The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2008, 22:27
Wy tutaj gadu-gadu nad zasadnością zwrotów i konsekwencjami a ja się pytam na jakiej podstawie kongres USA został upoważniony do bycia ,,adwokatem" osób pokrzywdzonych w tej sprawie ?
Chyba , że zdecydowana większość tych pokrzywdzonych posiada obywatelstwo amerykańskie w innym przypadku mogą przysłać tekst tej rezolucji na podpałkę .
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 16.07.2008, 22:29
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Proponuje żeby w ramach rewanżu PO zbojkotowało TV Trwam

Mareczku - specjalnie dla Ciebie -

http://bi.gazeta.pl/im/3/5454/m5454763.mp3

masz jeszcze wersję teledyskową - z uwzględnieniem 34 s

http://deser.gazeta.pl/deser/10,8822...ia_Maryja.html
Ostatnio edytowane przez sambo : 16.07.2008 o godz. 22:35.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Mareq
Senior Member

Stary 16.07.2008, 22:34
Niezłe w połowie nawet zacząłem się gibać ; )
Preferuje jednak bardziej poezję ,,Radio Maryjną"

http://www.youtube.com/watch?v=Ewm2KomTg0o
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.07.2008, 22:34
A PO do Tv trwam jest w ogóle zapraszane ?
Sambo co tam jest,bo nie wiem czy warto ściągać ?
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.07.2008, 22:35
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Jakieś zaskoczenie że Kwaśniewski to antypolska szuja?
Ja sie tytlko glosno zastanawiam teraz, o co mu w ogole chodzi? Mamy sie przylaczyc ale chyba tylko zapomnial pan kwach do czego, w jaki sposob i po co?
WISŁA PANY !!
Mareq
Senior Member

Stary 16.07.2008, 22:40
Cytat:
A PO do Tv trwam jest w ogóle zapraszane ?
Nie przypominam sobie aby było i na tym polega cały żart
Chociaż z tego co pamiętam , to Donald Tusk prosił o taką możliwość przed wyborami parlamentarnymi . Zgody jednak nie uzyskał .
jachting
Senior Member

Stary 16.07.2008, 23:02
Chociaż z tego co pamiętam , to Donald Tusk prosił o taką możliwość przed wyborami parlamentarnymi . Zgody jednak nie uzyskał .
dobrze pamiętasz

sambo napisał(a):Wyświetl post
masz jeszcze wersję teledyskową - z uwzględnieniem 34 s

http://deser.gazeta.pl/deser/10,8822...ia_Maryja.html
Miło byłoby ponieść się duchowemu przywódcy Rydzykowi , pójść Bożą drogą ku harmonii przy tym wzmacniając ojczyznę ,coś pięknego....
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 16.07.2008, 23:14
jachting napisał(a):Wyświetl post

Nie przypominam sobie aby było i na tym polega cały żart
dobrze pamiętasz

Sierotki - owszem że byli, najpierw odrzucali i kiedyś w końcu się zgodzili.

Nawet wam nazwiska wymienie kto był: Niesiołowski i Wyrowiński.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.07.2008, 23:21
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Ja sie tytlko glosno zastanawiam teraz, o co mu w ogole chodzi? Mamy sie przylaczyc ale chyba tylko zapomnial pan kwach do czego, w jaki sposob i po co?
Olek chyba miał na myśli rurociąg filipiński.
Mareq
Senior Member

Stary 16.07.2008, 23:26
Cytat:
owszem że byli, najpierw odrzucali i kiedyś w końcu się zgodzili.
Kiedy ?

Cytat:
Olek chyba miał na myśli rurociąg filipiński

Jeżeli dobra nim płynące był by przeznaczone dla całego Narodu , to jestem za .
Jeżeli , tylko dla Olka , to jestem za a nawet przeciw.

niech rum Tanduay zapełni rury .
jachting
Senior Member

Stary 16.07.2008, 23:31
Wilku a z czego tyle radochy ,jednoznacznie nikt nie stwierdził że tam z PO gości nie było .
W każdym razie nie są witani z otwartymi ramionami w tej tv .
Wilku
lupus albus

Stary 16.07.2008, 23:54
chyba Najwyższym Czasem !
Zresztą ciekawy jestem co ty rozumiesz za ,,lewacki" postęp , bo pewnie wszystkie trendy społeczne od 1789 r . W takim przypadku możemy przyjąć , że czasem byli jego promotarami .
Zaraz zaraz a to u zab nie aby za czasów "prawicy" wszedł ich PACS czy jak to gówno się nazywa?

Wymień te trendy - to Ci napisze które sa lewackie.

Cytat:
Na pewno może aspirować do bycia człowiekiem prawicy w gigantycznie większym stopniu niż Wojtek.O
Natomiast ty ich stawiasz w tym samym szeregu , co też jest obelgą dla nich
Kto?
Cytat:
po prostu szydzę z waszych haseł . Jeżeli myślałeś , że napisałem to na poważnie , to współczuję .
Ale Ty nie łapiesz - ja nie zartowałem z ta rekompesatą.

Co prawda w przeciwieństwie do mnie, to bedzie dobrowolne zobowiązanie i niczym Ci nie groże, ale wierz mi - chetnie się zgłosze.

Cytat:
Masz tutaj jedną z rekompensat za to , że Cię bezczelnie okradają .

Popłakałem się - nie korzystam/albo rzadko z komórki.
Z pradu muszę.

Mówisz , że PO jest uważana przez zachodnich kręgów za zachowując odpowiednie proporcję ,,faszyzującą" partię . Proszę więc o jakieś słowa zachodniego chadeka potwierdzające to o czym piszesz .
Miałem na mysli że częśc ich pogladów za takie mogą uwazać. Taki Le Pen to "faszysta" a jego program gospodarczy wiele od PeOwiaków sie nie różni.

Cytat:
Nie wiem co będzie po powstaniu jewropy bo nie wiem z czym to się je . EKPC podpisało dużo więcej krajów niż te które należą do Unii , więc tak czy siak likwidacji tego trybunału pewnie nie będzie . Tylko , że to jest obojętne w stosunku do naszej dyskusji . Popełniłeś błąd , przeprosiłeś . Amen
Dla mnie to i tak nie ma większego znaczenia. Z tego również nalezy się wypisać.

Cytat:
Z tego względu po dupie , że jesteśmy ,,lekko" do tyłu jeżeli chodzi o rozwój , ale nie z tego względu , że limity są nakładane tylko na nowe państwa członkowskie ....
Tiaaaaaaa - gsopodarka na zachodzie jest na innym poziomie. To było od razu do przewidzenia że w tym wypadku dostaną po dupie własnie nowe kraje. I skrzetnie z tego skorzystano. A dlaczego? - odpowiedź jest banalna.

Cytat:
. Powinniśmy dostać jak największe możliwe ustępstwa (chociażby w stosunku do całej skali były by one nieiwielkie) a z drugiej strony pewien założony cel powinien zostać osiągnięty .
Kwestie CO2 i globalnego oceipelenia powinniśmy potraktować w jeden rozsądny sposób - zlać ciepłym ...

Jak taki bzdet można traktowac poważnie?

Cytat:
Nasze prawo .
Jeżeli nasze prawo dało możliwości by zieloni mogli walczyć z przebiegiem tej trasy , to ja im tego przywileju ,,odbierać" nie zamierzam .
No widzisz i to nas różni, gdzie ma powstać droga w Polsce o tym decydowac powinniśmy sami - i żebyśmy się dobrze zrozumieli. Ja się ciesze że to uwalono, ale nie zgadzam się aby jakaś biurwa jewropejska o tym decydowała.

Cytat:

Dowgielewicz będzie odpowiadał za przygotowanie naszej prezydencji w Unii . Dowgielewicz jest z Unią za pan brat od wielu lat , więc jest to według mnie bardzo dobry wybór . Przy okazji Wilku opowiedz mi jak to jego rodzice budowali komunizm ?
Zatkało przy Tusku i Kwasniewskim, to bedziesz teraz całą litanie wyciagał, kto, za ile i z jakiego powodu nas sprzedaje i czyby aby o to chodzi że to sa zazwyczaj obcoplemienne pociotki hołoty przywlekłej się z sowietami w 44-48 roku?
Aż tak prosto to niestety nie jest. Choć coś takiego jest wyraźne aż za nadto. Sprawdź sobie życiorys tatusia Huebner (Ubecja), stryj Onyszkiewicza to zbrodniarz z UPA, tatuś Cimoszewicza to również jak w przypadku Kwaśniewskiego NKWD/Informacja Wojskowa, o tatusiu Schnepfa wklejał tutaj Boomcha itd.. itp..

A co do tego D., po pierwsze to nie Dowgielewicz decyduje co i jak, po drugie to nazwisko po raz pierwszy widzę (tak to bywa), po trzecie daj mi zyciorysy rodziców i dziadków - sprawdzimy, przeczytamy.

Wyluzuj .
Śmieje się z tego , że niektórzy na forum ,,podejrzewali" go o to , że wstał pewnego dnia i przypomniał sobie iż jest mężem stanu (o ile nie ratyfikowanie traktatu ma coś z tym wspólnego , ale to inna kwestia) .
Się smiej.

Bercik to Bercik i nic więcej - i nie napisałem że nim jest (za trudne to?) a to ze czasem może sie tak zachowywać.

A jeśli dla Ciebie t. Nicejski jest czymś gorszym dla Polski od TL - to mam jedną rade. Weź rozpęd przed ścianą i pieprznij w nią tym swoim zblazowanym jewropejskim łbem.

Cytat:
Jeżeli udało mu się przy okazji wynegocjować jakieś plusy dla Polski (czyli fabryka i rozwinięcie skrzydeł w Azerbejdżanie) , to bardzo dobrze . O ile tylko taka polityka nie stanie się tradycją , bo do pewnego stopnia można grać pewnymi sprawami , ale nie do przesady .
No przeciez to jasne - za frytki i cole opylisz komus mieszkanie, o ile to będzie Jewropejczyk, i jeszcze się bedziesz cieszył ze cola była duża a nie średnia.

Cytat:
Niech tylko nikomu się dalej nie wydaje , że chciał bronić suwerennej decyzji Irlandczyków i inne tego typu pierdoły
D***kraci, czemu was na taką szczerośc nie stać publicznie przed ludem?

A.. lud wała pokaże, i frukta zapieprzy?

Kiedy ?

Google Twoim przyjacielem - ew. poszukaj w archiwum RM.

__________________________-

Wilku a z czego tyle radochy ,jednoznacznie nikt nie stwierdził że tam z PO gości nie było .
Tiaaaa..

Ty miałeś watpliwości, Mareq je rozwiał.

Cytat:
W każdym razie nie są witani z otwartymi ramionami w tej tv .

Zwyczajnie tchórze się bali rozmów na zywo. I szacun dla Niesioła ze jako jeden z niewielu miał na tyle jaj, aby się tam pojawić.
Owszem Tusk sie wpraszał, ale go nie wpuszczono.
Obecnie nie wiem jak to wygląda bo nie jestem na bieżaco.

PS.

Cytat:
Krowi sposób na globalne ocieplenie
ARGENTYŃCZYCY TEŻ OGRANICZAJĄ EMISJĘ GAZÓW CIEPLARNIANYCH
Reuters
Argenyńscy naukowcy znaleźli sposób na ograniczenie emisji gazów cieplarnianych. Chcą ograniczyć emisję metanu przez... krowy.
Samotna krowa, jak wiele innych w Argentynie, chodzi po trawie na łące. Nic oryginalnego, zwłaszcza, że kraj ten jest światowym potentatem w produkcji wołowiny. Ale... ta krowa ma na sobie specjalną aparaturę do odprowadzania gazów z jednego z jej czterech żołądków.

Według badań argentyńskich naukowców pojedyncza krowa każdego dnia wydala do atmosfery metr sześcienny metanu. Wszystkie krowy w Argentynie - 55 milionów metrów sześciennych dziennie.

Na eksperymentalnych farmach koło Buenos Aires testowana jest metoda pozyskiwania gazów bezpośrednio z krowiego żołądka. Przewody odprowadzają metan do zbiornika umieszczonego na krowim grzbiecie.

Jak oszacowali naukowcy, hodowle zwierząt są odpowiedzialne za 1/5 całej emisji gazów cieplarnianych na świecie. To odkrycie może odegrać dużą rolę w zwalczaniu emisji gazów cieplarnianych na świecie.

http://www.tvn24.pl/12692,1556688,0,...wiadomosc.html

Komuś bije w dekiel, i bynajmniej nie mnie....

Proponuje osuszyc wszleki bagna, bo produkują tyle metanu ez hej - tylko że wówczas zielone matoły miałyby dylemat "walczyć" o środowisko czy o mitologię globalnego ocieplenia.

Świat wariuje.......
Ostatnio edytowane przez Wilku : 17.07.2008 o godz. 01:36.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.07.2008, 05:53
Ponownie o Kwaśniewskim,tym razem z Rz;
Cytat:
Według niemieckiej agencji, deklaracja ta miała paść podczas wywiadu udzielonego portalowi DerWesten (tekst ma pojawić się dzisiaj). Były prezydent Polski miał w nim powiedzieć, że gazociąg budowany na dnie Bałtyku przez spółkę Nord Stream z udziałem Gazpromu daje Polsce szansę na bezpieczne zaopatrzenie w energię.

Stwierdził on, że podłączenie naszego kraju do rosyjsko-niemieckiego rurociągu pozwoliłoby rozwiać istniejące w Polsce obawy przed wstrzymaniem dostaw gazu z Rosji. Jednocześnie jednak wyraził ubolewanie z powodu braku dialogu i wymiany informacji z Polską w początkowej fazie projektu.

Kwaśniewski w rozmowie z „Rz” przyznał, że udzielił wywiadu niemieckiemu dziennikarzowi, ale podkreślił, że jego wypowiedź została wyolbrzymiona. Zaraz jednak dodał, że w sprawie gazociągu powinniśmy być „pragmatyczni”.

– Nie ma co zamykać oczu na fakty. Jeżeli nie uda się zablokować gazociągu ze względu na zagrożenie dla środowiska, Polska powinna się włączyć w projekt. Rurociąg może być częścią wspólnej europejskiej polityki energetycznej i w ten sposób możemy na tym projekcie skorzystać – powiedział „Rz” Aleksander Kwaśniewski.

Zaskakujące wystąpienie byłego polskiego prezydenta oburzyło eurodeputowanych PO i PiS. – Do tej pory wszystkie poważne partie w tym kraju uważały, że nie możemy się zgodzić na ten projekt. Kwaśniewski się z tego wyłamał. To bardzo szkodliwe – powiedział „Rz” Konrad Szymański (PiS). Zwrócił uwagę, że głos Kwaśniewskiego jest bardzo cennym wsparciem dla Gazpromu, w momencie, gdy projekt gazociągu stanął pod znakiem zapytania. – To prowokuje do zadania pytania o motywy, jakimi kieruje się były prezydent – podkreślił.

Podobnego zdania jest Bogusław Sonik z PO. – Sam pamiętam, jak Kwaśniewski jako pierwszy mówił, że gazociąg jest zagrożeniem dla naszego interesu narodowego – powiedział „Rz”.

Kwaśniewskiego popiera natomiast Tadeusz Iwiński z SLD. – Powinniśmy zacząć negocjacje na temat wzięcia udziału w projekcie. Najgorszy scenariusz byłby bowiem taki, że ten gazociąg i tak powstanie, a Polska nic nie będzie z tego miała. Pociąg odjedzie, a my zostaniemy na peronie – podkreślił w rozmowie z „Rz”.
http://www.rp.pl/artykul/163681.html
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Mareq
Senior Member

Stary 17.07.2008, 09:42
Teraz tylko wyjaśnienie

Cytat:
D***kraci, czemu was na taką szczerośc nie stać publicznie przed ludem?

A.. lud wała pokaże, i frukta zapieprzy?
Nie miałem na myśli tego , że suwerenna decyzja Irlandczyków jest pierdołą , tylko że przypisywanie Lechowi Kaczyńskiemu jako motywów działania takich elementów jak właśnie np ,,obrona demokracji irlandzkiej" , to wyssane z palca pierdoły
Wilku
lupus albus

Stary 17.07.2008, 09:47
Teraz tylko wyjaśnienie

Nie miałem na myśli tego , że suwerenna decyzja Irlandczyków jest pierdołą , tylko że przypisywanie Lechowi Kaczyńskiemu jako motywów działania takich elementów jak właśnie np ,,obrona demokracji irlandzkiej" , to wyssane z palca pierdoły
Nie obrona, a uszanowanie decyzji.

I dla Ciebie to równiez pierdoła.

Cytat:
"Jak za każdym razem na zmarłego będziemy robić minutę ciszy, to nie starczy czasu sejmowego" powiedział był niecałe cztery miesiące temu, po śmierci senatora Andrzeja Mazurkiewicza Marszałek Bronisław Komorowski.

http://www.dziennik.pl/polityka/arti..._zmarlych.html

"Marszałek Sejmu Bronisław Komorowski zapowiedział, że przyszłotygodniowe posiedzenie Sejmu rozpocznie się od minuty ciszy bądź specjalnej uchwały ku pamięci zmarłego prof. Bronisława Geremka."

http://wiadomosci.onet.pl/1789842,11...iszy,item.html
A przy okazji, widział ktoś jakąś notke że w krwi denata nie stwierdzono alkoholu?
Ostatnio edytowane przez Wilku : 17.07.2008 o godz. 10:31.

jachting
Senior Member

Stary 17.07.2008, 12:08
Podobno ludzie w Irlandii czują się oszukani i źle oceniają tą całą kampanie przeciw traktatowi (straszono tam aborcją itd. i była finansowana przez prywatne osoby ) .
Wilku
lupus albus

Stary 17.07.2008, 12:19
Podobno ludzie w Irlandii czują się oszukani

Proszę.. błagam...

Co do jasnej cholery robią politycy podczas kampanii wyborczej?

(zerknij niżej)

Cytat:
i źle oceniają tą całą kampanie przeciw traktatowi (straszono tam aborcją itd. i była finansowana przez prywatne osoby ) .
A rozumiem, przez UE (także z mojej forsy) może być i jeszcze za tak?
Jak ktoś z własnej kieszeni przeciw to już..? - no własnie co?

Cytat:
Pacjenci przeżyją szok

Totalna prywatyzacja szpitali

Nowy, przedstawiony wczoraj projekt PO prywatyzacji szpitali zdumiał opozycję i wszystkie organizacje zajmujące się służbą zdrowia. Jeśli byłby on zrealizowany, to czeka nas prywatyzacja totalna. Obowiązkowo przekształcane byłyby wszystkie szpitale, przychodnie, a także kliniki, stacje krwiodawstwa.

Ustawa, którą wczoraj zajęli się posłowie komisji zdrowia, jest fundamentalna. Wcześniej projekt był w podkomisji, gdzie pracowali nad nim tylko posłowie koalicji. Cała opozycja na znak protestu przeciwko niedopuszczaniu ich do głosu opuściła obrady. Jak się okazało, projekt przeszedł taką metamorfozę, że wczoraj nie poznały go ani opozycja, ani tzw. strona społeczna, czyli związki zawodowe i inne organizacje związane z ochroną zdrowia.

W spółki prawa handlowego przekształcone mają być wszystkie szpitale i przychodnie, i to obowiązkowo w ciągu roku. Przeobrazić się będą musiały także szpitale kliniczne, stacje krwiodawstwa, szpitale więzienne, słowem wszystkie placówki. Szpitale nie będą prowadziły działalności non profit, tylko gospodarczą, czyli będą nastawione na zysk. W prywatyzacji nie wezmą udziału pracownicy.

Takie plany popiera minister zdrowia Ewa Kopacz. Gdy tylko PiS usłyszało tę deklarację, natychmiast złożyło wniosek o jej odwołanie. Jak argumentował poseł PiS Bolesław Piecha, proponowana prywatyzacja doprowadzi do upadku większość szpitali.

Już podczas obrad komisji posłowie PiS pytali: "Dlaczego pani podczas kampanii wyborczej okłamała społeczeństwo, że nie będzie prywatyzacji"?

Posłanka PO Beata Małecka-Libera odpowiedziała: "Przekształcamy szpitale obowiązkowo, by nie było dualizmu na rynku".

Posłom opozycji wtórowali zaproszeni goście. Konstanty Radziwiłł, szef Naczelnej Izby Lekarskiej: "Choć lekarze uchodzą za liberałów, pomysł przekształcenia w spółki jest dla nas zbyt radykalny. Tak liberalnego systemu nie ma nigdzie na świecie. To nie jest dobry kierunek. Nie wiem, czemu ma służyć prywatyzowanie np. stacji krwiodawstwa czy ZOZ w więzieniach. W podobnym tonie wypowiadała się <Solidarność>, pielęgniarki i przedstawiciele stowarzyszeń pacjentów".

Obecna na sali Ewa Kopacz zarzuciła posłom, że nie mają woli, by prace się posuwały. Podała przykład Estonii, która z powodzeniem sprywatyzowała szpitale. Mówiła też, że częściowa prywatyzacja może się skończyć tym, że prywatyzowane są tylko najbardziej dochodowe oddziały. I zarzuciła posłom, że zamiast pracować, prowadzą batalię polityczną.
http://www.dziennik.pl/polityka/arti..._szpitali.html

Może się wypowiedzieć ktoś bardziej obeznany?

Donio coś bredził w kampanii iż prywatyzacji nie bedzie.

Tu śmierdzi Sawicką do potęgi entej...

kalashnikov2
Senior Member

Stary 17.07.2008, 13:49
Podobno ludzie w Irlandii czują się oszukani i źle oceniają tą całą kampanie przeciw traktatowi (straszono tam aborcją itd. i była finansowana przez prywatne osoby ) .

toz to zbrodnia niesłychana...

co innego gdyby kasę sypały jakieś fundacje prounijne finansowane z budżetu unii...
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 17.07.2008, 14:34
moim zdaniem jest to post 2008 roku w tym temacie - myślę, że w historii tego tematu plasuje sie w czołówce

Jachting - zuch chłopak !
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Johny84
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.07.2008, 15:20
Wy tutaj gadu-gadu nad zasadnością zwrotów i konsekwencjami a ja się pytam na jakiej podstawie kongres USA został upoważniony do bycia ,,adwokatem" osób pokrzywdzonych w tej sprawie ?
Chyba , że zdecydowana większość tych pokrzywdzonych posiada obywatelstwo amerykańskie w innym przypadku mogą przysłać tekst tej rezolucji na podpałkę .
Nawet jesli posiadaja obywatelstwo amerykanskie, ale nie sa potomkami kogos z polskim, to tez powinien isc na podpalke...
Per aspera ad astra.

BKS JAGIELLONIA
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.07.2008, 15:48
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
Jakieś zaskoczenie że Kwaśniewski to antypolska szuja?
A czy zadałeś sobie zasadnicze pytanie: czy był wtedy trzeźwy? Być może niemieccy dziennikarze zaskoczyli go, gdy spokojnie kimał sobie na ławeczce lotniskowej, rzucił na odczepnego "ya" albo "da", a teraz znowu afera...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.07.2008, 15:49
Wilku napisał(a):Wyświetl post

Proszę.. błagam...

Co do jasnej cholery robią politycy podczas kampanii wyborczej?

(zerknij niżej)

A rozumiem, przez UE (także z mojej forsy) może być i jeszcze za tak?
Jak ktoś z własnej kieszeni przeciw to już..? - no własnie co?

http://www.dziennik.pl/polityka/arti..._szpitali.html

Może się wypowiedzieć ktoś bardziej obeznany?

Donio coś bredził w kampanii iż prywatyzacji nie bedzie.

Tu śmierdzi Sawicką do potęgi entej...
Czy ja wiem,czy smierdzi Sawicka... Wg mnie pomysl prywatyzacji szpitali jest b. dobry - tyle,ze zgodnie z doktryna liberalizmu za tym powinny isc i inne dzialania ,ot,chocby brak przymusu ubezpieczen - bez tego pomysl jest raczej idiotyczny... Ale nie tylko z powodu ewentualnych przekretow a la Sawicka...
Natomiast brednie Tuska to typowa kielbasa wyborcza,to bylo oczywiste dla kazdego co bardziej zdystansowanego do polityki obywatela... Ja pamietam,ze najbardziej usmialem sie z szuflad pelnych ustaw i obnizek podatkow - paradoksalne jest to, ze juz PiS bardziej obnizyl podatki... No,ale jak sluchalem Tuska u Lisa, i jego semantycznych kretactw, to obsmiewalem sie jak norka...
Co do logiki "slusznego" wydawania pieniedzy na kampanie prounijne, i "nieslusznego" na antyunijne - toc zwykla "logika" GW... Co tu sie dziwic - wystarczy wpasc na ichniejsze fora,poczytac "tolerancyjnych" czytelnikow i ich "argumenty",zeby miec na dlugi czas dosyc...
Jeszcze jedno - ktos napisal o uchwale Kongresu USA w sprawie naklonienia Polski do oddania majatkow pozydowskich ( w skrocie) - nie chcialo mi sie przewijac wielu postow, ale co sadzicie o zagadkowej (zapewne przypadkowej ;-) ) zbieznosci takiej uchwaly z twardymi negocjacjami Polski w sprawie Tarczy ? Mnie to sie wydaje ciekawe i mam ciekawa teorie... A moze wszystko w polityce bywa przypadkiem ? ;-)
You'll never know...
kalashnikov2
Senior Member

Stary 17.07.2008, 15:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A czy zadałeś sobie zasadnicze pytanie: czy był wtedy trzeźwy? Być może niemieccy dziennikarze zaskoczyli go, gdy spokojnie kimał sobie na ławeczce lotniskowej, rzucił na odczepnego "ya" albo "da", a teraz znowu afera...
Szczerze mówiąc, ten mój komentarz popełniłem czytając sam tytuł. Kwaś etap świadomej antypolskości ma już za sobą. Teraz mu został już tylko rum.
jachting
Senior Member

Stary 17.07.2008, 16:04
Rozumiem że szanujecie ,demokratyczne referenda i prawa nimi rządzące .
Ale rząd i lud Irlandzki tego nie uszanuje i tyle w tym temacie .
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.07.2008, 16:08
Rozumiem że szanujecie ,demokratyczne referenda i prawa nimi rządzące .
Ale rząd i lud Irlandzki tego nie uszanuje i tyle w tym temacie .
O ile mi wiadomo,to nie uszanuje tego rzad irlandzki, oraz Unia. Lud ma uszanowac cos, co sam zrobil
Toz to czystej wody tautologizm (znaczy sie - maslo maslane)
You'll never know...
jachting
Senior Member

Stary 17.07.2008, 16:13
Lud też popełnia błędy,lud teraz nie będzie protestował .
Poza tym ,że to głos ludu to za dużo powiedziane,jest to tylko taki głos według konwencji tego referendum .

Ps. Lud czuje się oszukany
Ostatnio edytowane przez jachting : 17.07.2008 o godz. 16:18.
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.07.2008, 16:15
Kiedyś była Beger, teraz prezydent Nowego Sącza Ryszard Nowak z PiS (może nie osobiście, ale jak tak można by nic o tym nie wiedział i nie reagował ... )

Cytat:
"Pan prezydent Ryszard Nowak wskazuje, że Prawo i Sprawiedliwość zebrało około 10 tysięcy podpisów, z tego około 60 podpisów było sfałszowanych. Według niego, ta sprawa dotyczy wyłącznie osoby lub osób, które dopuściły się tego czynu. Prezydent uważa, że w tej sytuacji bardziej chodzi o lenistwo i chęć udowodnienia skuteczności niż o celowe działanie"
Tak jak komu wygodnie to uczciwość ocenia, chore zwyczaje i to w Państwie katolickim...

http://www.gover.pl/news/szczegoly/g...isow-przez-pis
Myślenie nie boli !
Wilku
lupus albus

Stary 17.07.2008, 16:23
Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Tak jak komu wygodnie to uczciwość ocenia, chore zwyczaje i to w Państwie katolickim...
Poza tym ,że to głos ludu to za dużo powiedziane,jest to tylko taki głos według konwencji tego referendum .

Ja chyba zaczne robić tutaj taki porzadek jak jest robiony w transferowym, i za celowe idotyzmy bedą szły bany.

Pozostawiam wam to do przemyślenia.

ps.
Wyar odpowiem jak wróce.

szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.07.2008, 16:24
Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś była Beger, teraz prezydent Nowego Sącza Ryszard Nowak z PiS (może nie osobiście, ale jak tak można by nic o tym nie wiedział i nie reagował ... )

http://www.gover.pl/news/szczegoly/g...isow-przez-pis
powinnie wszystkie podpisy sprawdzać, a tych co sfałszowali to do pudła, przecież 60 głosów to aż 0,6% całości...

PS. czy ja muszę przypominać ze zwolennikiem PISu nie jestem?
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.07.2008, 16:27

jachting, od kiedy to zostałeś głosem ludu? I to do tego - irlandzkiego?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów