|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Polsce wystarczy czasu na przygotowanie się do organizacji finałów EURO 2012? | |||
| Tak |
|
333 | 52,28% |
| Nie |
|
304 | 47,72% |
| Głosujących: 637. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ciekawe, jakie wykryto nieprawidłowości na budowach stadionów w Warszawie, Wrocławiu i Gdańsku?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
hm... moze nie wykryto budowy?
![]()
:twisted: Good things come to those who wait... :twisted:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ciekawe czy władze się szykują po cichu na ewentualność przyjęcia całego turnieju na ośmiu stadionach. Lub chociaż samorządy.
Prócz Gdańska, Wrocławia, Poznznia, Krakowa Chorzowa i Warszawy w grę wchodzi chyba tylko Zabrze: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/d...rze_69851.html z tego wynika że obiet ma speln iac wymogi na Euro. No i miasto ma 200 mln na budowę. Ciekawe jaka będzie ósma lokalizacja.. Szczecin?
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 09.07.2008 o godz. 16:19.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
UEFA wymaga min. 30 tys. miejsc.
Choć nie życzę tego Ukraińcom. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Pewnie UEFA przeniosłaby Mistrzostwa do innego kraju niż oddałaby Polsce widząc ze u nas też nie kolorowo.
Mało to możliwe, ale gdyby doszło co do czego. No tak już myślałem o tym Patrząc zupełnie statystycznie wg liczby mieszkańców: miasto liczba mieszkańców (2007) województwo 1 Warszawa 1 702 139 mazowieckie 2 Łódź 760 251 łódzkie 3 Kraków 756 267 małopolskie 4 Wrocław 634 630 dolnośląskie 5 Poznań 564 951 wielkopolskie 6 Gdańsk 456 658 pomorskie (z Gdynią i Sopotem ok 850 tys) 7 Szczecin 409 068 zachodniopomorskie 8 Bydgoszcz 363 468 kujawsko-pomorskie 9 Lublin 353 483 lubelskie 10 Katowice - Chorzów - Stadion Śląski Narodowy - Katowice leżą w centrum największej konurbacji w Polsce – 2,8 mln ludzi. 314 500 śląskie (same Katowice) 11 Białystok 294 830 podlaskie 12 Gdynia 251 844 pomorskie ![]() Mimo to, wierzę, że Ukraina sobie poradzi irazem zorganizujemy tą imprezę.
Ostatnio edytowane przez Lon(TS)don : 09.07.2008 o godz. 18:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Inne miejsca na osmy stadio:
-w Bydgoszczy powstal ostatnio stadion, mysle ze moznaby go przerobic, zeby mial te 30 tys. miejsc -moze stadion Legii? tylko nie wiadomo czy powstanie przed 2012 |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
wytłumaczy mi ktoś co będzie robione w Warszawie przez całe wakacje, jeśli jeszcze we wrześniu tam mają być te zawody motorowe?
też mam nadzieję że Ukraina nie da dupy i się weźmie w garść. nigdy bym nie przypuszczał, że lepiej nam będą przygotowania szły niż im. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Fajnie by było jakby Ukraina się jednak wyrobiła. Ale nie ma co się oszukiwać, że już niewiele brakuje, żeby ją te Mistrzostwa jednak ominęły..
Jakby się tak stało to wydaje mi się, że powinniśmy udźwignąć organizację tej imprezy nawet, gdyby prawie cała miała się odbyć u nas w kraju. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|||
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Surkis zarówno zdaje sobie sprawę, że jest trudno ale zapewne też jako dobry gracz musi zmotywować wszysktich odpowiedzialnych za Euro2012 na UA stąd pewnie taka wypowiedź.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
zawsze twierdziłem ze najlepeij by bylo jakbysmy sami te mistrzostwa zprganizowali
zamiast szczecina dałbym bydgoszcz, tzreba liczyc calą aglomaeracja + miasta blizsze, w tym wypadku cale kujawy, no iblizej do innych miast, zobaczcie gdzie jest szczecin, do ktorego dojazd najlepszy jest, ale .... z niemiec ![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
nie moge tego pojąc dlaczego warszawa musi miec to euro? ani nie ma stadionu ani drog i miasto jako tako ale to nie ma porownania z Krk. Po pierwsze Kraków ma obwodnice i autostade do katowic(niedlugo bedzie do tarnowa) po drugie ma 20000 stadion na ktorym jest już przebudowa. Miasta to juz nie musze chyba tłumaczyc w 2006 rokou Kraków wygral konkurs na najlepsze miasto Europy albo Swiata.Nie pisze tego dlatego ze jest we mnie jakas nienawisc do stolicy ale co tu dużo mówic jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze. Wedlug mnie miasta najlepiej przygotownae na euro to:1.Krakow,2.Poznań,3.Chorzów a potem dlugo nic
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez medyk : 19.07.2008 o godz. 09:56.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
+ to http://wiadomosci.onet.pl/1791760,11,item.html
Tak na marginesie, to ostatnio imho panuje trend, żeby przedstawiać Kraków jako zapyziałe miasteczko, które nie potrafi sobie poradzić z większym deszczem, a Wrocław i Poznań jako niesamowite metropolie, najdynamiczniej rozwijające się w Europie. ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
dla mnie Kraków i cała Małopolska to takie jakby osobne państwo, mogą nas nawet odłączyć od Polski i tak sobie poradzi. ![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Idioci radzą zmniejszać stadiony.Słyszałem że urzedasy maja błędne dane i na tej podstawie pisza raporty
Braki hotelowe w Gdańsku he he! Na dzień dzisiejszy 5 pięciogwiazdkowych hoteli nie licząc innych.Z lotniskiem tez głupota straszna.Myśle że jedynie Kraków dobrze opisali -gratulacje http://wiadomosci.onet.pl/1791760,11,item.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tylko powiedz mi jak widzisz regularne zapełnienie stadionu w Gdansku po Euro?
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A musi być regularnie zapełniany?Obecnie żadna druzyna w Polsce nie zapełni regularnie stadionu wyjatkiem sa derby ,mecze miedzypaństwowe i ewentualnie koncerty.Aby organizować mistrzostwa musimy mieć stadiony o takiej pojemnosci.I miedzy bajki trzeba włożyć stwierdzenia że stadion na siebie sam zarobi tak nawet nie jest na porównywalnych stadionach w Niemczech
![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
nie moge tego pojąc dlaczego warszawa musi miec to euro? ani nie ma stadionu ani drog i miasto jako tako ale to nie ma porownania z Krk. Po pierwsze Kraków ma obwodnice i autostade do katowic(niedlugo bedzie do tarnowa) po drugie ma 20000 stadion na ktorym jest już przebudowa. Miasta to juz nie musze chyba tłumaczyc w 2006 rokou Kraków wygral konkurs na najlepsze miasto Europy albo Swiata.Nie pisze tego dlatego ze jest we mnie jakas nienawisc do stolicy ale co tu dużo mówic jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze. Wedlug mnie miasta najlepiej przygotownae na euro to:1.Krakow,2.Poznań,3.Chorzów a potem dlugo nic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Centrala jest w Warszawie,jakby mogli siebie pominąć ?
Nie podoba mi się tylko że Kraków jest miastem rezerwowym,podejrzewam że zdecydowały jakieś "układziki" i zwykła "zazdrość",bo niejako Warszawa rywalizuje z Krakowem . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
O Gdańsk bym się nie przejmował- spokojnie sobie poradzi, wszak trójmiasto to ponad milion mieszkańców, więc potencjał ludzki jest.Przy zbudowaniu Baltic Areny i zmianie przepisów w polskiej piłce dotsportowych spółek akcyjnych, kwestia znalezienia sponsora wydaje się stosunkowo łatwa.
Wisła,Legia Lech nie mają monopolu na wielką piłkę.Jestem przekonany, że Gdańsk jak i Wrocław maja przed sobą świetlaną przyszłość. Być może jestem zbyt dużym optymistą, ale wydaje mi się, że powoli wszystko jakby ruszyło z miejsca i może być już tylko lepiej Podstawa to stadion
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 19.07.2008 o godz. 13:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() ![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Co do Warszawy, to jest normalne że w stolicy musi być Euro, nie wiem czy znajdziecie precedens, aby Euro nie było w stolicy, z mistrzostwami świata będzie podobnie, taki niepisany zwyczaj i nic z tym nie zrobimy. ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
( ![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Polska z Niemcami? To by było ciekawe ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
||||
|
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...ze_wymogi.html
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może mały offtop, ale mówiąc o liczebności miast, bierzcie pod uwagę liczebność aglomeracji miejskiej, a nie samego miasta( z tego co wiem, ilość ludzi w danym mieście podawana jest na podstawie liczby zameldowanych, więc jeśli chodzi o Kraków zmienia to bardzo postać rzeczy). aglomeracja Krakowska liczy ok. 1,5 mln osób (licząc Kraków, miejscowości przylegające, których mieszkańcy pracują w mieście, plus studenci itd.) pzdr
edit: http://pl.wikipedia.org/wiki/Aglomeracja_monocentryczna http://pl.wikipedia.org/wiki/Aglomeracja_krakowska
Ostatnio edytowane przez Szymek_R22 : 24.07.2008 o godz. 13:48.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|