The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2008, 06:36
del, rozśmieszył mnie vendeta&warszawiak z krzykiem rozpaczy o miłość do Legii, ale nie ma co, bo się zaraz TTJ na mnie rzuci
Ostatnio edytowane przez harthausen : 23.06.2008 o godz. 06:39.

flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 23.06.2008, 08:03
Romano napisał(a):Wyświetl post
(...)
No tak, ale gdyby zmniejszyć fundusz reklamowy, dywidenda była by większa.

Z resztą powiedz mi uczciwie: po co takie KGHM się reklamuje w Polsce? Może powinno ruszyć z kampanią reklamową: "tona miedzi w każdym polskim domu"? W każdym razie sponsorowanie Zagłębia nie jest z punktu interesu spółki właściwe. Co innego obecność na targach branżowych, również na świecie, reklamy w specjalistycznych czasopismach... to rozumiem.

Piszesz, że
Cytat:
Czasem ciężko znależć prywatnego sponsora.Nasi biznesmeni czesto wola wywalić kase na kolejny jacht morski niz na sponsoring drużyny piłkarskiej.
No tak, ale jak znajduje się taki zainteresowany wyłożeniem poważnych pieniędzy, to stroi się mu fochy. Przykład Drzymały na pewno nie podziałał zachęcająco na środowiska biznesowe w Polsce.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.06.2008, 08:47
jedTS napisał(a):Wyświetl post
lata 70.-era Gornika, 80.siate-Legii, 90.siate Widzewa-Nowy WIek nalezy do WIsly!!!! I jebac stare czasy~!
takie małe dopowiedzenie. Legia w latach 90 osiągnęła więcej niż Widzew i to zdecydowanie więcej To tak w ramach samozadowolenia
Romano
Member

Od: 08.2004

Stary 23.06.2008, 09:47
jedTS napisał(a):Wyświetl post
Jezli ktos zyl w komunie to musial byc z nia zwiazany-chcial cyz nie chcial. Mentalnie to kazdy na 100%
Troche w latach komuny żyłem i wypraszam sobie takie stwierdzenia

Co do klubów w tamtym okresie to wiekszość była powiazana z resortami.Lechie w tamtych czasach
sponsorował resort budownictwa stąd skrót BKS .Tylko tam były pieniadze bo prywatnych biznesmenów wtedy nie uswiadczyłeś

flamengista napisał(a):Wyświetl post
No tak, ale gdyby zmniejszyć fundusz reklamowy, dywidenda była by większa.

Z resztą powiedz mi uczciwie: po co takie KGHM się reklamuje w Polsce? Może powinno ruszyć z kampanią reklamową: "tona miedzi w każdym polskim domu"? W każdym razie sponsorowanie Zagłębia nie jest z punktu interesu spółki właściwe. Co innego obecność na targach branżowych, również na świecie, reklamy w specjalistycznych czasopismach... to rozumiem.

No tak, ale jak znajduje się taki zainteresowany wyłożeniem poważnych pieniędzy, to stroi się mu fochy. Przykład Drzymały na pewno nie podziałał zachęcająco na środowiska biznesowe w Polsce.
W przypadku Zagłebia może chodzić własnie o reklame międzynarodowa
Występy w LM lub innych pucharach to juz jest wielka reklama na zagranicznych rynkach

O Drzymale chodza różne słuchy i ja osobiscie sadze że to była dobra decyzja
Ostatnio edytowane przez Romano : 23.06.2008 o godz. 10:05.
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.06.2008, 13:11
Cytat:
Obrońca z Nancy w Legii

Na obozie Legii w Grodzisku Wielkopolskim pojawi się nowy zawodnik. Będzie to Yamoudou Camara, środkowy obrońca AS Nancy ekipy z Ligue 1. Francuz skończył 21 lat, mierzy 187 cm i waży 86 kg. W sezonie 2007/08 rozegrał 24 mecze w drugim zespole Nancy.
Camara zaliczył również dwa występy w pierwszej drużynie francuskiego pierwszoligowca., raz grając w Pucharze Francji oraz raz w Pucharze Ligi Francuskiej. Defensor będzie przebywał na testach w Legii przez kilka dni, a trener Jan Urban zechce go sprawdzić w jednym ze sparingów.
Dzisiejszego wieczoru spodziewany jest w Grodzisku napastnik drużyny serbskiej ekstraklasy, OFK Belgrad, Dalibor Veselinović. Gracz formacji ofensywnej jest 5-krotnym reprezentem Serbii w kategorii U-21. Zawodnik mierzy 198 cm i waży 94 kg.
10 znakow
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 24.06.2008, 13:15
Wlasnie czytam rewelacje w stylu "Geremi w Hutniku". Tym razem Arszawin )))))))))

Te gazety juz faktycznie nie maja pomyslow na zadrukowanie 10cm2.
Boia chi molla !
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 24.06.2008, 13:22
http://www.kszo.info/modules.php?nam...ticle&sid=2870

Finał Superpucharu na stadionie KSZO
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.06.2008, 15:52
KO ds. Licencji nie rozpatrzy wniosku Polonii Bytom
Przewodniczący Komisji Odwoławczej ds. Licencji Klubowych Zbigniew Sadowski po zapoznaniu się z pismem pełnomocnika Polonii Bytom z dnia 19 czerwca 2008 roku postanowił pozostawić wniosek o ponowne rozpatrzenie wniosku licencyjnego bytomskiego klubu bez dalszego biegu.

Komisja Odwoławcza ds. Licencji Klubowych podejmuje ostateczną i wiążącą decyzję w sprawie nadania lub odmówienia licencji. Procedura licencyjna nie daje żadnych podstaw do ponownego rozpatrzenia wniosku licencyjnego po prawomocnym i ostatecznym zakończeniu procesu licencyjnego.
(pzpn.pl)

było wiadome, że ten stary s****ysyn sadowski sie nie zgodzi. Bo jak to tak? widzew w 3 lidze? nie moze byc! **** mu w serce a jak juz zdechnie to **** mu w grób
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.06.2008, 16:37
Niestety. Układy i układziki. Jeśli by to był jakiś większy klub to by się nie odważyli, ale tak to dla uratowania dupy Widzewa uznali, że mogą poświęcić Polonię. I my narzekamy na poziom naszej ligi? Jak na takie władze to on nie ma prawa być lepszy.
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2008, 16:39
Wywiad z Lewandowskim
http://www.lechpoznan.pl/art,9522,le...iast_lazio.htm

tu fragment o Wiśle:

Cytat:
Przed podpisaniem przez Ciebie kontraktu z Lechem, media bombardowały nas informacjami o możliwości Twojego transferu między innymi do Wisły Kraków, czy Legii Warszawa. Rzeczywiście była taka możliwość?
Tak - nie ma co ukrywać, Lech nie był jedynym klubem zainteresowanym moim pozyskaniem. Takich znalazło się akurat w tym oknie transferowym sporo. Teraz jednak kontrakt jest już podpisany i nie ma co się nad tym rozwodzić. Myślę, że podjąłem najlepszą dla siebie decyzję z możliwych. I nie tylko dla siebie, bo mam nadzieję, że klub i jego kibice, będą mieli ze mnie duży pożytek.
Ze wspomnianej trójki Lech jednak był w ubiegłym sezonie najniżej w tabeli. Dlaczego zatem wybrałeś właśnie klub z Poznania?
Przede wszystkim zwróciłem uwagę na to, że to właśnie „Kolejorz", a nie Wisła Kraków, czy Legia Warszawa, rozwija się najszybciej ze wszystkich polskich klubów. W dodatku już teraz plasuje się tuż za plecami czołówki. W ubiegłym roku faktycznie Lech był słabszy od Wisły Kraków, co nie znaczy, ż teraz nie może być odwrotnie, ale czy był gorszy od Legii? Nie wydaje mi się, ponieważ dwukrotnie pokonał ją w meczach bezpośrednich. Sądzę, że w przyszłym roku będziemy silniejsi, niż w poprzednim sezonie i zajmiemy jeszcze wyższe miejsce w tabeli na koniec rozgrywek. Co tu dużo mówić - Lech to drużyna dojrzała, budowana konsekwentnie i z widocznym planem rozwoju, a nie chaotycznie ściągająca piłkarzy, dostępnych akurat na rynku transferowym. Latem Lech już wzmocnił się znacząco. Zakontraktowano oprócz mnie Semira Stilicia, Manuela Arboledę, Sławomira Peszkę - a więc nie zawodników znikąd. Myślę, że przyszedł wreszcie czas powalczyć o najwyższe cele.
Zygmunt.Król
Member

Od: 04.2008

Stary 24.06.2008, 19:23

skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z Lewandowskim
http://www.lechpoznan.pl/art,9522,le...iast_lazio.htm
Lubi kluby na L. Zwłaszcza że pochodzi z Leszna (Ale tamtejszy klub nazywa się Partyzant )

Powód edycji: Prime time
Powód: dziękuję
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 24.06.2008 o godz. 20:27.
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.06.2008, 20:32
Co do Polonii:widać to po tym forum, wszyscy mają to w dupsku :/

miło wspominam ten wyjazd i pomimo niesnasek życzę Polonii szybkiego powrotu!

Drugi skandal to to:
Cytat:
Wiceprezes PZPN Eugeniusz Kolator zaproponował działaczom Groclinu i Pogoni rozwiązanie, które mogłoby zyskać akceptację zarządu związku, a co za tym idzie - od nowego sezonu ekstraklasa znów byłaby w Szczecinie.
Spotkanie w stolicy rozpoczęło się po 17 i trwało ok. dwóch godzin. Później działacze klubów naradzali się we własnym gronie i do czasu zamknięcia "Gazety" ich stanowiska nie były znane.
Co zaproponował wiceprezes PZPN?
- Jedyna możliwość jest taka, że Groclin przenosi się do Szczecina i zmienia nazwę na Pogoń. Za to obecna Pogoń gra nadal w II lidze. Połączenie nastąpi później, w okresie roku - tłumaczy Kolator. - Kluby mają czas do 11 lipca na skompletowanie dokumentów.
Niewiadomo, czy opcję dwóch Pogoni zaakceptują kibice. Jeszcze przed poniedziałkową wizytą szefa Groclinu Zbigniewa Drzymały w Szczecinie, stowarzyszenia fanów nie chciały decydować czy poprą fuzję. A wcześniej mówiło się, że do połączenia dojdzie już przed sezonem. Czym bliżej było spotkania w stolicy, tym częściej przedstawiciele Pogoni Nowej (klub kibiców, akcjonariuszy Pogoni SA) byli pytani o ich stanowisko.
- Nasza decyzja? Nie będzie jej dziś, a już na pewno nie przed oficjalnym stanowiskiem PZPN. Chcielibyśmy usłyszeć od prezesa Kolatora, co musi się stać, by ekstraklasa była w Szczecinie. Jaka to formuła - mówił Rafał Chlasta, szef Pogoni Nowej.
Część fanów bała się, że Drzymała przeforsuje swoją wersję wydarzeń. Jego spółka - Groclin - zmienia siedzibę na Szczecin, a nazwę na Pogoń (np. za zgodą Stowarzyszenia MKS Pogoń). Sprawy proceduralne zajmą mniej czasu, a powołanie nowej spółki (gdzie akcje obejmie np. miasto i inne podmioty ze Szczecina) przesunięte by zostało na jesień.
- W takim wypadku nasza zgoda nie miałaby najmniejszego znaczenia. Wtedy moglibyśmy jedynie powiedzieć - Panowie, róbcie swoje - twierdzi Chlasta.
Miasto oficjalnie w rozmowach nie uczestniczy, ale popiera starania, by ekstraklasa od nowego sezonu tu była.
- Czekamy na finalizację rozmów. Chciałbym, by Szczecin znów miał I ligę - mówił wczoraj prezydent Piotr Krzystek. - My udziałowcem nowej spółki? Ostrożnie. Niczego nie można wykluczyć, ale zgodę musieliby podjąć radni.
Zbigniew Drzymała już w poniedziałek chwalił się, że takie zapewnienie od Krzystka usłyszał. Także i to, że miasto sypnie więcej pieniędzy z puli promocyjnej. Po cichu mówi się o 3 mln złotych na najbliższy sezon.
- I liga to inna skala pomocy dla klubu ze strony miasta. Ale zwiększenie naszej pomocy wiązałoby się ze zmianami w budżecie, a to również musiałoby zostać zaakceptowane przez radnych - stwierdził Krzystek.
Prezydent i fani mogą być jednak spokojni o zdanie rady miasta. Większość ma PO, a politycy tej partii popierają pomysł ekstraklasy w Szczecinie.
http://www.pogononline.pl/index.php/news/10952
:/
poczytajcie ich forum: http://forum.pogononline.pl/temat.ph...8223&strona=33
:/
Jest tu ktoś kto może mi wytłumaczyć, nad czym to stowarzyszenie się zastanawia?
nie rozumiem co chca ugrać....
współczuje kibicom Pogoni, jeśli będa dwie Pogonie(!) to sam ****a wyśle peniądze na sterroryzowanie tej 1 ligowej
Chamstwo po prostu.....
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.06.2008, 21:09
Jeżeli unikną tej fuzji to wielki respect dla nich, może Drzymała nauczy się co znaczą słowa HISTORIA TRADYCJA HONOR. Jeżeli klimaty kibicowskie zostaną przy Pogonii to ja się nie boję o ten klub, klub tworzą ludzie, którzy w jego życiu uczestniczą częściej niż 90 minut co 2 tygodnie.
STOP DRZYMALE!

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 24.06.2008, 21:16
Kurt C. napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli unikną tej fuzji to wielki respect dla nich, może Drzymała nauczy się co znaczą słowa HISTORIA TRADYCJA HONOR. Jeżeli klimaty kibicowskie zostaną przy Pogonii to ja się nie boję o ten klub, klub tworzą ludzie, którzy w jego życiu uczestniczą częściej niż 90 minut co 2 tygodnie.
STOP DRZYMALE!
Chce chłop coś zrobić z Polskich klubów, ale jak widać TUTAJ nikt nie chce dobrej ligi.
Tylko mówienie co źle, ale coś zrobić w tym kieunku to:
1. Zabronienie ty czynów
2. Brak własnych pomysłów, only krytyka.
3. jak ktoś coś wymyśli mądrego to nie ma chęci by to zrbić
A jak ktoś CHCE to MOŻNA.
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 24.06.2008, 21:32
<Crasch>
niezbyt jestem w stanie rozszyfrować twój post, ale wnoszę, że uważasz, że bezpodstawnie krytykujemy Drzymałę?

Proste: wszędzie z otwartymi rękami przyjęliby go, gdyby wszedł jako sponsor, nowy właściciel itp, ale do tej ligi w którym jego 'nowa miłość' aktualnie gra.

Już było tu pisane, że dlaczego kibice Pogoni, maja płacić za jego błedy?
nie interesuje mnie ze on kiedys wyciagał klub z ntej ligi, jego problem i strata
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Romano
Member

Od: 08.2004

Stary 24.06.2008, 22:10
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Chce chłop coś zrobić z Polskich klubów, ale jak widać TUTAJ nikt nie chce dobrej ligi.
Tylko mówienie co źle, ale coś zrobić w tym kieunku to:
1. Zabronienie ty czynów
2. Brak własnych pomysłów, only krytyka.
3. jak ktoś coś wymyśli mądrego to nie ma chęci by to zrbić
A jak ktoś CHCE to MOŻNA.

Za cholere nie wiem o co Ci chłopie chodzi.Brałeś coś?.Sprawa z Drzymała jest oczywista i mam nadzieje że
kibice Pogoni pogonią tapiceraJesli pójda na łatwizne i przyjma darowaną lige to beda jak obecni kibice Amici Poznań co sprzedaLI sie za garść srebrników.Grając na licencji Groclinu jestes Groclinem i nic tego nie zmieni-PROSTE
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 24.06.2008, 22:46
Ja przeraszam, ale kiedy Sikora przeprowadził się do Hiszpanii ?!
Bo jakoś przespalam, a teraz widzę w zestawieniu trans. na gazecie.pl
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 24.06.2008, 22:55
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Ja przeraszam, ale kiedy Sikora przeprowadził się do Hiszpanii ?!
Bo jakoś przespalam, a teraz widzę w zestawieniu trans. na gazecie.pl
ze 3 tygodnie temu?

uderz w puchara
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 24.06.2008, 22:59
Kijek napisał(a):Wyświetl post
ze 3 tygodnie temu?
co? gdzie gra?
Kurt
Senior Member

Stary 24.06.2008, 23:01
Cytat:
Proste: wszędzie z otwartymi rękami przyjęliby go, gdyby wszedł jako sponsor, nowy właściciel itp, ale do tej ligi w którym jego 'nowa miłość' aktualnie gra.
I w tym rzecz, nic dodać nic ująć.

Chciałbym znowu doczekać się sezonu że drużyny od 1-13 zostają w lidzę 14 gra baraż 15-16 spadają i awansują 2-3 z drugiej ligi, które dostaną licencje tzn. chce doczekać się sezonu że wszyscy wywalczą awans na boisku i tylko miejsca które dawały awans/spadek przed sezonem będą dawały to samo na końcu sezonu. Chcecie podnieść poziom ligi, najpierw przywróćmy normalność.

Cytat:
co? gdzie gra?
http://www.90minut.pl/news.php?id=731140

piszą że w Murcii ja też pierwsze słyszę

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 25.06.2008, 10:47
Kolejne odcinek telenoweli pod tytulem "Burdel w PZPN" Dzisiejszy odcinek nosi tytul "Korona od czwartku zdegradowana? : Znicz Pruszkow w ekstraklasie?".
http://sport.onet.pl/0,1248675,1776159,wiadomosc.html

Rece opadaja co tam sie dzieje...

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.06.2008, 17:15
Wesoło Legia będzie miała swój FC w ekstraklasie
harthausen
Senior Member

Stary 25.06.2008, 17:35
Dla przypomnienia, bo już trochę czasu minęło, ME po drodze, wianki pod Wawelem, dzieje się.
A kto wie, czy czy jeszcze następnych z kolejki nie będą brać.

1.Lechia Gdańsk
2. Śląsk Wrocław
3. Piast Gliwice
4. Arka Gdynia
5. Znicz Pruszków

6. Podbeskidzie Bielsko-Biała
7. Polonia Warszawa
8. Wisła Płock
9. GKS Jastrzębie
10 GKS Katowice
11 Stal Stalowa Wola
12 Motor Lublin
13 Odra Opole
14 Warta Poznań
15 Kmita Zabierzów
16 Tur Turek
17 ŁKS Łomża
18 Pelikan Łowicz

Może jeszcze się coś zaczerwieni?

Zawsze byłem zdania, że karanie klubów, degradacje to głupota. Ciekawe, jak długo ten bajzel się utrzyma?
Wsadzanie do pierdla, puszczanie z torbami i wypad od jakichkolwiek spraw związanym z polską kopaną osób którzy w tym maczali palce (sztandarowy przykładzik to as Wdowczyk) to jedyna skuteczna i bolesna broń.

Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.06.2008, 18:06
Będzie ponowne rozpatrzenie wniosku!
Decyzją Komisji ds. Nagłych PZPN Komisja Odwoławcza ds. Licencji Klubowych przy PZPN najpóźniej do 2 lipca ponownie rozpatrzy wniosek Polonii o przyznanie licencji na grę w Ekstraklasie w sezonie 2008/2009!

Mamy nadzieję, że tym razem Komisja po analizie złożonych dokumentów dopuści nasz klub do gry w najwyższej klasie rozgrywkowej.

poloniabytom.com.pl

ale znając życie sadowski znowu sie nie zgodzi i przekona do swojego zdania reszte członków komisji. sadowski ma misje - nie dopuścić do tego, żeby Widzew grał w 3 lidze
Ostatnio edytowane przez Szczurek_PB : 25.06.2008 o godz. 18:09.
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.06.2008, 18:37
To chyba tylko u nas jest możliwe, żeby drużyna rozpoczynając przygotowania nie wiedziała, w której lidze zagra...

I u nas płacz, że nie zagraliśmy dobrze na EURO

BUAHAHAHAHAHAHAHAHA <--- to jedyny słuszny komentarz do całej sytuacji
the future's uncertain
and the end is always near
Zbychu
Senior Member

Stary 25.06.2008, 19:10
Przeczytałem dzisiaj w telegazecie TVP1 s.204 iż w dniu meczu o Superpuchar Polski(transmisja w dwójce) ma ruszyć Magazyn Ekstraklasy a w nim relacji z meczy,analizy,komentarze i tu cytat ,,inne smaczki" a to wszystko na najwyższym poziomie.

Szykuje się konkurencja dla c+
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
harthausen
Senior Member

Stary 25.06.2008, 19:16
^^ ciekawe, jakie transmisje czy urywki z transmisji (bramki, karne, faule itp) będzie im wolno pokazać. Bo jeśli to ma tak wyglądać, jak relacje w TVN z ME 2008 (przy jakiejś idiotce mądrzy się młody Lubaszenko i Tomaszewski, a w tle rzędy foteli Multikina z kibicami, co mecz na ekranie oglądają) to niech od razu odpuszcżą.
Słowami to można ładnie wiersze, szczególnie to o miłości i Ojczyźnie przedstawiać . I na tym bym poprzestał.

Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.06.2008, 22:29
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem dzisiaj w telegazecie TVP1 s.204 iż w dniu meczu o Superpuchar Polski(transmisja w dwójce) ma ruszyć Magazyn Ekstraklasy a w nim relacji z meczy,analizy,komentarze i tu cytat ,,inne smaczki" a to wszystko na najwyższym poziomie.

Szykuje się konkurencja dla c+

Jak sie ciesze ze odebrano TVN-nowi mozliwosc komentowania ligi,bo tak zalosnie ukierunkowanego w strone jednego klubu (kazdy chyba wie ) programu to niewidzialem.

Oby TVP dala rade,wole juz Szpakowskiego i Piechniczka niz tych znawcow z Legii.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.06.2008, 13:47
http://www.pogononline.pl/index.php/news/10958

Cytat:
W dniu dzisiejszym Stowarzyszenie PSN (Pogoń Szczecin Nowa) wydało oświadczenie w sprawie przeniesienia spółki "Groclin Dyskobolia SSA" do Szczecina.
Poniżej prezentujemy całą treść tego oświadczenia:

Stowarzyszenie Klub Sportowy „PSN” (Pogoń Szczecin Nowa) po przeanalizowaniu propozycji Pana Zbigniewa Drzymały dotyczącej przeniesienia spółki „Groclin Dyskobolia” SSA do Szczecina oświadcza, że propozycja ta nie uzyskała akceptacji naszego Stowarzyszenia.
Powodów tej decyzji jest kilka, jednak większość z nich można odnieść do zapisów wprowadzonych przez nasze Stowarzyszenie do umowy powołującej Spółkę Akcyjną „Pogoń Szczecin” w ubiegłym roku a potwierdzonych w maju 2008 przez 58 Kongres FIFA w Sydney, w którym organizacja ta zwróciła uwagę na ten problem przenosin i fuzji klubów piłkarskich.
Postanowiono tam, że wszelkie awanse i spadki zespołów piłkarskich powinny odbywać się tylko i wyłączenie w duchu sportowej rywalizacji - na piłkarskim boisku.
Zdaniem delegatów FIFA, fuzje i przenosiny klubów w celu uzyskania awansu do wyższych lig, powodują straty na kilku poziomach m.in.:
1. Wychowawczym – sport powinien wychowywać i uczyć „zdrowej” rywalizacji, a nie kombinacji przy „zielonym stoliku”
2. Emocjonalnym – klub piłkarski jest związany ze środowiskiem lokalnym, tradycją, historią i ludźmi w którym się znajduje. Przenosiny klubów powodują straty dla obydwu społeczności których fuzja dotyczy.
3. Moralnym – łamanie zasad dla doraźnych, krótkoterminowych korzyści.
4. Sportowym
Doświadczenia naszego klubu i historia ostatnich lat dokładnie potwierdza tylko słuszność tych tez. Dlatego uważamy, że wyznaczone sobie rok temu plany powinniśmy kontynuować.
Wtedy to, zjednoczone środowiska władz miasta, szczecińskich działaczy sportowych oraz kibiców wyznaczyły sobie jeden cel - istnienie w naszym mieście „zdrowej” Pogoni, opartej na silnych fundamentach i pozwalającej rozwijać się uzdolnionej młodzieży z całego regionu.Kilka dni temu skończył się sezon piłkarski. Pomimo tego, że klub nasz jest jeszcze daleki od ideału to udało się osiągnąć główne zakładane cele - odbudowanie struktur organizacyjnych
- położenie szczególnego nacisku na szkolenie młodzieży
- rozwój bazy sportowej (w tym punkcie szczególne podziękowania należą się miastu)
- awans sportowy do wyższej klasy rozgrywkowej
- integracja środowiska w 60-lecie istnienia klubu
Prace obecne powinny się koncentrować na kontynuowaniu tych działań i stworzeniu solidnych podstaw finansowych oraz organizacyjnych klubu, do czego nieodłącznym aspektem jest budowa nowego stadionu w Szczecinie. Dziękujemy Prezydentowi miasta za deklarację o pracach nad tą budową, bez względu na efekt rozmów pomiędzy Pogonią Szczecin S.A., a „Groclinem Dyskobolią” SSA.
Dziękujemy również Panu Zbigniewowi Drzymale za zainteresowanie naszym klubem i miastem Szczecin, w którym zauważył istniejący potencjał.
Prezes Drzymała jest bez wątpienia postacią nietuzinkową w polskiej piłce, dlatego też zapraszamy Go do współpracy przy odbudowie piłkarskiej potęgi „Pogoni” Szczecin.

Ze sportowym pozdrowieniem
Członkowie Stowarzyszenia „PSN”

Może k..wa w końcu ktoś zrozumie że tradycji się nie kupuje.

Chce Drzymała klub - niech zostanie sponsorem - niech zacznie od II ligi i sobie wywalczy awans.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 26.06.2008, 14:40
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
<Crasch>
niezbyt jestem w stanie rozszyfrować twój post, ale wnoszę, że uważasz, że bezpodstawnie krytykujemy Drzymałę?

Już było tu pisane, że dlaczego kibice Pogoni, maja płacić za jego błedy?
nie interesuje mnie ze on kiedys wyciagał klub z ntej ligi, jego problem i strata
Myślałem że nie chce Pogoni do pierwszej ligi od razu dać.
Te punkty napisałem bo byłem już zirytowany ciągłym krytykowaniem czy to Benhakkera, Bednarza, Cupiała, Drzymały.
Ludzi którzy "coś" robią, dla polskiej piłki/Wisły.

Cała Polska krytykuje alnic nie robi, i dlatego jest jak jest.

Wracając do Drzymały, chce dobrze tylko za szybko...inna sprawa że żaden zawodnik Groclinu nie bedzie chciał grać w niżsej lidze. Uważam że to jest główny powód na siłe szukając klubu z kltórym od razu będzie grał w I lidzze.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów