|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
umiejętności to jedno, zgranie i szatnia to drugie. Nikt normalny Głowackiego by się nie pozbył. Ciekaw jestem czy to decyzja Cupiała czy faktycznie ma jakis doradców znowu :/, bo przeciez oczywiste jest ze Bednarz i Skorża zrobili wszystko aby go zatrzymac... ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Racja sandomingo.Nie chce przesadzac ale jesli to co powiedzial Kokoszka jest prawda, to klub osmiesza sie po raz kolejny i nie chodzi mi tu o spowodowanie sytuacji umozliwiajacej Kokoszce odejsc za grosze bo tu bez chceci zawodnika nic nie mozna bylo zrobic, tylko oswiadczenie , ktore w swietle nowych wiadomosci, moze byc kolejnym belkotem nie majacym zadnego odzwierciedlenia w rzeczywstosci(patrz Dolha).
Ale to narazie tylko warunkowe moje stwierdzenie - niedlugo zobaczymy jak jest na prawde. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
24 czerwca 2008, 10:45:39 - R_Czykiel
Dwaj nowi piłkarze w Zagłębiu Lubin Zagłębie Lubin dokonało kolejnych wzmocnień z myślą o grze w I lidze i podpisało kontrakty z dwoma nowymi zawodnikami: Arturem Węską (SMS Kraków) i Patrykiem Bryłą (Krakus Nowa Huta Kraków). SMS, Krakus... KRAKOW. Gdzie Lubin a gdzie Reymonta ? ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Głowacki ma kontrakt do 31 grudnia 2008. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kokoszka nazywając się Wiślakiem obraża klub. Nawet Dudka, który zawsze powtarzał, że Wisła jest dla niego przystankiem w karierze, chce się odwdzięczyć klubowi pieniędzmi jakie Wisła otrzyma za jego transfer. A "Kokos"? Straciłem szacunek dla tego człowieka. Niech idzie i nie wraca. Kokoszka - nie jesteś Wiślakiem.
Powód: pomyłka
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 24.06.2008 o godz. 16:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kokoszka Why?
For Money? jednak coś z tej reprezentacji Adam wyniósł, bardzo jestem ciekawy co to za klub który gwarantuje częste występy i rozwój naszemu "wiślakowi" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jarosz
Sandomingo- racja mój błąd ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
"Kokos" nie jedzie na obóz
Piłkarze Wisły Kraków we wtorek wznawiają treningi przed rundą jesienną sezonu 2008/09. Na zajęciach zabraknie reprezentanta Polski - Adama Kokoszki. "Na mocy ustaleń UEFA każdy z zawodników powołanych na turniej finałowy Euro 2008, ma po zakończeniu turnieju prawo do 14 dniowego urlopu wypoczynkowego. W związku z tym i po dodatkowych ustaleniach ze sztabem trenerskim Wisły mam obowiązek stawić się w klubie dopiero 30. czerwca 2008 roku" - przypomina Kokoszka w nadesłanym do nas oświadczeniu. "W tym dniu zawodnicy wyjeżdżają na obóz treningowy, na który nie zostałem powołany" - dodaje popularny "Kokos", który otwarcie mówi o tym, że chce odejść z Wisły. Jasno i wyraźnie widać że "kariera" Kokoszki w Wiśle definitywnie dobiegła końca.
Ostatnio edytowane przez zloty1906 : 24.06.2008 o godz. 16:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Zrozumcie wreszcie gdyby Głowa mial podpisac nowy kontrakt,juz dawno by to zrobil.Szanse ze zrobi to dzis w ostatnim dniu,sa niewielkie jesli nie zerowe
.Nie wiem o co chodzi w tym wszystkim,o oszczednosci? jakie ku....oszczednosci...to jest nasz filar obrony jesli jemu nie damy to komu sie pytam |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() powodzenia ADAŚ i prosze cię NIE ....... ZE JESTES WISLAKIEM!!!!! |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Hmm...
Ale czemu ta panika z Głowackim? Nie ma jeszcze informacji z klubu, co więcej to że dzisiaj nie podpisali nie znaczy, że jutro Głowa spiknie się z innym klubem. Ma kontrakt do końca roku i zawsze można spokojnie wprowadzać do zespołu jego następcę. Oczywiście problem z Głowackim może być tylko jeden. Sposób skonstruowania kontraktu. Głowa jako zawodnik podatny na kontuzje nie chce mieć umowy takiej, jaką ma Niedzielan. A teraz obowiązują inne zasady i chyba nawet Łobodziński się im podporządkował. Podpisanie 3-letniego kontraktu z Arkiem to pewne 750 tys. € obciążenia dla klubowego budżetu. A szansa na sprzedaż z zyskiem minimalna. Niestety, nie ma nowego sponsora, więc jest bryndza. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Co wy się tak spinacie? To było jasne, że cały czas dobrze nie będzie... tym bardziej, że okno się jeszcze nie otworzyło. My jesteśmy od kibicowania. Ci co dbają o transfery na pewno to robią, poczekajmy, spokojnie
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Teraz priorytet to jak najszybciej pozbyc sie Dudki i szukac wzmocnien, bo na prawde nie jest rozowo w tej naszej kadrze.
Bez placzu ale obiektywnie patrzac to i Legia i Lech beda dysponowaci konkretna kadra, jesli chodzi o lige i nie mozna tego lekcewazyc. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
ja to widzę tak jeżeli klubu nie stać to trudno gdyby zainteresowany klub chciał i dawał duża sumę za transfer już teraz to warto kasę dostać, rozstać sie zgodzie a może za rok dwa Głowacki znowu wróci do Wisły ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Kokoszka, naprawdę gdzie ty masz jaja? Nawet nie umiesz się pożegnać z klubem, tylko ****a pajacujesz z oświadczeniami...
Życzę połamania nóg.
Wystarczy zaproponować Kokoszce pieniądzę jakie dadzą mu w serie A i zostanie u nas... Działacze działajcie!
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 24.06.2008 o godz. 17:22.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jeżeli nie da się z Głową to trudno. Natomiast moja wizja jest taka że jeden stoper może być z free kontraktu starszy typu Cleber(np wymieniany co 2 lata). Natomiast chciałbym żeby drugi był młodszy i miał szansę stać się opoką Wisły na taki czas jak Głowacki.
Moja kandydatura jest jedna. Hernani? Dlaczego? Bo to prawie Polak, bo jest młody, bo jest w naszym zasięgu i wreszcie bo prezentuje odpowiedni poziom. Teraz jakbyśmy go kupili to akurat mielibyśmy 3 na puchary. Za pół roku by odszedł Głowa to byśmy na free transferze kogoś sprowadzili w to miejsce, a jednocześnie jako następcę Clebera. Hernani to klasa miej więcej Kokoszki. Tyle że jest bardziej doświadczony i napewno na nim można by oprzeć obronę. W dodatku że Kokoszka już nie jest naszym zawodnikiem od 1 lipca. Zrezygnowałbym z Kowalewskiego a kupił właśnie Hernaniego. PS. Adam Kokoszka pozdrowienia z Bukaresztu...
Ostatnio edytowane przez rok 2008 : 24.06.2008 o godz. 17:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Online |
|
|
Zwolennikom zatrzymywania naszych piłkarzy za wszelką cenę pragnę przypomnieć, co stało się z Mauro Cantoro po podpisaniu wysokiego kontaktu.
![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Śmiesznie się zrobiło.
I. W zasadzie to ten Kokos to ma trochę rację. O kilku lat (chyba od 2-3) mówiło się, że to chłopak nie kulawy. Mimo to w zasadzie nikt na niego w Wiśle nie stawiał. Dopiero gdy dostał powałanie do Repry z ławki rezerwowych Wisły nagle się zrobił kwas. No bo co tu z nim zrobić skoro Baszczu, Głowa wejściówki brać muszą. No to może na PP, PE albo jak ktoś zlapie kontuzję, albo nie będzie mógł grac za kartki - czyli tzw. zapychanie dziur wymyślił sobie Skorża. Chłopak się w****ił, no bo jak to? W zasadzie to ja go poniekąd rozumiem. W istocie temat Kokosa s.......ili trenerzy, którzy prowadzili Wisłe w ostatnich trzech latach, a teraz to są tylko tego konsekwencje. Podobnie było kiedyś z Piotrkiem Brożkiem, albo powiedział, że albo zostaje w Wiśle i gram albo niech mnie klub sprzeda. II. Głowackiemu chcecie placić 300 kilo E? A ja się pytam za co? Za Oranża? Głowa od kilku lat próbuje nieskutecznie sforsować bramy LM czy też cokolwiek ugrać w PUEFA i nic. Jaka jest motywacja Głowy do kolejnych eliminacji LM? Z tego co ja widzię to niewielka. Kariera reprezentacyjna też już raczej zakończona. No za co mu płacić te 300 tysi. Niech sobie Głowa pogra w slonecznej Hiszpanii czy Francji i już.pzkwr juz napisał z kto było z Cantoro. Kibice zobili presję na Mielcarskim, a jak sie pózniej okazało Cantoro nie miał żadnej oferty z innego klubu. A kontrakt jak na kręcenie kóleczek ma całkim, całkiem.
Ostatnio edytowane przez czesiu : 24.06.2008 o godz. 18:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
300 tysi okej moge to jakos zrozumiec to duzo....zgadzam sie,ale nie zgodze sie na to zeby na jego miejsce przyszedl 30 letni facio z wlasna karta w reku,ludzie to jest po prostu ciecie kosztow i tyle,a najbardziej denerwuje mnie polityka klubu czekanie na co ....na gwiazdke z nieba?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Od jakiegoś czasu mialem takie przeczucie i chyba sie spelnilo. Otoz właściciel Wisly pan Bogusław Cupiał postanowil sobie pozbyc sie wszystkich, ktorzy tak umiejetnie "spartolili" awans przy okazji dwumeczu z Panathinaikosem! Zaczynajac od Majdana, poprzez Stolarczyka, Kłosa, Frankowskiego, koncza teraz wlasnie na na Głowackim. I w sumie sie nie dziwie, oni napawde w rewanzu zawalili Wisle mecz, a jestem na 100% pewien ze lepiej niz wtedy juz nie zagraja!!
Zgodze sie wiec z CZESIU, ze naprawde nie ma co placic takiej kasy zawodnikowi, ktory w eliminacjach LM albo jakims innym meczu jest wiekszym zagrozeniem bramki swojej niz rywala. Zreszta jak juz pisalem, zagraniczni zawodnicy nie dosc ze sa lepsi technicznie, kondycyjnie i taktycznie to jeszcze kosztuja duzo mniej! I co wazne, chce im sie grac, a nie jak nasze gwiazdeczki na Euro - Dudka i Łobodziński. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki Kokoszce wszyscy bardziej zaczeli szanować Dudke
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
czyli glowackiego juz nie wyratujemy?> diobzre rozumiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
diobzre to nikt nie wie co sie dzieje z Arkiem bo jeszcze nie bylo jakiejś oficjalnej informacji
a jak chcesz go ratowac to moze rozbij świnke skarbonke i wyciagnij z 300tys ojro rocznie ![]() Bednarz dlugi czas mowił że woli dopinac transfery bez rozglosu, bez mediów. Jak co roku byly zapowiedzi o jakis hitach transferowych a narazie to przyjezdza na testy 29letni obronca troche mało Panie Bednarz!!! i nie mowcie ze jeszcze 2 miesiace okno bedzie otwarte bo za miesiac el. LM i jak ktos dołączy wartościowy to trzeba zeby sie zgrywał z zespołem a nie przyjezdzal dzien przed eliminacjami Transfery trzeba dopinac jak najszybciej bo albo dobrzy pilkarze zostana wykupieni albo bedzie poprostu za pozno zeby zgrac, nauczyc taktyki, modelu gry Skorzy czy Wisla naprawde nie ma kasy i czeka az Darka Dudke opchną?
Ostatnio edytowane przez hudinho : 24.06.2008 o godz. 18:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja sobie w każdym bądź razie poczekam cierpliwie na rozwój sytuacji w Wisle. Tak naprawde to pierwszych transferów w Wisle bym się spodziewał w granicach 10-14 dni. Bednarz przyzwyczaił nas już do kontraktowania zawodników w czasie, gdy drużyna przebywała na zgrupowaniach. Dlatego poczekam spokojnie na rozwój sytuacji. ![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Jeżeli tak by chciał, to wywaliłby też Zieńczuka, bo gdyby wykorzystal choc jedną setkę, to gralibysmy w LM...skończcie produkować takie teorie spiskowe, bo sie niedobrze czlowiekowi robi jak sie to czyta....wrzućcie na luz chlopaki i dziewczyny..naprawde...co ma byc to bedzie i sie tego nie zmieni. Jeni odchodzą drudzy przychodzą. Szkoda, że Głowa najprawdopodobniej odejdzie, ale co poniektórzy robią z tego takie halo, jakbysmy mieli z tego powodu bronic przed spadkiem w nastepny, sezonie...a LM ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
co do Kokoszki to chciałbym przypomnieć że z niewolnika nie ma pracownika
co do Głowackiego to tak bardzo za nim bym nie płakał. Skoro gra u nas tyle lat to o czymś świadczy, jakby był dobry to dawno już by po zagranicznych boiskach biegał. Jest on strasznie kontuzjogenny a i lata ma swoje a szybkość Głowy pozostawia wiele do życznie. W reprezentacji kariery nie zrobił wogóle. Na nasze boiska krajowe jest może i dobry ale Wisła ma chyba większe ambicje. Bardziej by mnie ucieszył jakiś wychowanek wprowadzony do kadry niż kupno zawodnika za kosmiczne pieniądze. Popieram w całej rozciągłości twarde stanowiska Bednarza !!! nie było taryfy ulgowej dla Kosy to i dla Głowy nie powinno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wszystko pieknie,ale pozbycie sie dwoch stoperow w przeddzien eliminacji do LM to strzal samobojczy.Kokos czy tak czy tak jest skonczony,ale Arek kontrakt dostac powinien. Za tyle lat gry w klubie, nalezy mu sie. Argumentem przeciw wcale nie jest tu wiek, bo conajmniej 4 lata na najwyzszym poziomie moze jeszcze pograc.Bajki o wychowankach, dwudziestolatkach wskakujacych nagle na pozycje stopera, to przy naszym poziomie szkolenia mlodziezy, moga co najwyzej B-klasy dotyczyc.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
carpenter - to nie jest klub kombatanta by sie cos komus za zaslugi nalezalo
![]() Glowa zostanie do zimy - inna sprawa to to jak bedzie wypelnial swoje obowiazki, bedac na wylocie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|