|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
kara za 93 śmiesznie niska? 2 lata w 2 lidze, z czego awans straciliśmy po słynnym przekręcie Kasierskiego, i ty mówisz, że kupiliśmy ekstraklasę... cały zło wszechświata jest wiślacko-ubeckim spiskiem wymierzonym przeciwko Jedynej i Nieskazitelnej... lepiej zostańcie w tej 1 lidze, przynajmniej jest się z kogo pośmiać ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
PS. Trochę luzu, bo Ci ciśnienie skoczy ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Moje zdanie jest takie, że mimo wszystko zwycięstwa robią wrażenie.Mają wymiar bardziej psychologiczny niż sportowy, bo poszczególne drużyny uwierzą w swoje umiejętności.Tego typu sparingi mogą tylko pomóc.
Już widzę, co by się tu działo, gdybyśmy to my wygrali z reprezentacją Kuby czy "czerwoną gwiazdą - zktórą przecięz mieliśmy grać". |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Myślę że gdybyśmy wygrali z Crveną, Olimpiakosem czy nawet z reprezentacją kuby to by takiej wielkiej podniety nie było. To są po prostu zespoły które są w naszym zasięgu. A rep. Kuby co pokazała w meczu z Lechem jest dużo słabsza.
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
W Poznaniu zacierają ręce, bo trafiła im się prawdziwa piłkarska perła. Semir Stilic, zwany w Bośni "Bałkańską Błyskawicą", podpisał z Lechem czteroletni kontrakt, który kosztował pół miliona euro.
Menedżer Arsenalu Londyn Arsene Wenger oferował za niego... cztery miliony euro, ale do transferu nie doszło ze względu na angielskie przepisy utrudniające pracę obywatelom spoza Unii Europejskiej. - Z tym Arsenalem to nie były plotki - zapewnia nas Stilic. - Przedstawiciel Arsenalu kilka razy przyjeżdżał do Sarajewa. Byłem podekscytowany tym, że tak wybitny trener jak Wenger zwrócił na mnie uwagę. Gdy o zainteresowaniu ze strony angielskiego klubu dowiedziały się bośniackie media, to od razu w gazetach pojawiły się tytuły "Arsenal przyjeżdża po Bałkańską Błyskawicę". Bo to właśnie Anglicy zauważyli, że jestem szybki. Właśnie jak błyskawica - uśmiecha się Semir. LECH CHYBA CHCE WALCZYC Z WAMI O MISTRZA
Ostatnio edytowane przez Vinci : 15.07.2008 o godz. 14:52.
![]() BOSTOŃSCY FANATYCY
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
edit: No przemocy to chyba nie. Do rękoczynów jeszcze nie doszło
![]()
Ostatnio edytowane przez Kamson : 15.07.2008 o godz. 17:23.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
||
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
salak, Gordian itd., itp. - ja to pisałem pół żartem, pół serio. a tu odrazu kłótnia w jakich składach grali.
![]() na forum widzę coraz większe źródło agresji i przemocy, widzicie to też? Leszek tego bałkana, to za pół miliona kupił? Arsenal proponował cztery? coś tu nie gra, osiem razy mniej, a i nie wierzę że tylko te kluby go wypatrzyły. ale chętnie go zobaczę, na jakiej pozycji on w ogóle gra? edyta: panowie, weźcie podawajcie źródło jak wklejacie jakiś artykuł... "Więcej w SuperExpressie" i wszystko jasne. tak u nich gra już ten Stilić, jak u nas gra Kallon, Kluivert, Ronaldinho i Fabregas. ale nie twierdzę, że to niemożliwe.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 15.07.2008 o godz. 17:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
i co z tego że się interesował ? iloma piłkarzami interesuje się taki Arsenal ? Jagiellonia ma piłkarza z Realu Madryt i co ? wielka sensacja w mediach zawodnik z Realu Madryt, piłkarz którego chciał Arsenal ale oni wybrali polską ekstraklasę.... na pewno reprezentują adekwatny poziom ![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Ddf
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jeszcze Darus z ta Korona awansuje z tej IV ligi szybciej niz sie wam wydaje,manewry kopert w ubikacjach i tym podobne rzeczy chłop juz soldinie opanował
![]() A Konrad. ta notke z nie okreslilbym jako ciekawostka a kpina Tylko plakac,ze ludzie ktorzy zniszczyli tą piłke ,dzis spokojnie moga sobie dalej w niej pracowac. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Z tego co wiem, piłkarze Dyskobolii nie dostali nowych umów do podpisania. Grają na kontraktach, jakie mieli. Co do Stilica, jest to ofensywny pomocnik. Ponoć nie mógł trafić do Arsenalu z tego powodu, że nie dostałby pozwolenia na pracę. Tak przynajmniej informowały lokalne media poznańskie. I ponoć faktycznie Arsenal był skłonny wyłożyć 2.5 mln Ł. Do Lecha trafił za 500-600k €, różnie media podają. Oprócz nas, chciało go kupić Dynamo Zagrzeb i Eintracht Frankfurt. Ponoć byliśmy najszybsi i najkonkretniejsi. Hm, aż sie wierzyć nie chce Ułatwić transfer mógł fakt, iż Żeljeznicar ma problemy finansowe..i że po polsku klub nazywa się 'Kolejarz' ;DNa żywo widziałem go w jednym meczu plus bramki i asysty z obozu przygotowawczego. Jak dla mnie papiery na grę to ona ma duże, dużo widzi i bardzo blisko prowadzi piłkę przy nodze. Dodatkowo ma bardzo dobre jak na nasza ligę podanie. Lewonożny, ale prawą też czasem gra. Aha, porusza się w dość pokraczny sposób, tak trochę jak Krysia Ronaldo tylko śmieszniej
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 15.07.2008 o godz. 23:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Grzegorz Kubicki, Gdańsk - zródło GW http://www.sport.pl/sport/1,65025,54....html?skad=rss zdecydowany kandydat na tytuł roku Swoją drogą nie wiem co sądzić o takim wzmocnieniu Lechii, Lechia powinna się utrzymać przy tej mizerii którą mamy, ale chyba na więcej niż 10 miejsca stać jej nie będzie. W ogóle strasznie dużo niewiadomych: jak zaprezentuje się Polonia Bytom, Piast Gliwice, Dyskopolo, Arka Gdynia...? Rozpaczliwa walka w dole zapowiada się bardzo ciekawie. Jeżeli miałbym obstawić kandydata do spadku to byłby to Piast i chyba Arka, która nie wiedziała gdzie zagra, do czego się przygotowywać.
Ostatnio edytowane przez Kurt : 16.07.2008 o godz. 02:10.
![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
i typuj tu mecze w takiej lidze
dla Lechii wzmocnienia mają chyba tylko wymiar psychologiczny bo raczej będzie grać drugoligowa paczka w komplecie![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Gramy u siebie
Polski Związek Piłki Nożnej wyraził zgodę na rozgrywanie meczów Ekstraklasy przy ul. Olimpijskiej. Pomimo trwającej modernizacji (budowa zadaszenia) Polonia będzie mogła grać na swoim stadionie. PZPN przychylił się do wniosku Klubu i Miasta. Oznacza to, że mecze z Lechem Poznań, Śląskiem Wrocław, Lechią Gdańsk i Dyskobolią Grodzisk rozegrane zostaną jednak w Bytomiu. W tej chwili trwają pracę nad stworzeniem planu zabezpieczenia imprez. Wiadomo już, że ze względów bezpieczeńśtwa spotkania odbywać się będą bez udziału kibiców gości. Polonia Bytom no i miło ![]() Szkoda tylko, że bez kibiców zagramy ze Śląskiem, Lechią i Lechem :( ![]()
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, wybrańców garść, ...kompania braci" W.Szekspir Drink up me Hearties Yo Ho! You can't always get what You want |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Byle by tylko opanowali taktyke, założenia Kubickiego i takim składem spokojnie środek tabeli ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nawet ob... tzn Kibic Cracovii jest!
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
oni nie mogą grać w Zabrzu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a dlaczego nie w Rybniku?
Stadion na 10 000 ludzi, 1200 lux oświetlenie, zadaszona trybuna? ![]() ![]() ![]() Kto za nich wskakuje, jeżeli miałoby to się okazać prawdą, bo już się gubię? Według teminarzu Ligi na ekstraklasa.org gra Korona czyli co jednak nie zdegradowana? Arki co logiczne w tym wypadku nie ma...Kiedy ma być jakaś najostateczniejsza decyzja w sprawie Korony czy po prostu ekstraklasa ma nieaktualną stronę... Cytat:
Powód: jest funkcja edytuj.
Ostatnio edytowane przez Kurt : 17.07.2008 o godz. 00:30.
![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
1200 lux to chyba za mało, wymóg jest chyba 1600 albo nawet 1800, ale mogę się mylić, poszukam jeszcze, jak znajdę to wyedytuje.
Jeżeli Piast by się wycofał, to chyba mielibyśmy znowu Znicz, albo 15 drużyn w ekstraklasie, ale na to chyba nie pójdzie Canal+ i Ekstraklasa SA. http://www.wislakrakow.com/www/showa...hlight=Stadion Jednak wymaganych jest 1400 luxów, co nie zmienia faktu, że Rybnik ma za słabe oświetlenie.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 16.07.2008 o godz. 23:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Życie Warszawy napisał(a):
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Herezje Pany wklejacie...
Zresztą, co to byłby za trener co by powiedział szefowi ze mistrza nie zdobędą. Niechże sie zacznie liga ,bo juz nie moge wytrzymac tego ciaglego napinactwa, my kupilismy tego, trener mówi to i to, a tak to zacznie sie liga i kazdy w meczu pokaze na co go stac albo na co go nie stac ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() Masz rację, niech sięzaczyna, to będzie ciekawy sezon. ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PS: Działacze postawili przed panem jako cel awans do fazy grupowej Pucharu UEFA?
Urban:Moim marzeniem i całego sztabu szkoleniowego jest to, aby powrócił do nas tytuł mistrzowski. Ale chcemy zaistnieć w Europie i chociaż nikt nam nie nakazał awansu do fazy grupowej, to chcę, aby Legia tam się znalazła. To ciekawe jaki cel ma Legia w pucharach w tym roku - przejść białorusinów czy tylko uniknąć jakiejś większej kompromitacji ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jak w przypadku kazdego klubu z amatorskiej ligi czy to polskiej czy innego luksemburga chodzi zapewne o przygode, wycieczke, nagrode dla pilkarzy za udany poprzedni sezon, a przy tym oczywiscie o godne pokazanie sie w tych rozgrywkach. A jakby sie udalo jakis remisik czy zwyciestwa to mowiloby sie o tym latami. |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Ja wiem, że to może niestosowne pytanie, ale ...
KTO GRA W TEJ LIDZE?Znicz jest Zniczem czy jednak Poloni się udało? Arka jest Akrą? A Groclin stał się Polonią tak? Jakby mi ktoś wkleił wszystkie drużyny co są ... bo na 3 stronach widziałam 3 różne składy ligi :| |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ekstraklasa bez sponsora -> http://www.pilkanozna.pl/news.php?ID=93968.
Chytry dwa razy traci sie panowie prezesi klubow zgodnie z przewidywaniami wydymali. Trzeba miec chyba klapki na oczach albo siedziec w srodowisku zeby myslec, ze znajdzie sie jakas frajerska firma, ktora da wiecej niz Orange. Powinni sie cieszyc, ze w ogole Orange chcial sie w to dalej angazowac, a nie stroic fochy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|