|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
W dzisiejszej Gazecie Krakowskiej artykuł o kolejnym Plastusiu Obywatelskim, radnym miasta Krakowa oczywiście jakby inaczej, biedaczku jest z PO . Niejaki Stawowy. Znany zapewne miłośnikom tej partii, kolejny gwiazdor telewizyjny z programu "Młodzież kontra..." i zapalony sympatyk niszowego klubu z drugiej strony błoń, udzielający się również w pchaniu kasy miejskiej na ten klubik oraz wypisujący swoje dokonania na ichniejszym forum. Za swoją gorliwą postawę został nagrodzony stołkiem prezesa w Agencji Mienia Wojskowego. Cóż z tego że mający wykształcenie pedagogiczne nie posiada uprawnień budowlanych i innych jak dotej pory potrzebnych na tym stanowisku. Zmieniono więc szybko pod niego warunki tzw. "konkursu" i wszystko jest OK ! Zbulwersowani są nawet radni z jego partii (wypowiedź niejakiego Czekaja z PO), ale jak wiadomo cicho sza bo jutro i oni może dopchają sie do korytka. To wszystko oczywiście w ramach hasła "aby żyło się le[iej, wszystkim"
![]() |
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Gwiaździsty - mógłbys wkleić/uraczyć nas wiekszą ilością informacji?
Ja go zupełnie nie kojarze. ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Przewodniczący: Grzegorz Stawowy (Radny Miasta Krakowa - Przewodniczący Komisji Planowania Przestrzennego i Ochrony Środowiska RMK). http://www.bip.krakow.pl/?sub_dok_id=15031 ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
Mnie interesują wpisy co plecie na ichniejszym forum, co powiedział Czekaj itd.. ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Niestety nie mam dostępu do elektronicznego wydania GK, ale dzisiaj z rana czytałem wersję papierową i w dodatku lokalnym jest ten artykuł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Gwiażdzisty co ty tu z biedaczkami wyskakujesz,chcesz się na doniesienia prasowe siłować .
Trochę mniej tej żółci .... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Gwiazdzisty uwaza ze dzien bez najezdzania na PO jest dniem straconym.O 'Pisowcach' umoczonych w rozne przekrety(z zarzutami, zeby nie bylo ) na roznych szczeblach, artykulow bylo kupe i bedzie, tyle ze nikt tego tu nie zamieszczal.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
jachting - 1q2 - doprawdy jestescie zabawni - brakuje jeszcze tego linka do paranoi z RM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Taaa, najlepiej nie wkejać - może jakaś cenzura by się przydala? Niech sie młody chłopak nachapie puki może, "by żyło się lepiej"
. A jak macie coś na PIS to wklejajcie, przecież nikt Wam nie zabroni - a cała "kupa artykułów" ponoć jest. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To już ku.... nie jest śmieszne ,czytać ze zrozumieniem się nauczcie .
Nikt wam nie broni tu psioczyć,ale uwagi z biedaczkami zachowajcie dla siebie . --- http://www.platforma.org/forum/index...opic=16815&hl= Tu macie trochę prasówki na Pis,temat założony 19 lutego tego roku,wrzutki raczej tylko z polityki centralnej . Ostatnio temat ma spore zaległości . |
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
|
|
Nie to już jest kur** jakiś matrix, słońce wam szkodzi? - za duzo plam?
Zamaist odnieśc się do sprawy, to najazd na Gwiaździstego ze wleił coś o jakimś naszym (tak naszym, ciekawym czy kiedykolwiek pracował nie na państwowym) utrzymanku..
Wklej coś konkretnego - broni Ci ktoś? Tylko lepiej bądź dobrze poinformowany, bo czerpiąc z partyjniackiego forum możesz na niejedną minę wdepnąć. _______________________________ hehe - az mi takie hasło wpadło do głowy: Głosując na PO wspierasz drugą stronę Błoń.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 11.07.2008 o godz. 18:21.
![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale przecież ja się wyraźnie odniosłem do biedaczka a nie do artykułu.
Poza tym on nic nie wkleił ,ale to już inna kwestia . Gwiaździsty chyba by nie wyrobił bez swych chamskich uwag . Moja wina,moja wina,moja bardzo wielka wina....
Ostatnio edytowane przez jachting : 11.07.2008 o godz. 18:34.
|
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
|
A owszem tua maxima culpa. Wielkie mi chamstwo nazwać politykiera/samorzadowca biedaczkiem.., i jeszcze z tego aferke próbować robić :/
![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
chyba ze to nawiązanie do Tusku....
Ostatnio edytowane przez jachting : 11.07.2008 o godz. 18:40.
|
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
|
A jeśli tak - to co innego.
Gwiaździsty odnieś się. ____________________________ Hehe ale się Żaba ciska i do tego Francuz coś pitolacy o tchórzostwie, no nie kabaret - ma tupet..Cytat:
Ostatnio edytowane przez Wilku : 11.07.2008 o godz. 19:09.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/2701,17873...e_lokalne.html
Około 150 stoczniowców przyjechało do Sopotu, aby przed domem Donalda Tuska manifestować w obronie swojego zakładu - Stoczni Gdańskiej. Stoczniowcy wykrzykiwali hasła: "Precz z tym rządem!" i "Precz z Donaldem Tuskiem!". Demonstracja była nielegalna. Pikietujący przeszli ulicą Monte Cassino, świadomie łamiąc zakaz wydany dziś przez prezydenta Sopotu. Jacek Karnowski proponował im alternatywną trasę: ulicą Kościuszki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co lepsze, tytuł newsa o stoczniowcach na tvn24.pl
"Stoczniowcy do Tuska: Spieprzaj dziadu" ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 11.07.2008 o godz. 19:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I tak wiadomo że Kaczyński to podpisze .
Ale wcześniej znowu "zamieszamy" szkoda ze nikt tego nie zrozumie .I co to nam da ? Jak zwykle gierka pod elektorat Rząd i opozycja Irlandzka jest za traktatem . A Prezydent "wycofuje" się na etapie ratyfikacji . To jest typowo Pisowska polityka . ==== A Ci stoczniowcy to mają swoje za uszami ,do tego obecny zarząd jest Pisowski . Przypominam że na zrobienie tego było ponad 5 lat . |
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
||
|
No jak podpisze - to już wtopi totalnie.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Oskarżenia o tchórzostwo padające ze strony Francuza rzeczywiście brzmią dość "oryginalnie", ale Kaczyński się ośmiesza - po raz kolejny mam wrażenie, że otacza mnie jakaś paranoja - skoro wynegocjował dokument i zaakceptował jego treść, skoro Polska zdecydowała sie na okreslony sposób przyjęcia traktatu to należy być konsekwentnym i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
Jak ktos postawi Cię nad przepaścią i zmusi do obietnicy, aby zrobic krok dalej, to tak zrobisz bo mu to obiecałes? Ale owszem - w jednym masz racje, trzeba nie było bredzić o sukcesie, i nie składać hołdów w sejmie Anielci, bo pomimo iż cieszy że próbuje naprawić swój błąd, to jednak niesmak pozostaje. ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
U nas lud jest przecież za,rząd jest za,3l4 posłów Pis podobno jest za?
A konstytucyjności się spierają czy Prezydent ma tu jakąś inną możliwość jak ratyfikacje . On jest Prezydentem Irlandii czy naszym ? Acha referendum nie było ? dla mnie to nie jest argument . Ale ty jesteś przeciwnikiem Unii,demokracje więc rozumiem . Boomcha my jesteśmy ostatnim sprawiedliwym ? miło ale oni raczej tego nie zrozumieją .Albo inaczej nikt im tego nie wytłumaczy,nikt nie ma takiej siły przebicia . Poza tym mogę się założyć że Irlandczycy wejdą do Unii tak czy inaczej nawet bez nas .
Ostatnio edytowane przez jachting : 11.07.2008 o godz. 20:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
UE sama ustaliła sobie prawo, że do wejścia w życie tego traktatu potrzebna jest zgoda wszystkich krajów. Każdy z krajów sam sobie określa drogę do przyjęcia/odrzucenia traktatu. Irlandczycy powiedzieli "nie" (tak jak wcześniej Francuzi i Holendrzy). I w tym momencie historia się kończy - koniec procedury. Podpis Kaczora lub jego brak nic nie znaczy. Traktat można przerobić na srajtaśme. A z podskakiwania "Francuza" można by się pośmiać pod wąsem, ale UE to nie żadne "państwo prawa" i dlatego mamy ten teatrzyk. Kaczor powinien zawrócić polskie wojsko z Czadu - czy gdzie tam je na prośbę Sarkozego wysłali - i śmiać się z mineciarza.
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 11.07.2008 o godz. 20:37.
|
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
Ja to napisałem? ____________ Zamiast bić brawa ze szczery demokrata szanuje decyzje irladzkiego l*du, to jojczysz. Poza tym wpis Boomchy przedstawił wam stan faktyczny. ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Boomcha,
Ok,ale niech Kaczyński wyrazi swoje jednoznaczne stanowisko(chce tego traktatu czy nie) - z jednej strony mówi że dyskusja nad traktatem jest teraz bezprzedmiotowa(i pod tym względem ma racje),a z drugiej zapewnia że nie będzie robił przeszkody w sprawie dokumentu.Czyli wie że i tak musi go podpisać ale będzie grał na zwłoke aby powkurzać UE i PO ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boomcha my jesteśmy ostatnim sprawiedliwym ?
miło ale oni raczej tego nie zrozumieją .Albo inaczej nikt im tego nie wytłumaczy,nie będzie potrafil tego wytłumaczyć ,nikt nie ma takiej siły przebicia . Poza tym mogę się założyć że Irlandczycy wejdą do Unii tak czy inaczej nawet bez nas . A i równie dobrze można sie trzymać tego że skoro przystąpiliśmy do ratyfikacji to powinniśmy ten proces zakończyć bo on dotyczy nas a nie kogoś innego .
Ostatnio edytowane przez jachting : 11.07.2008 o godz. 20:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wiesz dobrze Wilku ze Lech nie zmadrzal, tylko puscil oczko do m.in takich jak Ty ,czyli przeciwnikow.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|