The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
W15LA_UK
Junior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2008, 17:08
Chyba, że coś źle przeczytałem.... Więc jak dla mnie nie ma mowy o prawie Webstera, bo przecież Kokos wypowiedział umowę za późno, więc krótko mówiąc spieprzył sobie karierę w tym momencie...[/quote]

Wypowiedzenie wysłał 22.05.2008 wiec w terminie ale chyba zapomniał o aneksie jeśli takowy istnieje( osobiście wieże panu Wilczkowi)
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.06.2008, 17:40
Heban napisał(a):Wyświetl post
Ale w świetle pewnych informacji, ktore ukazały się w mediach, to menagerem Kokoszki jest nijaki Marcin Kubacki z Wiednia, który ma jeszcze 3 kadrowiczów Leo w swoim inwentarzu ( Zahorski,Pazdan i Majewski). Tak więc Kokoszka o poradę do Leo napewno się udał i otrzymał odpowiedź, zgodną z treścią listu, jaki przesłał do Wisły jeszcze w maju. Przecież od czasu, gdy trafił do kadry Leo, rozpoczęła się krucjata z jego chęcią odejścia z Wisły. Może Adaś liczy na duet : Listek + Leo, który w PZPN i FIFA może wiele a w tym wygrać prawo Webstera. W maju chłopcy Leo byli tak pewni swojej kariery, że nie przewidzieli kompromitacji na ME i ujawnienia faktów, że kadra jest jednym wielkim biznesem Leo Ltd Company z udziałem Kaczmarków,Kubackich i De Zeuewów. Jaskrawym dowodem handlowego przeznaczenia przez Leo naszej kadry, jest przecież przykład Matusiaka, ciągniętego do kadry za uszy, wbrew wszelkim zasadom profesjonaliżmu w piłce a ostatnio sprawa Rogera, która przeszła w swojej historii, wszelkie do tej pory, szemrane zasady promocji piłkarza, włącznie ze złamaniem w Posce prawa i konstytucji polskiej.
Heban, piękna teoria spiskowa, ale moim skromnym zdaniem kompletnie bezsensowna. Odniosę się tylko do fragmentu o Kokosie, bo tylko on pasuje do tego tematu. Mówisz, że w kadrze jest spisek trenersko-menadżerski, ale czemu w takim razie ten spisek skoncentrował się na tanim i słabym piłkarsko Kokosie, a nie na drogim, łatwym do wypromowania i zwyczajnie bardzo uzdolnionym Majewskim? W przypadku Kokosa "spisek" mógłby zarobić na transferze zwykłe grosze, zupełnie niewarte zachodu i promowania piłkarza. Twierdzisz, że od momentu gdy Kokos trafił do kadry rozpoczęła się kampania mająca na celu wytransferowanie Kokosa. Udowodnij tą tezę. Moim zdaniem to zwyczajna bzdura. Najpierw pojawiły się zupełnie normalne i zrozumiałe głosy nawołujące by młody piłkarz dostawał więcej szans w pierwszej drużynie Wisły, a pół roku później spekulacje na temat możliwego transferu do Lubina. Transferu, na którym "spisek" mógłby zarobić najwyżej kilkadziesiąt tysięcy Euro, a działka Leo wyniosłaby pewnie z kilka tysięcy. Jesteś w stanie wytłumaczyć dlaczego Beenhakker, który według Ciebie zarabia mała fortunę miałby się połasić na tak śmieszną kwotę?
Moim zdaniem mylisz się także co do Matusiaka. Dziwię się, że jego przypadek nie skłonił Cię do dodania Skorży do Twojej urojonej teorii i tego swoistego piłkarskiego "Axis of Evil". Przecież Skorża tak jak Beenhakker miał udział w "ciągnięciu za uszy" Matusiaka. Pan Maciej też dostałby działkę z ewentualnego transferu Radka? Chłopie, tak Skorża jak i Leo zwyczajnie chcieli, by kopacz, który całkiem niedawno był świetny odzyskał dawną formę. KONIEC! Nie ma w tym żadnej filozofii, ani spisku. Matusiak był ciągnięty za uszy, bo tylko grając, tylko dostając szanse mógł odzyskać formę. A w dobrej dyspozycji byłby bardzo przydatny tak Wiśle jak i repie.
Z Rogerem to już kompletnie ponosi Cię fantazja. Zdajesz się nie zauważać, że menadżer Guerreiro (pan Marcelo Robalinho) jest spoza "układu", a występy Brazylijczyka w polskiej drużynie to przede wszystkim duże wzmocnienie naszego słabiutkiego zespołu, a nie promowanie na siłę przeciętnego zawodnika, którego można sprzedać po dobrej cenie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.06.2008, 17:55
hehe dokladnie jova -Skorza jest w spisku - kosztem Wisly ,promowal Matusiaka.Do calej tej teorii Hebana, ktora nieco ocenzurowal ,badz ktos mu ocenzurowal, tylko tego mi brakowalo
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.06.2008, 19:06
Ktos ma jeszcze watpliwosci co do poziomu tej ligi

Cracovia Krakow [1 - 2] Shakhtyor Soligorsk

Trzeba brac pilkarzy z zagranicy, bo w tym bagnie nie ma w ogole czego szukac. Przynajmniej dopoki nic sie nie zmieni.
Taki klub jak Wisla powinien penetrowac chociazby rynek balkanski, zarowno 1 i 2 lige. W slabszych druzynach mozna znalezc zdolnych pilkarzy, ktorzy chetnie zagraliby w pucharach i za pieniadze jakie placi Wisla. A lepszy solidny Chorwat czy Serb niz gwiazdor OE. Oni maja naturalny talent do pilki i warto kupowac rowniez pilkarzy na dorobku i wprowadzac ich w Polsce w dorosly futbol.
Odpowiedz cytując
Kaspersky
Banita

Stary 21.06.2008, 19:11
Wisła musi robić wzmocnienia cholercia. Przecież już niedługo zaczynamy przygotowania do pucharow i walki o kolejnego mistrza. A wzmocnien nie widać!!

Bednarz LICHO NIE ŚPI...

A żeby nie było za dużego oftopu! Pawłowski niech chociaż przyjdzie do przodu a Bartczak do tyłu i będzie można chociaż powiedzieć że przynajmniej coś ryzykujemy, że coś się dzieje do przodu a nie marazm totalny. Drużynkę można wzmocnić a ja się trochę boję że zdecydują się nie zaryzykować kasy teraz a trza! Trza INWESTOWAĆ w tą naszą Wisełkę, a nie tylko myśleć jak tu sprzedać Dudkę. Sprzedaż Darka to najwyżej handicap, a jak się nie uda to trzeba mu dać większy kontrakt i namowić a nie ciągle kombinować bo stracimy na tym maraźmie.
Tak apropos oprocz Hernaniego to moim zdaniem jedyni piłkarze co warto z naszej ligi. Garguła drogi a już stary i się na nim nie zarobi... Chyba że Bełchatow zejdzie do 650 tys czyli tyle co za Iwańskiego, ale i tak uważam że to dużo za piłkarza w tym wieku, bo się już go nie sprzeda, a pomoc też nie takie pewne czy pomoże, bo mało co ktory piłkarz z naszej Orangy by się teraz do 11 załapał.

W każdym razie trza się chyba powoli decydować na kogo i rozpocząć ofensywne działania. A nie ciągle myśleć ktory by pasował bo tak mi to wygląda. Lech miał 4 upatrzonych i 4 kupił.
Ostatnio edytowane przez Kaspersky : 21.06.2008 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.06.2008, 20:17
Ależ każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ktore może być ocenione dopiero po czasie, po którym okaże się, kto był spiskowcem a kto był naiwniakiem. Przed Dziurowiczem, tacy jak wy, także nazywali takich jak ja spiskowcami korupcyjnymi. Ja z nikogo z was tutaj nie szydzę pochopnie a więc po co ta ironia z waszej strony.
Owszem, każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ale nim się podzieli swoją teorią ze światem wypada przeanalizować czy jest ona logiczna. W przypadku Twojej tezy bardzo bogaci ludzie byliby zainteresowani bardzo małymi zyskami, a to nie jest zbyt sensowne. Być może jakiś spisek w kadrze istnieje, ale na pewno nie wygląda tak jak sugerujesz.
Matusiaka to można ciągnąć za uszy z ławki na boisko najpierw, a nie na ME od razu, co chciał stopniowo uczynić Skorża i za co mu Raduś podziękował pięknie w mediach, uważając swój czas u Skorży za stracony.
Chyba gdzieś Ci umknęło, że Matusiak na Euro nie pojechał, a tym samym nie doszło do niezasłużonej promocji zawodnika.
Jedno łączy Kokoszkę z Zahorskim czy Pazdanem lub Majewskim. Są to piłkarze obiecujący ale nic ponad na tą chwilę i łączy ich aktualnie niczym nie uzasadniona obecność w kadrze na ME, na których sam Leo bał się ich wystawić na boisko. Łączy ich jeszcze jedno - Marcin Kubacki. Jak dla mnie są to wystarczające argumenty za wyciągnięcim takich moich wniosków a nie innych w sprawie Kokoszki.
Znów gdzieś Ci umknęło, że Majewskiego na Euro NIE BYŁO! Skoro zauważasz, że Leo nie wystawiał tych zawodników, nie promował, to jak do cholery doszedłeś do wniosku, że był zamieszany w jakieś niedozwolone machlojki związane z promowaniem tych zawodników?! Kokos, Zahorski i Pazdan pojawili się w kadrze, bo są jednymi z najzdolniejszych polskich piłkarzy młodego pokolenia i selekcjoner miał prawo uznać, że samo bycie na turnieju może im dać doświadczenie, które zaprocentuje w przyszłości.
Tak jak Matusiak nie miał prawa grać za lepszego Brożka w Wiśle, tak Kokoszka za lepszych Głowackiego i Clebera, więc nie przesadzaj.
Przesadzam twierdząc, że ogrywanie Kokosa w końcówkach meczy mogło być korzystne dla Wisły? Nigdy nie domagałem się, by Kokoszka zajął miejsce Głowy lub Clebera.
Co do Rogera, to jest to jedyny z faworytów Leo, który wykazał pewien sens piłkarski ale ten wyjątek, tylo potwierdza regułę promocji i handlu a nie jej zaprzecza.
Że co? Wyjątek? Nie udało Ci się wskazać ANI JEDNEJ sytuacji gdy było inaczej niż w przypadku Rogera! Jego sytuacja to nie wyjątek tylko reguła. Podaj nazwisko zawodnika, który był ewidentnie promowany i wystawiany kosztem innych, lepszych piłkarzy. Matusiak? Nie pojechał na Euro, a wcześniej gdy był wystawiany w ważnych meczach był czołowym piłkarzem kadry. Kokos, Pazdan, Zahorski? Sam zauważasz, że Leo nie uważał ich za istotnych piłkarzy i nie wystawiał do składu. W jaki sposób ten Twój wyimaginowany spisek działał na szkodę polskiej kadry?

Ja naprawdę nie widzę powodu by twierdzić, że trenerzy kadry chcą zarobić na transferze Kokosa, a jeśli ktoś wysuwa taką tezę to wypada mieć mocne dowody by poprzeć tak poważne zarzuty.
Ostatnio edytowane przez jova : 21.06.2008 o godz. 20:20.
Odpowiedz cytując
Kaspersky
Banita

Stary 21.06.2008, 20:41
Znowu się tu zaczynają jakieś polemiki. Przypomina mi to te okienka jak Wisełka spała. Czyżby to wysłannicy naszego klubu znowu probują odwrocić uwagę od marazmu.?

Jak nasza wyższa forumowa inteligencja włącza swoje monologo- marudzenie to znaczy że naprawdę nic się nie dzieje i nie zapowiada się żeby coś się działo wogole.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.06.2008, 20:43
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ktos ma jeszcze watpliwosci co do poziomu tej ligi

Cracovia Krakow [1 - 2] Shakhtyor Soligorsk

Trzeba brac pilkarzy z zagranicy, bo w tym bagnie nie ma w ogole czego szukac. Przynajmniej dopoki nic sie nie zmieni.
Taki klub jak Wisla powinien penetrowac chociazby rynek balkanski, zarowno 1 i 2 lige. W slabszych druzynach mozna znalezc zdolnych pilkarzy, ktorzy chetnie zagraliby w pucharach i za pieniadze jakie placi Wisla. A lepszy solidny Chorwat czy Serb niz gwiazdor OE. Oni maja naturalny talent do pilki i warto kupowac rowniez pilkarzy na dorobku i wprowadzac ich w Polsce w dorosly futbol.
wydaje mi sie ze troche przeginasz z tym swoim pesymizmem... jakbym mial do wyboru majewskiego i jakiegos bolka z ligi serbskiej to wybralbym majewskiego bez dwoch zdan... po drugie to byl mecz towarzyski cracovii i nie wiadomo w jakim craxa grala skladze... co jesli to byly glebokie rezerwy? a nawet jesli nie to Shakhtyor jest (jak rozumiem bo nie wiem gdzie lezy soligorsk) zespolem rosyjskim wiec jest w przerwie miedzy dwoma rundami trwajacego sezonu a craxa (podobnie jak cala nasza liga) skonczyla juz sezon

22:58 : przepraszam za błędy!! już się doinformowałem że to puchar Intertoto i że Soligorsk jest na Białorusi!!
Powód: pomyłka
Ostatnio edytowane przez TSW06 : 21.06.2008 o godz. 21:58.
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
Kaspersky
Banita

Stary 21.06.2008, 20:49
Sądzę że był to piłkarz ktoremu złożyliśmy ofertę, ale jak widać coś nie możemy przekonać graczy:

Cytat:
Ostravský útočník Magera podepsal smlouvu s Temešvárem

Útočník Lukáš Magera přestoupil z Baníku Ostrava do rumunského celku Politehnica Temešvár, který vede jeho krajan Dušan Uhrin mladší. Podle klubového webu ve čtvrtek pětadvacetiletý fotbalista podepsal smlouvu na tři roky s následnou dvouletou opcí a vyzkouší si první zahraniční angažmá.

19. 6. 2008 18:27 OSTRAVA "Nejprve došlo k dohodě mezi kluby a poté velmi rychle přijal kontrakt rumunského celku i samotný Lukáš," uvedl předseda představenstva Baníku Tomáš Trucha.
Pro Baník i Mageru byla nabídka ambiciózního rumunského celku atraktivní, kluby ovšem přestupovou částku nehodlají zveřejnit. Podle dobře informovaných zdrojů by měl ostravský celek za hráče utržit více než milión eur. "Dost důležitou roli sehrál fakt, že v Temešváru trénuje Dušan Uhrin mladší, který Lukáše už před časem opakovaně lákal do Mladé Boleslavi," doplnil Trucha.
Magera odehrál v české lize 110 utkání a vstřelil 21 branek. Místo vysokého odchovance Dolního Benešova získal ostravský klub Davida Střihavku, nyní se čeká, jak se vyvine situace kolem reprezentačního útočníka Václava Svěrkoše.
a nie spoko... myślałem że był za darmo ale tu piszą że kosztował ponad milion Euro. Więc nie składaliśmy.

Sorry za pomyłkę, ale to przez transfermarkt.de. Tam było napisane że kończy mu się kontrakt, ale jak widać nie było przetargu
Ostatnio edytowane przez Kaspersky : 21.06.2008 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 21.06.2008, 20:56
To z tego Basty nic nie wyszło skoro Bednarz złożył ogertę Lubinowi. Do Bartczaka to specjalnie przekanany nie jestem. Piłkarz pokroju Baszcza, tyle że młodszy i może trochę lepszy.
A jak Lewczuk nie ma przekonania czy wybrać Jage czy Wisłę to ja już nie wiem co myśleć.
Jak na razie to tylko uzupelnienia, bo jednak nie takich piłkarzy mam na myśli w kategoriach wzmocnień.
Odpowiedz cytując
Kaspersky
Banita

Stary 21.06.2008, 20:59
Szczerze mowiąc to ten Lewczuk jest raczej słabym piłkarzem, gdzieś właśnie na poziomie Jagiellonii obecnie. W kategorii poszerzenia kadry należy go traktować więc się mu nie dziw.

Jeżeli przyjdzie on a nie Bartczak to po prostu będzie wersja oszczędnosciowa. Zresztą cena jest adekwatna do tej roli. Przypominam że on kosztuje 130tys Euro.
Odpowiedz cytując
Styk83
Senior Member

Stary 21.06.2008, 21:30
Basta rowniez moze grac w pomocy w ktorej potrzebujemy rowinez duzych wzmocnien bo Lobo mnie nie przekonuje ani troche co potwierdzily mistrzostwa,Cantoro jest ulubiencem kibicow ale jakos w jego ponowne przebudzenie nie wieze,Zieniu to dlamnie rowniez niewiadoma i zycze aby mu sie udalo utrzymac forme a Sobol jest dla mnie wielki i czysci pole jak malo kto,mam nadzieje ze wkoncu dostanie szanse Tomas i bedzie obiawieniem sezonu.
Odpowiedz cytując
Kaspersky
Banita

Stary 21.06.2008, 21:36
Styk83 napisał(a):Wyświetl post
Basta rowniez moze grac w pomocy w ktorej potrzebujemy rowinez duzych wzmocnien bo Lobo mnie nie przekonuje ani troche co potwierdzily mistrzostwa,Cantoro jest ulubiencem kibicow ale jakos w jego ponowne przebudzenie nie wieze,Zieniu to dlamnie rowniez niewiadoma i zycze aby mu sie udalo utrzymac forme a Sobol jest dla mnie wielki i czysci pole jak malo kto,mam nadzieje ze wkoncu dostanie szanse Tomas i bedzie obiawieniem sezonu.
no np wystarczyłoby Basta + Pawłowski/Garguła? zamiast 10 piłkarzy. cała trojka jest uniwersalna a to tak jak by było 4 kupionych. Garguła środek, lewa pomoc, Pawłowski oba skrzydłą, Basta obrona pomoc boczna i defensywna.

Ale jak przyjdzie Bartczak zamiast Basty też nie będę narzekał. Natomiast Lewczuk tak jak mowię nie będzie to żadne wzmocnienie, ew. wariant Baszczynski podstawowy, a na wszelki wypadek Lewczuk... ale i tak w przyszłości trzeba będzie szukać prawego obrońcy. Bartczak ma tę zaletę że jest napewno w stanie na dłuższą metę zastąpić Baszczynskiego miej więcej na jego poziomie.

PS, pewnie jak wielu z was wiedziałem że Rosja ma kapitalną drużynę, ale to co dzisiaj pokazali. Ech... normalnie grali super, żeby tak Wisełka grała
Ostatnio edytowane przez Kaspersky : 21.06.2008 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 22.06.2008, 11:30
Po przyjściu Garguły i powrotach Gołosia, Vargi i Barreto będziemy mieli w składzie 9 - 10 pomocników. Czy to nie jest lekka przesada? Ja za kasę wyłożoną na Gargułe wolałbym Wasiluka i Lewandowskiego, na tych pozycjach jest pilniejsza potrzeba wzmocnienia.
Odpowiedz cytując
Kaspersky
Banita

Stary 22.06.2008, 11:33
adamd303 napisał(a):Wyświetl post
Po przyjściu Garguły i powrotach Gołosia, Vargi i Barreto będziemy mieli w składzie 9 - 10 pomocników. Czy to nie jest lekka przesada? Ja za kasę wyłożoną na Gargułe wolałbym Wasiluka i Lewandowskiego, na tych pozycjach jest pilniejsza potrzeba wzmocnienia.
Ale z tej 3 to szansę na grę widzę tylko u Barreto. No i ew. Vargi jako 4 stopera.
I czuję że większość z was ma podobne zdanie.

Czemu nawet w prasie nie słychać o takich ew. ofertach transzy. Widocznie Bednarz nawet tego nie rozważ. I dlatego porządnie się dziwię bo to są przecież spore możliwości żeby wszystkie strony były szczęśliwe.

Chyba też uważacie że GKS napewno rozważyłby zatrudnienie Gołosia Ćwielonga czy Kokoszki. Bo są to piłkarze mocno przyszłościowi. Napewno nie czuli by się oszukani przy włączeniu ich w transakcję. A i piłkarze też mogliby być zainteresowani bo Bełchatow to fajne spokojne miejsce do promocji.
Ostatnio edytowane przez Kaspersky : 22.06.2008 o godz. 11:37.
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Stary 22.06.2008, 11:40
Na pewno GKS Bełchatów nie jest klubem marzeń Adama Kokoszki. Zagrał on bardzo dobry mecz na ME przeciwko Chorwacji, myśle że Beenhakker żałuje że tak póżno wstawił Adama do składu. Ja życze mu powodzenia. W Wiśle ani nie grał, ani nie zarabiał dobrej kaski, ani nie miał kolegów w drużynie ani nie miał zaprzyjaźnionych dziennikarzy którzy pisaliby przychylne artykuły. Moim zdaniem za kilka miesięcy Kokoszka będzie grał w pierwszym składzie reprezentacji bo jest o wiele lepszy i od Bąka i od Jopa i w znanym europejskim w klubie z kontraktem min. 800 tys euro.
Odpowiedz cytując
Kaspersky
Banita

Stary 22.06.2008, 11:40
Na pewno GKS Bełchatów nie jest klubem marzeń Adama Kokoszki. Zagrał on bardzo dobry mecz na ME przeciwko Chorwacji, myśle że Beenhakker żałuje że tak póżno wstawił Adama do składu. Ja życze mu powodzenia. W Wiśle ani nie grał, ani nie zarabiał dobrej kaski, ani nie miał kolegów w drużynie ani nie miał zaprzyjaźnionych dziennikarzy którzy pisaliby przychylne artykuły. Moim zdaniem za kilka miesięcy Kokoszka będzie grał w pierwszym składzie reprezentacji bo jest o wiele lepszy i od Bąka i od Jopa i w znanym europejskim w klubie z kontraktem min. 800 tys euro.[/quote]Tak pytanie jest tylko czy pan wielki talent ADAM KOKOSZKA znajdzie sobie klub ktory zapłaci tyle co chce Wisła, bo wątpię żeby nasz klub poszedł na jakie kolwiek ustępstwa wobec tego pana w najbliższym czasie. Jak sie popełnia takie gafy, to należy traktować ew. ofertę z Bełchatowa za uśmiech losu. Chyba że rację ma szanowny pan niewolnik Kokoszka to wtedy wogole dyskusja nie ma sensu. A dlaczego mamy iść na ustępstwo wobec Adasia. Co on ma za zasługi dla Wisły. Bo cały czas powtarza że już 6 lat jest w Wiśle i co takiego dla niej zrobił żeby się dla jego dobra poświęcać? Niech sam myśli jak wybrnąć z sytuacji z ktorej nie jest zadowolony, a nie probuje nic nie winną Wisłę wycyckać.

Kokoszka nie jest jakimś wybitnym piłkarzem. Jakiś poziom prezentuje, ale to też nie jest jego zasługa że w Polsce nie ma stoperow lepszych od mimo wszystko przeciętnego(wolnego i mało zwrotnego) Kokoszki. A wcale tak wybitnie z 2 kadrą Chorwacji nie zagrał, a w lidze Włoskiej grają dużo lepsi napastnicy niż ci co grali przeciwko niemu.

Naprawdę nie przeceniał bym Adasia bo to stoper jakich wielu. A że jest dobry już od najmłodszych lat? Raczej lepszy dużo już nie będzie bo ma za małą szybkość a tego się nie da tak łatwo poprawić.
Ostatnio edytowane przez Kaspersky : 22.06.2008 o godz. 11:51.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.06.2008, 12:17
Ciekawi mnie, że wszyscy ostatnio wymieniani piłkarze, którzy są w kręgu zainteresowań Wisły grają na prawej stronie boiska. Lewczuk i Bartczak to prawi obrońcy, Basta to prawy obrońca, który może także grać na skrzydle. Pawłowski to skrzydłowy, od biedy może grać jako napastnik. To jest naprawdę dziwne, że ta lewa strona jest tak zaniedbywana, niby Skorża mówi o przesunięciu Piotrka Brożka na lewą stronę pomocy ale wg. mnie trójka Diaz-Brożek-Zieńczuk wymaga wzmocnienia.

Skorża napisał(a):
Co z miejscem na lewej obronie, które zwolni Brożek? - Junior Diaz już zaaklimatyzował się w Polsce, a ma potencjał wystarczający nawet na Ligę Mistrzów, więc o obsadę lewej obrony martwić się już nie będę - odpowiada trener Wisły Kraków.
Jakoś mnie to nie przekonuje.

Gołoś też gra na prawej stronie pomocy.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.06.2008, 12:32
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Ciekawi mnie, że wszyscy ostatnio wymieniani piłkarze, którzy są w kręgu zainteresowań Wisły grają na prawej stronie boiska. Lewczuk i Bartczak to prawi obrońcy, Basta to prawy obrońca, który może także grać na skrzydle. Pawłowski to skrzydłowy, od biedy może grać jako napastnik. To jest naprawdę dziwne, że ta lewa strona jest tak zaniedbywana, niby Skorża mówi o przesunięciu Piotrka Brożka na lewą stronę pomocy ale wg. mnie trójka Diaz-Brożek-Zieńczuk wymaga wzmocnienia.

Jakoś mnie to nie przekonuje.

Gołoś też gra na prawej stronie pomocy.
A może to po prostu przykrywka dla mediów, żeby nie niweczyli planów transferowych Wisły. Ja jestem dziwnie spokojny o transfery. Mam nadzieję, że Bednarz chce się przypodobać kibicom i zrobić bum transferowy jednego dnia. Wszystko idzie zgodnie z planem. Było kilka wiadomości od klubu sugerujących właśnie takie działanie Pana Jacka.

Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 22.06.2008, 13:32
Przypominam, że transferowe fantazje, własne przypuszczenia i marzenia zamieszczamy w temacie >>> "Gdybym był Bednarzem.."
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 22.06.2008, 23:27
Oto dwa cytaty, ktore proponuje zachowac sobie w pamieci aby z wiekszym dystansem sledzic doniesienia medialne na temat transferow:

Iwanski:

Cytat:
- Była to jedyna propozycja (Legia).
- Pół roku temu miałem zapytanie z Wisły, ale teraz się nie odzywała.
Natomiast opierajac sie na prasie mozna byloby wysnuc wniosek, ze Wisla toczyla straszliwe boje o tego zawodnika, Legia sprzatnela go jej z przed nosa, a sam zawodnik konkretnie rozmawial z krakowskim klubem.
Mozna sie przekonac jakie bajki pisza dziennikarze.

edit. hunter byl minimalnie szybszy
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.06.2008, 23:55
PIŁKA NOŻNA Pierwszy trening Wisły. Będzie niespodzianka?
dziś
Junior Diaz miał udane występy w kadrze Kostaryki FOT. WOJCIECH MATUSIK

Jutro piłkarze Wisły spotkają się na pierwszym, po urlopowej przerwie, treningu. Zobaczymy więc, kto pojawi się na inauguracyjnych zajęciach. A czy będą jakieś nowe twarze? Podobno przygotowywana jest personalna niespodzianka dla dziennikarzy i kibiców.

Więcej na:
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/866703.html
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Stary 23.06.2008, 02:18
Personalna niespodzianka, czyli Garguła będzie chyba dopiero we wtorek
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.06.2008, 08:07
adamd303 napisał(a):Wyświetl post
Personalna niespodzianka, czyli Garguła będzie chyba dopiero we wtorek
a co poza Gargułą nas czeka w tym okienku?
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 23.06.2008, 08:14
Cytat:
Głowacki kończy negocjacje

Piłkarze Wisły Kraków wracają jutro po urlopach do treningów. Menedżer Arkadiusza Głowackiego przekonuje, że w tym dniu powinna się wyjaśnić sprawa przedłużenia kontraktu z kapitanem wiślaków.

- 24 czerwca to ostateczny termin. Negocjacje w sprawie przedłużenia kontraktu trwają już od kilku miesięcy. Dłużej zawodnik nie zamierza czekać - informuje Bartłomiej Bolek, menedżer kapitana wiślaków.

Obecny kontrakt Głowackiego obowiązuje do końca tego roku. Jeżeli więc zawodnik nie przedłuży z klubem umowy do końca czerwca, to od lipca może się związać na grę od 2009 r. z dowolnie wybranym klubem.

Nową umowę z Wisłą ma w najbliższym czasie podpisać Paweł Brożek. Obecny kontrakt obowiązuje go do 30.06.2011 r. Ma zostać on przedłużony o dwa lata, a najlepszy napastnik ligi będzie mógł liczyć na większe zarobki. Tymczasem ostatnio spekulowano, że Paweł Brożek może odejść do jednego z zagranicznych klubów (głównie wskazywano czołowe kluby tureckie). Jego menedżer Radosław Osuch zaprzecza: - Paweł zamierza walczyć z Wisłą o Ligę Mistrzów. Osuch potwierdza natomiast, że w tym tygodniu może się rozstrzygnąć sprawa transferu z Wisły do jednego z włoskich klubów Dariusza Dudki. Przyznaje również, że w najbliższych dniach powinno dojść do rozmów w sprawie Łukasza Garguły: - Wisła to obecnie jedyny klub w Polsce, do którego Łukasz mógłby się przeprowadzić.

Garguła chciał przejść do Wisły już zimą. Wtedy GKS Bełchatów postawił zaporową kwotę 2 mln euro. Teraz mówi się o ok. 1,2 mln euro. W Bełchatowie zdają sobie jednak sprawę, że jeżeli nie zarobią na Gargule podczas tegorocznych wakacji, to zawodnik, któremu kontrakt kończy się w połowie przyszłego roku, zimą będzie mógł podpisać umowę, na zasadzie wolnego transferu, z kim będzie chciał. (TYM)
Źródło - dzisiejszy "Dziennik Polski"
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
CelticusABG
Member

Od: 10.2007

Stary 23.06.2008, 08:21
No Bednarz walcz jeszcze o Pawłowskiego i będzie SPOX
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.06.2008, 09:02
Daj Boże nam na tą niespodziankę Dusana Baste! Nie chce zapeszać, ale to jest akurat bardzo możliwe bo była mowa, że Skorża chce go najpierw zobaczyć na treningu Daj Boże!

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.06.2008, 09:05
Jak dla mnie to zwykła kaczka dziennikarska. Póki co w Wiśle nic się nie dzieje, nie ma o czym pisać, nie ma nawet żadnych przecieków, to wymyślili sobie "niespodziankę". Najsmutniejsze jest to, że wieczorem zaroi się tutaj od różnych pieniaczy, którzy będą wrzucali na Bednarza, że nie było obiecanej niespodzianki. Ponadto będzie kilku a-nie-mówiłem-że-wszyscy-zginiemy i kilku życie-nie-ma-sensu-idę-się-powiesić. Dzień jak co dzień...
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.06.2008, 09:09
taaa już to widze jak kupują Gargułę, żal im było dać 650 tyś euro na Iwańskiego to kupią na pewno Gargiego.....aha
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.06.2008, 09:46
wojtole14 napisał(a):Wyświetl post
Daj Boże nam na tą niespodziankę Dusana Baste! Nie chce zapeszać, ale to jest akurat bardzo możliwe bo była mowa, że Skorża chce go najpierw zobaczyć na treningu Daj Boże!
Gdyby Basta chcial swoja kariere kontynuowac w gownianej lidze to juz dawno poszedlby do Rumunii.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów