The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2008, 14:28
a ja tam bede bardzo zadowolony, jak ten słowak przyjdzie. Zwiększy się konkurencja na prawej obronie i moze baszczu podniesie swoj poziom gry
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.06.2008, 14:54
Panowie my tu gadu gadu a Arek Głowacki był dzisiaj w TF na rozmowach odnośnie przedłużenia kontraktu z Białą Gwiazdą , niestety nie udało się osiągnąć porozumienia .
Info potwierdzone dostałem je 10 minut temu
.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.06.2008, 14:58
http://sport.interia.pl/news/kokoszk...-wisly,1134252

najciekawszy fragment:
"...Profesjonalny, pięcioletni kontrakt z klubem Wisła Kraków podpisałem 1 lipca 2005 roku, w związku z tym chciałbym zaprzeczyć opublikowanym przez klub doniesieniom, że trwa on dopiero 6 miesięcy. Kontrakt został zgłoszony do PZPN, nie jest to jedynie umowa pomiędzy klubem a zawodnikiem. Dokument, na który w oświadczeniach prasowych powołuje się klub, to obowiązujący od 1.01.2008 Aneks do kontraktu z 1.07.2005r i dotyczy jedynie premii..."

cos jakby nam sie robila dziura w srodku obrony.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Kaspersky
Banita

Od: 06.2008

Stary 24.06.2008, 15:04
No to świetnie. Chyba kasy nie mamy jeżeli puszczamy takiego piłkarza jak Głowacki

Kokoszka też raczej odchodzi (krzyż na drogę) więc mamy problem?
Generalnie co oni ku...wa wyprawiają?

Generalnie okienko zapowiada się raczej słabo:
- Euro zepsuło nam całą promocję Dudki
- Kokoszka za darmo
- Głowackiego też puszczamy

Heh więc jest średnio panowie. Przed okienkiem mieliśmy 4 stoperow, a teraz 1 wiekowego Clebera

Coś tu poza tym jest nie tak. Jeżeli Bednarz negocjuje umowę i uznaje ją za korzystną z punktu widzenia społki a jakieś pajace nie znające się na piłce twierdzą że to nie jest interes dla Wisły.
Ostatnio edytowane przez Kaspersky : 24.06.2008 o godz. 15:10.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 24.06.2008, 15:10
Dudka, Kokoszka, Głowacki odejdą. Cleber już powinien kończyć karierę. Ekhm... gdzie my mamy środek obrony? o.O
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Stary 24.06.2008, 15:12
Jak Głowacki faktycznie odejdzie to trzeba ściskać kciuki żeby nie do potencjalnych rywali o MP.
Bo na pewno czy Lech lub Legia będzie w stanie wyłożyć kasę na niego.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.06.2008, 15:13
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Dudka, Kokoszka, Głowacki odejdą. Cleber już powinien kończyć karierę. Ekhm... gdzie my mamy środek obrony? o.O
Piotrka Brozka sie przemianuje ,tam jeszcze nie gral

ps Glowa jak juz to pojedzie za granice.Mysle ze on mial duze cisnienie na to - i wcale mu sie nie dziwie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Stary 24.06.2008, 15:14
1q2 a na bramce grał Na tej pozycji też mamy kłopot
swoją drogą coś sie dzieje nie dobrego
---
Przychodzą negocjacje najpierw z Kosą potem z Jaśkiem i teraz z Głowackim i wszystkie negatywnie zakończone.
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 24.06.2008, 15:19
Ricken napisał(a):Wyświetl post
1q2 a na bramce grał Na tej pozycji też mamy kłopot
swoją drogą coś sie dzieje nie dobrego
---
Przychodzą negocjacje najpierw z Kosą potem z Jaśkiem i teraz z Głowackim i wszystkie negatywnie zakończone.
Kosowski i Paulista wybrali kase, a nie szacunek
Odpowiedz cytując
Kaspersky
Banita

Stary 24.06.2008, 15:23
Niestety ale wszystko przybiera scenariusz jak przed przyjściem Bednarza. Pozostaje się chyba modlić że Kokoszka nie ma racji bo inaczej jest po prostu pozamiatane.
Znowu będziemy sprowadzać kota w worku na defensywę w ostatniej chwili.

Ciekawe czy szanowna Rada Nadzorcza bierze pod uwagę ile będzie kosztował następca Głowackiego.
PS. jeżeli to byłby Hernani to bym się nie obraził

Ale i tak jesteśmy finansowo stratni. Za takiego gościa jak Hernani trzeba zaplacić conajmniej 400tys Euro. Kokoszka też z 1mln Euro był wart. Więc po prostu coś tu jest ku...wa nie tak i ktoś powinien za to beknąć.
Nie stać nas żeby w błoto wyrzucać 1,5 mln Euro.
Jako kibic czuję się oszukany. Niech powiedzą wprost że nie mierzymy już nawet w mistrzostwo Polski.
Ostatnio edytowane przez Kaspersky : 24.06.2008 o godz. 15:28.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 24.06.2008, 15:24
Co mnie najbardzie wkur...

To ze takiemu pilkarzowi jak Arek klub nie ejst w stanie dac pieniedzy w okolicach 200-220 tys Euro...

To juz jest kur...kpina
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Stary 24.06.2008, 15:26
http://sport.onet.pl/0,0,3651613,sg.html#rel
nowe gwiazdy Legii już udzielają wywiadów
Iwański już swoją wypowiedzią zapewnił sobie sympatie kibiców

Apropo Hernaniego ciekawi mnie cisza związana z Koroną nikt nie składał żadnych ofert kieleckim.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Ricken : 24.06.2008 o godz. 15:30.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 24.06.2008, 15:32
No to z tego co mówicie sytuacja wygląda dramatycznie.

Ostatnio edytowane przez sayek89 : 24.06.2008 o godz. 15:36.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.06.2008, 15:34
może z Gołosia Skorża zrobi środkowego obrońce skoro Głowa i Kokos chcą odejść.Na środku obrony nie trzeba być wirtuozem techniki, liczy sie koncentracja i zdecydowana gra.Mam nadzieje że Varga bedzie chciał zostać bo On nie był graczem za free tylko zapłacono za niego spore pieniądze wiec czas najwyższy żeby zaczał grać.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.06.2008, 15:36
Straszne sie Kokos tłumaczy, że chęć rozwoju, że motywacja... Tylko panie Adamie trzebabyło odejść po ludzku! Dudka powiedział, że z Webstera nie skorzysta, Wisła ma mieć za niego porządne pieniądze. A Kokosik gwiazdor ucieka stąd na siłe... dla mnie jesteś skończony jako Wiślak i daruj sobie te marne teksty.

Jak można nie przdłużyć kontraktu z Głową? Kogoś tu ostro poje***o... Nie dadzą mu tych 350tys. rocznie... wolą wydać więcej kasy na transfer (o ile jakiś będzie) i kontrakt dla innego zawodnika? U nas w klubie chyba nie potrafią tych kontraktów negocjować. Kosa > Jasiek > Głowa > przedłużenie kontraktu Brożka, które miało być dawno temu.

Może to wina tych "motywujących kontraktów"... "ile grasz tyle masz". Tylko, że jak taki Paulista ma w drużynie role jokera to co ma powiedzieć.

Czarno to widze... pożyjemy, zobaczymy.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Kaspersky
Banita

Stary 24.06.2008, 15:36
Coś mi się wydaje że rozmowy ze sponsorem też padły. Wszystko na to wskazuje.

No coż po tych wspaniałych informacjach zapadam w sen i budzę się za 2 miesiąca bo po prostu z ku...wicy nie wytrzymam.

A ty Kokoszka. Zrobiłeś jak zrobiłeś. Ale nie licz że popchniesz swoją karierę kosztem nas, a potem tu wrocisz i będziesz liczył na oklaski. Nie sądzę żebyś się tym przejął choć trochę, bo klub jakiś pewnie znajdziesz. Ale było sporo innych możliwości żeby cel osiągnąć. Poszedłeś po bandzie i zostawiłeś spalony most. Życzę ci żebyś więcej mostow już nie musiał palić. Wypiąłeś się na nas i mam nadzieję że kiedyś będziesz żałował tego co zrobiłeś.

Generalnie mam to wszystko w zadzie. I tą całą gownianą ligę też. Tutaj się nie da zbudować drużyny na zdrowych zasadach w tym pieprzonym kraju. Tylko trzeba zainwestować cały swoj majątek i płacić tyle co ruskie.
Ostatnio edytowane przez Kaspersky : 24.06.2008 o godz. 15:49.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.06.2008, 15:48
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Straszne sie Kokos tłumaczy, że chęć rozwoju, że motywacja... Tylko panie Adamie trzebabyło odejść po ludzku! Dudka powiedział, że z Webstera nie skorzysta, Wisła ma mieć za niego porządne pieniądze. A Kokosik gwiazdor ucieka stąd na siłe... dla mnie jesteś skończony jako Wiślak i daruj sobie te marne teksty.

Jak można nie przdłużyć kontraktu z Głową? Kogoś tu ostro poje***o... Nie dadzą mu tych 350tys. rocznie... wolą wydać więcej kasy na transfer (o ile jakiś będzie) i kontrakt dla innego zawodnika? U nas w klubie chyba nie potrafią tych kontraktów negocjować. Kosa > Jasiek > Głowa > przedłużenie kontraktu Brożka, które miało być dawno temu.

Może to wina tych "motywujących kontraktów"... "ile grasz tyle masz". Tylko, że jak taki Paulista ma w drużynie role jokera to co ma powiedzieć.

Czarno to widze... pożyjemy, zobaczymy.
Jak byl blamaz w tamtym sezonie to wszyscy super doradzcy Cupiala pouciekali. Skorza z Bednarzem osiagneli sukces to sie pewnie znolu pozlatywali super doradzcy i mieszaja Cupialowi w glowie.

Po co Glowa byl w siedzibie TF, co to u nas w klubie nie ma prezesa zeby z nim ustalac warunki, co juz Cupial nie ufa Wilczkowi zeby mu powiezyc negocjacje z zawodnikiem.

Chyba ze Glowa na sile chce odejsc i nie chce zejsc z ceny i tego 5 letniego kontraktu(bo moim zdaniem jest troche dla klubu ryzykowny).I jak sie negocjacje nie powiada to On bedzie cacy a klub be, i tak sobie urobi serca kibicow zeby wrazie jak przyjedzie do Krakowa na ogrodzeniu nie wisial taki transparent jak Franka.
,
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.06.2008, 15:51
beda na treningu jacys dziennikarze albo ktos kto poinformuje ze tych 5 wypozyczonych (czy ilu ich tam bedzie ) zjawilo sie na trenin gu czy sa juz wsyzscy i jak wyglada sprawa z peterem
Odpowiedz cytując
Kaspersky
Banita

Stary 24.06.2008, 15:54
Coż Bednarz i Wilczek uznali że to ryzyko warto podjąć z tym budżetem co mamy. Że jest to bardziej opłacalne niż inne wyjścia bo inaczej kontrakt nie trafiłby do Rady Nadzorczej wogole.

Tak więc jakieś pryki zdecydowały o tym że nas na to nie stać pomimo tego że to się mieści w naszym budżecie. Pier...doleni idioci.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 24.06.2008, 15:59
Najlepsze jest to, że już na wiosnę Skorża mówił, że jeśli nie gra Paweł Brożek to są duże kłopoty w ofensywie. Teraz kompletnie nam się rozsypuje defensywa. Ciężko będzie obronić tytuł mistrzowski z tym co obecnie posiadamy.
Odpowiedz cytując
Kaspersky
Banita

Stary 24.06.2008, 16:04
Niestety ale życie kibica w tym kraju jest okrutne. Nawet mistrza kraju nie stać na to żeby utrzymać drużynę chociaż na grupę UEFA. I o czym tu marzyć. Jaki my mamy cel wogole do cholery w tym budowaniu zespołu, zdobywaniu mistrzostw? Przecież to nie jest żadna chluba być mistrzem w kraju gdzie większość meczy była sprzedawana a poziom sportowy jest porownywalny do ligi azerbejdżanu.

Rownież dzięki RN...

I teraz rownież wychodzi geniusz niektorych z was. Chcecie mieć 2 bramkarza klasy Pawełka bo ten jest dla was nie wystarczający. To będziecie mieć niestety kosztem Głowackiego i kilku innych.
Tak to jest w naszym klubie. A mowią MIERZ SIŁY NA ZAMIARY. Bramkarz napewno nie był priorytetem, ale my chcemy mieć 2 reprezentacyjnych bramkarzy żeby ku...wa nie mieć stoperow. Jak to mowią od przybytku głowa nie boli.
Ostatnio edytowane przez Kaspersky : 24.06.2008 o godz. 16:08.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 24.06.2008, 16:17
Coglin napisał(a):Wyświetl post

najciekawszy fragment:
"...Profesjonalny, pięcioletni kontrakt z klubem Wisła Kraków podpisałem 1 lipca 2005 roku, w związku z tym chciałbym zaprzeczyć opublikowanym przez klub doniesieniom, że trwa on dopiero 6 miesięcy. Kontrakt został zgłoszony do PZPN, nie jest to jedynie umowa pomiędzy klubem a zawodnikiem. Dokument, na który w oświadczeniach prasowych powołuje się klub, to obowiązujący od 1.01.2008 Aneks do kontraktu z 1.07.2005r i dotyczy jedynie premii..."

cos jakby nam sie robila dziura w srodku obrony.
Coglin, umknął ci być może lepszy fragment wypowiedzi Kokosa:

Cytat:
Do 30 czerwca nominalnie jestem zawodnikiem Wisły Kraków, ale również po tej dacie, pomimo zmiany barw klubowych, nie przestanę nim być. Nie da się odejść z miejsca, w którym spędziło się tyle lat z dnia na dzień. Bycie Wiślakiem to coś więcej niż noszenie koszulki z białą gwiazdą.

Bycie Wiślakiem wg. Kokoszki to coś więcej, niż tylko noszenie koszulki z Biała Gwiazdą. To robienie Wisły w ch.ja.

Chłopak oglądnął wczoraj "Kumpli trzech" na TVNie i coś słabo uważał. Ani Maleszka nie jest bohaterem opozycji, ani Kokos Wiślakiem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.06.2008, 16:21
Do 30 czerwca nominalnie jestem zawodnikiem Wisły Kraków, ale również po tej dacie, pomimo zmiany barw klubowych, nie przestanę nim być. Nie da się odejść z miejsca, w którym spędziło się tyle lat z dnia na dzień. Bycie Wiślakiem to coś więcej niż noszenie koszulki z białą gwiazdą.

Mnie się podoba ten wytłuszczony fragment...
To odchodzisz w końcu Kokos czy nie?
Bo jak tak to już zamknij się i ci pa.
Twój kolega DD jakby zrobił to samo co Ty byłby o wiele bardziej do przodu z kasą, jednak ma trochę zasad mimo, że nie bredzi o sentymentach i "przywiązaniu".
Daruj sobie i nam łzawe pieprzenie o byciu Wiślakiem itp.
Ostatnio edytowane przez arti : 24.06.2008 o godz. 16:25.
Odpowiedz cytując
PauL
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.06.2008, 16:22
Ale Kokoszka wyciął nam numer. Wszystko co do tej pory osiągnął w profesjonalnej piłce zawdzięcza Wiśle. Ucieka za większą kasą, ale pewnie przejedzie się na tym jak wielu, bo jeśli siedział na ławce w polskiej lidze, to nagle za granicą będzie grał w pierwszym składzie ? Zgnije na ławce.
Odpowiedz cytując
Replay73
Member

Od: 07.2007

Stary 24.06.2008, 16:24
No proszę ile wieści nagle. Wszyscy tak po Kokoszce jechali a oni ci wiślak z krwi i kości, kto by pomyślał, że się człowiek tak pomylić może

To co, teraz nowym ustawieniem bez środka obrony ? Może być fajny eksperyment
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.06.2008, 16:28
Wykrakałem..
Nowe ustawienie obrony od prawej: Słowak-Cleber, Baszczu- Diaz (Pi. Brożek).
Chociaż może Głowa zostanie do zimy i dopiero wtedy się zwinie za free, wtedy póki co będzie bz.
Odpowiedz cytując
Gabri
Senior Member

Stary 24.06.2008, 16:31
Sprawa Głowackiego, podobnie jak Kokoszki pokazują niestety, że klub kompletnie nie potrafi myśleć w sprawie ważnych piłkarzy tej drużyny. O ile w sprawie podstarzałej gwiazdki Kosowskiego można to było przeboleć bo facet i tak by już długo na dobrym poziomie nie pograł, o tyle teraz mamy do czynienia z grajkami, którzy jeszcze przez wiele lat mogliby grać w Wiśle na dobrym poziomie. A można było tego uniknąć gdyby tylko klub umiał odpowiednio wcześnie wynegocjować im dobre warunki kontraktowe, a nie odrzucać kolejne oferty (patrz: Głowacki), czy oferować im lepsze finansowo umowy gdy ci już zaczynają spierniczać (Kokoszka i oferta finansowa tuż przed Euro).

Niezależnie jakich by teraz transferów nie było nic nie zmaże głupoty klubowych władz, które puszczają dwóch dobrych piłkarzy za pół darmo. Jesteśmy na tyle biednym klubem, że takie błędy są podwójnie brzemienne.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 24.06.2008, 16:32
W chwili obecnej priorytetem dla Bednarza musi być środek obrony. Nawet zakładając, że uda się przedłużyć kontrakt z Głowackim, to nie jest za wesoło.

Dudka pali się do wyjazdu, Kokoszka wycina webstery. Adama należy skreślić, nawet jeśli klub ma rację w tym sporze dla kogoś takiego nie ma miejsca w Wiśle. Boski Dario pewnie znajdzie upragnioną przystań, gdzie trwale zakotwiczy. Na ławce.

Ale to oznacza konieczność pozyskania co najmniej 1 solidnego stopera jako zmiennika dla Clebera i Głowy. Wariant droższy, ale pewniejszy - Hernani z Korony. Wariant tańszy, niepewny - zawodnik z kartą w ręku.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.06.2008, 16:33
Jeżeli potwierdzi się informacja o Głowackim to wydaje mi się, że Bednarz ma coś a w zasadzie kogoś w zanadrzu. Być może ten zawodnik będzie wolny za pół roku, być może przyjdzie już teraz. Zobaczymy.

Nie chce mi się wierzyć żeby klub nie dogadał się z Głowackim o ile w grę wchodziły takie kwoty, o jakich pisała prasa. Choć może być tak, że to Głowa podyktował zaporowe warunki. A Bednarz i RN zadecydowali że - mając w perspektywie kogoś być może lepszego lub bardziej perspektywicznego - nie będą inwestować takiej kasy w Arka.

Nie rozumiem tylko postów że sytuacja jest dramatyczna - do rozpoczęcia sezonu jeszcze miesiąc a do końca okienka transferowego dwa. Poza tym Głowa zostaje do końca rundy a znając go będzie dawał z siebie maksa.

Co do Kokoszki - skorzystanie przez zawodnika z prawa Webstera to każdorazowo kur....wo wobec klubu. Zwłaszcza w polskich realiach. No coż, Leo, prasa i menago zrobili mu siano w głowie i takie są efekty.
I jeszcze te wzruszające teksty...

Urzekła mnie twoja historia Adam, ale nie chcę cię już więcej widzieć.

A kilkaset tysięcy euro (dwuletni kontrakt + ekwiwalent za wyszkolenie reprezentanta) się klubowi należy i mam nadzieję że zostanie bezwzględnie wyegzekwowany. No i od jutra pan gwiazdor trenuje z Młodą Wisła.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Stary 24.06.2008, 16:38
Wiślak,no proszę...może jeszcze wszystkiego o nim nie wiemy

A Głowackim nawet na oficjalnej ani nigdzie nie chcą nic napisać. 8 lat siedział w tym klubie i nawet kontraktu nie może się doprosić. Po kim jak po kim,ale po Arku nie spodziewałabym się,że wybrał kasę.Jakoś mi to do niego nie pasuje....:/
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów