The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2008, 08:56
to z Kokoszką bedzie pewnie jeszcze niezły cyrk... ciekawe co powie PZPN ;PPP

pewniakiem w tym okiemku transferowym jset garguła.. teraz nie ma pewnie zadnych propozycji z zagranicy a w bełchatowie juz nie chce grac wiec zostaje mu tylko Wisełka
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.06.2008, 09:23
Sportowe Fakty napisał(a):
Kariera Adama Kokoszki w Wiśle dobiega końca. Klub najprawdopodobniej nie sprzeda jednak młodego zawodnika, a ześle go na treningi z drużyną przygotowującą się do rozgrywek Młodej Ekstraklasy - donosi Przegląd Sportowy.
Przypomnijmy, że Kokoszka zamierzał zmienić klub na zasadzie prawa Webstera i niedawno wypowiedział kontrakt, licząc na to, że 1 lipca jego nowy pracodawca będzie musiał zapłacić Wiśle tylko ekwiwalent za wyszkolenie (ok. 150 tys. euro).

Tymczasem władze Mistrza Polski uważają, że racja jest po ich stronie, a zawodnik musi respektować wiążącą go z klubem umowę. Podjęto już decyzję, że Kokoszka zostanie sprzedany tylko za duże pieniądze.

W poniedziałek piłkarz będzie rozmawiał z dyrektorem sportowym Białej Gwiazdy, Jackiem Bednarzem, a także trenerem Maciejem Skorżą.
Tak jak pisałem, dla mnie głupota. Każda oferta równa/powyżej 1 mln Euro powinna być akceptowana, nie ma co robić na złość, nikomu to na dobre nie wyjdzie. Wisła będzie nagabywać na Kokoszke że zły i nie dobry, Kokoszka będzie skunksem w klubie, nie ma to sensu, nie w profesjonalnym ( ? ) klubie. Wystarczy popatrzeć na zachód - jak piłkarz tam nie chce u kogoś grać, nawet najlepszy - bierze sie za niego jak największą kase i sajonara.
Odpowiedz cytując
tomasz1906
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.06.2008, 09:41
Ale za taki numer musi go spotkac jakas kara, a sprzedaz do innego klubu to dla niego jak nagroda bo przeciez o to mu chodzi. Oczywiscie ze jak ktos zaoferuje powazna kwote to trza go sprzedac ale jak na razie to do ME do konca kontraktu! Za glupote trzeba placic!
A tak przy okazji, do kiedy Sobol ma kontrakt?
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
Odpowiedz cytując
simonkrk
Junior Member

Od: 06.2006

Stary 30.06.2008, 09:43
Raven napisał(a):Wyświetl post
Znalezione na Onecie i podpisane jako z Przeggladu

Tak mysle sobie ze Kokoszka moze miec jednak racje. Bo aneks nie odnosi sie do zmiany warunków finansowych, a jedynie do sposobu ich wypłacania. Niemniej prawnikiem nie jestem
proponuje przeczytać http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13315

wiec nie tak bardzo Kokoszka ma racje....
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 30.06.2008, 09:44
Znając życie to wśród tych nowych piłkarzy nie będzie nikogo znanego szerszej publiczności, bo media już by o tym informowały. Także nie napalajcie się na Gargułę na razie, co z reszta dla mnie nie jest dobrym pomysłem. Brać przykład Singlara, który ma obycie w pucharach i nikt mi nie powie, że jet gorszy od Bartczaka.
Odpowiedz cytując
Raven
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 30.06.2008, 10:18
simonkrk napisał(a):Wyświetl post
proponuje przeczytać http://www.wislaportal.pl/news.php?id=13315
wiec nie tak bardzo Kokoszka ma racje....
ale zauważ:

Cytat:
Nawet jeśli dotyczył tylko premii, bo oznacza, że warunki finansowe dla zawodnika są lepsze.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.06.2008, 10:21
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
Tak jak pisałem, dla mnie głupota. Każda oferta równa/powyżej 1 mln Euro powinna być akceptowana,
Wierzysz, że ktoś tyle za niego da?
Odpowiedz cytując
simonkrk
Junior Member

Od: 06.2006

Stary 30.06.2008, 10:26
Raven napisał(a):Wyświetl post
ale zauważ:
no ale co mam zauważyć przeczytaj to powoli ze zrozumieniem....
Stefański mówi że nawet jeśli to dotyczyło PREMI oznacza że kontrakt się zmienił
i odnowa trzeba liczyć 3 lata ochronne....

"Każdy aneks do kontraktu piłkarza sprawia, że od nowa liczy się tzw. czas ochronny. Nawet jeśli dotyczył tylko premii, bo oznacza, że warunki finansowe dla zawodnika są lepsze. Jeśli tak było w przypadku Kokoszki, to Wisła nie zwolni piłkarza, a PZPN na 100 proc. nie wyda certyfikatu - mówi Stefański."
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.06.2008, 10:37
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
Tak jak pisałem, dla mnie głupota. Każda oferta równa/powyżej 1 mln Euro powinna być akceptowana, nie ma co robić na złość, nikomu to na dobre nie wyjdzie. Wisła będzie nagabywać na Kokoszke że zły i nie dobry, Kokoszka będzie skunksem w klubie, nie ma to sensu, nie w profesjonalnym ( ? ) klubie. Wystarczy popatrzeć na zachód - jak piłkarz tam nie chce u kogoś grać, nawet najlepszy - bierze sie za niego jak największą kase i sajonara.

Kasy wielkiej za niego nie dostaniemy, a jak puscimy za bezcen damy zielone swiatlo takim jak Kokoszka.

Rok profilaktycznie pogra sobie w ME inni mu podobni zobacza ze to nie jest przedszkole tylko powazny klub i sie im odechce kombinowania.A po roku wypozyczyc do wodzislawia niech sie pokazew lidze z pol roku i sprzedac, przynajmniej ja bym tak zrobil na miejscu klubu.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 30.06.2008 o godz. 13:07.
,
Odpowiedz cytując
couch
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 30.06.2008, 10:38
Kontrakt jest to umowa między pracodawcą, a pracownikiem. Więc jeśli zostały ustalone nowe warunki, to kontrakt się liczy od nowa. Tak myślę.

Za Kokosa nie dostaniemy 1 mln Euro. Trzeba sprzedać go przy pierwszej lepszej okazji.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.06.2008, 10:39
Prawda jest taka ze Kokoszka wypacza sens prawa Webstera i to dlaczego to prawo zostało wprowadzone. Było ona odpowiedzia na sytuacje w ktorej klub nie rozmawia z zawodnikiem nie zezwala na jego odejscie jak rowiniez w pewnym sensie dyskryminuje go. Dlatego każde rozstrzygniecie skutkujace podpisanei aneksu ktory jest w jakis sposob korzystny dla zawodnika za jego zgoda, bedzie powodowało odnowienie sie okresu 3 letniego w jakim zawodnik nie moze nic zrobic. Ja to tak rozumiem, UEFA wyciagneła reke do Webstera gdy ten nie mogl odejsc z klubu i był zesłany do rezerw, nie było możliwości żadnej mediacji obu stron. Kokoszka chce wykorzystać to prawo do tego aby się nachapać, nie postepuje z duchem sportu ani tego wyjatku jaki ustanowił Webster.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Stary 30.06.2008, 10:47
Następna dobra informacja Paweł Brożek podpisał 5-letni kontrakt.Przynajmniej jak będzie chciał odejść to nie za darmo
Teraz tylko poczekać na rozwój akcji z Peterem i na nowe wieści ze zgrupowania
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 30.06.2008, 10:52
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Kasy wielkiej za niego nie dostaniemy, a jak puscimy za bezcen damy zielone swiatlo takim jak Kokoszka.
http://katalog.zdrowo.info.pl/strony-29.html
Rok profilaktycznie pogra sobie w ME inni mu podobni zobacza ze to nie jest przeczkole tylko powazny klub i sie im odechce kombinowania.A po roku wypozyczyc do wodzislawia niech sie pokazew lidze z pol roku i sprzedac, przynajmniej ja bym tak zrobil na miejscu klubu.
No ja pier..., ludzie... Słownika brak? To w Wordzie pisać! Przecież to aż kłuje w oczy!

Co do transferów - pan Maciej bardzo mnie zainteresował swoją wypowiedzią. Ciekawe o kim mowa. Miejmy nadzieję, że nasz trener nie przesadza z tą "klasowością", bo paru "klasowych" w drużynie już mieliśmy. Oby to okienko okazało się lepsze od poprzedniego
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 06.03.2015 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 30.06.2008, 10:54
MatMario absolutnie się z Tobą zgadzam.
Nie jestem jednak przekonana co do tego, co należałoby zrobić z Adamem, jeśli okaże się, że nie może odejść opierając się o prawo Webstera. Według mnie sytuacja patowa, ani jeżeli zostałby w pierwszym zespole, co jest raczej nierealne, ani zesłanie do ME, ani sprzedanie [bo przecież o to mu chodziło] nie jest według mnie dobrym rozwiązaniem w 100%. Pozostaje zdać się na rozsądek działaczy i oczywiście mieć nadzieję, że Adam wypowiadając Wiśle umowę zrobił to bezpodstawnie i nie ma możliwości, żeby odszedł z klubu.
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.06.2008, 10:57
Z Singlarem wygląda to najwidoczniej tak że czekają tylko na wyniki badań i pewnie popołudniu będzie info że kontrakt podpisany, zresztą tak informuje TWSD. Moim zdaniem już się na niego zdecydowali.

Mimo wszystko, nie dobrze że znów zaczyna się branie do klubu piłkarzy którzy mają kartę w ręku. Z całym szacunkiem dla ich umiejętności, w tym przypadku dla Singlara, ale gdyby był piłkarzem na miare Ligi Mistrzów, zainteresowała by się nim drużyna środka tabeli ligi hiszpańskiej, angielskiej czy niemieckiej i tam by na pewno wolał grać. W takim wypadku może się to okazać niestety kolejnym nie wypałem "za friko".

Obym się mylił.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.06.2008, 11:05
Jeśli klub ma racje do Kokos do Młodej Ekstraklasy do końca kontaktu a co? Niech będzie przestrogą dla innych "gwiazdek", żeby w ***** z klubem nie grały. Wielkiej kasy za niego Wisła nie dostanie, wzmacniać innych klubów w OE nie ma sensu, grać w pierwszym składzie nie powinien więc do rezerw go

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.06.2008, 11:15
Łukasiewicz zastąpi Kokoszkę

Antoni Łukasiewicz jest kandydatem do gry w Wiśle Kraków. Grający ostatnio w portugalskiej Leirii obrońca miałby w drużynie "Białej Gwiazdy" zastąpić Adama Kokoszkę, który prawdopodobnie opuści klub.

Obecnie Wisła czeka na zgodę, dzięki której Łukasiewicz mógłby wyjechać z zespołem na obóz.

--

Info ze strony głównej.
Ktoś wie jak ostatnio radził sobie w Portugalii ten obrońca?
Mi zapadł pamięć golem strzelonym FC Porto jeszcze w barwach Polonii Warszawa
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 30.06.2008, 11:17
Cytat:
Antoni Łukasiewicz jest kandydatem do gry w Wiśle Kraków. Grający ostatnio w portugalskiej Leirii obrońca miałby w drużynie "Białej Gwiazdy" zastąpić Adama Kokoszkę, który prawdopodobnie opuści klub.

Obecnie Wisła czeka na zgodę, dzięki której Łukasiewicz mógłby wyjechać z zespołem na obóz.
24-letni Łukasiewicz, całkiem przyzwoity chyba grajek z tego co pamiętam, ale szans na wygryzienie Clebera, czy Głowy to on raczej nie ma. i mam nadzieję że kończy się mu kontrakt, bo pieniędzy w zapychanie ławki rezerwowych chyba nie warto wydawać.

uprzedziłeś mnie MCX. ja też go jeszcze z Polonii pamiętam, ale zapowiadał się na solidnego obrońce. przed Leirią grał też w Elche i był tam chyba podstawowym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 30.06.2008, 11:18
uuuu Łukasiewicz to jest dopiero gracz! Brac go i nie pytac bo ten chłopak to wie co to jest gra w piłke ) ja pamietam go z polskiej ligi i był to naprawda wielki talent...

kurde ale dzis dzien same dobre info.... oby tak dalej!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 30.06.2008, 11:22
Ciekawego piłkarza jak na nasze warunki wygrzebał Bednarz. Szczerze powiedziawszy rzadko kiedy w mediach można spotkać wzmiankę o Łukasiewiczu, może okaże się dobrym uzupełnieniem składu.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.06.2008, 11:22
A Kokoszka, na stówę nie jedzie na zgrupowanie.
Skorża napisał(a):
Adam jest bardzo zdeterminowany, by zmienić klub i otoczenie.
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Stary 30.06.2008, 11:34
Kokoszka wie ze w Krakowie nie ma juz czego szukac , zle ze dzieje sie to w takich okolicznosciach. Co do sumy za kokoszke to mysle ze 1m to cena ktora mozna utargowac. W koncu po to wbiegl na kilka chwil z chorwacja aby troche podbic jego cene. Jesli to my (Wisła) mamy racje w tym sporze to w przypadku gdy nie bedzie satysfakcjonujacej nas oferty zeslac gówniarza do rezerw.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 30.06.2008, 11:34
Zobaczcie występ tego bramkarza którego nam chce Crvena wcisnąć:
http://youtube.com/watch?v=vEEMXhNjDEw&feature=related
Nawet nie wiecie jaką Serbowie radochę mają, że chcemy go kupić.
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Stary 30.06.2008, 11:41
dobra, mecz mu nie wyszedl, ale oceniac bramkarza po jednym wystepie to tez głupota. Mam nadzieje ze w pozostalych spotkaniach grał troche lepiej.
Odpowiedz cytując
Raven
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 30.06.2008, 11:42
simonkrk napisał(a):Wyświetl post
no ale co mam zauważyć przeczytaj to powoli ze zrozumieniem....
Stefański mówi że nawet jeśli to dotyczyło PREMI oznacza że kontrakt się zmienił
i odnowa trzeba liczyć 3 lata ochronne....

"Każdy aneks do kontraktu piłkarza sprawia, że od nowa liczy się tzw. czas ochronny. Nawet jeśli dotyczył tylko premii, bo oznacza, że warunki finansowe dla zawodnika są lepsze. Jeśli tak było w przypadku Kokoszki, to Wisła nie zwolni piłkarza, a PZPN na 100 proc. nie wyda certyfikatu - mówi Stefański."
Każdy roumie to na własny sposób. Nie bede sie spierał. Jak jest na prawde, przekonamy się w najbliższym czasie. Poki co Kokos nie jedzie do Austrii
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.06.2008, 11:49
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Crvena miała szansę na dobry wynik, a on wszystko zepsuł.
Moje pierwsze skojarzenie to... Angelo Hugues.
Co z tego, że drużyna gra dobrze, skoro bramkarz gra beznadziejnie.
Pozycja bramkarza jest w drużynie na tyle ważna, że nie warto oszczędzać.
Zapłaćmy te kilkaset euro więcej ale miejmy pewność, że bramkarz to wzmocnienie, a nie osłabienie.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 30.06.2008, 11:50
http://youtube.com/watch?v=mAGCvcPxus4

To masz drugi link żebyś się utwierdził w swoim zdaniu, jaki to Ranđelović słaby.
Kuszczakowi też pierdykneli kapelucha Kolumbijczycy, a chyba nie ma co negować
umjęjętności Tomka. Podobnie według mnie z Ranđeloviciem, ważna jest równa forma
przez cały sezon, a nie filmiki z youtuba.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Triodante
Member

Stary 30.06.2008, 11:53
Od kiedy to o poziomie bramkarza świadczą migawki z jednego meczu wrzucone przez jakiegoś ziomka na youtube?

Na tej zasadzie po tym filmiku też można uznać Kuszczaka za totalnego leszcza:
http://youtube.com/watch?v=KVHjCXJuYAc
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 30.06.2008, 11:54
Jeśliby Francuzi z Auxerre przeczytali jakimś cudem to Forum, mogliby uznać, że Dudka to nie całkiem udany reprezentant mogący grać na wielu pozycjach, tylko jakaś ostatnia pokraka - tyle osób się cieszyło z jego odejścia.

Jak oceniłbyś niejakiego Dolhę na podstawie filmiku z pierwszej połowy meczu z Wisłą w Krakowie w minionym sezonie?
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.06.2008, 11:56
Dzisiaj Jagiellonia Białystok pozyskała dwóch piłkarzy Znicza Pruszków. Trzyletnimi kontraktami z białostockim klubem związali się Igor Lewczuk oraz Paweł Zawistowski.
23-letni Lewczuk jest wychowankiem Hetmana Białystok, a przez ostatnie dwa sezony bronił barw Znicza Pruszków. Był także w międzyczasie testowany w rozgrywkach Pucharu Ekstrakalsy przez Zagłębie Lubin.

24-letni Zawistowski jest pomocnikiem, który karierę rozpoczynał w Łódzkim Klubie Sportowym. Występował także w UKS SMS Łódź, Heko Czermno, KS Paradyż, a w sezonie 2007/08 bronił barw Znicza.

Na zgrupowaniu w Gutowie Małym podpisy pod umowami maja złożyć obrońcy: Andrius Skerla (Korona Kielce) oraz Pavol Staňo (Polonia Bytom). Do zespołu dołączy jeszcze bramkarz, napastnik i prawdopodobnie lewy obrońca.
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów