The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2008, 14:21
ja sie boje drugiej Vitorii i tylko ta pierwsza polowa z LFC powoduje, ze tli sie jakas nadzieja
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 29.07.2008, 14:26
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
ja sie boje drugiej Vitorii i tylko ta pierwsza polowa z LFC powoduje, ze tli sie jakas nadzieja
Co wy tak tutaj psioczycie, że tli się jakaś nadzieja . A co my gramy ze zdobywcą Ligi Mistrzów czy pucharu Uefa? Gramy z drużyną, która gra na współczynniku swojej rodzimej federacji. Po tym co tu czytam wnioskuje, że tylko cudem awansujemy do 3 rundy el. LM. To jest mistrz Izraela, a nie Anglii czy Hiszpanii. Przez takie podejscie wielu ludzi polacy są tam gdzie są, bo z góry zakładają porażkę...
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.07.2008, 14:26
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Przeczytaj wywiad z Jirsakiem to nabierzesz optymizmu
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2008, 14:27
A my jestesmy mistrzem Anglii czy Hiszpanii ?
Oni tez nie potrafia wymienic zadnego naszego zawodnika
Poznali nas dopiero po losowaniu

ludzie, oni tak samo podchodza do tematu...

dla mnie bedzie w dupe jutro. chcialbym sie mile zaskoczyc
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Stary 29.07.2008, 14:28
e napisał(a):Wyświetl post

dla mnie bedzie w dupe jutro. chcialbym sie mile zaskoczyc
Uwierz mi na słowo że jutro będziesz mile zaskoczony
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.07.2008, 14:29
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Co wy tak tutaj psioczycie, że tli się jakaś nadzieja . A co my gramy ze zdobywcą Ligi Mistrzów czy pucharu Uefa? Gramy z drużyną, która gra na współczynniku swojej rodzimej federacji. Po tym co tu czytam wnioskuje, że tylko cudem awansujemy do 3 rundy el. LM. To jest mistrz Izraela, a nie Anglii czy Hiszpanii
Historia uczy - wiadomo ze bylo fajnie z Parma, Shalke i Lazio ale potem byly zimne prysznice z kolesiami co pewnie nigdy w historii swojej gry w klubue nie grali zadnego meczu w pucharach.

Wspolczynniki nie graja - osiagniecia, doswiadczenie(jakie mysmy mieli doswiadczenie przed meczamia z Valerenga i Dbilisi a jakie oni) tez.

Ja mam nadzieje ze Beitar sie na nas nie rzuci jak chocby Austriacy na euro , tylko bedzie gral z respektem - i tu upatruje szanse na dobry wynik.

Zbychu - ja mam wielkie obawy , jednak mam nadzieje, ze bede jutro mogl Tobie, przyznac calkowita racje.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 29.07.2008 o godz. 14:31.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 29.07.2008, 14:35
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Uwierz mi na słowo że jutro będziesz mile zaskoczony
już Ci raz rok temu uwierzyłem

kibicowskie serce mówi mi że będzie dobrze a rozum nakazuje sie przygotować na każdy scenariusz np. drugie Guimares

łatwiej jest mi oceniać innych i wtedy latwo typuje jak rok temu Lubinowi , Groclinowi i Bełchatowowi szybki łomot w pucharach
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 29.07.2008 o godz. 14:38.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2008, 14:37
Apropo wiary to bylem jedynym po meczu z Iraklisem, ktory twierdzil ze ich przejdziemy, co prawda jak przyszla Okuka to juz pewny nie bylem ale sila rozpedu jednak ich ogralismy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 29.07.2008, 14:44
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Historia uczy - wiadomo ze bylo fajnie z Parma, Shalke i Lazio ale potem byly zimne prysznice z kolesiami co pewnie nigdy w historii swojej gry w klubue nie grali zadnego meczu w pucharach.

Wspolczynniki nie graja - osiagniecia, doswiadczenie(jakie mysmy mieli doswiadczenie przed meczamia z Valerenga i Dbilisi a jakie oni) tez.

Ja mam nadzieje ze Beitar sie na nas nie rzuci jak chocby Austriacy na euro , tylko bedzie gral z respektem - i tu upatruje szanse na dobry wynik.

Zbychu - ja mam wielkie obawy , jednak mam nadzieje, ze bede jutro mogl Tobie, przyznac calkowita racje.
Tak, ale jednak większość meczy wygrywalismy, te które powinnismy, a nawet te, których nie powinnismy, nie licząc tej Valerengii i Dinamo.

Pozatym powiedzmy sobie szczerze, Wisła jako jedyna Polska drużyna w XXI wieku potrafi grać w europejskich pucharach: Inter(1:2 w dwumeczu), Barca(3:5 w dwumeczu), Parma, Schalke, Lazio(mimo, że przegralismy), NEC Nijmengen, Georgia Tbilisi, Real Madryt(porazka, ale bez wstydu), Mattersburg, Iraklis, Basel, Feeyenord(porażka). Dlatego wypada miec wiare w umiejętności naszych piłkarzy, bo mają napewno wystrarczające, żeby ograc Beitar, który na tle tych rywali prezentuje się raczej skromnie, ale czy to zrobią to już inna sprawa.
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 29.07.2008 o godz. 14:47.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 29.07.2008, 14:46
kaelowiec napisał(a):Wyświetl post
to dzisiaj ?!?!?!
a mama mówiła, nie wchodź nie trzeźwy na forum..
pogoda sie świetna zapowiada, 19st. w czasie meczu, ale wilgotność powietrza napewno będzie duża, do tego też się będą musieli szybko przyzwyczaić.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2008, 14:51
Zieniu17 napisał(a):Wyświetl post
Tak, ale jednak większość meczy wygrywalismy, te które powinnismy, a nawet te, których nie powinnismy, nie licząc tej Valerengii i Dinamo.

Pozatym powiedzmy sobie szczerze, Wisła jako jedyna Polska drużyna w XXI wieku potrafi grać w europejskich pucharach: Inter(1:2 w dwumeczu), Barca(3:5 w dwumeczu), Parma, Schalke, Lazio(mimo, że przegralismy), NEC Nijmengen, Georgia Tbilisi, Real Madryt(porazka, ale bez wstydu), Mattersburg, Iraklis, Basel, Feeyenord(porażka). Dlatego wypada miec wiare w umiejętności naszych piłkarzy, bo mają napewno wystrarczające, żeby ograc Beitar, który na tle tych rywali prezentuje się raczej skromnie, ale czy to zrobią to już inna sprawa.
Tyle ze co do tego zespolu to jedynie 4 ostatnie mecze sie tycza.Dal mnie nie liczy sie magia nazwy zespolu czy osiagniec z przeszlosci.Jest 11 grajkow i albo sobie poradza albo nie ,historia im w tym ani nie pomoze ani nie zaszkodzi.
Rownie dobrze moznaby upatrywac Legie jako faworyta do zdobycia pucharu uefa bo ilestam lat temu wyszla z grupy LM

Ogolnie nie ma sie co szczypac - jutro o 22 bedziemy wiedziec na czym stoimy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 29.07.2008, 15:01
Najnowsze info z Izraela:

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...zraelu,1153911
Odpowiedz cytując
noonelikeus
Banita

Od: 04.2008

Stary 29.07.2008, 16:29
Miałem sen.
Bez kitu.
Że wygramy 4-3 m.in po bramkach Jirsaka.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.07.2008, 16:35
Jak mamy strzelić tam gola to stawiam, że prędzej Jirsak strzeli niż Paweł Brożek
Jakaś tam obawa jest, niby oni są lepsi technicznie...my z kolei gramy wyrachowanie i jesteśmy lepiej zorganizowani.
Może nie zwycięstwo, ale remis jest bardzo możliwy moim zdaniem.
Kibiców też nie powinni sę zawodnicy obawiać, wkońcu gdzie jak gdzie, ale to w Polsce jest mocniejsza huliganerka
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.07.2008 o godz. 16:42.
..
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Stary 29.07.2008, 16:37
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
już Ci raz rok temu uwierzyłem

kibicowskie serce mówi mi że będzie dobrze a rozum nakazuje sie przygotować na każdy scenariusz np. drugie Guimares

łatwiej jest mi oceniać innych i wtedy latwo typuje jak rok temu Lubinowi , Groclinowi i Bełchatowowi szybki łomot w pucharach

1q2 napisał(a):
Błogosławieni,którzy nie zobaczyli a uwierzyli

A tak na poważnie.Pamiętam ten entuzjazm kilka lat temu gdy Wisła Kasperczaka trafił na średniaka z Anderlechtu w drodze do LM.Ja akurat przeczuwałem że Belgowie to klasowy zespół ,są w gazie i może być niezaciekawie.Niestety sprawdziło się

Natomiast w przypadku Beitaru jestem jakoś dziwnie spokojny.Wisła wiadomo rozstawiona ,faworyt a nazwa rywala również nie rzuca na kolana.Mało tego,mam wrażenie że jutro Wisła rozniesie izraelczyków a w najgorszym razie będzie remis,który może być najniższym wymiarem kary dla Beitaru
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.07.2008, 16:46
Takie pytanie: Jaką kadra tam polecieliśmy?
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 29.07.2008, 16:50
noonelikeus napisał(a):Wyświetl post
Miałem sen.
Bez kitu.
Hahaha, ja też miałem sen, tylko że mi się śniło że graliśmy z Legią, w każdym razie - wygraliśmy.

A co do meczu to myślę że wszyscy mamy takie małe pojęcie o rywalu że ten Beitar równie dobrze może się okazać zwykłym ogórkowem co zespołem nie do przejścia. Więc wszystkie nasze przewidywania możemy sobie wsadzić bardzo głęboko, bo są jedynie wytworem wyobraźni - bo niczym się nie podpieramy w naszych przewidywaniach.
No chyba że tym że Beitar niczego wielkiego nie zaprezentował w pucharach - jeśli tak to trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie: czy my coś osiągnęliśmy w ostatnim czasie?
Odpowiedz cytując
luki
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.07.2008, 18:22
Wszyscy wiemy, że łatwo nie będzie. Sprawę awansu rozstrzygnie pewnie jedna bramka(może karne lub dogrywka?). Oba mecze będą wyrównane i emocjonujące, ale jestem dobrej myśli.
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.07.2008, 18:31
noonelikeus napisał(a):Wyświetl post
Miałem sen.
Bez kitu.
przy takim wyniku jakieś 10k osób w tym mieście zmarłoby na serce, a tak ze 100 dostałoby dożywotniego bana po każdej bramce dla Beitaru
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.07.2008, 18:38
Tutaj pełna lista zawodników zgłoszonych przez Wisłę do drugiej rundy eliminacji LM. Piłkarze oznaczeni gwiazdką są na tak zwanej liście B, ale jest to związane z ich wiekiem, a nie umiejętnościami. Na listę B można zgłaszać zawodników do któregoś roku życia( w tym sezonie zawodnik na liście B musi być urodzony najpóźniej 1 stycznia 1987 roku), tym samym zwalniając miejsce dla starszego zawodnika na normalnej liście.

Tutaj pełen regulamin rozgrywek LM w tym sezonie. Ustalenia dotyczące zgłaszania zawodników są zawarte w rozdziale dziewiątym.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 29.07.2008 o godz. 18:51.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 29.07.2008, 20:22
Wiślacy utknęli na stadionie!
Cytat:
Sceny rodem z czeskiej bajki "Sąsiedzi" rozegrały się po ostatnim treningu Wisły przed starciem z Beitarem. Autokar wiślaków utknął na stadionie Teddy'ego na pół godziny!

Nie dość, że brama prowadząca z areny Beitaru jest wąska, to jeszcze ulokowana na łuku. Na dodatek łysogłowy ochroniarz tak poprowadził kierowcę autokaru z wiślakami na pokładzie, że ten zakleszczył się między bramą a murkiem ogrodzeniowym. Bezradny kierowca kilkadziesiąt razy musiał cofać i podjeżdżać o kilka centymetrów, a przy tym nakręcić się kierownicą. Trzykrotnie podczas tych manewrów uderzył w murek. Sytuacja zrobiła się całkiem komiczna, gdy okazało się, iż te karkołomne manewry nic nie dały, gdyż w przejeździe nie mieściło się lusterko autobusu!

Nie do śmiechu było trenerowi Maciejowi Skorży, któremu zależało na tym, aby piłkarze jak najszybciej zjedli kolację i wypoczęli.

Widząc klasycznego pata, łysogłowy jegomość rozpłynął się niczym kamfora. Swoisty parkingowy węzeł gordyjski rozwiązać kierowcy pomagali policjanci. I dopiero po siódmych potach kierowcy się im udało.

Trening obserwowała grupa kibiców z Polski z prezesem Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków Robertem Szymańskim na czele. Wychodząc ze stadionu zagrzewali piłkarzy głośnym "Jazda, jazda, jazda! Biała Gwiazda!". Spodobało się to Maurowi Cantoro, który im pomachał.

interia
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Brozinhio
Banita

Od: 03.2008

Stary 29.07.2008, 20:23
Ja moge wam obiecać jedno Brozio strzeli co najmniej raz w dwumeczu. Nigdy nie zawodził w meczach o stawkę.

Co do moich typów NA wynik w Jerusalem - 2;1 1;1 2;2 1;2 - jak widać w żadnym wypadku nie będzie tragedii. Największą bronią żydków może być ich mobilizacja i determinacja, bo nie ma się co oszukwikać nawet na tradesmarket.de naszych piłkarzy cenia znacznie wyżej niż ich. Zreszta nasze doświadczenie w Pucharach też nie jest bez znaczenia.

Ostatecznie Beitar przejdziemy, bo chłopaki zagrają dla Skorzy.
Brawo Wisełka !!

PS. MA ktoś pojęcie po ile będą bilety na rewanż w Krakowie ?
Odpowiedz cytując
kuczmen
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.07.2008, 20:44
Ja tam mowie ze bedzie 3 ; 0 dla Wisełki
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.07.2008, 20:46
Ciekawe jakie jeszcze przygody zafundują naszym "sympatyczni" Izraelczycy? Trzydzieści minut przed treningiem, bo nie ma piłek, trzydzieści minut po treningu, bo autokar nie mógł wyjechać. Kolacja też się spóźni pół godziny, a w nocy zrobią alarm bombowy i ewakuują hotel.
Żyd zawsze będzie żydem...
Tutaj Niedzielan opisuje swoje wrażenia.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 29.07.2008 o godz. 21:15.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.07.2008, 21:10
Patrząc na zdjecie Macieja Skorży na stadionie Beitaru nasuwa się refleksja czy nasi zawodnicy wbiegając na murawę i robiąc znak krzyża nie rozsierdzą koszernej publiki ...

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 29.07.2008, 21:25
Polują na kibiców Wisły!

Fot. Uriel Sinai/Stringer /Getty Images4 minuty temu

Bojówkarze identyfikujący się z Beitarem Jerozolima chcą dopaść kibiców Wisły - przestrzegają izraelskie media.

Na każdym ważniejszym placu Jerozolimy policjanci z karabinami, wykrywacze metalu, wzmożona ostrożność - tak wyglądało miasto w przeddzień - nie, nie ewentualnego ataku terrorystycznego, a piłkarskiego meczu Beitar - Wisła.

Wystarczy zacytować gazetę "Haaretz", która donosi, że właściciel Beitaru Arkadij Hajdamak (ostatnio podniósł budżet klubu o 1,5 mln dolarów, do 34 mln, czyli ok. 68 mln zł) bardziej niż Wisły, obawia się zachowania własnych kibiców! Beitar ma faktycznie niesfornych fanów. Klub kilka razy płacił już słone kary za ich wybryki, groziło mu nawet odebranie mistrzostwa kraju!

AdSearch.pl - Nasi kibice muszą zrozumieć, że w dwumeczu z Wisłą reprezentują nie tylko swój klub, ale całe państwo Izrael - apelował na łamach "Haaretza" Hajdamak. - Jestem zaniepokojony, ale jednocześnie mam nadzieję, że nie zachowają się niewłaściwie. Proszę ich, by pokazali się Europie w korzystnym świetle i wspierali nasz zespół w sportowej rywalizacji. Futbol to nie tylko sport, ale też okno na świat.

Jego apel nie uspokoił jednak zapoznanego przez nas pod stadionem Teddy'ego taksówkarza.

- Jutro moja noga tu nie postanie. Nie chcę mieć nic wspólnego z kibicami Beitaru. To najbardziej szalona grupa w całym kraju - tłumaczył nam z dezaprobatą.

Niestety w Jerozolimie już wszystko wiedzą o źle pojętej "świętej wojnie" między kibicami Wisły i Cracovii. - Nie dziwcie się, że na każdym kroku jest pełno policji. Pilnuje porządku przed meczem, a kibice Beitaru chcą dopaść fanów Wisły, bo ci nie lubią Żydów i zwalczają klub Cracovia, który jest nazywany żydowskim - opowiadał nam taksówkarz.

O zatargach pseudokibiców "Pasów" i "Białej Gwiazdy" napisała już jedna z gazet ukazujących się w Jerozolimie. Doniosła też o agresji - na razie słownej - między kibicami Beitaru i Wisły, jakiej nie brakuje na forach. To wszystko postawiło w pełnej gotowości policję.

Z powodu wybryków chuliganów policja przed meczem z Wisłą "okroiła" pojemność stadionu Beitaru z 21 do 17 tys. Rzecz jasna wszystkie bilety rozeszły się w oka mgnieniu.

Michał Białoński, Jerozolima

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1154107
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2008, 21:26
ohohoho... jednak trzeba bedzie sie wziasc za tych hulsuw jak przyjada do nas.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.07.2008, 21:29
Jedyne czego się obawiam to naszego nowego ustawienia. Brożek w pojedynkę w ataku nie radzi sobie najlepiej. Do tej pory dla dobrej gry potrzebował partnera w ataku, który odciągał choć trochę uwagę obrońców i umożliwiał szybkie rozegranie piłki. Teraz odległość między zawodnikami w ataku jest większa i Brożek w sparingach nie błyszczał. Oby w meczu o stawkę wyglądało to lepiej. Jeśli nie uda się odpowiednio wykorzystać Brożka to stracimy połowę potencjału ofensywnego.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.07.2008, 21:34
ja cie sune ale mają stadion, zeby tam nasi w porach nie mieli jak rykną
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member