|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
@Karherop- Arbeloa akurat nie grał bo odpoczywa z resztą Hiszpanów.
Ale zgadzam się z tezą, że to nie były rezerwy Liverpoolu z jednej prostej przyczyny. Benitez stosuje rotację i tam praktycznie każdy zawodnik z kadry gra, mniej lub więcej, ale gra. Co do meczu. Po pierwsze to nie był mecz towarzyski tylko sparing, więc czytając Wasze wypociny: z taką grą jesteśmy jedną nogą w LM/ z Beitarem dostaniemy w d*pe( niepotrzebne skreślić) nieźle się uśmiałem. Ten mecz dla Liverpoolu był jednostką treningową i dla Wisły też był jednostką treningową, obie drużyny nie grały na świeżości, Liverpool jest w tej fazie kiedy trening wytrzymałościowy daje o sobie znać, my jesteśmy w fazie kiedy wychodzi zmęczenie okresem przygotowawczym i obniża się obroty, żeby złapać świeżość na początek sezonu. Skorża w pierwszej połowie przetestował nasze optymalne pucharowe ustawienie z rywalami o niezłej kulturze gry i to się liczy. Nie było jakiejś szarpaniny, kopaniny, obie strony starały się spokojnie operować piłką. Taka gra jest bardzo potrzebna, bo nie ulega wątpliwości, że w meczu pucharowym wszystkie te elementy, które Wiślakom wczoraj wychodziły, trzeba będzie przeprowadzać na dwa-trzy razy większej szybkości. Ale, żeby móc coś robić szybko i dokładnie, trzeba najpierw to samo robić powoli i dokładnie i ten sparing nam to zapewnił. W pierwszej połowie przede wszystkim ćwiczyliśmy rozegranie piłki, pressing, przesuwanie, przechwyty i ogólnie grę zespołową. W drugiej połowie trener zaczął raczej sprawdzać na co stać poszczególnych piłkarzy na poszczególnych pozycjach, na tle niezłego rywala, było sporo roszad, wielu piłkarzy grało na nie swoich pozycjach a i tak tragedii nie było. Indywidualnie: Pawełek- nie wiem czemu się chłopa czepiacie, bo wczoraj zagrał bardzo dobrze. Baszczyński- w ofensywie daje radę, ale w defensywie jest coraz gorzej i bardzo boję się o tą pozycję w kontekście pucharów. Wczoraj miał kilka poważniejszych błędów, a do tego trzeba dodać, że nawet w naszej lidze są pomocnicy, którzy biorą go na szybkość. Głowacki- przyzwoicie, chociaż kilka mniejszych błędów było, ponadto mam wrażenie, że bramka była jego- wydaje mi się, że potroił krycie i zostawił środek wolny. Cleber- widać, że jest w formie. Wczoraj imponował spokojem w defensywie, jak było trzeba to wybijał, jak nie to spokojnie wyprowadzał piłkę celnym podaniem. Jak dla mnie klasa. Piotr Brożek- w defensywie popełnił kilka błędów, w tym w akcji bramkowej, ale i tak widzę postęp w jego grze. W ofensywie poprawiła się jego współpraca z Zieńczukiem, przy rozgrywaniu piłki był naprawdę pożyteczny. W drugiej połowie trochę zgasł jak i reszta drużyny. Boguski- skrzydłowym to on nie jest, ale i tak było wczoraj z niego dużo pożytku na prawej stronie, chłopak się rozwija piłkarsko, ale cały czas brakuje mi z jego strony prób gry indywidualnej, a ma po temu umiejętności. Sobolewski- solidny jak zawsze, Bednarz powinien już szykować dla niego ofertę nowego kontraktu, bo nie wyobrażam sobie Wisły w najbliższych latach bez Sobolewskiego. Cantoro- w lidze psuje krew kibicom i trenerowi niepotrzebnie spowalniając grę, ale wygląda na to, że w pucharach znowu będzie nieodzowny. Wczoraj Wisła z Cantoro i bez to były dwie różne drużyny. Jego spokój w operowniu piłką w środku pola daje spokój całej drużynie, na dodatek wespól z Sobolewskim bardzo odciążają naszą obronę i umożliwiają ofensywne wyjścia bocznych defensorów. Jirsak- jako rozgrywający- tak, jako partner Sobolewskiego- raczej tylko na ligę. Facet walczy w odbiorze, ale na puchary jest raczej za miękki. Rozgrywa kapitalnie, dużo widzi na boisku, a przede wszystkim umie wybrać właściwe rozwiązanie, na dodatek jest w formie- jak dla mnie będzie najlepszym rozgrywającym ligi w tym sezonie. Zieńczuk- jak dla mnie na lewej stronie grał bardzo poprawnie, na prawej stronie było trochę gorzej. Ja cudów po Zieńczuku nie oczekuję, a w lidze i tak będzie wymiatał. Paweł Brożek- grał dobrze, ale jednak pozostawił pewien niedosyt, po nim najbardziej było widać braki szybkościowe. Diaz- moim zdaniem o wiele słabiej od Brożka, cały czas widać po nim latynoskie nawyki, czyli krycie na radar i zbyt delikatną grę w obronie. Z pozostałych Małecki na plus. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez e : 20.07.2008 o godz. 13:07.
![]()
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Załączam >>> link do bramek - z angielskim komentarzem (sports.pl) Warto może posłuchać innego komentatora.
Dla mnie większą wartość miała druga połowa, mimo że mniej efektowna i chaotyczna - "słabsza" Wisła zagrała z "mocniejszym" Liverpoolem a mimo to nie dała sobie zrobić krzywdy. Myślę, że to bardzo podbuduje naszych dublerów. I - mam nadzieję - zmobilizuje do walki o miejsce w wyjściowym składzie. Skoro nie ma transferów, przydałaby się ostrzejsza rywalizacja między tymi, którzy obecnie są w kadrze. ![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Miło od czasu do czasu usłyszeć komentarz nie podszyty kompleksami i frustracją. Mnie polscy komentatorzy momentami ostro irytowali, zamiast skupiać się na meczu analizowali szanse Wisły w pucharach. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ale ludzie takie mecze mają na celu wpłynąć na psychikę naszych piłkarzy, żeby potem nie bali się grać przeciwko mocnym drużynom. Że tak powiem, muszą się oswoić z myślą
że to też zwykli ludzie, a nie potem przyjdzie grać przeciwko Juve, albo innej znanej marce i naszym od razu ugną się nogi jak tylko zobaczą koszulki naszych rywali. Więc uważam, że nawet jeśli miałby, to wyjść trzeci skład MU, to warto taki mecz by rozegrać.Już wczoraj mnie rozbawił ten dziennikarz ze studia, że lepiej by Wisła zagrała mocnym składem z Legią, niż z rezerwami Liverpoolu. Heh, to on chyba nie oglądał meczu w czwartek. Sam jestem ciekaw dzisiejszego wyniku rezerw Wisły z podstawową Legią, która gra totalny piach. ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ale po raz trzeci mieliby wygrać z rzędu ? Teraz to Wisła powinna uderzyć w puchara
Dlatego szkoda, że drugi skład.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
mecz taki jak wczoraj w wykonaniu Wisły widzialem ostatnio w rundzie jesiennej 2007/2008
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jesien sie zbliza... moze znow forma ? Moze gdyby Mistrzostwa były we wrzesniu/pazdzierniku to moze odnosilibysmy sukcesy? Czemu zawsze w rundzie wiosennej (a predzej zimowej) zawsze gramy słabo tak jak i reprezentacja Polski, czy problem tkwi w długiej przerwie zimowej, czy nie wiedziec w czym ...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jak czytam niektórych wypowiedzi to ręce opadają gramy ze słabiakami to źle
gramy z LFC też nie dobrze to wkoncu sie zdecydujcie czy lepiej zagrac z "wieśniactwem" i się przygotowywać do LM czy zagrać z LFC i sie przygotowywać do LM ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jeżeli pierwsza kolejka się nie odbędzie przydałby się jakiś sparing w weekend !! Przecież juz w czwartek gramy w Izraelu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pewnie, że by się przydał, ale znajdź klasowego rywala w dwa dni. Zobacz, ile wcześniej był ustalany sparing z L'poolem. Mam jednak nadzieję, że uda się kogoś z Ekstraklasy wyciągnąć (Lechia, WKS?)
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No albo kogoś z Ekstraklasy albo jakiegoś lokalnego silnego rywala Kmitę, mecz Przyjaźni ze Śląskiem czy Unią. A może czeski Banik Ostrawa uda się ściągnąc. Oni jeszcze rozgrywek nie zaczęli a Banik był 3. w lidze. To była by najlepsza opcja w sumie mają 4 dni na skombinowanie partnera.
Nie sądze by Wisła ME była najsilniejszym sparingpartnerem przed Beitarem.
Ostatnio edytowane przez hoolifan : 24.07.2008 o godz. 16:32.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
sparing najprawdopodobniej z Wisłą ME, tak deklaruje Skorża:
http://www.mmkrakow.pl/1344/2008/7/2...category=sport |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4221
ze zamkniety to potrafia napisac w 5 minut, gorzej z podaniem dokladnego miejsca i godziny sparingu otwartego dla kibicow. )))))))))![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co kibice tak przeszkadzają!!!Kto u licha wymyśla takie sparingi!!!
![]()
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'
|
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
dobrze ze Wisła rozegra sparing przed meczem w Jerozolimie ,tylko rywal powinien być inny np z zaplecza ekstraklasy , bo mecz z młodą Wisłą może raczej przyupominać wewnętrzną gierkę .Faktycznie bez sensu ze sparing odbędzie się bez udziału publiczności
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
No szkoda że nie będzie publiczności, może piłkarze Legii by się pofatygowali żeby zobaczyć jak się ogrywa "juniorów i kaleków"
![]() Ps: bez obrazy ten post nie ma na celu obrazić piłkarzy naszych rezerw a tylko nawiązuje do słów Niedzielana, co obrazuje cudzysłów... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Myśle ,ze najlepszym rozwiazaniem byłby sparing z Ruchem.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
Ze przytoczę słowa Jerzego J. byłego .... w Wiśle: "Kibice to trąd" hasło nadal aktualne.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Wygląda na to, że mecz z ME wyjdzie nam na lepsze niż mecz z Ruchem... ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
8 postów nad Twoim ... ^^ nie boli ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Tu przecież nie chodzi tylko o kibiców, ale przede wszystkim o "zwiad" Beitaru. Dlatego nie ma dostępu nikogo.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wisła Kraków 11-0 Wisła Kraków (ME)
Paweł Brożek (trzy), Tomasz Dawidowski (trzy), Roberto Mauro Cantoro (dwie), Tomáš Jirsák, Marek Zieńczuk, Grzegorz Kmiecik W meczu sparingowym rozegranym w Krakowie pierwsza drużyna Wisły rozgromiła zespół Młodej Ekstraklasy 11-0. Więcej tutaj
Ostatnio edytowane przez St@chu : 25.07.2008 o godz. 20:49.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Czemu ma sluzyc wrzucenie jedenastu bramek dzieciom?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Utrzymaniu rytmu meczowego. Zawodnicy zostali przygotowani z uwzględnieniem meczu w piątek, który z wiadomych powodów się nie odbył. Ten "sparing" służył temu, aby zawodnicy mogli rozegrać przynajmniej po kilkadziesiąt minut.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wow... niezle.
Maciuś trzeba bylo od razu napisac ze maluchom ze zlobka. juz tak nie przesadzajcie niektorzy, jakby nie bylo to mistrz mlodej ekstraklasy
Ostatnio edytowane przez e : 25.07.2008 o godz. 21:22.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ale mamy młodzież...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dawidowski musi byc odkryciem sezonu jesli znowu nie bedzie miał kontuzji
i bedzie grał razem z podstawowym składem (i chyba grał na skrzydle badz w ataku z Brozkiem)![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|