|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
ja Cię proszę, następnym razem podaj autora, oszczędzisz mi czasu i nie będę musiał zaglądać kto to napisał...
... bo już myśałem, że ktoś poważny takie "nic" napisał, i trzeba będzie skomentować ![]() ale to tylko pani Magdalena, więc darujmy sobie ![]()
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 30.06.2008 o godz. 12:32.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Na rozluźnienie
, no toż to absurd goni absurd ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Mitologia i prawda nigdy nie powinny być stawiane na jednej wadze.
Chyba że to gdzieś na straganie u przekup sumień pozbawionych. Ja rozumiem że ktoś stara się podważyć środki dowodowe na Wałesę. Ale gdy podważa i wyszydza się prawo do prawdy - to nachodzi mnie obrzydzenie a nie chęć do jakiejkolwiek dyskusji. Myślałem że pokolenie hołdujące kłamstwu oejdzie wraz z SLD w 2005 roku. Jednak okazało się że w nowej generacji ma olbrzymią rzeszę zwolenników, ktorzy za ważniejszy cel stawiają sobie "wizerunek" niż prawdę. Znak czasów.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 30.06.2008 o godz. 13:26.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Zbychowi coby za bardzo sie nie rozluźnił o tekscie co go zapodał http://ciemniak.salon24.pl/81765,index.html
Kurt C. - ano ciekawe ciekawe - juz widzę Marqa biorącego w obronę szwedzką szkołę - cytującego zapisy traktatowe i argumentujacego, że po wejsciu Traktatu Lizbońskiego nikogo nie bedzie juz dziwiło zgodne z prawem zachowanie sądów i instytucji publicznych ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
------------------------------------------------------------- BRAWO.Przynajmniej kasa z książki nie zostanie całkowicie ,,przejdzona" ,zamiast tego będą dodatkowe fundusze na działalność instytutu. UWAGA - ŹRÓDŁO WIRTUALNA POLSKA Cytat:
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
||
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
taaak Zbysiu - teoretycznie - czytałbyś zaraz po wojnie, dajmy na to w 46 albo 50 - np tekst Hitlera o miłości do drugiego człowieka i zasadach moralnych w życiu? Oczywiście nie pod względem naukowym a pod względem poglądów na dany temat?
------------------------------------------ ) Wałesie ukradli pierwszy milion ha ha ha http://wiadomosci.onet.pl/1779533,11,item.html
Ostatnio edytowane przez sambo : 30.06.2008 o godz. 15:01.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina -------------------------------- sambo napisał(a):
![]()
|
||
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
kogo ja porównuje do Hitlera - jak chcesz komuś dowalić to przynajmniej umiej sie posługiwać swoja wiedzą
Ostatnio edytowane przez sambo : 30.06.2008 o godz. 23:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) prowadzi negocjacje z Iranem, w tym negocjacje dotyczące złóż gazu. Są one jednak objęte tajemnicą handlową
"Negocjacje z partnerem irańskim trwają i są objęte tajemnicą handlową. W kwestii współpracy z Iranem obecnie łączy nas list intencyjny, który zakreśla szeroki zakres współpracy. Grupy robocze analizują, jak można ten obszar dalej skonkretyzować. Przedmiotem rozmów są również wieloletnie przedsięwzięcia w upstreamie" - podała spółka w oświadczeniu. Na początku lutego PGNiG informowała o liście intencyjnym podpisanym z Iranian Offshore Oil Company w zakresie współpracy dotyczącej zagospodarowania już odkrytych irańskich złóż gazu i kondensatu. Pod koniec lutego irańska agencja informacyjna ISNA poinformowała, że polski koncern ma zainwestować w Iranie 1 mld USD w projekty eksploatacji ropy i gazu na złożu o szacowanych zasobach 100-250 mld m sześciennych gazu i 100-200 mln ton ropy. Według tych doniesień Iran zaproponował też dostawy do przyszłego polskiego terminalu gazu skroplonego. Irańskie złoża gazu są drugimi co do wielkości na świecie po rosyjskich. Na początku marca szwajcarska spółka EGL powiadomiła o podpisaniu wielomiliardowego kontraktu na kupno gazu od irańskiej państwowej firmy gazowej NIGEC (National Iranian Gas Export Company). Na mocy tego kontraktu NIGEC dostarczy EGL w ciągu 25 lat do 5,5 mld metrów sześciennych gazu rocznie. Szwajcarzy chcą sprzedawać surowiec europejskim klientom. Dostawy mają ruszyć w 2009 roku. Bez entuzjazmu proszę. Rosjanie na tym rynku są bardzo mocno zaangażowani, więc o żadnym uniezależnieniu energetycznym od nich nie ma co mówić. Poza tym pamiętać należy, że Persom Rosja jest bardzo potrzebna, już nie tylko jako dostawca technologii dla swojego programu atomowego, ale jako przeciwwaga dla U.S.A, jakkolwiek to brzmi. Mimo, że Moskwa popiera coraz to nowe sankcje wobec Iranu to jest to pic na wodę. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
skomentować - nie znaczy ocenić pozytywnie dlatego jej sądami nie zamierzam się w ogóle przejmować ![]() i tyle ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Druga sprawa - czepiasz sie tych lat 70tych, ale nawet Walesa nie zaprzecza, ze podpisal wowczas esbeckie papiery. ![]()
Per aspera ad astra.
BKS JAGIELLONIA |
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
Johny - dyskusja w temacie zapodanym przez Ciebie jest już chyba passe. W sobotę została wyznaczona nowa linia obrony - niestety przyczółki zostały stracone, ale czhłopaki walczą. Nowe instrukcje dla K-2 czy Zbycha są takie :
![]() Tak więc nie ma co juz rozmawiać o podróbkach esbeckich bo błąd młodości był - teraz mozesz sobie porozmawiać o całym życiu Wałęsy. Dzis nowe instrukcje - chłopaki muszą przemysleć sprawę Niezła robota Wilku z tym skanem ![]() ![]()
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
K_2 po prostu nie wie za bardzo o czym mówi. Bowiem owszem prawdą jest, że esbecja podrabiała dokumenty mające skompormitować działaczy opozycji, ale nie była to tzw. dokumentacja wewnętrzna służb. Bo i niby po kiego grzyba mieliby podrabiać dokumentację, która w założeniu nigdy nie miała ujrzeć światła dziennego. Poza tym w jaki sposób mogliby podrobić (w latach 80-tych) wpis w księdze ewidencyjnej z 1970 roku, kiedy w tej księdze odnotowywano rejestrację każdego współpracownika w kolejności rejestrowania, ten nr. ewidencyjny był narzucany jeden jedyny raz i "szedł" później za współpracownikiem niezależnie od tego ile i jakie w międzyczasie przyjmował pseudonimy. Więc jak, w grudniu 1970 roku pozostawiono wolną jedną rubryczkę w księdze ewidencyjnej, bo jakiś esbek-wróżbita przewidział, że w latach 80-tych przyda się do "zmajstrowania papierów na Wałęsę"
P.S. Jednak nawet w polskim sądownictwie są osoby rozsądne... http://fakty.interia.pl/kraj/news/ja...symbol,1137532 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Błąd młodości to rozmowy z SB w latach 70 i oni tak to rozumieją ....
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
ducha nie gaście - jachting. Twój post oznacza jedno - GW sobie wychowało bardziej ortodoksyjny narybek niz sztab na Czerskiej. No no - przerastać Mistrza.
Wystarczy nadać kierunek i te sympatyczne stworki w moim podpisie juz same idą w jednym kierunku. Zmartwie Cię jednak - przeczytałem od deski do deski instrukcje i niestety Twoja interpretacja jest błędna. Błędem młodości nie są "rozmowy". ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
||
To ogromna wtopa ,jednak musze przyznac ze poprzedni rzad, jako jedyny narazie chcial cos z korupcja zrobic i jesli juz wyszlo szydlo z wora to zwalczal tych ludzi a nie jak poprzednicy , chronil. A co do nieudolnosci obecnego rzadu to poczekajmy.Jak dla mnie to kieruja krajem calkiem niezle i to jest narazie jedyny pozytyw.W kwestii 'by zylo sie lepiej' nic nie robia i jesli tak dalej pojdzie to zaplaca za to juz w przyszlych wyborach bo choc ludzie ich narazie toleruja to choc nie oczekuja cudow, to oczekuja dzialan a tego narazie nie ma. Ja bym sie nie zdziwil jakby ich priorytetem bylo ugranie kolejnej kadencji na Euro.Jednak jak tu im sie noga powinie( i to wcale nie musi byc odebranie, tylko drogowa prowizorka + potencjalne afery) a nie beda mieli kompletnie niczego innego, czym mogli by sie pochwalic , to skoncza marnie. Jest taki dowcip(nie wiem czy tu byl) -dlaczego Tusk wstaje o 6 rano? -by mógł dlużej nic nie robić ![]()
Z pierwsza czescia to pelna zgoda, z druga niekoniecznie. Tak jak AWS tak i LSD polecialo poprzez afery , ktore cala prasa(w tym wybiorcza nawet ) walkowala na okraglo.
Pozycja Michnika to jest wd mnie mit, kreowany przez jego zagorzalych przeciwnikow a zeby to potwierdzic, wystarczy zobaczyc jakie poparcie mialy partie rekomendowane przez niego - szczegolnie ostatnio PD. Wybiorcza pro PO zrobila sie dopiero po wyborach wygranych przez PiS(wczesniej po rozpadzie UW stawiala wlasnie na PD i kąsała PO kiedy tylko mogla), gdzie musiala sie przerzucic na jedyna liczaca sie alternatywe dla PiSu.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 30.06.2008 o godz. 18:37.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Alez Sambo, ja jestem/bylem swiecie przekonany, ze jest passe, a tu do K2 nowe instrukcje jeszcze widac nie doszly!
![]()
Per aspera ad astra.
BKS JAGIELLONIA |
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
Moje pytanie dotyczylo czego innego ,skoro sady czy IPN udowodnil ,ze w 80 latach falszowano dokumenty w teczce Walesy ,po co to robili jak mogli wyjac te niby orginaly z 70 lat...Zreszta dla mnie w przypadku tak zasluzonego czlwoieka jakim jest Walesa,nie obchdozi mnie to czy cos podpisal w 70 roku czy nie ,jest to dla mnie funta kłaków nei warte,bo pozniej sie znobilitowal 1000 razy.Cale to szambo dzis z tym zwiazane sluzy do walki politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 30.06.2008 o godz. 21:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
||
Jeżeli jakiegoś działacza chciano wyeliminować poprzez rzucenie nań podejrzenia o współpracę z SB wystarczyło uruchomić osobowe źródła informacji będące w jego otoczeniu, aby go dyskredytowały wobec przyjaciół. W taki sposób np. został wyeliminowany działacz "Solidarności" w HiL Czesław Szewczuk, na którego tw. Kałamarz (Stanisław Filosek) rzucił podejrzenie, iż dlatego otrzymał paszport i przez rok był za granicą, iż podjął współpracę. W wyniku takiego działania Szewczuk nie zostal wpuszczony do Huty na strajk w maju 1988 roku. K_2 napisał(a):
Pisałem pracę magisterską z historii dotyczącą właśnie tego okresu, i właśnie takie persony jak Wałęsa określane były w esbeckich raportach pomiędzy sierpniem 1980 r. a grudniem 1981 r., jako umiarkowani działacze (w przeciwieństwie do radykałów czyli Gwiazdy, Rulewskiego, Walentynowicz, czy nawet.... Kuronia i Michnika). Wówczas głównym zadaniem "bezpieki" było "wsparcie" umiarkowanych i deprecjonowanie radykałów na wszelakie sposoby. Dlaczego nie opublikowali oryginalnych dokumentów później już po wprowadzeniu stanu wojennego Jest kilka możliwości jedna z nich jest taka, iż mieli wówczas już po z górą 30 latach swych rządów tak s.......oną wiarygodność, że nikt by im w to nie uwierzył, choćby były to dokumenty pisane własną krwią przez Wałęse. Dlatego też próbowali jedynie z kopiami z jednej strony uderzając do Sztokholmu z drugiej do Anny Walentynowicz. Być może też nie zależało im na całkowitym utrąceniu Wałęsy, w końcu jeżeli współpracował to coś na niego mieli w zanadrzu, był w jakimś stopniu dla nich obliczalny, musieli więc kalkulować czy opłaca się ryzykować, że "schedę" po nim przejmie ktoś nieprzewidywalny, a co gorsza w nic nie uwikłany. Możliwości, hipotez jest wiele, ale taka jest właśnie historia i jeden ma tylko cel i zamierzenie - dążenie do prawdy, wbrew kneblującym ją "autorytetom". K_2 napisał(a):
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 30.06.2008 o godz. 22:41.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
"Mój serwis, czyli niezbędnik Polaka", Maciej Rybiński
"(...)Byli esbecy masowo składają podania o zatrudnienie w „Gazecie Wyborczej" ze względów humanitarnych. Konfidenci i ich oficerowie prowadzący chcą adiustować teksty, nie wychodząc z domu.(...)
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 30.06.2008 o godz. 22:28.
|
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
||
|
Wróće jeszcze do tego.
Z kanapy jaką stał się kongres aferałów (KLD) uchodzacy w swiadomości ludu za liberała, stać się premierem ba.. po dwukkrotnej porazce która wymiotłaby każdego innego szefa partii na aut, on jest i ma coraz wiekszą władze. W międzyczasie wygryźć TW Musta... Tusk to tymczasowy sojusznik, i tylko tyle - stąd ten jego brak opowiedza sie po jednej stronie, a jednocześnie walczy o utrzymanie się.. i póki co udaje mu sie. Oczywiscie inną rzecza jest ze on nic pozytecznego nie robi, mając ta władze. Cytat:
Sambo chyba mnie nie podejrzewasz o zakup gazu? ![]() Okładki sa na ich stronie. ![]() ________________________
SLD - tego się już dalej ukryć nie dawało. Ale zapomniałeś o dwóch partyjkach - PSL i UW (we wszelkich odmianach UD, KLD itd..) to zapewne orleańskie dziewice? ![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Prezydent: Traktat jest martwy. Nie podpiszę go
http://www.dziennik.pl/polityka/arti...dpisze_go.html Kiedy prezydent byłby skłonny zmienić zdanie i złożyć podpis pod traktatem? Lech Kaczyński wyraźnie daje do zrozumienia, że dopiero wówczas, gdy zmieni się stanowisko Irlandii. Ale musi to być decyzja suwerenna, a nie podjęta pod naciskiem innych członków UE. "Jeżeli zasada jednomyślności raz zostanie złamana, to już jej nie będzie nigdy" - mówi. Dodaje, że Polska jest „za słaba, by móc przyjąć tego rodzaju rozwiązania”. I podkreśla: "Traktatu nie ma, ale Unia jest". ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
|
Jest się w końcu z czego cieszyc o ile to stanie się faktem. Nie podpisac własnego sukcesu - no no ![]() _____________ To jest ironia... Cytat:
Ostatnio edytowane przez Wilku : 01.07.2008 o godz. 08:34.
![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Taaa. Sprawa dla reportera. "Git" program.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wilku,
Agora Holding ma 35% głosów na WZA, więc do "przejęcia" jeszcze dość daleko. Poza tym kilka dni temu już o tym czytałem, więc pardon.pl się nie musi tak podniecać, bo to nie była tajna informacja. o, tutaj http://marazm.salon24.pl/76458,index.html i http://marazm.salon24.pl/80620,index.html
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 01.07.2008 o godz. 09:35.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Kaspijska ropa może nie trafić do Polski.
Najważniejszy wydawałoby się ostatni akapit, niemniej sam artykulik już na początku pokazuje jaki jest jego cel. Ma on pokazać,że nie ma sensu interesować się opcją Kaspijską, bo zwyczajnie ropy nie będzie . Większych głupot niż to nie czytałem ,rząd Kazachstanu ustami jakiegoś urzędniczyny z ambasady w Kijowie zapewnia,że nie mają na tyle ropy,aby zapełnić rurociąg. Biedaki, pewnie technologii do przesyłu tez nie mają Poza tym nawet jak Azerowie zapełnią go w całości to tak duże zapotrzebowanie na nią mają rafinerie Ukraińskie,że do nas nic nie dopłynie Nie wiem co oni ta ropę będą pić,że aż polskim rafineriom im nie starczy, czy też Azerowie nie mają tyle ropy aby dać ją wszystkim którzy jej potrzebują?. Rozumiem propaganda ważna rzecz,no ale tak siermiężnego artykułu nie czytałem dawno.Choć może dlatego,że GW nie czytuje![]() Projekt euroazjatyckiego korytarza transportowego, którym kaspijska ropa ma trafiać do krajów środkowoeuropejskich, może nie przynieść Polsce wielkich korzyści. Dlaczego? Wiele wskazuje na to, że nawet jeśli ropociąg Odessa – Brody, który jest elementem korytarza, zostanie przedłużony do Płocka, surowca nie starczy dla naszych rafinerii. Rząd Kazachstanu mówi już o tym bez ogródek. – Nie możemy zagwarantować dostaw ropy, która mogłaby zapełnić rurociąg Odessa – Brody – przyznał pod koniec zeszłego tygodnia Isłambek Arystambekow z kazachskiej ambasady w Kijowie. Oznacza to, że jedynym dostawcą gotowym korzystać z ropociągu Odessa – Brody pozostaje azerski państwowy koncern SOCAR. Już wcześniej jego przedstawiciele deklarowali, że w chwili uruchomienia ropociągu azerska ropa trafi do czarnomorskiego portu. Nie wiadomo jednak, czy popłynie ona do polskich rafinerii. Powód: rośnie apetyt ukraińskich koncernów naftowych na azerską ropę. Chcą jej przede wszystkim zakłady związane z należącą do Ihora Kołomojskiego finansową grupą Privat mającą m.in. udziały w najnowocześniejszej ukraińskiej rafinerii w Kremenczugu. Kołomojski, blisko związany z prezydentem Wiktorem Juszczenką, stara się zagwarantować sobie lwią część mocy przesyłowych ropociągu. Czy taki scenariusz martwi polskie rafinerie? Wydaje się, że nie. Poprzedni zarząd PKN Orlen kierowany przez Piotra Kownackiego podkreślał, że przy wyborze dostawcy ropy kieruje się ceną surowca, a w tej kategorii bezkonkurencyjna jest rosyjska ropa. Jak ustalił „WSJ Polska”, objęcie przez Wojciecha Heydla sterów w Orlenie nie przełożyło się na zmianę stanowiska. W rewidowanej obecnie strategii rozwoju koncernu brakuje zapisów o planach dywersyfikacji dostaw surowca w oparciu o ropociąg Odessa – Brody. Orlen akurat w tej sprawie nie jest poddawany naciskom ze strony rządu. O ile za czasów PiS Ministerstwo Gospodarki uczyniło z Odessa – Brody swój sztandarowy projekt, o tyle pod kierownictwem wicepremiera Waldemara Pawlaka resort stracił nim zainteresowanie. źródło: Der Dziennik.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.07.2008 o godz. 10:11.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
lupus albus
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Skorzystam - nie znałem. ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
||
|