|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Chyba raczej Cupiałowi w gabinecie.
![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
pamiętam jak bodajże w 98? 99? graliśmy z Trabzonsporem. Była taka sama panika. A bo oni kupują Kevina Campbella za 1mln euro, a bo to a bo tamto...skończylo się tak, że od 6 minuty grali na Reymonta na czas, wynik 5-1 dla nas....ale wtedy mielismy innych grajków, nie bylo gwiazdorstwa, kozaczenia itd. Kulawik, Pater, Zając i inni wychodzili na boisko i zapierdzielali ile wlezie. Nawet po tej wygranej 5-1 nie twierdzili, że już sa najlepsi na swiecie tylko wręcz obawiali sie (!!) wyjazdu do Turcji, bo tam fanatyczni kibice i atmosfera i w ogole jest ciezko. Ostatecznie wygrali tam równiez - 2-1. Niestety dzisiaj mamy takich zawodników, którzy tylko dużo mówią i na tym się kończy. Łobodziński tam pojedzie i powie, że za gorąco było i tyle, kasa na konto dalej płynie i " trza gdzieś odejść", aby wiecej było
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Beitar jest jak najbardziej drużyną do ogrania, ale nie mówmy od razu, że im spuścimy lanie. Podejdźmy do tego spokojnie, uwierzmy w zarząd i jego transfery i czekajmy na mecz. Wkurzające są komentarze typu " już po Wiśle! " Więcej optymizmu!
![]()
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !
Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie mozna lekcewazyc zadnego rywala ale jesli bedziemy sie bac zespolow typu Beitar to nie mamy czego szukac w pucharach.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Bardzo dobrze się stało. Mecz z pobratymcami drugiej strony błoń jest takim "sprawdzam" i dla Cupiała i zarządu i trenera. Zespół nie jest słaby ale jeśłi o czymkolwiek myślimy nie wspominając o III rundzie w której łatwych drużyn nie będzie, to pobratymców pokonać musimy. Jeśłi nie pokonamy to zmarnowany cały długi okres. Mało - stać będziemy dalej tam gdzie zawsze a do tego przecież sie przyzwyczailiśmy.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja się obawiam mocnych upałów w Izraelu - to może byc szok dla organizmu przylecieć i 1 dzień później grać mecz w takim klimacie. Bardziej sie tego obawiam niż gwiazd Beitaru jak Boateng!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ludzie co wy wypisujecie? Boateng jest gwiazda? Opanujcie sie! Gwiazda to jest Beckham w Stanach i Doda w Sopocie. Podejrzewam ze 95% forum nie widzial tego chlopa w akcji a sramy sie jakbysmy jechali na Barcelone pełną Messich, Xawich i Yaya Turowców... Jedziemy po zwycięstwo i tyle !!! Z kim my mamy wygrywać jak nie z nimi?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wylosowanie takiego przeciwnika może mieć też dobre strony,bo prawdopodobnie wywołuje on większą mobilizacje w obozie Wisły,i o ile ta energia nie przemieni się w strach tak jak na tym forum to powinno to też objawić się dobrym podejściem do meczu i postawą na murawie.
Bo niestety jest wiele przykładów gdzie pewność siebie nie przekładała się na boisko tak jak np.w meczu z Niemcami czy wpadkach Wisły z teoretycznie słabymi przeciwnikami . PS.pewność siebie sama w sobie jest oczywiście dobra ale ona musi być potwierdzona paroma czynnikami ,jednak polaków ona ograniczała w przygotowaniach jak i później gdy następowało rozczarowanie po meczu (nie potrafili juz tak dobrze zmobilizować się na następną potyczkę )
Ostatnio edytowane przez jachting : 01.07.2008 o godz. 20:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
ciekawostka:Właściciel Beitaru Jerozolima Arkadij Gajdamak raczej nie przyleci na mecz z Wisłą Kraków do Polski. A to dlatego, że figuruje na listach Interpolu i wizyta w większości krajów europejskich skończyłaby się dla niego aresztowaniem.
co do samego pojedynku: nie będzie łatwo, a do tego największym naszym wrogiem mogą być kosmiczne upały :/ ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Przemoo - o tym, że jak przegramy i nie będzie nawet UEFA to pewnie doskonale nasze grajki wiedzą i dlatego muszą zrobić wszystko by nie odpaść. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
nie rozumiem tych co się cieszą ze już w 2 rundzie trafiliśmy na tak silny zespół na tym etapie to się jedzie na sparingi do Azerbejdżanu czy Macedonii a nie gra o życie , chyba każdy sobie zdaje sprawę jakie mogą być konsekwencje porażki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Na razie jest fifty-fifty. Fakt, że klub nie przewidywał tak silnego rywala już w 2 rundzie, ale stało się i nie ma co robić tragedii. Każdy doskonale zdaje sobie sprawę jaka jest stawka.
Nawet jak nie będzie dużych wzmocnień (wielkiej kasy na pewno nie wydamy), to trzeba wyjść z tym co jest na pełnej k i jazda z tymi Żydami. Emocje już teraz się udzielają i to spore. Co będzie w dniu meczu ? ![]() Szkoda, że taki daleki ten wyjazd i gdzie będzie grany rewanż, w Krakowie czy w Chorzowie ? ![]()
.
. |
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
Nie szukajmy już teraz usprawiedliwienia ewentualnego niepowodzenia (tfu, tfu). Poza tym są dwa mecze. A co, jeśli oni z tych swoich upałów trafią wprost na naszą ulewę z gradobiciem ? ![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Za kilka dni mozesz grać - ale dzień po przylocie ledwo chodzisz (Brazylia i Argentyna nieraz poległy na wysokościach w Boliwii) Tu moze być podobnie tylko nie tak drastycznie![]() PS Nie szukam zadnych usprawiedliwień a tylko sygnalizuje problem fizjologii Przeczytaj wywiad z Surma http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...d_glowami.html
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 01.07.2008 o godz. 20:57.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Musimy dążyć do tego jak było za czasów Kasperczaka (za tych lepszych momentów..). Takimi przeciwnikami nie powinniśmy się przejmować tylko konsekwentnie ich ogrywać. A z takimi Schalke, Lazio itp. Też bez respektu. Tylko tak możemy coś osiągnąć w Europie.
Ogólnie nie możemy nawet brać pod uwagę że nie przejdziemy obrzezanych kutasów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
My, wszyscy defetysci razem wzieci, oczywiscie pisalismy, ze Beitar ma kadre na miare Barcelony... Ciekawe gdzie, ale kolega dalej zyc moze swoimi urojeniami... Wydawalo mi sie, ze druga druzyna Barcelony jest dla Wisly teraz po prostu nieosiagalna (pierwsza,to jakis cholerny Olimp....) - ale kolega szybko uznal,ze siejemy zamet, bo pilkarsko Beitar jest znacznie gorszy, co udowodnilismy w meczach zeszlego sezonu z takimi potegami jak Odra Wodzislaw, nie piszac o Legii... Ciekawym jednak, kto tu prezentuje tzw. polska "napinke" ? Kompletnie bedac oderwanym od rzeczywistosci twierdzeniami, jakoby futbol izraelski oceniany przez nas byl na podstawie filmow z "youtube" ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A FC Basel kolega pamięta ?Iraklis ? ta z Austrii(wyszlo mi z glowy)
Do wcześniejszych zwycięstw jak ty do porażek już nie będę wracał A jakie to sukcesy ma ta Izraelska drużyna ,jakich to piłkarzy wielkich mają ? że tak skromnie liczysz nasze szanse ? Cracovia nie jest potęgą nawet w naszej lidze ,Białorusini byli w sezonie a oni tydzień trenowali i stąd też się biorą miedzy innymi porażki z "kelnerami" . Po za tym nie radził bym mierzyć Wisły,jakością naszej ligi . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie, rzeczywiscie dyskusja nie ma sensu przy tak "merytorycznych" argumentach... FC Basel i Iraklis pamietam, lecz z pierwszym rozegralismy jeden mecz, a drugi przeszlismy przy maksymalnym szczesciu (tak sadzilem nie tylko ja, ale wszyscy kibice Wisly, wylaczajac tych z klopotami z percepcja, jak Ty...)... O Austriackim slabeuszu nie bede wspominac nawet, bo kon jaki byl, kazdy widzial...Beitar nie ma sukcesow,ale gra w lidze, z ktorej slawne Maccabi wygralo dwa lata temu w LM z MU 3:0... A Beitar teraz jest mistrzem tej ligi...Mowi Ci to cos ? Nie - to dalsza dyskusja naprawde nie ma sensu... A przy okazji - moze przypomnisz, jakich to wielkich graczy ma Wisla ? Przy moim calym uwielbieniu dla tego klubu ? P.S. Cracovia (na szczescie...) nie rzadzi w naszej lidze - a bialoruska druzyna rzadzila w swojej ? Nie oslabiaj mnie, kolego... ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Na temat tego klubu na B. się nie wypowiadam, bo nie wiem o nim nic. Przestańcie płakać, lamentować, że już odpadliśmy, że nie mamy szans. Prawdziwy kibic powinien wierzyć w swoja ukochana drużynę do ostatniej minuty meczu a nawet kilka minut po
Co do tych płaczących nie będę sie wypowiadał, bo oni rozpoznają piłkarzy po czubku korka, a ja jestem z tych, którzy rozpoznają grupę kibiców po fragmencie flagi. Dla większości płaczących Wisła to chwilowa odskocznia od rzeczywistości, to drużyna, która ma pięknie grać, bo inaczej zacznę na forum zwalniać trenera, wyzywać zawodników. Dla mnie i dla wielu braci po szalu Wisła to nie jest 5 liter, lecz to lekarstwo na ten z****ny świat. Tak, wiem, jestem Opętany. Opętany Białą Gwiazdą. Wisła to sens życia. Żyjemy dla Wisły, Wisła żyje w Nas. My będziemy z nią do końca swego życia.Będziemy z nią na dobre i na złe. A czy Wy, którzy wątpicie w Wisełkę, będziecie jej wierni nawet wtedy, gdy przegra ps. Przepraszam,że się rozpisałem. Dość mam narzekania, lamentu po złym losowaniu czy zremisowanym meczu. A i jeszcze jedno. Nie atakuje w tym poście tych, którzy są piknikami,obserwatorami... Ale proszę o więcej wiary w NASZ BOSKI TS!!! Amen pozdrawiam wszystkich opętanych Białą Gwiazdą ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie wiem o co się tak niektórzy kłócą. Beitar to zespół na naszym poziomie, grający w lidze na pewno zbliżonej poziomem do naszej, a według mnie nawet silniejszej. Trzeba wyjść na mecz i tyle. Szkoda tylko że już w tej rundzie, bo jak byśmy w 3 trafili na Arsenal albo inny Liverpool to nikt by nie płakał. Zawsze by był puchar UEFA. A tak już teraz sie trzeba niemiłosiernie sprężyć. Ale przecież nigdy losowanie nas nie rozpieszczało, więc można się było tego spodziewać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wyar -- nie mydl oczu.. MU wtedy gralo rezerwami, grali o pietruszke. Twoje podejscie jest bez sensu, bo jakby tak nasi pilkarze do obowiazkow podchodzili, to szkoda by na murawe wychodzic... Beitar to przeciwnik silny, ale bez przesady. Z tych na ktorych mozemy w Europie trafic to jeden ze slabszych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Izrael to hermetyczny kraj i dosyc hermetyczna liga Sklad Beitaru to w wiekszosci wyrozniajace sie Zydy + kilku z zagranicy. Nie zagramy wiec z jakims zlepkiem trzeciorzednych gwiazd czy gwiazdek z calego swiata , tylko z teamem zdyscyplinowanych zydow, ktorzy prezentuja calkiem ciekawa pilke. Mozna zalozyc ze beda bardzo dobrze przygotowani kondycyjnie ,oraz beda starali sie grac technicznie. To nie beda młoty w stylu Valerengi czy Mattersburga. Oczywiscie jest to zespol do przejscia tyle ze jest jedno duze ale....Ja nie za bardzo wierze w nasz zespol. Wd mnie brak nam indywidualnosci , nie wiadomo tez jak poradzimy sobie kondycyjnie. Jakos nie widze tej gry jesli pomoc bedzie wygladala Zieniu-Mauro-Sobol-Lobo a calkiem mozliwe ze tak to bedzie wygladalo Dlatego akurat z mojej strony strach przed meczem z Beitarem, nie polega na tym ze boje sie Zydów, tylko o wiele bardziej boje sie naszych ![]() Czy mam racje czy nie - juz za miesiac bedziemy wiedziec.Mam wielka nadzieje ze sie myle a nasi kopacze mile mnie zaskocza ![]() Goral - z drugiej strony inny zespol wygral na wyjezdzie z Getafe 2-1, wczesnies odprawiajac z kwitkiem calkiem solidna AIK Solna ze Szwecji.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.07.2008 o godz. 22:31.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Wyar.
Zeszłoroczny puchar UEFA. Santa Coloma(And) - Maccabi 1:0 Nie sądzę żeby jakiś polski klub przegrał z zespołem z Andory. Andora to klasa Azerbejdżanu podzielona przez 10. Fakty są takie: 1) Wylosowaliśmy najgorzej jak mogliśmy 2) Mimo wszystko jesteśmy faworytem 3) Na plus dla nas, liga tam zaczyna się dopiero 31 sierpnia 4) Jesteśmy bardziej ograni, mamy dobrego trenera. maksymalna mobilizacja i wygramy innej opcji nie ma.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 01.07.2008 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Białorusini prawdopodobnie maja mniej miejsc do pucharów (?choć nie jestem tego pewien),ale wiem na pewno że Cracovia "uczciwie" do pucharów się nie załapała .
Ohoho inteligencie twoje spojrzenie jest właściwe bo krytyczne ? Pojadę Ci twoim tekstem i dziękuje za dyskusje bo to nie ma sensu, negować można wszystko . Ig2 ja też oczekuje wzmocnień w ofensywie i obawiam się przeciwnika ,protestuje tylko stawianiu Beitaru jako faworyta ,szczególnie w stosunku 70 do 30 tak jak to robi wyar.
Ostatnio edytowane przez jachting : 01.07.2008 o godz. 22:36.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
nasze upały a ich to naprawde inna bajka
)) ale patrzac po wpisach na Waszych stronach to... jednak jestesmy cywilizowanym krajem![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- chcialbys (ja zreszta tez), zeby choc polowa z tych "rezerw" MU grala kiedys w Wisle. Pomijajac, ze chcialbym, aby kiedys Wisla ograla te rezerwy 3:0...No coz,bez przesady,Chorwacja grala z nami na Euro w rezerwowym skladzie ponoc... -skoro dolaczasz do zgraji obszczekujacej tutaj moje posty kompletnie bez sensu (GDZIE napisalem, ze przegramy rywalizacje z Beitarem i nie powinnismy wyjsc na boisko ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A ja nigdzie nie pisze, ze moje spojrzenie jest krytyczne,optymistyczne czy jakie tam badz - staram sie byc po prostu realista.Wiem, ze Tobie odpowiada bardziej taka napinka( skutecznie rozdmuchana przez starajace sie sprzedac jak najwiecej swych wypocin media), jaka zaprezentowano nam w przypadku polskiej repry przed Euro2008 - wybacz, ale ja sie do takich rzeczy nie przylaczam,nawet w stosunku do mojego najukochanszego klubu, jakim jest Wisla... Cracovia "uczciwie", jak piszesz sie nie zalapala, ale sadzisz, ze taki np. Groclin ogralby bialoruskiego przeciwnika ? Ja mam dalej uzasadnione watpliwosci... ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To bedzie prawdziwy test prawdy, w ktorym miejscu znajduje sie nasza pilka. Jeszcze nigdy zadna polska druzyna na tym etapie rozgrywek nie wylosowala tak silnego rywala. Jesli nasz sklad pozostanie bez zmian to raczej Beitar jest faworytem. Radze nie nastawic sie na wiele zeby potem nie bylo placzu i zgrzytania zebami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Tylko ktoś kto nie ma pojęcia o piłce nożnej jest w stanie wysnuć stwierdzenie, że to Wisła jest faworytem tej potyczki. Wisła to dla większości z nich takie samo zadupie jak dla nas oni, więc ludzie ostudźcie trochę emocje, bo później może być jedno wielkie rozczarowanie. Samo to, że robią transfery za 2,5mln euro i mają dwa razy większy budżet od Wisły mówi już wiele.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mecz tam w Izraelu to będzie ok 35 stopni Celcjusza... Matko ; D nie no. musi byc dobrze.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|