|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
||
mówisz tak jakby Wisła za poprzednie okresy była na plusie albo przynajmniej na zero, a może za poprzednie okresy dokonanymi transferami ryzykowaliśmy , nic z tego nie wyszło poza tym mimo umów sponsorskich Tele-Foniki my dalej jesteśmy na długach za poprzednie lata, a wytransferowani zawodnicy nie pokryli poprzedniego ryzyka? Wojtas mniej więcej dobrze napisał Cytat:
Mieliśmy drużynę dobrą ale Wisła nie miała tego planu na wypadek nie osiągnięcia celu. Do tego doszła prywatna kłótnia trenera. Gra interesów i walka o wpływy(czyt. kasę Cupiała itp itd) Ja jestem a tym aby Wisła dziś kupiła zawodników. Tylko jak ich kupi bez planu na ewentualną porażkę z Beitarem czy nawet nie wejście do fazy grupowej to się może okazać,że będzie jeszcze gorzej niż miejsca 1-2-8 od 2004 roku. CHyba,że zarządzajacy Wisłą mają taki plan ale czy po tylu latach wierzysz żeby taki był? Ja wątpię. PS: Wojtas dobre określenie. Zamiast nową nawierzchnię łatamy dziury, które i tka po "zimie" znów się pojawiają. Czyli działamy bez jakichkolwiek planów na przyszłość. To "zabija" ten klub , a nie brak transferów.
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.07.2008 o godz. 08:09.
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
To po co pitola, ze chca wydac kase za Dudke rozsadnie zamiast powiedziec, ze oddajemy dlug ? Jesli mamy go kiedykolwiek splacac to trzeba to zrobic w pierwszej kolejnosci. Po co w takim razie sprowadzono Lobodzinskiego na rekordowy kontrakt albo przedluzono umowe z Glowackim ? Trzeba zacisnac pasa i pozbyc sie tego balastu nawet kosztem spadku do II ligi tylko jak w tym kontekscie brzemia te gadki Cupiala, ze zawsze kibicowal Wisle i kocha Wisle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Z tego co piszecie wszystko wskazuje na to że Bogusław Cupiał faktyczne zarządzanie klubem oddał Radzie Nadzorczei Wisły Kraków S.S.A. której zadaniem jest zbilansowanie budżetu Wisły oraz redukcja zadłużenia względem Telefoniki. Tym samym większość pieniędzy z transferów jest przeznaczana na spłatę zadłużenia względem Telefoniki a klub może dysponować tylko niewielką częścią tej sumy. Stąd brak transferów i utrzymujący się od 4 lat regres sportowy Naszegi Klubu.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez JohnnyH : 16.07.2008 o godz. 11:11.
![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|||
po co pitolą to ich się zapytaj, a mówienie chcą wydać rozsądnie nie oznacza, na pewno wydadzą ![]() nie moja wina że rok w rok wierzysz w to co mówią i ukazuje się za pośrednictwem mediów zamiast samu na chłodno przeanalizować ostatnie 10 lat Cytat:
Cytat:
To tak jakbyś stwierdził że, właściciele utrzymujący kluby w 1 lidze czy 2 lidze (po reformie) nie mogą czuć więzi z klubem bo nie dają tyle kasy by grać w ekstraklasie, choć klub funkcjonuje wzorowo od najniższego szczebla. PS: w II lidze będąc nie można kochać i dażyć miłością klubu? pierwsze słyszę. PS2: Jak to się dzieje, ze będąc w 2 lidze na stadion Wisły przyjdzie mniej ludzi. Nagle ci określający się wiernymi fanami Wisły ludzie przestają kochać Wisłę? Czy mierzą miłość do Wisły wynikiem, kasą atrakcyjnością rywala bo nie Legia, a Znicz Pruszków? Spójrzmy może najpierw na własne podejście do tego aspektu 2 ligowego a potem na właściciela klubu. Bo to my mówimi o sobie WIERNI SWOJEJ DRUŻYNIE, CZY WYGRYWASZ CZY NIE to my DEKLARUJEMY że za WISŁA ZAWSZE I WSZĘDZIE. Oczekujemy czegoś od Cupiała (TELE-FONIKI) a jak my się zachowujemy na Lechu, Legii 20 tys na ŁKSie (mecz przedostatni przed fetą) 8 tys!!! Skoro kibice Wisły mają swoje kaprysy i raz tak a raz tak to jak tu wymagać od kogoś innego zachowania. Może TF też raz tak raz tak - jak kibice Wisły.
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.07.2008 o godz. 09:26.
![]() Cytat:
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
rozsądniej jest tak jak teraz być w czołówce grać niezłą piłke bo zawsze znajdą sie chętni na kupienie piłkarzy za dobre pieniądze i nie przesadzajmy już że mamy tak zły skład bo przynajmniej 5-6 piłkarzy prezentuje solidny poziom plus 3-4 ma możliwości aby jeszcze lepiej grać. Popatrzcie na rywali naszych druzyn z poprzednich lata ani Steaua,Crvena czy nawet Feyenoord Blackburn nie grali jakiejś kosmicznej piłki aby skazywać nas od razu na porażkę jak tym składem nie powalczymy z Beitarem to nie wiem ile kasy musiałby Boguś wpompować aby zbudować zespół? P.S. po tylu latach niepowodzeniach w pucharach może najwyższy czas nauczyć sie cieszyć z sukcesów w lidze anie traktowac jej jak jakiegoś przerywnika pomiędzy gra w pucharach , na cholere sie nakręcać przez pól roku na jakieś LM czy inne grupy UEFA jak szanse są dość małe na sukces , liga jest coraz trudniejsza i sa trzy ekipy które mają potencjał bardzo zbliżony do nas i pokonanie ich to tez jest sukces anie formalność
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 16.07.2008 o godz. 09:37.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
zarobic. To tak jak lubisz grac na kompie inwestujesz caly czas w sprzet chociaz wiesz, ze szybko traci na wartosci i jest to studnia bez dna ale caly czas chcesz miec rozrywke na wysokim poziomie. Po zwyciestwie z Interem, meczach z Schalke czy Lazio chcialoby sie zeby Wisla osiagala taki pulap co roku. Zreszta mi nawet nie chodzi o dokladanie przez Cupiala kasy ale zeby chociaz nie zabieral - dopoki to robi to trudno mi wierzyc w jego slowa o byciu kibicem Wisly. Czy jak ktos kocha klub to wyciaga z niego kase ? Kazdy kibic go wspomga w takim zakresie na jaki go stac - wiekszosc poprzez kupowanie biletow czy pamiatek - nieliczni moga sobie pozwolic na wieksze sumy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
W poprzednich latach było tak:
Cytat:
Zostaje tylko to: http://www.transfermarkt.de/de/verei...ebersicht.html W każdym bądź razie, nie przypominam sobie, by Wisła Kraków przynosiła straty- zawsze coś była na plusie, więc strasznie dziwią mnie te rzekome straty w poprzednim roku. Doczekać się nie mogę konca okienka.Wyjaśni się wtedy sprawa nowego sponsora, która miała być jedną z najważniejszych z jakich Pan Prezes miał się wywiązać ( http://www.sport.pl/pilka/1,70998,4293944.html ) jak i wyjaśnienia sytuacji Kokoszki, za którą odpowiada od prawnych aspektów klubu jak i transferów - Jacek Bednarz.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.07.2008 o godz. 10:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|||
Bezsensem jest pakowanie milionów euro w piłkarzy po 400 tys. vide Radovanović i spółka, bo później ich się sprzedać po prostu nie da. Mówiąc o transferach mam na myśli zarówno te do klubu, jak i te z klubu.
Ja mówię, może jest taki plan, żeby tę kasę zainwestować za rok, gdzie będzie łatwiej o LM. Ok, wtedy nie będę miał pretensji, chociaż w takim razie, w tym roku przydałoby się chociaż trochę pieniędzy przeznaczyć na coś związanego z bazą. Ale wychodzi na to, że kasa rozpłynie się po kieszeniach. Chcę, żebyśmy się dobrze zrozumieli - ja nie pragnę wypraszać Cupiała za to, że szczędzi grosza, tylko za to jak funkcjonuje klub. Niech zrobi z Wisły profesjonalny biznes, powyprasza wszystkich dziadków i weźmie do współpracy młodych, przedsiębiorczych ludzi, znających realia piłkarskie - którzy zajmą się wszystkim. Na to trzeba sporo pieniędzy, ale gdyby chciał poważnie potraktować Wisłę, to już dawno by tak zrobił, a to że potrafi - wystarczy spojrzeć na jego firmę - ale wydaje mi się, że dla niego futbol to tylko zabawa, jakieś hobby, odskocznia. Wal śmiało. |
||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Ciężko będzie nam znaleźć sponsora jeśli nasz prezes oficjalnie przyznaje, że porażka z Beitarem i odpadnięcie z pucharów już w sierpniu(!) jest wkalkulowane i nie będzie tragedią. Nikt nie zapłaci poważnych pieniędzy za reklamę na koszulkach jeśli klub nie ma perspektywy dłuższej gry w europejskich pucharach. Nie zapominajmy, że to takie mecze cieszą się największą oglądalnością i są dostępne niemal dla każdego w otwartych kanałach telewizyjnych. W przypadku zakodowanej i niezbyt popularnej ligi tak nie jest.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
na Klasnica Kita wyciągnął kase ze swojego portfela? |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|||
To, że ktoś go będzie chciał kupić, to dopiero połowa sukcesu - on sam musi chcieć odejść. Cytat:
Dwa - Bednarz, Skorża, Wilczek - są chyba młodzi jak na funkcje jakie sprawują? Chyba że chcesz zatrudnić 20 latków... Cytat:
Mi się podoba, że prezes trzeźwo ocenia sytuacje. Wylosowaliśmy klub bogatszy od nas, dlatego trudno mówić o pewnym awansie. Co innego gdyby to był klub z Malty... ![]()
Ddf
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Czechy nie wpompowały wielkich pieniędzy w piłkę klubową dlatego ich kluby wypadają coraz słabiej w pucharach.
Pięć czołowych klubów ligi rumuńskiej wydało w tym okienku na transfery ok 18 mln Euro (w tym 4 w granicach 4 mln). Dla porównania 5 czołowych polskich klubów wydało w tym okienku wydało ok 4 mln Euro (w tym 2 kluby nie wydały nic). I liga rumuńska z sezonu na sezon jest coraz lepsza, a rumuńskie kluby z powodzeniem grają w europejskich pucharach. Dlaczego? Dlatego, że w futbol inwestują duże pieniądze i robią to z sensem. Pieniądze to podstawa i to jest fakt. Konrad. napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Arked : 16.07.2008 o godz. 13:09.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
jako ,że nie jestem zwolennikiem internetowych dyskusji więc nie będę ciągnął tematu który nie ma kończę. Nie potraktuj mojego zaniechania dalszej konwersacji jako uniku.
Eye63 odpowiadam zgodnie z obietnica na priv.
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.07.2008 o godz. 12:17.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Nasz wspaniały zarzad widac doszedl do wniosku,ze jak wygralismy lige z przewaga 15 punktow(lige 67 na swiecie wg rankingu) to nawet jak odejdzie dwoch waznych graczy a nawet trzech (Paulista) to i tak w cuglach odniesiemy sukces w pucharach.Pogratulowac pozostaje kolejnej zenadzie w kluczowym momencie seoznu.Mam prosbe ze w przyszlym sezonie szanowny zarzad nie opowiadal bzdur ,ze caly sezon i tytul to tylko przystanek do pucharow..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Odeszło trzech rezerwowych graczy. Z czego dwóch grało totalny piach przez cały sezon, a trzeci ( Paulista ) rozegrał raptem kilka dobrych meczy. Ale problem jest trochę inny, a ty go chyba nie rozumiesz. Dla zarządu w pierwszej kolejności liczy się wynik finansowy, to, abyśmy byli na plusie. A awansu do LM i PUEFA nie załatwią nam żadne transfery, bo i tak nie stać nas na graczy odpowiedniej klasy. Tak więc - wzmocnienia przyjdą najprawdopodobniej po Beitarze - albo z myślą tylko o lidze( jeśli - odpukać - nie awansujemy ), albo o fazie grupowej. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
![]() akurat ostatnio mieli słabszy sezon a wcześniejsze nie były efektem wielkich zakupów
|
|||
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy oni prowadza jakies inwestycje ogolnopolskie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() Logo firmy salwator. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
To oni beda budowac hotele na teranach Wisly?
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak to jest firma co się zajmuje nieruchomościami, to może mieć naprawde sporo kasy. Każdy wie jak teraz jest z inwestycjami budowlanymi w Polsce.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
Już Ci odpowiedziano. Co do sukcesu Czechów to oni mają dobre bazy szkoleniowe, ale przez wyprzedaż graczy i brak reinwestycji - zaczyna to wyglądać coraz słabiej.
Bo jeśli będzie pesymistyczny wariant (chociaż szanse na niego są małe), to i tak lepiej stracić w ten sposób 700 tys. euro, niż kupując dwóch drewniaków po 350. A tę drugą wersję się nam serwuje, przy czym, chyba trzeba liczyć na cud, że tacy piłkarze zabłysną i się ich sprzeda.
Jak tak dalej pójdzie - niedługo kluby z Litwy, Łotwy, Finlandii - będą od nas bogatsze. |
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Absolutna rewelacja
)))))![]()
semprini, klancyk i części niesforne....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Po co ta cała tajemnica ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Sądzę, że teraz może coś się ruszyć w sprawie transferów, bo dostaliśmy zastrzyk gotówki, która wcześniej była tylko hipotetyczna.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Akurat rynek nieruchomości zaczyna się w Polsce zwijać i developerzy będa mieli co raz większe problemy. Mieszkania już się nie sprzedają na pniu, spekulanci zaczynają sprzedawać to co kupili wcześniej po niższych cenach. Dużo firm nie ma już pieniędzy i będzie albo plajtować, albo "sprzedawać się" większym. To co było w USA rok-dwa lata temu dotrze i do nas.
Sama firma też nie cieszy się zbyt dobrą sławą wśród kupujących mieszkania - wystarczy poczytać fora na ten temat. No ale - pieniądze nie śmierdzą, niech dają kasę i się reklamują. Mam nadzieję, że plotki o przejęciu klubu od TFoniki pozostaną w sferze plotek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
O ktorej bedzie konferencja prasowa ? |
|
|
|
Senior Member