|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
to z Kokoszką bedzie pewnie jeszcze niezły cyrk... ciekawe co powie PZPN ;PPP
pewniakiem w tym okiemku transferowym jset garguła.. teraz nie ma pewnie zadnych propozycji z zagranicy a w bełchatowie juz nie chce grac wiec zostaje mu tylko Wisełka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Sportowe Fakty napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale za taki numer musi go spotkac jakas kara, a sprzedaz do innego klubu to dla niego jak nagroda bo przeciez o to mu chodzi. Oczywiscie ze jak ktos zaoferuje powazna kwote to trza go sprzedac ale jak na razie to do ME do konca kontraktu! Za glupote trzeba placic!
A tak przy okazji, do kiedy Sobol ma kontrakt? ![]()
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
wiec nie tak bardzo Kokoszka ma racje.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Znając życie to wśród tych nowych piłkarzy nie będzie nikogo znanego szerszej publiczności, bo media już by o tym informowały. Także nie napalajcie się na Gargułę na razie, co z reszta dla mnie nie jest dobrym pomysłem. Brać przykład Singlara, który ma obycie w pucharach i nikt mi nie powie, że jet gorszy od Bartczaka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
no ale co mam zauważyć
przeczytaj to powoli ze zrozumieniem....Stefański mówi że nawet jeśli to dotyczyło PREMI oznacza że kontrakt się zmienił ![]() i odnowa trzeba liczyć 3 lata ochronne.... "Każdy aneks do kontraktu piłkarza sprawia, że od nowa liczy się tzw. czas ochronny. Nawet jeśli dotyczył tylko premii, bo oznacza, że warunki finansowe dla zawodnika są lepsze. Jeśli tak było w przypadku Kokoszki, to Wisła nie zwolni piłkarza, a PZPN na 100 proc. nie wyda certyfikatu - mówi Stefański." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Kasy wielkiej za niego nie dostaniemy, a jak puscimy za bezcen damy zielone swiatlo takim jak Kokoszka. Rok profilaktycznie pogra sobie w ME inni mu podobni zobacza ze to nie jest przedszkole tylko powazny klub i sie im odechce kombinowania.A po roku wypozyczyc do wodzislawia niech sie pokazew lidze z pol roku i sprzedac, przynajmniej ja bym tak zrobil na miejscu klubu.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 30.06.2008 o godz. 13:07.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Kontrakt jest to umowa między pracodawcą, a pracownikiem. Więc jeśli zostały ustalone nowe warunki, to kontrakt się liczy od nowa. Tak myślę.
Za Kokosa nie dostaniemy 1 mln Euro. Trzeba sprzedać go przy pierwszej lepszej okazji. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Prawda jest taka ze Kokoszka wypacza sens prawa Webstera i to dlaczego to prawo zostało wprowadzone. Było ona odpowiedzia na sytuacje w ktorej klub nie rozmawia z zawodnikiem nie zezwala na jego odejscie jak rowiniez w pewnym sensie dyskryminuje go. Dlatego każde rozstrzygniecie skutkujace podpisanei aneksu ktory jest w jakis sposob korzystny dla zawodnika za jego zgoda, bedzie powodowało odnowienie sie okresu 3 letniego w jakim zawodnik nie moze nic zrobic. Ja to tak rozumiem, UEFA wyciagneła reke do Webstera gdy ten nie mogl odejsc z klubu i był zesłany do rezerw, nie było możliwości żadnej mediacji obu stron. Kokoszka chce wykorzystać to prawo do tego aby się nachapać, nie postepuje z duchem sportu ani tego wyjatku jaki ustanowił Webster.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Następna dobra informacja Paweł Brożek podpisał 5-letni kontrakt.Przynajmniej jak będzie chciał odejść to nie za darmo
![]() Teraz tylko poczekać na rozwój akcji z Peterem i na nowe wieści ze zgrupowania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Online |
|
Co do transferów - pan Maciej bardzo mnie zainteresował swoją wypowiedzią. Ciekawe o kim mowa. Miejmy nadzieję, że nasz trener nie przesadza z tą "klasowością", bo paru "klasowych" w drużynie już mieliśmy. Oby to okienko okazało się lepsze od poprzedniego ![]()
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 06.03.2015 o godz. 14:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
MatMario absolutnie się z Tobą zgadzam.
Nie jestem jednak przekonana co do tego, co należałoby zrobić z Adamem, jeśli okaże się, że nie może odejść opierając się o prawo Webstera. Według mnie sytuacja patowa, ani jeżeli zostałby w pierwszym zespole, co jest raczej nierealne, ani zesłanie do ME, ani sprzedanie [bo przecież o to mu chodziło] nie jest według mnie dobrym rozwiązaniem w 100%. Pozostaje zdać się na rozsądek działaczy i oczywiście mieć nadzieję, że Adam wypowiadając Wiśle umowę zrobił to bezpodstawnie i nie ma możliwości, żeby odszedł z klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Z Singlarem wygląda to najwidoczniej tak że czekają tylko na wyniki badań i pewnie popołudniu będzie info że kontrakt podpisany, zresztą tak informuje TWSD. Moim zdaniem już się na niego zdecydowali.
Mimo wszystko, nie dobrze że znów zaczyna się branie do klubu piłkarzy którzy mają kartę w ręku. Z całym szacunkiem dla ich umiejętności, w tym przypadku dla Singlara, ale gdyby był piłkarzem na miare Ligi Mistrzów, zainteresowała by się nim drużyna środka tabeli ligi hiszpańskiej, angielskiej czy niemieckiej i tam by na pewno wolał grać. W takim wypadku może się to okazać niestety kolejnym nie wypałem "za friko". Obym się mylił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jeśli klub ma racje do Kokos do Młodej Ekstraklasy do końca kontaktu
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Łukasiewicz zastąpi Kokoszkę
Antoni Łukasiewicz jest kandydatem do gry w Wiśle Kraków. Grający ostatnio w portugalskiej Leirii obrońca miałby w drużynie "Białej Gwiazdy" zastąpić Adama Kokoszkę, który prawdopodobnie opuści klub. Obecnie Wisła czeka na zgodę, dzięki której Łukasiewicz mógłby wyjechać z zespołem na obóz. -- Info ze strony głównej. Ktoś wie jak ostatnio radził sobie w Portugalii ten obrońca? Mi zapadł pamięć golem strzelonym FC Porto jeszcze w barwach Polonii Warszawa ![]() |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
uprzedziłeś mnie MCX. ja też go jeszcze z Polonii pamiętam, ale zapowiadał się na solidnego obrońce. przed Leirią grał też w Elche i był tam chyba podstawowym zawodnikiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
uuuu Łukasiewicz to jest dopiero gracz! Brac go i nie pytac bo ten chłopak to wie co to jest gra w piłke
) ja pamietam go z polskiej ligi i był to naprawda wielki talent... kurde ale dzis dzien same dobre info.... oby tak dalej! |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ciekawego piłkarza jak na nasze warunki wygrzebał Bednarz. Szczerze powiedziawszy rzadko kiedy w mediach można spotkać wzmiankę o Łukasiewiczu, może okaże się dobrym uzupełnieniem składu.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A Kokoszka, na stówę nie jedzie na zgrupowanie.
Skorża napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kokoszka wie ze w Krakowie nie ma juz czego szukac , zle ze dzieje sie to w takich okolicznosciach. Co do sumy za kokoszke to mysle ze 1m to cena ktora mozna utargowac. W koncu po to wbiegl na kilka chwil z chorwacja aby troche podbic jego cene. Jesli to my (Wisła) mamy racje w tym sporze to w przypadku gdy nie bedzie satysfakcjonujacej nas oferty zeslac gówniarza do rezerw.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Zobaczcie występ tego bramkarza którego nam chce Crvena wcisnąć:
http://youtube.com/watch?v=vEEMXhNjDEw&feature=related Nawet nie wiecie jaką Serbowie radochę mają, że chcemy go kupić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dobra, mecz mu nie wyszedl, ale oceniac bramkarza po jednym wystepie to tez głupota. Mam nadzieje ze w pozostalych spotkaniach grał troche lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Moje pierwsze skojarzenie to... Angelo Hugues. Co z tego, że drużyna gra dobrze, skoro bramkarz gra beznadziejnie. Pozycja bramkarza jest w drużynie na tyle ważna, że nie warto oszczędzać. Zapłaćmy te kilkaset euro więcej ale miejmy pewność, że bramkarz to wzmocnienie, a nie osłabienie. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
To masz drugi link żebyś się utwierdził w swoim zdaniu, jaki to Ranđelović słaby. Kuszczakowi też pierdykneli kapelucha Kolumbijczycy, a chyba nie ma co negować umjęjętności Tomka. Podobnie według mnie z Ranđeloviciem, ważna jest równa forma przez cały sezon, a nie filmiki z youtuba. ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
Na tej zasadzie po tym filmiku też można uznać Kuszczaka za totalnego leszcza: http://youtube.com/watch?v=KVHjCXJuYAc |
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
Jak oceniłbyś niejakiego Dolhę na podstawie filmiku z pierwszej połowy meczu z Wisłą w Krakowie w minionym sezonie? ![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dzisiaj Jagiellonia Białystok pozyskała dwóch piłkarzy Znicza Pruszków. Trzyletnimi kontraktami z białostockim klubem związali się Igor Lewczuk oraz Paweł Zawistowski.
23-letni Lewczuk jest wychowankiem Hetmana Białystok, a przez ostatnie dwa sezony bronił barw Znicza Pruszków. Był także w międzyczasie testowany w rozgrywkach Pucharu Ekstrakalsy przez Zagłębie Lubin. 24-letni Zawistowski jest pomocnikiem, który karierę rozpoczynał w Łódzkim Klubie Sportowym. Występował także w UKS SMS Łódź, Heko Czermno, KS Paradyż, a w sezonie 2007/08 bronił barw Znicza. Na zgrupowaniu w Gutowie Małym podpisy pod umowami maja złożyć obrońcy: Andrius Skerla (Korona Kielce) oraz Pavol Staňo (Polonia Bytom). Do zespołu dołączy jeszcze bramkarz, napastnik i prawdopodobnie lewy obrońca. ![]()
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|