The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2008, 13:08
Białego jego metody na pewno nie były.
Sąd wypowie się w konkretnej sprawie . Nie będzie uznany za winnego , to tylko wielki + dla niego . Będzie uznany za winnego , to znaczy , że jednak nie jest ikoną czystości i świętości jakim wielu go maluje .
Tych co są niezrównoważeni emocjonalnie w trosce o ich dobro należy przebadać
Ja tam widziałem na tej sali mnóstwo przypadków zachwiania emocjonalnego .

,,zachowujcie się teraz , ale przestańcie bo teraz filmują nas wiesz "
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 23.07.2008, 13:10
Mareq napisał(a):Wyświetl post
No to widownia Majewskiego bedzie miala rozrywke aż do wyborów
Mareq
Senior Member

Stary 23.07.2008, 13:12
Widownia Majewskiego ?
Te zdanie idealnie podsumowuje dzisiejsze zamiary PiS w stosunku do posiedzenia komisji .
Zrobić jak największy burdel , zamęt i warcholstwo .
Konstruktywna opozycja .
Miejsce klaunów jest w cyrku nie w sejmie .
kalashnikov2
Senior Member

Stary 23.07.2008, 13:19
Widownia Majewskiego ?
Te zdanie idealnie podsumowuje dzisiejsze zamiary PiS w stosunku do posiedzenia komisji .
Zrobić jak największy burdel , zamęt i warcholstwo .
Konstruktywna opozycja .
Miejsce klaunów jest w cyrku nie w sejmie .

Jak można być konstruktywną opozycją w sprawie chęci dokonania pokazowego procesu na Ziobrze w ramach odwracania uwagi od prawdziwych problemów?

Wiadomo że chodzi o zemstę, udobruchanie ludzi igrzyskami (skoro chleba bedzie coraz mniej), z czego sam się cieszyles w jednym z poprzednich postów
Cytat:
Ziobrze nie przeszkadzał ,,sąd kapturowy" kiedy nie stawiał się w sądzie w związku ze sprawą którą wytoczył mu dr Garlicki . Teraz wielki lament , obłudnicy
(mimo że odwolanie immunitetu dotyczy czegos calkiem innego )

więc jak wogóle masz czelność oczekiwania od PiSu w tej sytuacji "konstruktywności".
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 23.07.2008 o godz. 13:23.
Mareq
Senior Member

Stary 23.07.2008, 13:24
Dla Ciebie pokazowy proces , dla mnie dochodzenie sprawiedliwości w sprawie partyjnego sługusa , który lata do prezesa partii i ujawnia mu akta śledztwa żeby tamten drugi mógł odpowiednio rozegrać tą sprawę politycznie i wzmocnić słupki. Na jakiej podstawie Jarosław Kaczyński mógł uzyskać dostęp do akt sprawy ?
Sąd wymierzy sprawiedliwość , zobaczymy po czyjej stronie jest racja
Póki co mieliśmy dziś przykład zaplanowanej błazenady mającej na celu destrukcję działalności komisji sejmowej

Cytat:
Wiadomo że chodzi o zemstę
Zapomniałeś dodać słowo ,,dla mnie" przed ,,wiadomo" , bo dla mnie nie wiadomo .

(mimo że odwolanie immunitetu dotyczy czegos calkiem innego )

Dotyczy czego innego , tylko wtedy Ziobrze nie przeszkadzał brak bezpośredniego stawienia się przed sądem . Ba demonstracyjnie i demagogicznie nie pojawiał się przed sądem aby wykazać jego stosunek do sprawy . Teraz wielki płacz i lament , że odbywa się ,,sąd kapturowy" .
Obłuda i tyle .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 23.07.2008 o godz. 13:28.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 23.07.2008, 13:34
Dla Ciebie pokazowy proces , dla mnie dochodzenie sprawiedliwości w sprawie partyjnego sługusa , który lata do prezesa partii i ujawnia mu akta śledztwa żeby tamten drugi mógł odpowiednio rozegrać tą sprawę politycznie i wzmocnić słupki. Na jakiej podstawie Jarosław Kaczyński mógł uzyskać dostęp do akt sprawy ?
Na podstawie art 156 paragraf 5 KPK.

======

O tym jak ważną postacią dla antykaczystów jest Zbigniew Ziobro, świadczą takie wpisy w Internecie:

Cytat:
Ja to bym nawet do kraju wrocil ze szczescia jka by Pana Zebro do paki wsadzili… a jak by tam trafil do spólki z bracmi Mniejszymi to postawil bym wszystkim… po eklerku

Dla takoch debilów jak ten ktorego zacytowalem PO może nie robić NIC poza rozliczaniem PiSu, a oni z wdzięczności znów oddadzą glos na Słońce Kaszub.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 23.07.2008 o godz. 13:41.
Mareq
Senior Member

Stary 23.07.2008, 13:39
Jeżeli odpowiedni uzasadni dosyć szeroki zakres sformułowania ,,w wyjątkowych wypadkach" , to znaczy jeżeli wytłumaczy że dobro partii jest tym wyjątkowym wypadkiem , to zapewne sąd nie uzna go za winnego . Wszystko się okaże przed sądem

Cytat:
Ja to bym nawet do kraju wrocil ze szczescia jka by Pana Zebro do paki wsadzili… a jak by tam trafil do spólki z bracmi Mniejszymi to postawil bym wszystkim… po eklerku
onet , interia ? Może masz jeszcze równie wiarygodne , rzetelne i wartościowe źródła ?

ja mam jedno bardzo wiarygodne , podsumowujące dzisiejsze zachowanie PiS

,,zachowujcie się teraz , ale przestańcie bo teraz filmują nas wiesz " (Jolanta Szczypińska , bojówkarz PiS drugiego rzędu)
kalashnikov2
Senior Member

Stary 23.07.2008, 13:42
Mareq, nie musisz wklejać tego tekstu do każdej wypowiedzi. Od tego jest opcja "podpis".

onet , interia ? Może masz jeszcze równie wiarygodne , rzetelne i wartościowe źródła ?
Źródl o tyle" rzetelne", ze tacy ludzie maja prawo glosu.

SpieprzajDziadu.com, coś jak Wolna Europa dla lemingów, prawda?

=============
Czy PiS zachowuje sie podobnie na komisjach gdzie są dyskutowane kwestie ustaw, rozporzadzen majacych wplyw na zycie obywateli? Czy np. dorobek rozporządzeń Gęsickiej i jego dalsze losy są mniej ważne niż zachwycanie się awanturą o Ziobrę?

Szzczerze mówiąc, mam gdzieś to co sąd zrobi z Ziobrą, ale wyglada na to że nie mamy do czynienia z rządem konstruktywnym, , tylko z pieprzoną bandą dekaczystów. Ale w końcu jaki elektorat taki rząd.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 23.07.2008 o godz. 14:01.
Mareq
Senior Member

Stary 23.07.2008, 14:01
Cytat:
Mareq, nie musisz wklejać tego tekstu do każdej wypowiedzi. Od tego jest opcja "podpis".
Na tej stronie jeszcze nie było tego podpisu a niektórzy nie będą zaglądali do stron poprzednich .

Cytat:
Źródl o tyle" rzetelne", ze tacy ludzie maja prawo glosu.
To ja napiszę tam teraz , ,,Tusk ten rudy faszysta niszczy demokracje pod Trybunał Stanu go''. Również będziesz mógł przytoczyć tutaj ten cytat i ubolewać nad tym , że tacy ludzie mają prawo głosu .

Cytat:
SpieprzajDziadu.com, coś jak Wolna Europa dla lemingów, prawda?
o so chosi ?

Cytat:
Czy PiS zachowuje sie podobnie na komisjach gdzie są dyskutowane kwestie ustaw, rozporzadzen majacych wplyw na zycie obywateli? Czy np. dorobek rozporządzeń Gęsickiej i jego dalsze losy są mniej ważne niż zachwycanie się awanturą o Ziobrę?
Nie wiem jak się PiS zachowuje na innych komisjach , ale bohaterska (cyrkowa) obrona idealnego Ziobry , to młyn na wodę dla zwolenników i słupki w górę .
Motywy są jasne a cytat ze Szczypińskiej tylko je potwierdza .
kalashnikov2
Senior Member

Stary 23.07.2008, 14:04
Nie wiem jak się PiS zachowuje na innych komisjach , ale bohaterska (cyrkowa) obrona idealnego Ziobry , to młyn na wodę dla zwolenników i słupki w górę .
Motywy są jasne a cytat ze Szczypińskiej tylko je potwierdza .
Ano i te slowa podsumowują idealnie na czym NAJBARDZIEJ zależy wyborcom PO.

ŻEBY PRZYPADKIEM PISOWI NIE WZROSŁY SŁUPKI

Poza tym wszystko może leżeć.
Mareq
Senior Member

Stary 23.07.2008, 14:09
Faktycznei , strasznie się obawiam tego że PiSowi nagle skoczy w górę .
PiS już nigdy nie wróci do władzy i to można wywróżyć nawet bez fusów .
Najbardziej mi zależy na tym , żeby banda krzykaczów o słabej stabilności emocjonalnej nie robiła sobie cyrków z polskiego parlamentu . Dzicz do dziczy .
Ja napisałem jakie były motywy dzisiejszego zachowania PiS a Ty Alika ogonem odwracasz .
kalashnikov2
Senior Member

Stary 23.07.2008, 14:12
Jedną z istot parlamantaryzmu jest właśnie immunitet, mający chronić posłów przed m.in. politycznym rozprawianiem się z nimi przed sądami.

Cytat:
Ja napisałem jakie były motywy dzisiejszego zachowania PiS a Ty Alika ogonem odwracasz .
Bo świat należy oceniać z trochę szerszej perspektywy, niż dzisiejsze zachowanie grupy posłów. Chyab ze sie oglada swiat przez Szklo Kontaktowe
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 23.07.2008 o godz. 14:17.
Mareq
Senior Member

Stary 23.07.2008, 14:16
Immunitet nie jest niczym nieograniczonym parasolem ochronnym.
Ziobro jest podejrzany o nadużycie swoich kompetencji i o popełnienie przestępstwa .
Jeżeli sejm uzna za słuszne odebranie mu immunitetu , to zostanie mu odebrany
Jeżeli sąd uzna , że jest winny , to będzie winnym
Jeżeli sąd uzna , że Ziobro nie popełnił tego przestępstwa , to tylko będzie oznaczało wielką chwałę dla niego . Zagra na nosie PO , stanie się męczennikiem który walczył w imię prawdy i tą prawdę wywalczył
Więc czego się panowie szlachta z PiSU boją no czego ?

Cytat:
Bo świat należy oceniać z trochę szerszej perspektywy, niż dzisiejsze zachowanie grupy posłów.
Ale ja nie oceniam świata , tylko dzisiejsze zachowanie PiSu . Wyraźnie opisałem szerszy kontekst tego zachowania wypisując motywy które kierowały ich dzisiejszym pajacowaniem .
kalashnikov2
Senior Member

Stary 23.07.2008, 14:23
Cytat:
achowujcie się teraz , ale przestańcie bo teraz filmują nas wiesz
Zapomniales dodac ze to jest jedynie relacja Komorowskiego.
Pietruś
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2008, 14:27
Nie wiem czy PiS-owi wzrośnie czy też nie, jednego natomiast jestem pewien! Ziobro urósł w tym całym wydarzeniu, stał się symbolem. Po raz pierwszy widzę żeby coś takiego się działo w ciągu ostatnich lat. Jego pozycja w PiS jest teraz niepodważalna, choć wiadomo wcześniej, że był wysoko. Nie wiem czy przypadkiem Platforma sobie samobója nie strzela, tym całym zajściem bo zarzuty nie są mocnego kalibru a i środowisko prokuratorów mocno podzielone.
A to dopiero początek... i na pewno nie koniec.
Marequ - jeśli sąd uzna niewinność Ziobry(o czym naprawdę jestem święcie przekonany, nawet krakowski prokurator mówi że Kaczyński przeglądał tylko i wyłącznie jego notatki)to wtedy PO straci a w siłę i to naprawdę dużą urośnie Zbigniew Ziobro, który jak napisałem ja i ty stanie się symbolem walki zwykłych ludzi z establishmentem.
Ostatnio edytowane przez Pietruś : 23.07.2008 o godz. 14:36.
Mareq
Senior Member

Stary 23.07.2008, 14:29
Cytat:
Zapomniales dodac ze to jest jedynie relacja Komorowskiego.
Słyszałem , widziałem to na żywo , więc cicho sza .
Jakbyś nie zauważył pisałem o tym dużo wcześniej zanim była konferencja Komorowskiego .

http://www.onet.tv/28962,4451,1,3735...0,0,wideo.html

dowód audiowizualny potwierdzający wypowiedź poseł Szczypińskiej .

Cytat:
Komisja Europejska zagroziła wprowadzeniem obowiązku wizowego dla amerykańskich dyplomatów, jeśli USA nie zniosą obowiązku wizowego dla obywateli wszystkich krajów Unii Europejskiej.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 23.07.2008 o godz. 15:54.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 23.07.2008, 16:00
Jakbyś nie zauważył pisałem o tym dużo wcześniej zanim była konferencja Komorowskiego .

http://www.onet.tv/28962,4451,1,3735...0,0,wideo.html

dowód audiowizualny potwierdzający wypowiedź poseł Szczypińskiej .

to wygląda jak jakieś wesele, tylko młodej pary nie widać.

=========================

Cytat:
Komisja Europejska zagroziła wprowadzeniem obowiązku wizowego dla amerykańskich dyplomatów, jeśli USA nie zniosą obowiązku wizowego dla obywateli wszystkich krajów Unii Europejskiej.
Dyplomaci sobie poradzą. Ciosem dla USA bylby obowiązek dla wszystkich obywateli, ale to bylby cios dla europjskiej turystyki.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 23.07.2008, 16:25

http://www.onet.tv/28962,4451,1,3735...,wideo.html...
A wczorajszy występ błazna Paliknota widziałeś czy też może tak wybiórczo przeglądasz doniesienia informacyjne
http://fakty.interia.pl/polska/news/...likota,1150834

Jesteś zmienny jak kobieta .... lub też, jak zdanie posłów PO wobec składania/odbierania immunitetów poselskich (i nie tylko w tej sprawie).
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2008, 16:55
nie myślałem że dwie partie ( PO i PiS) które wywodzą sie z jednego pnia Solidarności tak beda sobie skakać do gardeł i używać takich inwektyw.Już nawet przebili w tym Leszka Millera który jako opozycja krytykował rzady AWS-u w latach 1997-2001.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 23.07.2008, 17:13
"Paczta" kumy - Mareczek odkrył rzecz niesamowitą - Szczypińska kazała sie zachowywać bo filmują.

Mareczek natomiast - ile razy robił głupie miny do lustra, tyle razy później powtarzał je na ulicy, po drugie Mareczek ZAWSZE zachowuje sie tak samo, gdy jest sam, jak wie że na niego patrzą.

Ale nie- tu chodzi o słupki frekwencji - no proszę, Mareczek odkrył siłę sprawczą całego zamieszania - brawo brawo za spostrzegawczość.

A tu tyle niusów ciekawych ostatnio - jeden istotny dla Mareczka

że powodu plucia żółcia w kierunku PISu przez te patałachy opóźni sie znacznie budowa dróg ze środków UE

http://www.rp.pl/artykul/159661.html

że patałacy nie wiedzą co to znaczy negocjować z dobrem dla Polski

http://www.rp.pl/artykul/165912.html

o działaniu dobrych znajomych ziomków z PO

http://www.dziennik.pl/polityka/arti...legalnie_.html

o absurdalnych podatkach

http://podatki.gazetaprawna.pl/artyk..._fiskalna.html

http://gospodarka.gazeta.pl/podatki/...ie_nizsza.html

no i o tym, że były wiceminister tego najgorszego rządu od 89 - mówi kto tak naprawdę rządzi gospodarką

"Plany rządu na kolejne półrocze dotyczące tych spraw, prezentuje nie wicepremier odpowiedzialny za gospodarkę, nie minister finansów, a szef doradców premiera, specjalista od łagodzenia konfliktów społecznych"

tyle rzeczy z ostatnich czasów - a Mareczek podniecił sie Szczypińską -

bo warcholstwo - bo Mareczek jest estetą - on uważa, że najważniejsze jest by Europa ( czyt. komisja, parlament etc) sie nie śmiała i żeby trzymać fason, bo nawet jesli bedzie sie śmiała to na pewno nie z postawy...

oj Mareczku - wstapcie w poczet tych sympatycznych stworków w moim podpisie

PS: ale jeśli Mareczka warcholstwo razi to proszę:

Cytat:
Fakty:

1. Wczoraj zebrała się komisja. W posiedzeniu uczestniczył minister Ziobro.

2. Ze względu na zbyt dużą ilość posłów posiedzenie przerwano.

- Prawem każdego posła jest możliwość uczestnictwa w obradach komisji.

- Obowiązkiem przewodniczącego jest takie zorganizowanie obrad, by możliwe było ich prowadzenie.

3. Przewodniczący, wraz z prezydium komisji przy udziale posła Ziobro, zdecydował o przełożeniu obrad na wrzesień.

4. Ziobro wyjechał do Krakowa. W czwartek w Krakowie odbędzie się rozprawa sądowa w sprawie błędu medycznego, który doprowadził do śmierci jego ojca (dziś spotkanie z prawnikami w tej sprawie)

5. Rano Komorowski zwołuje posiedzenie prezydium i koalicja marszałków (PO, PSL i SLD) przegłosowuje na wniosek Komorowskiego zwołanie posiedzenie komisji, mimo wiedzy, że Ziobro nie może być obecny.

6. Ziobry skutecznie nie powiadomiono (nie mówię o faksie do Krakowa z godz. 9, że o 10 jest posiedzenie, ani o telefonach do warszawskiego biura w czasie, gdy Ziobro jest w podróży), a jest to warunek niezbędny do procedowania na każdym etapie sprawy karnej.

7. Złamany zostaje zwyczaj sejmowy, który mówił, że w razie zawiadomienia skutecznego dopuszczalna jest dwukrotna nieobecność posła i sprawy się w takiej sytuacji nie proceduje.

8. Podczas jednej z przerw na salę wchodzi wicemarszałek Niesiołowski (z polecenia przypatrującego się obradom komisji "za pomocą telewizora" marszałka Komorowskiego).

9. Ziobro zapowiada, że stawi się na posiedzenie w ciągu kilku godzin.

10. Niesiołowski, swoim chamstwem, doprowadza do finału "jednomyślnego przegłosowania poparcia wniosku o uchylenie immunitetu".

11. Ministerstwo Sprawiedliwości dementuje jakoby marszałek Komorowski prowadził jakiekolwiek rozmowy z ministerstwem (sic!) dot. sprawy immunitetu ministra Ziobry
http://markd.salon24.pl/85322,index.html
Ostatnio edytowane przez sambo : 23.07.2008 o godz. 17:23.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Johny84
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.07.2008, 17:36
wyar napisał(a):Wyświetl post
Kalashnikov2,dla mnie do wladzy moze dojsc UPR,PPR,LPR,PiS,PO - ktokolwiek... Byleby byl wolny rynek,z minimalnym ograniczeniem i ingerencja panstwa jako takiego (abstrahuje od prawa itd.,itp) Wiesz dlaczego ? Bo to dziala.Dopoki w USA nie wzieli sie za gospodarke rozni przedstawiciele "nowoczesnej mysli ekonomicznej" - dopoty panstwo rozwijalo sie znakomicie,za Reagana, jak pamietasz,niskie byly i inflacja i bezrobocie (gdzies kolo 3%,co z definicji jest mieszanym bezrobociem naturalno-frykcyjnym). Wiec to,co prawia zachodnie szkoly,to po prostu oczywista oczywistosc,a nie zadne odkrycie,majace na celu zmniejszanie bezrobocia (fluktuacje cen to rowniez naturalny proces,powstajacy w wyniku chocby konkurencji modernizacyjnej).Jesli chodzi o tzw. bezrobocie strukturalne,to wiemy z czego ono wynika (choc wg mnie konsekwentnie maleje),natomiast znowuz szybsze jego zlikwidowanie wiazaloby sie z liberalizacja rynku - a po co na terenach rolniczych na ten przyklad cokolwiek rozwijac, skoro mamy doplaty z Unii
Natomiast co do walki z inflacja poprzez podwyzszanie stop procentowych - tu sie nie zgodze z Toba zupelnie. Jeszcze raz powtarzam - to nie bank powinien tworzyc miejsca pracy ! Mowy nie ma,zebym zgodzil sie z takimi teoriami,jakoby to wysokie stopy procentowe demolowaly rynek pracy - demoluje go wlasnie wiele innych czynnikow,poprzez zbyt wysokie obciazenia podatkowe obywateli,az do skrajnie nieraz idiotycznych i niezyciowych przepisow. Przypomne Ci tylko, ze kiedy mielismy wzgledna wolnosc gospodarcza i nieco mniejsze obciazenia podatkowe (co moge udowodnic...),tzn. w pierwszej polowie lat 90-tych,Polska rozwijala sie w tempie bodaj 7% rocznie,bez pomocy Unii,a nawet z podkladaniem przezen nogi... Bezrobocie rowniez bylo wtedy mniejsze - nie chce akcentowac,ze problemu nie byloby (bo to,co napisales o bezrobociu strukturalnym,wtedy bylo powaznym problemem,dzis troche mniej),ale pozwole sobie przypomniec,jak polscy politycy walczyli z problemami np. w gornictwie... Pamietasz slynne odprawy ?
Bo ja tak - i w tamtej ukladance(NFI,brak uwlaszczenia,"prywatyzacje" itd.,itp) to byl jaskrawy przyklad glupot tego,jak NIE powinno sie postepowac w gospodarce,za co przyplacalismy spowolnieniem na nastepne lata...
Oczywiscie rola Banku Centralnego wg mojej opinii powinna byc nieco zmodyfikowana -ale to temat na inne posiedzenie...
Pozdrawiam

Dobrze prawi, dac mu wodki Od siebie dodam jeszcze, ze oprocz stopy bezrobocia wazny jest tez czas na bezrobociu (w sumie o tym wspomniane jest wyzej, ukrywa sie pod pojeciem strukturalne).

Kalashnikov, zaleznosc o ktorej mowisz jest uchwycona w krzywej Phillipsa, przy calym uproszczeniu sprawy.
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.07.2008, 17:37
Jakoś tak nikt nie zauważył usunięcia z szeregów PO faceta, który ujawnił korupcję w sopockim PO . To chyba daje do myślenia co to za towarzystwo. Przy okazji wychodza nowe fakty korupcji dotyczące całego magistratu w tym trójmiejskim mateczniku Tuska. A po drugiej stronie Polski w Krakowie rusza właśnie proces 4 przyjemniaczków z PO wiceprezydentów Krakowa oskarżonych w sprawie gruntowej.
Aby żyło się lepiej ! Hej !
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.07.2008, 20:00
Kaczyński ma racje,że taki ktoś jak Palikot powinien być dawno usunięty z partii,jednak w tym konkretnym przypadku jeśli rozmowa pomiędzy prezydentem a Sikorskim ujawniona przez Dziennik jest prawdziwa wydaje się że poseł PO miał słuszność określając głowa państwa ,,chamem".Zresztą popularne ,,spieprzaj, dziadu" zdaje się to potwierdzać
http://www.dziennik.pl/polityka/arti...zydentowi.html
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.07.2008, 21:23
"Dekaczyzacja".
Matko, tyle czasu minęło od wyborów, a niektórych ciągle to rusza.
Niech mi ktoś łaskawie wytłumaczy, co to ma wspólnego z polityką?
Jak to pisze Ziemkiewicz: "Bęc wuja w czoło i jest wesoło!".

Fajerwerki...
Głupia Szczypińska, zły Ziobro, Kaczor cham.
Tylko się nie zdziwcie, jeśli pod koniec kadencji PO będziemy w tym samym miejscu, co przed jej rozpoczęciem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
sambo
dziarski chłop

Stary 23.07.2008, 22:16
Bo to jest tak - są ałtorytety i oszołomy - teraz będzie o .... no właśnie - Wojciech Ziembiński - walczył w II WŚ w podziemiu - aresztowany i więziony przez Niemców - wyrzucony ze studiów bo odmówił uczczenia śmierci Stalina (nawiasem mówiąc na UW te tragiczna wiadomosć ogłosił Czcigodny Bronisław juz nieświętej pamieci) - Zakładał KOR i ROPCIO . W stanie wojennym więziony

słowem posiada życiorys, który leming uzna, że jak na takiego przystało to niezły (nie to co Drogi Bronisław albo "profesor" B, ale kandydat na ałtorytet jest - tylko potwierdzenie z Czerskiej albo Waltera jeszcze trza i mógłby być )

jest tylko jedno ale

http://pl.youtube.com/watch?v=adfaRWQv6Kw

- to nie jest ałtorytet
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Mareq
Senior Member

Stary 23.07.2008, 22:32
Cytat:
Dyplomaci sobie poradzą. Ciosem dla USA bylby obowiązek dla wszystkich obywateli, ale to bylby cios dla europjskiej turystyki.
To amerykanów stać jeszcze na wakacje w Europie ? Poza tym lepszy rydz niż nic . Co robi nasz rząd , prezydent i parlament w tej sprawie ? Poza delikatnym nawoływaniem do mieszkańców podhala żeby rezygnowali ze składania wniosków wizowych

Ogólnie komisja miała dziś dobry dzień .

Cytat:
Od przyszłego roku unijne przepisy nie będą już regulować kąta zakrzywienia ogórka, bowiem do lamusa odejdą szczegółowe normy jakości 26 owoców i warzyw - ogłosiła w środę Komisja Europejska."Regulowanie tego rodzaju rzeczy to nie jest zadanie dla Komisji Europejskiej. Lepiej zostawić to firmom działającym na rynku. Ograniczy to zbędne marnotrawstwo i będzie z korzyścią dla konsumentów" - oświadczyła unijna komisarz ds. rolnictwa Mariann Fischer Boel.
http://euro.pap.com.pl/palio/html.ru...um=-1165409705

Cytat:
A wczorajszy występ błazna Paliknota widziałeś czy też może tak wybiórczo przeglądasz doniesienia informacyjne
http://fakty.interia.pl/polska/news/...likota,1150834
Widziałem i co to zmienia ?

Palikot wczoraj nazwał prezydenta chamem i ze względu na to dzisiejszych wydarzeń nie można zaliczyć do błazenady ?

Cytat:
Jesteś zmienny jak kobieta .... lub też, jak zdanie posłów PO wobec składania/odbierania immunitetów poselskich (i nie tylko w tej sprawie).
Na czym ta moja zmienność polega ?

Cytat:
"Paczta" kumy - Mareczek odkrył rzecz niesamowitą - Szczypińska kazała sie zachowywać bo filmują.

Mareczek natomiast - ile razy robił głupie miny do lustra, tyle razy później powtarzał je na ulicy, po drugie Mareczek ZAWSZE zachowuje sie tak samo, gdy jest sam, jak wie że na niego patrzą.

Ale nie- tu chodzi o słupki frekwencji - no proszę, Mareczek odkrył siłę sprawczą całego zamieszania - brawo brawo za spostrzegawczość.

A tu tyle niusów ciekawych ostatnio - jeden istotny dla Mareczka itd bla bla bla
Sambuś nudny już jesteś a na dodatek wysoce nieskuteczny . Ilość zdrobnień użytych w Twoich wypowiedziach widocznie przekłada się na niemoc , frustrację i nieskuteczność . Zajmij się lepiej tym co lubisz najbardziej czyli polytycznym wróżbiarstwem jak to III wojna światowa nam się szykuje , warszawka sra ze strachu i PO kończy jak SLD . Potrafisz to robić nawet bez fusów .

Możesz wklejać nawet milion wiadomości , tylko jaki to ma sens ?

To , że coś tam gdzieś się stało i dotyczy to PO , oznacza nie doszło dziś do przedstawienia cyrkowego wystawionego w parlamencie i odegranego przez niestabilnych emocjonalnie poslów PiSu

To był burdel na najwyższym poziomie , miałem nieprzyjemność śledzić dzisiejszą komisję od początku i pod wpływem wyjątkowego wzburzenia poruszyłem ten temat na forum

Czy ja wam bronie wypowiadać się na tematy przedstawiające w negatywnym świetle PO ?

Czy jak poruszane są te tematy , to ja wrzucam setki linków dotyczących PiSu ?

To , że są absurdalne podatki nie ma żadnego wpływu na żenującą destrukcję i przykład niebezpiecznego rozchwiania emocjonalnego jaki zaprezentowali nam dzisiaj posłowie PiS odgrywając swoje starannie wyreżyserowane przedstawienie .

Cytat:
1. Wczoraj zebrała się komisja. W posiedzeniu uczestniczył minister Ziobro.

2. Ze względu na zbyt dużą ilość posłów posiedzenie przerwano.

- Prawem każdego posła jest możliwość uczestnictwa w obradach komisji.

- Obowiązkiem przewodniczącego jest takie zorganizowanie obrad, by możliwe było ich prowadzenie.

3. Przewodniczący, wraz z prezydium komisji przy udziale posła Ziobro, zdecydował o przełożeniu obrad na wrzesień.

4. Ziobro wyjechał do Krakowa. W czwartek w Krakowie odbędzie się rozprawa sądowa w sprawie błędu medycznego, który doprowadził do śmierci jego ojca (dziś spotkanie z prawnikami w tej sprawie)

5. Rano Komorowski zwołuje posiedzenie prezydium i koalicja marszałków (PO, PSL i SLD) przegłosowuje na wniosek Komorowskiego zwołanie posiedzenie komisji, mimo wiedzy, że Ziobro nie może być obecny.

6. Ziobry skutecznie nie powiadomiono (nie mówię o faksie do Krakowa z godz. 9, że o 10 jest posiedzenie, ani o telefonach do warszawskiego biura w czasie, gdy Ziobro jest w podróży), a jest to warunek niezbędny do procedowania na każdym etapie sprawy karnej.

7. Złamany zostaje zwyczaj sejmowy, który mówił, że w razie zawiadomienia skutecznego dopuszczalna jest dwukrotna nieobecność posła i sprawy się w takiej sytuacji nie proceduje.

8. Podczas jednej z przerw na salę wchodzi wicemarszałek Niesiołowski (z polecenia przypatrującego się obradom komisji "za pomocą telewizora" marszałka Komorowskiego).

9. Ziobro zapowiada, że stawi się na posiedzenie w ciągu kilku godzin.

10. Niesiołowski, swoim chamstwem, doprowadza do finału "jednomyślnego przegłosowania poparcia wniosku o uchylenie immunitetu".

11. Ministerstwo Sprawiedliwości dementuje jakoby marszałek Komorowski prowadził jakiekolwiek rozmowy z ministerstwem (sic!) dot. sprawy immunitetu ministra Ziobry
ad 1 . Uczestniczył dopiero jak go wielokrotnie nawoływano , zresztą trudno nazwać wczorajszą dziełalność komisjo obradami bo

ad2 Na komisję w ramach mesjanistycznego obrony ideału prawa i sprawiedliwości posła Ziobro zapisał się cały klub PiSu z oczywistym zamiarem anarchizacji i destrukcji prac komisji . Kto temu zaprzeczy wystawi niepochlebną opinię swojemu intelektowi .

ad3 . To jest prawda . Przewodniczący ustalił posiedzenie komisji na wrzesień (proszę tylko wspomnieć DLAACZEGO , JAKI BYŁ MOTYW ! ) , to był jego błąd . Przewodniczący komisji jest spokojnym , ugodowym człowiekiem a ten bezprzykładny atak PiSu wpłynął na jego decyzję . Jednak Ziobro powiedział , że będzie dostępny i w środę i w piątek zawiadomił tylko , że nie będzie go w czwartek ze względu na sprawy osobiste .

ad4 GIE PRAWDA . Ziobro wczoraj zapewniał , że będzie w środę i piątek w Warszawie , tylko w czwartek nie będzie mógł być dostęny . Spotkanie z prawnikami i dzisiejsza konferencja była czystem wymysłem . Ziobro uciekł do Krakowa .

ad5 Może , ale nie musi . Nie ma dowodów jakoby prezydium miało wiedzieć , że Ziboro był juz w drozde do Krakowa . Rano jeszcze zdążył brać udział w ,,sygnałach dnia" . Nawet gdyby wiedziało , to co z tego . Trwało posiedzenie sejmu i obowiązkiem Ziobry była praca w Warszawie . Poraz kolejny piszę , że usprawiedliwiał tylko swoją czwartkową nieobecność

ad6 a co to znaczy skuteczne zawiadomienie ? Takie , że mógł się zapoznać , czy że się zapoznał ? Jaką doktrynę przyjmujemy ? Bardzo mnie ciekawi te jednoznacze stanowisko autora tekstu . Marszałek Komorowski przedstawił dokumenty z których wynika , że Ziobro bezczelnie unikał jakiegkolwiek przyjęcia powiadomienia o zaistaniłej sprawie

ad7 Całkowicie możliwe , nie wime jak ten zwyczaj był stosowany w praktycei jakie są argumenty na to , że jeżeli wcześniej był stosowany , to teraz go nie zastosowano .

ad8 marszałek Putra też wszedł i co z tego . Prawem każdego posła jest możliwość uczestnictwa w obradach na dodatek tutaj prawem marszałka Niesiołowskiego było przewodnictwo tym obradą .

ad9. I co samolot by się spóźnił , pociąg zepsuł ? Można nadstawiać raz poraz policzek , ale nie w przypadku tak bezczelnej gry Ziobry , który już nieraz pokazał , że przybierając maskę obrońcy prawa i sprawiedliwości igra sobie z wymiarem sprawiedliwości w najlepsze .

ad10

Swoim chamstwem
Nie wiem jak można być tak ZAŚLEPIONYM I OBŁUDNYM jak autor tego tekstu . Ja się dziwie , że Niesiołowskiemu czy Czumie nie puściły zupełnie nerwy pod wpływem tego chamstwa i warcholstwa którego można było doświadczyć ze strony PiSu

ad11

Widzę , że autor tekstu jest obeznany w tej sprawie bardzo konkretnie
Akurat ta wypowiedź z ministerstwa w kontekście słow Jarosława Kaczyńskiego , stawia Marszałka w dobrym świetle .

Oto krótka recenzja obłudnego tekstu .

Amen
sambo
dziarski chłop

Stary 23.07.2008, 22:53
Mareczku - jedno ale

Art. 133 Regulaminu Sejmu

1. Wniosek w sprawie wyrażenia zgody na pociągnięcie posła do odpowiedzialności za przestępstwa lub wykroczenia albo aresztowanie bądź zatrzymanie składa się do Prezydium Sejmu, które przekazuje ten wniosek do rozpatrzenia przez Komisję Regulaminową i Spraw Poselskich.
2. Komisja powiadamia posła, którego wniosek dotyczy, o treści wniosku oraz terminie jego rozpatrzenia przez Komisję.
3. Poseł, którego wniosek dotyczy, przedstawia Komisji wyjaśnienia i własne wnioski w tej sprawie w formie pisemnej lub ustnie.

Jeśli więc zostało wczoraj powiedziane, że posiedzenie będzie we wrześniu - to choćbyś sie skręcił - nie mozna wytłumaczyć niczym gangsterskiego chwytu Komorowskiego - że o świcie naraz zmienia sie zdanie - Ziobro jest wolnym człowiekiem i ma prawo układać sobie kalendarz dnia jak sobie chce - a jedynym władnym organem do zatrzymania są Policja, ABW, CBA i inne służby - nie pitol bo to naprawdę jest żałosne.

Twoje niezbyt mędre teksty tłumaczące dlaczego wczoraj obrady przerwano nie majaznaczenia - mozna było przerwać i wyznaczyć posiedzenie na dziś a nie na wrzesień.

A teksciki o tym ,ze przyszedł faks o 9 i naraz trza jechać do Wawki bo jakiemus palantowi co jeszcze wczoraj plótł inaczej sie odwidziało zakrawa na totalna kpine z Twojej strony.

To cyce z PO wprowadzili ten zamęt i zrobili to CELOWO a jeśli tak to stopień warcholstwa z ich strony jest na podobnym poziomie.

Działanie PO świadczy o tym ,że chciało wywołać cyrk - PIS chetnie w nim uczestniczył - o czym świadczy mina Jrusia, który był w swoim żywiole
Ostatnio edytowane przez sambo : 23.07.2008 o godz. 22:57.
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.07.2008, 23:24
http://paradowska.blog.polityka.pl/?p=178#comments
Ciekawy jak zwykle tekst Janiny
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.07.2008, 23:43
sambo napisał(a):Wyświetl post
Mareczku - jedno ale

Art. 133 Regulaminu Sejmu

1. Wniosek w sprawie wyrażenia zgody na pociągnięcie posła do odpowiedzialności za przestępstwa lub wykroczenia albo aresztowanie bądź zatrzymanie składa się do Prezydium Sejmu, które przekazuje ten wniosek do rozpatrzenia przez Komisję Regulaminową i Spraw Poselskich.
2. Komisja powiadamia posła, którego wniosek dotyczy, o treści wniosku oraz terminie jego rozpatrzenia przez Komisję.
3. Poseł, którego wniosek dotyczy, przedstawia Komisji wyjaśnienia i własne wnioski w tej sprawie w formie pisemnej lub ustnie.

Jeśli więc zostało wczoraj powiedziane, że posiedzenie będzie we wrześniu - to choćbyś sie skręcił - nie mozna wytłumaczyć niczym gangsterskiego chwytu Komorowskiego - że o świcie naraz zmienia sie zdanie - Ziobro jest wolnym człowiekiem i ma prawo układać sobie kalendarz dnia jak sobie chce - a jedynym władnym organem do zatrzymania są Policja, ABW, CBA i inne służby - nie pitol bo to naprawdę jest żałosne.

Twoje niezbyt mędre teksty tłumaczące dlaczego wczoraj obrady przerwano nie majaznaczenia - mozna było przerwać i wyznaczyć posiedzenie na dziś a nie na wrzesień.

A teksciki o tym ,ze przyszedł faks o 9 i naraz trza jechać do Wawki bo jakiemus palantowi co jeszcze wczoraj plótł inaczej sie odwidziało zakrawa na totalna kpine z Twojej strony.

To cyce z PO wprowadzili ten zamęt i zrobili to CELOWO a jeśli tak to stopień warcholstwa z ich strony jest na podobnym poziomie.

Działanie PO świadczy o tym ,że chciało wywołać cyrk - PIS chetnie w nim uczestniczył - o czym świadczy mina Jrusia, który był w swoim żywiole
Pelna zgoda,sambo. Mnie w ogole wydaje sie,ze w zacietrzewieniu polskim wiekszosc zaangazowanych traci poczucie rzeczywistosci - bo to byl cyrk,jak na moje oko z pieknym wczesniejszym rozpisaniem na role,akty,stroje itd.,itp. Szczerze mowiac,od dawna wstyd mi jest za obie "partie" - to juz wolalem gapowatych intelektualistow w stylu Rokity czy Dorna... Czy ja naprawde "to" pisze ?
Od dawna powinno sie zrobic dwie rzeczy - usunac Donia i Jarka (i wszystkich innych),powiedziec : "spieprzajcie,dziady!" i wyslac do Peru - tam mozecie traktowac obywateli RP jak niedorozwinietych tubylcow...
You'll never know...
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 24.07.2008, 00:41
...Widziałem i co to zmienia ?

Palikot wczoraj nazwał prezydenta chamem i ze względu na to dzisiejszych wydarzeń nie można zaliczyć do błazenady ? ...
W cudzym oku źdźbło dostrzegasz, a u swoich belki nie widzisz...
Przypomnij mi po raz który z koleji błazen Paliknot nabluzgał głowie polskiego Państwa Jaka jest granica percepcji PO, po której przekroczeniu jego błazenada przynajmniej pod szyldem rządzącej partii zostanie zakończona Może dopiero kiedy do reszty mu odbije i ogłosi nagrodę za głowę L. Kaczyńskiego (przecież wyraźnie powiedział, że należy go jak najszybciej usunąć ze stanowiska Prezydenta) PO usunie go ze swoich szeregów

Mareq napisał(a):
...Na czym ta moja zmienność polega ?...
Widzisz jakoś nie przypominam sobie abyś protestował w momencie gdy posłowie PO bronili swojego koleżki klubowego Waldy Dzikowskiego przed odebraniem mu immunitetu. Nie kojarzę też Twoich protestów na (nie tak dawne jeszcze) określenia wobec rządzącego wówczas PiSu ze strony posłów PO typu "Stasi, Securitate" etc.
Jakoś dziwnie pomijasz w tej chwili "ręczne sterowanie" w tej sprawie ze strony obecnie rządzących. Jak choćby nakłanianie prokuratora do złożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa przez ministra Ziobrę, czy też wczorajszo/dzisiejsze wydarzenia z nagłym przełożeniem posiedzenia komisji i z niepoinformowaniem Ziobry o posiedzeniu, na czele.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów