|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
zeby Polacy cieszyli sie z sukcesow ruskow ...
Co chcial Borek zasugerowac, ze Hiddink nie wzial na turniej najlepszego strzelca z eliminacji. Moze Beenhakker mial nie wziac na euro Smolarka ? Juz sie gubia chlopaki w tym naciaganiu na sile wszystkiego przeciwko Beenhakkerowi. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jak w pucharze UEFA, chyba nikt już Rosjan nie zatrzyma , ale trzeba przyznac że grają fajnie. Cała nadzieja w Hiszpanii.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Rosja naprawde teraz ma silną ekipe, i stać ich na zdobycie ME. ![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
nie wiem czy pisałem to tutaj czy nie, ale mówiłem(
Dzisiejszy mecz pokazał, ze Holandia nie ma charakteru i tyle. Drużyna bez charakteru nie ugra nic w turnieju. Zawsze tak było i będzie Turcja, NIemcy, Rosja- co łączy te ekipy? S****ysyński charakter, odwaga, i co pewnie też nie jest bez znaczenia, silny naród Holandia miał pokazac charakter dzisiaj, pokazała to co zawsze czyli wielkie gówno, nie szkoda mi ich ani trochę, bo jak tacy zawodnicy nie potrafia wykorzystać takiego srodka obrony jak rosyjski, to nie mamy o czym rozmawiać dynek.pl napisał(a):
Tak wiem: zabory, Stalin... ![]()
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 21.06.2008 o godz. 22:47.
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
No coż moja teoria potwierdziła się w stu procentach. Holandia nia miała pomysłu na grę,z takim trenerem,trudno się dziwić. A najlepsze w tym wszyskim jest to,że reprezentanci Rosji w dupie mają klubu z zchodu,jakieś Reale,nie stać ich. Co do teorii premiera,niestety ale jestesmy tak bardzo rozłożonym narodem,że aż szok. Na to składa się wiele elementów. Zreszta..... ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Gdy w studiu wspomnieli, że Rosja to wiekowo najmłodszy zespół Euro, to pewnie była to aluzja do Leo, że nie wziął Majewskiego? Bo jak to Beenhakker powiedział, za młody... Każde zdanie Borka można podszyć pod aluzję w stosunku do Leo. Ale to już jest paranoja lub coraz bardziej wychodzą błędy Beenhakkera na wierzch
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Powiedzcie mi tylko czy ja naprawde widzialem Rosjan czy to byli pilkarze ktorzy byli naturalizowani i po kilkunastu opercajach plastycznych, zeby ich "wybielic"? Bo to co ogladalem dzisiaj wyszkolenie techniczne szybkosc gry, ulozenie taktyczne to po porstu tak umie grac tylko Brazylia i to ta najlepsza Brazylia.
Dodam tylko ze bylem za Holendrami ale po 3 bramce dla Rosjan cieszylem sie jak glupi, bo z taka gra Rosjanie moga sie cholernie liczyc w walce o zloto. I po raz kolejny Hiddink udowadnia ze jest najlepszym trenerem na swiecie. Amen. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
no to dzisiaj poleją się hektolitry wódki
czyżby finał Turcja - Rosja ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wypluj te slowa
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Zachwycili Rosjanie!! Alee Gus udowadnia zee jest najlepszy czemu nie podpisalismy z nim tylko z Leo:/
![]() A tak z innej beczki wyczytałem gdzies ze Leo nigdy nie wygrał z druzyna narodowa ktora prowadził na turniejach czyli zwyciestwo z Austria było by Historia ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
TUrcja - Rosja - cóż to będzie za mecz
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Moge tylko dopisac ,ze dawno nie widzialem gry Rosjan na jakims turneju,ale to co pokazuja...to naprawde wielki szok.Skoro Grecja mogla to oni tez,byle byli tylko bardziej skuteczni. Borek czy Boniek bez przerwy robili jakies aluzje przy tym do naszej reprezentacjii,niby nic nie mowią,a jednak to robia Arszawin,Pawluchenko ...o nich beda sie niedlugo bic Arsenale i inne..mnie natomiast podoba sie gra Zirkowa,tak niepozorny a wspanialy zawodnik ,szybki dobry technicznie.. I tak ogladajac takich Rosjan ,i majac w pamieci te 3 mecze naszych Bialo-Czerwonych pomysalem "Boze to my juz nie jestemy za nimi 100 lat,ale i 200"....jak sie popatrzy jak oni biegaja,jak podaja,jak MYSLA na boisku. Ale spokojnie my mamy Leo,100 Holednarskich Fizjologow,i Listka tak wiec byle do RPA w 2010 ,napewno bedzie lepiej....(tylko po co samych siebie oszukiwac P.S Hiddink nie wzial na Euro Kerzakova..to tak jakby Benkakker Smolarka.....ktos sobie to wyobraza..
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 22.06.2008 o godz. 00:17.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Po naszym cudownym występie w Euro oglądając dalszy przebieg turnieju chyba każdy porównuje sobie to co graliśmy do tego co prezenują inne ekipy. Jak dla mnie każdy kolejny mecz to pogłębiająca się kompromitacja Beenhakkera.
W ćwierćfinałach jak do tej pory wygrywają drużyny teoretycznie słabsze. Gdyby dzisiaj Ruscy przegrali z 2:0 z Holendrami, Hiddink mógłby powiedzieć (wzorem naszego Leeeeooooo), że nie mogło być lepiej, bo ma o niebo słabszych piłkarzy niż przeciwnicy. Co gorsza miałby rację, bo gdzież tu porównywać kluby w których grają i sukcesy zawodników obu drużyn. Jednak w meczu to Holendrzy byli drużyną o dwie klasy gorszą niż Ruscy. Na takich turniejach jak Euro każda drużyna powinna grać co najmniej na 100% swoich możliwości, Rosjanie grają chyba na 150%, a na ile graliśmy my? O czym tu jednak mówić. Każdy wie, że żenada w naszym wykonaniu to wina PZPN, korupcji, rasizmu na stadionach, kiboli Legii, Wisły i Jagi, ale na pewno nie szarlatana z Holandii. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ej ludzie ludzie... Co ma Beenhaker do umiejetnosci naszych pilkarzy
1. Graczy z SILNEJ ligii europejskiej( graja bez eliminacji do LM!) 2. Zawodnicy grajacy w rosyjksiej kadrze to ci sami ktorzy wywalczyli PUEFA 3.Zawodnicy CSKA Moskwa wywalczyli 2 lata temu PUEFA oraz Superpuchar Europy. 4. Od lat graja w lidze hiszpanskiej czy portugalskiej (wiadomo--technika a niesila razy gwalt!)z powodzeniem. 5. Wiedza po co sa na boisku. Caly blad Beenhakera polegal na nieco chybionej selekcji. Krzynowek na EURO to wg mnie parodia. Wiedzac ze slabo gramy technicznie mogl takze lepiej przygotowac stale fragmenty gry. Ale przypominam: Engel(swietne eliminacje) zawiodl, Janas ( tez niezle kopali w eliminacjach) zawiodl, Beenhaker zawiodl. ZCzyli trenerzy zwdoza a kopacze sa dobrzy niby tak? W grach Turcji czy Rosji widac POMYSL i CHEC WALKI. U nas nie wiele widzialem poza walka z samym soba. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jeszcze taka uwaga. Byliśmy zdecydowanie najsłabiej grającą drużyną w obronie na Euro. W meczu z Niemcami z graczy odpowiadajacych za rozbijanie ataków przeciwnika grali Boruc-Golański-Bąk-Żewłakow-Wasilewski-Dudka-Lewandowski. Odpowiednio Celtic Glasgow-Steaua Bukareszt-Austria Wiedeń-Olimpiakos Pireus-Anderlecht Bruksela-Szachtar Donieck-Wisła (podobno ma propozycje z niezłych klubów Serie A). Patrząc na powyższe widać, że teza o tym, że nasi piłkarze grają w beznadziejnych klubach i to zwykle na ławie, nie za bardzo się sprawdza, bo zdecydowana większość gra w przyzwoitych klubach grajacych regularnie w LM, a co więcej są tam podstawowymi zawodnikami. Pytanie. Czy z takich zawodników nie dało się zmontować co najmniej przyzwoitej obrony? Nie wymagam żebyśmy grali jak Rosjanie czy Holendrzy w ataku. Jednak bronić to chyba można nauczyć takich piłkarzy. A może to jednak wina PZPN i łobuzów na stadionach?
Ostatnio edytowane przez irman : 22.06.2008 o godz. 00:50.
![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
O sile rosyjskich(ale również tureckich w mniejszym stopniu niemieckich,hiszpańskich i włoskich) klubów w dużej mierze decydują obcokrajowcy.A Rosjanie raczej wrócili do siebie i walczą o miejsce w składzie. Dla mnie Euro 2008 dowodzi tego jak bzdurne są tezy o szkodliwości zatrudniania obcokrajowców zabierających miejsce naszym juniorom. We wszystkich krajach których reprezentacje zakwalifikowały się do półfinałów liczbę obcokrajowców grających w klubach trzeba liczyć na setki. Do Benhakkera pasuje powiedzenie Kazimierza Górskiego "dobry trener ale nie ma wyniku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Powiem szczerze to jestem zszokowany Arszawinem. Widziałem tylko 3 jego mecze (finał PUEFA i 2x ME) i jestem pod NIESAMOWITYM wrażeniem. Wiedziałem, że Rosjanie poszli do przodu, że mają dobrych graczy ale, że ktoś AŻ TAK dobry tam gra... I ten jego drybling. To nie są jakieś tam efekciarskie flip-flapy, ping-pongi czy inne przekładanki, ale niesamowicie szybki balans ciałem, przyspieszenie. Jak dla mnie jest w trójce najelpszych graczy Euro2008. Ale do Realu nie trafi bo wygląda jak chłop z rosyjskiego zadupia siłą oderwany od pługa Również boczni obrońcy imponują, szczególnie ten lewy. W ogóle to wczoraj mieliśmy momentami futbol totalny.![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
ranny ptaszek
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Naprawdę zdumiewający gość. Dlaczego pauzował wcześniej? Coś komentator wyjaśniał, ale wczoraj chyba bardziej byłam zapatrzona niż zasłuchana
Dokładnie. Piłka - marzenie. Stawiałam na Pomarańczowych, ale po tym, co zobaczyłam w wykonaniu rosyjskiej młodziutkiej drużyny, z całego serca życzę im finału ( i tytułu, jak się da) - za styl, umiejętności i zaangażowanie. Miałam wrażenie, że oni są gotowi ducha wyzionąć za Rosję i trenera. Takie spotkania powinny być "obowiązkową lekturą" każdego początkującego piłkarza, i każdego już grającego, który twierdzi, że nie da się lepiej i szybciej. A nasi kadrowicze powinni to oglądać codziennie. ![]()
www.historiawisly.pl
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No niestety. Fajnie się gra brazylianę, jak szybko strzela się pierwszą bramkę i gra bez presji. I to przeciwnik musi się martwić.
Zupełnie jednak inaczej się gra wtedy, gdy przeciwnik gryzie trawę, jest świetnie ustawiony taktycznie i się zwyczajnie nie boi. Wczoraj widzieliśmy, jak wielka drużyna Rosji pokonała zgraję Holenderskich gwiazdorów. Powód klęski holenderskiej jest prosty. Holendrzy mieli na ławce selekcjonera, Ruskie trenera. To duża różnica. Biedny Van Basten nie miał żadnego planu B. Holandia miała lekko, łatwo i pięknie dla oka pokonać Rosjan. Jedyne, co mieli wyćwiczone to stałe fragmenty gry. Jak Rosjanie wykluczyli z gry holenderskie skrzydła, Oranje grało podobny stylem jak kadra Leo - długimi podaniami do Nistelrooya. W sytuacji, gdy nagle Holendrzy stracili bramkę przestały im wychodzić kosmiczne strzały (Snejder), a niektórym graczom zabrakło odwagi by wziąć na siebie odpowiedzialność (Van der Vart). Van Basten był bierny na ławce, w dodatku jeśli w takim meczu nie wystawia się na podmęczonego przeciwnika Robbena, to nic dziwnego że się mecz przegrywa. Guss Hiddink jest niesamowity. Jego drużyna była świetnie zdyscyplinowana taktycznie. Na 30 metrze ustawiono zasieki, Holendrzy mogli sobie tylko pogrywać środkiem, i to tyłem do bramki. Świetnie grali boczni pomocnicy. Rosjanie byli rewelacyjni pod względem przygotowania fizycznego. Ale najważniejsze było przygotowanie mentalne. Niejedna drużyna po bramce Nistelrooya by się załamała. W końcu Sborna przez 90 minut była drużyną zdecydowanie lepszą. Tymczasem Ruskie jeszcze bardziej się spięły i strzeliły 2 gole. Jedyne mankamenty tej drużyny to straszna nieskuteczność i słabi środkowi obrońcy. Gdyby nie to, to byłby murowany kandydat do tytułu. Co do Lubosa Michela - nie zgadzam się z surowymi ocenami. Fakt, to był jego słaby mecz. Ale i tak pokazał klasę. Faul Ruskiego pod koniec 90 minut był i był ewidentnie na żółtą kartkę. Michel dał mu drugą żółtą, stąd czerwona. Ale gdy dowiedział się od asystenta, że piłka wyszła za boisko, to decyzję anulował. Moim zdaniem postąpił tu sprawiedliwie i wielkie brawa za to, że potrafił przyznać się do błędu. Natomiast ewidentnym błędem było niepodyktowanie karnego dla Ruskich w dogrywce. Na szczęście nie wypaczyło to wyniku meczu. Ale faul był ewidentny. Podsumowując - nieuczciwości nie można mu zarzucić, ale popełnił błędy. I jego szanse na sędziowanie finału (był idealnym kandydatem) znacznie zmalały. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
tzn. kto odpadł z najlepszych?
bo ja widze zdecydowanie ze najlepsi grają dalej. Chyba ze najlepsi tydzień temu", a to fakt tych juz nie ma, ale wtakim razie mozna tez psioczyc, ze nei ma tez najlepszych sprzed8 miesięcy czyli nas. Cóż za niesprawiedliwosć Co do finału: Niemcy powinni sobie z Turkami poradzić, Turcy wygrywali swe mecze bo mieli naprzeciw siebie drużyny źle zorganizowane, w których szeregi łatwo wkradał sie chaos, lub chimeryczna Chorwację. NIemcy sa dobrze zorganizowani i wygrają. Co do Rosji, będziemy mądrzejsi po dzisjeszym meczu, jednak na teraz to najskładnieji najmadrzej ustawiona drużyna turnieju, fo tego z wielkimi umiejątnościami niektórzych piłkarzy. Na finał powinno starczyć A teraz cos o trenerach. ludzi grajacych dalej ocenię, za ćwierćfinał, bo to właśnie tam musiała wyjśc ich siła Loew- idealnie dobrana taktyka na Portugalię, zageszczenie srodka pola z silny pressingiem i Krystyna nie istniała. Twarde niemieckie warunki i po finezji Portugalczyków. Wiadomo , ze coś za coś, wiec Portugalia miała skrzydła dla siebie, jadnak, 'dla siebie' oznaczało tylko przy ataku pozycyjnym, tak aby nie mieli miejsca i czasu na rozpędzenie sie. Portugalczyc wiec przy zagęszczonym środku grali powoli na skrzydło gdzie stojący skrzydłowy bezradnie wrzucał w pole karne, a NIemcom o to chodziło Podstawowy błąd to przy tak grajacych NIemcach brak indywidualnych akcji własnie w bocznych sektorach z próbami wdarcia sie w pole karne Drugi + dla Niemców za stałe fragmenty i dosrodkowania. Wiekszośc piłek bita na6-8 metr tak aby as Ricardo nie wiedział czy wyjsc czy zostać. Tzn tak zeby wyjsc musiał, ale ze względu na swe warunki do piłki nie doszedł. Bo Ricardo zachowuje sie jakby niedawno go ktos skrócił o 20cm i zamiast stac na linii przy piłkach których nie siegnie jego coś pcha do przodu,czasm wyjdzie, czasem sie zawacha i NIemcy strzelaja dwie bramki. Tak wiec Loew idealnie rozpracował(ale jak prosto!) Portugalię i wygrał Dodać do tego trzeba, ze Portugalczycy to mentalnie Polacy, więc dopóki im nie zaskoczy to graja pytę i ich akcje indywidualne sa słabsze Portugalia nia skorzystała ze środkowych niemieckich, a Lehman zadziwiajaco dobrze bronił Hiddink: świetnie zdawał sobie sprawę z siły Holandii z kontrataku , a takze słabosci środka obrony u siebie wiec przyjął, ze musi....atakowac Jednak zwróćcie uwage, że te ataki były dobrze przygotowane, srodkowi pomocnicy ciagle byli na asekuracji i zatrzymali wiele kontr holendrskich 50-70 m od swojej bramki.Do tego niesamowity pressing i olbrzymia szybkość. a to jak wiadomo podstawa do każdej taktyki. Holendrzy natomiast nie licząc nieudolnie wyprowadzanych kontr, za mało grali piłke z bliska w van Nistelrooya. W bo wystarczyło skierowac piłke na srodke rosyjskiej obrony i smród gwarantowany(było kilka takich zagrań, i z tegojeden rzut wolny z 17m, a gdyby tych zagrań było 20?) Pozatym za duzo szybkich strzałów, przy słabej obronie warto wejsć w drybling, moze jaks karny by sie trafił
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 22.06.2008 o godz. 09:00.
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Dużo będzie zależeć kto zagra z Rosjanami w walce o finał. Jeśli Włosi - to na nich bym stawiał - starzy wyjadacze i nie pekają tak jak Portugalczycy czy Holendrzy
Jeśli Hiszpanie to szanse większe bedą mieć Rosjanie (pomimo porazki w fazie grupowej) PS Gdyby wczoraj Wosi grali z Rosją i byli w tak słabej formie jak Holendrzy to dociągneliby to 1-1 do karnych i wygrali(odpadli) po konkursie karnych. A mieczaki holenderskie wiedząc że prawie nigdy (psychika) nie wygrali zadnego konkursu karnych pomimo braku sił próbowali wygrać mecz w dogrywce zamiast grac na czas i dostali 2 bramki... PS Van Basten to cienki trener - niczym nie zaskoczył Hiddinka.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
o ile dobrze wyłapałem w czasie meczu, to dostał czerwoną kartkę w ostatnim eliminacyjnym (bodajże z Estonią) spotkaniu i musiał pauzować (mówili, że był często faulowany i w końcu nie wytrzymał i odegrał się faulem)
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Z nim graliby jeszcze lepiej |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wielkie brawa dla Rosji.
Jak pieknie widać różnice w poziomie i umiejetnościach pomiedzy "naszym" tulipanem a ich.. :/ Jak Hiszpania dzisiaj odpadnie, to życzę tytułu "matuszce" ![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Pod koniec meczu z Chorwacją Kołtoń mówi że trzeba wszystko ocenić na chłodno a co robi zaraz po meczu? W jakim tonie przeprowadza wywiad? To było na chłodno? W meczu Niemcy - Portugalia wchodzi Borowski który był chory na zgrupowaniu i nie było wiadomo czy zagra na Euro a Kołtoń "Loew ufa takim piłkarzom, wie że mogą się przydać w ćwierćfinale" nic a nic aluzji do sytuacji z Błaszczem. Rzygać się chce Kołtoniem i jego pseudo fachowymi komentarzami, dopierdalaniem się to wszystkiego. Beenhakker siedzi ZLE wstał to Kołtoń mówi "proszę państwa mamy Beenhakker show" no ****A MAĆ! Szkoda trochę Holandii ale w sumie oglądając Rosję wczoraj trudno nie było z nimi sympatyzować, naprawdę grali pięknie, w tej chwili są moimi faworytami do mistrzostwa hehe a dzisiaj no cóż, sądzę że Włosi spokojnie poradzą sobie z Hiszpanią. ![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() Jak by awansowali Chorwaci to Niemcy by ich lekko puknęli, takie mam wrażenie. Chęć zemsty za mecz grupowy i do tego widać, że się sąsiady rozkręcają z każdym meczem (z resztą jak to zawsze Niemcy). Dwa razy z jednądrużyną na wielkim turnieju by nie przegrali. A z Turcją może być różnie Turcy wyjdą na mobilizacji 250% bo przecież większość z nich to Niemcy Do tego ich niesamowita mentalność i możemy mieć finał Turca-Rosja. Czego z resztą sobie życzę bo Niemcy-Włochy to będzie mecz koszmar do oglądania.![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|