|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
kompletny brak kultury sluchaj chlopcze jak chcesz wyladowywac niepowodzenia trasferowe to wez otworz worda i zacznij pisac teksty a nie wkur.... ludzi na forum |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Głowacki odejdzie, bo byle klubik z drugiej ligi hiszpańskiej da mu dwa razy większy kontrakt, niż my bylibyśmy w stanie. Fakt, ze może odejść za darmo dodatkowo podnosi jego wartość w ew. negocjacjach z pracodawcą. Podobnie było z Kosowskim i Frankowskim.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.06.2008 o godz. 18:42.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Miało się wyjaśnić do wtorku z Głowackim a tu cisza... kocham to normalnie
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jodłowiec wydaje sie dla nas za drogi. Chociaż rzeczywiście w jego przypadku chociaż byłaby nadzieja że się zwroci po dobrych występach w pucharach transferem. Podobnie Hernani też mogłby się zwrocić. A dla Głowy to ostatni kontrakt i już nikt go nie kupi. Więc ekonomicznie nie jest to bez sensu. Tyle że jakoś nie wierzę w taką politykę klubu. Koknkretnie nie wierzę żeby nas było stać na Jodłowca czy Hernaniego( =only free players
). Poza tym Skorża już pokazał że nie jest typem ryzykanta ktory stawia w ważnych meczach na młodych chłopakow. Niestety. A co by się takiego stało jakby Cleber w paru meczach na ławce posiedział jak już mistrzostwo było zapewnione? Nie przedłużyłby kontraktu?Ale na środku mogłby też grać Baszczynski i nie sądzę żeby robił to dużo gorzej od Głowackiego. Na polską ligę powinno wystarczyć, a w pucharach już Głowa pokazał że z nim czy bez i tak odpadamy.
Ostatnio edytowane przez Ra.Sahary : 24.06.2008 o godz. 18:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ponoć sprawa Głowackiego jest w toku, trwa spotkanie menagera z przedstawicielami klubu, które może potrwać do późnych godzin.
Moim zdaniem sprawa nie ma drugiego dna i zwyczajnie zarząd ma wątpliwości co do długości kontraktu. Zauważcie, że kontrakt ma być wysoki a nikt nie powiedział, że Głowacki będzie trztmał formę na stare lata jak Cleber, tym bardziej, że Głowacki miał wiele kontuzji. Ponadto Głowacki jest kontuzjogenny i zarząd woli dmuchać na zimne, żebyśmy znowu nie wylądowali z casusem Kuźby i Dawidowskiego.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 24.06.2008 o godz. 18:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ale za to co sie na forum dzieje, normalnie szal.
Glowa chce 350tys e i kontrakt 5 letni, to zycze powodzenia w Polsce i jeszcze wiekszego za granica.Trafi do Turcji a po roku zakonczy kariere bo go zajada jak Szymkowiaka i tyle sie nachapie. Ale jak to mowia chytry dwa razy traci. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ludzie ja nie wiem najpierw połowa z was zaciera ręce an ligę mistrzów, a potem dla najlepszego piłkarza żałujecie 250 tyś € rocznie (co w polskiej lidze dla najlepszych piłkarzy normą było już od kilku lat a przeciesz Euro znacznie od tego czasu spadło). 250 tys euro w drugiej lidze Niemieckiej dostaje każdy koleś który cokolwiek sobą prezentuje. To jak qu..wa mać mamy myśleć o grze w jakimkolwiek pucharze, intertoto nawet skoro nie jesteśmy w stanie zatrzymać jakiegokolwiek zawodnika który wybija sie ponad poziom rzeczonej drugiej bundesligi
Ostatnie "ruchy transferowe" wyglądają tak jakby Cupiał chciał zobaczyć czy Wisła może sobie poradzić bez pieniędzy telefoniki w ogóle, bo rzeczywiście z takimi oszczędnościami, Cupiał nie będzie musiał już wkładać w nas ani złotówki, bo an pokrycie wydatków starczą pieniądze z biletów C+ i pomniejszych sponsorów. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
250 tys na 3,5 letni kontrakt byłoby optimum wg mnie. Oczywiście opierając się co do zarobkow piłkarzy na podstawie gazet. No i oczywiście kontrakt motywacyjny.
Albo 4,5 letni kontakt ale 50/50 żeby chronił klub na wypadek kontuzji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Zwaz ze problemem moze nie byc wysokosc kontraktu a jego dlugosc
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o to ile on jeszcze pogra. Po pierwsze Głowacki nie chce się zgodzić na kontrakt motywacyjny, który ma już spora częsć zawodników Wisły. Po drugie, to już nie jest piłkarz przyszłosciowy, w którego można spokojnie inwestować z nadzieją, że pieniądze się zwrócą. Niemniej jednak Głowa miał faktycznie udany sezon. Mam więc nadzieję, że zaakceptuje warunki Wisły i zostanie u nas jeszcze te 2-3 lata.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
A kokos to szmata jakich mało. Jeszcze oświadczenei pisze. No prosze cie chlopie odejdz rob kariere w zachonich klubach tylko pamietaj ze tam nie ma wojka leo, i menedzer tez ci nie pomoze. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie lubie takiego gadania, że jak zawodnik ma już swoje lata to pieniądze za niego sie nie zwrócą bo nikt go nie kupi. A może to międzyinnymi dzięki niemu uda się zajść gdzieś dalej w pucharach i kasy będzię więcej niż za zagraniczny trasfer.
Oddawanie kluczowego zawdonika za darmo to jest dopiero głupota. Myślicie, że taniej wyjdzie kupienie np. Hernaniego i jeszcze zakontaktowanie go na sume nie wiele mniejszą niż chce Głowa? Nie sądze. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Taaa długi kontrakt z Głową sie nei opłaca bo nie uda się go potem sprzedać
, za to długi kontrakt z Kokoszka nam sie bardzo opłacił ;/.I to nie jest wina ani Głowy, ani Kokoszki tylko pewnego nieprofesjonalizmu w klubie, i cięć budżetowych które są dość widoczne. Coraz bardziej przekonuję się do swojej teori - tj Cupiał wycofuje własny wkład Wisłę robiąc z niej klub niezalerzny od niego utrzymujący sie z wpływów z zewnątrz, a co za tym idzie majacy budrzet na poziomie ligowego średniaka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
W przypadku Dawidowskiego (wówczas 26 lat) wiek też nie był żadnym problemem. U Głowackiego to raczej nie wiek (29 lat, umiarkowany jak na stopera) tylko kontuzjogenność jest problemem, ale to też można rozwiązać, np. wyższym kontraktem, ale nie bardzo długim. Pytanie czy klub jest do tego zdeterminowany, ja w to poważnie wątpię.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
łatwo tak rozdysponowywać nie swoimi pieniędzmi..
dajcie na wstrzymanie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie musze nic kombinowac, bo to nie ja zarzadzam tym klubem, filantropem nie jestem.Rozumiem, ze z utrzymania poziomu sportowego,zdobycia MP,gry w europejskich pucharach,transferow itp. klub ma pewne korzysci, a Arek utrzymanie tego poziomu gwarantuje.Wszystkim twierdzacym ze za te pieniadze mozna sprowadzic pilkarza mlodego, przypomniec pragne "wielki talent" Jacka Kowalczyka, ktory w ogole sie nie sprawdzil.Jezeli wedlug was 1 mln Euro za 5 lat gry w naszym klubie, jednego z najlepszych o ile nie najlepszego stopera grajacego w naszej ekstraklasie to przypomne tylko ze 1 mln Euro to kosztuje Lisowski i ze mamy rok 2008 a nie 1995.To ze Dawidowski z Kuzba nie dali rady to tez zaden argument. Inna pozycja i inne wymagania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
"...Dla "Gazety" - Marcin Stefański, dyrektor logistyki rozgrywek Ekstraklasy SA
Każdy aneks do kontraktu piłkarza sprawia, że od nowa liczy się tzw. czas ochronny. Nawet jeśli dotyczył tylko premii, bo oznacza, że warunki finansowe dla zawodnika są lepsze. Jeśli tak było w przypadku Kokoszki, to Wisła nie zwolni piłkarza, a PZPN na 100 proc. nie wyda certyfikatu. Oczywiście zawodnik może dochodzić swoich praw przed Piłkarskim Sadem Polubownym. Prawo Webstera wcale nie jest tak bardzo popularne wśród klubów. Wszyscy zdają sobie sprawę, że jak podbiorą piłkarza z innego zespołu, to samo może przytrafić się im. Dla zawodników to też żaden powód do dumy, że w ten sposób rozstali się z klubem. Poza tym prawo Webstera nie jest, na razie, traktowane jako precedens i każdą sprawę rozstrzyga się indywidualnie." http://www.sport.pl/pilka/1,65050,53...ce_odejsc.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisle ciezko przeprowadzac transfery, na polskim rynku nie ma wielu kandydatow, rynek zagraniczny to zawsze niewiadoma przy kwotach rzedu 0.5 mln Euro, dochodzi problem zgrania, aklimatyzacji, tego czy zawodnik zaskoczy i osiagnie forme z poprzedniego klubu... I wobec tych wszystkich czynnikow klub ma watpliwosci czy podpisac kontrakt z najlepszym polskim obronca, ktory jest juz sprawdzony, zaaklimatyzowany i zgrany z druzyna.
Jak juz wszyscy tak licza kazdego euro-centa to 1 mln Euro w skali 3-4 letniej to jest nic w obecnej pilce na wysokim poziomie. Sprowadzenie podobnej klasy obroncy co Glowacki to wydatek 1mln Euro za transfer + 1 mln Euro za 4 letni kontrakt na poziomie 250 tys Euro. Czarno na bialym widac, ze Wisle oplaca sie zostawic Glowackiego, bo nie wydaje wtedy pieniedzy na transfer. Do tego zwazcie jak "chetnie" zagraniczni zawodnicy przychodza do OE. Rzeczywiscie wielki dylemat ma RN... Jedyna sytuacja, ktora moze usprawiedliwiac odejscie Glowy to sytuacja, w ktorej klub ma na jego miejsce kandydata z silnej ligi. Wtedy rzeczywiscie zawodnik ograny np. w Niemczech czy Wloszech, przecietny, solidny ligowiec z jednej ze slabszych druzyn, bylby lepszym rozwiazaniem. Ale jesli zamiast Glowackiego dostaniemy o zalozmy 100 tys Euro tanszego (400 tys w 4 lata oszczadzamy.. wow) Stasiaka albo Hernaniego to bedzie kpina.
Ostatnio edytowane przez nesta : 24.06.2008 o godz. 19:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
uuuu, to bedzie bal z Kokoszka.
a jeszcze tak przy okazji mi sie przypomnialo - co z odwolaniem Wisly w sprawie Dolhy? ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widze ze emocje szaleja u wszystkich ale ciezko utrzymac je na wodzy jak wszyscy sie jako tako wzmacniaja a u nas cisza,kazdy by wolal ze bysmy mogli przebierac w zawodnikach kogo chcemy do Wisly a kogo nie. Ogolnie mam zle przeczucia co do transferow co potwierdza cytat przytoczony przez ''dorotje'' na 32 stronie,bacznie bede przygladal sie sprawie Garguly ktory ma rozmawiac na temat transferu do innego klubu a ponoc My jestesmy nim zainteresowani a reszte nazwisk to mozemy sobie wymyslac bo tak naprawde chyba poza Bednarzem nikt niewie kim sie interesujemy a gazety musza cos pisac,tak jak to jest w sprawie Bartczaka ,raz pisza ze jest juz prawie w Wisle a potem przytaczaja jego wypowiedz jakoby nikt sie z nim nie kontaktowal od zeszlego okienka transferowego. Glowa zostan!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
![]() kto jest menedżerem Kokoszki?
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 24.06.2008 o godz. 20:25.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Adas Kokoszka - polamania nog zycze.
Doslownie. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Pytanie z tych technicznych. Gdzie on (Kokoszka) zamierza grać?
![]() Stella Bianca Siamo Noi!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zawsze mialem do Adama mieszane uczucia, zreszta chyba nie ja sam. Niby byl nasz, ale tak jakby nie nasz. Od mlodych pilkarzy oczekujemy, aby ci utozsamiali sie z druzyna, tak jak Maly, Goly czy Kuba. Z drugiej strony nie mozna od kazdego tego wymagac bo to przeciez sprawa indywidualna, sprawa charakteru.
Ja nic do Adama nie mialem. Traktowalbym go tak samo nalezycie jako zwyklego kopacza, tak jak Dudke czy Lobodzinskiego, ktorzy przeciez bialej gwiazdy na piersi sobie nie wydziargali i nigdy tego nie zrobia. Ale oczekiwalem jednego: lojalnosci. Dudka nie owija nigdyw bawelne, nie slodzi i za to sie go szanuje. Adam krecil nosem juz od dluzszego czasu. Najpierw wypalil ze zlozeniem wymowienia, pozniej kiedy poczytal na forum opinie dupa mu zmiekla i poczul sie wislakiem. Ja Adamowi zycze wszystkiego dobrego w nowym klubie w nowej lidze. Niech chlopak nawet zostanie najlepszym stoperem na swiecie, ale dla mnie jest wazne jedno: ADAM - NIGDY NIE BĘDZIESZ WIŚLAKIEM ![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jeżeli Ochalik ma rację, to w Młodej Ekstraklasie. O ile w ogóle...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|