|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]()
the end
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Abraham Paz: Teraz Wisła?
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18262 Sam jestem ciekawy czy by się nadał (jak nie u nas to u Was ) Pod rozwagę komentarz: Astiz: Polskiej ekstraklasie wiele brakuje do hiszpańskiej drugiej ligi http://www.legia.com.pl/pl/index.php?view=2&nID=20800 |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Co do Paza to mozecie go brac, to solidny grajek. Urban byl na tak ale medycy na nie...coz jak zwykle cos pokielbasili. Prawie jak z "Tejksiurem" w Grodzisku
Teraz drodzy Wislacy mam dla Was wiadomosc ktora poruszyla wszystkich...jedni sie onanizuja ze szczescia a jeszcze inni wiedza o co chodzi....uwaga.... ""Od lipca br. KP Legia Warszawa wznawia organizowanie wyjazdów na mecze piłki nożnej dla zorganizowanych grup kibiców" Teraz czytanie komentow na stronach mojego klubu nabiera innego wymiaru PS: Jeszcze ciekawostka Z Onetu na temat Lewandowskiego :"...I w tym gronie były największe kluby - Wisła, Legia, Cracovia i Groclin" Od kiedy ?
Ostatnio edytowane przez kreseq : 27.06.2008 o godz. 11:17.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Od zawsze
![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Odwiesili wam zakazy bo podobno UEFA czy PZPN naciskał tak? Czy może Pan szanowny Walter doznał nocnego objawienia jakiegoś kibica i mu się odmieniło?
P.S. Sparing Lech-Górnik Z. 4:0 2x Peszko i 2x Lewandowski przy czym Peszko 3 brama w drugim sparingu. Aby się tylko te nowy nabytki nie wystrzelały w sparingach, a na sezon już im amunicji nie starczy |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Co za różnica, że odwiesili ten śmieszny zakaz? Jaką moc na innych stadionach miał zakaz nałożony przez jeden klub?
![]() Co do Paza to różne wersje są. Nasi mówią, że miał kontuzję (jakiś stary uraz z kostką chyba), Paz mówi że nawet testów nie przechodził i nie dogadali się co do kontraktu w ostatniej chwili. ![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Paz może i tak mówi, ale nie spodziewałbym się po piłkarzu szukającym klubu czegoś innego. Przecież nie będzie wszędzie rozgłaszał, że oblał testy medyczne, bo to by było finansowe samobójstwo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pamietam jak przy odejściu Kosy pisałem, że odchodzi do lepszej sportowo ligi. To się śmiali
![]() Ale dla pocieszenia napiszę, że z 2 portugalską idziemy łeb w łeb ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To właśnie lubię. Pozytywne myślenie
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Termin posiedzenia Komisji
Znamy termin posiedzenia Komisji Odwoławczej ds. Licencji przy PZPN. 2 lipca 2008 (środa), o godz. 11:30 w siedzibie Polskiego Związku Piłki Nożnej przy ul. Miodowej 1 w Warszawie odbędzie się posiedzenie Komisji Odwoławczej ds. Licencji przy PZPN. Na tymże posiedzeniu zostanie ponownie rozpatrzony wniosek o przyznanie Polonii licencji na grę w Ekstraklasie w sezonie 2008/2009. poloniabytom.com.pl sadowski nie będzie mógł juz niczego wymyslec, bo Polonia spełnia wszystkie warunki do otrzymania licencji. Więc... chyba bedzie musiał oddac komuś kase, bo raczej sam od siebie nie walczy jak lew o to zeby Polonia nie dostała licencji. A swoja droga, termin mial do 2 lipca, wiec oczywiscie musial zwolac posiedzenia na 2 lipca... wredny skutasiały staruch... ![]()
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, wybrańców garść, ...kompania braci" W.Szekspir Drink up me Hearties Yo Ho! You can't always get what You want |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
co prawda to tylko Przegląd Sportowy, ale ciężko cokolwiek innego napisać
Szefowie PZPN dopuścili do takiego bałaganu, że nie da się nad nim już zapanować. Chaos jest już tak potężny, że paraliżuje wszelkie działania. Wciąż nie wiemy, kto zagra w ekstraklasie i kiedy ruszą jej nowe rozgrywki Temu chłopu nic nie jest w stanie dobrego samopoczucia zepsuć ![]() Ponieważ najgorsze z możliwych metody działania to stalinowskie trzymanie za dziób, to nie będę dawał przykładu Putina, który olewając FIFĘ i UEFĘ zrobił ordnung w ruskim związku. Ale czy oprócz kompromitacji z niezrobieniem na czas ME 2012 jest jakiś inny sposób na wywalenie na zbity pysk drużyny tego pana? Choć nawet to może nie pomóc, on jeden znowu będzie naprawiał polską piłkę. Ręce opadają. ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nic nie jest w stanie usunąć betonu w PZPN. Ani kompromitacja z Euro2012, ani kompromitacja kadry, ani skandal korupcyjny - nawet gdyby się okazało że cały zarząd jest umoczony.
Póki w PZPN będą mieć decydujący głos nic nie znaczący, PZPR-owscy działacze z "terenu" (OZPNy) - to będzie tak samo. No, może za Listkiewicza przyjdzie Lato, albo Engel. Ale filozofia działania będzie taka sama. Jedyne rozwiązanie to interwencja państwa. Rozwiązanie PZPN, oddanie władzy klubom. Stworzenie profesjonalnej struktury z menedżerami, a nie działaczami którzy nic nie umieją. I obowiązek szkolenia młodzieży, który PZPN realizuje w sposób skandaliczny. Owszem, to się skończy wykluczeniem nas z europejskich pucharów a kadry z eliminacji. I co z tego? W europejskich pucharach nieustannie się kompromitujemy, a kadra postępuje podobnie na wszystkich ważniejszych imprezach. A po zawieszeniu - za jakieś 2-3 lata - przyjmą nas znowu. W międzyczasie najważniejsze reformy zostaną przeprowadzone, a leśne dziadki zostaną definitywnie odesłane na "zieloną trawkę". Tylko do czegoś takiego trzeba mieć jaja, a nie być Donaldem. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mogłeś jeszcze dopisać "kacze jaja" w takim zakończeniu...dajcie sobie chociaż przez wakacje spokój z politycznym bagnem.
Co do reszty postu to się zgadzam...w sumie napisałeś cała prawdę... ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tego miłego młodzieńca testuje Górnik Zabrze. Słowacki bramkarz, model, gitarzysta. Niestety, po czterech golach puszczonych w ostatnim sparingu z Lechem chyba nie będzie ozdobą naszych boisk
* A teraz poważnie ![]() Cytat:
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Warszawski rozmywacz I
Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze
Offline |
|
|
" te dziewczyny wola tych cipowatych chlopakow..."
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Żeby było jasne, wolę >>> rozbójników
* Canal Plus czyni starania o przełożenie nawet o dwa tygodnie startu ligi, żeby uniknąć bałaganu i powtórek meczów w razie późniejszych degradacji. W zeszłym sezonie mecze wiosenne graliśmy jesienią, teraz może być odwrotnie. A składu ligi jak nie było, tak nie ma. Made in Poland. * Sparingi Dyskobolii Groclin Cytat:
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
nie wiem czy było więc wrzucam:
Ekstraklasa SA informuje, że od 1 lipca 2008 roku oficjalnym i wyłącznym dostawcą piłek dla Ekstraklasy będzie firma PUMA Polska. Umowa pomiędzy Ekstraklasą SA a PUMA Polska Sp. z o.o. będzie obowiązywała w sezonach 2008/2009 oraz 2009/2010. Konferencja prasowa połączona z prezentacją Oficjalnej Piłki Ekstraklasy odbędzie się 22 lipca 2008 roku w Warszawie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Tak na szybko zrobilem tabelke Ekstraklasy w nowym sezonie.
EKSTRAKLASA: 1. Wisla Kraków 2. Cracovia Kraków 3. Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 4. GKS Bełchatów 5. Górnik Zabrze 6. Jagiellonia Białystok 7. Korona Kielce 8. Lech Poznań 9. Lechia Gdańsk 10. Legia Warszawa 11. ŁKS Łódź 12. Odra Wodzisław Śl. 13. Piast Gliwice 14. Ruch Chorzów 15. Śląsk Wrocław 16. Arka Gdynia Kiedys mowilo sie ze (2-3 sezony temu) ze 2 liga jest ciekawsza od 1 Ew jesli spuszcza Korone to wejdzie Znicz ,a to raczej pewne ,ale Ekstraklaa i tak wyglada juz porzadnie,brakuje tam mi jeszcze tylko Pogoni Szczecin i Widzewa a to juz wogle byl by hardcore ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
a kolejnosc drużyn zupełnie prypadkowa
![]() |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
poczekajmy do 1 lipca, mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i będziemy wiedzieć więcej na temat składu Ekstraklasy. a co do tej piłki, ciekawe co za "Oficjalną Piłkę Ekstraklasy" wymyślą?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Korekty są konieczne i zapewne będą, Koronie i Jadze zostaną przedstawione zarzuty korupcyjne 1 lipca i pewnie wylecą z ligi , za ich miejsce wskoczy Polonia Bytom i pewnie.... Znicz Pruszków . Chyba że dojdzie do sytuacji z poprzednego sezonu gdy Zagłębie Sosnowiec gralo cały sezon 'o nic ' .
Poza tym Groclin raczej zagra pod szyldem Pogoni Szczecin . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
a swoja drogą w końcu nie doszli do porozumienia z Orange? mam racje czy coś przeoczyłem ?
Tak ogólnie wg. jak na polskie warunki to spółka Ekstraklasa daje rade szkoda tylko że w każdej sprawie są uzależnieni od PZPNu :/ ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
nieaktualne:
Cytat:
![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bardzo ciekawie zaczyna się robić w Zabrzu. Wygląda na to, że po latach kryzysu Górnik wraca na eksponowane miejsce w lidze:
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...tnosc-gornika/ ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam nadzieję, że ostatecznie jutro sie dowiemy jak będzie wyglądać. Oczywiście z Polonią w Ekstraklasie...
![]()
...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, wybrańców garść, ...kompania braci" W.Szekspir Drink up me Hearties Yo Ho! You can't always get what You want |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Sportowefakty
Cytat:
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Korona Kielce zdegradowana.
Czekamy na degradacje Jagiellonii ![]() PS. Nie miejcie mi za złe, że chce żeby zdegradowali Jage. Chcę tego tylko ze względu na tego żabskiego pomiota probierza ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Jak tak dalej pójdzie to 1 liga będzie ciekawsza od ekstraklasy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dołącz jeszcze jedną drużynę.Cracovia poleci następna bo napewno się nie skończy na koronie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|