|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Białego jego metody na pewno nie były.
Sąd wypowie się w konkretnej sprawie . Nie będzie uznany za winnego , to tylko wielki + dla niego . Będzie uznany za winnego , to znaczy , że jednak nie jest ikoną czystości i świętości jakim wielu go maluje . Tych co są niezrównoważeni emocjonalnie w trosce o ich dobro należy przebadać Ja tam widziałem na tej sali mnóstwo przypadków zachwiania emocjonalnego . ,,zachowujcie się teraz , ale przestańcie bo teraz filmują nas wiesz " ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
No to widownia Majewskiego bedzie miala rozrywke aż do wyborów
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widownia Majewskiego ?
Te zdanie idealnie podsumowuje dzisiejsze zamiary PiS w stosunku do posiedzenia komisji . Zrobić jak największy burdel , zamęt i warcholstwo . Konstruktywna opozycja . Miejsce klaunów jest w cyrku nie w sejmie . ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak można być konstruktywną opozycją w sprawie chęci dokonania pokazowego procesu na Ziobrze w ramach odwracania uwagi od prawdziwych problemów? Wiadomo że chodzi o zemstę, udobruchanie ludzi igrzyskami (skoro chleba bedzie coraz mniej), z czego sam się cieszyles w jednym z poprzednich postów Cytat:
więc jak wogóle masz czelność oczekiwania od PiSu w tej sytuacji "konstruktywności".
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 23.07.2008 o godz. 13:23.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla Ciebie pokazowy proces , dla mnie dochodzenie sprawiedliwości w sprawie partyjnego sługusa , który lata do prezesa partii i ujawnia mu akta śledztwa żeby tamten drugi mógł odpowiednio rozegrać tą sprawę politycznie i wzmocnić słupki. Na jakiej podstawie Jarosław Kaczyński mógł uzyskać dostęp do akt sprawy ?
Sąd wymierzy sprawiedliwość , zobaczymy po czyjej stronie jest racja Póki co mieliśmy dziś przykład zaplanowanej błazenady mającej na celu destrukcję działalności komisji sejmowej Cytat:
,,zachowujcie się teraz , ale przestańcie bo teraz filmują nas wiesz " (mimo że odwolanie immunitetu dotyczy czegos calkiem innego ) Dotyczy czego innego , tylko wtedy Ziobrze nie przeszkadzał brak bezpośredniego stawienia się przed sądem . Ba demonstracyjnie i demagogicznie nie pojawiał się przed sądem aby wykazać jego stosunek do sprawy . Teraz wielki płacz i lament , że odbywa się ,,sąd kapturowy" . Obłuda i tyle .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 23.07.2008 o godz. 13:28.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
====== O tym jak ważną postacią dla antykaczystów jest Zbigniew Ziobro, świadczą takie wpisy w Internecie: Cytat:
![]() Dla takoch debilów jak ten ktorego zacytowalem PO może nie robić NIC poza rozliczaniem PiSu, a oni z wdzięczności znów oddadzą glos na Słońce Kaszub.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 23.07.2008 o godz. 13:41.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli odpowiedni uzasadni dosyć szeroki zakres sformułowania ,,w wyjątkowych wypadkach" , to znaczy jeżeli wytłumaczy że dobro partii jest tym wyjątkowym wypadkiem , to zapewne sąd nie uzna go za winnego . Wszystko się okaże przed sądem
Cytat:
? ja mam jedno bardzo wiarygodne , podsumowujące dzisiejsze zachowanie PiS ,,zachowujcie się teraz , ale przestańcie bo teraz filmują nas wiesz " (Jolanta Szczypińska , bojówkarz PiS drugiego rzędu) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mareq, nie musisz wklejać tego tekstu do każdej wypowiedzi. Od tego jest opcja "podpis".
SpieprzajDziadu.com, coś jak Wolna Europa dla lemingów, prawda? ============= Czy PiS zachowuje sie podobnie na komisjach gdzie są dyskutowane kwestie ustaw, rozporzadzen majacych wplyw na zycie obywateli? Czy np. dorobek rozporządzeń Gęsickiej i jego dalsze losy są mniej ważne niż zachwycanie się awanturą o Ziobrę? Szzczerze mówiąc, mam gdzieś to co sąd zrobi z Ziobrą, ale wyglada na to że nie mamy do czynienia z rządem konstruktywnym, , tylko z pieprzoną bandą dekaczystów. Ale w końcu jaki elektorat taki rząd.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 23.07.2008 o godz. 14:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Motywy są jasne a cytat ze Szczypińskiej tylko je potwierdza . ![]()
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
ŻEBY PRZYPADKIEM PISOWI NIE WZROSŁY SŁUPKI Poza tym wszystko może leżeć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktycznei , strasznie się obawiam tego że PiSowi nagle skoczy w górę .
PiS już nigdy nie wróci do władzy i to można wywróżyć nawet bez fusów . Najbardziej mi zależy na tym , żeby banda krzykaczów o słabej stabilności emocjonalnej nie robiła sobie cyrków z polskiego parlamentu . Dzicz do dziczy . Ja napisałem jakie były motywy dzisiejszego zachowania PiS a Ty Alika ogonem odwracasz . ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedną z istot parlamantaryzmu jest właśnie immunitet, mający chronić posłów przed m.in. politycznym rozprawianiem się z nimi przed sądami.
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 23.07.2008 o godz. 14:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Immunitet nie jest niczym nieograniczonym parasolem ochronnym.
Ziobro jest podejrzany o nadużycie swoich kompetencji i o popełnienie przestępstwa . Jeżeli sejm uzna za słuszne odebranie mu immunitetu , to zostanie mu odebrany Jeżeli sąd uzna , że jest winny , to będzie winnym Jeżeli sąd uzna , że Ziobro nie popełnił tego przestępstwa , to tylko będzie oznaczało wielką chwałę dla niego . Zagra na nosie PO , stanie się męczennikiem który walczył w imię prawdy i tą prawdę wywalczył Więc czego się panowie szlachta z PiSU boją no czego ?Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem czy PiS-owi wzrośnie czy też nie, jednego natomiast jestem pewien! Ziobro urósł w tym całym wydarzeniu, stał się symbolem. Po raz pierwszy widzę żeby coś takiego się działo w ciągu ostatnich lat. Jego pozycja w PiS jest teraz niepodważalna, choć wiadomo wcześniej, że był wysoko. Nie wiem czy przypadkiem Platforma sobie samobója nie strzela, tym całym zajściem bo zarzuty nie są mocnego kalibru a i środowisko prokuratorów mocno podzielone.
A to dopiero początek... i na pewno nie koniec. Marequ - jeśli sąd uzna niewinność Ziobry(o czym naprawdę jestem święcie przekonany, nawet krakowski prokurator mówi że Kaczyński przeglądał tylko i wyłącznie jego notatki)to wtedy PO straci a w siłę i to naprawdę dużą urośnie Zbigniew Ziobro, który jak napisałem ja i ty stanie się symbolem walki zwykłych ludzi z establishmentem.
Ostatnio edytowane przez Pietruś : 23.07.2008 o godz. 14:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Jakbyś nie zauważył pisałem o tym dużo wcześniej zanim była konferencja Komorowskiego . http://www.onet.tv/28962,4451,1,3735...0,0,wideo.html dowód audiowizualny potwierdzający wypowiedź poseł Szczypińskiej . Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 23.07.2008 o godz. 15:54.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to wygląda jak jakieś wesele, tylko młodej pary nie widać. ========================= Cytat:
|
||
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
http://fakty.interia.pl/polska/news/...likota,1150834 Jesteś zmienny jak kobieta .... lub też, jak zdanie posłów PO wobec składania/odbierania immunitetów poselskich (i nie tylko w tej sprawie). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie myślałem że dwie partie ( PO i PiS) które wywodzą sie z jednego pnia Solidarności tak beda sobie skakać do gardeł i używać takich inwektyw.Już nawet przebili w tym Leszka Millera który jako opozycja krytykował rzady AWS-u w latach 1997-2001.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
"Paczta" kumy - Mareczek odkrył rzecz niesamowitą - Szczypińska kazała sie zachowywać bo filmują.
Mareczek natomiast - ile razy robił głupie miny do lustra, tyle razy później powtarzał je na ulicy, po drugie Mareczek ZAWSZE zachowuje sie tak samo, gdy jest sam, jak wie że na niego patrzą. Ale nie- tu chodzi o słupki frekwencji - no proszę, Mareczek odkrył siłę sprawczą całego zamieszania - brawo brawo za spostrzegawczość. A tu tyle niusów ciekawych ostatnio - jeden istotny dla Mareczka że powodu plucia żółcia w kierunku PISu przez te patałachy opóźni sie znacznie budowa dróg ze środków UE http://www.rp.pl/artykul/159661.html że patałacy nie wiedzą co to znaczy negocjować z dobrem dla Polski http://www.rp.pl/artykul/165912.html o działaniu dobrych znajomych ziomków z PO http://www.dziennik.pl/polityka/arti...legalnie_.html o absurdalnych podatkach http://podatki.gazetaprawna.pl/artyk..._fiskalna.html http://gospodarka.gazeta.pl/podatki/...ie_nizsza.html no i o tym, że były wiceminister tego najgorszego rządu od 89 - mówi kto tak naprawdę rządzi gospodarką "Plany rządu na kolejne półrocze dotyczące tych spraw, prezentuje nie wicepremier odpowiedzialny za gospodarkę, nie minister finansów, a szef doradców premiera, specjalista od łagodzenia konfliktów społecznych" tyle rzeczy z ostatnich czasów - a Mareczek podniecił sie Szczypińską - bo warcholstwo - bo Mareczek jest estetą - on uważa, że najważniejsze jest by Europa ( czyt. komisja, parlament etc) sie nie śmiała i żeby trzymać fason, bo nawet jesli bedzie sie śmiała to na pewno nie z postawy... oj Mareczku - wstapcie w poczet tych sympatycznych stworków w moim podpisie PS: ale jeśli Mareczka warcholstwo razi to proszę: Cytat:
Ostatnio edytowane przez sambo : 23.07.2008 o godz. 17:23.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Dobrze prawi, dac mu wodki Od siebie dodam jeszcze, ze oprocz stopy bezrobocia wazny jest tez czas na bezrobociu (w sumie o tym wspomniane jest wyzej, ukrywa sie pod pojeciem strukturalne).Kalashnikov, zaleznosc o ktorej mowisz jest uchwycona w krzywej Phillipsa, przy calym uproszczeniu sprawy. ![]()
Per aspera ad astra.
BKS JAGIELLONIA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jakoś tak nikt nie zauważył usunięcia z szeregów PO faceta, który ujawnił korupcję w sopockim PO
. To chyba daje do myślenia co to za towarzystwo. Przy okazji wychodza nowe fakty korupcji dotyczące całego magistratu w tym trójmiejskim mateczniku Tuska. A po drugiej stronie Polski w Krakowie rusza właśnie proces 4 przyjemniaczków z PO wiceprezydentów Krakowa oskarżonych w sprawie gruntowej. Aby żyło się lepiej ! Hej ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Kaczyński ma racje,że taki ktoś jak Palikot powinien być dawno usunięty z partii,jednak w tym konkretnym przypadku jeśli rozmowa pomiędzy prezydentem a Sikorskim ujawniona przez Dziennik jest prawdziwa wydaje się że poseł PO miał słuszność określając głowa państwa ,,chamem".Zresztą popularne ,,spieprzaj, dziadu" zdaje się to potwierdzać
http://www.dziennik.pl/polityka/arti...zydentowi.html ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
"Dekaczyzacja".
Matko, tyle czasu minęło od wyborów, a niektórych ciągle to rusza. Niech mi ktoś łaskawie wytłumaczy, co to ma wspólnego z polityką? Jak to pisze Ziemkiewicz: "Bęc wuja w czoło i jest wesoło!". Fajerwerki... Głupia Szczypińska, zły Ziobro, Kaczor cham. Tylko się nie zdziwcie, jeśli pod koniec kadencji PO będziemy w tym samym miejscu, co przed jej rozpoczęciem. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
Bo to jest tak - są ałtorytety i oszołomy - teraz będzie o .... no właśnie - Wojciech Ziembiński - walczył w II WŚ w podziemiu - aresztowany i więziony przez Niemców - wyrzucony ze studiów bo odmówił uczczenia śmierci Stalina (nawiasem mówiąc na UW te tragiczna wiadomosć ogłosił Czcigodny Bronisław juz nieświętej pamieci) - Zakładał KOR i ROPCIO . W stanie wojennym więziony
słowem posiada życiorys, który leming uzna, że jak na takiego przystało to niezły (nie to co Drogi Bronisław albo "profesor" B, ale kandydat na ałtorytet jest - tylko potwierdzenie z Czerskiej albo Waltera jeszcze trza i mógłby być ) jest tylko jedno ale http://pl.youtube.com/watch?v=adfaRWQv6Kw - to nie jest ałtorytet ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||
|
Cytat:
![]() Ogólnie komisja miała dziś dobry dzień . Cytat:
Cytat:
Palikot wczoraj nazwał prezydenta chamem i ze względu na to dzisiejszych wydarzeń nie można zaliczyć do błazenady ? Cytat:
Cytat:
Możesz wklejać nawet milion wiadomości , tylko jaki to ma sens ? To , że coś tam gdzieś się stało i dotyczy to PO , oznacza nie doszło dziś do przedstawienia cyrkowego wystawionego w parlamencie i odegranego przez niestabilnych emocjonalnie poslów PiSu To był burdel na najwyższym poziomie , miałem nieprzyjemność śledzić dzisiejszą komisję od początku i pod wpływem wyjątkowego wzburzenia poruszyłem ten temat na forum Czy ja wam bronie wypowiadać się na tematy przedstawiające w negatywnym świetle PO ? Czy jak poruszane są te tematy , to ja wrzucam setki linków dotyczących PiSu ? To , że są absurdalne podatki nie ma żadnego wpływu na żenującą destrukcję i przykład niebezpiecznego rozchwiania emocjonalnego jaki zaprezentowali nam dzisiaj posłowie PiS odgrywając swoje starannie wyreżyserowane przedstawienie . Cytat:
ad2 Na komisję w ramach mesjanistycznego obrony ideału prawa i sprawiedliwości posła Ziobro zapisał się cały klub PiSu z oczywistym zamiarem anarchizacji i destrukcji prac komisji . Kto temu zaprzeczy wystawi niepochlebną opinię swojemu intelektowi . ad3 . To jest prawda . Przewodniczący ustalił posiedzenie komisji na wrzesień (proszę tylko wspomnieć DLAACZEGO , JAKI BYŁ MOTYW ! ) , to był jego błąd . Przewodniczący komisji jest spokojnym , ugodowym człowiekiem a ten bezprzykładny atak PiSu wpłynął na jego decyzję . Jednak Ziobro powiedział , że będzie dostępny i w środę i w piątek zawiadomił tylko , że nie będzie go w czwartek ze względu na sprawy osobiste . ad4 GIE PRAWDA . Ziobro wczoraj zapewniał , że będzie w środę i piątek w Warszawie , tylko w czwartek nie będzie mógł być dostęny . Spotkanie z prawnikami i dzisiejsza konferencja była czystem wymysłem . Ziobro uciekł do Krakowa . ad5 Może , ale nie musi . Nie ma dowodów jakoby prezydium miało wiedzieć , że Ziboro był juz w drozde do Krakowa . Rano jeszcze zdążył brać udział w ,,sygnałach dnia" . Nawet gdyby wiedziało , to co z tego . Trwało posiedzenie sejmu i obowiązkiem Ziobry była praca w Warszawie . Poraz kolejny piszę , że usprawiedliwiał tylko swoją czwartkową nieobecność ad6 a co to znaczy skuteczne zawiadomienie ? Takie , że mógł się zapoznać , czy że się zapoznał ? Jaką doktrynę przyjmujemy ? Bardzo mnie ciekawi te jednoznacze stanowisko autora tekstu . Marszałek Komorowski przedstawił dokumenty z których wynika , że Ziobro bezczelnie unikał jakiegkolwiek przyjęcia powiadomienia o zaistaniłej sprawie ad7 Całkowicie możliwe , nie wime jak ten zwyczaj był stosowany w praktycei jakie są argumenty na to , że jeżeli wcześniej był stosowany , to teraz go nie zastosowano . ad8 marszałek Putra też wszedł i co z tego . Prawem każdego posła jest możliwość uczestnictwa w obradach na dodatek tutaj prawem marszałka Niesiołowskiego było przewodnictwo tym obradą . ad9. I co samolot by się spóźnił , pociąg zepsuł ? Można nadstawiać raz poraz policzek , ale nie w przypadku tak bezczelnej gry Ziobry , który już nieraz pokazał , że przybierając maskę obrońcy prawa i sprawiedliwości igra sobie z wymiarem sprawiedliwości w najlepsze . ad10 Swoim chamstwem ![]() Nie wiem jak można być tak ZAŚLEPIONYM I OBŁUDNYM jak autor tego tekstu . Ja się dziwie , że Niesiołowskiemu czy Czumie nie puściły zupełnie nerwy pod wpływem tego chamstwa i warcholstwa którego można było doświadczyć ze strony PiSu ad11 Widzę , że autor tekstu jest obeznany w tej sprawie bardzo konkretnie Akurat ta wypowiedź z ministerstwa w kontekście słow Jarosława Kaczyńskiego , stawia Marszałka w dobrym świetle . Oto krótka recenzja obłudnego tekstu . Amen ![]()
|
||||||
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
Mareczku - jedno ale
Art. 133 Regulaminu Sejmu 1. Wniosek w sprawie wyrażenia zgody na pociągnięcie posła do odpowiedzialności za przestępstwa lub wykroczenia albo aresztowanie bądź zatrzymanie składa się do Prezydium Sejmu, które przekazuje ten wniosek do rozpatrzenia przez Komisję Regulaminową i Spraw Poselskich. 2. Komisja powiadamia posła, którego wniosek dotyczy, o treści wniosku oraz terminie jego rozpatrzenia przez Komisję. 3. Poseł, którego wniosek dotyczy, przedstawia Komisji wyjaśnienia i własne wnioski w tej sprawie w formie pisemnej lub ustnie. Jeśli więc zostało wczoraj powiedziane, że posiedzenie będzie we wrześniu - to choćbyś sie skręcił - nie mozna wytłumaczyć niczym gangsterskiego chwytu Komorowskiego - że o świcie naraz zmienia sie zdanie - Ziobro jest wolnym człowiekiem i ma prawo układać sobie kalendarz dnia jak sobie chce - a jedynym władnym organem do zatrzymania są Policja, ABW, CBA i inne służby - nie pitol bo to naprawdę jest żałosne. Twoje niezbyt mędre teksty tłumaczące dlaczego wczoraj obrady przerwano nie majaznaczenia - mozna było przerwać i wyznaczyć posiedzenie na dziś a nie na wrzesień. A teksciki o tym ,ze przyszedł faks o 9 i naraz trza jechać do Wawki bo jakiemus palantowi co jeszcze wczoraj plótł inaczej sie odwidziało zakrawa na totalna kpine z Twojej strony. To cyce z PO wprowadzili ten zamęt i zrobili to CELOWO a jeśli tak to stopień warcholstwa z ich strony jest na podobnym poziomie. Działanie PO świadczy o tym ,że chciało wywołać cyrk - PIS chetnie w nim uczestniczył - o czym świadczy mina Jrusia, który był w swoim żywiole
Ostatnio edytowane przez sambo : 23.07.2008 o godz. 22:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
http://paradowska.blog.polityka.pl/?p=178#comments
Ciekawy jak zwykle tekst Janiny |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() Od dawna powinno sie zrobic dwie rzeczy - usunac Donia i Jarka (i wszystkich innych),powiedziec : "spieprzajcie,dziady!" i wyslac do Peru - tam mozecie traktowac obywateli RP jak niedorozwinietych tubylcow... ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Przypomnij mi po raz który z koleji błazen Paliknot nabluzgał głowie polskiego Państwa Mareq napisał(a):
Jakoś dziwnie pomijasz w tej chwili "ręczne sterowanie" w tej sprawie ze strony obecnie rządzących. Jak choćby nakłanianie prokuratora do złożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa przez ministra Ziobrę, czy też wczorajszo/dzisiejsze wydarzenia z nagłym przełożeniem posiedzenia komisji i z niepoinformowaniem Ziobry o posiedzeniu, na czele. |
||
|