The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2008, 17:34
I wiadomo...
http://sport.onet.pl/0,0,1794189,wiadomosc.html
że jutro będzie wiadomo.. ;]

Mam zgona ze śmiechu... autentycznie ... ;]
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 23.07.2008, 17:36
a ja jestem ****a w szoku.
już nie wiem jak się nazywam.
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 23.07.2008, 17:40
Niestety lesnym dziadkom 2 miesiace to za mało zeby ustalic kto gdzie gra.

I jak My mamy zachecac Polakow grajacych za granica zeby wracali do nas - np. Radomski (ostatnio w przegladzie powiedział co mysli), albo lepszych obcokrajowców jak sie dowiedza o takim burdelu.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.07.2008, 17:42
Komisja do spraw nagłych się zebrała i zdecydowała o...BARAŻU...nosz ****a jp...czyli zbierali sie 2 godziny i o niczym nie zdecydowali...to jest do prawdy poniżej wszelkiej krytyki, człowieka poprostu krew zalewa i szlag trafia jak to widzi...a jutro się zbiorą z C+ i zdecydują, że mecz Wisły jest przesunięty o 15 minut...
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 23.07.2008 o godz. 17:45.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.07.2008, 17:44
Schetyna kłania się wszystkim Tak się walczy z korupcją
Odpowiedz cytując
matern
Member

Od: 07.2008

Stary 23.07.2008, 17:44
oby jutro C+ sie nie zgodzil na przesuniecie ligi
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.07.2008, 17:45
Nie żebym chciał wkładać kij w mrowisko, ale jak nie tak dawno pojawiały się nieśmiałe propozycje żeby może wprowadzić abolicje, to zdecydowana większość na tym forum była oburzona, że wogole ktoś może brać pod uwagę takie rozwiązanie. Że winni muszą ponieść kare, że kibice zostali oszukani itd.
No to teraz macie burdel, o jakim się jeszcze nikomu nie śniło.
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 23.07.2008 o godz. 17:59.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 23.07.2008, 17:45
Na miejscu C+ zrezygnowałbym z transmitowania tego gówna - wpływy z lig zagranicznych mają na tyle duże, że tego polskiego kurewstwa pokazywać nie muszą...
Odpowiedz cytując
nce
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2008, 17:50
Przed chwilą mówili w N SPORT, iż jedyna decyzja, która została podjęta to rozegranie barażu pomiędzy Piastem, a Jagiellonią!

Teoretycznie nie musiałby on być rozegrany, ale ponoć 90% szans na powrót do Ekstraklasy na tej samej zasadzie ma Korona Kielce.

Także niemożliwe jest praktycznie, żeby liga ruszyła w piątek, bo trzeba rozegrać baraż ...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.07.2008, 17:51
Wiekszosc ludzi najezdzajacych tu na pzpn chyba nie rozumie o co chodzi. Przeciez to PKOL namieszal.

Przewodniczący Wydziału Dyscypliny PZPN Adam Gilarski napisał(a):

Adam Gilarski twierdzi, że wyrok Trybunału Arbitrażowego w sprawie Widzewa i Zagłębia zakończy właściwie sprawę rozliczania winnych afery korupcyjnej w polskiej piłce.

- Uwzględnienie skargi Widzewa Łódź i wstrzymanie decyzji w sprawie Zagłębia Lubin ze względu na zarzut przedawnienia powoduje, że dalsze karanie klubów za czyny sprzed lipca 2006 roku byłoby bezcelowe - stwierdził.

Gilarski dodał jednak, że decyzja Trybunału jest o tyle zaskakująca, iż w wyrokach z 17 października 2007 roku ten sam organ oddalił podnoszone przez inne ukarane przez PZPN kluby za korupcję zarzuty przedawnienia jako absolutnie bezzasadne. - Trybunał stał na stanowisku, że powoływanie się na ten zarzut podważa sens sportowej rywalizacji i naczelną obowiązującą w sporcie zasadę fair play.

Szef WD PZPN, zwrócił uwagę, że zgodnie z regulaminem FIFA obowiązującym od 1 stycznia 2007 roku przewinienia korupcji nie ulegają przedawnieniu. Ten przepis potwierdziła uchwała zarządu PZPN z dnia 10 maja 2007 roku. - Zarzut Widzewa oparty jest wyłącznie na fakcie, iż przepisy te weszły w życie po dokonaniu przez klub czynów korupcyjnych, których istnienie w żaden sposób nie zostało przez Trybunał przy PKOl zakwestionowane - zaznaczył Gilarski i dodał. - Skoro Trybunał Arbitrażowy ma zamiar stosować taką politykę karania wobec klubów dokonujących czynów korupcyjnych, to dalsze działania organów dyscyplinarnych tracą jakikolwiek sens. Obawiam się, że decyzje Trybunału wobec Widzewa i Zagłębia Lubin, przypominające orzeczenie sprzed lat dotyczące Szczakowianki, które Trybunał również oparł na zarzucie przedawnienia, spowoduje że powróci poczucie bezkarności działań korupcyjnych, a za nim powrót do takich praktyk - podkreślił.
Pytanie tylko czy PZPN w jaki sposob podlega pod decyzje PKOL ? Zreszta w ogole ten trybunal pkol to jakas parodia - co oni sie z choiniki urwali, ze przekladaja decyzje na 22 sierpnia ? Jezeli juz maja mieszac to mogliby zdecydowac wczesniej.
Gdyby wprowadzono abolicje to nie byloby tego calego zamieszania ale presja spoleczna byla zeby karac kluby to teraz spoleczenstwo=kibice musze wypic to piwo. Mozna pisac o Wlochach ale nie przypominam sobie zeby tam prokuratora prowadzila sledztwo 3 lata i nie bylo zadnych wyrokow. Mamy wiecej zdegradowanych klubow niz ukaranych parwdziwych winnych i bioracych udzial w tym procederze.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 23.07.2008 o godz. 17:59.
Odpowiedz cytując
Zieniu17
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.07.2008, 17:54
nce napisał(a):Wyświetl post
Przed chwilą mówili w N SPORT, iż jedyna decyzja, która została podjęta to rozegranie barażu pomiędzy Piastem, a Jagiellonią!

Teoretycznie nie musiałby on być rozegrany, ale ponoć 90% szans na powrót do Ekstraklasy na tej samej zasadzie ma Korona Kielce.

Także niemożliwe jest praktycznie, żeby liga ruszyła w piątek, bo trzeba rozegrać baraż ...
Mógłby mi ktoś uświadomić, bo może jestem na to zbyt głupi i nie kumam tej sprawy, ale do holery co ma wspólnego baraż między Piastem, a Jagiellonią, z przyjętym odwołaniem Zagłębia i Widzewa, że decyzja o nim została podjęta na nagłym zgromadzeniu czy jak to się tam k. zwie
Ostatnio edytowane przez Zieniu17 : 23.07.2008 o godz. 17:58.
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!

Fundacja #1 - Wiezi Muzyki
Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze
Firma krk - Zamiast szukac podzialow
Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak
Peja - (Z)robie szmal
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 23.07.2008, 18:02
A co na to ministerio Drzewiecki ? Zapadł się pod ziemię. Coś go nie słychać i nie widać. Pewnie od dawna wiedział i teraz rżnie głupa.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.07.2008, 18:08
A ja caly zcas sie zastanawiam co ma jakis tam Trybunal Arbitrażowy przy PKOL-u do pilki ligowej

dla mnie PKOL moze sobie rzadzic w Pekinie na olimpiadzie a nie tutaj...

Przesli ludzie w Polsce samych siebie,ja nie kojarze zadnego kraju na swiecie ktory by sobie dopuscil do takiego syfu...syfu to malo powiedziane...

Ja jestem za calkowitym bojkotem ligi jezeli ona tylko ruszy bo nie moze byc tak ze ktos sobie wybiera kto i gdzie ma grac....

Jebac taka lige!!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 23.07.2008, 18:15
Zastanawiał sie ktoś dlaczego tacy ludzie (PKOL) to komunistyczne popłuczyny, które bezczelnie grają ludziom w Polsce na nosie mając ich za nic dalej dzierżą stery polskiego sportu ? Większość dawnych działaczy komunistycznych schowała się do organizacji sportowych w tym i PKOL-u i jakoś dziwnie nie ma na nich siły. Ciekawe dlaczego ? A szefuje im Irenka Szewińska .
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.07.2008, 18:15
Ale kto to jest ten PKOL.

Przeciez PZPN podjal juz dezycje ze Korona ,czy Zaglebie lecą,a tu nagle odwolania do PKOL.swoja droga to skrot do Polski Komitet OLIMPIJSKIczy moze sie myleW takmi razie co oni maja do PILKI NOZNEJ

Czyli np Gornik Leczna,KSZO czy Polkowice nielsusznie pokutuja w nizszych ligach,bo ich spraw nie rozpartywano po 20 razy ,i PKOL nie pomogl?
A Koronie ktora kupila kilkanascie meczow pomzoe i wroci do Ligi?Natomaist Poleci Bogu ducha winna Polnia Bytom za to ze na czas nie zdazyla przekac jakich licencyjnych swistkow

I tym sposobem mamy juz mega-ultra niewiadomo co,bo slowo burdel jest tu zupelnie niaadekwatne do obecnego stanu w PZPN.

tez podobnie jak 63.5 kg jestem za jamims bojkotem ligi,my kibice musimy w sprawie wykopania lesnych dziadkow sie zjednoczyc skoro sami nie maja honoru,ktos musi to zrobic za nich.

Mam dosc takiej ligi,z zarzadcami ktorzy sami sa tu najmniej kompetetni z wszystkich.

J***** taka lige!!!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 23.07.2008 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 23.07.2008, 18:18
Może jakieś banery reklamowe na początek, które zostaną rozprowadzane na najważniejszych forach kibicowskich? Niech się jakiś kompetentny od spraw graficznych tym zajmie...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 23.07.2008, 18:20
Wniosek z tego dla takich klubów jak m.in. Zagłębie (obydwa), Korona, Arka, Cracovia ! Można znowu kupować mecze I to na spokojnie, oficjalnie, bez żadnych tam pieniędzy w bagażniku. Hulaj dusza , piekła nie ma
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 23.07.2008, 18:26
Ostateczna decyzja w sprawie terminu rozpoczęcia rozgrywek ligowych w sezonie 2008/09 zapadnie w czwartek, po porozumieniu z TVP oraz stacją Canal Plus.
Jednocześnie biorąc pod uwagę, że decyzja Trybunału w sprawie odwołania Korony Kielce może być identyczna, uznano że konieczne jest rozegranie spotkań barażowych o prawo gry w ekstraklasie między Jagiellonią Białystok a Piastem Gliwice. Odbędą się one 26 i 30 lipca.
Komisja ds. Nagłych Polskiego Związku Piłki Nożnej, która zebrała się w środę, by podjąć decyzję w sprawie rozgrywek ligowych w sezonie 2008/09, uznała, że Zagłębie Lubin zajmie w ekstraklasie miejsce Arki Gdynia, a Widzew Łódź rozpocznie rywalizację w pierwszej lidze.

teraz pewnie Arka złozy odwołanie....porazka
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.07.2008, 18:37
kpina
a dziadki leśne dalej będą zasiadać w pzpnie

sponsor przyjdzie ze ja pierd...
zeby się Ci obecni nie wystraszyli

kpina

poza tym co ma PKOL do piłki ligowej?
jak minister chciał mieszać to go FIFA postraszyła, a teraz?
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 23.07.2008 o godz. 18:40.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 23.07.2008, 18:37
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Ostateczna decyzja w sprawie terminu rozpoczęcia rozgrywek ligowych w sezonie 2008/09 zapadnie w czwartek, po porozumieniu z TVP oraz stacją Canal Plus.
Jednocześnie biorąc pod uwagę, że decyzja Trybunału w sprawie odwołania Korony Kielce może być identyczna, uznano że konieczne jest rozegranie spotkań barażowych o prawo gry w ekstraklasie między Jagiellonią Białystok a Piastem Gliwice. Odbędą się one 26 i 30 lipca.
Komisja ds. Nagłych Polskiego Związku Piłki Nożnej, która zebrała się w środę, by podjąć decyzję w sprawie rozgrywek ligowych w sezonie 2008/09, uznała, że Zagłębie Lubin zajmie w ekstraklasie miejsce Arki Gdynia, a Widzew Łódź rozpocznie rywalizację w pierwszej lidze.

teraz pewnie Arka złozy odwołanie....porazka
Ja gdzies wyczytalem, ze miejsce Zaglebie ma zajac miejsce przegranego w barazach, natomiast miejsce Arki ma zajac Korona... Hehe, to bylby kabaret, gdyby spuscili Jage albo Piasta, a Korona w koncu nie zagrala za Arke... Czekam tylko az Sosnowiec zlozy odwolanie, a moze i Szczakowianka tez
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 23.07.2008, 18:43
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Ja gdzies wyczytalem, ze miejsce Zaglebie ma zajac miejsce przegranego w barazach, natomiast miejsce Arki ma zajac Korona... Hehe, to bylby kabaret, gdyby spuscili Jage albo Piasta, a Korona w koncu nie zagrala za Arke... Czekam tylko az Sosnowiec zlozy odwolanie, a moze i Szczakowianka tez
Akuraty kibice DyskoPolo w kwestii grania w pierwszej lidze powinni milczec.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 23.07.2008, 18:46
Kijek, zajmij sie lepiej KP Legia, ktora powstala w 2006 roku.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 23.07.2008, 18:48
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Kijek, zajmij sie lepiej KP Legia, ktora powstala w 2006 roku.

wiecej komentowac nie bede zeby nie zaczynac dyskusji.

Dorosnij.
ps. argument zywcem z wielkapolonia.pl/forum - tak dokladnie, mamy Was rozkminonych.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 23.07.2008, 18:52
zakładając, że C+ nie zgodziłaby się na przesunięcie ligi (oby), to liga mogłaby wystartować, oprócz meczów Jagi i Piasta, za przegranego weszła by do ligi Korona, za Arkę - Zagłębie i od 2 kolejki można by - teoretycznie - grać normalnie.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.07.2008, 18:52
a ja mam takie wrażenie, ( niestety nie mam na to żadnych dowodów, bo skąd? ), że wszystko idzie zgodnie z planem.
Czas żniw dla wielu we władzach PZPN.

Bajzel i niejasne (wieloznaczne) przepisy to siew.

Przechodzi ten, kto daje komu trzeba ile trzeba. A pośmiewisko, nasza bezsilna wściekłość czy oburzenie to ich serdecznie wali. Nikt im nic nie zrobi.
I tak do 2012 roku. Lepiej przywyknąć, szkoda nerwów, choć sam najchętniej bym niejednemu z Miodowej dziób naruszył.

Ale są nietykalni . Takie czasy.

Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 23.07.2008, 18:57
Przepraszam, ale powiedzieć mogę tylko tyle: Gdzie my ku*wa żyjemy?
Myślałem, że już gorzej być nie może, a wychodzi na to, że to wszystko jest jeszcze bardziej poje***e.
To jest śmieszne i straszne.
Najbardziej boli mnie to, że jedno z dwójki Jagiellonia/Piast poleci, by zrobić miejsce dla korupcyjnych świń.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.07.2008, 18:57
Gucio25 mam takie samo zdanie jak ty. C+ nie powinno sie zgodzic na to by nasza liga się opóźniała,
Jagiellonia Białysok - Cracovia
Piast Gliwice - Polonia Bytom,
Arka Gdynia - Polonia Warszawa
te mecze mozna sobie odpuścić a inne grać bez żadnych opóźnień.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.07.2008, 18:58
harthausen napisał(a):Wyświetl post
a ja mam takie wrażenie, ( niestety nie mam na to żadnych dowodów, bo skąd? ), że wszystko idzie zgodnie z planem.
Czas żniw dla wielu we władzach PZPN.

Bajzel i niejasne (wieloznaczne) przepisy to siew.

Przechodzi ten, kto daje komu trzeba ile trzeba. A pośmiewisko, nasza bezsilna wściekłość czy oburzenie to ich serdecznie wali. Nikt im nic nie zrobi.
I tak do 2012 roku. Lepiej przywyknąć, szkoda nerwów, choć sam najchętniej bym niejednemu z Miodowej dziób naruszył.

Ale są nietykalni . Takie czasy.
Nie lubięcytowac postów i odpowiadac jednym zdaniem ale teraz muszę:
Od razu pomyślałem to samo.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.07.2008, 19:01
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, ale powiedzieć mogę tylko tyle: Gdzie my ku*wa żyjemy?
Myślałem, że już gorzej być nie może, a wychodzi na to, że to wszystko jest jeszcze bardziej poje***e.
To jest śmieszne i straszne.
Najbardziej boli mnie to, że jedno z dwójki Jagiellonia/Piast poleci, by zrobić miejsce dla korupcyjnych świń.
sorry, a Piast czy Jagiellonia to moze czyste sa ? Oczywiscie mam nadzieje, ze wygra Jaga.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.07.2008, 19:01
Panowie bo kiedys bylo tak ze cala korupcja byla bardzo mocno ukrywana,praktycznie tylko odpowiednie kregi o tym wiedzialy...

W dniu dzisiejszym korupcja ktora wyszla na swiatlo dzienne nie jest w ogole ukrywana ,teraz to wszsytko co sie dzialo po cichu dzieje sie na oczach nas wszystkich..
Nikogo juz nic nie rusza,cala Polska sie patrzy ale nikogo juz to nie rusza...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów