|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
I to jest poziom w jakim znalazła sie polska piłka klubowa...
Nas nie stać na sprostanie żądań takich piłkarzy jak Paulista i Kosowski, Cypryjski Apoel już tak. A tak ładnie gromiliśmy Omonię Nikozja... ( 5-2 ) Już niedługo, o ile się nic nie zmieni to my będziemy musieli się obawiać Cypryjczyków. Pozostanie nam smak sukcesu w kraju... ano po raz kolejny ogramy Lecha, ogramy Legię, ogramy Cracovię... no cóż może tylko to nam pozostało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czy jak kolega puści bąka, to debatujecie o czystości powietrza w Krakowie oraz o dziurze ozonowej?
A tu menedżer Słowaka bąka właśnie puszcza, a co poniektórzy na poważnie się zastanawiają, czy to prawda. Ja bym jednak poczekał na bardziej wiarygodne źródło. Nie ma co się dziwić z Paulistą i Kosowskim. Pamiętam takie czasy, że wypominano Koseckiemu transfer do Turcji, bo to słaba liga. Potem słaba była Grecja i Izrael. Dziś te kraje mają silniejsze ligi od naszej. Podobnie będzie wkrótce z Cyprem. Przypominany mecz z Omonią wcale nie byłby taki udany, gdyby nie skuteczność Żurawskiego. Dziś obawiałbym się takiego rywala. Póki w polskiej piłce nie pojawią się porządne pieniądze, nie ma co liczyć na sukcesy. Cupiał najwyraźniej sam nie ma tyle środków. A budżet Wisły musi być 10-krotnie wyższy, by grać regularnie w fazie grupowej PUEFA i liczyć na LM. A parę lat temu było inaczej. Od tego czasu między Wisłą a Europą robi się coraz większa przepaść. O reszcie klubów nie ma nawet co gadać. Na chwilę obecną Wisła może jedynie w miarę sensownie egzystować, wyszukując przyzwoitych piłkarzy, ogrywając ich i odsprzedając z zyskiem. I czekać na lepsze czasy. Dlatego denerwuje mnie to narzekanie w sprawie transferów. Przecież na polskim rynku piłkarzy nie ma, wszystko przebrane. A za przyzwoitego grajka z Europy trzeba słono płacić. U nas pensja gwiazdorska to 300 tys. €, w Bundeslidze tyle dostaje rezerwowy. Albo zawodnik drugiej ligi w Hiszpanii czy Niemczech. Kogo ma więc ten Bednarz kupić? Przecież nie ma pieniędzy. Może tylko szukać takich zawodników, którymi wzgardziły lepsze ligi. I tam szukać perełek. Pewnie to robi, może będą tego efekty. Ale to strasznie trudna robota. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie to podałem przykłady dwóch wariatów... jasiek zamiast słuchać trenera wolał szukać Boga... a Kosa... no to wszyscy wiemy... Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze... Może jeszcze ktoś z nieprzeciętnymi umiejętnościami zasili nasze szeregi i pomoże ograć Beitar. Mi sie wydaje że najbardziej potrzebny nam jest taki napastnik z prawdziwego zdarzenia, prezentujący inny styl gry niż Brozio... taki który sam będzie potrafił wypracować sobie sytuację. Bo jak Nasz król Paweł się nie daj Bóg pomyli się ze dwa razy sam nam sam z bramkarzem to będzie lament i zgrzytanie zębami. W ogóle ludzie w Polskiej piłce to by dużo chcieli ale za darmo, a niestety są takie czasy że pieniądz rządzi światem. _ żeby nie było Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 02.07.2008 o godz. 20:35.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, no więc Wisłę nie stać na zaoferowanie piłkarzom kontraktu proporcjonalnego do ich umiejętności. Mówimy tu już o zawodnikach ważnych dla naszego klubu. Każdy ma jednak inne zdanie...
Głowackiego i Brożka udało się przekonać, ale według mnie to i tak marne pieniądze w poważnej piłce |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
byle nie do plus nieskończoności ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
uważasz ze lepiej wywalic pieniadze w błoto za byle kogo
Ostatnio edytowane przez wiertar : 02.07.2008 o godz. 21:30.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport/1,78980,54..._gry.html#more
no nic zaczyna sprawdzać czarny scenariusz. Szkoda słów, po tak dobrym sezonie tak spartolić transfery sięgamy po tanich grajków z wolnymi kontraktami. ![]()
W moim sercu Wisła i na dobre i na złe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Można podjąć decyzje dobą szybko - wolne podejmowanie decyzji nie znaczy że te decyzje są dobre! A u nas w sprawie transferów spokój jak podczas siesty w Hiszpanii ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Sam Pan Maciek mowił ze rozmawiaja z wieloma zawodnikami dobrej klasy, ktorzy nie musza byc testowani.. Komu wierzysz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawdopodobnie ... nie łudzę się już by były. Po co odkurzają Dawidowskiego, ma być pewnie zastąpić Paulistę nie chcę się denerwować
![]()
W moim sercu Wisła i na dobre i na złe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pewnie ze tak wogle najlepiej jest miec duzzzooo kasy wtedy czas nie jest tak istotny.. jednak gdy unas każdy grosz ogłada sie dwa razy napewno staraja sie zakontraktowac kogos po jak najnizyszch pieniadzach. zobaczymy jak bedzie... mysle ze jeszcze do konca tygodnia cos sie wyjaśni
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
WISŁA JEST BE ! LEGIA CACY ! zobaczymy za miesiąc, pismaki. rok temu żaden w życiu by nie pomyślał, że po sezonie z 8 miejsca zrobimy majstra... nie nie, Gimenez był już na nowym, mnie więcej od 2003, dokładnie 5 lat. On miał chyba na imię Ever, jak "FOREVER" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Transfery, plotki, gdybania, nadzieje na coś oszałamiającego w tej kwestii. Tak się w sumie zastanowiłem nad scenariuszem, przechodzimy Panathinaikos, jesteśmy w grupie, szał radości, spełnienie marzeń naszych i B.Cupiała. Nareszcie klub znalazł się w tych elitarnych rozgrywkach. Kończymy na grupie. Marzenie się spełniło, cel osiągnięty. Są pieniądze zarobione na awansie i pochodnych oraz na nieuniknionej wyprzedaży (dla bogatych to okazja). Doszedłem do smutnego wniosku że po tym epizodzie wrócilibyśmy do tych samych dyskusji na temat transferów. Do minimalizmu ze strony "władz" w tym zakresie. Ot zdarzył się upragniony epizod.
![]() Stella Bianca Siamo Noi!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Świetny artykuł na sport.pl. Normalnie armagedon w Wiśle. A przecież mieli kupować za grube miliony. I ten prezes Beitaru szastający kasą. Szkoda, że Cupiał nie robił jakiś lewych interesów, bo może więcej by się dorobił. A jaki wynik dzisiejszego sparingu z Austrią Wiedeń ?
Toż to nie wiedzą kiedy gramy sparing, ale że Baszczu idzie do Anglii to na 100% procent prawda. ![]() Rzetelność dziennikarzy... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gazeta.pl napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Singlar niechciany w Slovanie wydawało mi się, że to on odmówił przedłużenia kontraktu i za karę zesłali go do rezerw, a w meczu pożegnalnym dostał owacje na stojąco.Odejście Baszczyńskiego to nie problem, jeżeli dostaniemy za niego jakąś kasę, ja taki obrót spraw prorokowałem już pod koniec sezonu, bo z przykrością muszę stwierdzić, że na puchary, to Baszczyński jest już za słaby, tam ambicją nie da się nadrobić braków w technice i w szybkości. Na dodatek za rok kończy mu się umowa z Wisłą. Zresztą Bednarz to rozsądny człowiek i widzi jaka jest średnia wieku w drużynie, nam potrzeba świeżej krwi i to już teraz, bo wymiana pokoleń robiona na hop-siup skończy się jednym sezonem w plecy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Hehe no to życzę szczęścia w poszukiwaniu wyniku. Skoro trening był o 17 to trudno żeby rozegrać jeszcze sparing. Tak dla sprostowania to mecz zostanie rozegrany jutro o 18:30
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem ten i następny tydzień to ostatni czas by ktoś przyszedł, po potem na ostatnią chwilę, tak jak w zimie grajki wogóle nie byli przygotowani do gry
Matusiak-zero formy Diaz-miał mało szans, ale w końcówce pokazał że sporo umie Łobo-kiepska runda, miał momenty dobre kilka asyst, ale generalnie było widać ogromne braki fizyczne Mam nadzieję że Łobo po przepracowaniu pełnego okresu przygotowawczego będzie gotowy fizycznie i pokaże pełnie swoich nie małych umiejętnośći Lubie Bednarza za to że stara się działać po cichu, myśle że lepiej zioma ściągać po cichu i w prasie po tem dać tylko infa że testy pozostały i podpisać kontrakt, nie cierpie telenoweli |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|