The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2008, 22:58
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Dawidowski musi byc odkryciem sezonu jesli znowu nie bedzie miał kontuzji i bedzie grał razem z podstawowym składem (i chyba grał na skrzydle badz w ataku z Brozkiem)
jakby był to znów ten sam piłkarz który do nas przychodził to nie musielibyśmy się starać o Nei 'a i innych...ale z meczu z Legią wnioskuje że cięzko bedzie...nie ta szybkość i dynamika...ale cóż...pozostaje mieć nadzieję...
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 25.07.2008, 23:00
No brawo, brawo, jestem mile zaskoczony. Myślałem, że po głaskaniu 2-0 wyciągniemy.
A pomyśleć, że Legia tak cieszy się, że ich 2:1 pokonała :rotfl .
Może chłopcy poczują się pewniej(oby nie za pewnie) i rozhulają się w meczu z Beitarem.
A Dawid... Boję się, że jednak nie mamy na co liczyć. Wolę być pozytywnie zaskoczony niż się rozczarować.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.07.2008, 23:17
Maćko napisał(a):Wyświetl post
A Dawid... Boję się, że jednak nie mamy na co liczyć. Wolę być pozytywnie zaskoczony niż się rozczarować.

to teraz uwazaj
Cytat:
Może się okazać, że swoją szansę w środowym meczu dostanie także Tomasz Dawidowski. - Z podziwem patrzyłem na pracę, jaką wykonywał podczas obozu w Austrii. Ciężko pracuje, by dojść do formy sprzed kilku lat, gdy był jednym z najlepszych piłkarzy w lidze - wspomina Skorża. - Teraz Tomek jest na dobrej drodze, by nawiązać do tamtych dni. Być może już za kilka tygodni osiągnie optymalną formę.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
jesli to ma byc tajna bron na Beitar ,to ja podziekuje ,postoje

Wg i tak ten dzisjeszy sparing cos tam dał,przeciez chlopaki zdbbyly Majstra Ekstraklasy w koncu .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2008, 23:31
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
to teraz uwazaj

jesli to ma byc tajna bron na Beitar ,to ja podziekuje ,postoje

Wg i tak ten dzisjeszy sparing cos tam dał,przeciez chlopaki zdbbyly Majstra Ekstraklasy w koncu .
Czego chcecie? Dawidowski przychodził do Wisły, aby pomóc w awansie do Ligi Mistrzów
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.07.2008, 23:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czego chcecie? Dawidowski przychodził do Wisły, aby pomóc w awansie do Ligi Mistrzów

Ktorej edycjii

2005/06,..2006/07 czy moze 2007/08

jakos tą pomoc z jego strony srednio na jeża odczułem

Ale wierzymy w Tomka ,wierzymy ,....co roku
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.07.2008, 23:39
zrobi napewno wiecej niz Łobodzinski.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 25.07.2008, 23:41
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
no na pewno.. zwłaszcza, że Łobo ma kontuzję
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Stary 25.07.2008, 23:42
szczegóły, szczegóły..
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 25.07.2008, 23:44
Mrsnh napisał(a):Wyświetl post
Chyba "a" zjadłeś pomiędzy, literówka?
Ja już kiedyś coś napisałem i nie będę wałkował tysiąc razy.
Po prostu, podejdź kiedyś do Wojtka i powiedz mu prosto w twarz, co chcesz powiedzieć, zamiast lamentować na forum internetowym, ok?
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 25.07.2008, 23:48
Wojtas- naucz się jednej rzeczy- nie wierzyć polskim dziennikarzynom!

Tutaj pełny cytat z oficjalnej z wywiadu ze Skorżą. Wywiad ten został potem pocięty i przerobiony na potrzeby jakiegoś palanta z wyborczej.
Cytat:
Szansę na powrót do zespołu dostał Tomasz Dawidowski, którego trener bardzo uważnie obserwował w Austrii. "Tomek jest zawodnikiem, na którego patrzyłem z podziwem. Ciężko pracuje nad tym, żeby wrócić do formy sprzed kontuzji, bo był dawniej wymieniany w gronie talentów polskiej ligi. Może teraz jeszcze nie wróci do tej dyspozycji, ale za kilka tygodni może już tak być. Taka sama sytuacja jest z Andrzejem Niedzielanem. Czekamy cały czas na to, żeby wrócił do gry, bo na razie nie pozwala sobie na to na sto procent. Zawodnicy potrzebują czasu, żeby wejść w cykl meczowy i to jest normalnie" - ocenił zawodników Skorża.
Jak widać pan "dziennikarz" wziął z wywiadu to co chciał, to co było sprzeczne z jego pomysłem wyrzucił.

JESZCZE RAZ WOŁAMI:
DZIENNIKARZE TO BANDA MATOŁÓW, KTÓRA ŻYJE Z WPROWADZANIA LUDZI W BŁĄD!
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 25.07.2008 o godz. 23:51.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.07.2008, 00:23
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Czemu ma sluzyc wrzucenie jedenastu bramek dzieciom?
Zagrali zle...jakby nie zagrali to by było pisanie "mogli chociaż zagrać z ME byłoby jakieś przetarcie..."
Zagrali i sobie postrzelali z tymi dziecmi których królowa letniego okienka transferowego Wielka Legia rozmontowywała 87 minut i kto wie czy gdyby nie "dośrodkowanie" Rockiego by rozmontowała.

Ktoś tam pisał o sparingu z Banikiem Ostrava...ludzie myślicie to Wy wogóle? Co Wam się wydaje że załatwić sparing z drużyną na przyzwoitym poziomie to kwestia 2 max 3 telefonów i wszyscy się zjeżdżają na Reymonta z dnia na dzień bo leśne dziadki nie wiedzą kto kogo co jak i gdzie?

Wisła sobie poradzi bez meczu z Ruchem i sparingu z Banikiem jestem o tym przekonany więc przestańmy jojczyć że to zle tamto zle, Dawidowski zle bo gra (jak miał kontuzje też zle bo nie grał i miał kontuzje) Łobodziński zle, Brożek nie strzela w sparingach dramat i wogóle w sparingach strzelamy po jednej bramce więc jest przejebane.

Chyba nie ma na świecie narodu który potrafiłby absolutnie każdą (jakakolwiek by ona niebyła) sytuacje skrytykować nawet jeśli ta krytyka jest z dupy wzięta (no ale być musi, tak dla zasady) jak MY. Niektórzy na tym forum to wogóle są trenerami, dyrektorami sportowymi, lekarzami, menadżerami i pewnie kilka innych profesji by się również znalazło...że Wy macie jeszcze czas przy tylu zajęciach na forum siedzieć.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.07.2008, 00:37
Co wy porównujecie Młodą Ekstraklase z dzisiaj do zespołu który grał z Legią. Z Legią grali tam Cleber, Cantoro którzy napewno dzisiaj nie grali w ME. Ale ponadto wtedy grali np. Kmiecik, Dawidowski (strzelili bramki dla Wisły więc raczej nie grali w ME) jak i pewnie zawodnicy typu Małecki, Niedzielan itd. Dzisiaj graliśmy z Młodą Ekstraklasą a nie bezpośrednim zapleczem pierwszego składu
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.07.2008, 09:36
Trudno po takim sparingu wpadać w euforie na temat środowego meczu, jednak nie można równocześnie ignorować 11 goli strzelonych, bądź co bądź, drużynie piłkarskiej, a nie zbieraninie podwórkowej. Takie wyniki nawet w sparingach nie zdarzają sie nagminnie.
Wygląda, że Dawidowski sie stara. Mauro, którego Skorża namawia do częstszego strzelania na bramkę chyba zaczął strzelać poniżej dachu trybuny - oby tak dalej bo chłop ma z czego uderzyć.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 26.07.2008, 11:15
Czy ja wiem, czy ten wynik tak całkiem nic nie pokazuje...

dla porównania Legia - Legia (ME) 3-1 , a u nas to jest jednak 11-0, i w końcu to nasza drużyna z ME zdobyła mistrzostwo tamtej ligi
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 26.07.2008, 11:32
Nergal napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie ma na świecie narodu który potrafiłby absolutnie każdą (jakakolwiek by ona niebyła) sytuacje skrytykować nawet jeśli ta krytyka jest z dupy wzięta (no ale być musi, tak dla zasady) jak MY. Niektórzy na tym forum to wogóle są trenerami, dyrektorami sportowymi, lekarzami, menadżerami i pewnie kilka innych profesji by się również znalazło...że Wy macie jeszcze czas przy tylu zajęciach na forum siedzieć.
Każdy człowiek myśli inaczej i po to ktoś wymyślił fora żeby się tą myślą dzielić. Gdybyśmy wszyscy sobie potakiwali to jaki by to miało sens?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.07.2008, 11:35
Prawda jest taka ze czy jest to 3:1 czy 11:0 to owszem cieszyc moze ale...to tylko sparing, to tylko trenig. W zawodnikach z pierwszego skladu wieksze emocje a co z a tym idzie wiekszy wysilek wywoluje nawet mecz z jakimkolwiek zespolem z ligi - mecz o punkty.
Gratuluje wygranej 11:0 z rezerwami, jednak nie mozna wpadac w ekstaze ani z drugiej strony zmieszac kogos z blotem. Trening sie odbyl,wygrana okazala i tyle

Wypada sie natomiast cieszyc ze jako tako rezerwy w klubach wygladaja. U Nas juz kilku w pierwszym skladzie, u Was niesmialo ale jednak ktos sie chce przebic.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.07.2008, 11:35
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Czy ja wiem, czy ten wynik tak całkiem nic nie pokazuje...

dla porównania Legia - Legia (ME) 3-1 , a u nas to jest jednak 11-0, i w końcu to nasza drużyna z ME zdobyła mistrzostwo tamtej ligi
Ale chyba tylko dlatego ,że młodzi z Legii byli w kadrze pierwszego zespołu.
I to raczej nie pokazuje , kto ma lepszy 1 skład , tylko bardziej w oczy rzuca się siła rezerw A my w rezerwach mamy tylko Mączyńskiego, Małeckiego i Kowalskiego
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.07.2008, 13:37
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka ze czy jest to 3:1 czy 11:0 to owszem cieszyc moze ale...to tylko sparing, to tylko trenig.
Otoz to.Sparing a mecz 'o cos' to jakby 2 zupelnie rozne dyscypliny.
Fatalnie dla nas ze te debile znow sie osmieszyly , bo ten mecz z Ruchem byl nam cholernie potrzebny.

Wracajac jeszcze do naszych przygotowan ,bo akurat mialem bana jak dzialy sie najwazniejsze rzeczy , to krotkie podsumowanie 2 ostatnich meczy.

Szczerze powiedziawszy nie daly mi one wielu odpowiedzi ale cos tam z nich staralem sie wyluskac.

Taktyka na Beitar, z pierwszej polowy meczu z angolami ,moze byc ta trafiona.Calkiem niezle to wygladalo(nawet walnelisymy prawidlowa brame na 2-1 ,gdzie trzeba by byc slepym zeby dopatrzec sie spalonego) ,tyle ze niestety, jak my potraktowalismy ten mecz jak mecz o cos,generalna probe przed LM i gralismy o wynik to angole stali a stali bo dla nich bardziej to byl taki rozruch niz nawet sparing.
Dlatego tez ani niewiemy jak bedzie z kondycja ani nie wiemy jak to co zdawalo egzamin z L-Poolem ,bedzie funkcjonowalo z Beitarem.

Kolejny mecz(z Legia) wd mnie oczywiscie, pokazal natomiast ze rezerwy potrafia wszystko ,tylko nie potrafia grac w pilke.
Byla walka, kupe zdrowia zostawili na boisku ale co z tego wymienienie wiecej niz 2 celnych podan, graniczylo z cudem.
Chore to tez jest niestety ze braki sa tak potworne ze np Cleber musi grac kolejny pelny mecz, bo nie ma nikogo , kto moglby go zastapic,

Podsumowywujac to cholernie boje sie o ten sezon.
To juz nawet nie jest chodzenie po niepewnym lodzie ale taniec w samym srodku pola minowego

Mamy 2 srodkowych obroncow i 1 napastnika.Niech cos im sie stanie a bedzie kaplica badz okaze sie ze polowa skladu z braku laku gra na pozycjach gdzie nigdy w zyciu nie grali , badz do pierwszej 11 wchodza ci co ani minuty w niej nie zagrali.

Poszedl po bandzie Bogus razem z RN - bo jak wiesci niosa to oni blokuja wszystko.
Przewaznie futbol msci sie za taka prowizorke - oby nas w tym roku oszczedzil ,chocby na krajowym podworku ,bo puchary(i to nie jakas LM ale uefa) to brakiem jakicholwiek wzmocnien ani nawet zalataniem dziur , ja przynajmniej widze, ze sa kompletnie odpuszczone w tym roku.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.07.2008 o godz. 13:50.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.07.2008, 13:47
1q2 napisał(a):Wyświetl post

Poszedl po bandzie Bogus razem z RN - bo jak wiesci niosa to oni blokuja wszystko.
Przewaznie futbol msci sie za taka prowizorke - oby nas w tym roku oszczedzil ,chocby na krajowym podworku.
A skąd te wieści ?

Można sie tym pocieszać że taki Kowalczyk czy Mączyński mając obok siebie najlepszych piłkarzy Wisły będzie potrafił zaprezentować się o niebo lepiej .
Ale jak pisałem każdy dobry piłkarz jest na wagę złota ,wciąż mam nadzieje ....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.07.2008, 13:54
Ja to wyczytalem ze slow Bednarza, ktory kiedys tam wypalil ze on kilkunastu grajkow wynalazl ale wszystko RN zablokowala.

Oby jachting ,tylko Skorza tym razem nie moze jechac na tej samej 11tce, tylko wlasnie na tych pozycjach gdzie moze byc krucho ,wprowadzac mlodych ,w kazdym meczu , na minimum 15, 20 minut a gdy wczesniej wynik juz bedzie pewny to i dluzej.
Musza sie jakos zgrywac.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.07.2008, 14:16
jachting napisał(a):Wyświetl post
A skąd te wieści ?

Można sie tym pocieszać że taki Kowalczyk czy Mączyński mając obok siebie najlepszych piłkarzy Wisły będzie potrafił zaprezentować się o niebo lepiej .
Ale jak pisałem każdy dobry piłkarz jest na wagę złota ,wciąż mam nadzieje ....
A kto to taki? Ale masz rację. Od kogo mają się uczyć jak nie od najlepszych w Polsce. Poza tym mnie nawet to cieszy, że Skorża nie ma wyboru i będzie musiał młodych wpuszczać. Może po sezonie okaże się, że w końcu będą wychowankowie pełną gębą.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 26.07.2008, 22:34
coś czuje ze to bedzie sezon Tomka Dawidowskiego

to pierwszy okres przygotowawczy z ktorego wrócił bez kontuzji

zresztą mówil mi ze jakby mial tyle sytuacji co Pawel B to by strzelil 2x tyle goli wiec trzymam za słowo
LECHIA GDANSK !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.07.2008, 23:13
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
(...) Mauro, którego Skorża namawia do częstszego strzelania na bramkę chyba zaczął strzelać poniżej dachu trybuny - oby tak dalej bo chłop ma z czego uderzyć.
Nie wiem, czy kibice siedzący w sektorach za bramką podzielają Twój entuzjazm...

leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
A kto to taki? Ale masz rację. Od kogo mają się uczyć jak nie od najlepszych w Polsce. Poza tym mnie nawet to cieszy, że Skorża nie ma wyboru i będzie musiał młodych wpuszczać. Może po sezonie okaże się, że w końcu będą wychowankowie pełną gębą.
Mam podobne odczucia. Dla kilku zawodników tez sezon to takie "być albo nie być" w "dorosłej" Wiśle.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.07.2008, 23:28
kaelowiec napisał(a):Wyświetl post

zresztą mówil mi ze jakby mial tyle sytuacji co Pawel B to by strzelil 2x tyle goli wiec trzymam za słowo
LECHIA GDANSK !
Dawidowski zawsze dużo mówił... . Ale obyś miał rację.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.07.2008, 14:24
kaelowiec napisał(a):Wyświetl post

LECHIA GDANSK !
No oby!
Kiedys napisalem na forum ze Dawidowski jeszcze niejednego gola dla Wisly uszczknie i od tamtej pory czekam na spelnienie mej przepowiedni. Nie lubie rzucac slow na wiatr wiec wypadaloby by chlopak sie w koncu odblokowal

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,54...m_Beitaru.html

Wyglada na to ze Skorża nie spodziewal sie az tak wysokiego poziomu Beitaru.
Powód: wazny artykul.
Ostatnio edytowane przez maRgrabkarz : 28.07.2008 o godz. 15:42.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.07.2008, 16:06
Dawidowski, jeden piłkarz w stosunku do którego będę pesymistą, niech Bóg da, aby do końca roku nam się chłopak na tym boisku nie rozsypał... Nie, nic mnie nie przekona że ten piłkarz da Wiśle coś więcej niż 3 lata pobierania kasy, (choć ponoć płacił ZUS? ) takiej kasy... jakby się zrzekł połowy zarobków to można by po 3 latach kogoś kupić ;p (liczę że przypomnicie mi tą wypowiedź jak zostanie królem strzelców ).

Skorża, oby nie było to przygotowanie gruntu, aczkolwiek wierzę że na przekór wszystkim wygramy z Beitarem najlepiej, żeby wreszcie panowie z GW przestali takie smuty pisać. "Wisła się boi" "Wisła zrezygnowała z Ligi Mistrzów" wkurzę się jak zobaczymy tytuły typu "Cud nad Wisłą" lub "Jerozolima miastem cudów" ;p.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2008, 17:41
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4241
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 01.08.2008, 17:44
No i proszę może dzięki Tomkowi nie tylko Beitar ale i Barcę przejdziemy .
Odpowiedz cytując
tomazo
Junior Member

Od: 01.2004

Stary 01.08.2008, 18:26
ciekaw jestem po co ten dzisiejszy sparing ma sluzyc bo chyba nie utrzymaniu rytmu meczowego bo gra druga 11
Odbij w lewo dziki kolarzu
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.08.2008, 19:07
Sprawdzeniu np. Szabata na środku pomocy....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów