The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2008, 14:43
Nie trzeba być Bednarzem żeby zobaczyć że na paru pozycjach brakuje nam zmienników. Dlatego Panie Bednarz pod spodem mała ściąga dla Pana na jakich pozycjach oczekjujemy wzmocnien

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - PAWEŁEK - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
BASZCZYŃSKI - - - GŁOWACKI - - - - - CLEBER - - - - - - Piotr BROŻEK
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - SOBOLEWSKI - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ŁOBODZIŃSKI - - - - - - - - - - - JIRSAK - - - - - - - - - - - - - ZIEŃCZUK
- - - - - - - - - - Paweł BROŻEK - - - - - - NIEDZIELAN - - - - - - - - - - - - -

I tu się pojawiają problemy:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ( ? ) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SINGLAR - - - - - - - KOWALSKI - - - - ( ? ) - - - - - - - - - - DIAZ
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CANTORO - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
BOGUSKI - - - - - - - - - - - - - - ( ? ) - - - - - - - - - - - - ( ? )
- - - - - - - - - - - - - - - MAŁECKI - - - - - ( ? ) - - - - - - - - - - - - - -

Jak widać potrzeba nam:
- Bramkarza
- Środkowego obrońcy
- Ofensywnego pomocnika (Garguła ?)
- Lewego pomocnika (Krzynówek ?, Pawłowski ? )
- Napastnika

Do roboty Jacuś !!
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.07.2008, 15:48
Cytat:
Krzynówek to by był ktoś kto by w trudnych momentach mógł `pociągnac` druzyne do walki.. np. dobry strzał z dystansu ( w wisle nie liczac sobola to praktycznie nikt nie strzela z dystansu), jest doswiadczony, grał w LM.... \

Po pierwsze musiałby miec dożywotni zakaz wykonywania rzutów wolnych i rożnych bo skutki stałych fragmentów wykonywanych przez Krzynówka mogliśmy obserwowac na MŚ 2006 i teraz na Euro.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.07.2008, 15:57
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
na euro to nie wiem czy zauwazyłes ale cała kadra słabo grała.... ale zgadzam sie Krzynówek miał byc liderem reprezentacji ale zawiudł.... a pamietasz co sie działo z Kosa przed powrotem do Wisły? Przez 3 sezony wcale praktycznie nie grał... a w Wiśle?! Myśle ze Krzynówek by sie przydał... a na euro zagrał slabo byc moze dlatego ze w klubie miał niepewna sytuacje ( nie grał)...ale to o czym my mowimy jak Wisła sie narazie nim nie interesuje
Jesli chodzi o Krzynowka to on jest do niczego, jakby grał tak jak w Bayerze L. to tak ale pozniej powoli stacza sie stacza nadal, wszyscy zachwycaja sie tylko tym, ze umie strzelic z daleka, no coz, przebłyski ma tego co prezentował kiedys, czasem uda mu sie strzał, tylko on ich oddaje miliony, nikomu nie podaje i traci piłki, zero dynamiki, dobrego podania, szybkosci, w ogole mi nie pasuje ten piłkarz od jakichs 2 lat, nie wiem czy to Janas zajechał nam wszystkich piłkarzy czy sami sie zajechali (Frankowski, Zurawski, Szymkowiak, Krzynowek) a moze po prostu przekraczajac wiek 30-31 lat z piłkarza juz nic nie pozostaje, wiec po co nam Kluivert czy inny ?

A co do Kosy, przed powrotem nie grał, no cos w tym jest napewno, chłop ma problemy z aklimatyzacja i moze grac tylko w Wisle z dobrymi kolegami, bo nie powiem jest dobrym piłkarzem, w tej chwili lepszym niz Krzynowek. W Kaiser grał zaliczył kilka asyst chyba 2 gole, pokłócił sie z trenerem - nara, So'ton, kibice o nim mowili ze to jeden z najlepszych skrzydlowych jakich mieli, ale kontuzje spowodowały ze nie grał i nie został, Chievo, tutaj bardzo ciezko było mu wygrac rywalizacje z Wlochem Semiolim bodajze, w Fiorentinie teraz gra. W Cadiz tez kontuzja 2 tygodniowa, z tego wszystkiego zagrał 7 meczow i zaliczył 4 asysty z czego 2 to bezposrednie a 2 to np rzut rozny.

Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.07.2008, 22:14
Z polskiej ligi, patrząc na nasze warunki, "godnymi" nas piłkarzami są właśnie ci którymi się interesujemy czyli Jodłowiec i Bartczak. Ja bym jeszcze zainteresował się Napoleonim-młody, szybki, dobry technicznie, świetnie drybluję, dobrze gra obiema nogami, sprawdziłby się jako joker i cena za niego z 3 ligowego Widzewa powinna wynosić max. 200 tys €. Wysokim napastnikiem mógłby być Zahorski, ale Górnik pewnie by chciał astronomicznych pieniędzy za niego.

PS. Wiem, wiem post pasuję do tematu: Gdybym był Bednarzem...
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.07.2008, 22:19
Bednarz zamiast sie bawić w testy, powinien jechać do Sevilli i kupić 3 grajków z rezerw po 500 tys. E. Tam każdy grajek jest ogladany wielokrotnie przez wielu skautów zanim się klub zdecyduje. Wtedy ryzyko kupna jest minimalne. A nasz dyr. bawi się w oglądanie sparngów Śląska, paranoja.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.07.2008, 22:22
Johnny B napisał(a):Wyświetl post
Sretenovic wrócił do Benfiki?
Stretenovic poszedł za 0,7 czy 0,8 mln euro z Benfici do jakiegoś rumuńskiego średniaka.

Adm007- piłeś- nie pisz.

czesiu napisał(a):Wyświetl post
Bednarz zamiast sie bawić w testy, powinien jechać do Sevilli i kupić 3 grajków z rezerw po 500 tys. E. Tam każdy grajek jest ogladany wielokrotnie przez wielu skautów zanim się klub zdecyduje. Wtedy ryzyko kupna jest minimalne. A nasz dyr. bawi się w oglądanie sparngów Śląska, paranoja.
Bierzesz pod uwagę, że piłkarz rezerw Sevilli może nie chcieć iść do Wisły? Wyobraź sobie, że tam czołowi piłkarze rezerw dostają regularnie szanse występów Primera Division, a nawet w europejskich pucharach- taka polityka klubu. Ponadto śmiem podejrzewać, że ofertę na poziomie 500 tyś euro Sevilla by zwyczajnie wyśmiała.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 09.07.2008 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
Kuzmanovic
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 09.07.2008, 22:24
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Z polskiej ligi, patrząc na nasze warunki, "godnymi" nas piłkarzami są właśnie ci którymi się interesujemy czyli Jodłowiec i Bartczak. Ja bym jeszcze zainteresował się Napoleonim-młody, szybki, dobry technicznie, świetnie drybluję, dobrze gra obiema nogami, sprawdziłby się jako joker i cena za niego z 3 ligowego Widzewa powinna wynosić max. 200 tys €. Wysokim napastnikiem mógłby być Zahorski, ale Górnik pewnie by chciał astronomicznych pieniędzy za niego.

PS. Wiem, wiem post pasuję do tematu: Gdybym był Bednarzem...
wkoncu Zahor to reprezentant kraju 500k eurasow byloby smieszne, a na wiecej Wisly nie stac
Odpowiedz cytując
działfinansów
Junior Member

Stary 09.07.2008, 22:26
Ja bym jeszcze zainteresował się Napoleonim-młody, szybki, dobry technicznie, świetnie drybluję, dobrze gra obiema nogami, sprawdziłby się jako joker
Też mnie zastanawia czemu jedynym zawodnikiem Widzewa, który dobrze grał nie interesuje sie nikt nawet Śląski i Piasty?
Na Gargułę szkoda takiej kasy, bo to raczej sezonowiec, już lepiej Jodłowiec, Costly, Majewski, Perrone czy jakas pensja dla kogoś solidnego, bez klubu.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 09.07.2008, 22:28
adm007 napisał(a):Wyświetl post
Panowie Wisłeka to ,my!!! nikt więcej, Koleśie z zarzadu nas olewają. Mają nas w d ... i ty;e Cy wygrywasz czy nie. Kto byl z w II lidze zWisłą ten wie
Mógłbyś wyrażać się jaśniej w sprawach polityki transferowej?

czesiu napisał(a):Wyświetl post
Taa...każdy młody, perspektywiczny, zawodnik Sevilli z wielką chęcią przeniósłby się do Wisły. Nawet jeżeli stać nas na takich młodych piłkarzy, to oni nawet wypożyczeni do nas nie chcieliby być.

A co do wizyty Bednarza we Wrocławiu, to może oglądał kogoś z Zadara? Albo wpadł na mecz będąc w mieście coś załatwiając innego? Bo ze Śląska to jako tako pasowałby do nas może, ale to może Gancarczyk, bo nikogo innego ja bym pod Wawelem nie widział.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2008, 22:33
Ten Zadar to szósta drużyna poprzedniego sezonu pierwszej ligi chorwackiej. Ich napastnik Terkes strzelił 21 bramek w 30 spotkaniach. Jeszcze ciekawy wydaje się być 20 letni środkowy pomocnik Tomasov 5 bramek i 10 asyst.
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.07.2008, 22:40
adm007 napisał(a):Wyświetl post
No tak nie ma to jak "medrcy" od forum. No oczywiście będą transfery oczywiście z Nikaruguii tym razem. No oczywiście przestrzegajmy regaulminów i oczywiście. Robią nas w balona z tym trnasferami. Jak zawsze. Sciągają wolnych graczy, głownie. Na piwo chodzą chętnię. O Wisłekę martwię się zawsze,.

Poczytajcie sobie poprzednie posty chlopa...
Troche to smutne...

Poszedl do jakiegos sredniaka z Rumuni za taka kase? Dla mnie to byl po Glowackim i Astizie najlepszy srodkowy ob w naszej bylej ORANJE lidze.
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 09.07.2008, 22:42
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Ten Zadar to szósta drużyna poprzedniego sezonu pierwszej ligi chorwackiej. Ich napastnik Terkes strzelił 21 bramek w 30 spotkaniach. Jeszcze ciekawy wydaje się być 20 letni środkowy pomocnik Tomasov 5 bramek i 10 asyst.
No, no jak to Tomasova chciał obejrzeć Bednaż to całkiem nieźle wypatrzył. Ciekawe jest ile kosztuję? Terkes raczej do nas nie przejdzie, za drogi i za niski.
Odpowiedz cytując
działfinansów
Junior Member

Stary 09.07.2008, 22:44
Nie widziałem jak grają, ale stawiając w ciemno Lalin vs Terkes: Terkes
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.07.2008, 22:49
Marin Tomasov to wg chorwatów "nowy Modrić", ponoć już obserwuje go liczna rzesza skautów..
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.07.2008, 22:50
No, no jak to Tomasova chciał obejrzeć Bednaż to całkiem nieźle wypatrzył. Ciekawe jest ile kosztuję? Terkes raczej do nas nie przejdzie, za drogi i za niski.
Ma tylko 181 cm wzr. - rzeczywiście kurdupel....
Odpowiedz cytując
wolek19866
Junior Member

Stary 09.07.2008, 22:53
Jeśli Tomasov to "nowy Modric" to nas na niego niego nie stać :/ A szkoda ....
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 09.07.2008, 23:04
felipe napisał(a):Wyświetl post
Marin Tomasov to wg chorwatów "nowy Modrić", ponoć już obserwuje go liczna rzesza skautów..
Nie znoszę gdy mówi się o młodych zawodnikach, że już mają nastepców! Słyszałem już o następcach Messiego, pewnie niedługo będą nowi "Borysiuki", "Bojany" i "Nicolasy Milliany".
Wracając do tematu to taki Tomasov by nam sie bardzo przydał, trzeba by było wyłożyć sporo kasy. Jednak zdaję mi się, że kasa w tym roku jako taka jest. Skorża czy tam Bednaż wypowiadał się, że Wisła rozmawia z Bastą. A żeby przystąpić do jakiś rozmów z tego typu zawodnikiem trzeba mieć przygotowany z milion euro.
Więc wzmocnienia będą takie: Jodłowiec (Obrona), Singlar (Obrona), Tomasov (Pomoc), Parrone (Atak)-przesada z optymizmem?.
Zapomnieliśmy już chyba o bramkarzu? Kiedyś ktoś pisał ironicznie: "To już w Polsce nie ma bramkarzy?" No ja w kraju znad Wisły widzę Przyrowskiego-za drogi, min. milion €, Mucha-kto go puści?, Stachowiak-nie wiem czy jest lepszy od Pawełka. Mogliśmy się zainteresować Janukiewiczem ze Śląska, ale teraz już za późno. Innych bramkarzy w Polsce na dobrym poziomie nie widzę.
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 09.07.2008 o godz. 23:10.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 09.07.2008, 23:08
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Ma tylko 181 cm wzr. - rzeczywiście kurdupel....
Przy mnie na pewno ;P Jeżeli myślisz o napastniku tylko pod względem głowy typu: Grzegorz Rasiak, Martin Fabus, Jan Koller, Peter Crouch, czy choćby Perrone to także jest kurduplem.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 09.07.2008, 23:13
Nie znoszę gdy mówi się o młodych zawodnikach, że już mają nastepców! .
Ja też nie Ale to nei mój wymysł...
Niemniej jednak jego statystyki pokazują, że potencjał ma wielki. Jeśli dodamy do tego fakt, ze gra w dosyć "medialnej" lidze, dostarczającej co roku piłkarzy do najlepszych lig europejskich to wydaje mi sie, ze ten temat jest na tyle abstrakcyjny, że warto go zakończyć póki jeszcze dobrze się nie rozkręcił.

Jest późno, 90% forum już śpi, wyobrażam sobie co tu sie bedzie działo rano jak przeczyta jeden z drugim, że "nowy Modric" zagra w Wiśle Lepiej im (raczej nam) tego oszczędzić.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 09.07.2008, 23:17
felipe! usuń tego posta o nowym Modriću! pokemony wcześnie wstają, a niedługo świt..
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 09.07.2008, 23:17
Ludzie spokojnie - to że Bednarz był na tym spotkaniu nie znaczy, że ma kogoś wypatrzonego. Zwłaszcza ci gracze o których mówicie prawdopodobnie ni są w naszym zasięgu.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.07.2008, 23:26
No jasne, przecież nie od dziś wiadomo, że Bednarz jest miłośnikiem klubowej piłki chorwackiej ;-) No i oglądanie sparingu jakiejś drużyny z tego kraju to element relaksujący Pana Jacka przed skupieniem się nad tym czy może jest tu ktoś za darmo...
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.07.2008, 23:57
Terkes wg transfermarket wart jest 1,5 mln euro
Tomasov - 1 mln euro

Więc nie sądzę, żeby któregoś z nich akurat obserwował chociaż może wybulimy na takiego napadziora
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.07.2008, 00:07
A skąd pomysł, że oglądamy Chorwatów a nie któregoś z zawodników Śląska?

Zauważyłem, pewną prawidłowość.
Im więcej jest artykułów, spekulacji w prasie- nawet wyssanych z palca- tym mniej lamentu na forum.Wy jesteście po prostu głodni nowinek.Wychodzi na to, że wolelibyście być robieni w chuja co pare dni przez Fakty, przeglądy itp, niż w ciszy przesiedzieć czas transferowy by pod koniec delektować się nietęgimi minami wszystkich którzy wątpili...
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.07.2008, 00:15
Wiecie co!! Ja się takiej szczerej goryczy

===ADM007===

nie dziwię. Sam pomimo tego ,że mam już swój wiek i z doświadczenia wiem ,że rzeczami, na które zupełnie się nie ma wpływu nie można się przejmować ,często jestem wkurzony (!!) na politykę i sposób prowadzenia Wisły przez naszego właściciela. Z jednej strony jestem mu cholernie wdzięczny za stabilność , za mistrzostwa , za puchary za wiele rzeczy. Ale z drugiej strony Cupiał z nami jest już ponad dekadę i czasami odczuwam wielki niedosyt ,że nie potrafi iść za ciosem i ruszyć z miejsca jeśli chodzi o transfery i szerszą wizję klubu (zwłaszcza szkolenie młodzieży). Jak robi jeden krok do przodu w jeden sezon to dwa do tyłu w drugi.

to tak poza tematem ale..

Jest nadzieja mam nadzieję ,że Bednarz tych zadarowców oglądał a nie kogoś z WKS-u. Ten napastnik Želimir Terkeš jest widać ciekawy
http://www.1hnl.net/igrac.php?id=1003
Radomir Đalović z NK Rijeka też 18 goli w poprzednim sezonie.
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ic/profil.html
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...es/profil.html
Ostatnio edytowane przez Bronex : 10.07.2008 o godz. 00:29.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 10.07.2008, 00:32
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

Im więcej jest artykułów, spekulacji w prasie- nawet wyssanych z palca- tym mniej lamentu na forum.Wy jesteście po prostu głodni nowinek.Wychodzi na to, że wolelibyście być robieni w chuja co pare dni przez Fakty, przeglądy itp, niż w ciszy przesiedzieć czas transferowy by pod koniec delektować się nietęgimi minami wszystkich którzy wątpili...
Nie zaspokaja nas Bednarz to sami się zaspokajamy ;]

A kogo ty ze Śląska dobrego widzisz? Gancarczyk młodszy jakoś daję rade, ale to i tak nie ten poziom.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.07.2008, 00:44
Ja nic nie sugeruje.

W newsie było napisane, że Bednarz był na sparingu WKS`u.Więc mógł równie dobrze obserwować Wrocławian a nie tych Chorwatów ;-)
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.07.2008, 01:06
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

Za ten post powinieneś dostać permanentnego bana! Nie dość, że rozszyfrowałeś sens życia kilku stałych bywalców tego tematu, to jeszcze zepsułeś im orgię. Teraz przez dziesięć stron zamiast układać swoje jedenastki z Chorwatami na czołowych miejscach, będą lamentować, że Bednarz chce wyjąć Gancarczyka ze Śląska- jesteś złym człowiekiem!

A tak serio, to w Zadarze jest kilku interesujących piłkarzy oprócz wymienionej przez was dwójki. Jest jeszcze ofensywny pomocnik i perspektywiczny stoper. Może chodzić też o kogoś zupełnie innego. Co do ceny, to w ogóle nie sugerujcie się tranfermarktem.
Tak czy inaczej nie mamy pojęcia z kim , ani czy w ogóle z kimś z tych zawodników, Wisła prowadzi negocjacje, więc zluzujcie. Starczy, że fala orgazmów właśnie przelewa się( może dopiero się przeleje) przez redakcje w całej Polsce, które będą się teraz prześcigać w domysłach kogo to Bednarz obserwował.

Innymie słowy wrzućcie na luz, są wakacje, nie czas żeby siedzieć po nocach i wypisywać głupoty. Jeżeli nie macie wakacji, to tym bardziej nie powinniście wypisywać głupot po nocach.

Napiszę tutaj, bo to transferów też dotyczy.
Kontuzja Łobodzińskiego okazała się mniej poważna:
Łobodziński napisał(a):
ięsień nie jest zerwany. To tylko mocne zbicie i krwiak. W ciągu tygodnia po rehabilitacji z fizykoterapeutą wszystko powinno być już w porządku. Jeśli nie stanie się nic niespodziewanego, zagram z Beitarem.
Tylko czy to wzmocnienie, czy osłabienie?
Powód: Lobo
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 10.07.2008 o godz. 01:13.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 10.07.2008, 15:11
Ze Śląska mógł także oglądać 23 letniego środkowego obrońcę Huberta Wołąkiewicza. Też całkiem dobry piłkarz. Na zmiennika na pewno wystarczy.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 11.07.2008, 00:16
po co nam zmiennik na środek obrony? zacznijmy się wzmacniać, bo ławka meczu nam nie wygra.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów