że na każdym kroku jest pełno policji. Pilnuje porządku przed meczem, a kibice Beitaru chcą dopaść fanów Wisły, bo ci nie lubią Żydów i zwalczają klub Cracovia, który jest nazywany żydowskim - opowiadał nam taksówkarz. O zatargach pseudokibiców "Pasów" i "Białej Gwiazdy" napisała już jedna z gazet ukazujących się w Jerozolimie. Doniosła też o agresji - na razie słownej - między kibicami Beitaru i Wisły, jakiej nie brakuje na forach. To wszystko postawiło w pełnej gotowości policję. Z powodu wybryków chuliganów policja przed meczem z Wisłą "okroiła" pojemność stadionu Beitaru z 21 do 17 tys. Rzecz jasna wszystkie bilety rozeszły się w oka mgnieniu. Michał Białoński, Jerozolima http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1154107 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ohohoho... jednak trzeba bedzie sie wziasc za tych hulsuw jak przyjada do nas.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jedyne czego się obawiam to naszego nowego ustawienia. Brożek w pojedynkę w ataku nie radzi sobie najlepiej. Do tej pory dla dobrej gry potrzebował partnera w ataku, który odciągał choć trochę uwagę obrońców i umożliwiał szybkie rozegranie piłki. Teraz odległość między zawodnikami w ataku jest większa i Brożek w sparingach nie błyszczał. Oby w meczu o stawkę wyglądało to lepiej. Jeśli nie uda się odpowiednio wykorzystać Brożka to stracimy połowę potencjału ofensywnego.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ja cie sune ale mają stadion, zeby tam nasi w porach nie mieli jak rykną