|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Kokoszka powinien dostać surową kare jeśli PZPN nie pozwoli mu odejść na Prawie Webstera. A to co on robi jest żałosne. Piłkarz tym samym pluje na klub w którym gra a sam i tak sobie szkodzi bo każdy przyszły nabywca tej wielkiej gwiazdy bardzo sie zastanowi czy przyjąć tak pracowitego, ambitnego i lojalego zawodnika.
Tak Off topowo. W tym że Jop jest szybszy od Głowy to Leo może mieć racje, Jop według klasyfikacji UEFA jest 19 zawodnikiem EURO pod względem szybkości. Najszybszy z Polaków. To taka informacja która przeczy teorii Hebana. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Uważam ,że powinniśmy się rozglądać tak czy inaczej za jakimś obrońcą środkowym (może to być ktoś komu kończy się kontrakt zagranicą grunt ,żeby miał doświadczenie) albo uregulować jakoś relacje z Vargą. Kokoszka jeżeli odejdzie na prawie Webstera będzie stracony dla Wisły zupełnie ,podobnie jeżeli zostanie (ja to bym go w ****u zawiesił na cały sezon niech się rozumu i szacunku uczy). Zauważcie ,że ta sprawa nie tylko jest emocjonująca, kontrowersyjna (zastosowanie prawa Webstera), ale ma też wiele takich tajemniczych wątków (do jakiego klubu odejdzie, kto wyłoży kasę , kto stoi za tym Kubackim).Może sam Leo nie jest jakoś w to wszystko zamieszany ale jeżeli się jakieś podejrzane typy kręcą koło reprezentacji to powinien jak najszybciej się takich ludzi pozbyć. Przecież taki menadżer jak Jan cośtam , ten od truskawek , to jak mu się nadarzy okazja ,żeby zarobić to nie wierze w to żeby przeszedł obok niej ot tak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jutro sprawa Kokoskzi powinna się po części wyjaśnić , coś czuje że wróci z podkulonym ogonem , chyba że przyjdzie do Wisły ze stadem menedżerów i prawników które mu wynajął przyszły klub . |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
heban
czytaj post, a może jesteś tak mało rozwinięty żeby tylko ten który nie zgada się z twomi teoriami był jechany przez ciebie? Napisałem wyraźnie co sądze o Kokoszce, a ty mi wciskasz że ja go lubie. Karherop Ależ ja to napisałem bo w wywiadzie w którym udielił Leo to może Głowa zbyt wolny ![]() Ale sam pomyśl w tym wypadku (nie mówie tu o Kokoszce) kogo byś zabrał? świetnie spisującego się Jopa w meczu z Czechami na niedługo przed EURO czy tego co zawalił mecz z Finlandią(na pewno byś o tym pamietał przy powołanich,nie łato sie wybiera zawodników na mundiale, to nie FM gdzie każdy współczynnik masz podany). Tutaj miał racje, inna sprawa Brożkom i Glowie ni dał zbyt wielu szans by się wykazać. ale nie wiadmo czy z nimi w składzie polska by coś wiecej ugrała. mamy piłkarzy jakich mamy, ale recepty nie bede juz tutaj pisał bo wiekszość wie jaka i to nie ten temat. chyba ze Wisła by miała z tgo skorzystać to chodzi o system szkolenia ;P |
|
|
|
Guest
|
|
|
grał, nie grał... myśli, że dostanie tyle co Wiśle x8 czy x10 i spoko. jakby o granie chodziło to szukałby innego rozwiązania> Matusiak też jaky chciał grać to nie poszedłby to palermo tylko tam gdzie leo i lenczyk mu sugerowali
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
||||
Przyjsc do klubu spotkać sie z dyr.sportowym prezesem, radą nadzorcza a nawet z Cupiałem i wypracować rozwiązanie korzystne dla obu stron, a nie .......... im świstkiem papieru na biurko z napisem "Prawo Webstera" i się bujajcie. Cytat:
Cytat:
kiedyś bodajże w PN był wywiad z Radkiem Majdanem, który stwierdził ze "Dziękuję Bogu za Wisłę" sa jednak którzy docenili to ze dostali szansę gry w Krakowie, w klubie w którym mieli stabilizację, nie musieli się martwić czy będą pieniądze czy nie itd itp Cytat:
Chce odejść? Cupiał nikomu nigdy nie robił przeszkód w odejściu (nie pamiętam by w całej historii TF w Wiśle przytrzymał kogoś na siłę) więc i tym razem można było wypracować wspólny kompromis, a nie pluć Wiśle w twarz. Normalny chłopak przyszedłby i negocjował z klubem aby go klub wystawił na listę i sprzedał (obustronna korzyść ), wypożyczył (obustronna korzyść), przy jednoczesnym zaznaczeniu, że nie chce tu grać i jak działacze nie podejmą decyzji to skorzysta ewentualnie z Prawa Webstera jesli mu takie będzie przysługiwało.A młodzian postapił wobec wszystkich deliaktnie mówiąc nieelegancko. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez PvD : 29.06.2008 o godz. 19:26.
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Święte słowa. Ile lat Brożkowie byli wypożyczani, wchodzili tylko z ławki? Kokos szacunku troche! Na pol roku do ME ekstraklasy go albo za ok. 1mln euro i Nara. Kokos, nigdy nie będziesz Wiślakiem!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Chciałbym usłyszeć z ust Beenhakkera - dokonałem błędnej selekcji , większość zawodników byli bez formy . Niech Leo nie pieprzy że selekcja była wlaściwa, bo jaka była wszyscy mogliśmy zobaczyć na boisku . koniec offtopa |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ciekawa wypowiedź Skorży, dziś w kronice usłyszana. Grajkowie którzy mają dołączyć są na tyle klasowi, że nie trzeba będzie ich testować. Pozostają tylko badanie lekarskie.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciiiii... teraz najlepsze
Cytat:
Ostatnio edytowane przez e : 29.06.2008 o godz. 21:59.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
no 20 nawet dadzą
![]() ale wymyślają już cuda |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Włosi tak piszą ale pewnie w kontekscie tego ile jest wart Kokos i jak duzy ma potencjał, a nie w konteksie tego ile kasy za niego trzeba będzie zapłacić. Włosi są na tyle cwani, że zrobią wszystko by nas wyciulać.
Co do nowych to typuje tego Chorwata z Varteksu, coś mi się wydaje że to może być bardzo zdolny rozgrywający a do tego młody. Aczkolwiek to tylko przeczucia bo nie widziałem go w akcji. Jednakze widząc jak dobrą mają kadrę Chorwaci ( jeden z najlepszych obrońców ligi polskiej i obecnie gracz Zenitu Kriżanac, nawet nie zadebiutował w kadrze), smiem twierdzić że tamten kierunek transferowy to może być to.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 29.06.2008 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Cuul, tylko tyle?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
słowa Skorży napawają optymizmem
ciekawe wsród nich bedzie jakis Polak?![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Skorza w wywiadzie
Mamy kilku zawodników, z którymi finalizujemy rozmowy. To są zawodnicy, którzy nie będą przyjeżdżali na testy Ich klasa jest tak duża, że jak przejdą badania lekarskie, to od razu chcielibyśmy podpisać z nimi umowę. Wierzę, że w pierwszym tygodniu zgrupowania w Austrii dojedzie już kilku nowych zawodników - przyznał trener Maciej Skorża na antenie Telewizji Polskiej. Wow..naprawde niwiem kto to moze byc,i jakim cudem udalo sie ich nazwiska utrzymac w tajemnicy jesli sa to zawodnicy znani..no bo tak trzeba rozumiec slowa pana Macieja. Chyba trzeba Bednarzowi pogratulowac dyskrecjii ,zreszta on sam mowil ze jiuz nieprowadzi negocjajcji przez media i bardzo dobrze. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
no ciekawe ciekawe. I teraz włesnie wyjdzie praca pana Bednarza ale jesli trener Skorża mówi ze sa to klasowi gracze to nic tylko pozostaje nam czekac i zobaczymy.... ja zawsze wierzyłem w naszego Bednarza bo widac ze chłop zna sie na swojej robocie..
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Gargula? Krzynowek? Basta? Rnic? Kluivert? Pewnie ktorys z nich.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to jest prawda to ja się nawet cieszę że nasze wzmocnienia są prowadzone po cichu.Tylko jestem ciekaw z iloma zawodnikami finalizują rozmowy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ejj pewnie w tej grupie co mają wzmocnic Wisłe jest Basta. Tak mi sie wydaje bo przecie Skorża mówił nie dawno ze prowadza z nim rozmowy i ze Basta wyraził zgode na gre w Białej Gwiezdzie. Ooo kurde ale by była bomba!!! ale z drugiej strony jak wezmiemy dzis Singlara to prawa obrona bedzie juz obsadzona no chyba ze Basta by grał w pomocy..... no ale narazie to sa tylko moje takie gdybania..... zobaczymy
az sie napaliłem teraz na te transfery |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Wg mnie napewno jednym z nich jest Garguła. Nie muszą go sprawdzać, znają go z Polskiej ligi. Jedynie musi przejsc badania lekarskie, bo trochę kontuzji to on już miał.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
moze byc to takze Krzynio bo w ostatnim tygodniu krecił sie po Krakowie.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
a może C. Ronaldo?
od" wydaje mi się" jest inny temat ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Oby to nie był Krzynówek :| nigdy nie byłem zwolennikiem jego talentu, ale to co pokazał na EURO to mizeria kompletna. Piłkarz samolubny, nie podaje do kolegów, jego strzały lądują za stadionem w większości. Pcha się do każdego wolnego i rożnego. Ma tylko jeden zwód na który nikt się nie nabiera. Choć drybling jest mu obcy, to jednak woli wchodzić "jeden na jeden" niż podać. Już bym wolał żeby Kosowski wrócił.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rnić raczej nie
bo on już w Anderlechcie ale Basta ... ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Tak mysle sobie ze Kokoszka moze miec jednak racje. Bo aneks nie odnosi sie do zmiany warunków finansowych, a jedynie do sposobu ich wypłacania. Niemniej prawnikiem nie jestem |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Basta jest wart co najmniej 2 mln euro, także wątpię w ten transfer. Chyba, że on może skorzystać z prawa Webstera, bo coś mi się obiło o uszy, że jakiś klub z Serie A dawał za niego tylko 500 tys. euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A tu Roger w Wiśle ( swoją drogą coś tam mówił że nigdy nie można wykluczyć takich rzeczy ;p )
Gdybanie, gdybaniem, nie ma co trzeba poczekać. Dziś jadą do Austrii, więc może popołudniu ktoś z nimi wsiądze do samolotu nowy, jak dobrze pójdzie. A co do tych 4 mln Euro za Kokosa, to brać i jeszcze im dorzucić coś, nie wiem, jakieś pamiątki z Wieliczki czy Krakowa! Ale ktoś się chyba pomylił, gdyby chodziło o 4 mln zł, to troszkę prędzej. Właśnie tak sądze, że 1 mln euro to by była najlepsza cena i sprzedać go gdzie tylko go będą chcieli, byle nie do Polskiej Ligi. Z niewolnika nie będzie pracownika,a też nie ma co go "zsyłać" do ME czy nie wiadomo gdzie, bo wyjdzie że jakiś tyranizujący klub jesteśmy i każdy młodzik będzie się bał, sami widzicie jak warto stawiać na młodych ludzi, wczoraj udowodnił to Torres ( 54 mecze w reprezentacji w wieku 24 lat! ) |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|