|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jak dla mnie może być oddana w naturze - nie ma problemu. Z tym że zauważam, że w konsekwencji będzie to droższe dla Skarbu Państwa (a więc dla podatnika) rozwiązanie niż oddanie 20% jej wartości w pieniądzu. Co do komisji rozliczenia prywatyzacji - jestem za, tyle że to nierealne. Widziałeś co się działo gdy PiS chciał postraszyć badaniem prywatyzacji banków? Rozmawiajmy o realnych scenariuszach, a nie o tym co słuszne. Słuszne byłoby odcięcie ręki każdemu złodziejowi. Także temu, który okradał poprzez "prywatyzację". Zysk byłby również, gdyby ta kamienica warta 4 mln zł pozostała własnością państwa. Zresztą - co się stanie później z puktu widzenia właściciela i z punktu widzenia kwestii rekompensat nie jest istotne. Co właściciela któremu oddano (i tak tylko) 20% jego majątku interesuje, że ktoś później dzięki "znajomościom" kupi tą kamienicę za grosze? Chyba tylko szlag go może trafić i tyle. Na nic więcej nie ma wpływu. Co do kwestii czemu omijam pewne kwestie - napisałem, że to jest zbyt skomplikowana sprawa żeby wszystko napisać w kilku zdaniach. Tam gdzie właściciel dostał i przyjął jakąś formę odszkodowania, to oczywiście drugi raz nie może go dostać, jeżeli zostało wypłacone odszkodowanie (zaakceptowane), to wydaje się że szkoda została naprawiona i jej już nie ma. Jeżeli ktoś nie ma spadkobierców, to oczywiście przepisy prawa mówią, że dziedziczy Skarb Państwa (a właściwie dziedziczył, bo teraz to samorząd dziedziczy). I tutaj nie ma żadnej zgody na jakiekolwiek "prawo rasowe". Jeśli ktoś takie rozwiązanie wprowadzi, to Trybunał Stanu. Można powiedzieć że dlatego mamy za to płacić, że PRL jest tym samym wzbogacone majątkiem zagrabionym przez Rzeszę. To nie jest coś, co się należało PRLowi, że to była własność którą nabył prawidłowo. Jak ci się coś nienależy, to nie jest Twoje - i powinieneś oddać. Co do pytania - jak to jest, że części udało się odzyskać a innym nie - to bardzo proste. Masz opłatę sądową 100 tys złotych i sąd cię z niej nie zwalnia. Właściciela któremu odebrano majątek nie interesuje, kto dokładnie się na tym wzbogacił - czy "niektórzy" czy pańśtwo. To jest kwestia polityczna, kwestia rozliczeń, osądzenia winnych i odebrania im majątku. Natomiast to jest już problem państwa, a nie właściciela. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Sędzia - sprwa jest bardziej skomplikowana - bo niby dlaczego jednemu farciarzowi udało sie odzyskać w 100% jego własność np. kamienicę - a drugi ma dostać 20% tylko dlatego, że nie miał tyle szczęścia?!
- to jest złamanie podstawowej zasady in paribus causis, paria iura i całkiem możliwe, ze jeżeli otworzymy ten wrzód w taki sposób to okaże się, że będziemy musieli oddać 100% w pieniądzu. Staniemy się tak jak kraje postkolonialne są teraz dla dawnych imperiów - tak my staniemy się już zupełnym podnóżkiem imperium semickiego. Następna sprawa to taka - że, nie wolno rozgraniczać rekompensat od winnych tego stanu rzeczy - niestety. Prawo nie jest jakimś bytem, bytem jest społeczeństwo - które ani dobrowolnie tego nie zrobiło (zabrało majątek) ani tego nie chciało (roszczenia proponuje do Roosevelta kierować)- za popełnienie niegodziwosci i przestępstwa powinni odpowiadać winni - ich można wskazać. Na pewno nie jest nim społeczeństwo polskie - a do tego sprowadza się Twoja orientacja
Ostatnio edytowane przez sambo : 16.07.2008 o godz. 09:33.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|||||||
Cytat:
Tyle że i ja o tym pomyślałem, umiejętnie napuścić jednych na drugich, zapowiedzieć co napisałem i tyle. Tylko trzeba chcieć i umieć. Myslisz że starozakonni mieliby dylematy, i interesowałyby ich ustalenie okragłego grata i jego skutki, gdyby chodziło o grubą forse? Cytat:
Cytat:
Bo w kwestii reprywatyzacji to my sie przecież zgadzamy. Rzecz w tym ze Ty dopuszczasz naszą zrzutę, i z tego co piszesz (albo dzięki temu co pomijasz) także na nieuprawnione żadania. Cytat:
Ale napisze jak Ty - to nierealne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
To ja mu daje opcje albo go to zainteresuje, albo nic nie bedzie miał. Ot, polityka - a gdzie grube pieniądze zawsze mamy do czynienia z polityką. ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
||||||||
|
|
lupus albus
Offline |
|
Właśnie. A to oznacza że od budżetu (naszych podatków) z daleka. ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
||||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeżeli nasze prawo dało możliwości by zieloni mogli walczyć z przebiegiem tej trasy , to ja im tego przywileju ,,odbierać" nie zamierzam . Cytat:
? Powinieneś się wstydzić oj barzdo wstydzić ![]() Diobły z brukseli dały jeszcze 2mc złudnych nadziei zanim zaczną likwidować nasz przemysł od miejsca dla nas symbolicznego . Co za okrutniki Prezydent przehandlował swoją męskość stanu , Klausa i Irlandię za fabrykę samochodów i ,,przychylne oko" dla Azerbejdżanu . Dzieje się oj dzieje się Dowgielewicz będzie odpowiadał za przygotowanie naszej prezydencji w Unii . Dowgielewicz jest z Unią za pan brat od wielu lat , więc jest to według mnie bardzo dobry wybór . Przy okazji Wilku opowiedz mi jak to jego rodzice budowali komunizm ?http://wyborcza.pl/1,91446,5458631,M...ezydencje.html Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.07.2008 o godz. 11:30.
![]()
|
|||||||
|
|
lupus albus
Offline |
|
|
Po drugie - tak kładę na to nacisk, bo tu najlepeij widać jacy z nich chrześcijanie - bo jak rządzą Ci pseudoprawicowcy to jeszcze nigdy nie cofneli lewackiego 'postepu" a czasem byli jego promotorami. Po trzecie mam w nosie jakies spory polityczne itp. podobny bełkot. Mnie interesuje real, i ich działanie. Tradycja przypisuje ich do prawicy, rzeczywistość pokazuje że tylko jedna z głów hydry pod nazwą demoliberalizm. A to że coś widzą - niech działają bo jakoś postep socjalizmu trwa w najlepsze, i zamiast myśleć o rozwoju (gospodarka głupcy) to się pańśtwo buduje. Po czwarte w nikomu niepotrzebnych instytuacjach zawsze obowiązuje idea socjalizmu (tj. walczymy z problemami nieznanymi innym ustrojom) i nie ważne co napiszesz tak zawsze bedzie. ps. Reszt później, bo wychodze ale tego to Ci nie podaruję już.
To Ty uprawiasz propagande na rzecz tych złodziei, ale jak wspominam ze nie chce być okradany i żądam rekompesate od konkretnego propagandysty, to nagle włacza Ci sie płyta o sięganiu do cudzego portfela? Zabolało? Mnie mogą okraść dzięki takim ja Ty, ale jak chce to odzyskać, to już bezczelnie wkładam rekę do cudzego portflela? Brawo!!
Ostatnio edytowane przez Wilku : 16.07.2008 o godz. 11:25.
![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Komisja Europejska dała Polsce więcej czasu na uratowanie stoczni w Gdyni i Szczecinie. Dotychczasowe programy restrukturyzacyjne zakładów zostały przez Brukselę odrzucone. Na ich poprawę rząd ma czas do 12 września. Oficjalnie poinformowała o tym Komisja Europejska.
... Programy przygotowane przez rząd i prywatnych inwestorów muszą spełniać surowe, unijne zasady. Chodzi o ograniczenie produkcji i gwarancje dotyczące długoterminowej rentowności stoczni, już bez dodatkowych dotacji z budżetu. __________________________________________________ _______________________________ ograniczenie produkcji, gdzie indziej zwiekszenie, hmm, zaraz zaraz czy to nie gospodarka planowa, no chyba tak, a skad my ja znamy to tak apropo podobienstw WE do ZSRRpoza tym czemu "prywatna" firma, bo taka ma sie stac stocznia, nie moze produkowac tyle ile chce Kto zyska na tych debilnych ograniczeniach Poza tym, skoro stocznia ma byc rentowna to co wtedy jesli sie okaze, ze ograniczenie produkcji do poziomu wymaganego przez eurodebili na rentownosc nie pozwoli I czemu liberalowie gospodarczy z PO tego nie rozumieja i przygotowuja inny plan |
|
|
|
Banita
Od: 01.2008
Offline |
|
Nie wiem co bedzie za 3 miechy ale mam nadzieje ,ze jakos te sprawy odkreca ,zebym nie musil ogladac tych meczennikow ze stoczni w ktorych wpompowano ponoc 5 mld. dolarow ,a pracuje tam 10 tys ludzi ,czyli jak dobrze wychodzi przez 3 lata akzdy pacownik kosztowal budzet 500 000 doalrow ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||
|
Cytat:
Zresztą ciekawy jestem co ty rozumiesz za ,,lewacki" postęp , bo pewnie wszystkie trendy społeczne od 1789 r . W takim przypadku możemy przyjąć , że czasem byli jego promotarami . Cytat:
Natomiast ty ich stawiasz w tym samym szeregu , co też jest obelgą dla nich Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.07.2008 o godz. 13:35.
![]()
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Średnia cena SMS w roamingu = 0,29 Euro x 2,5 mld SMS : 497 mln mieszkańców UE = 14,97 Euro rocznie. Niech żyje nam Komisja Europejska
![]() To nie ma nic wspolnego z liberalizmem, tylko jest likwidacją pozostalych drobnych już barier między krajami UE. Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 16.07.2008 o godz. 14:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o poglądy , to równie gorąco protestujesz w stosunku do art 132a k.k ? Bo czym innym jak nie pomówieniem(do tego wyjątkowo obrzydliwym) historii jest tzw ,,kłamstwo oświęcimskie" ? Co do pastora ,to jest on niewinny na mocy wyroku SN , więc w czym problem ? Kolejne niecelne uderzenie i szukanie konfliktu którego nie ma . Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.07.2008 o godz. 15:44.
![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wiecej podobienstw zobaczysz jadac do bylego zsrr(polecam Bialorus) i podrozujac po komunistycznej europie zachodniej.
Na pierwszy rzut oka widac ze komunistyczna demokracja, czyli UE , chyli sie ku upadkowi ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Mareczku radykalizujesz się okropnie muszę powiedzieć.
Bo widzisz Mareczku - ja jako wróg UE mogę stwierdzić jedno- Kaczor to zwyczajny farbowany lis i guzki mnie obchodzą jego gierki. Natomiast Ty facet - w tej sytuacji jesteś zwyczajnym partyjniakiem - dlaczego? Bo kto jak nie Ty grzmiał, że Kaczor jest taki i owaki a TL to zbawienie dla Polski nczym ten Mesyjasz co go wyczekują jeszcze w Judei a to co? A tu Kaczor nie posłuchał takich cudaków jak Ty - tylko przehandlował to i owo - jednym słowem nauczył Cię uprawiania polityki międzynarodowej - która nie polega na tym, żeby ktos był usmiecniety i zadowolony a ta cała Twoja "Europa" nie patrzyła i nie czekała - polityka miedzynarodowa to cos za coś. Choćby miano handlować puklem włosów - to i tak jeśli da się tym - ugrać cokolwiek to powinno sie to zrobić. Ja powiem - przehandlował mnie i moją przyszłość - niestety nie masz nadziei w Polszcze na prawdziwych mężów stanu Ty natomiast Mareczku powinieneś albo powiedzieć brawo prezydent albo powiedzieć - ooo jaki żydek - handlować potrafi i stworzył cos z niczego. U Ciebie jest zwyczajne walenie w bęben. Nie podpisze źle, podpisze za coś tam źle. Najlepiej dla Mareczka byłoby gdyby podpisał i nic nie wyhandlował - wiadomo "Europa" wtedy by się z nas nie śmiała - a tak był ubaw do zabawek chłopie
Ostatnio edytowane przez sambo : 16.07.2008 o godz. 16:03.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
||||
|
Może to on jest faktycznie Ministrem SZ od lat.
"(...)Klub PiS przygotował projekt rezolucji Sejmu wzywającej rząd do "niezwłocznego podjęcia działań mających ochronić Polaków" przed nieuzasadnionymi niemieckimi roszczeniami. (...)" - bo polskie państwo - jeśli jest polskie - ma psi obowiązek najpierw zadbać o Polaków. Nie "obywateli" od trzech miesięcy jak ileś tysięcy Żydów, nie o Niemców, którzy nawet nie wiedzieli że tu mają jakiś majątek. O Polaków. Sprawa jest bardzo prosta. ![]() Poza tym - kto wypłaci Polakom "rekompensaty" za majątek pozostawiony na wschodzie? A za majątek rozkradziony lub zniszczony przez Niemców i Sowietów? Zmiany terytorium Polski: ![]()
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 16.07.2008 o godz. 16:31.
|
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
ZSRR upadla z powodu braku krwiobiegu gospodarczego. Kraje Wspolnoty Europejskiej ten krwiobieg mają, więc z powodu nędzy tak szybko nie runą jak Związek Radziecki. Z tym że kraje UE swej potęgi nie zawdzięczają wspólnotowym dotacjom. To jest wynik zewnętrznego planu Marshalla i wolnego rynku. To ostatnie pojęcie w UE ma coraz węższy zakres. Dąży się do regulacji, olimitowania doslownie wszystkiego. I nie ma co tego wolnorynkowego, konkurencyjnego dorobku psuć tworzeniem wielkej wszechwladnej organizacji na wzór ZSRR, do której mamy iść ślepo bo podobno mają tam wszystko lepsze, niezaściankowe. Co tam że będzie dominacja jednego-dwoch panstw (jak Rosja w ZSRR). Bo to bynajmniej nie na tym Europa zbudowała swą potęgę.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 16.07.2008 o godz. 17:18.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Naprawde wzruszajaca jest pani posel z PISu ,ktora czule obejmuje juz wszedzie szukajacej sprawiedliwosci kobiete..Nie ma to jak proba zbijania kapitału politycznego na krzywdzie ,ktorej sie samemu nie zapobiegło..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jednak wszystko zostalo zmarnowane, co zreszta w naszych nowozytnych dziejach okazalo sie dla nas blogoslawienstwem, i defacto spowodowalo odzyskanie niepodleglosci Jasne ze UE zawdziecza swoja pozycje wolnemu rynkowi ,tyle ze teraz generalnym problemem dla nich nie jak sie bardziej bogacic, tylko jak utrzymac to co sie ma. UE czerpala gorzysci glownie wlasnie ze slabosci konkurentow(caly blok wschodni + tubylcze kraje) Teraz juz tak latwo nie jest musza szukac innych mozliwosci.Stad, tak mysle, zdecydowanie wieksze wplywy panstwa na wolny rynek , w wielu aspektach. Czy to dobry krok , czy dlugofalowo sie powiedzie, tego ja nie wiem bo zadnym ekspertem do tego nie jestem ,jednak jestem jak najdalej od prostego porownania UE-wspolczesna komuna.I tylko temu sie przeciwstawiam. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A znasz sprawę? Nie znasz, więc morda w kubeł. Oprócz PiS i tej posłanki NIKT się tymi ludźmi nie zajmuje. Polakami w Polsce. Herr Tüsk ma mecze.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 17.07.2008 o godz. 00:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
POstkomuna jak feniks z popiołów:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Jakby biurokraci nie tworzyli coraz to nowych podatkówi regulacji to by nie mieli problemu jak utrzymać to co się ma, ale jak się dalej bogacić. Cytat:
Cytat:
Ja widzę polityków i urzędników chcących wszystko uregulować, po to by mieli więcej zajęć. Widzę niesuwerenne narody tak jak narody byly niesuwerenne w ZSRR. Jest to komuna jako przeciwieństwo suwerenności i wolnego rynku.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 16.07.2008 o godz. 16:47.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oj ,to juz Gwiazdzisty zapomniales o Leppero-Piso komunie
? a z 'ostatnich dni' rekomendacji Gadzinoskiego do TVP?napsizesz kto byl za czy mam Ci pomoc?A co do tematu to cel uswieca srodki ,chca wyczyscic TVP , musza sie dogadac , choc nie wydaje mi sie by tak bylo. W PO jest za duze cisnienie anty ,zeby generalnie sie z lewica w niczym waznym nie babrac. Gdzie oczywiscie jestem za ale to tylko z racji politycznych przekonan bo tak na prawde to jeden ch czy TV bedzie Pisowska czy PO-LSD-owska.
Z tym tez sie zgadzam ,nie wiem natomiast na ile to co sie teraz dzieje, zagrozi tak pojedynczym krajom ,jak i calej strukturze UE ale to sie przekonamy bo to jest jak z polityka w naszym klubie - mozna krytykowac ale zmiany nie bedzie wiec przyszlosc pokaze.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.07.2008 o godz. 16:54.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Akurat PO we wszystkich dziedzinach opiera się na tej prawdziwej komunie i ludziach z niej się wywodzących./ Trzeba było wczoraj oglądać "Misję Specjalną" jak głupio się tłumaczyli Klich i Komorowski gdy pytano dlaczego mianowali na wysokie stanowiska ludzi szkolonycch w Moskwie i którzy nie przeszli weryfikacji. Bardzo nerowowo dziobem kłapał Komorowski, aż żałośnie przy tym wygladał jak kręcił i nie odpowiadał na pytania. Klich typowy laik rzucony do Ministerstwa Obrony kompletnie nie mógł wytłumaczyć akcji zaboru akt Komisji Weryfikacyjnej po wtargnmięciu do obiektów prezydenta RP. Mam nadzieję że kiedyś za to działanie te błazny odpowiedzą przed Trybunałem Stanu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Warto na to zwracać uwagę, bo niedlugo ludzie będą myśleć że wszystko co fajne mamy dzięki Unii Europejskiej. Cytat:
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 16.07.2008 o godz. 17:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na tym koncze dyskusje bo jeszcze sie nie zdazylo bys na cokolwiek odpowiedzial a pytanie zadane Ci(zreszta nie jedno) pozostaje aktualne.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
"[...] Andrzejewski podkreślił, że pod koniec czerwca Senat nie poparł inicjatywy ustawodawczej, autorstwa PiS, która miała regulować kwestie własnościowe na tzw. ziemiach odzyskanych[...] A na dokładkę jeszcze bezczelny komentarz do tej sprawy "twojego posła" a zarazem wicemarszałka Sejmu "[...] wywody ludzi, którzy na skutek swojego własnego niedołęstwa i gapiostwa mówią, że to Niemcy przychodzą i ich wyrzucają, jest brednią [...]" Tak mi się wydaje, że Ci Ludzie właśnie dlatego płacą podatki, aby o ich interesy dbali Ich przedstawiciele zarówno w Parlamencie, jak i we wszelkiego rodzaju urzędach publicznych. To właśnie chyba dlatego płacimy podatki, aby każdy z Nas nie musiał być prawnikiem, policjantem, lekarzem itp. w jednym. Całość artykułu http://fakty.interia.pl/polska/news/...rzelac,1147068, Kiedy PiS dążył w polityce zagranicznej by wymóc na władzach niemieckich, aby ewentualne roszczenia obywateli niemieckich zostały jednoznacznie przejęte przez rząd Niemiec, PO wtórowała niemieckim massmediom w komentarzach o antyniemickim nastawieniu Kaczyńskich i PiSu itp. bredniach.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 16.07.2008 o godz. 18:17.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Poseł Andrzejewski ? Pierwszy raz o nim slysze..no ale nie bede z tym polemizowal.
Odnosze sie tylko do zachowania tej poslanki na konferencji prasowej ,ktora przy pomocy "kozła ofiarnego" targa dzis szaty , a miala przez 2 lata wiekszosc w Sejmie zeby to zrobic. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O samorozwiązaniu sejmu, przyczynach i okolicznościach to sam chyba potrafisz poszukać - jeśłi ich nie znasz. Pytanie mogę odwrócić - dlaczego Herr Tüsk, tej już gotowej ustawy nie przegłosował w Sejmie? Ma czas na piłkę co tydzień a na to nie? Na miejscu CBA zgarnąłbym którejś niedzieli tych wszystkich "piłkarzy".
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 16.07.2008 o godz. 18:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Oj Kwachu,Kwachu,co ty znów kombinujesz...
Kwaśniewski za niemiecko-rosyjskim paktem gazowym http://www.dziennik.pl/polityka/arti...m_gazowym.html ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Śmieje się z tego , że niektórzy na forum ,,podejrzewali" go o to , że wstał pewnego dnia i przypomniał sobie iż jest mężem stanu (o ile nie ratyfikowanie traktatu ma coś z tym wspólnego , ale to inna kwestia) . Jeżeli udało mu się przy okazji wynegocjować jakieś plusy dla Polski (czyli fabryka i rozwinięcie skrzydeł w Azerbejdżanie) , to bardzo dobrze . O ile tylko taka polityka nie stanie się tradycją , bo do pewnego stopnia można grać pewnymi sprawami , ale nie do przesady . Niech tylko nikomu się dalej nie wydaje , że chciał bronić suwerennej decyzji Irlandczyków i inne tego typu pierdoły PiS bojkotuje TVN i TVN24 , dzieje się ![]() Proponuje żeby w ramach rewanżu PO zbojkotowała TV Trwam ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.07.2008 o godz. 22:38.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|