The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2008, 19:06
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, ale powiedzieć mogę tylko tyle: Gdzie my ku*wa żyjemy?
Myślałem, że już gorzej być nie może, a wychodzi na to, że to wszystko jest jeszcze bardziej poje***e.
To jest śmieszne i straszne.
Najbardziej boli mnie to, że jedno z dwójki Jagiellonia/Piast poleci, by zrobić miejsce dla korupcyjnych świń.
Gorzej być może i jeszcze będzie nawet niedługo...poczekajcie jeszcze na Korone i Zagłębie Sosnowiec...
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.07.2008, 19:08
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
zakładając, że C+ nie zgodziłaby się na przesunięcie ligi (oby), to liga mogłaby wystartować, oprócz meczów Jagi i Piasta, za przegranego weszła by do ligi Korona, za Arkę - Zagłębie i od 2 kolejki można by - teoretycznie - grać normalnie.
Canal+ na pewno przesunie termin rozpoczęcia ligi, bo wcześniej już kilkukrotnie deklarowała, że jest do tego gotowa.

harthausen napisał(a):Wyświetl post
a ja mam takie wrażenie, ( niestety nie mam na to żadnych dowodów, bo skąd? ), że wszystko idzie zgodnie z planem.
Czas żniw dla wielu we władzach PZPN.

Bajzel i niejasne (wieloznaczne) przepisy to siew.

Przechodzi ten, kto daje komu trzeba ile trzeba. A pośmiewisko, nasza bezsilna wściekłość czy oburzenie to ich serdecznie wali. Nikt im nic nie zrobi.
I tak do 2012 roku. Lepiej przywyknąć, szkoda nerwów, choć sam najchętniej bym niejednemu z Miodowej dziób naruszył.

Ale są nietykalni . Takie czasy.
Problem polega na tym, że przepisy nie są niejednoznaczne. Prawo stoi po stronie Widzewa i Korony, to PZPN wydał wyroki niezgodne z własnym statutem, bo wg tegoż statutu sprawy Widzewa i Korony uległy przedawnieniu nim rozpoczęto postępowanie dyscyplinarne. Nie wiem jak jest w kwestii Zagłębia. Wcześniejsze degradacje są na pewno prawomocne.
PZPN narobiło burdel, a potem poszło za vox populi, żeby się oczyścić, problem w tym, że zrobili jeszcze większy burdel.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 23.07.2008, 19:09
szczaq21 napisał(a):Wyświetl post
Gucio25 mam takie samo zdanie jak ty. C+ nie powinno sie zgodzic na to by nasza liga się opóźniała,
Jagiellonia Białysok - Cracovia
Piast Gliwice - Polonia Bytom,
Arka Gdynia - Polonia Warszawa
te mecze mozna sobie odpuścić a inne grać bez żadnych opóźnień.
taa, z tym że Arce bym grać pozwolił. nie wierzę w to, że ktokolwiek uzna ich odwołanie od decyzji sprzed roku, ona chyba nawet prawomocna była? choć sam już nie wiem, czy dobrze piszę.

Cytat:
Canal+ na pewno przesunie termin rozpoczęcia ligi, bo wcześniej już kilkukrotnie deklarowała, że jest do tego gotowa.
ale czy dzień przed ligą? reklama chociażby to co, za darmo ją robią?
tvp zresztą też ma na tym spotkaniu być, a oni też już magazyn wyemitowali i reklamowali mecz Wisły w piątek.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 23.07.2008, 19:12
Dla mnie to parodia, ****a i jak tu mówić o odnowie polskiej piłki gdy pajace po 100 razy zmieniają decyzję, jeden organ zaprzecza drugiemu a poprzedni rozklada rece - smiech na sali. Szkoda nerwow na to wszystko, poki ten postkomunistyczny beton bedzie przy korycie to nie zmieni sie kompletnie nic. Dzisiejsza decyzja stworzyla precedens i pozostale dokumenty na inne kluby, ktore mialybyc przeslane lada dzien z Wroclawia, mysle ze moga tam zostac bo i tak teraz to gowno zrobia umoczonym klubom.
Jebac PZPN
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
WrbJohny
Member

Od: 06.2008

Stary 23.07.2008, 19:13
wydaje mi się ze całej ligi to nie przesuną, jedynie mogą przesunąć mecze tych drużyn które mają jakieś niejasności czy coś...
Odpowiedz cytując
wojteq_NH
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.07.2008, 19:16
w sprawie ewentualnego zamieniania drużyn chodzi o góra 3 zespoły, zatem czy nie dałoby się rozgrywać jak mówicie wszystkich meczów oprócz tych powiedzmy 3 w kolejce, a te opuszczone dograć (kiedy wszystko się wyjaśni) w trakcie rundy, ew. w trakcie przerwy, która i tak trwa 3 miesiące (kolejny absurd).
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2008, 19:16
ten mecz Jagi z Piastem mnie rozłożył na łopatki
no żeby grać baraż bo zdegradowana drużyna BYĆ MOŻE się odwoła i BYĆ MOŻE jednak zostanie w lidze?

to może wylosujmy jutro mistrza bo BYĆ MOŻE w niedzielę 26.10 uderzy meteor i nie uda się zakończyć ligi?

ło żesz ****a, co za kraj, co za ludzie

the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.07.2008, 19:18
W interesie C+ jest raczej zeby liga wystartowala w komplecie. Chocby zeby taki zwykly magazyn Liga+ odbyl sie w pelnym wymiarze czasowym i zawieral wszystkie skroty. C+ kiedys podkreslal, ze jest gotow na pozniejsze rozpoczecie ligi wiec inna decyzja z ich strony bylaby dla mnie zaskoczeniem.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.07.2008, 19:25
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...fe7648563cb1ab

Na szczęście tym barażem to tylko plota.

edit:
Zmienili newsa, tak więc baraż jest możliwy według nich, na początku pisali że nie ma takiej możliwości.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.07.2008 o godz. 19:29.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 23.07.2008, 19:30
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
ten mecz Jagi z Piastem mnie rozłożył na łopatki
no żeby grać baraż bo zdegradowana drużyna BYĆ MOŻE się odwoła i BYĆ MOŻE jednak zostanie w lidze?

to może wylosujmy jutro mistrza bo BYĆ MOŻE w niedzielę 26.10 uderzy meteor i nie uda się zakończyć ligi?

ło żesz ****a, co za kraj, co za ludzie

Nie być może, tylko na pewno Korona się odwoła i PKOl przyzna jej rację, bo tak samo jak sprawa Widzewa, tak i Korony jest przedawniona według statutu PZPN.

dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
W interesie C+ jest raczej zeby liga wystartowala w komplecie. Chocby zeby taki zwykly magazyn Liga+ odbyl sie w pelnym wymiarze czasowym i zawieral wszystkie skroty. C+ kiedys podkreslal, ze jest gotow na pozniejsze rozpoczecie ligi wiec inna decyzja z ich strony bylaby dla mnie zaskoczeniem.
Dokładnie, w interesie C+ leży przede wszystkim dobra profesjonalna liga, którą ludzie chcą oglądać, a nie coś w czym nie wiadomo kto gra z kim i właściwie po co.
Powód: coś mi się za dużo cytatów zaznaczyło :p
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 23.07.2008 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 23.07.2008, 19:32
poczekajmy do jutra, tyle w temacie. narazie to wróżymy z fusów.
burdel jakiego jeszcze nie było.
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.07.2008, 19:38
Przepraszam jak daleko do Nairobi.
Będzie dopiero szopa jak będą grali ten baraż.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html
lub:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...a-pzpn,1151054
Piast dzisiaj podpisał umowe o dzierżawe stadionu, a Jaga kupiła 15 nowych grajków.
Boże widzisz,a nie grzmisz.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 23.07.2008, 19:44
to niech zwiększa ligę i po kłopocie znaleźć jakieś wolne terminy i tyle

nie widzę innego wyjścia nie może być tak że ktoś porobi transfery podpisuje kontrakty licząc na kasę z gry w ekstraklasie a tu nagle spadek
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 23.07.2008, 19:47
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post

nie widzę innego wyjścia nie może być tak że ktoś porobi transfery podpisuje kontrakty licząc na kasę z gry w ekstraklasie a tu nagle spadek
jedno z rozsądniejszych wyjść. tyle że cały terminarz poszedłby w... więc i tak by było przesunięcie ligi.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 23.07.2008, 19:47

A to Polska własnie...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 23.07.2008, 19:50
"Liga prawdopodobnie ruszy, ale pierwsze kolejki odbędą się bez Piasta Gliwice, Jagiellonii i Arki Gdynia. Jak dowiedział się Futbol.pl, mecze tych drużyn będą przełożone.

Liga ruszałyby bez opóźnienia, czego domaga się duża część środowiska piłkarskiego. Przełożenie ligi albo jej powiększenie jest dużo mniej prawdopodobne."
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 23.07.2008, 19:51
Na miejscu Jagiellonii i Piasta dogadałbym się i niech w czasie barażu zawodnicy nie grają.. Co w razie zbojkotowania barażu przez oba kluby... Nie można przyznać walkoweru dla jednej z drużyn bo obie mecz bojkotują..

Gdzieś pewnie znalazłby się jakiś przepis, który mówiłby że jest to nielegalne... Ale czy legalne jest działanie PZPN i ustalanie barażu o grę w Ekstraklasie na 3 dni przed jej startem?
Odpowiedz cytując
cahill
Member

Od: 07.2008

paranoja, to mogło się zdarzyć chyba tylko w Polsce

jak można na niecałe 48 godzin przed startem ligi powiedzieć dwóm zespołom, że zagrają baraże i dowiedzą się czy nie zagrają w niższej lidze 30 lipca

swego czasu dużo mówiło się, że Celtic i Rangers chcą grać w lidze angielskiej, to ja proponuję, że może my zacznijmy grać w lidze czeskiej albo choćby ukraińskiej, bo na takim podwórku ciężko zbudować silny zespół...
Odpowiedz cytując
WrbJohny
Member

No i jak sie wyjasni sprawa to te druzyny nadrobia zaleglosci
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.07.2008, 19:52

podobno takie zmiany musi zaakceptowac uefa z 12 miesiecznym wyprzedzeniem
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.07.2008, 19:53
To chora sytuacja. Nie chce nawet mi się o tym mówić. W środę przed południem byliśmy jeszcze w ekstraklasie - mówi Czesław Boguszewicz, wiceprezes Arki, w rozmowie z Futbol.pl. - W czwartek nasi prawnicy będą zastanawiali się, jak wysokiego odszkodowania zażądamy od PZPN - dodaje.
- Klub poniósł wymierne straty. Nie możemy więc tego tak zostawić - twierdzi Boguszewicz. - My cały czas czekaliśmy spokojnie. Nie odzywaliśmy się. Ale teraz nie wolno stać z założonymi rękami - podkreśla wiceprezes.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.07.2008, 19:57
piter116 napisał(a):Wyświetl post
"Liga prawdopodobnie ruszy, ale pierwsze kolejki odbędą się bez Piasta Gliwice, Jagiellonii i Arki Gdynia. Jak dowiedział się Futbol.pl, mecze tych drużyn będą przełożone.
Czyżby miały być przełożone aż do 22 sierpnia, kiedy ma zapaść decyzja w sprawie Zagłębia ?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.07.2008, 19:59
Zwiekszyc lige,poczekac na ostateczne decyzje, grac i ci ktorzy beda mieli jednak grac w ekstraklasie to nadrobia zaleglosci...Zaorac wszystko.
Innych mozliwosci nie widze.
Cyrk,wstyd,zenada...

PS: Dobrze ze chociaz liga niemiecka ruszyla i wlasnie trwa pierwsza polowa BVB-Bayern
Kuba strzelil bramke.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 23.07.2008, 19:59
Mam nadzieję, że wtorkowe rozstrzygnięcia w sposób minimalny zdeorganizują start rozgrywek, i że to już końcówka całego zamieszania. Wierzę w to, że kolejne sezony będą już czyste i będziemy mogli się do nich przygotowywać w sposób normalny i z odpowiednim wyprzedzeniem - oznajmił Rusko.

bez komentarza...
Odpowiedz cytując
WrbJohny
Member

Stary 23.07.2008, 20:03
Czytajac te wszystkie przemowy Rusko czy ludzi z pzpn no to rece opadaja,, jest tu nad czym zaplakac,, start ligi juz w piatek a oni chca grac baraze,, czekaja co zrobi komisja przy pkol-u z Korona... szopka... najlepiej to niech zawiesza lige na rok,, zrobia raz a konkretnie porzadek i tyle
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 23.07.2008, 20:09
zrobić Lige 18 zespołową i tyle...dla mnie to jest najmniejsze zło...pierwszą kolejke zagrać tak jak jest, a potem ustawić nowy terminarz...2 dodatkowe zespoły w pierwszej kolejce zagrają ze sobą...

to jest ewenement na skale światową
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 23.07.2008, 20:16
I my chcemy grać w LM... I my chcemy grac w P.UEFA... I my chcemy wyjsc z grupy na Euro... Puki centrala sie nie zmieni to ta liga bedzie gowno warta tak jak i jej pilkarze...

Odpowiedz cytując
tomek_TSW
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.07.2008, 20:20
wspolczuje teraz C+ bo tyle kasy wylozyli a pzpn odplaca im sie w stu propcentach eh...

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 23.07.2008, 20:27
Zazwyczaj jestem powściągliwy i staram się podchodzić z dystansem do dziwnego świata który mnie otacza. Ale jestem "czynnym i praktykującym" kibicem i sorry -szlag mnie trafia jak widzę co wyczyni (nie chciałbym być zbanowany) ta parszywa i bezczelna banda przyspawanych do koryta matołów, łapówkarzy kompletnych amatorów i oszustów chciwych na kasę i stołki. Dzisiejsze decyzje to już chyba szczyt szczytów inieudolności.Sądzę że to dopiero początek, i wielkie jaja dopiero się zaczną.Sytuacja dojrzewa do tej z czasów Dziurowicza i bandy kiedy kibice musieli wziąć sprawy w swoje ręce (Listkiewicz był wtedy zbawcą he he he). Taka liga i taki "sport" nie ma NAJMNIEJSZEGO SENSU. I od czasu słynnego meczu z legią zaczyna być wstyd przyznać się do chodzenia na stadiony.

Polska "LIGA"jest 67 w światowym rankingu!, tuż za Bahrajnem! Pozdrowienia panowie Listkiewicze- jesteście naprawdę BEZKONKURENCYJNI wieeelkie brawa.

I jeszcze jedno, jak oszuści złapani za rękę, przyznający się w świetle kamer i w prokuraturze do korupcji , podlegający bezpośrednio pzpn mają czelność odwoływać się do trybunału w PKOL? wywalić gnoi z polskiej ligi i koniec tematu.

Ja tez jestem powściagliwy i nie banuje od razu. Nie pisz posta pod postem!
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 23.07.2008 o godz. 20:38.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 23.07.2008, 21:11
Hmm w życiu nie myślałem, że kiedykolwiek wystąpie jako "adwokat leśnych ludków" z Miodowej, ale jak widzę komentarze powyżej to z deczka zdzierżyć nie mogę... przecież w dniu dzisiejszym to decyzja Trybunału Arbitrażowego przy PKOL anulująca karę degradacji Widzewa i wstrzymująca karę degradacji Zagłębia Lubin jest tak naprawdę przyczyną tego bajzlu. Rzecz jasna do tej decyzji (wg. mnie skandalicznej w obliczu dowodów korupcji, jakie przedstawiła wrocławska prokuratura) dopasowały się także "misie" z PZPN-u nakazując Jadze i Piastowi rozegranie barażu, lecz nie zmienia to faktu, że głównym winowajcą w tym przypadku jest ta śmieszna instancja odwoławcza przy PKOL.
A właściwie tym głównym winowajcą jest tzw. "gruba kreska", która spowodowała, że polski sport jest wciąż jednym z bastionów komunistycznych pseudodziałaczy i to nie tylko w piłce nożnej, ale i w innych dyscyplinach (choćby to co się w chwili obecnej dzieje w koszykówce woła o pomstę do nieba), a także i w samym PKOL (gdzie prezesem jest b. pzpr-owski aparatczyk niejaki Nurowski).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów