The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2008, 16:57
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Widac ze sprawa jest powazna ,nie w sensie ze zarzut jest jakis gruby a w sensie ze grozi mu karny wyrok -bo dupa calemu klubowi strasznie lata.
Cytat:
PO akurat w kwestii oskarzen bez pokrycia(w sensie procesowym), rozni sie od poprzednikow i jesli prokuratura zdecydowala sie na taki krok to musza miec tzw 'pewniaka' bo nie ryzykowaliby pozniejszej kompromitacji
Ludowi wystarczy ze znow uslysza 10 razy w ciagu dnia "Prokuratura interesuje sie PISem". Takich sytuacji od wygrania wyborow przez PO bylo masę i nic z tego nie wynika ( Czy z tego cos wynika, to juz wiekszosc ludzi ma w dupie), wazne ze gowno sie przyklei - wiadomo ze o to chodzi i pewnie sam sie z tego cieszysz)). PiS przynajmniej nie oskarzal bez pokrycia rywali politycznych.

Tu chodzi o to, że przepis który miał złamać Ziobro jest nieostry i ustawodawca uchwalając go ileś tam lat temu miał w tym jakiś cel. Skoro nie ma zamkniętego katalogu osób które mogą przeglądać akta, to znaczy że nie można mówić o tym że premier Marcinkiewicz bylby uprawniony a jego faktyczny zwierzchnik, Jarosław Kaczyński nie. Mamy w Polsce system parlamentarno-gabinetowy w którym karty rozdają szefowie partii, w którym to szef zwycięskiej partii jest numerem jeden, co wynika z caloksztaltu rozwiązań ustrojowych. Gdyby zlamal jakis jasny i klarowny przepis to OK, ale w takim przypadku zbyt duzo w sensie politycznym bedzie zalezalo od uznaniowej decyzji sądu. I to w sprawie ktora jest jak sam mowisz malego kalibru. Wiec nie dziwie sie PiSowi ze bronia sie rekami i nogami.

Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Za analogie do metod postępowania.Pamiętasz jak niecały rok temu miał miejsce konflikt Dorna z Kaczyńskim? Ten pierwszy zasugerował coś w stylu terroru jaki w PiSie wprowadził Kaczyński - znamienne słowa L.D.,,gdy pojawia się strach,kończy się polityka".No sory ale jeśli tak wyraża się jeden z najważniejszych polityków tego ugrupowania o swojej partii...Nie wspominając Ujazdowskiego i Zalewskiego.
Zbychu wiem ze lubisz podpierac sie cytatami innych, ale wyjasnilbys wlasnymi slowami. Konkretnie, ścisle a nie humanistyczną nowomową

Cytat:
Mało? To może bardziej konkretny przykład.Kontrolowana łapówka dla Sawickiej - ja rozumiem walka z korupcją,ale bez przesady...
znowu żal, że taki sukces odnieśli "nie nasi". I co gorsza uderza "w naszych". Wiec? Slowo klucz. Do wyboru: Macierewicz/PRL/Rydzyk.
No nic, myslalem ze wytoczysz lepsze dziala. Cytując Wilka: zieeew.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 26.07.2008 o godz. 17:20.
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.07.2008, 17:03
jachting napisał(a):Wyświetl post
"Bądź przez dziennikarzy" a przytaczasz często ich opinię
W każdym razie zawsze się przychylamy do którejś z wersji ,do jakichś ocen przy okazji oczywiście wyciągając własne wnioski .
To,ze przytaczam opinie dziennikarza,oznacza,ze jestem sterowany ? Po prostu czasem ktos pisze zgodnie z moimi odczuciami,a nie ja odczuwam tak,jak ktos pisze
Nie rozwazajmy zaraz Wszechswiata,bo tego typu dyskurs prowadzi do najprostszych i logicznych wnioskow, ze zawsze znajdzie sie grupa ludzi o podobnych pogladach, i grupa o zupelnie przeciwnych Oraz ta,co ma to gleboko w d...
Dalej twierdze,ze nie jestem sterowany - mam tylko jakies poglady,a ze czasem dziele je z dziennikarzami czy politykami - to poswiecenie,na ktore jestem gotow
You'll never know...
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.07.2008, 17:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ale przeciez nikt Ziobry nie skazuje
Skazywac go bedzie sad, tam bedzie mogl sie bronic do upadlego a tu kwestia idzie o immunitet i w zaden sposob nie przesadza o jego winie badz nie a tylko pozwala na rozpoczecie postepowania czyli po pierwsze przesluchania go, oraz o to ze Ziobro mowi jedno a robi drugie(probuje sprawe przeciagac).
Widac ze sprawa jest powazna ,nie w sensie ze zarzut jest jakis gruby a w sensie ze grozi mu karny wyrok -bo dupa calemu klubowi strasznie lata.

PO akurat w kwestii oskarzen bez pokrycia(w sensie procesowym), rozni sie od poprzednikow i jesli prokuratura zdecydowala sie na taki krok to musza miec tzw 'pewniaka' bo nie ryzykowaliby pozniejszej kompromitacji
Zadnego pewniaka nie maja,o naciaganych zarzutach mowi nawet pprof. Holda z Fundacji Helsinskiej,dosyc daleko ulokowanej od poletka PiS-u. NAWET WYBORCZA to pisze,chyba juz ktos wczesniej dawal tu linka...
You'll never know...
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 26.07.2008, 17:10
Konkluzja jest prosta.Trzeba oddzielic Prokuratora Generalnego od Ministra Sprawiedliwości i nie bedzie wtedy wozenia akt ze sledztwa do politykow
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.07.2008, 17:16
piszecie o Palikocie, a popatrzcie na Niesiołowskiego
to jest prostak jakich mało
i z każdym dniem większy

u mnie w domu uwierzyć nie mogli jak go usłyszeli...

... miałem dodać że to pan z partii na którą głosowaliśmy, ale...
... dałem sobie spokój
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.07.2008, 17:21
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
piszecie o Palikocie, a popatrzcie na Niesiołowskiego
to jest prostak jakich mało
i z każdym dniem większy

u mnie w domu uwierzyć nie mogli jak go usłyszeli...

... miałem dodać że to pan z partii na którą głosowaliśmy, ale...
... dałem sobie spokój
A czy ktoś mówił, że marszałkiem nie może zostać prostak... ;] ? W tym kraju wszystko jest możliwe. Niedługo psy dupami zaczną szczekać
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.07.2008, 17:23
wyar -oczywiscie caly moj wywod nie dotyczyl ani Ciebie ani nawet duzej czesci tu piszacych ,dotyczyl tych , (a jest ich zdecydowana wiekszosc) ,ktorym sie nie chce, nie maja czasu ,badz sa zbyt ograniczeni ,na sledzenie wydarzen i wyciagania samodzielnych wnioskow.
Wtdy sa skazani tylko i wylacznie na osoby ktore z jakis tam przyczyn lubia i traktuja ich jak wyrocznie ,do tego malpujac ich , bardzo czesto zalosne zachowanie.

A co do Ziobry to ja czytalem takie opinie, ktore sugerowaly ze sprawa moze byc jednoznaczna ale oczywiscie wszystko wyjdzie w praniu i wierze ze jesli beda jakiekolwiek watpliwosci, badz przepis bedzie uznany za nie do konca jasny ,to Ziobro skazany nie bedzie, choc oczywiscie wolalbym zeby tak nie bylo

ps Ja tam do Palikota czy Niesiolowskiego nic nie mam(ale oczywiscie rozumiem poglad przeciwny bo obaj jezdza po bandzie niezle).
Tak samo zreszta jak chocby do Kurskiego
94 - Allah Akbar!!
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.07.2008, 17:26
wyar napisał(a):Wyświetl post
To,ze przytaczam opinie dziennikarza,oznacza,ze jestem sterowany ? Po prostu czasem ktos pisze zgodnie z moimi odczuciami,a nie ja odczuwam tak,jak ktos pisze
Nie rozwazajmy zaraz Wszechswiata,bo tego typu dyskurs prowadzi do najprostszych i logicznych wnioskow, ze zawsze znajdzie sie grupa ludzi o podobnych pogladach, i grupa o zupelnie przeciwnych Oraz ta,co ma to gleboko w d...
Dalej twierdze,ze nie jestem sterowany - mam tylko jakies poglady,a ze czasem dziele je z dziennikarzami czy politykami - to poswiecenie,na ktore jestem gotow
W jakimś stopniu jesteśmy , bo rzadko kiedy dochodzą do nas wszystkie argumenty za i przeciw ,wszystkie fakty itd .Jedno mylne przekonanie może nakręcać spiralę .Mimowolnie dochodzą do nas różne medialne fakty.
Przecież Ig2 też zapewne nie miał na myśli sterowanie w sensie stricte.
Zresztą kto by chciał być sterowany ?
Taki przeciętny zjadacz chleba,któremu urywkami przebiega polityka jest szczególne na nie narażony .
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.07.2008, 17:29
Ze sterowaniem(w roznych aspektach zycia, nie tylko polityce) to jest tak ze nawet najwiekszy mega-mozg czasami da sie wkrecic
Wazne, jesli sie da, by wyciagac pozniej z tego wnioski jak cos do nas dotrze
94 - Allah Akbar!!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.07.2008, 17:47
Dzisiejsza wypowiedź Niesiłowskiego typowa dla niego i na poziomie partii, która posadziła go na fotelu marszałkowskim. Palikot to nie odosobniony wypadek, jak myśleli naiwni wyborcy.
jachting
Senior Member

Stary 26.07.2008, 17:56
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejsza wypowiedź Niesiłowskiego typowa dla niego i na poziomie partii, która posadziła go na fotelu marszałkowskim. Palikot to nie odosobniony wypadek, jak myśleli naiwni wyborcy.
A co takiego powiedział
Niesiołowski ma dosadny język ale zawsze argumentuje swoją wypowiedz i logiki trudno mu odmówić
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.07.2008, 17:57
z tą różnicą, że Palikot jest skuteczny, tj. trafia do określonej grupy wyborców, swoich wyborców (mi on osobiście nie przeszkadza, czasem raczej śmieszy)
Niesiołowskiego natomisat zdzierżyć nie mogę, słuchać się go nie da

Cytat:
Niesiołowski ma dosadny język ale zawsze argumentuje swoją wypowiedz i logiki trudno mu odmówić

jaja sobie robisz, co włacze TV i na niego trafę( co zdarza sie rzadko, bo tv nie oglddam, a juz an pewno nie polityki) to wyopiedzi ma zawsze emocjonalne ( wtakim wypadku argumenty traca sens nawet jezlei sie pojawią, bo wszytsko sprowadzone jest to bójki słownej)... no ale moze tak dziwenie trafiam... zawsze:/
poza tym nie tylko chodiz o to co mówi ale jak mówi,
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 26.07.2008 o godz. 18:02.
jachting
Senior Member

Stary 26.07.2008, 18:13
Niesiołowski też jest skuteczny ,ja uwielbiam go słuchać i często też jest bardzo śmiesznie .I to nie bynajmniej on jest śmieszny .
No cóż on jest trochę tak jak Wilk z tego forum ,wie że ma rację i nie ma zwyczaju ustępować,iść na kompromis z poglądami choć trochę skrzywionymi .Ale Niesiołowski w przeciwieństwie do niego ma taką przewagę że podobnie uważa większość Polaków,czy może w innym przypadku on potrafi przekonać tych Polaków .
Ostatnio edytowane przez jachting : 26.07.2008 o godz. 18:55.
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.07.2008, 19:07
kalashnikov2 napisał(a):
Zbychu wiem ze lubisz podpierac sie cytatami innych
A co kwestionujesz słowa Dorna? A może w cenzure się bawisz? Jakbym zacytował Palikota to by było że pajac więc nawet nie ma potrzeby analizować jego wypowiedzi,a tu "niestety" słowa pisowca de facto antypisowe Słowa na tyle jasne że nie ma potrzeby ich wyjaśniać.

Cytat:
Konkretnie, ścisle a nie humanistyczną nowomową
Nie dostrzegam żadnej "nowomowy". Jak tu się mówi o "jewropie" to jakoś nikt o nowomowe nie ma pretensj.

Cytat:
znowu żal, że taki sukces odnieśli "nie nasi". I co gorsza uderza "w naszych"
Rzeczywiście wielki sukces,a w kogo to innego mógłby uderzać w czasie kampanii wyborczej...

Cytat:
Przykro mi.
Ostatnio edytowane przez Zbychu : 26.07.2008 o godz. 19:10.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
jachting
Senior Member

Stary 26.07.2008, 20:08
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Ludowi wystarczy ze znow uslysza 10 razy w ciagu dnia "Prokuratura interesuje sie PISem". Takich sytuacji od wygrania wyborow przez PO bylo masę i nic z tego nie wynika ( Czy z tego cos wynika, to juz wiekszosc ludzi ma w dupie), wazne ze gowno sie przyklei - wiadomo ze o to chodzi i pewnie sam sie z tego cieszysz)). PiS przynajmniej nie oskarzal bez pokrycia rywali politycznych.

Zbychu wiem ze lubisz podpierac sie cytatami innych, ale wyjasnilbys wlasnymi slowami. Konkretnie, ścisle a nie humanistyczną nowomową

znowu żal, że taki sukces odnieśli "nie nasi". I co gorsza uderza "w naszych". Wiec? Slowo klucz. Do wyboru: Macierewicz/PRL/Rydzyk.
Pis nie oskarżał bez pokrycia ? Przynajmniej ?Człowieku
Pis to specjaliści od tego, są wybitnie zdyscyplinowani i są mistrzami w przebijaniu się,przyklejaniu,miedzy innym dzięki lojalnemu elektoratowi który z uwielbieniem to powtarza .
Przynajmniej to posłowie PO mają inne opinię na różne sprawy i nie trzymają się tak doktryny .
Śmieszne jest to że zaczęliście zauważać słabości które charakteryzowały Pis i jej elektorat .
Mam wrażenie że to jest taktyka partii .

No popatrz a jeszcze niedawno Kalashnikov cytował tu skwapliwie Gomułkę ,akurat o złą wolę Dorna w stosunku do Pis,raczej trudno podejrzewać .Zrozumiałbym gdyby chodziło o Kaczmarka,choć nie był on bynajmniej pionkiem .

A co do Sawickiej,najpierw była wyselekcjonowana,później manipulowana przez długi okres przez oficera,po czym przyjęła sztucznie przygotowaną przez CBA transakcję .
Nie dość że metody kontrowersyjne,to termin nie przypadkowy .Nie można się dziwić że ten "sukces" nie został entuzjastycznie przyjęty .
---

Gwiażdzisty śmiech to zdrowie ,śmiej się ile wlezie
Ostatnio edytowane przez jachting : 26.07.2008 o godz. 20:20.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.07.2008, 20:14
Cytat:
Niesiołowski też jest skuteczny ,ja uwielbiam go słuchać i często też jest bardzo śmiesznie
]

Taak, to jedź na ul. Babińskiego tam możesz posłuchac takich śmiesznych wypowiedzi.

Cytat:
I to nie bynajmniej on jest śmieszny .
Racja, ci co wierza w to co mówi sa najśmieszniejsi.

Po dzisiejszym wystąpieniu widać wyraźnie, że stan zdrowotny mu sie pogarsza z dnia na dzień. Spluł sie przy tym. Piana mu z ust idzie coraz większa jak fala powodziowa.
Tak czy tak to kompromitacja dla Polski, że tacy ludzie zajmują fotel marszałka Sejmu.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 26.07.2008, 20:28
Pis to specjaliści od tego, są wybitnie zdyscyplinowani i są mistrzami w przebijaniu się,przyklejaniu,miedzy innym dzięki lojalnemu elektoratowi który z uwielbieniem to powtarza .
Przynajmniej to posłowie PO mają inne opinię na różne sprawy i nie trzymają się tak doktryny .
Śmieszne jest to że zaczęliście zauważać słabości które charakteryzowały Pis i jej elektorat .
Polityków przeciwnikow nie oskarżał. Chyba ze uwazasz Sawicka za ofiare represji...

Cytat:
A co do Sawickiej,najpierw była wyselekcjonowana,później manipulowana przez długi okres przez oficera,po czym przyjęła sztucznie przygotowaną przez CBA transakcję .
Nie dość że metody kontrowersyjne,to termin nie przypadkowy .Nie można się dziwić że ten "sukces" nie został entuzjastycznie przyjęty .
No i przynajmniej dziesiątki innych Sawickopodobnych zastanowi sie sto razy zanim coś weźmie do ręki.

Zbychu napisał(a):
A co kwestionujesz słowa Dorna? A może w cenzure się bawisz? Jakbym zacytował Palikota to by było że pajac więc nawet nie ma potrzeby analizować jego wypowiedzi,a tu "niestety" słowa pisowca de facto antypisowe Słowa na tyle jasne że nie ma potrzeby ich wyjaśniać.
No jak sie mamy skupiac tylko na "formie"... Ja naiwny myslalem ze masz na mysli PRLowskie skutki rządów odczuwane w zyciu codziennym przez obywateli, poprzez pogorszenie uslug/obowiazkow za ktore sa odpowiedzialne wladze centralne. Ktore to skutki nam wymienisz. Ale takie czasy że wszyscy tylko sie medialnym teatrzykiem podniecaja, bez oceny poprzez realne dzialania/zaniechania.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 26.07.2008 o godz. 20:33.
jachting
Senior Member

Stary 26.07.2008, 20:44
Kalashników o jakich polityków(tych oskarżonych) Ci chodzi ?
Pis cały czas szuka zaczepnych oskarżeń i gdy tylko będzie miał okazję,byle pretekst skorzysta a nawet i bez o ile uznają że jest to w ich interesie (przykład Sikorski,Ćwiąkalski jeszcze przed przyjęciem stanowiska i ten atak by nastąpił ktokolwiek by nie był na te miejsca przewidywany,bo to kluczowe dla Pis ministerstwa Ziobro,Fotyga).
Tak jak teraz atakują ministrów,marszałków i co bardziej dosadnych posłów .
kalashnikov2
Senior Member

Stary 26.07.2008, 20:54
Kalashników o jakich polityków(tych oskarżonych) Ci chodzi ?
Pis cały czas szuka zaczepnych oskarżeń i gdy tylko będzie miał okazję,byle pretekst skorzysta a nawet i bez o ile uznają że jest to w ich interesie (przykład Sikorski,Ćwiąkalski jeszcze przed przyjęciem stanowiska i ten atak by nastąpił ktokolwiek by nie był na te miejsca przewidywany,bo to kluczowe dla Pis ministerstwa Ziobro,Fotyga).
Tak jak teraz atakują ministrów,marszałków i co bardziej dosadnych posłów .

Nie mam na mysli slownych atakow ale taie akcje jak "prokuratura sprawdzi polityka PiSu"... Zawsze sie to konczy na niczym, ale gowno zostaje, idzie w Polske i jest powtarzane tysiac razy. To zakrawa na nękanie ktore ma wytworzyc wokol PiSu wydźwięk kryminalny.

PiS nie celowal w politykow. Jesli zdobywal popularnosc, to poprzez walenie w osoby trzecie jak korporacje, skorumpowana część lekarzy czy Krauzego.

A to że dzialacze PO jak sawicka i s-ka są podatni na korupcje - to juz jest ich wina. Teraz PO ma pelnie wladzy i jedyne co im sie udaje to "sprawdzać przez prokuraturę". Czy to z litosci dla PiSu taka nieskutecznosc? czy Tusk jest taki milosierny?
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 26.07.2008 o godz. 21:25.
drevno
Member

Od: 01.2008

Stary 26.07.2008, 21:08
I co z tego ze sprawdzaja jak caly syf nadal zostaje ?
jachting
Senior Member

Stary 26.07.2008, 22:06
Kalashnikov a "afera billboardowa" ala Kurski ?
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.07.2008, 22:48
OK. Więc ja tak tylko zapytam - gdzie ta nowa jakość?
Albo inaczej - w jakiej sferze nie związanej z wizerunkiem i mediami PO radzi sobie lepiej(albo przynajmniej - równie dobrze)niż PiS.
Martyrologię Sawickiej przemilczę.
wyar napisał(a):Wyświetl post
A ja moge obiema recami i nogami podpisac sie pod tym tesktem,zwlaszcza ostatnimi zdaniami :
http://www.dziennik.pl/opinie/articl...ie_atrapa.html
Ja również. Smutne, ale bardzo prawdziwe.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.07.2008 o godz. 22:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 26.07.2008, 22:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Albo inaczej - w jakiej sferze nie związanej z wizerunkiem i mediami PO radzi sobie lepiej(albo przynajmniej - równie dobrze)niż PiS.
Martyrologię Sawickiej przemilczę.
Ja Ci odpowiem - w żadnej
kalashnikov2
Senior Member

Stary 26.07.2008, 22:52
Kalashnikov a "afera billboardowa" ala Kurski ?

Bledem Kurskiego bylo ze powiedzial o tym ze byly bezposrednie relacje, opowiedzial o zbyt duzej liczbie detali, ktore okazaly sie nie prawdziwe. I za to musial przepraszac. A to ze w aferze cos bylo na rzeczy i istnialy posrednie kombinacje przez firmy Just i Media Concept jest niestety prawdą.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 26.07.2008 o godz. 23:24.
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 26.07.2008, 22:54
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Racja fakty , to fakty
Błędna w tym przypadku jest ich interpretacja dokonywana przez Ciebie
Ja nie dokonuje interpretracji.

Bolek to Bolek - kropka.

Możemy się kłócić o to dlaczego nim został, i tu sobie możemy interpretować.

Cytat:
Ten potężny rozkrok pomiędzy światem rzeczywistym pojawia się tylko wtedy kiedy nie jesteś w stanie zrozumieć moich argumentów i uporać się z nimi a na pewno nie wynika to z kiepskiego przedstawianie przez mnie racji , tylko w zaślepieniu którym się często kierujesz
Zaślepiony jesteś jak kazdy ideowiec - Ty.

Wierzysz sobie w ten powszechny raj zafundowany przez biurwy jewropejskie, dla naszego "dobra".. W 45r. zapewne dałbyś sie ukąsić wizji powszechnego raju PPRu.

Na otrzeźwienie polecam, Czerwone dywany, odmierzony krok - Ziemkiewicza. Niby S-F, ale ile mające odniesienia w rzeczywistości. I to napisane kiedy..

sandbender napisał(a):Wyświetl post
A skąd to wiadomo?
Hmmm.. a nie pojawiło się to w mainstreamie?

A jednak świeta krowa.

Zazwyczaj standardem w takich okolicznościach jest to iz podaje się promile lub ich brak, a tu też cisza jak makiem zasiał.

I co z kierowcą drugiego samochodu?

Wyobrazacie sobie sytuacje gdyby tak Kaczor staranował jadacy prawidłowo samochód.. wywiady z rodziną walczacego kierowcy (choć to podobno kobieta) o życie itd itp..

ps.
Licze w takim razie że w jakiejkolwiek dyskusji o zboczeńcach bedziesz powoływał sie na Niesioła.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 26.07.2008, 22:58

"Yyyy yyy yyy zabieram Panu głos... yyy yy yy yy to nie jest wniosek formalny ... yyyy yyyy yyy Panie pośle Cymański.. yyy... yyy.. to nie jest wniosek formalny Panie pośle... " albo : "co Pan chce prostowac? yyy.. co pan chce prostowac? " To tylko dwa z wielu tych logicznych wywodów Pana Marszałka
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 26.07.2008 o godz. 23:23.
jachting
Senior Member

Stary 26.07.2008, 23:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
.
W mojej ocenie politycy Pis to nieudacznicy i radzili sobie fatalnie
===
Nowości hmm .

-Pewna godność ich jako przedstawicieli Polski
-dialog obywatelski
-nie negowanie postaci zasłużonych
-poszanowanie historii
-odnoszenie się do ważnych wartości takich jak np.zaufanie
-nie tworzą uprzedzeń i tematów tabu
-lepszy klimat dla rozwoju kraju

http://www.tvn24.pl/12692,1547034,wiadomosc.html
Plan prywatyzacji

Program "boisko w każdej gminie" już powstały pierwsze boiska

Komisja "przyjazne Państwo"

Kierunek rozwoju,różnego rodzaju ujednolicające pakiety
Przykłady;

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar....html?skad=rss

http://www.klub.platforma.org/aktualnosci/220.html

http://www.klub.platforma.org/aktualnosci/212.html

http://www.klub.platforma.org/aktualnosci/200.html

http://finanse.wp.pl/POD,1,wid,10068...6510&_ticrsn=5

Pozytywne programy obiedy dla dzieci,komputery i tego typu "bzdety"

Decentralizacja

Przyjęty projekt Wschodniego Partnerstwa
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...a_projekt.html

Cała polityka zagraniczna

Euro 2012 zdecydowane przyśpieszenie prac

itd.

Cytat:
Licze w takim razie że w jakiejkolwiek dyskusji o zboczeńcach bedziesz powoływał sie na Niesioła.

Akurat w tych kwestiach nie podzielam jego poglądów ale je szanuje

Cytat:
"Yyyy yyy yyy zabieram Panu głos... yyy yy yy yy to nie jest wniosek formalny ... yyyy yyyy yyy Panie pośle Cymański.. yyy... yyy.. to nie jest wniosek formalny Panie pośle... " albo : "co Pan chce prostowac? yyy.. co pan chce prostowac? " To tylko dwa z wielu tych logicznych wywodów Pana Marszałka
no cóż musi się użerać ,słuchać głupot .
Czemu sie dziwić.
Ostatnio edytowane przez jachting : 26.07.2008 o godz. 23:44.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 26.07.2008, 23:50

zwlaszcza w kwestii funduszy ;-)

jachting napisał(a):
Plan prywatyzacji
Od kiedy to prywatyzacją jest wykup akcji jednych spolek panstwowych przez drugie?

http://www.tvn24.pl/12692,1555833,,,...wiadomosc.html

http://www.tvn24.pl/12692,1555662,1,1,wiadomosc.html

Jachting napisał(a):
poszanowanie historii
Poprzez "wspolny podrecznik polsko niemiecki" redagowany przez Niemcow i proby ograniczenia nauki historii do jednej klasy liceum?

Jachting napisał(a):
Komisja "przyjazne Państwo"
Zkasą fiskalną dla wynamujących mieszkania?
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 27.07.2008 o godz. 00:18.
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 27.07.2008, 00:12
Nowości hmm .

-Pewna godność ich jako przedstawicieli Polski
-dialog obywatelski
-nie negowanie postaci zasłużonych
-poszanowanie historii
-odnoszenie się do ważnych wartości takich jak np.zaufanie
-nie tworzą uprzedzeń i tematów tabu

Co za bełkot...

Właściwie za pisanie bzdur tutaj, obiecałem sobie że będe banował bez litości jak w transferowym. Muszę się z tym przespać ale masz spore szanse.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
jachting
Senior Member

Stary 27.07.2008, 00:23
Wilku napisał(a):Wyświetl post

Co za bełkot...

Właściwie za pisanie bzdur tutaj, obiecałem sobie że będe banował bez litości jak w transferowym. Muszę się z tym przespać ale masz spore szanse.
Powinieneś dostać ostrzeżenie za bzdurę którą napisałeś .
===
kalashnikov nie trudź sie nie mam zamiaru na tego typu argumenty odpowiadać .
I tak byśmy do niczego nie doszli .

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów