The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2008, 16:59
W dzisiejszej Gazecie Krakowskiej artykuł o kolejnym Plastusiu Obywatelskim, radnym miasta Krakowa oczywiście jakby inaczej, biedaczku jest z PO . Niejaki Stawowy. Znany zapewne miłośnikom tej partii, kolejny gwiazdor telewizyjny z programu "Młodzież kontra..." i zapalony sympatyk niszowego klubu z drugiej strony błoń, udzielający się również w pchaniu kasy miejskiej na ten klubik oraz wypisujący swoje dokonania na ichniejszym forum. Za swoją gorliwą postawę został nagrodzony stołkiem prezesa w Agencji Mienia Wojskowego. Cóż z tego że mający wykształcenie pedagogiczne nie posiada uprawnień budowlanych i innych jak dotej pory potrzebnych na tym stanowisku. Zmieniono więc szybko pod niego warunki tzw. "konkursu" i wszystko jest OK ! Zbulwersowani są nawet radni z jego partii (wypowiedź niejakiego Czekaja z PO), ale jak wiadomo cicho sza bo jutro i oni może dopchają sie do korytka. To wszystko oczywiście w ramach hasła "aby żyło się le[iej, wszystkim"
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 11.07.2008, 17:02
Gwiaździsty - mógłbys wkleić/uraczyć nas wiekszą ilością informacji?

Ja go zupełnie nie kojarze.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.07.2008, 17:08
Wilku napisał(a):Wyświetl post
Gwiaździsty - mógłbys wkleić/uraczyć nas wiekszą ilością informacji?

Ja go zupełnie nie kojarze.
Komisja infrastruktury i planowania przestrzennego.
Przewodniczący: Grzegorz Stawowy (Radny Miasta Krakowa - Przewodniczący Komisji Planowania Przestrzennego i Ochrony Środowiska RMK).

http://www.bip.krakow.pl/?sub_dok_id=15031
Myślenie nie boli !
Wilku
lupus albus

Stary 11.07.2008, 17:11
Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Komisja infrastruktury i planowania przestrzennego.
Przewodniczący: Grzegorz Stawowy (Radny Miasta Krakowa - Przewodniczący Komisji Planowania Przestrzennego i Ochrony Środowiska RMK).

http://www.bip.krakow.pl/?sub_dok_id=15031
To tylko puste cv, ale dziękuje.

Mnie interesują wpisy co plecie na ichniejszym forum, co powiedział Czekaj itd..

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.07.2008, 17:13
Niestety nie mam dostępu do elektronicznego wydania GK, ale dzisiaj z rana czytałem wersję papierową i w dodatku lokalnym jest ten artykuł.
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.07.2008, 17:33
Gwiażdzisty co ty tu z biedaczkami wyskakujesz,chcesz się na doniesienia prasowe siłować .
Trochę mniej tej żółci ....
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.07.2008, 17:40
Gwiazdzisty uwaza ze dzien bez najezdzania na PO jest dniem straconym.O 'Pisowcach' umoczonych w rozne przekrety(z zarzutami, zeby nie bylo ) na roznych szczeblach, artykulow bylo kupe i bedzie, tyle ze nikt tego tu nie zamieszczal.
94 - Allah Akbar!!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 11.07.2008, 17:56
jachting - 1q2 - doprawdy jestescie zabawni - brakuje jeszcze tego linka do paranoi z RM
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.07.2008, 17:58
Taaa, najlepiej nie wkejać - może jakaś cenzura by się przydala? Niech sie młody chłopak nachapie puki może, "by żyło się lepiej" . A jak macie coś na PIS to wklejajcie, przecież nikt Wam nie zabroni - a cała "kupa artykułów" ponoć jest.
jachting
Senior Member

Stary 11.07.2008, 18:06
To już ku.... nie jest śmieszne ,czytać ze zrozumieniem się nauczcie .
Nikt wam nie broni tu psioczyć,ale uwagi z biedaczkami zachowajcie dla siebie .
---
http://www.platforma.org/forum/index...opic=16815&hl=

Tu macie trochę prasówki na Pis,temat założony 19 lutego tego roku,wrzutki raczej tylko z polityki centralnej .
Ostatnio temat ma spore zaległości .
Wilku
lupus albus

Stary 11.07.2008, 18:17
Nie to już jest kur** jakiś matrix, słońce wam szkodzi? - za duzo plam?

Zamaist odnieśc się do sprawy, to najazd na Gwiaździstego ze wleił coś o jakimś naszym (tak naszym, ciekawym czy kiedykolwiek pracował nie na państwowym) utrzymanku..
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Gwiazdzisty uwaza ze dzien bez najezdzania na PO jest dniem straconym.O 'Pisowcach' umoczonych w rozne przekrety(z zarzutami, zeby nie bylo ) na roznych szczeblach, artykulow bylo kupe i bedzie, tyle ze nikt tego tu nie zamieszczal.
A bronił Ci ktoś to robić?

jachting napisał(a):Wyświetl post
To już ku.... nie jest śmieszne ,czytać ze zrozumieniem się nauczcie .
Nikt wam nie broni tu psioczyć,ale uwagi z biedaczkami zachowajcie dla siebie .
---
http://www.platforma.org/forum/index...opic=16815&hl=

Tu macie trochę prasówki na Pis,temat założony 19 lutego tego roku,wrzutki raczej tylko z polityki centralnej .
Ostatnio temat ma spore zaległości .

Wklej coś konkretnego - broni Ci ktoś?

Tylko lepiej bądź dobrze poinformowany, bo czerpiąc z partyjniackiego forum możesz na niejedną minę wdepnąć.

hehe - az mi takie hasło wpadło do głowy:

Głosując na PO wspierasz drugą stronę Błoń.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 11.07.2008 o godz. 18:21.

jachting
Senior Member

Stary 11.07.2008, 18:27
Ale przecież ja się wyraźnie odniosłem do biedaczka a nie do artykułu.
Poza tym on nic nie wkleił ,ale to już inna kwestia .
Gwiaździsty chyba by nie wyrobił bez swych chamskich uwag .
Moja wina,moja wina,moja bardzo wielka wina....
Ostatnio edytowane przez jachting : 11.07.2008 o godz. 18:34.
Wilku
lupus albus

Stary 11.07.2008, 18:32
Ale przecież ja się wyraźnie odniosłem do biedaczka a nie do artykułu.
Gwiaździsty chyba by nie wyrobił bez swych chamskich uwag .
Moja wina,moja wina,moja bardzo wielka wina....
A owszem tua maxima culpa. Wielkie mi chamstwo nazwać politykiera/samorzadowca biedaczkiem.., i jeszcze z tego aferke próbować robić :/

jachting
Senior Member

Stary 11.07.2008, 18:37
Cytat:
oczywiście jakby inaczej, biedaczku jest z PO
Odniosłem wrażenie ze on to mówi do mnie....
chyba ze to nawiązanie do Tusku....
Ostatnio edytowane przez jachting : 11.07.2008 o godz. 18:40.
Wilku
lupus albus

Stary 11.07.2008, 18:39
Odniosłem wrażenie ze on to mówi do mnie....
A jeśli tak - to co innego.

Gwiaździsty odnieś się.

Hehe ale się Żaba ciska i do tego Francuz coś pitolacy o tchórzostwie, no nie kabaret - ma tupet..

Cytat:
Prezydent Francji w europarlamencie

Sarkozy atakuje Kaczyńskiego

Sarkozy do Kaczyńskiego: Proszę nie być tchórzem!

Emocjonalny atak na Lecha Kaczyńskiego ze strony jego konserwatywnego "sojusznika". "Prezydent Kaczyński dał nam słowo i powinien go dotrzymać. Potrzebujemy Polski w UE, ale potrzebujemy też szacunku dla danego słowa" - mówił ze złością Nicolas Sarkozy w Parlamencie Europejskim. I ponownie wezwał polskiego prezydenta do ratyfikacji traktatu lizbońskiego.
czytaj dalej...

Sarkozy nie wdawał się w dyplomatyczne subtelności. Mówił ostro i dobitnie. Najpierw powiedział, że przyjęcie Polski i innych krajów postkomunistycznych do Unii Europejskiej przed zreformowaniem Wspólnoty było poważnym błędem. Potem zaatakował prezydenta Kaczyńskiego - podaje RMF FM.

"Jeśli ten czy inny kraj z czymś się zgadza, niech mówi to w czasie negocjacji. Jak już powiedziałem polskiemu prezydentowi, on sam negocjował traktat lizboński. I dał nam swoje słowo. Teraz musi tego słowa dotrzymać. To nie jest kwestia polityki, to kwestia moralności" - mówił francuski prezydent.

Postanowił wbić polskiemu prezydentowi jeszcze jedną szpilę. Publicznie złożył hołd Lechowi Wałęsie, którego uznał za człowieka "niezwykle wartościowego, dzięki któremu wolna Polska mogła wejść do UE".

Opowiadał też, ze Europa zbyt często już cierpiała z powodu tchórzostwa niektórych przywódców.

Francja przewodniczy w tym półroczu Unii Europejskiej. Nicolas Sarkozy już dawno zapowiedział, że przyjęcie traktatu lizbońskiego będzie priorytetem francuskiego przewodnictwa - przypomina RMF FM.

Sarkozy podkreślił, że traktat "to kompromis, którego wszyscy sobie życzą" i dodał, że bez nowego traktatu nie będzie możliwe dalsze rozszerzenie Unii. "To nie jest szantaż. To uczciwość, spójność i logika" - powiedział francuski prezydent.
http://www.dziennik.pl/polityka/arti...zynskiego.html
Ostatnio edytowane przez Wilku : 11.07.2008 o godz. 19:09.

Jery
Senior Member

Stary 11.07.2008, 19:27
http://wiadomosci.onet.pl/2701,17873...e_lokalne.html

Około 150 stoczniowców przyjechało do Sopotu, aby przed domem Donalda Tuska manifestować w obronie swojego zakładu - Stoczni Gdańskiej. Stoczniowcy wykrzykiwali hasła: "Precz z tym rządem!" i "Precz z Donaldem Tuskiem!".
Demonstracja była nielegalna. Pikietujący przeszli ulicą Monte Cassino, świadomie łamiąc zakaz wydany dziś przez prezydenta Sopotu. Jacek Karnowski proponował im alternatywną trasę: ulicą Kościuszki.
Sędzia
Senior Member

Stary 11.07.2008, 19:55
Co lepsze, tytuł newsa o stoczniowcach na tvn24.pl

"Stoczniowcy do Tuska: Spieprzaj dziadu"
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.07.2008, 19:56
(...)Nie będę (...)głosował na ludzi gorszych od siebie albo tylko troszkę lepszych ,ten ktoś musi mi czymś imponować np. wiedzą albo mieć pasję,osiągnięcia,cel .Musi mieć honor itd.(...)
Rozumiem, że to przymioty typowe dla ludzi z PO. Daj jakieś konkretne przykłady - nazwiska i z jedno zdanie uzasadnienia przy każdym w/g tego kryterium.
Wykształcenie nie jest decydujące ! (...)
To co jest decydujące?
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 11.07.2008 o godz. 19:59.
jachting
Senior Member

Stary 11.07.2008, 19:58
I tak wiadomo że Kaczyński to podpisze .
Ale wcześniej znowu "zamieszamy" szkoda ze nikt tego nie zrozumie .I co to nam da ?
Jak zwykle gierka pod elektorat

Rząd i opozycja Irlandzka jest za traktatem .
A Prezydent "wycofuje" się na etapie ratyfikacji .

To jest typowo Pisowska polityka .
====

A Ci stoczniowcy to mają swoje za uszami ,do tego obecny zarząd jest Pisowski .
Przypominam że na zrobienie tego było ponad 5 lat .
Wilku
lupus albus

Stary 11.07.2008, 20:06
I tak wiadomo że Kaczyński to podpisze .
No jak podpisze - to już wtopi totalnie.

Cytat:
Zaraz, zaraz - rzad i parlament to chyba emanacja woli l*du, a skoro l*d dał wyraz tego co chce w referendum, to radze d***kratom stulić dziób, i nie używac tego argumentu.

Cytat:
A Prezydent "wycofuje" się na etapie ratyfikacji .
Póki co barawa dla Bercika ze w końcu przypomniał sobie o polskim interesie.

Cytat:
To jest typowo Pisowska polityka .
Jesli podpisze przyznam Ci racje.

Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.07.2008, 20:09

Hehe ale się Żaba ciska i do tego Francuz coś pitolacy o tchórzostwie, no nie kabaret - ma tupet..
Oskarżenia o tchórzostwo padające ze strony Francuza rzeczywiście brzmią dość "oryginalnie", ale Kaczyński się ośmiesza - po raz kolejny mam wrażenie, że otacza mnie jakaś paranoja - skoro wynegocjował dokument i zaakceptował jego treść, skoro Polska zdecydowała sie na okreslony sposób przyjęcia traktatu to należy być konsekwentnym i tyle.
jachting
Senior Member

Stary 11.07.2008, 20:13
Jesli podpisze przyznam Ci racje.
Będę pamiętał .
W sumie jak nie podpisze ,to też będzie śmiesznie ...na krótką metę .Dla nich nawet na krótką nie będzie do smiechu .
Wilku
lupus albus

Stary 11.07.2008, 20:15
Illargui napisał(a):Wyświetl post
Oskarżenia o tchórzostwo padające ze strony Francuza rzeczywiście brzmią dość "oryginalnie", ale Kaczyński się ośmiesza - po raz kolejny mam wrażenie, że otacza mnie jakaś paranoja - skoro wynegocjował dokument i zaakceptował jego treść, skoro Polska zdecydowała sie na okreslony sposób przyjęcia traktatu to należy być konsekwentnym i tyle.
Bez "wątpienia"...

Jak ktos postawi Cię nad przepaścią i zmusi do obietnicy, aby zrobic krok dalej, to tak zrobisz bo mu to obiecałes?

Ale owszem - w jednym masz racje, trzeba nie było bredzić o sukcesie, i nie składać hołdów w sejmie Anielci, bo pomimo iż cieszy że próbuje naprawić swój błąd, to jednak niesmak pozostaje.

jachting
Senior Member

Stary 11.07.2008, 20:32
U nas lud jest przecież za,rząd jest za,3l4 posłów Pis podobno jest za?
A konstytucyjności się spierają czy Prezydent ma tu jakąś inną możliwość jak ratyfikacje .
On jest Prezydentem Irlandii czy naszym ?
Acha referendum nie było ? dla mnie to nie jest argument .
Ale ty jesteś przeciwnikiem Unii,demokracje więc rozumiem .

Boomcha my jesteśmy ostatnim sprawiedliwym ? miło ale oni raczej tego nie zrozumieją .
Albo inaczej nikt im tego nie wytłumaczy,nikt nie ma takiej siły przebicia .
Poza tym mogę się założyć że Irlandczycy wejdą do Unii tak czy inaczej nawet bez nas .
Ostatnio edytowane przez jachting : 11.07.2008 o godz. 20:44.
Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.07.2008, 20:32
Illargui napisał(a):Wyświetl post
(...) skoro wynegocjował dokument i zaakceptował jego treść, skoro Polska zdecydowała sie na okreslony sposób przyjęcia traktatu to należy być konsekwentnym i tyle.
A ja nie potrafię zrozumieć jak można nie rozumieć prostego związku przyczynowo - skutkowego.

UE sama ustaliła sobie prawo, że do wejścia w życie tego traktatu potrzebna jest zgoda wszystkich krajów. Każdy z krajów sam sobie określa drogę do przyjęcia/odrzucenia traktatu. Irlandczycy powiedzieli "nie" (tak jak wcześniej Francuzi i Holendrzy). I w tym momencie historia się kończy - koniec procedury. Podpis Kaczora lub jego brak nic nie znaczy. Traktat można przerobić na srajtaśme.

A z podskakiwania "Francuza" można by się pośmiać pod wąsem, ale UE to nie żadne "państwo prawa" i dlatego mamy ten teatrzyk. Kaczor powinien zawrócić polskie wojsko z Czadu - czy gdzie tam je na prośbę Sarkozego wysłali - i śmiać się z mineciarza.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 11.07.2008 o godz. 20:37.
Wilku
lupus albus

Stary 11.07.2008, 20:39
U nas lud jest przecież za,rząd jest za,3l4 posłów Pis podobno jest za?
A konstytucyjności się spierają czy Prezydent ma tu jakąś inną możliwość jak ratyfikacje .
On jest Prezydentem Irlandii czy naszym ?
Acha referendum nie było ? dla mnie to nie jest argument .
Ale ty jesteś przeciwnikiem Unii,demokracje więc rozumiem .
Już mnie nie irytuj..

Ja to napisałem?

Zamiast bić brawa ze szczery demokrata szanuje decyzje irladzkiego l*du, to jojczysz.

Poza tym wpis Boomchy przedstawił wam stan faktyczny.

Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.07.2008, 20:47
Boomcha,
Ok,ale niech Kaczyński wyrazi swoje jednoznaczne stanowisko(chce tego traktatu czy nie) - z jednej strony mówi że dyskusja nad traktatem jest teraz bezprzedmiotowa(i pod tym względem ma racje),a z drugiej zapewnia że nie będzie robił przeszkody w sprawie dokumentu.Czyli wie że i tak musi go podpisać ale będzie grał na zwłoke aby powkurzać UE i PO
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
jachting
Senior Member

Stary 11.07.2008, 20:51
Boomcha my jesteśmy ostatnim sprawiedliwym ? miło ale oni raczej tego nie zrozumieją .
Albo inaczej nikt im tego nie wytłumaczy,nie będzie potrafil tego wytłumaczyć ,nikt nie ma takiej siły przebicia .
Poza tym mogę się założyć że Irlandczycy wejdą do Unii tak czy inaczej nawet bez nas .
A i równie dobrze można sie trzymać tego że skoro przystąpiliśmy do ratyfikacji to powinniśmy ten proces zakończyć bo on dotyczy nas a nie kogoś innego .
Ostatnio edytowane przez jachting : 11.07.2008 o godz. 20:59.
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.07.2008, 20:54
Boomcha napisał(a):Wyświetl post
UE sama ustaliła sobie prawo, że do wejścia w życie tego traktatu potrzebna jest zgoda wszystkich krajów. Każdy z krajów sam sobie określa drogę do przyjęcia/odrzucenia traktatu. Irlandczycy powiedzieli "nie" (tak jak wcześniej Francuzi i Holendrzy). I w tym momencie historia się kończy - koniec procedury. Podpis Kaczora lub jego brak nic nie znaczy. Traktat można przerobić na srajtaśme.
Zgadzam się częściowo - faktem jest, ze sprzeciw Irlandii kończy proces ratyfikacyjny. Tylko że, polityka zagraniczna jest sferą dość wielowarstwową i podpis Kaczyńskiego lub jego brak pod tym dokumentem znaczy bardzo wiele ..
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.07.2008, 20:58
Wiesz dobrze Wilku ze Lech nie zmadrzal, tylko puscil oczko do m.in takich jak Ty ,czyli przeciwnikow.
94 - Allah Akbar!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów