|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
PZPN narobiło burdel, a potem poszło za vox populi, żeby się oczyścić, problem w tym, że zrobili jeszcze większy burdel. |
||
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
tvp zresztą też ma na tym spotkaniu być, a oni też już magazyn wyemitowali i reklamowali mecz Wisły w piątek. |
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Dla mnie to parodia, ****a i jak tu mówić o odnowie polskiej piłki gdy pajace po 100 razy zmieniają decyzję, jeden organ zaprzecza drugiemu a poprzedni rozklada rece - smiech na sali. Szkoda nerwow na to wszystko, poki ten postkomunistyczny beton bedzie przy korycie to nie zmieni sie kompletnie nic. Dzisiejsza decyzja stworzyla precedens i pozostale dokumenty na inne kluby, ktore mialybyc przeslane lada dzien z Wroclawia, mysle ze moga tam zostac bo i tak teraz to gowno zrobia umoczonym klubom.
Jebac PZPN Pozdrawiam ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
wydaje mi się ze całej ligi to nie przesuną, jedynie mogą przesunąć mecze tych drużyn które mają jakieś niejasności czy coś...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
w sprawie ewentualnego zamieniania drużyn chodzi o góra 3 zespoły, zatem czy nie dałoby się rozgrywać jak mówicie wszystkich meczów oprócz tych powiedzmy 3 w kolejce, a te opuszczone dograć (kiedy wszystko się wyjaśni) w trakcie rundy, ew. w trakcie przerwy, która i tak trwa 3 miesiące (kolejny absurd).
![]()
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ten mecz Jagi z Piastem mnie rozłożył na łopatki
no żeby grać baraż bo zdegradowana drużyna BYĆ MOŻE się odwoła i BYĆ MOŻE jednak zostanie w lidze? to może wylosujmy jutro mistrza bo BYĆ MOŻE w niedzielę 26.10 uderzy meteor i nie uda się zakończyć ligi? ło żesz ****a, co za kraj, co za ludzie ![]() ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
W interesie C+ jest raczej zeby liga wystartowala w komplecie. Chocby zeby taki zwykly magazyn Liga+ odbyl sie w pelnym wymiarze czasowym i zawieral wszystkie skroty. C+ kiedys podkreslal, ze jest gotow na pozniejsze rozpoczecie ligi wiec inna decyzja z ich strony bylaby dla mnie zaskoczeniem.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...fe7648563cb1ab
Na szczęście tym barażem to tylko plota. edit: Zmienili newsa, tak więc baraż jest możliwy według nich, na początku pisali że nie ma takiej możliwości.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.07.2008 o godz. 19:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powód: coś mi się za dużo cytatów zaznaczyło :p
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 23.07.2008 o godz. 19:32.
|
||
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
poczekajmy do jutra, tyle w temacie. narazie to wróżymy z fusów.
burdel jakiego jeszcze nie było. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Przepraszam jak daleko do Nairobi.
Będzie dopiero szopa jak będą grali ten baraż. http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html lub: http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...a-pzpn,1151054 Piast dzisiaj podpisał umowe o dzierżawe stadionu, a Jaga kupiła 15 nowych grajków. Boże widzisz,a nie grzmisz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
to niech zwiększa ligę i po kłopocie znaleźć jakieś wolne terminy i tyle
nie widzę innego wyjścia nie może być tak że ktoś porobi transfery podpisuje kontrakty licząc na kasę z gry w ekstraklasie a tu nagle spadek |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Offline |
|
|
jedno z rozsądniejszych wyjść. tyle że cały terminarz poszedłby w... więc i tak by było przesunięcie ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Liga prawdopodobnie ruszy, ale pierwsze kolejki odbędą się bez Piasta Gliwice, Jagiellonii i Arki Gdynia. Jak dowiedział się Futbol.pl, mecze tych drużyn będą przełożone.
Liga ruszałyby bez opóźnienia, czego domaga się duża część środowiska piłkarskiego. Przełożenie ligi albo jej powiększenie jest dużo mniej prawdopodobne." ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na miejscu Jagiellonii i Piasta dogadałbym się i niech w czasie barażu zawodnicy nie grają.. Co w razie zbojkotowania barażu przez oba kluby... Nie można przyznać walkoweru dla jednej z drużyn bo obie mecz bojkotują..
Gdzieś pewnie znalazłby się jakiś przepis, który mówiłby że jest to nielegalne... Ale czy legalne jest działanie PZPN i ustalanie barażu o grę w Ekstraklasie na 3 dni przed jej startem? |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
paranoja, to mogło się zdarzyć chyba tylko w Polsce
jak można na niecałe 48 godzin przed startem ligi powiedzieć dwóm zespołom, że zagrają baraże i dowiedzą się czy nie zagrają w niższej lidze 30 lipca swego czasu dużo mówiło się, że Celtic i Rangers chcą grać w lidze angielskiej, to ja proponuję, że może my zacznijmy grać w lidze czeskiej albo choćby ukraińskiej, bo na takim podwórku ciężko zbudować silny zespół... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No i jak sie wyjasni sprawa to te druzyny nadrobia zaleglosci
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
podobno takie zmiany musi zaakceptowac uefa z 12 miesiecznym wyprzedzeniem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
To chora sytuacja. Nie chce nawet mi się o tym mówić. W środę przed południem byliśmy jeszcze w ekstraklasie - mówi Czesław Boguszewicz, wiceprezes Arki, w rozmowie z Futbol.pl. - W czwartek nasi prawnicy będą zastanawiali się, jak wysokiego odszkodowania zażądamy od PZPN - dodaje.
- Klub poniósł wymierne straty. Nie możemy więc tego tak zostawić - twierdzi Boguszewicz. - My cały czas czekaliśmy spokojnie. Nie odzywaliśmy się. Ale teraz nie wolno stać z założonymi rękami - podkreśla wiceprezes. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Zwiekszyc lige,poczekac na ostateczne decyzje, grac i ci ktorzy beda mieli jednak grac w ekstraklasie to nadrobia zaleglosci...Zaorac wszystko.
Innych mozliwosci nie widze. Cyrk,wstyd,zenada... PS: Dobrze ze chociaz liga niemiecka ruszyla i wlasnie trwa pierwsza polowa BVB-Bayern Kuba strzelil bramke. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że wtorkowe rozstrzygnięcia w sposób minimalny zdeorganizują start rozgrywek, i że to już końcówka całego zamieszania. Wierzę w to, że kolejne sezony będą już czyste i będziemy mogli się do nich przygotowywać w sposób normalny i z odpowiednim wyprzedzeniem - oznajmił Rusko.
bez komentarza... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Czytajac te wszystkie przemowy Rusko czy ludzi z pzpn no to rece opadaja,, jest tu nad czym zaplakac,, start ligi juz w piatek a oni chca grac baraze,, czekaja co zrobi komisja przy pkol-u z Korona... szopka... najlepiej to niech zawiesza lige na rok,, zrobia raz a konkretnie porzadek i tyle
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
zrobić Lige 18 zespołową i tyle...dla mnie to jest najmniejsze zło...pierwszą kolejke zagrać tak jak jest, a potem ustawić nowy terminarz...2 dodatkowe zespoły w pierwszej kolejce zagrają ze sobą...
to jest ewenement na skale światową |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
I my chcemy grać w LM... I my chcemy grac w P.UEFA... I my chcemy wyjsc z grupy na Euro... Puki centrala sie nie zmieni to ta liga bedzie gowno warta tak jak i jej pilkarze...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
wspolczuje teraz C+ bo tyle kasy wylozyli a pzpn odplaca im sie w stu propcentach eh...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Zazwyczaj jestem powściągliwy i staram się podchodzić z dystansem do dziwnego świata który mnie otacza. Ale jestem "czynnym i praktykującym" kibicem i sorry -szlag mnie trafia jak widzę co wyczyni (nie chciałbym być zbanowany) ta parszywa i bezczelna banda przyspawanych do koryta matołów, łapówkarzy kompletnych amatorów i oszustów chciwych na kasę i stołki. Dzisiejsze decyzje to już chyba szczyt szczytów inieudolności.Sądzę że to dopiero początek, i wielkie jaja dopiero się zaczną.Sytuacja dojrzewa do tej z czasów Dziurowicza i bandy kiedy kibice musieli wziąć sprawy w swoje ręce (Listkiewicz był wtedy zbawcą he he he). Taka liga i taki "sport" nie ma NAJMNIEJSZEGO SENSU. I od czasu słynnego meczu z legią zaczyna być wstyd przyznać się do chodzenia na stadiony.
Polska "LIGA"jest 67 w światowym rankingu!, tuż za Bahrajnem! Pozdrowienia panowie Listkiewicze- jesteście naprawdę BEZKONKURENCYJNI wieeelkie brawa. I jeszcze jedno, jak oszuści złapani za rękę, przyznający się w świetle kamer i w prokuraturze do korupcji , podlegający bezpośrednio pzpn mają czelność odwoływać się do trybunału w PKOL? wywalić gnoi z polskiej ligi i koniec tematu. Ja tez jestem powściagliwy i nie banuje od razu. Nie pisz posta pod postem!
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 23.07.2008 o godz. 20:38.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Hmm w życiu nie myślałem, że kiedykolwiek wystąpie jako "adwokat leśnych ludków" z Miodowej, ale jak widzę komentarze powyżej to z deczka zdzierżyć nie mogę... przecież w dniu dzisiejszym to decyzja Trybunału Arbitrażowego przy PKOL anulująca karę degradacji Widzewa i wstrzymująca karę degradacji Zagłębia Lubin jest tak naprawdę przyczyną tego bajzlu. Rzecz jasna do tej decyzji (wg. mnie skandalicznej w obliczu dowodów korupcji, jakie przedstawiła wrocławska prokuratura) dopasowały się także "misie" z PZPN-u nakazując Jadze i Piastowi rozegranie barażu, lecz nie zmienia to faktu, że głównym winowajcą w tym przypadku jest ta śmieszna instancja odwoławcza przy PKOL.
A właściwie tym głównym winowajcą jest tzw. "gruba kreska", która spowodowała, że polski sport jest wciąż jednym z bastionów komunistycznych pseudodziałaczy i to nie tylko w piłce nożnej, ale i w innych dyscyplinach (choćby to co się w chwili obecnej dzieje w koszykówce woła o pomstę do nieba), a także i w samym PKOL (gdzie prezesem jest b. pzpr-owski aparatczyk niejaki Nurowski). |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|