The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2008, 19:47
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Narazie to jest sranie w banie. Tylko wszyscy (Skorża, Bednarz) gadają o tych wzmocnieniach to ja się pytam: Dlaczego nie podpisali nikogo z tych transferów, które rzekomo były blisko finalizacji? Co nagle się Ci zawodnicy rozmyśleli czy może Bednarz czy Skorża, albo Cupiał doszli do wniosku, że to nie są tacy miszczowie (celowy błąd ortograficzny). Szkoda gadać, kolejny dzień bez transferów=dzień stracony. Ja jeszcze mam nadzieję, bo niby gadał, że spokojnie itd., tylko, żeby nie przesadzili z tym spokojem.
To wszystko nie jest takie proste. Jak juz napisałem Wisła staraci ok 6 mln zł na tym że nie będzie meczów w Krakowie, dlatego też okrojony budżet i ciągnące się długo negocjacje. Pozatym Bednaż juz nie raz nie dwa załatwiał transfery dość długo, ale jednak najkonkretniej ze wszystkich naszych menago. Przykłady : Niedzielan, Jirsak, Łobodzinski, Matusiak
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.07.2008, 20:05
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
czyli, Kosa nie dla nas... coz
I to jest poziom w jakim znalazła sie polska piłka klubowa...

Nas nie stać na sprostanie żądań takich piłkarzy jak Paulista i Kosowski, Cypryjski Apoel już tak.

A tak ładnie gromiliśmy Omonię Nikozja... ( 5-2 )

Już niedługo, o ile się nic nie zmieni to my będziemy musieli się obawiać Cypryjczyków. Pozostanie nam smak sukcesu w kraju...

ano po raz kolejny ogramy Lecha, ogramy Legię, ogramy Cracovię... no cóż może tylko to nam pozostało.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.07.2008, 20:07
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
I to jest poziom w jakim znalazła sie polska piłka klubowa...

Nas nie stać na sprostanie żądań takich piłkarzy jak Paulista i Kosowski, Cypryjski Apoel już tak.

A tak ładnie gromiliśmy Omonię Nikozja... ( 5-2 )

Już niedługo, o ile się nic nie zmieni to my będziemy musieli się obawiać Cypryjczyków. Pozostanie nam smak sukcesu w kraju...

ano po raz kolejny ogramy Lecha, ogramy Legię, ogramy Cracovię... no cóż może tylko to nam pozostało.
Na prawde myslisz, ze poszlo o kase? (nie mowie o sprawie kosy z przed pol roku)
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.07.2008, 20:32
Czy jak kolega puści bąka, to debatujecie o czystości powietrza w Krakowie oraz o dziurze ozonowej?

A tu menedżer Słowaka bąka właśnie puszcza, a co poniektórzy na poważnie się zastanawiają, czy to prawda. Ja bym jednak poczekał na bardziej wiarygodne źródło.

Nie ma co się dziwić z Paulistą i Kosowskim. Pamiętam takie czasy, że wypominano Koseckiemu transfer do Turcji, bo to słaba liga. Potem słaba była Grecja i Izrael. Dziś te kraje mają silniejsze ligi od naszej. Podobnie będzie wkrótce z Cyprem. Przypominany mecz z Omonią wcale nie byłby taki udany, gdyby nie skuteczność Żurawskiego. Dziś obawiałbym się takiego rywala.

Póki w polskiej piłce nie pojawią się porządne pieniądze, nie ma co liczyć na sukcesy. Cupiał najwyraźniej sam nie ma tyle środków. A budżet Wisły musi być 10-krotnie wyższy, by grać regularnie w fazie grupowej PUEFA i liczyć na LM. A parę lat temu było inaczej. Od tego czasu między Wisłą a Europą robi się coraz większa przepaść. O reszcie klubów nie ma nawet co gadać.

Na chwilę obecną Wisła może jedynie w miarę sensownie egzystować, wyszukując przyzwoitych piłkarzy, ogrywając ich i odsprzedając z zyskiem. I czekać na lepsze czasy.

Dlatego denerwuje mnie to narzekanie w sprawie transferów. Przecież na polskim rynku piłkarzy nie ma, wszystko przebrane. A za przyzwoitego grajka z Europy trzeba słono płacić. U nas pensja gwiazdorska to 300 tys. €, w Bundeslidze tyle dostaje rezerwowy. Albo zawodnik drugiej ligi w Hiszpanii czy Niemczech.

Kogo ma więc ten Bednarz kupić? Przecież nie ma pieniędzy. Może tylko szukać takich zawodników, którymi wzgardziły lepsze ligi. I tam szukać perełek. Pewnie to robi, może będą tego efekty. Ale to strasznie trudna robota.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 02.07.2008, 20:33
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
Na prawde myslisz, ze poszlo o kase? (nie mowie o sprawie kosy z przed pol roku)
Nie tylko, ale głównie.

W sumie to podałem przykłady dwóch wariatów...

jasiek zamiast słuchać trenera wolał szukać Boga... a Kosa... no to wszyscy wiemy...

Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze...

Może jeszcze ktoś z nieprzeciętnymi umiejętnościami zasili nasze szeregi i pomoże ograć Beitar.

Mi sie wydaje że najbardziej potrzebny nam jest taki napastnik z prawdziwego zdarzenia, prezentujący inny styl gry niż Brozio... taki który sam będzie potrafił wypracować sobie sytuację. Bo jak Nasz król Paweł się nie daj Bóg pomyli się ze dwa razy sam nam sam z bramkarzem to będzie lament i zgrzytanie zębami.

W ogóle ludzie w Polskiej piłce to by dużo chcieli ale za darmo, a niestety są takie czasy że pieniądz rządzi światem.

_ żeby nie było z mojej strony brak jakichkolwiek pretensji do pana Bednarza...tak jak pisze flamengista
Cytat:
Pewnie to robi, może będą tego efekty. Ale to strasznie trudna robota.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 02.07.2008 o godz. 20:35.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Stary 02.07.2008, 20:36
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Nie tylko, ale głównie.

W sumie to podałem przykłady dwóch wariatów...

jasiek zamiast słuchać trenera wolał szukać Boga... a Kosa... no to wszyscy wiemy...

Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze...

Może jeszcze ktoś z nieprzeciętnymi umiejętnościami zasili nasze szeregi i pomoże ograć Beitar.

Mi sie wydaje że najbardziej potrzebny nam jest taki napastnik z prawdziwego zdarzenia, prezentujący inny styl gry niż Brozio... taki który sam będzie potrafił wypracować sobie sytuację. Bo jak Nasz król Paweł się nie daj Bóg pomyli się ze dwa razy sam nam sam z bramkarzem to będzie lament i zgrzytanie zębami.

W ogóle ludzie w Polskiej piłce to by dużo chcieli ale za darmo, a niestety są takie czasy że pieniądz rządzi światem.

_ żeby nie było z mojej strony brak jakichkolwiek pretensji do pana Bednarza...tak jak pisze flamengista
Zalezy co masz na mysli mowiac 'Wisly nie stac'. Bo mi si wydaje, ze po prostu oferuje pieniadze proporcjonalnie do umiejetnosci
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 02.07.2008, 20:40
Ok, no więc Wisłę nie stać na zaoferowanie piłkarzom kontraktu proporcjonalnego do ich umiejętności. Mówimy tu już o zawodnikach ważnych dla naszego klubu. Każdy ma jednak inne zdanie...

Głowackiego i Brożka udało się przekonać, ale według mnie to i tak marne pieniądze w poważnej piłce
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.07.2008, 21:00
Dlatego mówie, że jeszcze spokojnie czekam. Uważam, że Pan Bednarz robi dobrą robotę, ale jednak już powinnien kogoś zakontraktować z tych "gwiazd", aby się zgrywali z drużyną. Dlatego czekamy, bo nie sprowadzenie nikogo jest automatyczną porażką.
w sumie na Gimeneza czekamy już - tak myślę - przynajmniej z 4 lata - więc na efekty hard worku Bednarza też można poczekać

byle nie do plus nieskończoności
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 02.07.2008, 21:25
Jeżeli nikogo nie kupimy to spartolili robote, .
uważasz ze lepiej wywalic pieniadze w błoto za byle kogo ja nie jestem za taka praktyka... moze i kasa jest .. moze nia ma zaobaczymy. ale nawet jak jest to chyba warto ją wydawac z głowa...
Ostatnio edytowane przez wiertar : 02.07.2008 o godz. 21:30.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
adm007
Senior Member

Stary 02.07.2008, 21:30
http://www.sport.pl/sport/1,78980,54..._gry.html#more

no nic zaczyna sprawdzać czarny scenariusz. Szkoda słów, po tak dobrym sezonie tak spartolić transfery sięgamy po tanich grajków z wolnymi kontraktami.
W moim sercu Wisła i na dobre i na złe
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.07.2008, 21:32
wiertar napisał(a):Wyświetl post
uważasz ze lepiej wywalic pieniadze w błoto za byle kogo ja nie jestem za taka praktyka... moze i kasa jest .. moze nia ma zaobaczymy. ale nawet jak jest to chyba warto ją wydawac z głowa...
Z głową ale też na tyle szybo żeby nowy nabytek zagrał chociaż kilka sparingów z nowym klubem i sie zgrał!
Można podjąć decyzje dobą szybko - wolne podejmowanie decyzji nie znaczy że te decyzje są dobre!

A u nas w sprawie transferów spokój jak podczas siesty w Hiszpanii
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.07.2008, 21:36
adm007 napisał(a):Wyświetl post

no nic zaczyna sprawdzać czarny scenariusz. Szkoda słów, po tak dobrym sezonie tak spartolić transfery sięgamy po tanich grajków z wolnymi kontraktami.
Bo nie za wszystkich da sie placic a prawdopodobnie transfery gotowkowe do klubu bede...
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.07.2008, 21:37

Sam Pan Maciek mowił ze rozmawiaja z wieloma zawodnikami dobrej klasy, ktorzy nie musza byc testowani..

Komu wierzysz naszemu trenerowi czy wypocinom z strony ktorą podałes bo ja jakos w to 1
Odpowiedz cytując
adm007
Senior Member

Stary 02.07.2008, 21:38
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Bo nie za wszystkich da sie placic a prawdopodobnie transfery gotowkowe do klubu bede...
Prawdopodobnie ... nie łudzę się już by były. Po co odkurzają Dawidowskiego, ma być pewnie zastąpić Paulistę nie chcę się denerwować
W moim sercu Wisła i na dobre i na złe
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.07.2008, 21:41
Prawdopodobnie ... nie łudzę się już by były.
jak bylo w okienku zimowym w ostatnich dniach sie dowiedzielismy o transferach...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 02.07.2008, 21:43
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Z głową ale też na tyle szybo żeby nowy nabytek zagrał chociaż kilka sparingów z nowym klubem i sie zgrał!
Można podjąć decyzje dobą szybko - wolne podejmowanie decyzji nie znaczy że te decyzje są dobre!

A u nas w sprawie transferów spokój jak podczas siesty w Hiszpanii
pewnie ze tak wogle najlepiej jest miec duzzzooo kasy wtedy czas nie jest tak istotny.. jednak gdy unas każdy grosz ogłada sie dwa razy napewno staraja sie zakontraktowac kogos po jak najnizyszch pieniadzach. zobaczymy jak bedzie... mysle ze jeszcze do konca tygodnia cos sie wyjaśni
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Stary 02.07.2008, 21:45

Duzo pisania, zero konkretow, ne ma tam tak na prawde nic, co moglo by wskazywac na brak transferow, no ale jest kolejny artykul, ktorym mozna zapchac serwis.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.07.2008, 21:46
Cytat:
Nie wiadomo, czy wkrótce szkoleniowiec nie będzie miał kolejnego problemu, bo po obrońcę Marcina Baszczyńskiego zgłosiły się kluby z ligi angielskiej.
Ten menadżer chyba wiedział jednak co mówi .Za "dobre" pieniądze śmiało bym go sprzedał .
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 02.07.2008, 21:50
jachting napisał(a):Wyświetl post
Ten menadżer chyba wiedział jednak co mówi .Za "dobre" pieniądze śmiało bym go sprzedał .
a nie domyślasz sie ze redaktor czytal słowa tego menagera i poprostu o tej wypowiedzi napisał za duzo czarnych mysli macie wszyscy w głowach
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.07.2008, 21:57
wiertar napisał(a):Wyświetl post
a nie domyślasz sie ze redaktor czytal słowa tego menagera i poprostu o tej wypowiedzi napisał za duzo czarnych mysli macie wszyscy w głowach
możliwe że sobie dopisali te angielskie kluby ....
A jeśli chodzi o całą resztę to rzeczywiście tekst warty funta kłaków .
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Stary 02.07.2008, 21:58
emjot napisał(a):Wyświetl post
w sumie na Gimeneza czekamy już - tak myślę - przynajmniej z 4 lata - więc na efekty hard worku Bednarza też można poczekać
nie wiem czy sprawa Gimeneza nie byla poruszana jeszcze na starym forum, co daje okres juz 6 lat
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.07.2008, 22:00
Coolpick napisał(a):Wyświetl post
Duzo pisania, zero konkretow, ne ma tam tak na prawde nic, co moglo by wskazywac na brak transferow, no ale jest kolejny artykul, ktorym mozna zapchac serwis.
dokładnie. Mnie wystarczy wzmianka "A w Wiśle nowe twarze to niechciany w Slovanie Liberec obrońca Peter Szinglar ". K...a, niechciany, bo nie chciał podpisać nowego kontraktu !!! Ale o tym już nikt nie napisze.
WISŁA JEST BE ! LEGIA CACY ! zobaczymy za miesiąc, pismaki.
rok temu żaden w życiu by nie pomyślał, że po sezonie z 8 miejsca zrobimy majstra...

nie nie, Gimenez był już na nowym, mnie więcej od 2003, dokładnie 5 lat. On miał chyba na imię Ever, jak "FOREVER"
Odpowiedz cytując
joy_division
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.07.2008, 22:01
Transfery, plotki, gdybania, nadzieje na coś oszałamiającego w tej kwestii. Tak się w sumie zastanowiłem nad scenariuszem, przechodzimy Panathinaikos, jesteśmy w grupie, szał radości, spełnienie marzeń naszych i B.Cupiała. Nareszcie klub znalazł się w tych elitarnych rozgrywkach. Kończymy na grupie. Marzenie się spełniło, cel osiągnięty. Są pieniądze zarobione na awansie i pochodnych oraz na nieuniknionej wyprzedaży (dla bogatych to okazja). Doszedłem do smutnego wniosku że po tym epizodzie wrócilibyśmy do tych samych dyskusji na temat transferów. Do minimalizmu ze strony "władz" w tym zakresie. Ot zdarzył się upragniony epizod.
Stella Bianca Siamo Noi!
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 02.07.2008, 22:01
Świetny artykuł na sport.pl. Normalnie armagedon w Wiśle. A przecież mieli kupować za grube miliony. I ten prezes Beitaru szastający kasą. Szkoda, że Cupiał nie robił jakiś lewych interesów, bo może więcej by się dorobił. A jaki wynik dzisiejszego sparingu z Austrią Wiedeń ?

Toż to nie wiedzą kiedy gramy sparing, ale że Baszczu idzie do Anglii to na 100% procent prawda.

Rzetelność dziennikarzy...
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 02.07.2008, 22:06
gazeta.pl napisał(a):
po obrońcę Marcina Baszczyńskiego zgłosiły się kluby z ligi angielskiej...
wow gratulacje Baszczu - może dadzą ze 600 kilo E.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.07.2008, 22:08

Poprawiłeś mi humor tym artykułem
Singlar niechciany w Slovanie wydawało mi się, że to on odmówił przedłużenia kontraktu i za karę zesłali go do rezerw, a w meczu pożegnalnym dostał owacje na stojąco.

Odejście Baszczyńskiego to nie problem, jeżeli dostaniemy za niego jakąś kasę, ja taki obrót spraw prorokowałem już pod koniec sezonu, bo z przykrością muszę stwierdzić, że na puchary, to Baszczyński jest już za słaby, tam ambicją nie da się nadrobić braków w technice i w szybkości. Na dodatek za rok kończy mu się umowa z Wisłą. Zresztą Bednarz to rozsądny człowiek i widzi jaka jest średnia wieku w drużynie, nam potrzeba świeżej krwi i to już teraz, bo wymiana pokoleń robiona na hop-siup skończy się jednym sezonem w plecy.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.07.2008, 22:09
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
A jaki wynik dzisiejszego sparingu z Austrią Wiedeń ?
Hehe no to życzę szczęścia w poszukiwaniu wyniku. Skoro trening był o 17 to trudno żeby rozegrać jeszcze sparing. Tak dla sprostowania to mecz zostanie rozegrany jutro o 18:30

Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.07.2008, 22:11
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
Hehe no to życzę szczęścia w poszukiwaniu wyniku. Skoro trening był o 17 to trudno żeby rozegrać jeszcze sparing. Tak dla sprostowania to mecz zostanie rozegrany jutro o 18:30
to była ironia dotycząca artykułu, skądinąd właśnie jutrzejszego.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.07.2008, 22:14
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Poprawiłeś mi humor tym artykułem
Singlar niechciany w Slovanie wydawało mi się, że to on odmówił przedłużenia kontraktu i za karę zesłali go do rezerw, a w meczu pożegnalnym dostał owacje na stojąco.

Odejście Baszczyńskiego to nie problem, jeżeli dostaniemy za niego jakąś kasę, ja taki obrót spraw prorokowałem już pod koniec sezonu, bo z przykrością muszę stwierdzić, że na puchary, to Baszczyński jest już za słaby, tam ambicją nie da się nadrobić braków w technice i w szybkości. Na dodatek za rok kończy mu się umowa z Wisłą. Zresztą Bednarz to rozsądny człowiek i widzi jaka jest średnia wieku w drużynie, nam potrzeba świeżej krwi i to już teraz, bo wymiana pokoleń robiona na hop-siup skończy się jednym sezonem w plecy.
No tak, ale masz pewnosc ze pieniadze za Baszcza pojda na wzmocnienia ? Sciagna kolejnego gracza za poldarmo.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Stary 02.07.2008, 22:31
Moim zdaniem ten i następny tydzień to ostatni czas by ktoś przyszedł, po potem na ostatnią chwilę, tak jak w zimie grajki wogóle nie byli przygotowani do gry

Matusiak-zero formy
Diaz-miał mało szans, ale w końcówce pokazał że sporo umie
Łobo-kiepska runda, miał momenty dobre kilka asyst, ale generalnie było widać ogromne braki fizyczne

Mam nadzieję że Łobo po przepracowaniu pełnego okresu przygotowawczego będzie gotowy fizycznie i pokaże pełnie swoich nie małych umiejętnośći

Lubie Bednarza za to że stara się działać po cichu, myśle że lepiej zioma ściągać po cichu i w prasie po tem dać tylko infa że testy pozostały i podpisać kontrakt, nie cierpie telenoweli , które szargają tylko naszymi sercami, a potem jak miesiąc staraliśmy się kupić grajka np. Garguła to się okazuje że u nas nie będzie grał i rozpacz i lament
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów