The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2008, 00:35
jachting napisał(a):Wyświetl post
kalashnikov nie trudź sie nie mam zamiaru na tego typu argumenty odpowiadać .
I tak byśmy do niczego nie doszli .
Przemyśl własną argumentacje, masz na to miesiąc czasu.

Jak to nie jest okupacja, i haracz w związku z nią, to czym to jest?

Cytat:
Drogi pakiet klimatyczny

Minimum 6 mld euro rocznie będzie kosztować nas ograniczanie emisji co2. W efekcie za energię zapłacimy co najmniej dwa razy tyle co teraz. Polski PKB może spaść o ponad 16 procent

Najnowszy raport, przygotowany na zlecenie Polskiego Komitetu Energii Elektrycznej, do którego dotarła „Rz”, pokazuje skutki wprowadzenia w życie trzech unijnych dyrektyw związanych z ochroną klimatu. Według ekspertów do 2010 r. polityka klimatyczna Unii kosztować nas będzie po 2 mld zł rocznie. Potem wydatki będą jeszcze większe – nawet od 8 do 14 mld zł rocznie po 2020 r. Według raportu, jeśli Bruksela forsować będzie swoje plany, to polski Produkt Krajowy Brutto będzie niższy o 154 mld zł rocznie.

– W opinii Brukseli pakiet klimatyczny nie wpłynie znacząco ani na kondycję naszej gospodarki i sektora energetycznego, ani na ceny. Tymczasem z naszego raportu płyną zupełnie inne wnioski – mówi Stanisław Tokarski, wiceprezes grupy energetycznej Tauron.

Dlatego polski raport ma trafić do komisji europarlamentu, zanim jego deputowani na początku września rozpoczną debatę o dyrektywach klimatycznych. Dla Polski najważniejsze kwestie do załatwienia to mniejsze niż chce Komisja Europejska wykorzystanie energii odnawialnej (w 2020 r. w Polsce z tego źródła ma pochodzić 15 proc. energii) oraz odsunięcie w czasie aukcji na uprawnienia do emisji dwutlenku węgla.

KE szacuje, że pozwolenie na emisję tony CO2 będzie kosztować 30 – 39 euro, ale nie ma pewności, że ta cena się utrzyma, i nawet Bruksela nie daje takiej gwarancji. Jeśli aukcje zaczną się w 2012 r., postawią polskie elektrownie w wyjątkowo niekorzystnej sytuacji. Pozwolenie może osiągnąć cenę nawet ok. 70 euro (tak jak prognozuje Deutsche Bank) lub 100 euro, na co wskazują niektórzy eksperci.

Już przy szacowanych przez Unię kosztach limitów (ok. 40 euro) do każdej megawatogodziny energii produkowanej w Polsce trzeba będzie za pięć lat doliczyć ok. 130 zł. A to w praktyce oznacza podwojenie cen. Jeśli pozwolenia będą droższe, ceny wzrosną jeszcze bardziej. – Zatem to wymagania unijne spowodują, że firmy sprzedające energię odbiorcom będą musiały podnieść ceny. A oprócz kosztów uprawnień wpływ na ceny będą mieć też wymagania związane z energią odnawialną – mówi Marek Kulesa z Towarzystwa Obrotu Energią.

Aukcje będą otwarte, więc kraje o wysokiej emisji będą konkurować z tymi o niskiej emisji, dla których cena pozwoleń nie będzie tak istotna. Polska z poziomem 0,92 tony dwutlenku węgla na każdą wyprodukowaną megawatogodzinę praktycznie zapłaci najwięcej. Łotwa, Litwa, Szwecja i Francja emitują 0,14 – 0,18 tony na megawatogodzinę, więc nie muszą się obawiać wzrostu cen energii. Więcej od Polski emituje tylko Estonia (0,95 t).
http://www.rp.pl/artykul/5,167305_Dr...imatyczny.html
Ostatnio edytowane przez Wilku : 27.07.2008 o godz. 05:11.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 27.07.2008, 12:18
http://www.rte.ie/news/2008/0727/eulisbon.html
Boia chi molla !
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.07.2008, 12:51
W mojej ocenie politycy Pis to nieudacznicy i radzili sobie fatalnie
===
Nowości hmm .

-Pewna godność ich jako przedstawicieli Polski
-dialog obywatelski
-nie negowanie postaci zasłużonych
-poszanowanie historii
-odnoszenie się do ważnych wartości takich jak np.zaufanie
-nie tworzą uprzedzeń i tematów tabu
-lepszy klimat dla rozwoju kraju

http://www.tvn24.pl/12692,1547034,wiadomosc.html
Plan prywatyzacji

Program "boisko w każdej gminie" już powstały pierwsze boiska

Komisja "przyjazne Państwo"

Kierunek rozwoju,różnego rodzaju ujednolicające pakiety
Przykłady;

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar....html?skad=rss

http://www.klub.platforma.org/aktualnosci/220.html

http://www.klub.platforma.org/aktualnosci/212.html

http://www.klub.platforma.org/aktualnosci/200.html

http://finanse.wp.pl/POD,1,wid,10068...6510&_ticrsn=5

Pozytywne programy obiedy dla dzieci,komputery i tego typu "bzdety"

Decentralizacja

Przyjęty projekt Wschodniego Partnerstwa
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...a_projekt.html

Cała polityka zagraniczna

Euro 2012 zdecydowane przyśpieszenie prac

itd.

Akurat w tych kwestiach nie podzielam jego poglądów ale je szanuje

no cóż musi się użerać ,słuchać głupot .
Czemu sie dziwić.
Jachting,co to ma byc...?
Budujesz argumentacje na informacjach ze strony parlamentarnego klubu PO ? Tak,tam informacje beda rzeczywiscie wiarygodne....
Daj spokoj,mozna popierac jakas partie,ale byc do tego stopnia zindoktrynowanym ?
To co napisales,brzmi jak najgorsze propagandowki partyjne (wszystko jedno z ktorej partii),bardziej jak ulotka wyborcza,niz suche fakty.Ludzie dobrze pamietaja co obiecywal Tusk,a czego wyparl sie wlasciwie zaraz po uformowaniu koalicji. Szkoda mi nawet czasu,by punktowac to wszystko,ale wskaze Ci na jeden fajny aspekt : nie negowanie postaci historycznych - znakiem tego,jak ktos znowu przypomni o atakach Pilsudskiego i jego ludzi na kasy powiatowe i pociagi - to bedzie "be" ?
Dobre,dobre...Chce wiecej !

Nie cieszylbym sie tak,zawsze moze powrocic "rozwiazanie francuskie"...
Ostatnio edytowane przez Wilku : 27.07.2008 o godz. 13:13.
You'll never know...
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.07.2008, 13:49
W mojej ocenie politycy Pis to nieudacznicy i radzili sobie fatalnie.
Nowości hmm .

-Pewna godność ich jako przedstawicieli Polski
-dialog obywatelski
-nie negowanie postaci zasłużonych
-poszanowanie historii
-odnoszenie się do ważnych wartości takich jak np.zaufanie
-nie tworzą uprzedzeń i tematów tabu
-lepszy klimat dla rozwoju kraju

no cóż musi się użerać ,słuchać głupot .
Czemu sie dziwić.
Ad 1 - jak się to przejawia?
Ad 2 - "yyy.. yyy.." ?
Ad 3 - No tak, trudno, żeby JP2 negowali, albo Geremka, który działał in + for PO.
Ad 4 - Szczególnie ten podręcznik do historii ? ;>
Ad 5 - Zaufanie? do kogo? do czego?
Ad 6 - Uprzedzenie wobec Prezydenta - "Chama".. Jakie to są tematy tabu wg Ciebie?
Ad 7 - Nie rozumiem tego punktu ;]

Co do Niesiołowskiego - chodzi mi o logikę w jego wypowiedziach a nie, że się musi użerać. Yyyy yyy to rzeczywiście wielka logika...
---

Tanie państwo - rzeczywiście...

kilka przykładów:
chleb - jesienią 1,5 - 2,0 zł ; teraz 2,0 - 2,9 zł
jabłka - jesienią 3,5 - 4,5 zł ; teraz 4,0 - 5,5 zł
truskawki - rok temu 2,5 - 4,0 zł ; w tym roku 3,5 - 5,0 zł
benzyna - rok temu 4,2 - 4,5 zł ; teraz 4,5 - 4,99 ;]
lpg - rok temu 1,8 - 2,0 zł ; teraz 2,0 - 2,20 zł ;]
ryż - rok temu 1,99 - 2,5 zł ; teraz 3,5 - 5,0 zł
cukier - rok temu 2,5 - 3,0 zł ; TERAZ 2,20 - 2,5 zł --- wyjątek!
ziemniaki - rok temu 0,7 zł - 1,2 zł ; teraz 1,0 zł - 1,6 zł
czereśnie - rok temu 3,5 - 6,0 zł ; teraz 4,5 - 7,5 zł (w Katowicach jak byłem to były po 12 zł ale to już skrajność...)
bób - rok temu 4,0 - 6,0 zł ; teraz 5,0 - 7,5 zł

Wymieniać dalej ;]?

To takie, co człowiek najbardziej odczuwa chyba... O ile w ubiegłym roku można było przeznaczyć 30 zł za dniówkę na wyżywienie, o tyle teraz 40-45 zł to taki odpowiedni wydatek do godnego, podkreślam GODNEGO życia.

Rzeczywiście wszystko tanieje... ;]
Powód: argumenty wszelakie.. ;D
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 27.07.2008 o godz. 14:01.
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 27.07.2008, 16:23
Iriver ty wiesz co znaczy slogan "tanie państwo"? Chyba nie bardzo. Poczytaj troche.

Zaś co do używania wzrostu cen w argumentacji politycznej jest to czysta demagogia (i robią to wszystkie partie). Wpływ rządu na wzrost cen jest nikły (bo jak rząd może znacząco wpłynąć na wzrost cen ropy i światową koniunkturę?).
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Raul TS
Member

Stary 27.07.2008, 16:51
To są już jaja
Szkoda że to forum tak padło na psy ale jak się ma takiego Moderatra jak pan Wilku w tym temacie to się nie dziwie.
Człowieku ochłoń trochę bo zrobiłeś sobie „prywatny folwark” z tego miejsca, bana to Ty powinieneś dostać pierwszy.
Temat który powinien zostać jedną z wizytówek tego forum stało się pośmiewiskiem, gdzie towarzystwo wzajemnej adoracji pod przywódcą użytkownika „Wilka” kasują wszystkich, no prawie, którzy mogą i mają inne zdanie niż ich partyjne poglądy i program .
Przeglądając ten temat można zauważyć ile było tutaj osób którzy coś ciekawego mieli do napisania , osób którzy piszą na tym forum od lat, dało sobie spokój po krótkim czasie dochodząc do wniosku że nie warto schodzić do tak niskiego poziomu. Mieli jeden problem - inne zdanie niż pan Wilk i jego koledzy .
Oczywiście są przypadki gdzie głupota razi i trzeba ją zwalczać ale w tym temacie idioci to tylko jedna strona.
Wielka szkoda, ktoś wcześniej pisał że ten temat to parodia i zasługuje na tytuł w plebiscycie na najgłupszego w roku , teraz to widzę ze raczej jest to pewny kandydat.
Bawcie się dalej pseudo fachowcy , wróżki i znawcy od wszystkiego.

Ps
Shell ja Cię jeszcze raz przepraszam że wtedy miałem pretensje , co tu teraz porównywać i z czym.
Pozdrawiam
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.07.2008, 20:04
Jako, że formuła tematu chyba się wyczerpała i przechodzimy w nim sami siebie dajmy sobie siana i nie pytajmy o szczegóły w "pytaniach do moderatorów".

Było minęło - co nie oznacza, że nie można spróbować dyskusji o polityce od nowa w innym miejscu.
...nieczytelny...
Wilku
lupus albus

Stary 27.07.2008, 21:55
Raul TS napisał(a):Wyświetl post
To są już jaja
Szkoda że to forum tak padło na psy ale jak się ma takiego Moderatra jak pan Wilku w tym temacie to się nie dziwie.
Człowieku ochłoń trochę bo zrobiłeś sobie „prywatny folwark” z tego miejsca, bana to Ty powinieneś dostać pierwszy.
A tak bez watpienia.

Nie jestem pod wrazeniem Słoneczka Kaszub.. więc i forum padło na morde.
Cytat:
Temat który powinien zostać jedną z wizytówek tego forum stało się pośmiewiskiem, gdzie towarzystwo wzajemnej adoracji pod przywódcą użytkownika „Wilka” kasują wszystkich, no prawie, którzy mogą i mają inne zdanie niż ich partyjne poglądy i program .
No to przyporządkuj mnie do jakieś partyji.

Cytat:
Przeglądając ten temat można zauważyć ile było tutaj osób którzy coś ciekawego mieli do napisania , osób którzy piszą na tym forum od lat, dało sobie spokój po krótkim czasie dochodząc do wniosku że nie warto schodzić do tak niskiego poziomu. Mieli jeden problem - inne zdanie niż pan Wilk i jego koledzy .
Oczywiście są przypadki gdzie głupota razi i trzeba ją zwalczać ale w tym temacie idioci to tylko jedna strona.
Wielka szkoda, ktoś wcześniej pisał że ten temat to parodia i zasługuje na tytuł w plebiscycie na najgłupszego w roku , teraz to widzę ze raczej jest to pewny kandydat.
Ochh... szokujacy niski poziom.

A cos konkretnego?

Cytat:
Bawcie się dalej pseudo fachowcy , wróżki i znawcy od wszystkiego.
No to po co nam przeszkadzasz w zabawie? - skoro życzysz dobrej zabawy?

ps.
Otwieram aby krynica pro publico bono, rozsadku itd. miała okazje się wypowiedzieć.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 27.07.2008 o godz. 22:09.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Wilku
lupus albus

Stary 27.07.2008, 22:33
Kolega Raul cos pieprzy o zejściu i upadku na morde... i ucieczce starych dobrych forumowicz stąd.

A ja jakoś lubię operowac na faktach/zródłach..

Z tego topiku sprzed trzech lat.
Coglin napisał(a):Wyświetl post
"Wygra PiS I Lech Kaczyński i Polska się zmieni"...na gorsze

a co do debaty, to Kaczorowi sie dupa zmarszczyla jak zobaczyl sondaze i robi wszystko zeby tylko mial mozliwosc ponajezdzac na PO przed niedzielnymi wyborami.
przeciez mieli juz ustalone terminy debaty prezydenckiej i to chyba nawet 3, to co mu sie tak spieszy
juz sobie wyobrazam ta debate - caly czas .......enie o tym samym czyli zlej PO i straszenie ich podatkiem.
tylko szkoda ze Kaczorek nie zauwazyl ze poki co nie bylo jeszcze 1 tury wyborow prezydenckich i jest jeszcze kilku kandydatow, ktorzy mimo malego poparcia tez maja prawo w tej debacie wystapic.

.......ele, jak czytam niektorych to mi sie odechciewa normalnie.
ja 4 lata temu glosowalem na SLD, w tym roku na PO bo SLD dalo dupy po calosci.
jesli przez te 4 lata PO i PiS tez nic ciekawego nie zrobia, to pewnie znowu zaglosuje na kogos z lewicy.
w prezydenckich glosowalem 2 razy na Kwasniewskiego, teraz mialem na Cimoszewicza ale ze wyszly rozne walki z jego udzialem, bede glosowal na Tuska.
w****ia mnie to najezdzanie na osoby o pogladach lewicowych. maja takie poglady, ja tez czesciowo i juz. jakos one nie najezdzaja na tych co glosuja na prawice. tylko ci z prawej strony zachowuja sie jak kretyni np. posty Nesty, oczywiscie nie wszyscy.

...
p.s.2. jakbys chcial mi Nesta najebac za SLD, Kwacha albo poglady to bede w sobote na WLK.
bla, bla, bla, .......enie.
i tak wygra Tusk.

gulldarek napisał(a):Wyświetl post
Za konkordat to Suchocka w pierdlu gnic powinna

I pokaz swoje wpisy jojczące wówczas na poziom tego topiku.

Moze więc nie o to chodzi? - tylko o to ze gówno ma sie do powiedzenia, a boli że na największym forum piłkarskim w Polsce w wątku politycznym G. Aborcza i cała ferajna to nic innego szmatławiec?

ps.
Wiesz z czego jestem dumny (choć nie wiem czy to akurat robota pisaniny tutaj)? - że tacy inteligentni ludzie jak Boomcha czy Sambo przestali być czcicielami zakonu Kaczorów, i to z nimi naparzałem się tutaj najostrzej. Może dlatego ze chodzi nam o to samo.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 27.07.2008 o godz. 23:05.

1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.07.2008, 22:42
Wilku napisał(a):Wyświetl post
Kolega Raul cos pieprzy
Czy to sie nie nadaje na bana panie cenzorze?
A moze regulamin obowiazuje wszystkich oprocz ciebie?
Mam nadzieje ze powiedzenie nosil Wilk razy kilka....kiedys sie sprawdzi.(i zebys przypadkiem nie zinterpretowal tego jako personalny wrzut - na szczescie to ze akurat jestes przy wladzy, nie oznacza ze bedzie tak do konca)

jachting , podeslij mi jakos na priv swojego mejla.
94 - Allah Akbar!!
Wilku
lupus albus

Stary 27.07.2008, 22:46
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Czy to sie nie nadaje na bana panie cenzorze?
A moze regulamin obowiazuje wszystkich oprocz ciebie?
Odnieś się do całości.

Nawet Ciebie powinna wkurzyć taka hipokryzja.

Cytat:
Mam nadzieje ze powiedzenie nosil Wilk razy kilka....kiedys sie sprawdzi.(i zebys przypadkiem nie zinterpretowal tego jako personalny wrzut - na szczescie to ze akurat jestes przy wladzy, nie oznacza ze bedzie tak do konca)

jachting , podeslij mi jakos na priv swojego mejla.
Zastanawiałem się czy nie robie błędu, i nie daje pernamenta na obydwa konta - na co bez dwóch zdań być powinen. Z Ellerem popełniłem bład, widze ze z Toba również.

1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.07.2008, 22:47
widze ze z Toba również.
wiec na co czekasz?Idz na calosc.
94 - Allah Akbar!!
Wilku
lupus albus

Stary 27.07.2008, 22:49
wiec na co czekasz?Idz na calosc.
Odnieś się do pierwszego cytatu.

Dlaczego pominąłeś to?

A dlaczego nie? - bo nie uwazam Cię za trolla i czasem zmuszasz do myslenia.

Raul TS
Member

Stary 27.07.2008, 22:53
Kolega Raul cos pieprzy ....
Jeszcze raz skieruje wypowiedz javy do irmana który coś w tym temacie pisał
"Uwielbiam czytać Twoje posty.
Biorę w łapki chipsy i czekam, aż ktoś zacznie ci udowadniać, że należysz do pokolenia pseudointeligentów wychowanych przez Michnika/lewaków/masonów/cyklistów (niepotrzebne skreślić)."
Pozdrawiam
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.07.2008, 22:55
Odnieś się do pierwszego cytatu.

Dlaczego pominąłeś to?

Nie mam najmniejszego zamiaru bo to nie ma najmniejszego sensu.
Ja generalnie nie czuje sie tu w zaden sposob przesladowany ,natomiast warunkiem jakiejkolwiek dyskusji bedzie to ze odbanujesz jachtinga a ze wiem ze tego nie zrobisz wiec z mojej strony koniec jakiejkolwiek gadki co uroczyscie slubuje
94 - Allah Akbar!!
Wilku
lupus albus

Stary 27.07.2008, 22:56
Jeszcze raz skieruje wypowiedz javy do irmana który coś w tym temacie pisał
"Uwielbiam czytać Twoje posty.
Biorę w łapki chipsy i czekam, aż ktoś zacznie ci udowadniać, że należysz do pokolenia pseudointeligentów wychowanych przez Michnika/lewaków/masonów/cyklistów (niepotrzebne skreślić)."
Super.

To lubię.

A co z poziomem tych wpisów? - kultura, cud, miód i orzeszki? - nieprawdaż - a to było tylko pobieznie i na szybko..

Jakoś nikt nie płakał - zamknijcie!!!!!!!!!!!! - bo chlew.

Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.07.2008, 22:59
Się namnożyło postów. Nie nadążam normalnie...;] Jaki widzisz sens odbanowywania jachtinga? Pytanie do 1q2... ;] ? Czy jest coś sensownego w tym , co on pisał? ;>
Wilku
lupus albus

Stary 27.07.2008, 23:02
Nie mam najmniejszego zamiaru bo to nie ma najmniejszego sensu.
Dlaczego?

Widzisz ja lubie pamiętac.

1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.07.2008, 23:12
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Się namnożyło postów. Nie nadążam normalnie...;] Jaki widzisz sens odbanowywania jachtinga? Pytanie do 1q2... ;] ? Czy jest coś sensownego w tym , co on pisał? ;>
Sens jest taki po pierwsze, ze banowanie za poglady(i to wcale nie skrajne) to czysta komuna.
Ja rozumiem ze fora pilkarskie rzadza sie swoimi prawami i nie mam nic przeciwko by ekstreme lewicowa(choc tu akurat bardiziej pasowaloby lewacka) traktowac 'z buta'.
Tyle ze ja nie widze by jachting pisal - adopcje dla bejow , prawa dla pedofilow , ksieza na pal,brawo dla policji za pacyfikacje kiboli itp...

Napisal rzecz dyskusyjna ,z czescia sie zgadzam z czescia nie ale bez jaj - bany polityczne to byly przed 89.
Chlop ma 26 lat ,udziela sie tu od dawna - generalnie jest spokojnym forumowiczem, udziela sie w roznych tematach i nawet jakby palnal bzdure to jaki jest powod by na miesiac zabierac mu mozliwosc uczestnictwa w dyskusji?
Dla mnie jest to po prostu niepojete.
ps ide spac, znaczy strzelic conieco -dobranoc na dzis
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 27.07.2008 o godz. 23:14.
94 - Allah Akbar!!
Raul TS
Member

Stary 27.07.2008, 23:15
Super.

To lubię.

A co z poziomem tych wpisów? - kultura, cud, miód i orzeszki? - nieprawdaż - a to było tylko pobieznie i na szybko..

Jakoś nikt nie płakał - zamknijcie!!!!!!!!!!!! - bo chlew.
Przecież dobrze wiesz ze te posty które zacytowałeś są żenujące ja ich szczerze nie widziałem widocznie później zacząłem ten wątek przeglądać, i naprawdę ucieszyłem się w momencie kiedy miałeś wziąć ten temat w opiekę.
Miałem nadzieje ze ten ciekawy temat obędzie się właśnie bez takich wrzutek i osobistych podjazdów.
Pozdrawiam
Wilku
lupus albus

Stary 27.07.2008, 23:31
Sens jest taki po pierwsze, ze banowanie za poglady(i to wcale nie skrajne) to czysta komuna.
Ja rozumiem ze fora pilkarskie rzadza sie swoimi prawami i nie mam nic przeciwko by ekstreme lewicowa(choc tu akurat bardiziej pasowaloby lewacka) traktowac 'z buta'.
Tyle ze ja nie widze by jachting pisal - adopcje dla bejow , prawa dla pedofilow , ksieza na pal,brawo dla policji za pacyfikacje kiboli itp...
Nie rozsmieszaj mnie. Bana za pierwszym razem dostał za wyjazd w stosunku do mnie.

Cytat:
Napisal rzecz dyskusyjna ,z czescia sie zgadzam z czescia nie ale bez jaj - bany polityczne to byly przed 89.
Chlop ma 26 lat ,udziela sie tu od dawna - generalnie jest spokojnym forumowiczem, udziela sie w roznych tematach i nawet jakby palnal bzdure to jaki jest powod by na miesiac zabierac mu mozliwosc uczestnictwa w dyskusji?
Dla mnie jest to po prostu niepojete.
ps ide spac, znaczy strzelic conieco -dobranoc na dzis
Fajnie, ale coś się zmieniło i pewne poczucie sprawiedliwości mam.

Przecież dobrze wiesz ze te posty które zacytowałeś są żenujące ja ich szczerze nie widziałem widocznie później zacząłem ten wątek przeglądać, i naprawdę ucieszyłem się w momencie kiedy miałeś wziąć ten temat w opiekę.
Miałem nadzieje ze ten ciekawy temat obędzie się właśnie bez takich wrzutek i osobistych podjazdów.
No to sobie poczytaj moje wpisy tutaj na poczatku jak tutaj pisałem, i sam doskonale zdaje sobie sprawe że schamiałem.

Też chciałbym aby tak sie stało.

Tylko wkurza mnie jedno - ktoś pisze że dało się dyskutować kiedyś, tylko nikomu nie chce się zajrzeć jak to kiedyś wyglądało.

I czy było kiedyś tak slicznie... jak to sie wszytkim wydaje.

Owszem zdobyli tu przewage zwolennicy antykomuny w pełnym tego słowa znaczeniu wymiarze, ale ile można czytac o jakiś duperelach, gdy ktoś pisze o miliardach?

A narazie powrót do zamknięcia.

Sam nie mam czasu tu ślęczeć, a jak mnie nie ma to zaraz dochodzi do noży.

Niech to ostygnie, a jak ew. wróci to moderka będzie ostra.

Wilku
lupus albus

Stary 29.07.2008, 04:47
Niemiecki rząd wykreślił oficjalnie fałszywy tytuł "Prof." Bartoszewskiemu.

kerim
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.07.2008, 10:36
najbardziej spodobało mi sie stwierdzenie że na forum politycznym Wisły "przewagę" zdobyli prawicowcy , toż to skandal w biały dzień , jak oni mogli? tak sie sklada że czytam różne fora np.salon 24 , czy bardzo dobre forum polityczne warszawskiego klubu , i dziwnym trafem tam też "przewagę" mają prawicowcy , natomiast na onecie , interii czy innym wp przewagę mają dobrze wykształceni z dużych miast , mówi wam to coś? pozdrawiam Wilku , nie daj sie wciągać w nawalanki , nic to nie da , a co poniektórzy są szczęśliwi żę "dyskutują"
"jakubowska.kwiatkowski,czarzasty.nikolski "grupa trzymajaca sie

JAKUBOWSKA SIEDZI! KTO NASTĘPNY?
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 29.07.2008, 15:47
http://fakty.interia.pl/polska/news/...ejmu,1153423,3

Nie dość że wokołoplatformiani lokalni byznesmeni dostaną szpitale za grosze, to nie beda musieli placic VAT-u.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.07.2008, 17:54
Aj, waj, co się to porobiło . Wyfarzenie to będzie omijane przez koszerne "wolne media" w Polsce, czyli tak naprawdę tematu nie bedzie w szerokim odbiorze. Cicho, sza. A tytułowanie Bartoszewskiego - profesorem będzie się dalej odbywało w najlepsze.

Cytat:
Nie dość że wokołoplatformiani lokalni byznesmeni dostaną szpitale za grosze, to nie beda musieli placic VAT-u.
Tak naprawdę wyborcy w swojej głupocie nie uwierzyli w to co mówiła Sawicka, bo wydawało im się że o tego nie dojdzie. PO zapierała się przed wyborami co do tzw. "prywatyzacji" (czytaj: przejmowania szpitali za bezcen). Ale jak widać proces ten zaczyna się i kombinują jak obejść aby nie pchać tego prze Sejm drogą ustaw tylko rozporządzeniem ministra finansów. Zagrywki jak przy oszustwach finansowych.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 29.07.2008, 18:57
Na litość włoską - ile jeszcze trzeba dowodów na to, żeby lud wreszcie zrozumiał, że jest oszukiwany przez bandę zwyczajnych nierobów i niekompetentnych patałachów

Cytat:
Według polityków PO, ewentualne rządzenie za pomocą rozporządzeń, będzie wymuszone decyzjami prezydenta Lecha Kaczyńskiego. - Jeżeli prezydent będzie wetował każdą naszą ustawę, to rozporządzenia mogą być jedyną możliwością - powiedział szef klubu PO Zbigniew Chlebowski.
- Wszystko tak naprawdę zależy od prezydenta i decyzji jakie będzie podejmował w sprawie wetowania ustaw. Rozporządzenia to pomysł, który zostanie wymuszony decyzjami prezydenta, jeżeli - jak zapowiadał - będzie wetował każdą naszą ustawę" - dodał Chlebowski.
http://wiadomosci.onet.pl/1797410,11,item.html
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Sędzia
Senior Member

Stary 29.07.2008, 20:42
POnieważ ostatnio mamy w temacie różne sPOry i niesnaski, to może nieco ukulturalniania.

patrzę co się dzisiaj w świecie stało (przy okazji polecam portal niezalezna.pl jakby ktoś jeszcze nie znał), salon24, dziennik, rzepa, tvn24.pl.

I na tvn24.pl moje oczy widzą taki artykuł.

http://www.tvn24.pl/-1,1559058,0,1,w...wiadomosc.html

Całkiem dobry kawałek.

Więc jeszcze wpisuje autora do googla, i na youtubie wychodzą następne.

http://www.youtube.com/watch?v=8o1tpqa95HY

Michnikowszczyzna.

Lalalalala ten układ się rozwala.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 29.07.2008 o godz. 20:44.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 29.07.2008, 20:52
ja zawsze byłem pod urokiem tejże http://pl.youtube.com/watch?v=o5umE1...eature=related

najlepszy jest watek babci z Luftwaffe
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Sędzia
Senior Member

Stary 29.07.2008, 22:20
Dzisiaj w Sopocie była niezła jazda. Na zdjęciach widać że sporo ludzi przyszło na sesję rady miasta. A wiadomo jak ludziom ciężko się zmobilizować. To może być dla Platformy potężny cios.

Najlepsze jest zdjęcie na GW.

http://bi.gazeta.pl/im/0/5502/z5502920X.jpg
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 29.07.2008, 23:36
No, nawet w ramach wsparcia Zbig Ziobro się pojawił. Tak jak górnicy na manifestacjach pielęgniarek.
Miała byc awantura i była.

Szkoda, że chyba nie o to chodzi przy rozwiązywania tego typu problemów.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów