|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
![]()
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, wybrańców garść, ...kompania braci" W.Szekspir Drink up me Hearties Yo Ho! You can't always get what You want |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
decyzja caly czas jest aktualna. jak na razie zadnemu klubowi ukaranemu za korupcje,odwolania nic nie daly. w jednym wypadku nawet dostal ktos wieksza kare niz za pierwszym razem. takze o korone jestem spokojny.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Przerażające jest to wszystko ****a.
Serce Europy,prawie 40 mln mieszkanców, , gospodarka galopuje, złotówka umacnia się z miesiąca na miesiąc, kraj z historią piłkarską a tu taka kupa na Miodowej. Czy któryś z warszawskich gości nie poświęci się i nie wejdzie tam z plecakiem wypełnionym trotylem? -najlepiej podczas jakiegoś zebrania. |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Łyżka dziegciu do beczki miodu. Za rok Polonia znowu z założenia złoży sprawozdanie finansowe po terminie? Bo mam wrażenie że w całej tej niesprawiedliwości popełnionej na Polonii, jej działacze dali d..y koncertowo - bo nikogo jeszcze za brak papierków nie zdegradowali. Mam wrażenie że, PZPN-enoza tylko czekała na taki "kwiatek"... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyjezdnym warszawiakom zazwyczaj słoma z butów wystaje, a ja nie lubie jak mnie coś uwiera gdy chodzę :(
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poczytam trochę "speców" z tematu transferowego i być może się zdecyduję.
Kończąc off topic: Dlaczego niektórzy tu uważacie, że Polonia Warszawa zasługuje na 1 ligę?Klubik jakich wiele, a kibice są chyba na równi zakompleksieni w stosunku do Legii jak Icki do nas. Już wole zdecydowanie Polonie Bytom, która wydaje się bardzo zdeterminowana by utrzymać się pierwszej lidze Klub i przede wszystkim miasto sporo zrobiło, by dostosować standardy do 1 ligowego poziomu, dlatego uważam, że należy to docenić.Wole Polonie Bytom, która walczy o swoje- nawet w beznadziejnej sytuacji, (zarówno na boisku jak i poza nim) niż Polonie W-wa, która naśladując swoją zgode z Krakowa, ma pretensje o wszystko byle nie do siebie.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 07.07.2008 o godz. 20:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ojej, ale ten Widzew biedny. Na swojej stronie płacze, że został oszukany przez PZPN. A w swoim artykule wspominają tylko o jednym piśmie od UEFA, tym w którym stwierdzili, że decyzja jest ostateczna. A o drugim już nie wspominają, chodzi o to, że przyznanie licencji leży wyłącznie w kwestii PZPN i UEFA się do tego nie miesza.
Eh, to żydowskie myślenie ![]() ![]()
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, wybrańców garść, ...kompania braci" W.Szekspir Drink up me Hearties Yo Ho! You can't always get what You want |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Jedyne chyba co przychodzi mi na myśl, aby uruchomić ta "epokę lodowcową" to cholera sojusz kibicowski ponad podziałami i roz.......enie jesiennego WZD na Miodowej. Może wówczas kuźwa leśnym dziadkom gdyby byli zagrożeni realnym wpier... odechciałoby się "społecznictwa". Wiem, wiem science-fiction, ale cholera pomarzyć sobie można... |
|
|
|
Member
Offline |
|
Na papierze potencjał mają (mieli?) na środek ekstraklasy. Wojciechowski ma chyba większą kasę od Filipiaka. Analogia z Cracovią bardzo trafna - szum medialny nakręcają media mniej lub bardziej sympatyzujące z klubem.
Ostatnio edytowane przez Zygmunt.Król : 07.07.2008 o godz. 20:06.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
[QUOTE=Zygmunt.Król;563609]
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Odpowiem pytaniem retorycznym: Czy w Krakowie wszystkie media kochają Wisłę? Np.wydawnictwie Axel Springer ("Dziennik") jest (było?) paru gości pracujących kiedyś w "Polonii Ole". Np. goście z dawnej redakcji sportowej radiowej Trójki z Olszańskim na czele byli głosicielami zgody warszawskich klubów and so on, and so no... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
[quote=Ogryzek;563613]Ogryzek, szczególnie Gazeta Wyborcza kocha Legię. Nie ma tygodnia bez jakiegoś felietonu, który ma na celu 'dołożenia'' Wojskowyym. A SE i Fuckt to piszą wszystko, co dobrze się sprzeda. I dla nich nie ma to znaczenia, czy w jakimś artykule Legia będzie wychwalona lub wyśmiana- liczy się nakład i sprzedaż. Mnie śmieszą trochę już teksty w stylu, że warszawskie pismaki czepiają się tylko Wisły, a Legia to dla nich świętość. Widać, te osoby które tak piszą, nie czytają 'warszawskich' gazet. Teraz coraz częściej ŻW naśladuje GW w swoich wypocinach. A o Polonii po co pisać? To mało medialny klub, ma mniej kibiców=mniejsze zyski. Lepiej pochwalić lub dowalić Legii
![]() ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Polonia nie zasluguje na ekstraklase.Ten zespolik po prostu jest za slaby.Nie wierze w to ze przez najblizsze 10 lat cokolwiek tam sie zmieni. Oni sie juz nie podniosa...
Analogia do Pasow dosc trafna...Moze nie ma w Warszawie tylu terenow na ktorych mozna dostac w ryja za szalik z L, ale napinacze sa tacy sami. Coz, byla kiedys taka fajna historyjka w GW w ktorej pisano ze prawdziwi "warsiawiacy" ( celowo z malej litery) kibicuja Polonii a nie Legii.Tak samo lubi sie piac o tym ze Cracovia to taki stary i wielki klub. Coz, mniejszosc musi na czyms zbijac interes i jakos skusic "nowych". ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Piast Gliwice będzie grał o nic?
Tutaj rodzi się pytanie. Dlaczego Piast dostał licencję warunkową? Ponoć już miało takich nie być. To jest takie zamiatanie śmieci pod dywan, tylko przeważnie robi się to po to, żeby problemem zajęła się następna ekipa, a niestety w PZPN-ie trwa beton i nic nie zapowiada zmiany. List Widzewa do PZPN Tutaj też jest śmiesznie. Z jednej strony Widzew zachowuje się niehonorowo próbując podkopać Polonię, z drugiej strony mają pełne prawo czuć się oszukani przez PZPN, bo decyzja w sprawie Polonii miała być ostateczna. Dzięki PZPN piłka nożna staje się w Polsce sportem elitarnym, polskim futbolem najbardziej interesują się środowiska prawnicze. |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Nawet Amica jak sie przeniosła do Poznania to spłaciła długi Lecha. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
heh, pamiętam, jak rok temu nie dali licencji Ruchowi. Wtedy kibice Widzewa pisali, że jak tak można itp. Potem Ruch otrzymał licencję i fani RTSu byli szczęśliwi. Ale widać, że jeśli chodzi o ich interes, to już obiektywizm schodzi na drugi plan. A najlepsze jest to, że jak czytam ich komentarze na stronie Widzewa, to ogarnia mnie pusty śmiech. Oni czują się pokrzywdzeni, że PZPN ich zdegradował. Owszem, Zagłębie S i L, Arkę itd słusznie poleciały, ale Widzew? Jak tak można, przecież to tylko 12 ustawionych meczy. W dodatku nic im nie ''dały''.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
|
Member
Offline |
|
Dlatego ten cały bałagan, który teraz mamy nie jest wyłącznie winą PZPN. Po części odpowiadają za niego również kluby. Upowszechniło się lekceważenie prawa, rozkwitł kult cwaniactwa, polskie kluby nie znają czegoś takiego jak etos pracy. W zeszłym roku Ruch, teraz Polonia, w międzyczasie ŁKS, Widzew. I co? na Polonii się skończy? Już nikt nie będzie kombinował okrężną drogą, przy zielonym stoliku, "walczył o swoje" oczywiście dla "dobra polskiej piłki"? Przypuszczam że wątpię. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Taki burdel w tym PZPN-ie, że nadal zbytnio nie wiem kto będzie grał w Ekstraklasie. :/
Dyskobolia została w końcu kupiona przez Polonię, czy nie? |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Aż dziw, że bukmacherzy nie przyjmują zakładów na to, kto ostatecznie zagra w ekstraklasie.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem dla polskiej piłki było by wprowadzenie kuratora lub rozwiązanie PZPN i utworzenie nowego z zupełnie innym składem.
Na tych fundamentach, które zrobiła komuna prędko normalnej piłki nie zbudujemy. Tyle, że musielibysmy się liczyć z jakąś dłuższą przerwą w pucharach- a na tym najbardziej straciłyby nasze czołowe kluby-ale tylko na krótką mete. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
|
wszedłem na stronę Polonii, ze zobaczyc 'co jest grane' z wałkiem.
Jeszcze nei podpisano. Znalazłem jednak coś ciekawego: Cytat:
![]() na każdym polu tak samo.... PS super ze Polonia B została, ale to jest chore, zeby tyle wlczyc o normalność.... edit Cytat:
A i kadra by miała jedną kompromitację mniej... Ale nie ****a kismy się w tym sosie i sto lat. Bo rak sam nie umrze, skoro 30-40 letnie głąby robią to samo co leśne dziadki...
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 07.07.2008 o godz. 21:50.
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
||
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Jaka przerwa w pucharach?
My już mamy przerwę w pucharach. Trwa od kilku lat. Dokładnie od dobrego startu Groclinu. Acha, był nasz krótki epizod w fazie grupowej PUEFA. Naprawdę, nawet 10-letnia przerwa w europejskich pucharach nie była by zbyt wielkim szokiem dla polskiego kibica. Przecież od ponad 10 lat nie ma nas w LM. A co rok baty od Gruzinów, Białorusinów, Islandczyków, Walijczyków etc. O jakich pucharach my w ogóle mówimy? ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
co by straciły? jeden, góra dwa mecze w eliminacjach do pucharów i tyle. ani z tego kasy ani punktów do rankingu. Nawet jakby mieli zawiesić reprezentacje to i tak to działanie jest tego warte, naprawde nic nie tracimy, osiągneliśmy dno 'a ostatnio słychać pukanie od spodu', gorzej poprostu być nie może...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem Was i podzielam Wasze zdanie.W poprzednim poście chodziło mi o kasę za prawa transmisji ewentualnych pucharów.
Pofantazjujmy trochę... Wisła jako pierwsza wyłamuję się ze struktur PZPN`u, zostaje wykluczona i pozbawiona wszystkich praw. dołączyła by jakaś inna mocna drużyna jak Legia czy Lech co powoduję efekt domina i liga się sypie.Tego typu sprawa odbiła by się na świecie szerokim echem, a nagłośnienie tego co się dzieje w PZPN`ie może nam tylko pomóc. Ale być może też tak być, że Wisła zostanie zawieszona na dłuższy czas bo odważyła się wyjść z szeregu i .......nąc tym wszystkim ( w co wątpie). Mam takie trochę abstrakcyjne pytanie. Gotowi bylibyście zrezygnować z oglądania/dopingowania/wyjeżdzania przez np pare lat w imię wyższego celu, nawet kosztem popadnięcia Wisly w poważne finansowe tarapaty?(brak kasy od c+, choć wydaje mi się, że C+ też by postawa Wisły była na rękę) Według mnie sprawa PZPNu jest do rozwiązania.Gdyby się najbogatsze klubu zgadały zwyczajnie z tej ligi wystąpiły, podejrzewam, że wtedy C+ miał podstawy by rozwiązać umowę z PZPN,a to było by początkiem końca, bo biedniejsze kluby, przystąpiły by do nowej koalicji, bo kto by chciał zostać w tonącym okręcie? |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
tak wyglada liga; jesli korona wygra odwolanie to bedzie grac zamiast arki.
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 08.07.2008 o godz. 00:27.
![]()
Ddf
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|