The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2008, 22:19
na nieco zwolnionym tempie widać że laska (a konkretnie jej uniesiona noga) "obraca" się w dwie strony jednocześnie

http://youtube.com/watch?v=i2o5wrUnMyA

dla mnie zawsze obraca się w prawo, widocznie jestem stary i głupi.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.07.2008, 23:02
co do tej obracającej się babki. Wg mnie to jest jakiś wałek. Zasłońcie sobie cały tulów(czyli od ramion w dół) tej kobiety i patrzcie sie tylko na jej głowę z warkoczem. Kręci się w prawo i nagle przeskakuje w lewo(lub odwrotnie, zależy w jakim momencie zaczniecie oglądać). Więc moim zdaniem ona w pewnym momencie automatycznie po prostu zmienia kierunek obrotu. Gdy się patrzy na całe ciało, jest złudzenie, że nic się nie dzieje. Ale jak wytłumaczyć to, że jak głowa z warkoczem kręci się w prawo i nagle widzę jak przeskakuje obrót w przeciwną stronę?
Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Stary 15.07.2008, 23:05
tam nie ma zadnego przeskoku. Zobacz na warkocz...kręci się dalej tak, jakby na to wskazywal kierunek ruchu...po prostu ludzkie oko jest takie "naiwne"
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.07.2008, 23:08
Nie ma tu żadnego wała. Nagrywałem. Na nagraniu babka kręci się w prawo podczas gdy u mnie mnie zmieniła kierunek na przeciwny. Zajebiste
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.07.2008, 23:12
kądzikowski napisał(a):Wyświetl post
tam nie ma zadnego przeskoku. Zobacz na warkocz...kręci się dalej tak, jakby na to wskazywal kierunek ruchu...po prostu ludzkie oko jest takie "naiwne"
ale tak jak pisałem, zasłoń całe ciało tej dziewczyny(zeszytem lub czymś podobnym) i skup się tylko na głowie z warkoczem. Jak wyjaśnisz to, że głowa kręci sie w prawą stronę i nagle widać, że zaczyna sie kręcić w lewą?

A gdy już zobaczycie tą opcję z głową, to zwróćcie uwagę na to, że gdy noga kręci się w prawą stronę, to głowa również w prawą. Gdy kręci nogą w lewą, to głowa robi obroty też w lewo. Po prostu ona automatycznie zmienia kierunek obrotu w takim momencie, gdy noga jest na godzinie 12 lub 6

Kolejna sprawa to jej stopy(szczególnie ta, na której stoi). Gdy kręci nogą w prawo, to stopy też obracają sie w prawo, jak noga obraca się w lewo to stopy również w tym kierunku.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 15.07.2008 o godz. 23:22.
Odpowiedz cytując
uher
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.07.2008, 23:20

Wkręt roku. Polecam ściągnąć jakikolwiek edytor plików "gif", puścić animację w "nieskończonym powtarzaniu" i zauważycie, że nie ma opcji jakoby baba zmieniła kierunek. Natomiast, gdy klatki będą przesuwane od końca do początku, wówczas lachon zacznie obracać się w kierunku przeciwległym, do ruchu wskazówek zegara.
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem.
Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata,
Żeby z Tobą zostać na calutkie lata....
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.07.2008, 23:28
Jak to wkręt, ;p to jest niemożliwe bo raz 'spowodowałem' że obracała mi się z częstotliwością minutową a innym razem przez 30 minut mi się nie obracała ;p

Oczywiste jest żę kręci się ona cały czas w lewo, no a człowiek resztę sam sobie wmawia i tak powstaje złudzenie.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
nce
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.07.2008, 23:50
Dla jednych jest oczywiste, że się kręci w lewo, dla innych, że w prawo, więc chyba jednak to nie jest wkręt
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 16.07.2008, 00:15
Proponuje zrobić stop-klatkę na 8 sekundzie i zobaczyć na której nodze stoi - a później skoczyć na 17 sekundę i czynność powtórzyć
Ostatnio edytowane przez sambo : 16.07.2008 o godz. 00:27.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
Herki_eNHa
Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2008, 00:26
ja mam tak, że jak patrze lewym okiem kreci sie w lewo a jak prawym w prawo;d a jak oboma;P to zawsze zaczyna od prawego a jak sie skupie na stopie to w lewo
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2008, 09:28
moze nie jest to zjawisko optyczne ale .
Spróbójcie prawa noga robic kola w prawa strone(zgodnie ze wskazówkami zegara i jak bedziecie mieli rytm to prawa reka przed siebie narysujcie cyfre 6.Zobaczycie noga zmieni kierunek
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 16.07.2008, 21:50
rav napisał(a):Wyświetl post
Świetne!

Ale chyba rozkminiłem ;-)

Popatrzcie na obrazek pod kątem.

Gdy ustawię się nieco na lewo od monitora (monitor mam po prawej), to niunia kręci się w prawo (zgodnie ze wskazówkami).
Gdy ustawię się na prawo (monitor mam po lewej), to sylwetka kręci się w lewo.

Tak przynajmniej mam.
Najlepiej po zmienieniu pozycji w stosunku do monitora zamknijcie oczy na pare sekund.
Nie wiem czy wiesz, ale nie znając jej odkryłeś znaną teorię dotyczącą działania mózgu. Otóż wyobrażając sobie coś 90% ludzi na tej planecie kieruje gałki oczne w prawo, co ma związek z działaniem konkretnej półkuli mózgowej. Jednakowoż jeśli coś sobie przypominacie to kierujecie gałki oczne w lewo, bo odpowiedzialna jest za to inna półkula mózgowa. Dlatego patrząc pod kątem na niunie kręci się tak, a patrząc od drugiej strony inaczej bo zmienia się działanie półkuli mózgowej.

A teraz ciekawostka, pozostałe 10% ma odwrotnie. I te osoby potrafią fantastycznie kłamać (ponoć) i w tym przypadku niunia kręci się odwrotnie a zależności od kąta patrzenia. W moim przypadku tak właśnie jest.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
miras108
Member

Od: 02.2008

Stary 16.07.2008, 22:08
Działa Ale fajna lala i nie moge sie skupic/)
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.07.2008, 22:19
Jest jeszcze jedno, bardzo proste rozwiązanie tej zagadki.

Wyobraźcie sobie, że kręcąca się sylwetka jest tarczą zegara. Patrzymy od góry. Wskazówka idąc od godziny 12 do 3 i od 9 do 12 obraca się w prawo, natomiast od 3 do 6 i od 6 do 9 w lewo. W taki sposób wydaje się że tancerka obraca się raz w lewo, raz w prawo. Jest to typowa iluzja.
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.07.2008, 10:01
Nie widzę tutaj żadnego przekrętu. Nagrywając na kamerę jednocześnie wpatrywałem się w monitor. Początkowo poruszały się w jedną stronę, ale po około 2 minutach zaczęły się kręcić w przeciwnych kierunkach i najlepsze jest to, że nie mogłem nad tym zapanować musiałem przerwać doświadczeniem w obawie o swoje zdrowie
Odpowiedz cytując
Aga21
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.07.2008, 14:41
MCDave napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy wiesz, ale nie znając jej odkryłeś znaną teorię dotyczącą działania mózgu. Otóż wyobrażając sobie coś 90% ludzi na tej planecie kieruje gałki oczne w prawo, co ma związek z działaniem konkretnej półkuli mózgowej. Jednakowoż jeśli coś sobie przypominacie to kierujecie gałki oczne w lewo, bo odpowiedzialna jest za to inna półkula mózgowa. Dlatego patrząc pod kątem na niunie kręci się tak, a patrząc od drugiej strony inaczej bo zmienia się działanie półkuli mózgowej.

A teraz ciekawostka, pozostałe 10% ma odwrotnie. I te osoby potrafią fantastycznie kłamać (ponoć) i w tym przypadku niunia kręci się odwrotnie a zależności od kąta patrzenia. W moim przypadku tak właśnie jest.
A to nie jest na odwrót z tym kłamaniem i kierowaniem wzroku?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów