The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2008, 17:56
Kokoszka powinien dostać surową kare jeśli PZPN nie pozwoli mu odejść na Prawie Webstera. A to co on robi jest żałosne. Piłkarz tym samym pluje na klub w którym gra a sam i tak sobie szkodzi bo każdy przyszły nabywca tej wielkiej gwiazdy bardzo sie zastanowi czy przyjąć tak pracowitego, ambitnego i lojalego zawodnika.

Tak Off topowo.
W tym że Jop jest szybszy od Głowy to Leo może mieć racje, Jop według klasyfikacji UEFA jest 19 zawodnikiem EURO pod względem szybkości. Najszybszy z Polaków.
To taka informacja która przeczy teorii Hebana.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.06.2008, 18:15
Uważam ,że powinniśmy się rozglądać tak czy inaczej za jakimś obrońcą środkowym (może to być ktoś komu kończy się kontrakt zagranicą grunt ,żeby miał doświadczenie) albo uregulować jakoś relacje z Vargą. Kokoszka jeżeli odejdzie na prawie Webstera będzie stracony dla Wisły zupełnie ,podobnie jeżeli zostanie (ja to bym go w ****u zawiesił na cały sezon niech się rozumu i szacunku uczy). Zauważcie ,że ta sprawa nie tylko jest emocjonująca, kontrowersyjna (zastosowanie prawa Webstera), ale ma też wiele takich tajemniczych wątków (do jakiego klubu odejdzie, kto wyłoży kasę , kto stoi za tym Kubackim).Może sam Leo nie jest jakoś w to wszystko zamieszany ale jeżeli się jakieś podejrzane typy kręcą koło reprezentacji to powinien jak najszybciej się takich ludzi pozbyć. Przecież taki menadżer jak Jan cośtam , ten od truskawek , to jak mu się nadarzy okazja ,żeby zarobić to nie wierze w to żeby przeszedł obok niej ot tak.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.06.2008, 18:17
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Kokoszka powinien dostać surową kare jeśli PZPN nie pozwoli mu odejść na Prawie Webstera. A to co on robi jest żałosne. Piłkarz tym samym pluje na klub w którym gra a sam i tak sobie szkodzi bo każdy przyszły nabywca tej wielkiej gwiazdy bardzo sie zastanowi czy przyjąć tak pracowitego, ambitnego i lojalego zawodnika.

Tak Off topowo.
W tym że Jop jest szybszy od Głowy to Leo może mieć racje, Jop według klasyfikacji UEFA jest 19 zawodnikiem EURO pod względem szybkości. Najszybszy z Polaków.
Co do Kokoszki, to nie docenia tego że to Wisła go wypromowała i tylko o sobie. Jednakże co ma zrobić chłopak który ma potencjał i nie dostaje szansy gry? Co chwile słyszy jaki to jest wielki talent i jest regularnie powoływany do kadry, w przeciwieństwie do swojego rywala. Z jednej strony przykro mi że nie docenia tego co dla niego zrobiła Wisła, ale z drugiej staram się go zrozumieć, bo jak każdy ambitny, zdolny młody zawodnik chce grać w ekstraklasie a nie młodej ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.06.2008, 18:18
Tak Off topowo.
Jeśli co chwile zakładał fatalne pułapki ofsajdowe to logiczne że musiał zapieprzac za zawodnikiem którego zgubił . Gdyby w piłce nożnej liczyła się tylko szybkość to bierzmy 11 sprinterów i ciekawe czy wygramy z kimkolwiek

Jutro sprawa Kokoskzi powinna się po części wyjaśnić , coś czuje że wróci z podkulonym ogonem , chyba że przyjdzie do Wisły ze stadem menedżerów i prawników które mu wynajął przyszły klub .
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 29.06.2008, 18:45
heban

czytaj post, a może jesteś tak mało rozwinięty żeby tylko ten który nie zgada się z twomi teoriami był jechany przez ciebie?
Napisałem wyraźnie co sądze o Kokoszce, a ty mi wciskasz że ja go lubie.

Karherop
Ależ ja to napisałem bo w wywiadzie w którym udielił Leo to może Głowa zbyt wolny
Ale sam pomyśl w tym wypadku (nie mówie tu o Kokoszce) kogo byś zabrał? świetnie spisującego się Jopa w meczu z Czechami na niedługo przed EURO czy tego co zawalił mecz z Finlandią(na pewno byś o tym pamietał przy powołanich,nie łato sie wybiera zawodników na mundiale, to nie FM gdzie każdy współczynnik masz podany). Tutaj miał racje, inna sprawa Brożkom i Glowie ni dał zbyt wielu szans by się wykazać. ale nie wiadmo czy z nimi w składzie polska by coś wiecej ugrała. mamy piłkarzy jakich mamy, ale recepty nie bede juz tutaj pisał bo wiekszość wie jaka i to nie ten temat. chyba ze Wisła by miała z tgo skorzystać to chodzi o system szkolenia ;P
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.06.2008, 18:47
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Mysli ze jak siedzial na lawce w Polsce to bedzie we Wloszech gral Ci co byli znani w polskiej lidze sobie tam nie radzili (np Matusiak)
grał, nie grał... myśli, że dostanie tyle co Wiśle x8 czy x10 i spoko. jakby o granie chodziło to szukałby innego rozwiązania> Matusiak też jaky chciał grać to nie poszedłby to palermo tylko tam gdzie leo i lenczyk mu sugerowali
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 29.06.2008, 18:47
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Co do Kokoszki, to nie docenia tego że to Wisła go wypromowała i tylko o sobie. Jednakże co ma zrobić chłopak który ma potencjał i nie dostaje szansy gry?

Przyjsc do klubu spotkać sie z dyr.sportowym prezesem, radą nadzorcza a nawet z Cupiałem i wypracować rozwiązanie korzystne dla obu stron, a nie .......... im świstkiem papieru na biurko z napisem "Prawo Webstera" i się bujajcie.

Cytat:
Co chwile słyszy jaki to jest wielki talent i jest regularnie powoływany do kadry, w przeciwieństwie do swojego rywala.
ile Brożek był wiecznym talentem zanim stał się podstawowym graczem Wisły? teraz nawet do RSCA nie chce odchodzić

Cytat:
Z jednej strony przykro mi że nie docenia tego co dla niego zrobiła Wisła,
Kokoszka nie jest pierwszym i zapewne nie ostatnim który tego nie docenia.

kiedyś bodajże w PN był wywiad z Radkiem Majdanem, który stwierdził ze "Dziękuję Bogu za Wisłę" sa jednak którzy docenili to ze dostali szansę gry w Krakowie, w klubie w którym mieli stabilizację, nie musieli się martwić czy będą pieniądze czy nie itd itp
Cytat:
ale z drugiej staram się go zrozumieć, bo jak każdy ambitny, zdolny młody zawodnik chce grać w ekstraklasie a nie młodej ekstraklasie.
a co stoi na przeszkodzie by udowodnił ze nalezy mu się miejsce w 1 składzie Wisły, Błaszczykowski potrafił to szybko udowodnić, ja wiem ze nie kazdy jest Błaszczem i potrzebuje wiecej czasu i wiecej gry to niech nie wyjeżdza z prawem Webstera pokazując wszystkim związanym z Wisłą środkowy palec.

Chce odejść? Cupiał nikomu nigdy nie robił przeszkód w odejściu (nie pamiętam by w całej historii TF w Wiśle przytrzymał kogoś na siłę) więc i tym razem można było wypracować wspólny kompromis, a nie pluć Wiśle w twarz. Normalny chłopak przyszedłby i negocjował z klubem aby go klub wystawił na listę i sprzedał (obustronna korzyść ), wypożyczył (obustronna korzyść), przy jednoczesnym zaznaczeniu, że nie chce tu grać i jak działacze nie podejmą decyzji to skorzysta ewentualnie z Prawa Webstera jesli mu takie będzie przysługiwało.A młodzian postapił wobec wszystkich deliaktnie mówiąc nieelegancko.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez PvD : 29.06.2008 o godz. 19:26.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.06.2008, 19:01
Święte słowa. Ile lat Brożkowie byli wypożyczani, wchodzili tylko z ławki? Kokos szacunku troche! Na pol roku do ME ekstraklasy go albo za ok. 1mln euro i Nara. Kokos, nigdy nie będziesz Wiślakiem!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 29.06.2008, 19:37
Karherop
Ależ ja to napisałem bo w wywiadzie w którym udielił Leo to może Głowa zbyt wolny
Ale sam pomyśl w tym wypadku (nie mówie tu o Kokoszce) kogo byś zabrał? świetnie spisującego się Jopa w meczu z Czechami na niedługo przed EURO czy tego co zawalił mecz z Finlandią(na pewno byś o tym pamietał przy powołanich,nie łato sie wybiera zawodników na mundiale, to nie FM gdzie każdy współczynnik masz podany). Tutaj miał racje, inna sprawa Brożkom i Glowie ni dał zbyt wielu szans by się wykazać. ale nie wiadmo czy z nimi w składzie polska by coś wiecej ugrała. mamy piłkarzy jakich mamy, ale recepty nie bede juz tutaj pisał bo wiekszość wie jaka i to nie ten temat. chyba ze Wisła by miała z tgo skorzystać to chodzi o system szkolenia ;P
jakoś Błaszykowskiemu nikt już nie wypomina meczu z Finami , a też zagrał beznadziejnie ( zresztą kto wtedy nie zarał ? ) , powołanie Jopa na euro było pewnym logicznym ciągiem - tego nie zarzucam Leo , jednak nie danie szansy Glowackiemu i mówienie że jest słaby psychicznie i za wolny uważam za farmazony mydlące oczy przeciętnemu kibicowi .
Chciałbym usłyszeć z ust Beenhakkera - dokonałem błędnej selekcji , większość zawodników byli bez formy . Niech Leo nie pieprzy że selekcja była wlaściwa, bo jaka była wszyscy mogliśmy zobaczyć na boisku .
koniec offtopa
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.06.2008, 21:07
Ciekawa wypowiedź Skorży, dziś w kronice usłyszana. Grajkowie którzy mają dołączyć są na tyle klasowi, że nie trzeba będzie ich testować. Pozostają tylko badanie lekarskie.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 29.06.2008, 21:47
Ciiiii... teraz najlepsze

Cytat:
Empoli zapłaci za Kokoszkę 4 miliony euro?
Kilkanaście dni temu informowaliśmy, że Adam Kokoszka znajduje się na celowniku Empoli FC. Młody obrońca reprezentacji Polski miałby zastąpić Francesco Prataliego, który jest bliski odejścia do lepszej drużyny.

Nowy trener zespołu Empoli, Silvio Baldini uważa Kokoszkę za godnego następce 29-letniego Prataliego. Aby spełniły się marzenia o pozyskaniu naszego zawodnika trzeba jednak wygrać bitwę z AC Torino oraz Regginą Calcio. Te dwa kluby również widziałyby u siebie 21-latka z Andrychowa.

Mocno zainteresowała nas kwota, o jakiej wspomina się w kwestii ewentualnego transferu Kokoszki. Włoska gazeta "Calcio Scano" wyceniła niesfornego wiślaka na 4 miliony euro!!! Dla porównania, gdyby zaistniała sytuacja, że "Kokos" odejdzie przy użyciu prawa Webstera, na konto mistrza Polski wpłynęłoby niecałe 100 tysięcy euro.
wislaportal.pl
Ostatnio edytowane przez e : 29.06.2008 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.06.2008, 22:05
no 20 nawet dadzą

ale wymyślają już cuda
Odpowiedz cytując
Thomé
Member

Od: 05.2008

Stary 29.06.2008, 22:16
zim zum napisał(a):Wyświetl post
ale wymyślają już cuda
O dziwo Włosi, a nie my
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 29.06.2008, 22:19
Włosi tak piszą ale pewnie w kontekscie tego ile jest wart Kokos i jak duzy ma potencjał, a nie w konteksie tego ile kasy za niego trzeba będzie zapłacić. Włosi są na tyle cwani, że zrobią wszystko by nas wyciulać.

Co do nowych to typuje tego Chorwata z Varteksu, coś mi się wydaje że to może być bardzo zdolny rozgrywający a do tego młody. Aczkolwiek to tylko przeczucia bo nie widziałem go w akcji. Jednakze widząc jak dobrą mają kadrę Chorwaci ( jeden z najlepszych obrońców ligi polskiej i obecnie gracz Zenitu Kriżanac, nawet nie zadebiutował w kadrze), smiem twierdzić że tamten kierunek transferowy to może być to.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 29.06.2008 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
łuk79
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 29.06.2008, 22:43
Cuul, tylko tyle?
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.06.2008, 23:15
cuul napisał(a):Wyświetl post
Ciekawa wypowiedź Skorży, dziś w kronice usłyszana. Grajkowie którzy mają dołączyć są na tyle klasowi, że nie trzeba będzie ich testować. Pozostają tylko badanie lekarskie.
http://ww6.tvp.pl/8944,20080629744317.strona
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 29.06.2008, 23:43
słowa Skorży napawają optymizmem ciekawe wsród nich bedzie jakis Polak?
What's new?

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.06.2008, 01:08
Skorza w wywiadzie

Mamy kilku zawodników, z którymi finalizujemy rozmowy. To są zawodnicy, którzy nie będą przyjeżdżali na testy Ich klasa jest tak duża, że jak przejdą badania lekarskie, to od razu chcielibyśmy podpisać z nimi umowę. Wierzę, że w pierwszym tygodniu zgrupowania w Austrii dojedzie już kilku nowych zawodników - przyznał trener Maciej Skorża na antenie Telewizji Polskiej.

Wow..naprawde niwiem kto to moze byc,i jakim cudem udalo sie ich nazwiska utrzymac w tajemnicy jesli sa to zawodnicy znani..no bo tak trzeba rozumiec slowa pana Macieja.
Chyba trzeba Bednarzowi pogratulowac dyskrecjii ,zreszta on sam mowil ze jiuz nieprowadzi negocjajcji przez media i bardzo dobrze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.06.2008, 06:55
no ciekawe ciekawe. I teraz włesnie wyjdzie praca pana Bednarza ale jesli trener Skorża mówi ze sa to klasowi gracze to nic tylko pozostaje nam czekac i zobaczymy.... ja zawsze wierzyłem w naszego Bednarza bo widac ze chłop zna sie na swojej robocie..
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 30.06.2008, 07:05
Gargula? Krzynowek? Basta? Rnic? Kluivert? Pewnie ktorys z nich.
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Stary 30.06.2008, 07:10
Jak to jest prawda to ja się nawet cieszę że nasze wzmocnienia są prowadzone po cichu.Tylko jestem ciekaw z iloma zawodnikami finalizują rozmowy.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 30.06.2008, 07:31
ejj pewnie w tej grupie co mają wzmocnic Wisłe jest Basta. Tak mi sie wydaje bo przecie Skorża mówił nie dawno ze prowadza z nim rozmowy i ze Basta wyraził zgode na gre w Białej Gwiezdzie. Ooo kurde ale by była bomba!!! ale z drugiej strony jak wezmiemy dzis Singlara to prawa obrona bedzie juz obsadzona no chyba ze Basta by grał w pomocy..... no ale narazie to sa tylko moje takie gdybania..... zobaczymy

az sie napaliłem teraz na te transfery
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.06.2008, 07:32
Wg mnie napewno jednym z nich jest Garguła. Nie muszą go sprawdzać, znają go z Polskiej ligi. Jedynie musi przejsc badania lekarskie, bo trochę kontuzji to on już miał.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 30.06.2008, 07:40
moze byc to takze Krzynio bo w ostatnim tygodniu krecił sie po Krakowie.....
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 30.06.2008, 07:47
a może C. Ronaldo?

od" wydaje mi się" jest inny temat
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.06.2008, 07:49
Oby to nie był Krzynówek :| nigdy nie byłem zwolennikiem jego talentu, ale to co pokazał na EURO to mizeria kompletna. Piłkarz samolubny, nie podaje do kolegów, jego strzały lądują za stadionem w większości. Pcha się do każdego wolnego i rożnego. Ma tylko jeden zwód na który nikt się nie nabiera. Choć drybling jest mu obcy, to jednak woli wchodzić "jeden na jeden" niż podać. Już bym wolał żeby Kosowski wrócił.

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 30.06.2008, 08:10
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Gargula? Krzynowek? Basta? Rnic? Kluivert? Pewnie ktorys z nich.
Rnić raczej nie
bo on już w Anderlechcie

ale Basta ...

Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Raven
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 30.06.2008, 08:30
Cytat:
(...) Według interpretacji działaczy od dnia podpisania przez piłkarza kontraktu nie upłynęły trzy lata - to konieczny warunek by zastosować "prawo Webstera" - a tylko pół roku, ponieważ tej zimy Kokoszka podpisał aneks do umowy. Jednak zmiany warunków wypłacania premii - zamiast na koniec sezonu, po każdym spotkaniu, które podpisała cała drużyna - według zawodnika nie oznaczają nowej umowy.
Znalezione na Onecie i podpisane jako z Przeggladu

Tak mysle sobie ze Kokoszka moze miec jednak racje. Bo aneks nie odnosi sie do zmiany warunków finansowych, a jedynie do sposobu ich wypłacania. Niemniej prawnikiem nie jestem
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.06.2008, 08:30
Basta jest wart co najmniej 2 mln euro, także wątpię w ten transfer. Chyba, że on może skorzystać z prawa Webstera, bo coś mi się obiło o uszy, że jakiś klub z Serie A dawał za niego tylko 500 tys. euro.
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.06.2008, 08:35
A tu Roger w Wiśle ( swoją drogą coś tam mówił że nigdy nie można wykluczyć takich rzeczy ;p )

Gdybanie, gdybaniem, nie ma co trzeba poczekać. Dziś jadą do Austrii, więc może popołudniu ktoś z nimi wsiądze do samolotu nowy, jak dobrze pójdzie.

A co do tych 4 mln Euro za Kokosa, to brać i jeszcze im dorzucić coś, nie wiem, jakieś pamiątki z Wieliczki czy Krakowa! Ale ktoś się chyba pomylił, gdyby chodziło o 4 mln zł, to troszkę prędzej. Właśnie tak sądze, że 1 mln euro to by była najlepsza cena i sprzedać go gdzie tylko go będą chcieli, byle nie do Polskiej Ligi. Z niewolnika nie będzie pracownika,a też nie ma co go "zsyłać" do ME czy nie wiadomo gdzie, bo wyjdzie że jakiś tyranizujący klub jesteśmy i każdy młodzik będzie się bał, sami widzicie jak warto stawiać na młodych ludzi, wczoraj udowodnił to Torres ( 54 mecze w reprezentacji w wieku 24 lat! )
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów