The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2008, 09:02
Wilku napisał(a):Wyświetl post
Sędzio, a dlaczego? - kamienica stoi - to oddać w całości.

Problem z głowy.

Kamienica zniszona podczas wojny, ale jest ziemia - to oddać.

Problem jak już coś wybudowano - wtedy rzeczywiście wyliczyć wartośc ziemi i z tego obliczyć rekompesate. Ale wówczas forsa na to powinna iść ze sprzedazy państwowego... no tak ale przecież Balcerek i ta cała reszta tak ją przeprowadzała że prawie nic się nie ostało, a pieniedzy z tego nie ma...

To mam propozycje - może jakaś komisje w sprawie prywatyzacji? I jak był jakiś przekret to konfiskata mienia, na rzecz reprywatyzacji? - nie jest to uczciwe? - a nie okradać nas poraz kolejny? - a i gdyby im zapowiedzieć że wyłacznie wtedy rekompesaty beda, to kto wie może naród prawniczy wspomógłby ta komisje, ba - może jest szansa na przychylność merdiów w tej sprawie.

Jak sadzisz - nie byłoby to uczciwsze?

Pytajnie do koga ta kamienica należy.

Tak w tej sytuacji byłby zysk - ale pod jednym warunkiem. Państwo wypłaca te 800 tys. , ale ją sprzedaje za 4 mln.
A nie z naszych pieniędzy wypłaca 800 tys., a kamienice dostaje za grosze ktos z różowej hołoty.

Dlaczego omijasz szerokim łukiem kilka rzeczy?

Polska już kilka razy płaciła odszkodowania. Np. w latach 60 z tzw, pozyczki zbożowej.

Co jesli nie ma spadkobierców? - a ktoś roi sobie aby uzyskać majątek tworząc prawo rasowe?

I kolejna cholernie ważna sprawa (szczególnie tyczy sie to ziem zachodnich). III Rzesza zabierała coś Żydom, obywatelom niemieckim - PRL przejął to jako mienie pomieckiemie (ostatni własciciel przed przejęciem to III Rzesza) - dlaczego my za to musimy płacić?

Tego aż tak wiele nie ma, aby szermowac tym jako głównym argumentem - urząd na urzedzie jest w tych budynkach (swoją dorge można byłoby pokasować trochę niepotrzebnych urzedów, czy zmiejszych ich rozmiary przy oddawaniu w naturze)

To ja mam pytanie - jak to jest że czesci udało się cos odzyskać, a inni potrzebują do tgeo specjalnej ustawy?

Nasze państwo się wzbogaciło? A może niektórzy sie na tym wzbogacili - a my za to po raz kolejny mamy zapłacić.

Jak dla mnie może być oddana w naturze - nie ma problemu. Z tym że zauważam, że w konsekwencji będzie to droższe dla Skarbu Państwa (a więc dla podatnika) rozwiązanie niż oddanie 20% jej wartości w pieniądzu.

Co do komisji rozliczenia prywatyzacji - jestem za, tyle że to nierealne. Widziałeś co się działo gdy PiS chciał postraszyć badaniem prywatyzacji banków? Rozmawiajmy o realnych scenariuszach, a nie o tym co słuszne. Słuszne byłoby odcięcie ręki każdemu złodziejowi. Także temu, który okradał poprzez "prywatyzację".

Zysk byłby również, gdyby ta kamienica warta 4 mln zł pozostała własnością państwa. Zresztą - co się stanie później z puktu widzenia właściciela i z punktu widzenia kwestii rekompensat nie jest istotne. Co właściciela któremu oddano (i tak tylko) 20% jego majątku interesuje, że ktoś później dzięki "znajomościom" kupi tą kamienicę za grosze? Chyba tylko szlag go może trafić i tyle. Na nic więcej nie ma wpływu.

Co do kwestii czemu omijam pewne kwestie - napisałem, że to jest zbyt skomplikowana sprawa żeby wszystko napisać w kilku zdaniach.

Tam gdzie właściciel dostał i przyjął jakąś formę odszkodowania, to oczywiście drugi raz nie może go dostać, jeżeli zostało wypłacone odszkodowanie (zaakceptowane), to wydaje się że szkoda została naprawiona i jej już nie ma.

Jeżeli ktoś nie ma spadkobierców, to oczywiście przepisy prawa mówią, że dziedziczy Skarb Państwa (a właściwie dziedziczył, bo teraz to samorząd dziedziczy). I tutaj nie ma żadnej zgody na jakiekolwiek "prawo rasowe". Jeśli ktoś takie rozwiązanie wprowadzi, to Trybunał Stanu.

Można powiedzieć że dlatego mamy za to płacić, że PRL jest tym samym wzbogacone majątkiem zagrabionym przez Rzeszę. To nie jest coś, co się należało PRLowi, że to była własność którą nabył prawidłowo. Jak ci się coś nienależy, to nie jest Twoje - i powinieneś oddać.

Co do pytania - jak to jest, że części udało się odzyskać a innym nie - to bardzo proste. Masz opłatę sądową 100 tys złotych i sąd cię z niej nie zwalnia.

Właściciela któremu odebrano majątek nie interesuje, kto dokładnie się na tym wzbogacił - czy "niektórzy" czy pańśtwo. To jest kwestia polityczna, kwestia rozliczeń, osądzenia winnych i odebrania im majątku. Natomiast to jest już problem państwa, a nie właściciela.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 16.07.2008, 09:30
Sędzia - sprwa jest bardziej skomplikowana - bo niby dlaczego jednemu farciarzowi udało sie odzyskać w 100% jego własność np. kamienicę - a drugi ma dostać 20% tylko dlatego, że nie miał tyle szczęścia?!

- to jest złamanie podstawowej zasady in paribus causis, paria iura i całkiem możliwe, ze jeżeli otworzymy ten wrzód w taki sposób to okaże się, że będziemy musieli oddać 100% w pieniądzu.

Staniemy się tak jak kraje postkolonialne są teraz dla dawnych imperiów - tak my staniemy się już zupełnym podnóżkiem imperium semickiego.

Następna sprawa to taka - że, nie wolno rozgraniczać rekompensat od winnych tego stanu rzeczy - niestety. Prawo nie jest jakimś bytem, bytem jest społeczeństwo - które ani dobrowolnie tego nie zrobiło (zabrało majątek) ani tego nie chciało (roszczenia proponuje do Roosevelta kierować)-

za popełnienie niegodziwosci i przestępstwa powinni odpowiadać winni - ich można wskazać. Na pewno nie jest nim społeczeństwo polskie - a do tego sprowadza się Twoja orientacja
Ostatnio edytowane przez sambo : 16.07.2008 o godz. 09:33.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 16.07.2008, 09:35
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie może być oddana w naturze - nie ma problemu. Z tym że zauważam, że w konsekwencji będzie to droższe dla Skarbu Państwa (a więc dla podatnika) rozwiązanie niż oddanie 20% jej wartości w pieniądzu.
Nic nie będzie droższe - bo nam podatknikom nic się nie daje, ani tym bardziej tutaj nie zabiera. Co najwyżej możesz napisać że nie będziemy mieli udziału w zyskach z paserki. A ściślej nie my tylko "rózowi".

Cytat:
Co do komisji rozliczenia prywatyzacji - jestem za, tyle że to nierealne. Widziałeś co się działo gdy PiS chciał postraszyć badaniem prywatyzacji banków? Rozmawiajmy o realnych scenariuszach, a nie o tym co słuszne. Słuszne byłoby odcięcie ręki każdemu złodziejowi. Także temu, który okradał poprzez "prywatyzację".
Wiem że co korzystne dla nas i naszego kraju, nigdy nie jest realne, bo uderza w zbyt wiele grup interesu.

Tyle że i ja o tym pomyślałem, umiejętnie napuścić jednych na drugich, zapowiedzieć co napisałem i tyle.
Tylko trzeba chcieć i umieć.
Myslisz że starozakonni mieliby dylematy, i interesowałyby ich ustalenie okragłego grata i jego skutki, gdyby chodziło o grubą forse?

Cytat:
Zysk byłby również, gdyby ta kamienica warta 4 mln zł pozostała własnością państwa.
Ja nie widze w tym zadnego zysku.

Cytat:
Co do kwestii czemu omijam pewne kwestie - napisałem, że to jest zbyt skomplikowana sprawa żeby wszystko napisać w kilku zdaniach.
Ale pomijasz dość kluczowe kwestie.

Bo w kwestii reprywatyzacji to my sie przecież zgadzamy. Rzecz w tym ze Ty dopuszczasz naszą zrzutę, i z tego co piszesz (albo dzięki temu co pomijasz) także na nieuprawnione żadania.

Cytat:
Tam gdzie właściciel dostał i przyjął jakąś formę odszkodowania, to oczywiście drugi raz nie może go dostać, jeżeli zostało wypłacone odszkodowanie (zaakceptowane), to wydaje się że szkoda została naprawiona i jej już nie ma.

Jeżeli ktoś nie ma spadkobierców, to oczywiście przepisy prawa mówią, że dziedziczy Skarb Państwa (a właściwie dziedziczył, bo teraz to samorząd dziedziczy). I tutaj nie ma żadnej zgody na jakiekolwiek "prawo rasowe". Jeśli ktoś takie rozwiązanie wprowadzi, to Trybunał Stanu.
Super.

Ale napisze jak Ty - to nierealne.

Cytat:
Można powiedzieć że dlatego mamy za to płacić, że PRL jest tym samym wzbogacone majątkiem zagrabionym przez Rzeszę. To nie jest coś, co się należało PRLowi, że to była własność którą nabył prawidłowo. Jak ci się coś nienależy, to nie jest Twoje - i powinieneś oddać.
Ziemie zachodnie - baj, baj...

Cytat:
Co do pytania - jak to jest, że części udało się odzyskać a innym nie - to bardzo proste. Masz opłatę sądową 100 tys złotych i sąd cię z niej nie zwalnia.
Możesz przybliżyc?

Cytat:
Właściciela któremu odebrano majątek nie interesuje, kto dokładnie się na tym wzbogacił - czy "niektórzy" czy pańśtwo. To jest kwestia polityczna, kwestia rozliczeń, osądzenia winnych i odebrania im majątku. Natomiast to jest już problem państwa, a nie właściciela.

To ja mu daje opcje albo go to zainteresuje, albo nic nie bedzie miał.

Ot, polityka - a gdzie grube pieniądze zawsze mamy do czynienia z polityką.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Wilku
lupus albus

Stary 16.07.2008, 09:42
sambo napisał(a):Wyświetl post
za popełnienie niegodziwosci i przestępstwa powinni odpowiadać winni - ich można wskazać. Na pewno nie jest nim społeczeństwo polskie - a do tego sprowadza się Twoja orientacja

Właśnie.

A to oznacza że od budżetu (naszych podatków) z daleka.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.07.2008, 11:15
Cytat:
No cóż chetnie poznam poglady Gowina na temat aborcji, związków zboczeńców i pglady CDU na te sprawy.
Dla Ciebie chadecja , to tylko aborcja i związki ,,zboczeńców" ? Dobrze jeżeli nie chcesz równać do ,,wyjątkowej" jak twierdzisz CSU , to możemy porównać podejście Gowina w tych sprawach do podejścia przedstawicieli Partido Popular wchodzących w skład EPP-ED . To też wyjątek ? To takich wyjątków można jeszcze kilka znaleźć . Wychodzisz z fałszywego założenia , że w instytucjach Unijnych obowiązuje jedna idea super-socjalizmu i mega lewactwa a to jest oczywista bzdura . Jak na każdej płaszczyźnie sporu politycznego(a już szczególnie w parlamencie) występuje tutaj konflikt różnych idei i wizji Unii . Inaczej widzą pewne sprawy liberałowie (ALDE) , chadecy i demokraci (EPP-ED) , socjaliści (ESP) itd . Wrzucanie wszystkiego do jednego worka jest śmieszne .

Cytat:
No to Ci powtarzam PeO póki co nie zamierza porwać się na nadanie przywilejów zboczeńcom, jak i na obecne prawo w sprawie mordowania niewinnych. Nie mówiąc o ich werbalnym liberalizmie.
Mówisz , że PO jest uważana przez zachodnich kręgów za zachowując odpowiednie proporcję ,,faszyzującą" partię . Proszę więc o jakieś słowa zachodniego chadeka potwierdzające to o czym piszesz .

Cytat:
A skąd to moje twierdzenie - chyba nie przypuszczasz że po powstaniu Jewropy bedzie potrzeba istnienia iluś tam róznorakich trybunałów?
Nie wiem co będzie po powstaniu jewropy bo nie wiem z czym to się je . EKPC podpisało dużo więcej krajów niż te które należą do Unii , więc tak czy siak likwidacji tego trybunału pewnie nie będzie . Tylko , że to jest obojętne w stosunku do naszej dyskusji . Popełniłeś błąd , przeprosiłeś . Amen

Cytat:
Zalesić? - a po co?
Przypadkiem po d**ie mają dostać państwa które mają sznase na wyższy rozwój (a w związku z tym potrzebują wiecej taniej energii) niż sterczała Stara Unia.
Z tego względu po dupie , że jesteśmy ,,lekko" do tyłu jeżeli chodzi o rozwój , ale nie z tego względu , że limity są nakładane tylko na nowe państwa członkowskie .... . Powinniśmy dostać jak największe możliwe ustępstwa (chociażby w stosunku do całej skali były by one nieiwielkie) a z drugiej strony pewien założony cel powinien zostać osiągnięty .

Cytat:
Piknię, ale o tym decydować którędy powinna przebiegac polska droga decydować mamy my.
Nasze prawo .
Jeżeli nasze prawo dało możliwości by zieloni mogli walczyć z przebiegiem tej trasy , to ja im tego przywileju ,,odbierać" nie zamierzam .

Cytat:
Mareq mam propozycje dla Ciebie, bo nic tak dobrze nie robi na trzeźwość własnych sadów jak stan własnego portfela.
Jak to wejdzie w życie - podwyżke cen energii związaną z tym haraczem będzie dało się wyliczyć, nieprawdaz?
Co Ty na to abyś jak fan tego raju i rozwiazań stamtąd płynacych, po prostu rekompensował mi opróznianie mojego portfela brzecząca gotówką?
Jak zwolennik UPR może nawet myśleć o tym by bezczelnie wkładać swoją rękę do czyjegoś portfela ?
Powinieneś się wstydzić oj barzdo wstydzić

Diobły z brukseli dały jeszcze 2mc złudnych nadziei zanim zaczną likwidować nasz przemysł od miejsca dla nas symbolicznego . Co za okrutniki

Prezydent przehandlował swoją męskość stanu , Klausa i Irlandię za fabrykę samochodów i ,,przychylne oko" dla Azerbejdżanu . Dzieje się oj dzieje się

Dowgielewicz będzie odpowiadał za przygotowanie naszej prezydencji w Unii . Dowgielewicz jest z Unią za pan brat od wielu lat , więc jest to według mnie bardzo dobry wybór . Przy okazji Wilku opowiedz mi jak to jego rodzice budowali komunizm ?

http://wyborcza.pl/1,91446,5458631,M...ezydencje.html

Cytat:
"Odpowiedzialny za integrację europejską to najmłodszy minister w liberalnym rządzie Donalda Tuska. W korytarzach brukselskich przewiduje się dla tego młodego euroentuzjasty karierę w pierwszym planie unijnych instytucji, stanowisko komisarza. To wywołuje uśmiech na jego twarzy, ale przyznaje, że +zawsze miał dużo szczęścia+" - pisze o Dowgielewiczu warszawska korespondentka "Liberation".

Przypomina jego początki u boku Bronisława Geremka i tytuł pracy magisterskiej: "Czy obywatelstwo UE jest możliwe?". Według "Liberation" dla Dowgielewicza nie ma co do tego wątpliwości - dowodzi tego zarówno jego zaangażowanie w sprawy europejskie, jak i dotychczasowa droga, w tym, od 2003 roku, praca w Brukseli w charakterze doradcy przewodniczącego Parlamentu Europejskiego Pata Coxa, a od 2004 roku stanowisko jednego z rzeczników prasowych Komisji Europejskiej i praca w gabinecie politycznym szwedzkiej komisarz Margot Wallstroem.

W Brukseli - pisze "Liberation" - Dowgielewicz podawany jest za przykład "nowej generacji tych młodych kadr ze wschodniej Europy, które doskonale znają tajemnice i mechanizmy rządzące UE".

"Europa to jego pasja i jego zawód" - mówi cytowany w dzienniku Bronisław Geremek
http://www.aol.pl/wiadomosci/story/Francja-Liberation-Dowgielewicz-w%C5%9Br%C3%B3d-36-talent%C3%B3w-UE/5417454/index.html
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.07.2008 o godz. 11:30.
Wilku
lupus albus

Stary 16.07.2008, 11:21
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Dla Ciebie chadecja , to tylko aborcja i związki ,,zboczeńców" ? Dobrze jeżeli nie chcesz równać do ,,wyjątkowej" jak twierdzisz CSU , to możemy porównać podejście Gowina w tych sprawach do podejścia przedstawicieli Partido Popular wchodzących w skład EPP-ED . To też wyjątek ? To takich wyjątków można jeszcze kilka znaleźć . Wychodzisz z fałszywego założenia , że w instytucjach Unijnych obowiązuje jedna idea super-socjalizmu i mega lewactwa a to jest oczywista bzdura . Jak na każdej płaszczyźnie sporu politycznego(a już szczególnie w parlamencie) występuje tutaj konflikt różnych idei i wizji Unii . Inaczej widzą pewne sprawy liberałowie (ALDE) , chadecy i demokraci (EPP-ED) , socjaliści (ESP) itd . Wrzucanie wszystkiego do jednego worka jest śmieszne .
Po pierwsze nazwanie kogoś kto aspiruje dzisiaj do miana prawicowca chadekiem dzisiaj to dla mnie obelga, i taką nieraz tutaj rzucałem w kierunku PiSu czy Kaczorów.

Po drugie - tak kładę na to nacisk, bo tu najlepeij widać jacy z nich chrześcijanie - bo jak rządzą Ci pseudoprawicowcy to jeszcze nigdy nie cofneli lewackiego 'postepu" a czasem byli jego promotorami.

Po trzecie mam w nosie jakies spory polityczne itp. podobny bełkot. Mnie interesuje real, i ich działanie. Tradycja przypisuje ich do prawicy, rzeczywistość pokazuje że tylko jedna z głów hydry pod nazwą demoliberalizm. A to że coś widzą - niech działają bo jakoś postep socjalizmu trwa w najlepsze, i zamiast myśleć o rozwoju (gospodarka głupcy) to się pańśtwo buduje.

Po czwarte w nikomu niepotrzebnych instytuacjach zawsze obowiązuje idea socjalizmu (tj. walczymy z problemami nieznanymi innym ustrojom) i nie ważne co napiszesz tak zawsze bedzie.

ps.
Reszt później, bo wychodze ale tego to Ci nie podaruję już.

Jak zwolennik UPR może nawet myśleć o tym by bezczelnie wkładać swoją rękę do czyjegoś portfela ?
Powinieneś się wstydzić oj barzdo wstydzić
Jaja sobie robisz?

To Ty uprawiasz propagande na rzecz tych złodziei, ale jak wspominam ze nie chce być okradany i żądam rekompesate od konkretnego propagandysty, to nagle włacza Ci sie płyta o sięganiu do cudzego portfela?

Zabolało?

Mnie mogą okraść dzięki takim ja Ty, ale jak chce to odzyskać, to już bezczelnie wkładam rekę do cudzego portflela?

Brawo!!
Ostatnio edytowane przez Wilku : 16.07.2008 o godz. 11:25.

cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.07.2008, 11:44
Komisja Europejska dała Polsce więcej czasu na uratowanie stoczni w Gdyni i Szczecinie. Dotychczasowe programy restrukturyzacyjne zakładów zostały przez Brukselę odrzucone. Na ich poprawę rząd ma czas do 12 września. Oficjalnie poinformowała o tym Komisja Europejska.

...

Programy przygotowane przez rząd i prywatnych inwestorów muszą spełniać surowe, unijne zasady. Chodzi o ograniczenie produkcji i gwarancje dotyczące długoterminowej rentowności stoczni, już bez dodatkowych dotacji z budżetu.
__________________________________________________ _______________________________

ograniczenie produkcji, gdzie indziej zwiekszenie, hmm, zaraz zaraz czy to nie gospodarka planowa, no chyba tak, a skad my ja znamy to tak apropo podobienstw WE do ZSRR

poza tym czemu "prywatna" firma, bo taka ma sie stac stocznia, nie moze produkowac tyle ile chce Czy aby nadal jest to prywatna firma

Kto zyska na tych debilnych ograniczeniach bo na pewno nie Polacy

Poza tym, skoro stocznia ma byc rentowna to co wtedy jesli sie okaze, ze ograniczenie produkcji do poziomu wymaganego przez eurodebili na rentownosc nie pozwoli Rozumiem, ze wtedy bedziemy miec kolejny problem "do rozwiazania", a kto go rozwiaze no jasne ze biurokraci co to nam przychylaja nieba na kazdym kroku, a my ich za to finansujemy, proste

I czemu liberalowie gospodarczy z PO tego nie rozumieja i przygotowuja inny plan To tak jak ktos sie dal nabrac na wolnorynkowosc Tuska i Chlebowskiego.
Eller
Banita

Od: 01.2008

Stary 16.07.2008, 13:15
cpc napisał(a):Wyświetl post

ograniczenie produkcji, gdzie indziej zwiekszenie, hmm, zaraz zaraz czy to nie gospodarka planowa, no chyba tak, a skad my ja znamy to tak apropo podobienstw WE do ZSRR

poza tym czemu "prywatna" firma, bo taka ma sie stac stocznia, nie moze produkowac tyle ile chce Czy aby nadal jest to prywatna firma

Kto zyska na tych debilnych ograniczeniach bo na pewno nie Polacy

Poza tym, skoro stocznia ma byc rentowna to co wtedy jesli sie okaze, ze ograniczenie produkcji do poziomu wymaganego przez eurodebili na rentownosc nie pozwoli Rozumiem, ze wtedy bedziemy miec kolejny problem "do rozwiazania", a kto go rozwiaze no jasne ze biurokraci co to nam przychylaja nieba na kazdym kroku, a my ich za to finansujemy, proste

I czemu liberalowie gospodarczy z PO tego nie rozumieja i przygotowuja inny plan To tak jak ktos sie dal nabrac na wolnorynkowosc Tuska i Chlebowskiego.
Konkluzja twojego biadolenia powinno byc zatem zamkniecie dzis stoczni?To by bylo lepsze nie ?
Nie wiem co bedzie za 3 miechy ale mam nadzieje ,ze jakos te sprawy odkreca ,zebym nie musil ogladac tych meczennikow ze stoczni w ktorych wpompowano ponoc 5 mld. dolarow ,a pracuje tam 10 tys ludzi ,czyli jak dobrze wychodzi przez 3 lata akzdy pacownik kosztowal budzet 500 000 doalrow
Mareq
Senior Member

Stary 16.07.2008, 13:32
Cytat:
a czasem byli jego promotorami.
chyba Najwyższym Czasem !
Zresztą ciekawy jestem co ty rozumiesz za ,,lewacki" postęp , bo pewnie wszystkie trendy społeczne od 1789 r . W takim przypadku możemy przyjąć , że czasem byli jego promotarami .

Cytat:
Po pierwsze nazwanie kogoś kto aspiruje dzisiaj do miana prawicowca chadekiem dzisiaj to dla mnie obelga, i taką nieraz tutaj rzucałem w kierunku PiSu czy Kaczorów.
Na pewno może aspirować do bycia człowiekiem prawicy w gigantycznie większym stopniu niż Wojtek.O
Natomiast ty ich stawiasz w tym samym szeregu , co też jest obelgą dla nich

Cytat:
To Ty uprawiasz propagande na rzecz tych złodziei, ale jak wspominam ze nie chce być okradany i żądam rekompesate od konkretnego propagandysty, to nagle włacza Ci sie płyta o sięganiu do cudzego portfela
po prostu szydzę z waszych haseł . Jeżeli myślałeś , że napisałem to na poważnie , to współczuję .

Cytat:
Mnie mogą okraść dzięki takim ja Ty, ale jak chce to odzyskać, to już bezczelnie wkładam rekę do cudzego portflela?
Masz tutaj jedną z rekompensat za to , że Cię bezczelnie okradają .

Cytat:
Jak pokazują dane udostępnione dzisiaj przez Komisję Europejską, średni koszt 2,5 mld wiadomości tekstowych (SMS) wysyłanych każdego roku przez klientów korzystających z roamingu w UE jest dziesięciokrotnie wyższy niż w przypadku SMS-ów krajowych. Według danych Europejskiej Grupy Regulatorów (ang. European Regulators Group, ERG), średnia cena wysłania SMS-a w roamingu w UE wyniosła w okresie między październikiem 2007 r. a marcem 2008 r. 0,29 EUR, ale może ona dochodzić nawet do 0,80 EUR, tak jak w przypadku podróżnych z Belgii. Apele kierowane do branży, wzywające do samoregulacji i dobrowolnych obniżek opłat roamingowych za wiadomości tekstowe, nie odniosły skutku. Komisja rozpocznie zatem prace nad środkami, które zapewnią konsumentom możliwość korzystania z prawdziwie jednolitego rynku usług w zakresie komórkowych wiadomości tekstowych. Komisja zamierza również położyć kres „szokująco wysokim rachunkom”, jakie zdarzają się klientom korzystającym z połączeń komórkowych do surfowania po internecie. Komisja mogłaby zaproponować nowe środki Parlamentowi Europejskiemu i Radzie wczesną jesienią.
Co do stoczni , to premier Tusk będzie miał okazję do pierwszego cudu , bo jeżeli czegoś się nie zrobiło przez taki szmat czasu , to się tego nie zrobi w ciągu dwóch miesięcy . Jednak życzę powodzenia.

Cytat:
63 procent Polaków negatywnie ocenia pracę Lecha Kaczyńskiego jako prezydenta –wynika z najnowszego sondażu CBOS. To więcej o 6 punktów procentowych aniżeli miesiąc temu. Dobre zdanie na temat prezydenta ma 25 procent Polaków. Są to najgorsze oceny działalności Lecha Kaczyńskiego od początku jego kadencj
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.07.2008 o godz. 13:35.
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.07.2008, 13:59
Masz tutaj jedną z rekompensat za to , że Cię bezczelnie okradają .
Średnia cena SMS w roamingu = 0,29 Euro x 2,5 mld SMS : 497 mln mieszkańców UE = 14,97 Euro rocznie. Niech żyje nam Komisja Europejska

To nie ma nic wspolnego z liberalizmem, tylko jest likwidacją pozostalych drobnych już barier między krajami UE.

Cytat:
63 procent Polaków negatywnie ocenia pracę Lecha Kaczyńskiego jako prezydenta –wynika z najnowszego sondażu CBOS. To więcej o 6 punktów procentowych aniżeli miesiąc temu. Dobre zdanie na temat prezydenta ma 25 procent Polaków. Są to najgorsze oceny działalności Lecha Kaczyńskiego od początku jego kadencj
Tak, a Platformę popiera 55%, chyba najwięcej w historii. To są te cuda?
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 16.07.2008 o godz. 14:10.
Mareq
Senior Member

Stary 16.07.2008, 15:05
Cytat:
A jesli według Ciebie UE nie ogranicza wolności, także gospodarczej, to już nie moja wina jesli masz problemy z percepcją rzeczywistości.
I już za poglądy powoli wsadzają - pastor w Szwecji, Irving w Austrii..
Irving został skazany na podstawie prawa austriackiego (co ta sprawa ma w ogóle z Unią wspólnego ? ) a skoro jesteś takim wielkim obrońcą suwerenności , to WARA od austriackiego kodeksu karnego .
Jeżeli chodzi o poglądy , to równie gorąco protestujesz w stosunku do art 132a k.k ?
Bo czym innym jak nie pomówieniem(do tego wyjątkowo obrzydliwym) historii jest tzw ,,kłamstwo oświęcimskie" ?

Co do pastora ,to jest on niewinny na mocy wyroku SN , więc w czym problem ?
Kolejne niecelne uderzenie i szukanie konfliktu którego nie ma .

Cytat:
Tak, a Platformę popiera 55%, chyba najwięcej w historii. To są te cuda?
Nie cuda . To tylko wyniki sondażowe o których PiS przez okres swoich rządów mógł tylko pomarzyć.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.07.2008 o godz. 15:44.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.07.2008, 15:45
cpc napisał(a):Wyświetl post
to tak apropo podobienstw WE do ZSRR
Wiecej podobienstw zobaczysz jadac do bylego zsrr(polecam Bialorus) i podrozujac po komunistycznej europie zachodniej.
Na pierwszy rzut oka widac ze komunistyczna demokracja, czyli UE , chyli sie ku upadkowi
94 - Allah Akbar!!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 16.07.2008, 15:58
Mareczku radykalizujesz się okropnie muszę powiedzieć.

Prezydent przehandlował swoją męskość stanu , Klausa i Irlandię za fabrykę samochodów i ,,przychylne oko" dla Azerbejdżanu . Dzieje się oj dzieje się
tu wychodzi Ci niestety szumiący wąs młokosa

Bo widzisz Mareczku - ja jako wróg UE mogę stwierdzić jedno- Kaczor to zwyczajny farbowany lis i guzki mnie obchodzą jego gierki.

Natomiast Ty facet - w tej sytuacji jesteś zwyczajnym partyjniakiem - dlaczego?

Bo kto jak nie Ty grzmiał, że Kaczor jest taki i owaki a TL to zbawienie dla Polski nczym ten Mesyjasz co go wyczekują jeszcze w Judei

a to co? A tu Kaczor nie posłuchał takich cudaków jak Ty - tylko przehandlował to i owo - jednym słowem nauczył Cię uprawiania polityki międzynarodowej - która nie polega na tym, żeby ktos był usmiecniety i zadowolony a ta cała Twoja "Europa" nie patrzyła i nie czekała - polityka miedzynarodowa to cos za coś. Choćby miano handlować puklem włosów - to i tak jeśli da się tym - ugrać cokolwiek to powinno sie to zrobić.

Ja powiem - przehandlował mnie i moją przyszłość - niestety nie masz nadziei w Polszcze na prawdziwych mężów stanu

Ty natomiast Mareczku powinieneś albo powiedzieć brawo prezydent albo powiedzieć - ooo jaki żydek - handlować potrafi i stworzył cos z niczego.

U Ciebie jest zwyczajne walenie w bęben.

Nie podpisze źle, podpisze za coś tam źle.

Najlepiej dla Mareczka byłoby gdyby podpisał i nic nie wyhandlował - wiadomo "Europa" wtedy by się z nas nie śmiała - a tak był ubaw

do zabawek chłopie
Ostatnio edytowane przez sambo : 16.07.2008 o godz. 16:03.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 16.07.2008, 16:19
Wilku napisał(a):Wyświetl post
(...)Boomcha, o tej szui Schnepfie nigdy na za wiele.(...)
Może to on jest faktycznie Ministrem SZ od lat.
Sprawa rekompensat jest zbyt skomplikowana, żeby tak ją w kilku zdaniach się zajmować.(...)
Wcale nie. Jest bardzo prosta - tam gdzie ten majątek jest własnością państwa i są spadkobiercy lub właściciele - tam trzeba oddać. Zanim to się zrobi należy uregulować sytuację majątkową Polaków nie mających tytułów własności a mieszkających na ziemiach odzyskanych od wojny.
Co do kwestii narodowości, to tutaj jest oczywiste, że innego zapisu być nie może - byłoby to w oczywisty sposób sprzeczne z Konstytucją.(...)
Jasne, ale skoro stawia się granice w projekcie wypłaty rekompensat, że dostanę je tylko ci co utracili majątek w latach 40ileś-60ileś to dlaczego tak samo mają być traktowani Polacy, których majątek PRL znacjonalizowała a zostali w Polsce i ci co z Polski wyjechali kilkadziesiąt lat temu. Mają inne obywatelstwa, pracowali, płącili podatki w innym państwie i "Polakami" sa od trzech miesięcy?
I powtarzam raz jeszcze - zwrot w naturze będzie 5 razy bardziej kosztował Skarb Państwa niż zwrot w pieniądzu przy założeniu 20% wysokości rekompensat. (...)
Tego nikt nie wie. Skąd masz te szacunki?
Jak dojdzie do zwrotu budynków w których mieszczą się instytucje państwowe, to nowe budynki dla tych instytucji i tak będzie trzeba nabyć, więc to nie jest tak, że zwrot w naturze nie będzie podatnika kosztował.(...)
Może tak, może nie - nie wiadomo. To sa promile kwoty szacowanej na 75 miliardów PLN.
A logika jest taka, dlaczego mamy płacić za zwrot - bo PRL przejęło cały majątek o którym mowa, PRL nim dysponowało (nie ważne z jakim skutkiem), znaczna część tego majątku była we własności PRLu, i Polska (3RP) przejęła cały ten majątek w 89 roku. Skoro tak, to jest obecnie państwo polskie nadal wzbogacone tym majątkiem zagrabionym. I oddanie tego majątku nie jest "płaceniem" dodatkowym, tylko zwrotem tego, co się nie należy. Jak dla mnie zwrot tego co się nie należy, jest zasadniczo słuszny.
Ale to nie jest zwrot zagrabionego majątku a wypłata jakich uznaniowych rekompensat z cudzej kieszeni. Zwrot może być tylko w naturze a ewentualne odszkodowania powinny być dla tych, którzy od dziesiątek lat tu żyli, pracowali i płacili podatki. Do tego inwestowali w ziemie czy budynki. Jak w TEJ sprawie: Niemka Agnes Trawny nagle zapalała miłością do Polski (po 60 latach) i chce zwrotu majątku. I go dostanie. Losem polskiej rodziny w Polsce nikt się nie zajmie, bo gubernator Tüsk gra w piłe.

"(...)Klub PiS przygotował projekt rezolucji Sejmu wzywającej rząd do "niezwłocznego podjęcia działań mających ochronić Polaków" przed nieuzasadnionymi niemieckimi roszczeniami. (...)" - bo polskie państwo - jeśli jest polskie - ma psi obowiązek najpierw zadbać o Polaków. Nie "obywateli" od trzech miesięcy jak ileś tysięcy Żydów, nie o Niemców, którzy nawet nie wiedzieli że tu mają jakiś majątek. O Polaków. Sprawa jest bardzo prosta.

Poza tym - kto wypłaci Polakom "rekompensaty" za majątek pozostawiony na wschodzie? A za majątek rozkradziony lub zniszczony przez Niemców i Sowietów?

Zmiany terytorium Polski:
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 16.07.2008 o godz. 16:31.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 16.07.2008, 16:24
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Wiecej podobienstw zobaczysz jadac do bylego zsrr(polecam Bialorus) i podrozujac po komunistycznej europie zachodniej.
Na pierwszy rzut oka widac ze komunistyczna demokracja, czyli UE , chyli sie ku upadkowi
Słabiutkie porównanie, dobre dpo palnięcia "w towarzystwie" gdy i tak nikt nie będzie się zagłebiał w szczegóły, tylko z usmiechem się łyknie piwka.

ZSRR upadla z powodu braku krwiobiegu gospodarczego. Kraje Wspolnoty Europejskiej ten krwiobieg mają, więc z powodu nędzy tak szybko nie runą jak Związek Radziecki. Z tym że kraje UE swej potęgi nie zawdzięczają wspólnotowym dotacjom. To jest wynik zewnętrznego planu Marshalla i wolnego rynku. To ostatnie pojęcie w UE ma coraz węższy zakres. Dąży się do regulacji, olimitowania doslownie wszystkiego.

I nie ma co tego wolnorynkowego, konkurencyjnego dorobku psuć tworzeniem wielkej wszechwladnej organizacji na wzór ZSRR, do której mamy iść ślepo bo podobno mają tam wszystko lepsze, niezaściankowe. Co tam że będzie dominacja jednego-dwoch panstw (jak Rosja w ZSRR).

Bo to bynajmniej nie na tym Europa zbudowała swą potęgę.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 16.07.2008 o godz. 17:18.
Eller
Banita

Stary 16.07.2008, 16:28
Naprawde wzruszajaca jest pani posel z PISu ,ktora czule obejmuje juz wszedzie szukajacej sprawiedliwosci kobiete..Nie ma to jak proba zbijania kapitału politycznego na krzywdzie ,ktorej sie samemu nie zapobiegło..
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2008, 16:36
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post

ZSRR upadla z powodu braku krwiobiegu gospodarczego. Kraje Wspolnoty Europejskiej ten krwiobieg mają, więc kraje UE z powodu nędzy tak szybko nie runą jak Związek Radziecki. Z tym że kraje UE swej potęgi nie zawdzięczają wspólnotowym dotacjom. To jest wynik zewnętrznego planu Marshalla i wolnego rynku.
Nie wiem co rozumiesz przez brak krwioobiegu - po prostu padli przez utopijny system, a maja wrecz nieproawdopodobne bogactwa naturalne , powinni byc przed USA -gdzie z tym zawsze bylo gorzej.
Jednak wszystko zostalo zmarnowane, co zreszta w naszych nowozytnych dziejach okazalo sie dla nas blogoslawienstwem, i defacto spowodowalo odzyskanie niepodleglosci

Jasne ze UE zawdziecza swoja pozycje wolnemu rynkowi ,tyle ze teraz generalnym problemem dla nich nie jak sie bardziej bogacic, tylko jak utrzymac to co sie ma.
UE czerpala gorzysci glownie wlasnie ze slabosci konkurentow(caly blok wschodni + tubylcze kraje)

Teraz juz tak latwo nie jest musza szukac innych mozliwosci.Stad, tak mysle, zdecydowanie wieksze wplywy panstwa na wolny rynek , w wielu aspektach.

Czy to dobry krok , czy dlugofalowo sie powiedzie, tego ja nie wiem bo zadnym ekspertem do tego nie jestem ,jednak jestem jak najdalej od prostego porownania
UE-wspolczesna komuna.I tylko temu sie przeciwstawiam.
94 - Allah Akbar!!
Boomcha
Senior Member

Stary 16.07.2008, 16:39
Eller napisał(a):Wyświetl post
Naprawde wzruszajaca jest pani posel z PISu ,ktora czule obejmuje juz wszedzie szukajacej sprawiedliwosci kobiete..Nie ma to jak proba zbijania kapitału politycznego na krzywdzie ,ktorej sie samemu nie zapobiegło..
A znasz sprawę? Nie znasz, więc morda w kubeł. Oprócz PiS i tej posłanki NIKT się tymi ludźmi nie zajmuje. Polakami w Polsce. Herr Tüsk ma mecze.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 17.07.2008 o godz. 00:07.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.07.2008, 16:40
POstkomuna jak feniks z popiołów:
Cytat:
PO-SLD - stanowiska za współpracę?

Po jednym stanowisku w zarządzie TVP i Krajowej Radzie Radiofonii i Telewizji oraz odsunięcie od prac nad ustawą medialną Iwony Śledzińskiej-Katarasińskiej - takie propozycje mają dla SLD liderzy Platformy Obywatelskiej. Według informacji Radia Zet wszystko to za odrzucenie weta prezydenta do ustawy medialnej.
PO chciałaby przeprowadzić głosowanie nad prezydenckim wetem do ustawy medialnej jeszcze przed wakacyjna przerwą w pracach parlamentu, w przyszłym tygodniu.

Odrzucenie weta oznaczałoby, że ustawa mogłaby wejść w życie jeszcze w sierpniu. Wtedy na pierwszym posiedzeniu Sejmu po wakacjach można by wybrać nową Krajową Radę Radiofonii i Telewizji, a ta jeszcze we wrześniu odwołałaby zarząd TVP z Andrzejem Urbańskim na czele - informuje Radio Zet. Realizacje tych planów jest możliwa tylko przy współpracy PO z SLD podczas głosowania.

Według informatora Radia Zet politycy Platformy oficjalnie zapowiedzą w przyszłym tygodniu, że po wejściu w życie ustawy medialnej zostanie ona szybko znowelizowana. Wykreślone zostaną z niej kontrowersyjne zapisy dotyczące Ministra Skarbu i Urzędu Komunikacji Elektronicznej, które w obecnie istniejącym zapisie odbierają KRRiT jej najważniejsze kompetencje.

"Negocjacje ws. weta trwają"

Projekty medialne klubu Lewicy trafią pod obrady Sejmu; negocjacje w sprawie odrzucenia weta prezydenta do nowelizacji ustawy o rtv autorstwa PO będą trwały - powiedział szef klubu Platformy Zbigniew Chlebowski po spotkaniu z liderem SLD Grzegorzem Napieralskim.

Oczekiwaniom tym naprzeciw wychodzi marszałek Bronisław Komorowski, który zapowiedział, że skieruje oba projekty Lewicy pod obrady Sejmu.

Pytany, czy wchodzi w grę przełożenie głosowania w sprawie prezydenckiego weta na wrzesień, Chlebowski powiedział, że na razie rozmowy trwają i nie jest rozważane przełożenie głosowania na czas powakacyjny.

Dopytywany o ewentualność odwołania Iwony Śledzińskiej- Katarasińskiej z funkcji przewodniczącej komisji kultury i środków przekazu, Chlebowski odpowiedział, że "taki warunek nie wchodzi w rachubę". - Pani poseł Śledzińska-Katarasińska jest dobrą przewodniczącą komisji kultury. Nie widzę możliwości zmian na tej funkcji - ocenił.

Spotkanie Komorowskiego z Napieralskim

Szef SLD Grzegorz Napieralski spotkał się z marszałkiem sejmu Bronisławem Komorowskim.

Jak podkreślił Napieralski, po spotkaniu z Komorowskim jest bardziej przekonany, że PO też myśli o tym, by media publiczne były mocne, silne i rozwijały się, "by ład medialny był zachowany".

Napieralski zaznaczył, że klub Lewicy ma dwa projekty ustaw medialnych, o których rozmawiał z Komorowskim, aby one jak najszybciej trafiły pod obrady Sejmu.

- To była bardzo dobra rozmowa – oświadczył w Sejmie Grzegorz Napieralski. - Nie rozmawialiśmy na temat weta prezydenta, lecz o projektach ustaw dotyczących telewizji publicznej – stwierdził Napieralski.

- Zmiana ustawy medialnej zlikwiduje pro-PiS- owski przechył w mediach publicznych – ocenił wcześniej, podczas konferencji w Sejmie, marszałek Bronisław Komorowski.

- Dzięki nowej ustawie medialnej media publiczne funkcjonowałyby sprawniej i wreszcie wypełniały swa publiczna misję – podkreślił Komorowski.

Komorowski nie rozmawiał z dziennikarzami po spotkaniu z Napieralskim. Przed spotkaniem mówił, że zawsze był zwolennikiem zawarcia porozumienia przed przystąpieniem do prac nad nowelą ustawy medialnej.

Dwie ustawy medialne według SLD

Klub Lewicy chce, aby projekty ustaw medialnych autorstwa tego klubu trafiły jak najszybciej pod obrady Sejmu - powiedział szef SLD.

Radio Zet informuje, że PO poprze zgłoszone przez SLD dwie ustawy medialne.

Jeden z projektów Lewicy zakłada, że jeśli Sejm i Senat odrzuciłyby roczne sprawozdanie KRRiT, wówczas wygasłaby kadencja Rady (obecnie, do zakończenia kadencji KRRiT potrzebna jest jeszcze krytyczna ocena sprawozdania ze strony prezydenta).

Drugi z projektów przewiduje możliwość odliczenia abonamentu rtv od podatku, a także wprowadzenie do publicznego radia i telewizji licencji programowej. Przyznawana na cztery lata licencja określałaby kształt misji w TVP i Polskim Radiu.

Awantura o ustawę

Przyjęta w marcu przez Sejm, z inicjatywy PO, nowelizacja ustawy o radiofonii i telewizji zmienia m.in. zasady wyboru członków Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, rad nadzorczych oraz zarządów mediów publicznych. Zaproponowane przez koalicję PO-PSL zmiany zawetował w połowie maja prezydent Lech Kaczyński.

Do odrzucenia weta w Sejmie potrzeba większości trzech piątych głosów. Ponieważ koalicja PO-PSL takiej większości nie ma, potrzebuje poparcia posłów Lewicy.

Politycy SLD wielokrotnie podkreślali, że nie zgadzają się z zapisami noweli ustawy o rtv. Ich największy sprzeciw budzi przekazanie części istotnych kompetencji KRRiT do Urzędu Komunikacji Elektronicznej. Chodzi m.in. o przyznawanie koncesji i kontrolowanie nadawców.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 16.07.2008, 16:41
Jasne ze UE zawdziecza swoja pozycje wolnemu rynkowi ,tyle ze teraz generalnym problemem dla nich nie jak sie bardziej bogacic, tylko jak utrzymac to co sie ma.
Nie "UE zawdzięcza swą pozycję" ale poszczególne kraje, których rządy dziś chcą utworzenia UE. To jest znaczna różnica.

Jakby biurokraci nie tworzyli coraz to nowych podatkówi regulacji to by nie mieli problemu jak utrzymać to co się ma, ale jak się dalej bogacić.

Cytat:
UE czerpala gorzysci glownie wlasnie ze slabosci konkurentow(caly blok wschodni + tubylcze kraje)
W tym wzgledzie optyka wobec bloku wschodniego sie nie zmienila.

Cytat:
Teraz juz tak latwo nie jest musza szukac innych mozliwosci.Stad, tak mysle, zdecydowanie wieksze wplywy panstwa na wolny rynek , w wielu aspektach.

Czy to dobry krok , czy dlugofalowo sie powiedzie, tego ja nie wiem bo zadnym ekspertem do tego nie jestem ,jednak jestem jak najdalej od prostego porownania
UE-wspolczesna komuna.I tylko temu sie przeciwstawiam.
Ty myśląc "komuna" pewnie widzisz biedne upadajace kraje ZSRR i milicjantów w śmiesznych czapkach.

Ja widzę polityków i urzędników chcących wszystko uregulować, po to by mieli więcej zajęć. Widzę niesuwerenne narody tak jak narody byly niesuwerenne w ZSRR. Jest to komuna jako przeciwieństwo suwerenności i wolnego rynku.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 16.07.2008 o godz. 16:47.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2008, 16:43
Oj ,to juz Gwiazdzisty zapomniales o Leppero-Piso komunie? a z 'ostatnich dni' rekomendacji Gadzinoskiego do TVP?napsizesz kto byl za czy mam Ci pomoc?

A co do tematu to cel uswieca srodki ,chca wyczyscic TVP , musza sie dogadac , choc nie wydaje mi sie by tak bylo.
W PO jest za duze cisnienie anty ,zeby generalnie sie z lewica w niczym waznym nie babrac.
Gdzie oczywiscie jestem za ale to tylko z racji politycznych przekonan bo tak na prawde to jeden ch czy TV bedzie Pisowska czy PO-LSD-owska.

Nie "UE zawdzięcza swą pozycję" ale poszczególne kraje, których rządy dziś chcą utworzenia UE. To jest znaczna różnica.
racja to byl tylko taki skrot myslowy a roznica jest.

Ja widzę polityków i urzędników chcących wszystko uregulować, po to by mieli więcej zajęć. Jest to komuna jako przeciwieństwo wolnego rynku.
Z tym tez sie zgadzam ,nie wiem natomiast na ile to co sie teraz dzieje, zagrozi tak pojedynczym krajom ,jak i calej strukturze UE ale to sie przekonamy bo to jest jak z polityka w naszym klubie - mozna krytykowac ale zmiany nie bedzie wiec przyszlosc pokaze.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.07.2008 o godz. 16:54.
94 - Allah Akbar!!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.07.2008, 17:11
Cytat:
Oj ,to juz Gwiazdzisty zapomniales o Leppero-Piso komunie? a z 'ostatnich dni' rekomendacji Gadzinoskiego do TVP?napsizesz kto byl za czy mam Ci pomoc?
Komuna jest jedna. Jej kontynuacja jest SLD z Napierniczakiem w roli głownej. I możesz sobie darować inne pomysły swojej chorej fantazji.
Akurat PO we wszystkich dziedzinach opiera się na tej prawdziwej komunie i ludziach z niej się wywodzących./ Trzeba było wczoraj oglądać "Misję Specjalną" jak głupio się tłumaczyli Klich i Komorowski gdy pytano dlaczego mianowali na wysokie stanowiska ludzi szkolonycch w Moskwie i którzy nie przeszli weryfikacji. Bardzo nerowowo dziobem kłapał Komorowski, aż żałośnie przy tym wygladał jak kręcił i nie odpowiadał na pytania. Klich typowy laik rzucony do Ministerstwa Obrony kompletnie nie mógł wytłumaczyć akcji zaboru akt Komisji Weryfikacyjnej po wtargnmięciu do obiektów prezydenta RP. Mam nadzieję że kiedyś za to działanie te błazny odpowiedzą przed Trybunałem Stanu.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 16.07.2008, 17:14

racja to byl tylko taki skrot myslowy a roznica jest.

Warto na to zwracać uwagę, bo niedlugo ludzie będą myśleć że wszystko co fajne mamy dzięki Unii Europejskiej.

Cytat:
Z tym tez sie zgadzam ,nie wiem natomiast na ile to co sie teraz dzieje, zagrozi tak pojedynczym krajom ,jak i calej strukturze UE ale to sie przekonamy bo to jest jak z polityka w naszym klubie - mozna krytykowac ale zmiany nie bedzie wiec przyszlosc pokaze.
O tym jak już się traktuje ludzi, świadczy chęć niemalże siłowego wprowadzenia traktatu. Ja glosowalem za wstąpieniem do UE, ale wtedy nikt nie myslal o traktacie, i czuję się oszukany. No, chyba że pytanie referendalne bylo podchwytliwe, bo brzmialo "czy chcesz wstąpienia Polski do UE" a przecież UE jeszcze i teraz nie ma, dopiero traktat ją utworzy, a wiec zaakceptowalem nieistniejący jeszcze traktat in blanco czy też awansem. A że nieznajomośc prawa szkodzi więc moge mieć sam do siebie pretensje ;-)
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 16.07.2008 o godz. 17:28.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2008, 17:20
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Akurat PO we wszystkich dziedzinach opiera się na tej prawdziwej komunie i ludziach z niej się wywodzących.
Na tym koncze dyskusje bo jeszcze sie nie zdazylo bys na cokolwiek odpowiedzial a pytanie zadane Ci(zreszta nie jedno) pozostaje aktualne.
94 - Allah Akbar!!
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 16.07.2008, 17:39
CZekam na ruch ze strony moderatorow
Ta twoja posłanka to tylko duzo o tym gadała , jak przyszlo do konkretnej roboty to nie bylo komu robic .Jezdzili tylko w czasie kampanii wyborczej z Giertychem na Mazury i mowili jak im zalezy.. Pani poslanko pisac ustawe ,a nie organizaowac konferencje prasowe !
Wypadaloby jednak, skoro wypowiadasz się na jakiś temat, choć w minimalnym stopniu go zgłębić.

"[...] Andrzejewski podkreślił, że pod koniec czerwca Senat nie poparł inicjatywy ustawodawczej, autorstwa PiS, która miała regulować kwestie własnościowe na tzw. ziemiach odzyskanych[...]

A na dokładkę jeszcze bezczelny komentarz do tej sprawy "twojego posła" a zarazem wicemarszałka Sejmu
"[...] wywody ludzi, którzy na skutek swojego własnego niedołęstwa i gapiostwa mówią, że to Niemcy przychodzą i ich wyrzucają, jest brednią [...]"
Tak mi się wydaje, że Ci Ludzie właśnie dlatego płacą podatki, aby o ich interesy dbali Ich przedstawiciele zarówno w Parlamencie, jak i we wszelkiego rodzaju urzędach publicznych. To właśnie chyba dlatego płacimy podatki, aby każdy z Nas nie musiał być prawnikiem, policjantem, lekarzem itp. w jednym.

Całość artykułu http://fakty.interia.pl/polska/news/...rzelac,1147068,

Kiedy PiS dążył w polityce zagranicznej by wymóc na władzach niemieckich, aby ewentualne roszczenia obywateli niemieckich zostały jednoznacznie przejęte przez rząd Niemiec, PO wtórowała niemieckim massmediom w komentarzach o antyniemickim nastawieniu Kaczyńskich i PiSu itp. bredniach.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 16.07.2008 o godz. 18:17.
Eller
Banita

Stary 16.07.2008, 17:44
Poseł Andrzejewski ? Pierwszy raz o nim slysze..no ale nie bede z tym polemizowal.
Odnosze sie tylko do zachowania tej poslanki na konferencji prasowej ,ktora przy pomocy "kozła ofiarnego" targa dzis szaty , a miala przez 2 lata wiekszosc w Sejmie zeby to zrobic.
Boomcha
Senior Member

Stary 16.07.2008, 17:57
Poseł Andrzejewski ? Pierwszy raz o nim slysze..no ale nie bede z tym polemizowal.
Odnosze sie tylko do zachowania tej poslanki na konferencji prasowej ,ktora przy pomocy "kozła ofiarnego" targa dzis szaty , a miala przez 2 lata wiekszosc w Sejmie zeby to zrobic.
1. Google.pl 2. "Powiernictwo Polskie" 3. "(...)Kiedy premier Jarosław Kaczyński odwiedził kilka tygodni temu miejscowość Narty w województwie warmińsko-mazurskim (za grunty w tej właśnie wsi Trawny domagała się odszkodowania), obiecał chronić polskich obywateli przed podobnymi roszczeniami. - Przygotowana ustawa rządowa, dotycząca m.in. ochrony obywateli polskich przed wywłaszczeniami, została niedawno zaakceptowana przez Senat i wpłynęła do Sejmu. Ubolewam tylko, że prace nad nią zakłóci samorozwiązanie parlamentu. Nasza ustawa jest znacznie szersza, nie tylko porządkuje księgi wieczyste, ale także zmusza niejako organy państwowe do interwencji i rozpatrywania tych spraw pod kątem zasiedzenia oraz innych rozwiązań korzystnych dla Skarbu Państwa, a tym samym dla obywateli - twierdzi senator Arciszewska.(...)"

O samorozwiązaniu sejmu, przyczynach i okolicznościach to sam chyba potrafisz poszukać - jeśłi ich nie znasz. Pytanie mogę odwrócić - dlaczego Herr Tüsk, tej już gotowej ustawy nie przegłosował w Sejmie? Ma czas na piłkę co tydzień a na to nie? Na miejscu CBA zgarnąłbym którejś niedzieli tych wszystkich "piłkarzy".
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 16.07.2008 o godz. 18:06.
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.07.2008, 20:22
Oj Kwachu,Kwachu,co ty znów kombinujesz...
Kwaśniewski za niemiecko-rosyjskim paktem gazowym
http://www.dziennik.pl/polityka/arti...m_gazowym.html
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Mareq
Senior Member

Stary 16.07.2008, 20:27
Cytat:
tu wychodzi Ci niestety szumiący wąs młokosa

Bo widzisz Mareczku - ja jako wróg UE mogę stwierdzić jedno- Kaczor to zwyczajny farbowany lis i guzki mnie obchodzą jego gierki.

Natomiast Ty facet - w tej sytuacji jesteś zwyczajnym partyjniakiem - dlaczego?

Bo kto jak nie Ty grzmiał, że Kaczor jest taki i owaki a TL to zbawienie dla Polski nczym ten Mesyjasz co go wyczekują jeszcze w Judei

a to co? A tu Kaczor nie posłuchał takich cudaków jak Ty - tylko przehandlował to i owo - jednym słowem nauczył Cię uprawiania polityki międzynarodowej - która nie polega na tym, żeby ktos był usmiecniety i zadowolony a ta cała Twoja "Europa" nie patrzyła i nie czekała - polityka miedzynarodowa to cos za coś. Choćby miano handlować puklem włosów - to i tak jeśli da się tym - ugrać cokolwiek to powinno sie to zrobić.

Ja powiem - przehandlował mnie i moją przyszłość - niestety nie masz nadziei w Polszcze na prawdziwych mężów stanu

Ty natomiast Mareczku powinieneś albo powiedzieć brawo prezydent albo powiedzieć - ooo jaki żydek - handlować potrafi i stworzył cos z niczego.

U Ciebie jest zwyczajne walenie w bęben.

Nie podpisze źle, podpisze za coś tam źle.

Najlepiej dla Mareczka byłoby gdyby podpisał i nic nie wyhandlował - wiadomo "Europa" wtedy by się z nas nie śmiała - a tak był ubaw

do zabawek chłopie
Wyluzuj .
Śmieje się z tego , że niektórzy na forum ,,podejrzewali" go o to , że wstał pewnego dnia i przypomniał sobie iż jest mężem stanu (o ile nie ratyfikowanie traktatu ma coś z tym wspólnego , ale to inna kwestia) .
Jeżeli udało mu się przy okazji wynegocjować jakieś plusy dla Polski (czyli fabryka i rozwinięcie skrzydeł w Azerbejdżanie) , to bardzo dobrze . O ile tylko taka polityka nie stanie się tradycją , bo do pewnego stopnia można grać pewnymi sprawami , ale nie do przesady .
Niech tylko nikomu się dalej nie wydaje , że chciał bronić suwerennej decyzji Irlandczyków i inne tego typu pierdoły

PiS bojkotuje TVN i TVN24 , dzieje się
Proponuje żeby w ramach rewanżu PO zbojkotowała TV Trwam
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.07.2008 o godz. 22:38.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 16.07.2008, 20:53
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Oj Kwachu,Kwachu,co ty znów kombinujesz...
Kwaśniewski za niemiecko-rosyjskim paktem gazowym
http://www.dziennik.pl/polityka/arti...m_gazowym.html
Jakieś zaskoczenie że Kwaśniewski to antypolska szuja?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów