The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.07.2008, 12:57
Cytat:
Nie wiem, dlaczego nikt nie pomyślał, i meczów z Cracovią i Legią nie gramy u siebie... No, chyba że się drużyny nie zgodziły...
W PZPN-ie legijne dziady specjalnie tak ustaliły wiedzac, że Wisła na wiosnę bedzie grać w Chorzowie aby dwa mecze Wisły z Legia ustalić nam na wyjazdach. Jak wiadomo oba zespoły rywalizować będą o mistrzostwo a wynik moze rozstrzygać wyniki bezpośrednich meczów. Nie ma co się łudzić , że to przypadek. Dziady z Miodowej od lat kombinują z kalendarzem jak mogą. Chociaż tak jak w zeszłym roku dali Urbanowi z 8 meczów z samym dołem tabeli żeby się chłop rozbujał, a wielu z Legii uwierzyło, że są tacy dobrzy i byli pewni mistrzostwa i na całe szczęście skończyło się tak jak wiadomo.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 04.07.2008, 13:48
nie mówmy jeszcze hop, bo oficjalnie to nie wiadomo gdzie będziemy grać mecze ligowe od kwietnia do końca sezonu. ostatnie głosy mówiły o Tarnowie, a nie o Chorzowie, gdzie jednak musiałyby być przeprowadzone pewne prace przy stadionie. a derby w Tarnowie, to już nieco lepiej niż derby w Chorzowie.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 04.07.2008, 14:29
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
W PZPN-ie legijne dziady specjalnie tak ustaliły wiedzac, że Wisła na wiosnę bedzie grać w Chorzowie aby dwa mecze Wisły z Legia ustalić nam na wyjazdach. Jak wiadomo oba zespoły rywalizować będą o mistrzostwo a wynik moze rozstrzygać wyniki bezpośrednich meczów. Nie ma co się łudzić , że to przypadek. Dziady z Miodowej od lat kombinują z kalendarzem jak mogą. Chociaż tak jak w zeszłym roku dali Urbanowi z 8 meczów z samym dołem tabeli żeby się chłop rozbujał, a wielu z Legii uwierzyło, że są tacy dobrzy i byli pewni mistrzostwa i na całe szczęście skończyło się tak jak wiadomo.
Ty a może komiks jakiś na ten temat narysuj?

Nowy sezon, nowe teorie.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.07.2008, 14:32
teorie stare, tylko się kluby czasem zmieniają ^^
.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.07.2008, 15:36
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
nie mówmy jeszcze hop, bo oficjalnie to nie wiadomo gdzie będziemy grać mecze ligowe od kwietnia do końca sezonu. ostatnie głosy mówiły o Tarnowie, a nie o Chorzowie, gdzie jednak musiałyby być przeprowadzone pewne prace przy stadionie. a derby w Tarnowie, to już nieco lepiej niż derby w Chorzowie.

No to koledzy z TARNOVI mialy by okazje pokazac sie przed pasiastymi kolegami. Juz widze ta zadyme w parku za stadionem .Bylo by fajnie miec mozliwosc zorganizowania tego meczu ale to jest zbyt wielkie ryzyko. Nawet jakby mialy te derby byc bez kibicow przyjezdnych, to Tarnovia by sobie nie odpuscila zeby zablysnac bo juz prawie nikt o nich nie pamieta
,
Odpowiedz cytując
!(Z)
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.07.2008, 15:53
Gwiaździsty -co bierzesz? w sumie chciałbym mieć takie jazdy ..

terminarz jest taki ze wyjazdy ligowe można zaliczyć z palcem w przysłowiowej dupie..
zobaczymy jak puchary banana i Polski sie zgraja
Odpowiedz cytując
mr_seol
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.07.2008, 19:05
oh jej, a ja już sie tak napaliłem na ten sezon, myślę sobie że zobaczę ligę czystą , bez żadnej korupcji... No niestety Gwieździsty rozwiał wszystkie moje złudne nadzieje...Proponuje sie zapić i dać sobie łeb

A tak na poważnie to kwestia terminarza mnie zupełnie nie zajmuje, ten kto ma być najlepszy( a nie mam wątpliwości kto nim będzie) poradzi sobie i na Sląskim z Legią i na Lechu i na różnych "Wodzisławiach". Zreszta według mnie pojedynek dwóch najlepszych polskich drużyn w tym kraju na Śląskim może tylko wyjść na dobre jeżeli chodzi o popularyzacje Wisły i polskiej ekstraklasy (... no Legii może troszke też).
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez mr_seol : 04.07.2008 o godz. 19:09.
************** Veni , Vidi , Vistula vicit ***************

http://pl.20dollars2surf.com/?ref=619492
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 04.07.2008, 20:29
Bobo Kaczmarek został oficjalnie trenerem Arki Gdynia na dobre (Ekstraklasa) lub złe (I liga) - 90minut.pl

Są już w sieci tacy, którzy się zastanawiają, co się teraz stanie z >>> Gwiazdą Kaczmarka ...

*
Stawowy znalazł gdzieś pracę?
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 04.07.2008, 20:56
dorotja napisał(a):Wyświetl post
Bobo Kaczmarek został oficjalnie trenerem Arki Gdynia na dobre (Ekstraklasa) lub złe (I liga) - 90minut.pl

Są już w sieci tacy, którzy się zastanawiają, co się teraz stanie z >>> Gwiazdą Kaczmarka ...

*
Stawowy znalazł gdzieś pracę?
Ponoc w Poloni Warszawa,czyli w kolejneym" przyjaznym klubie"
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 04.07.2008, 23:25
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
No to koledzy z TARNOVI mialy by okazje pokazac sie przed pasiastymi kolegami. Juz widze ta zadyme w parku za stadionem .Bylo by fajnie miec mozliwosc zorganizowania tego meczu ale to jest zbyt wielkie ryzyko. Nawet jakby mialy te derby byc bez kibicow przyjezdnych, to Tarnovia by sobie nie odpuscila zeby zablysnac bo juz prawie nikt o nich nie pamieta
..................
tyś widzial ostatnio tarnovie w Tarnowie?
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 04.07.2008, 23:28
chyba za długo na emigracji przebywał ;]
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 05.07.2008, 10:48
Kamil napisał(a):Wyświetl post
..................
tyś widzial ostatnio tarnovie w Tarnowie?
Tak wczoraj.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.07.2008, 12:14
Ja mam takie pytanie bo to jest ciekawe:

Czy Korona to czasem nie spadła? i czemu nie ma Znicza, który ostatnio był w terminarzu czy on czasem nie był nad Arką? :O

A może po prostu nasz zarząd podbija stawkę tym że gramy z Koroną to tłumaczyło by cenę karnetów ;p

Polska Ekstraklasa - Zobacz czym jeszcze Cię zaskoczy!
Ostatnio edytowane przez Kurt : 05.07.2008 o godz. 12:20.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 05.07.2008, 12:51
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Tak wczoraj.
heh to muszę ci pogratulowa zobaczyc Tarnovie w Tarnowie w barwach to zaszczyt musi byc
bo z nią to podobno jak z ufo, ktos je widzial, ale wiekszosc i tak niewierzy ze isteniej.

a tu cos od dorotji dla rozluznienia atmosfery
http://www.sports.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=30687
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Stary 05.07.2008, 13:01
Ciekawe co zrobi LEgia jak sprzeda Rogera ,za pare baniek.Walter schowa pieniadze do kieszeni czy kupi nowych zawodnikow.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.07.2008, 13:07
K_2 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co zrobi LEgia jak sprzeda Rogera ,za pare baniek.Walter schowa pieniadze do kieszeni czy kupi nowych zawodnikow.
Legia nawet bez sprzedaży Rogera wydała już w tym okienku 1,95 mln euro
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Stary 05.07.2008, 13:10
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
No napewno licza ze ten transfer im pokryje to i jeszcze zostanie
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.07.2008, 23:01
Michał Listkiewicz, prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej już ponad dziewięć lat szefuje polskiej federacji piłkarskiej i nadal nie ma dosyć. Chociaż kilka miesięcy temu zapowiadał, że zwolni stanowisko, teraz zastanawia się nad pozostaniem. - Nikt się mnie z PZPN nie pozbędzie - zapowiada Listkiewicz.

- Usłyszałem zarzuty, że rządzę lekką ręką, że nie potrafię uderzyć pięścią w stół - żali się w "Przeglądzie Sportowym" prezes PZPN Michał Listkiewicz. - Dam sobie radę - deklaruje. - Nikt się mnie z PZPN nie pozbędzie. Podczas wizyty Platiniego wielu delegatów UEFA powiedziało mi, że powinienem na jesieni kandydować na prezesa związku - chwali się Listkiewicz.

- Szef greckiej federacji miał zrezygnować, a mimo fatalnej gry reprezentacji na Euro 2008 będzie prezesem przez następne lata. Dlaczego ja nie miałbym pozostać? - pyta prezes.

Listkiewicz murem za Beenhakkerem

Michał Listkiewicz odnosi się także do ostatniego spotkania związku z trenerem reprezentacji Leo Beenhakkerem i "nagonki" na Holendra. - Pojawiają się odważne próby rozliczenia Leo Beenhakkera - zauważa Listkiewicz. - Nie zaprzeczam, pewna formuła się wyczerpała - dodaje.

- Holender nadal będzie miał silną pozycję, ale musi przystać na warunki - twierdzi "Listek".

Krytykują, a sami nie lepsi

- Jedni asystenci selekcjonera odeszli z własnej woli, innym skończył się kontrakt. Trzeba ich zastąpić. Kim? - pyta Listkiewicz. - Na pewno Polakami. Sztab kadry się zmniejszy, Beenhakker będzie miał jednego stałego asystenta i jednego luźnego współpracownika - deklaruje prezes PZPN.

Michała Listkiewicza denerwują głosy wzywające do rozprawy z Holendrami skupionymi wokół Beenhakkera. - Jestem zdziwiony atakami byłych selekcjonerów. Wójcik mógł sobie wybrać kogo chciał, tak samo Engel i Janas, który korzystał z pomocy syna - wymienia Listkiewicz, dodając także, że Antoni Piechniczek także miał "swoich" współpracowników.

No kur.wa mac
Ostatnio edytowane przez Coolpick : 06.07.2008 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
Yaro1984
Member

Stary 07.07.2008, 08:35
Ja mysle ze to jest wezel gordyjski.Jako potencjalnych nastepcow Listka wymienia sie innych działaczy PZPN(np.Grzegorz Lato).Jak dla mnie to jest porazka.Z dwojga zlego wole juz Listka,choc i tak przydaloby sie cale to towarzystwo przepedzic...Uwazam ze do EURO nic w tej kwestii sie nie zmieni.
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Stary 07.07.2008, 08:44
W PZPNie pozostanie status quo czy z Listkiewiczem czy z Lato , jeden ch*j...DAlej bedziemy prowincja pilakrska w Europie ,za niedlugo nas wyprzedza jakies Azerbejdzany i Gruzje jesli chodzi o szkolenie pilakrzy itd. Ponadto PZPN ma immunitet w postacie Euro 2012 ,wiec mowiac krotko ,szkoda nerwow....
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 07.07.2008, 10:31
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Za te 1,95mln kupiliście chyba z 7 grajków. Widać, że idziecie na ilość a nie jakość...

Te je***e leśne dziady z pzpnu.... ich się w życiu nikt nie pozbędzie. Trzeba czekać aż wyginą
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 07.07.2008, 15:54
Cytat:
Bogusław Kaczmarek nie jest już trenerem Arki Gdynia! Popularny "Bobo" kontrakt z gdyńskim klubem podpisał przed dwoma dniami, a dzisiaj zrezygnował z pełnionej przez siebie posady. Wszystko przez artykuł, który pojawił się w poniedziałkowym wydaniu Dziennik Bałtyckiego, w którym fani Arki domagali się od Ryszarda Krauze zwolnienia zatrudnionego szkoleniowca.

Oficjalne stanowisko klubu nie jest znane. Internetowy portal Arki informuje jedynie, że w związku z zaistniałą sytuacją zarząd prowadzi rozmowy z kolejnymi kandydatami. Kaczmarek był szkoleniowcem zespołu z Pomorza niespełna 48 godzin. Były asystent selekcjonera reprezentacji Polski w sobotę złożył podpis pod umową, która miała być ważna przez rok z opcją przedłużenia na kolejne lata.

Kibice już od dawna byli przeciwni zatrudnieniu Kaczmarka. Osoba 58-szkoleniowca kojarzyła im się bowiem ze znienawidzoną Lechią Gdańsk, w której grał jako piłkarz, a także pracował jako trener. Głównym argumentem fanów morskiego klubu był jednak fakt, że osoba Kaczmarka mogła wkrótce ponownie spuścić Arkę do drugiej ligi. A wszystko przez jego przeszłość, która dla kibiców niekoniecznie była czysta i klarowna. "...trudno zaprzeczyć, że jest tych wątpliwości wiele. Jedną z nich jest próba zatrudnienia trenera, o którym kibice Arki nie mają dobrego zdania. A i jego przeszłość, nie jest do końca wyjaśniona. A nie chcemy żeby Arka po raz kolejny znalazła się na czołówkach gazet (i to nie w kontekście sukcesów sportowych)..." - napisali fani w liście do właściciela klubu, Ryszarda Krauze.

Taka reakcja kibiców spowodowała, że Kaczmarek postanowił zrezygnować z pracy, którą podjął zaledwie dwa dni temu. Jak sam twierdzi - jego decyzja miała na celu dobro klubu. Warto przypomnieć, że w minionym tygodniu "Bobo" został również pozbawiony funkcji asystenta Leo Beenhakkera, którą pełnił przez ostatnie kilka miesięcy.

Kaczmarek swoją karierę szkoleniową rozpoczynał w Lechii Gdańsk, gdzie najpierw pracował z juniorami, a potem przejął opiekę nad zespołem seniorów (1989-1992). Później prowadził takie zespoły jak Stomil Olsztyn (z tym klubem awansował do ekstraklasy), Sokół Tychy, GKS Bełchatów, Petrochemia Płock, GKS Katowice. W 2001 roku przejął Groclin Dyskobolię Grodzisk Wlkp., z którym dwa lata później odniósł swój największy sukces w postaci wicemistrzostwa Polski, ale nie było mu dane poprowadzić tego zespołu w europejskich pucharach. Później objął jeszcze stery w Górniku Łęczna, aby w 2006 roku zostać współpracownikiem Leo Beenhakkera w kadrze narodowej.
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.07.2008, 17:33
Polonia Ma Licencje!!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez Wilku : 07.07.2008 o godz. 17:46.
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 07.07.2008, 17:48
Polonia Bytom zostaje w Ekstraklasie

Na wniosek zarządu PZPN Komisja Odwoławcza ds. Licencji rozpatrzyła jeszcze raz wniosek licencyjny Polonii Bytom i wydała pozytywną decyzję dla bytomskiego klubu. Polonia Bytom została ukarana jednocześnie karą 100 tys. zł za nieterminowe złożenie wniosku licencyjnego.
Bytomski klub będzie co miesiąc sprawdzany przez organy licencyjne PZPN, czy poprawnie wywiązuje się z zaleceń Komisji.

Decyzja ta oznacza, że Znicz Pruszków zagra w I lidze, a nie w Ekstraklasie, Widzew Łódź spada do II zamiast do I ligi, zaś Tur Turek utrzymuje się w I lidze, zamiast spaść do II ligi.
Ddf
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.07.2008, 17:59
I bardzo dobrze, że Polonia została. Teraz tylko pytanie co poczynią z Koroną Kielce?
Ah już nie mogę się doczekać tego meczu z Ruchem Byle tylko jakieś wzmocnienia zrobili
Odpowiedz cytując
quick
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.07.2008, 18:01
uff, nie będzie Znicza. tyle dobrze.

Jeszcze Koronę wypier**ić bo i tak nas nie wpuszczają na swój stadion i muzyka gra
Ostatnio edytowane przez quick : 07.07.2008 o godz. 18:04.

Cupiał , Bednarz , Skorża - 1906% poparcia!
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 07.07.2008, 18:43
quick napisał(a):Wyświetl post
uff, nie będzie Znicza. tyle dobrze.

Jeszcze Koronę wypier**ić bo i tak nas nie wpuszczają na swój stadion i muzyka gra
"wy.......ą" Koronę - wejdzie Znicz.

i dobrze że Polonia zagra, należy się im ta Ekstraklasa.
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 07.07.2008, 18:49
i dobrze że Polonia zagra, należy się im ta Ekstraklasa.
slucham

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.07.2008, 18:51
Cytat:
W PZPN znowu kręcą! Polonia Bytom, która od kilkunastu tygodni walczy o otrzymanie licencji na grę w ekstraklasie, może wreszcie dopiąć swego.
Jak? Z naszych informacji wynika, że działacze PZPN ze Śląska zaproponowali obecnemu prezesowi związku Michałowi Listkiewiczowi poparcie jego kandydatury we wrześniowych wyborach. W zamian za to zarząd związku ma przywrócić klub do ekstraklasy."
2008-07-07 08:37:37
calosc: http://polskatimes.pl/sport/17192,pr...id,t.html.html

i oto Polonia jest w ekstraklasie

niech zyje nam Listkiewicz
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 07.07.2008, 18:54
"wy.......ą" Koronę - wejdzie Znicz.
co wy tacy nie aktualni... przeciez korona wyleciala, a zamiast niej gra arka gdynia
Ddf
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów