The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2008, 11:56
Cytat:
Jak oceniłbyś niejakiego Dolhę na podstawie filmiku z pierwszej połowy meczu z Wisłą w Krakowie w minionym sezonie?
Tak samo jak w meczu z Nancy i w meczu Lecha z LKS. Bramkarza nie ocenia się po tym jak napastnicy kopią w niego piłką a on efektownie odbija ją do boku.

Nie wiem ile meczy zawalił Serbą ale nabiją się z nas ostro, że ktoś chce za niego zapłacić.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.06.2008 o godz. 12:05.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.06.2008, 12:00
jak sobie przypominam Łukasiewicz miał cięzką kontuzje kolana , mam nadzieje że teraz jest już zdrowy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.06.2008 o godz. 12:13.
Odpowiedz cytując
kondrii
Junior Member

Od: 05.2006

Stary 30.06.2008, 12:08
Lukasiewicz to były kapitan reprezentacji U-21 w Polonii miał jakis problem z kolanem ale w Elche grał już w pierwszym składzie i chyba bez wiekszych kontuzji. Natomiast o jego grze w Portugalii nie wiele wiem ale mysle ze warto byłoby z nim podpisać kontrakt
Odpowiedz cytując
Jeremi
Member

Od: 02.2006

Stary 30.06.2008, 12:09
No to może zerkniecie a ten meczyk ? Wg. mnie to tutaj też broni Ivan Randjelovic
http://youtube.com/watch?v=K0_jfZjuXyM&feature=related
jeremi
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.06.2008, 12:16
Jeremi napisał(a):Wyświetl post
No to może zerkniecie a ten meczyk ? Wg. mnie to tutaj też broni Ivan Randjelovic
http://youtube.com/watch?v=K0_jfZjuXyM&feature=related
Na 100% nie.
To mecz Milanu z Red Star Belgrad, a nie Crvena Zvezda.
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.06.2008, 12:17
Spokojnie to tylko testy, ja ufam Skorży i myśle że dobrze oceni umiejętności tych dwóch bramkarzy którzy mają być testowani na zgrupowaniu i wybierze lepszego.
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.06.2008, 12:26
A co wogóle jest z tym Singlarem
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Stary 30.06.2008, 12:28
Singlar zawodnikiem Wisły
Uda się z zespołem na zgrupowanie do austriackiego Bad Waltersdorf.

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18295
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.06.2008, 12:28
Wg głównej podpisał roczny kontrakt, ale na oficjalnej nie ma go w kadrze na zgrupowanie...
Odpowiedz cytując
Kuzmanovic
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 30.06.2008, 12:30
MCX napisał(a):Wyświetl post
Na 100% nie.
Red star a Crevana zvezda to to samo :O
Odpowiedz cytując
kovval
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.06.2008, 12:30
Na 100% nie.

Crvena Zvezda Belgrad = Red Star Belgrad
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 30.06.2008, 12:39
bigi333 napisał(a):Wyświetl post
ja ufam Skorży i myśle że dobrze oceni umiejętności tych dwóch bramkarzy którzy mają być testowani na zgrupowaniu i wybierze lepszego.
Otóż to.

O niemal każdym piłkarzu da się nakręcić zarówno filmik pt. "Wirtuoz" jak i filmik pt. "Dno dna". Coś się tam zawsze wybierze do jednego i drugiego

*
Wrzucam stary tekst ASInfo o Łukasiewiczu, z listopada 2007.
Cytat:
Łukasiewicz na straconej pozycji w Leirii?

24-letni obrońca Antoni Łukasiewicz, mający za sobą występy w reprezentacjach Polski U-19 i U-21, zagranicznego etapu kariery nie może zaliczyć póki co do udanych. W drugoligowym hiszpańskim Elche przesiadywał na ławce rezerwowych, choć sporadycznie otrzymywał szanse występów. Zapragnął jednak czegoś więcej i latem tego roku na zasadzie jednosezonowego wypożyczenia przeniósł się do portugalskiej Uniao Leirii. Młody defensor, były kapitan polskiej młodzieżówki miał nadzieję na udaną przygodę z Pucharem UEFA.

Rzeczywistość rozwiała marzenia - Leiria szybko odpadła z międzynarodowych rozgrywek po przegranych bojach w I rundzie z Bayerem Leverkusen, w lidze jest niewiele lepiej. Zespół polskiego obrońcy bez ani jednego wygranego meczu okupuje pozycję outsidera. Łukasiewicz od pewnego czasu nic nie gra po słabych występach na początku sezonu, ma problem ze znalezieniem się nawet na ławce rezerwowych.

Korespondent ASInfo, David Lima z Leirii przedstawia sytuację młodego obrońcy:

- Na początku w Leirii byliśmy zdezorientowani co do nominalnej pozycji Łukasiewicza. Z niektórych informacji napływających z Polski czy Hiszpanii wynikało, że to lewy obrońca, inne wymieniały go wśród środkowych defensorów. Mieliśmy podstawy, aby przypuszczać, że to środkowy pomocnik. W meczach z wielkimi rywalami, w których wziął udział - z FC Porto i Bayerem desygnowano go do obrony, gdyż wtedy potrzebowaliśmy wzmocnienia tej formacji. W spotkaniach mniej ważnych, z nieco słabszymi przeciwnikami, gdy drużyna z Leirii mogła pozwolić sobie na ofensywną grę, Łukasiewicz wystąpił w drugiej linii. Dotychczas Polak prezentował się źle. Wygląda na to, że brakuje mu zwrotności, jest odrobinę za wolny, zbyt rzadko holuje piłkę. Trzeba podkreślić, że Łukasiewicz dysponuje dobrą techniką, jednak nie mógł jej zaprezentować z racji klasy naszych rywali. On chciałby ograniczyć się tylko do obrony, nie przyłączać się do ataku, ale tutaj oczekuje się od niego więcej. Ciężko będzie mu zaadoptować się w Leirii - surowo ocenił Łukasiewicza portugalski dziennikarz.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.06.2008, 12:49
Na 100% nie.

Transfer Łukasiewicza to dobry pomysł, mogą być z niego ludzie.
Brożka zaklepaliśmy na 5 lat, Singlar podpisany... zobaczymy kto dołączy na obozie.
Robi się coraz ładniej
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Stary 30.06.2008, 12:53
Kontrakt Singlara jest podpisany na 3 lata.
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4106
Ostatnio edytowane przez szczaq21 : 30.06.2008 o godz. 12:57.
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Stary 30.06.2008, 12:57
Co do bramkarza to nie rozumiem jak mozna testowac bramkarzy z zagranicy, gdy do wziecia jest Kowalewski.Zgadzam sie z Westerstylem.Dolha dysponowal dobrym refleksem i wykazywal sie intuicja w beznadziejnych by sie wydawalo sytuacjach, jednak do klasowego bramkarza mu spoooro brakowalo.Beznadziejna wrecz ocena toru lotu gornych pilek zarowno przy dosrodkowaniach jak i strzalach,brak orientacji wykluczaja go jako pierwszoligowego bramkarza. Kowalewski w naszej lidze nie ma sobie rownych, moze poza ciagle jeszcze perspektywicznym Fabiniakiem i Skaba z Legii. Jego doswiadczenia z Ligi Mistrzow, sa bezcenne.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 30.06.2008, 12:58
dorotja napisał(a):Wyświetl post
Jak oceniłbyś niejakiego Dolhę na podstawie filmiku z pierwszej połowy meczu z Wisłą w Krakowie w minionym sezonie?
No nie no.. Dolha w poprzednim sezonie grał tragicznie.
Z tego co pamiętam to w co najmniej 3 meczach popełnił katastrofalne błędy. Z nami, z ŁKSą i z Polonią.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Stary 30.06.2008, 13:30
Krissu napisał(a):Wyświetl post
No nie no.. Dolha w poprzednim sezonie grał tragicznie.
Z tego co pamiętam to w co najmniej 3 meczach popełnił katastrofalne błędy. Z nami, z ŁKSą i z Polonią.
Jasne, ale szanowny Forumowicz wyżej posłużył się tylko jednym meczem, stąd celowo moje takie, a nie inne, pytanie. Załóżmy, ze nie znasz Dolhy (przykład dałam wyjątkowo niefortunny), pierwszy raz o nim słyszysz, i oglądasz filmik z tamtego jednego meczu. Teraz sobie oczywiście możemy potwierdzać czy negować, podyskutować, bo wrednego Rumuna świetnie znamy, więc sytuacja jest inna, nieporównywalna. W przypadku tego bramkarza z Czerwonej Gwiazdy mamy tylko ten jeden filmik, żadnych innych doświadczeń, więc rzetelność oceny na tej podstawie nie wchodzi, moim zdaniem, w grę. Może grał tak fatalnie w co drugim meczu, a może tylko w tym jednym...

Na szczęście, my się w ocenach możemy mylić, ważne, by nie pomylił się Skorża.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.06.2008, 13:48
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Co do bramkarza to nie rozumiem jak mozna testowac bramkarzy z zagranicy, gdy do wziecia jest Kowalewski.Zgadzam sie z Westerstylem.Dolha dysponowal dobrym refleksem i wykazywal sie intuicja w beznadziejnych by sie wydawalo sytuacjach, jednak do klasowego bramkarza mu spoooro brakowalo.Beznadziejna wrecz ocena toru lotu gornych pilek zarowno przy dosrodkowaniach jak i strzalach,brak orientacji wykluczaja go jako pierwszoligowego bramkarza. Kowalewski w naszej lidze nie ma sobie rownych, moze poza ciagle jeszcze perspektywicznym Fabiniakiem i Skaba z Legii. Jego doswiadczenia z Ligi Mistrzow, sa bezcenne.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37358,t...wiadomosc.html
Jak nie my to się bracia wzmocnią .
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Stary 30.06.2008, 14:38
Cytat:
Jasne, ale szanowny Forumowicz wyżej posłużył się tylko jednym meczem, stąd celowo moje takie, a nie inne, pytanie. Załóżmy, ze nie znasz Dolhy (przykład dałam wyjątkowo niefortunny), pierwszy raz o nim słyszysz, i oglądasz filmik z tamtego jednego meczu.
Co do innych pozycji zgadzam sie calkowicie,ale bramkarz to taka pozycja, gdzie olbrzymia role odgrywaja pewne schematy.Dopiero opanowanie ich do perfekcji + odrobina geniuszu (jak w przypadkach Buffona, czy Toldo) daje nam bramkarza klasy swiatowej.Dlatego juz na podstawie kilku interwencji mozna powiedziec calkiem sporo o bramkarzu. Interwencja Dolhy w meczu z Legia dyskredytuje go calkowicie.Interwencje tego Serba, choc ciezkie do oceny (slaba jakosc obrazu) pokazuja,ze jest to gracz obdarzony dobrym refleksem i warunkami fizycznymi, jednak wiele do zyczenia pozostawiaja chwyt pilki i zbijanie jej po strzale przeciwnika.Piastkowanie pilki w momecie gdy leci mu ona prosto w rece, swiadczy o malej pewnosci siebie co u zawodnika tak doswiadczonego to spora wada..W Wisle mamy specjalistow od bramkarzy i oni na pewno dokonaja duzo lepszej oceny tego zawodnika, jednak wedlug mnie moze on byc co najwyzej zmiennikiem dla Mariusza, a w obecnej sytuacji powinnismy raczej szukac pierwszego bramkarza.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.06.2008, 15:55
dorotja napisał(a):Wyświetl post
Jasne, ale szanowny Forumowicz wyżej posłużył się tylko jednym meczem, stąd celowo moje takie, a nie inne, pytanie. Załóżmy, ze nie znasz Dolhy (przykład dałam wyjątkowo niefortunny), pierwszy raz o nim słyszysz, i oglądasz filmik z tamtego jednego meczu. Teraz sobie oczywiście możemy potwierdzać czy negować, podyskutować, bo wrednego Rumuna świetnie znamy, więc sytuacja jest inna, nieporównywalna. W przypadku tego bramkarza z Czerwonej Gwiazdy mamy tylko ten jeden filmik, żadnych innych doświadczeń, więc rzetelność oceny na tej podstawie nie wchodzi, moim zdaniem, w grę. Może grał tak fatalnie w co drugim meczu, a może tylko w tym jednym...

Na szczęście, my się w ocenach możemy mylić, ważne, by nie pomylił się Skorża.
Jest trochę filmików z jego udziałem, mecz z milanem u siebie i na wyjezdzie, jakies z ich ligi i lm skroty. Cały czas te same schematy, brak pewnosci czy to w wyjsciu czy chwycie. Piastkowanie tragiczne, sposob na niego to strzal z 35 metrow po ziemi i dobitka bo wybija przed siebie. Tak samo wrzutki, szczerze to Pawełek mnie bardziej przekonuje niz ten serb.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Stary 30.06.2008, 16:40
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jest trochę filmików z jego udziałem, mecz z milanem u siebie i na wyjezdzie, jakies z ich ligi i lm skroty. Cały czas te same schematy, brak pewnosci czy to w wyjsciu czy chwycie. Piastkowanie tragiczne, sposob na niego to strzal z 35 metrow po ziemi i dobitka bo wybija przed siebie. Tak samo wrzutki, szczerze to Pawełek mnie bardziej przekonuje niz ten serb.
Możliwe, nie widziałam tych filmików, ale z Twojego opisu wynika, że to pupa, nie bramkarz. Dziwne tylko, że od lat trzymali go w dość niezłym klubie z "jedynką" na bluzie. I Skorża by tego wszystkiego nie wiedział? To trener nowej generacji, często korzysta z internetu - czyta też TWSD, więc może od Forumowiczów się dowie, w co się pakuje A poważnie - skoro zaproszono go na testy, to jakieś małe "coś" w nim chyba nasi poszukiwacze skarbów dostrzegli. W razie czego dwa klopsy i do domu.

W tym tygodniu powinno się wyjaśnić, nie ma wyjścia, trzeba poczekać. Raz jeszcze powtórzę - my się w ocenach możemy mylić, ważne, by nie pomylił się Skorża.

*
Jeszcze słowo na temat naszych młodych zawodników, konkretnie Pawła Smółki. Zdołował mnie dziś trochę tekst w "Dzienniku Polskim". >>> tu 22-letni chłopak wybiera drugą (dawną trzecią) ligę, bo boi się rywalizacji o miejsce w pierwszej (dawnej drugiej). Smutne. Myślałam, że młodzi ludzie przychodzą do Wisły, by chociaż zawalczyć o miejsce w drużynie grającej w Ekstraklasie, a ten się pcha do trzeciej ligi. Niepojęte dla mnie. [No chyba, że on jakiś udręczony kontuzjami]

PS - Fuks, wywaliłam razem z odpowiedziami.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 30.06.2008, 19:40
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Dolha to dla mnie bramkarz prawie kompletny tylko jak widać po poprzednim sezonie gdzieś się zagubił. Widać, że po prostu potrzebuje mentalnego wsparcia a w pewnych sytuacjach daje znać o sobie słabość jego psychiki. Gdy miał kibiców Wisły za sobą, bronił jak w transie. Kiedy wrócił do piekiełka na R22 nie wytrzymał tego psychicznie. O pewnych aspektach słabości psychiki ( z Rumunii) Dolhy wspominał bodajże kiedyś FraMat kiedy Dolha grał świetne mecze na R22. To był właśnie bramkarz który genialnie grał w powietrzu, przy dośrodkowaniach, świetne warunki fizyczne, świetne predyspozycje, z tymże w Lechu miał konkurenta, ulubieńca kibiców a sam nie miał za sobą kibiców. Tak to jest, bramkarz to pozycja gdzie wsparcie ścian jest potrzebne a podejrzewam, że ten jeden mecz na R22 bardzo go zdeprymował. Ale poza tym gdy miał za sobą kibiców, gdy czuł wsparcie był dla mnie jednym z najlepszych bramkarzy w historii Białej Gwiazdy (nie bez powodu kiedyś interesowało się nim Rennes gdy oddali Petra Cecha). Jego wyskok z odejściem do tyłu i wygarnięcie piłki w powietrzu z linii bramkowej, kiedy dostał piłkę za kołnierz po rykoszecie w meczu z Zagłębiem na R22 to była po prostu światowa klasa.

Wydaje mi się, że jeśli już Wisła chce się wzmacniać na pozycji bramkarza to musi to być gość obdarzony świetnymi warunkami fizycznymi, czujący świetnie grę w powietrzu, przy dośrodkowaniach. Generalnie popierałbym kandydaturę Kowalewskiego, bo ma on warunki fizyczne, odwagę do ostrej gry na przedpolu, silną psychikę i zdolności przywódcze (pomaganie obrońcom jak mają się ustawiać).
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.06.2008, 19:46
Colin napisał(a):Wyświetl post
z tymże w Lechu miał konkurenta, ulubieńca kibiców a sam nie miał za sobą kibiców.
czy mamy na myśli tego samego bramkarza, Krzyśka Kotorowskiego pseudonim 'firana'? To żaden ulubieniec poznańskich fanów. Wystarczy poczytać ich strony. Nie na darmo ma taką ksywkę jaką ma. Z tego co się dało zauważyć, to oni woleli Dolhę od Kotora.
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Stary 30.06.2008, 20:24
Kowalewski to bylby prawdziwy skarb w bramce Wisły. Gosciu wie o co chodzi w tej grze skoro przez kilka ładnych lat byl bezsprzecznie nr 1 w bramce Spartaka Moskwa. Tylko ukladziki wyrzucily go z tego klubu. A Stipe Pletikosa na euro pokazal ile mu jeszcze brakuje do polskich bramkarzy.

Wiec Kowalewski byłby prawdziwym wzmocnieniem

PS. Ale i tak mam inne marzenie Chcialbym aby w bramce Wisły stał Arek Malarz, moze nie taki rutyniarz jak kowalewski, ale jednak jakos lubie tego goscia i ciekawie by bylo gdyby grał Wiśle
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Stary 30.06.2008, 20:31
Co do bramkarzy to welasnie nam jeden ubyl

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13358
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.06.2008, 20:35
Dobrze że z Siglarem podpisaliśmy kontrakt na 1 rok z opcją przedłużenia o nastepne 2 lata. Jeśli okaże się cienki to będziemy mu płacić tylko ten sezon!
Odpowiedz cytując
muody87
Junior Member

Stary 30.06.2008, 20:43
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dobrze że z Siglarem podpisaliśmy kontrakt na 1 rok z opcją przedłużenia o nastepne 2 lata. Jeśli okaże się cienki to będziemy mu płacić tylko ten sezon!
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4106
Na oficjalnej pisze, że na 3 lata.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.06.2008, 20:54
muody87 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=4106
Na oficjalnej pisze, że na 3 lata.
To prawda, ja opieralem sie na tym newsie

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18295
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 30.06.2008, 21:06
W hotelu natomiast na kolegów czekał Norbert Varga, a także ekwadorski bramkarz Damian Lanza, który będzie testowany przez Wisłę.
Za stroną oficjalną.
Powód: b
Ostatnio edytowane przez piter116 : 30.06.2008 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 30.06.2008, 23:31
Lanza - 3 bramkarz Genui, jestem sceptykiem.

Kowalewski, ten Serb z CZB, czyli gracze z doświadczeniem pucharowym - oni są dobrym tropem, a nie jakiś wynalazek z drugiego szeregu ekwadorskich bramkarzy. Paranoja, przecięż co rusz słychać jak to jeden z drugim zachwycają się "polską szkołą bramkarzy" ( i nie przesadzają, popatrzmy w jakich klubach spotkamy naszych rodaków strzeżących bramek), tymczasem my wertujemy zaplecze południowoamerykańskiego przeciętniaka...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów