The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2008, 12:30
Dudka jeszcze dziś ma podpisać kontrakt z Auxerre. Prawdopodobnie wcześniej wspomniane 2,5 mln
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.06.2008, 12:32
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Ja tam do Skorzy wielkich pretensji o Kokoszke nie mam. Stawial na lepszych, co chyba nie jest czyms niedorzecznym.
Kokoszka w drugiej czesci sezonu gral coraz czesciej. Kto wie, czy nie gralby jeszcze czesciej, gdyby nie kontuzja, ktora mu sie przytrafila. Na Euro zalapal sie bezproblemowo.
Przez to ze czasem musial wystapic na boku obrony, korona z glowy mu chyba nie spadla,. Nie takie tuzy jak on graly na wielu pozycjach (np.Dario Dudka )
Zreszta z tego co czytalem, nie bylo to dla niego zadnym problemem.
Rozumiem, ze stamtad gdzie mial/ma zamiar odejsc, otrzymal pisemna gwarancje, ze na lawce nie usiadzie wcale.
Oczywiście ,że korona z głowy mu nie spadła ale
w Kielcach miał pecha pecha ,ze po minimalnym spalonym (moje spostrzeżenie) strzelono gola i jemu przypisano winę.W Krakowie z Legią dał się Grzelakowi a bramkarz puścił głupią bramkę.Tak się skończyły jego wystepy na prawej stronie.
Cleber już taki "głupi" nie był na propozycję gry na lewej stronie przez trenera delikatnie ,acz zdecydowanie odmówił.
Tak jak kiedyś Ci mówiłem ,że Brożek jest najlepszym napastnikiem w lidze tak ,teraz uważam że Adamowi należało dac więcej szans na pozycji środkowego obroncy, bo naprawdę długo będziemy szukać takiego zdolnego zawodnika.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.06.2008, 12:36
No i co z tego, że Kosowski pojawia się w klubie?
Przez te wszystkie lata kiedy był na wypożyczeniu (Kaiserslautern, Anglia, Chievo) bardzo często bywał przy R22. Pewnie smakuje mu kuchnia w kawiarni klubowej, dogaduje się ze specami od odnowy biologicznej a przede wszystkim dobrze się tam czuje i po prostu spędza wolny czas załatwiając przy okazji interesy.
Także z tego to bym nie robił żadnej sensacji, to się powtarza w każdej przerwie międzysezonowej i nawet częściej.
Poza tym Kosa podpadł samemu Cupiałowi więc raczej drzwi do powrotu ma zamknięte. No chyba że syn marnotrawny przyszedł do Myślenic i uzyskał przebaczenie.

Co do Dudki, to mam nadzieję że transfer uda się faktycznie szybko przeprowadzić.
2,5 mln euro to dobra kwota biorąc pod uwagę występ naszej kadry na Euro a także konieczność kompromisu z D.D. mając na uwadze prawo Webstera.
Miejmy tylko nadzieję że połowa z tej kwoty nie zostanie przeznaczona na Gargułę...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.06.2008, 12:40
Już bym wolał żeby kasa z Dudki poszła na kontrakt dla Głowy, plus ewentualnie Kosy (ahhh, te spekulacje i ploteczki ) zamiast na Gargułę czy innych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 25.06.2008, 12:49
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
No i co z tego, że Kosowski pojawia się w klubie?
Przez te wszystkie lata kiedy był na wypożyczeniu (Kaiserslautern, Anglia, Chievo) bardzo często bywał przy R22. Pewnie smakuje mu kuchnia w kawiarni klubowej, dogaduje się ze specami od odnowy biologicznej a przede wszystkim dobrze się tam czuje i po prostu spędza wolny czas załatwiając przy okazji interesy.
Także z tego to bym nie robił żadnej sensacji, to się powtarza w każdej przerwie międzysezonowej i nawet częściej.
Poza tym Kosa podpadł samemu Cupiałowi więc raczej drzwi do powrotu ma zamknięte. No chyba że syn marnotrawny przyszedł do Myślenic i uzyskał przebaczenie.

Co do Dudki, to mam nadzieję że transfer uda się faktycznie szybko przeprowadzić.
2,5 mln euro to dobra kwota biorąc pod uwagę występ naszej kadry na Euro a także konieczność kompromisu z D.D. mając na uwadze prawo Webstera.
Miejmy tylko nadzieję że połowa z tej kwoty nie zostanie przeznaczona na Gargułę...
2,5 mln € OK nie zła cena ,ale w porównaniu do 7mln za Lewandowskiego ,którego nota bene uważam za słabszego zawodnika to "pikuś". A tyle ponoć cenią Ukraińcy tego "topora".
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 25.06.2008, 12:51
Tyle, ze tki Lewandowski to podstawowy zawodnik mitrza Ukrainy, bogatego klubu, ogranego w LM i aki przykladowo Everton wie ze niekupuje kici w worze, tylko konkretnego typa.
Dudka na razie sie moze pochwalic lezakowaniem w emczu z Blackburn i robieniem zdjec Odonkorowi na MS.

2,5mln za Dudkie to kosmiczna kasa. Bo ja za niego bym 0.5mln nie dal.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.06.2008, 12:52
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
czemu niby podpadł ? nie dogadał się poprostu z klubem i za porozumieniem stron rozwiązali pół roku przed końcem kontrakt , gdyby podpadł Cupiałowi to skończyło by się jak z Tomaszem Klosem ( pół roku w rezerwach , tzn na L-4 )

Gdyby Kosa rzeczywiście chciał wrócić do Wisły , to myślę że nikt w klubie by mu drogi nie zamykał , jeśli oczywiście zmniejszy swoje wymagania finansowe .
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.06.2008, 12:53
kristos napisał(a):Wyświetl post
2,5 mln € OK nie zła cena ,ale w porównaniu do 7mln za Lewandowskiego ,którego nota bene uważam za słabszego zawodnika to "pikuś". A tyle ponoć cenią Ukraińcy tego "topora".
Z jednej strony masz rację niemniej jest duże ALE.

Lewandowski odchodzi z drużyny grającej w Champions League. I generalnie był tam raczej podstawowym zawodnikiem. Ponadto liga ukraińska jest znacznie silniejsza od naszej.
A i tak nie wydaje mi się, żeby ktoś zapłacił za niego więcej niż 5 baniek euro

.Karherop napisał(a):Wyświetl post
czemu niby podpadł ? nie dogadał się poprostu z klubem i za porozumieniem stron rozwiązali pół roku przed końcem kontrakt , gdyby podpadł Cupiałowi to skończyło by się jak z Tomaszem Klosem ( pół roku w rezerwach , tzn na L-4 )

Gdyby Kosa rzeczywiście chciał wrócić do Wisły , to myślę że nikt w klubie by mu drogi nie zamykał , jeśli oczywiście zmniejszy swoje wymagania finansowe .
No właśnie że Kosa był dogadany z klubem. Szczegóły były ustalone niemniej Kamilek nieco się wypuścił podczas spotkania opłatkowego z Cupiałem i ten dał wyraźne wytyczne Bednarzowi i Radzie Nadzorczej żeby zaproponowali Kamilowi takie warunki, jakich z pewnością nie przyjmie. I krzyż na drogę.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 25.06.2008 o godz. 12:56.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.06.2008, 12:56
Rozmowy z Głowackim trwają

W środę miała zapaść ostateczna decyzja w sprawie Arkadiusza Głowackiego, jednak rozmowy zostały przedłużone i wszystko wyjaśni się w ciągu najbliższych kilku dni. "Jego strata dla nas byłaby bardzo bolesna" – przyznał Maciej Skorża.

"Z tego co wiem to rozmowy zostały przedłużone i nadal trwają. Nie muszę chyba mówić, jak ważnym Arek jest dla nas zawodnikiem. To kapitan zespołu i jego strata byłaby dla nas bardzo bolesna" – przyznał trener Skorża.

Mimo niekorzystnej sytuacji, trener starał się szukać optymistycznych rozwiązań. "Kontraktem związany jest do końca roku i nawet jak sprawy potoczą się nie po naszej myśli, to zostanie i odejdzie dopiero na jesień".

"Jestem jednak optymistą i liczę na to, że Arek w najbliższych dniach, a może nawet godzinach podpisze nowy, korzystny kontrakt" – podsumował.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.06.2008, 12:59
Kristos, kiedy ostatnio twierdziles, ze Brozek jest najlpeszym napastnikiem w lidze, fakty tego nie potwierdzaly. Teraz to co innego. Moge ci jednak oddac, ze w przeciwienstwie do bardzo wielu osob, nie miales momentow zwatpienia w Pawla. Spoko.

Wracajac do Kokoszki, nigdy nie twierdzilem ze jest do niczego. Na boku obrony faktycznie taci na wartosci, to fakt. Tylko pod nieobecnosc Baszcza, ktos musial wypelnic luke, a skoro sam Adas nie widzial w tym nic zlego, to nie wiem nad czym sie tu rozwodzic. Baszczu gral juz na stoperze, Glowa po prawej stronie, a Dudka z Boguskim na trzech roznych pozycjach i jakos to przezyli.

I nie wiem naprawde ile tych szans Kokoszka mial dostac. Czy jest to jakas z gory okreslona liczba, np. o 2-3 spotkania wiecej, bo jak dla mnie to wcale nie gral wyjatkowo malo sumujac wystepy ligowe z pucharowymi, a przy tym majac na uwadze, ze na srodku obrony miali niezmiernie mocnych rywali.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.06.2008, 12:59
Lewandowski to takie samo drewno jak Dareczek

W sprawie Kosy - jest raczej mało prawdopodobne, by wrócił do Wisły.
A szkoda, bo taka postać jest potrzebna tej drużynie. Jak narazie to nie mamy żadnego klasowego skrzydłowego tylko tanie imitacje. A lepszego od Kosowskiego z zagranicy nie sprowadzimy.
..
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.06.2008, 13:02
Nie wiadomo jak wyglada sprawa kontraktu Kosy z Cadiz, mozliwe ze po spadku do 3-ligi Kosa moze go zerwac, a wtedy to naprawdw wszystko jest mozliwe. Tymbardziej ze Bednarz ma co by tu niemowic duzego farta jesli chodzi o transfery wydajace sie z pozoru na niemozliwe do zrealizowania
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 25.06.2008, 13:04
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Raczej nie wróci,choć prawdę powiedziawszy ja osobiście bym chciał.
A dlaczego ,bo Kosa pewnie uważa że" nic się nie stało" i wymagania będzie miał podobne jak wcześniej.
Jednak stało się ;po pierwsze przychodzi z III ligowej drużyny ,na dodatek w której nie miał pewnego miejsca w składzie.
Odpowiedz cytując
Barbarossa
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.06.2008, 13:09
Kandydaci na bramkarzy: Berni, Fortin, Hajduch, Kowalewski, Malarz, Randjelović.
Kandydaci na prawych obrońców: Bartczak, Basta, Kaufman, Krajcik, Lewczuk, Singlar.

Dlaczego na najmniej istotnych pozycjach jest conajmniej 6 pomysłów na transfery, a jeśli chodzi o najważniejsze czyli prawych pomocników i napastników, to w przypadku tych pierwszych kończy się na Brezovcu i Pawłowskim, a tych drugich na Agalim i Kluivercie (szczególnie w przypadku napastników szansa na pozyskanie to mission impossible).
Odpowiedz cytując
simonkrk21
Member

Stary 25.06.2008, 13:27
Dudka blisko Auxerre

http://goool.pl/main.php?id=13102

nagle wszytko drgnęło....
nagle wyskoczyło tyle nazwisk że hohoho....
co do kosy to wątpię ale też się nim tak podniecacie...
znów za mało kasy na pampersy....
bo trzeba z boiska zebrać kase a w tym wieku co ma kosa to za rok będzie bardzo ciężko...
JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
SAMI PRZECIWKO WSZYSTKIM
WISŁA BIEZANÓW

Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 25.06.2008, 13:28
Szybko Kosa uzbierał na pampersy.
Oby jego powrót nie wypalił.
Zasady ponad wszystko!
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 25.06.2008, 13:34
e napisał(a):Wyświetl post
Szybko Kosa uzbierał na pampersy.
Oby jego powrót nie wypalił.
Zasady ponad wszystko!
Dokładnie tak.
Mam nadzieję, że to tylko spekulacje.

Skorża mówi, że Wisła rozmawia z kilkunastoma zawodnikami... Oj, to teraz będzie gorąco na forum.
Jeszcze kilka dni temu "Bednarz be - nie kupi nam nikogo", zaraz będzie "Bednarz cacy- kupi nam worek murzynów".
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2008, 13:47
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak.
Mam nadzieję, że to tylko spekulacje.
"Kosa be - zdrazil Wisłe!"

hipotetycznie : Kosa podpisze kontrakt , zapisze pierwszą asyste na koncie i...

"Kosa cacy- prowadzi Wisłe do zwycięstwa".
Ostatnio edytowane przez Karherop : 25.06.2008 o godz. 14:07.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.06.2008, 13:52
nie sądź po sobie Kartherop...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2008, 13:55
South napisał(a):Wyświetl post
nie sądź po sobie Kartherop...
nie jestem święty , też przeklinałem Kose jak odszedł z Wisły , od tamtego czasu mineło już pół roku.. uważam jednak że należy dac mu kolejną szanse , jeśli jeszcze jest na tyle dobry, by grać w Wiśle i tyle .
Odpowiedz cytując
simonkrk21
Member

Stary 25.06.2008, 14:00
nie jestem święty , też przeklinałem Kose jak odszedł z Wisły , od tamtego czasu mineło już pół roku.. uważam jednak że należy dac mu kolejną szanse , jeśli jeszcze jest na tyle dobry, by grać w Wiśle i tyle .
taa którą już szanse może następnemu judaszowi Kokoszce też szanse?
JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
SAMI PRZECIWKO WSZYSTKIM
WISŁA BIEZANÓW

Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 25.06.2008, 14:06
"Kosa be - zdrazil Wisłe!"

hipotetycznie : Kosa podpisze kontrakt , zapisze pierwszą asyste na końcie i...

"Kosa cacy- prowadzi Wisłe do zwycięstwa".
A co to są "końcie"
Stanowcze nie dla Kosy. A jeżeli klub z nim podpiszę umowy to uważam,że na pierwszym meczu należy rzucić pod nogi na murawę kilkaset sztuk pampersów. Przynajmniej mu pomożemy w ciężkich chwilach.
"(...) My Kibice, pomożemy !!!(...)"
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Stary 25.06.2008, 14:07
simonkrk21 wez nie porownuj Kosy do Kokoszki, po pierwsze Kosa troche sie Wisle przysluzyl w przeciwienstwie do Kokoszki, po drugie on chcial u nas grac, niestety albo nie dogadal sie w sprawie nowego kontraktu badz poprostu rzeczywiscie podpadl Cupialowi. Czemu po Glowie tak nie jedziecie, przeciez sprawa wyglada bardzo podobnie do tej z Kosa. Tylko ze w tamtym przypadku to Kosa byl be i wogole, a teraz to zarzad... Zreszta narazie to lepiej poczekac czy rzeczywiscie jest z Kosa cos na rzeczy, a pozniej dopiero sie ciskac.
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 25.06.2008, 14:08
dziwne Kosowski zły a Kałużnemu brawa bili

przypomnę ze obecny tytuł mistrzowski to bardzo duża zasługa Kosy i nic takiego moim zdaniem nie zrobił aby nie mógł wrócić w żaden sposób Wisły nie obraził
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Stary 25.06.2008, 14:10
Crusi napisał(a):Wyświetl post
Wez nie porownuj Kosy do Kokoszki, po pierwsze Kosa troche sie Wisle przysluzyl w przeciwienstwie do Kokoszki, po drugie on chcial u nas grac, niestety albo nie dogadal sie w sprawie nowego kontraktu badz poprostu rzeczywiscie podpadl Cupialowi. Czemu po Glowie tak nie jedziecie, przeciez sprawa wyglada bardzo podobnie do tej z Kosa. Tylko ze w tamtym przypadku to Kosa byl be i wogole, a teraz to zarzad... Zreszta narazie to lepiej poczekac czy rzeczywiscie jest z Kosa cos na rzeczy, a pozniej dopiero sie ciskac.
Bo Kosa ine podpisał a Głowa negocjuje i tu jest na razie różnica. Mam nadzieje że nie dojdzie do jego powrotu bo dla mnie to szmaciarz który ma w dupie to gdzie gra, byle by ojro było dużo.
Sprzedawczyk i tyle.
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.06.2008, 14:10
Przecież to nie był pierwszy raz, jak Kosa za kasą uciekał na zachód. Jak wygladał pierwszy wyjazd do Niemiec? Już nie pamiętacie? Można było zwalić to na kark tego, że młody, ale przecież w zimie zrobił to samo...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Stary 25.06.2008, 14:12
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Bo Kosa ine podpisał a Głowa negocjuje i tu jest na razie różnica. Mam nadzieje że nie dojdzie do jego powrotu bo dla mnie to szmaciarz który ma w dupie to gdzie gra, byle by ojro było dużo.
Sprzedawczyk i tyle.
Czyli jak sie nie dogada (a duzo na to wskazuje) to tez bedziesz jechal po nim ze jest szmaciarz i leci tylko za kasa? Fajnie masz.
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
cuul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.06.2008, 14:17
@Crusi, a wiesz coś o rozmowach Głowy w sprawie kontraktu? Kosa sam robił taką otoczkę, że potem Bednarz nawet nie miał ochoty z nim rozmawiać. Nie widzisz różnicy w zachowaniu obu graczy? Ktoś psioczy na Pauliste że odszedł? To może nie dokładnie ten sam wymiar gracza, ale też nikt do niego nie ma pretensji.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" - H. Reyman
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Stary 25.06.2008, 14:19
Crusi napisał(a):Wyświetl post
Czyli jak sie nie dogada (a duzo na to wskazuje) to tez bedziesz jechal po nim ze jest szmaciarz i leci tylko za kasa? Fajnie masz.
Głowa jeszcze nigdzie nie poszedł i w przeciwieństwie do gwiazdeczki Kosowskiego nigdy nie miał szansy grać w zagranicznym klubie,. Nie fakt odejścia czyni człowieka szmaciarze ,lecz klasa i styl w jakim to robi. Nie przypominam sobie, żeby Głowa mówił np. zarabiam tyle, że nie starcza mi na benzynę do samochodu czy na chipsy dla mojego dziecka.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.06.2008, 14:20
Po trzech udanych meczach Kosie wybaczymy wszystko.

Kosa tylko dla tego nas musial opuscic bo Cupial mial taki kaprys jak Go na oplatku Kosa w...l i tyle.
Jak dla mnie moze wrocic jezeli sie to przelozy na lepsze wystepy druzyny
,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów