|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Chyba, że coś źle przeczytałem.... Więc jak dla mnie nie ma mowy o prawie Webstera, bo przecież Kokos wypowiedział umowę za późno, więc krótko mówiąc spieprzył sobie karierę w tym momencie...[/quote]
Wypowiedzenie wysłał 22.05.2008 wiec w terminie ale chyba |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Moim zdaniem mylisz się także co do Matusiaka. Dziwię się, że jego przypadek nie skłonił Cię do dodania Skorży do Twojej urojonej teorii i tego swoistego piłkarskiego "Axis of Evil". Przecież Skorża tak jak Beenhakker miał udział w "ciągnięciu za uszy" Matusiaka. Pan Maciej też dostałby działkę z ewentualnego transferu Radka? Chłopie, tak Skorża jak i Leo zwyczajnie chcieli, by kopacz, który całkiem niedawno był świetny odzyskał dawną formę. KONIEC! Nie ma w tym żadnej filozofii, ani spisku. Matusiak był ciągnięty za uszy, bo tylko grając, tylko dostając szanse mógł odzyskać formę. A w dobrej dyspozycji byłby bardzo przydatny tak Wiśle jak i repie.Z Rogerem to już kompletnie ponosi Cię fantazja. Zdajesz się nie zauważać, że menadżer Guerreiro (pan Marcelo Robalinho) jest spoza "układu", a występy Brazylijczyka w polskiej drużynie to przede wszystkim duże wzmocnienie naszego słabiutkiego zespołu, a nie promowanie na siłę przeciętnego zawodnika, którego można sprzedać po dobrej cenie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
hehe dokladnie jova -Skorza jest w spisku - kosztem Wisly ,promowal Matusiaka.Do calej tej teorii Hebana, ktora nieco ocenzurowal ,badz ktos mu ocenzurowal, tylko tego mi brakowalo
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ktos ma jeszcze watpliwosci co do poziomu tej ligi
![]() Cracovia Krakow [1 - 2] Shakhtyor Soligorsk Trzeba brac pilkarzy z zagranicy, bo w tym bagnie nie ma w ogole czego szukac. Przynajmniej dopoki nic sie nie zmieni. Taki klub jak Wisla powinien penetrowac chociazby rynek balkanski, zarowno 1 i 2 lige. W slabszych druzynach mozna znalezc zdolnych pilkarzy, ktorzy chetnie zagraliby w pucharach i za pieniadze jakie placi Wisla. A lepszy solidny Chorwat czy Serb niz gwiazdor OE. Oni maja naturalny talent do pilki i warto kupowac rowniez pilkarzy na dorobku i wprowadzac ich w Polsce w dorosly futbol. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wisła musi robić wzmocnienia cholercia. Przecież już niedługo zaczynamy przygotowania do pucharow i walki o kolejnego mistrza. A wzmocnien nie widać!!
Bednarz LICHO NIE ŚPI... A żeby nie było za dużego oftopu! Pawłowski niech chociaż przyjdzie do przodu a Bartczak do tyłu i będzie można chociaż powiedzieć że przynajmniej coś ryzykujemy, że coś się dzieje do przodu a nie marazm totalny. Drużynkę można wzmocnić a ja się trochę boję że zdecydują się nie zaryzykować kasy teraz a trza! Trza INWESTOWAĆ w tą naszą Wisełkę, a nie tylko myśleć jak tu sprzedać Dudkę. Sprzedaż Darka to najwyżej handicap, a jak się nie uda to trzeba mu dać większy kontrakt i namowić a nie ciągle kombinować bo stracimy na tym maraźmie. Tak apropos oprocz Hernaniego to moim zdaniem jedyni piłkarze co warto z naszej ligi. Garguła drogi a już stary i się na nim nie zarobi... Chyba że Bełchatow zejdzie do 650 tys czyli tyle co za Iwańskiego, ale i tak uważam że to dużo za piłkarza w tym wieku, bo się już go nie sprzeda, a pomoc też nie takie pewne czy pomoże, bo mało co ktory piłkarz z naszej Orangy by się teraz do 11 załapał. W każdym razie trza się chyba powoli decydować na kogo i rozpocząć ofensywne działania. A nie ciągle myśleć ktory by pasował bo tak mi to wygląda. Lech miał 4 upatrzonych i 4 kupił.
Ostatnio edytowane przez Kaspersky : 21.06.2008 o godz. 19:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
||||
Ja naprawdę nie widzę powodu by twierdzić, że trenerzy kadry chcą zarobić na transferze Kokosa, a jeśli ktoś wysuwa taką tezę to wypada mieć mocne dowody by poprzeć tak poważne zarzuty.
Ostatnio edytowane przez jova : 21.06.2008 o godz. 20:20.
|
|||||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Znowu się tu zaczynają jakieś polemiki. Przypomina mi to te okienka jak Wisełka spała. Czyżby to wysłannicy naszego klubu znowu probują odwrocić uwagę od marazmu.?
Jak nasza wyższa forumowa inteligencja włącza swoje monologo- marudzenie to znaczy że naprawdę nic się nie dzieje i nie zapowiada się żeby coś się działo wogole. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
22:58 : przepraszam za błędy!! już się doinformowałem że to puchar Intertoto i że Soligorsk jest na Białorusi!! Powód: pomyłka
Ostatnio edytowane przez TSW06 : 21.06.2008 o godz. 21:58.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Sądzę że był to piłkarz ktoremu złożyliśmy ofertę, ale jak widać coś nie możemy przekonać graczy:
Cytat:
Sorry za pomyłkę, ale to przez transfermarkt.de. Tam było napisane że kończy mu się kontrakt, ale jak widać nie było przetargu ![]()
Ostatnio edytowane przez Kaspersky : 21.06.2008 o godz. 20:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To z tego Basty nic nie wyszło skoro Bednarz złożył ogertę Lubinowi. Do Bartczaka to specjalnie przekanany nie jestem. Piłkarz pokroju Baszcza, tyle że młodszy i może trochę lepszy.
A jak Lewczuk nie ma przekonania czy wybrać Jage czy Wisłę to ja już nie wiem co myśleć. Jak na razie to tylko uzupelnienia, bo jednak nie takich piłkarzy mam na myśli w kategoriach wzmocnień. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Szczerze mowiąc to ten Lewczuk jest raczej słabym piłkarzem, gdzieś właśnie na poziomie Jagiellonii obecnie. W kategorii poszerzenia kadry należy go traktować więc się mu nie dziw.
Jeżeli przyjdzie on a nie Bartczak to po prostu będzie wersja oszczędnosciowa. Zresztą cena jest adekwatna do tej roli. Przypominam że on kosztuje 130tys Euro. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Basta rowniez moze grac w pomocy w ktorej potrzebujemy rowinez duzych wzmocnien bo Lobo mnie nie przekonuje ani troche co potwierdzily mistrzostwa,Cantoro jest ulubiencem kibicow ale jakos w jego ponowne przebudzenie nie wieze,Zieniu to dlamnie rowniez niewiadoma i zycze aby mu sie udalo utrzymac forme a Sobol jest dla mnie wielki i czysci pole jak malo kto,mam nadzieje ze wkoncu dostanie szanse Tomas i bedzie obiawieniem sezonu.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Ale jak przyjdzie Bartczak zamiast Basty też nie będę narzekał. Natomiast Lewczuk tak jak mowię nie będzie to żadne wzmocnienie, ew. wariant Baszczynski podstawowy, a na wszelki wypadek Lewczuk... ale i tak w przyszłości trzeba będzie szukać prawego obrońcy. Bartczak ma tę zaletę że jest napewno w stanie na dłuższą metę zastąpić Baszczynskiego miej więcej na jego poziomie. PS, pewnie jak wielu z was wiedziałem że Rosja ma kapitalną drużynę, ale to co dzisiaj pokazali. Ech... normalnie grali super, żeby tak Wisełka grała ![]()
Ostatnio edytowane przez Kaspersky : 21.06.2008 o godz. 22:18.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Po przyjściu Garguły i powrotach Gołosia, Vargi i Barreto będziemy mieli w składzie 9 - 10 pomocników. Czy to nie jest lekka przesada? Ja za kasę wyłożoną na Gargułe wolałbym Wasiluka i Lewandowskiego, na tych pozycjach jest pilniejsza potrzeba wzmocnienia.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
I czuję że większość z was ma podobne zdanie. Czemu nawet w prasie nie słychać o takich ew. ofertach transzy. Widocznie Bednarz nawet tego nie rozważ. I dlatego porządnie się dziwię bo to są przecież spore możliwości żeby wszystkie strony były szczęśliwe. Chyba też uważacie że GKS napewno rozważyłby zatrudnienie Gołosia Ćwielonga czy Kokoszki. Bo są to piłkarze mocno przyszłościowi. Napewno nie czuli by się oszukani przy włączeniu ich w transakcję. A i piłkarze też mogliby być zainteresowani bo Bełchatow to fajne spokojne miejsce do promocji.
Ostatnio edytowane przez Kaspersky : 22.06.2008 o godz. 11:37.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Na pewno GKS Bełchatów nie jest klubem marzeń Adama Kokoszki. Zagrał on bardzo dobry mecz na ME przeciwko Chorwacji, myśle że Beenhakker żałuje że tak póżno wstawił Adama do składu. Ja życze mu powodzenia. W Wiśle ani nie grał, ani nie zarabiał dobrej kaski, ani nie miał kolegów w drużynie ani nie miał zaprzyjaźnionych dziennikarzy którzy pisaliby przychylne artykuły. Moim zdaniem za kilka miesięcy Kokoszka będzie grał w pierwszym składzie reprezentacji bo jest o wiele lepszy i od Bąka i od Jopa i w znanym europejskim w klubie z kontraktem min. 800 tys euro.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Na pewno GKS Bełchatów nie jest klubem marzeń Adama Kokoszki. Zagrał on bardzo dobry mecz na ME przeciwko Chorwacji, myśle że Beenhakker żałuje że tak póżno wstawił Adama do składu. Ja życze mu powodzenia. W Wiśle ani nie grał, ani nie zarabiał dobrej kaski, ani nie miał kolegów w drużynie ani nie miał zaprzyjaźnionych dziennikarzy którzy pisaliby przychylne artykuły. Moim zdaniem za kilka miesięcy Kokoszka będzie grał w pierwszym składzie reprezentacji bo jest o wiele lepszy i od Bąka i od Jopa i w znanym europejskim w klubie z kontraktem min. 800 tys euro.[/quote]Tak pytanie jest tylko czy pan wielki talent ADAM KOKOSZKA znajdzie sobie klub ktory zapłaci tyle co chce Wisła, bo wątpię żeby nasz klub poszedł na jakie kolwiek ustępstwa wobec tego pana w najbliższym czasie. Jak sie popełnia takie gafy, to należy traktować ew. ofertę z Bełchatowa za uśmiech losu. Chyba że rację ma szanowny pan niewolnik Kokoszka to wtedy wogole dyskusja nie ma sensu. A dlaczego mamy iść na ustępstwo wobec Adasia. Co on ma za zasługi dla Wisły. Bo cały czas powtarza że już 6 lat jest w Wiśle i co takiego dla niej zrobił żeby się dla jego dobra poświęcać? Niech sam myśli jak wybrnąć z sytuacji z ktorej nie jest zadowolony, a nie probuje nic nie winną Wisłę wycyckać.
Kokoszka nie jest jakimś wybitnym piłkarzem. Jakiś poziom prezentuje, ale to też nie jest jego zasługa że w Polsce nie ma stoperow lepszych od mimo wszystko przeciętnego(wolnego i mało zwrotnego) Kokoszki. A wcale tak wybitnie z 2 kadrą Chorwacji nie zagrał, a w lidze Włoskiej grają dużo lepsi napastnicy niż ci co grali przeciwko niemu. Naprawdę nie przeceniał bym Adasia bo to stoper jakich wielu. A że jest dobry już od najmłodszych lat? Raczej lepszy dużo już nie będzie bo ma za małą szybkość a tego się nie da tak łatwo poprawić.
Ostatnio edytowane przez Kaspersky : 22.06.2008 o godz. 11:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ciekawi mnie, że wszyscy ostatnio wymieniani piłkarze, którzy są w kręgu zainteresowań Wisły grają na prawej stronie boiska. Lewczuk i Bartczak to prawi obrońcy, Basta to prawy obrońca, który może także grać na skrzydle. Pawłowski to skrzydłowy, od biedy może grać jako napastnik. To jest naprawdę dziwne, że ta lewa strona jest tak zaniedbywana, niby Skorża mówi o przesunięciu Piotrka Brożka na lewą stronę pomocy ale wg. mnie trójka Diaz-Brożek-Zieńczuk wymaga wzmocnienia.
Skorża napisał(a):
Gołoś też gra na prawej stronie pomocy. ![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Przypominam, że transferowe fantazje, własne przypuszczenia i marzenia zamieszczamy w temacie >>> "Gdybym był Bednarzem.."
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oto dwa cytaty, ktore proponuje zachowac sobie w pamieci aby z wiekszym dystansem sledzic doniesienia medialne na temat transferow:
Iwanski: Cytat:
Mozna sie przekonac jakie bajki pisza dziennikarze. edit. hunter byl minimalnie szybszy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
PIŁKA NOŻNA Pierwszy trening Wisły. Będzie niespodzianka?
dziś Junior Diaz miał udane występy w kadrze Kostaryki FOT. WOJCIECH MATUSIK Jutro piłkarze Wisły spotkają się na pierwszym, po urlopowej przerwie, treningu. Zobaczymy więc, kto pojawi się na inauguracyjnych zajęciach. A czy będą jakieś nowe twarze? Podobno przygotowywana jest personalna niespodzianka dla dziennikarzy i kibiców. Więcej na: http://krakow.naszemiasto.pl/sport/866703.html ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Personalna niespodzianka, czyli Garguła będzie chyba dopiero we wtorek
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
No Bednarz walcz jeszcze o Pawłowskiego i będzie SPOX
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Daj Boże nam na tą niespodziankę Dusana Baste! Nie chce zapeszać, ale to jest akurat bardzo możliwe bo była mowa, że Skorża chce go najpierw zobaczyć na treningu
Daj Boże!![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie to zwykła kaczka dziennikarska. Póki co w Wiśle nic się nie dzieje, nie ma o czym pisać, nie ma nawet żadnych przecieków, to wymyślili sobie "niespodziankę". Najsmutniejsze jest to, że wieczorem zaroi się tutaj od różnych pieniaczy, którzy będą wrzucali na Bednarza, że nie było obiecanej niespodzianki. Ponadto będzie kilku a-nie-mówiłem-że-wszyscy-zginiemy i kilku życie-nie-ma-sensu-idę-się-powiesić. Dzień jak co dzień...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
taaa już to widze jak kupują Gargułę, żal im było dać 650 tyś euro na Iwańskiego to kupią na pewno Gargiego.....aha
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |