![]() |
gdzie znajdę wszystkie dotychczasowe bramki które padły w tym Euro?
|
Wczorajsze dwa mecze to byłą prawdziwa piłkarska uczta. Szczególnie dla kogoś takiego jak ja, który nie był związany emocjonalnie z żadnym zespołem.
Mnóstwo dramaturgii, szybkie tempo, gra bez kalkulacji i na całego, sporo ładnych akcji i goli. Najbardziej pozytywnie zaskoczyli mnie Czesi. W meczu ze Szwajcarami grali tragicznie. Z Portugalią zagrali o niebo lepiej i tylko nieudolności Barosa (widać, że chłop bez formy) "zawdzięczają", że zostali w tym meczu bez punktów. Portugalia pokazała się z dobrej strony, bo potrafiła narzucić swoje tempo w drugiej połowie - mimo ostrej, bezpardonowej grze Czechów. Ale ich mankamentem nr 1 jest bramkarz Ricardo. To, co on wyprawia musi wywoływać palpitacje serca u luzytańskich kibiców. Co piłka rzucana górą w pole karne, to sytuacja bramkowa. Gdyby Portugalczycy mieli w bramce Cecha, albo choćby Boruca, byli by głównymi faworytami turnieju. Mecz Szwajcarii z Turcją był po prostu wspaniały. Najpierw gra w strugach deszczu, co faworyzowało gospodarzy. W pierwszej połowie mogli strzelić jeszcze dwa gole i było by po meczu. W drugiej też mieli 200% okazję na ponowne wyjście na prowadzenie. Jak się takie sytuacje marnuje, to się to potem mści. Brawa dla Turków za grę do końca. Przynajmniej cyrkowe wyczyny Volkana nie poszły na marne. Mecz Turcji z Czechami będzie pasjonujący. A to dopiero faza grupowa! PS. Wiadomość z Ledwoniem - szokująca. |
na zczuba ciekawe artykuły :)
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...tarozytna.html |
Dla mnie mecz Szwajcari to była padlina. Więcej nieudolności niż konstruktywnych akcji.
|
Cytat:
www.allgoals.pl ;) |
Cytat:
|
nie tylko my nie kochamy się za bardzo z naszymi sąsiadami (pewnie z wzajemnością, oczywiście niesłusznie,bo my tacy kochani jesteśmy :) )
Holendrzy i Francuzi też jakieś ale do siebie widać mają: http://www.geenstijl.nl/archives/images/huisvlijt.jpg |
Francja nie sasiaduje z Holandia
|
Kluski ciao. :)
Do domu :D Awrrrr :/ 1:1 |
^^ dzięki za sprostowanie, fakt, Belgia ich oddziela. Ale dość blisko mają.
Ale jaja, Włosi gnietli I połowę i Rumunia w 54 minucie wkłada im !!! Włosi mogą być bliżsi wylotu po II kolejce niż my. 2 minuty i 1-1 ! Nie poddadzą się łatwo. |
Sędziowie chcieli udupić Włochów z tym karnym jak nas wczoraj, ale Gianluigi...
|
Cytat:
I lipa że nie wpadło.. Chciałbym aby z tej grupy wyszli Holendrzy i Rumuni. Czyli teraz niech żaby zaliczą oklep, i będą mieli mecz o wszystko z makaronami :) |
Śmiesznie komentował Koźmiński. Podneicał się byle gównem ze strony Włochów. A każdy ich błąd tłumaczył, że to wielcy piłkarze :))))
Zabawny komentarz tak jak i gra Italii. Trzeba też oddać Rumunii, że przerastają nas o klasę, albo dwie. Niech nie dziwi ich wysoka pozycja w rankingu klubowym, skoro potrafią tak grać z Francją i Włochami. |
Tak grająca Rumunia roz****iła by w ****u Niemców i Austrię... A z Chorwacją walczyła by jak równy z równym. Brawo dla nich. Karny może i z kapelusza ale mniejszego niż ten z naszego meczu...
Co do Włochów - skuteczność... żal... Raczej po nich. Jeśli Holendrzy dziś wygrają to Włosi i Francuzi do domu... |
świetne spotkanie Włochów, znowu karny z niczego, bramka która powinna być zaliczona - straszny ten poziom sędziowania. dwa słowa - powtórki video...
|
gdybyśmy mieli takich grajków jak Rumunii to od Leo wymagalibyśmy co najmniej finału inaczej zwolnienie :)
|
no to mamy pierwszy przedwczesny finał Holandia - Francja.
Brameczki Henry'ego i Robbena bajka. Holendrzy miażdżą. Ale mecz. |
4:1 dla Oranje...miazga :) Bramka nr 3 i 4 to mistrzostwo swiata :) Henry tez ladnie strzelil. Holendrzy to dla mnie faworyci do mistrzostwa. Przejada wszystkich....
Ciekawy bedzie mecz Francja Wlochy... |
Piękny mecz, piękne bramki.Ale teraz bedzie jeszcze ciekawie, holendrzy mogą odpuścic mecz z Rumunią, żeby to oni wyszli z grupy.
|
Cytat:
Wolałbym z Portugalią - może znowu się wykartkuja :D Ale finał to chciałbym Czechy - Chorwacja. Cytat:
Żaby zagrają rewanz i o honor z kluchami i obydwa zespoły dom :) |
Nieprawdopodobnie piękny mecz ! 4-1 mówi samo za siebiem, no to Francuzi baj baj do domku :) razem z włochami
|
Holandia idzie na mistrza, nie ma co.
Ale mi sie juz 3 razy w tej rundzie pieprzy wynik z typera w doliczonym czasie, zly jestem :evil: |
Pozamiatali na koniec :):) jeszcze jeden :)
Holandia jest na takim gazie w tych pierwszych dwóch meczach że przy padace makaroniarzy czy żabojadów wyrasta na pierwszego faworyta tej imprezki. |
Holandia gra pięknie i skutecznie, ale tak samo grała Argentyna na MŚ 2006 i gdy juz każdy widział w nich murowanego faworyta odpadli w ćwierćfinale :)
Mam nadzieje ze Oranje się teraz podłożą Rumunom i odpadnie mistrz i wicemistrz świata. Francja to w ogóle powinna grać w mistrzostwach Afryki a nie na Euro. |
Trener Francji sam sobie przegral ten mecz, a jak tak dalej pojdzie to i cale mistrzostwa.
W srodku 2 def zawodnikow a na lawie siedzi Nasri czy choc by Diarra mimo ze on tez jest def to jest napewno bardziej kreatywny niz ten caly Tulalan. Benzema caly mecz na lawie a on wpuszcza beznadziejnego Anelke i jeszcze lepszego Gomiza. Sagna na wakcjach a na prawej pomyka Sagnol emeryt. Ribery na lewej stronie kolejany swietny wybor. Jedny Henry cos tam gral ale tez bez rewelacji, to nie ten sam zawodnik ktory gral w Arsenalu. A Holendrzy zagrali kolejny swietny mecz. Graja ofensywnie milo dla oka. Brawo! Swietne zmiany trenera Holandii, Roben i RvP dali naprawde swietne zmiany. Jeszcze raz wielkie brawa dla Pomarańczowych! |
No wraca futbol totalny;
Fenomenalna gra Holandii, każda z bramek to istny majstersztyk, a Sneijdera już całowicie pokazuję ich geniusz; jeśli piłkarze takiej klasy mają choć kilka metrów wolnej przestrzeni to strzelają tam gdzie chcą. Szkoda Riberego który dziś praktycznie grał za dwóch i w sumie zagrożenie płyneło tylko z jego strony. Szkoda ze Mutu nie strzelił tego karnego bo mielibsmy klarowną sytuacje a teraz mimo ze raczej Holandia miłych wspomnien z meczów z Francją jak i z Włochami z poprzednich imprez nie ma to raczej nie bedą robić cyrku z porażką z Rumunami |
Swoja droga ciekawa sytuacja w grupie. Holandia moze sie podlozyc, ale nie musi. A jak nie i wygra dajmy na to 3-0, a Wlochy-Francja bedzie 0-0, to 3 druzyny beda miec po 2 pkt i bilans 1-4, ciekawie by bylo :)
|
Cytat:
|
co do meczu to upatruję w Holandii faworyta do mistrzostwa Europy bo zasługują na niego jak żadna inna drużyna. Natomiast coś innego rzuca mi się w oczy od początku tych mistrzostw. Mianowicie, z bólem serca, ale muszę pochwalić piłkarza Legii Warszawy - Rogera (NIE DLA ROGERA W REPREZENTACJI), że jako jedyny piłkarz na tym Euro potrafi w ciągu jednego meczu zaprezentować tyle widowiskowych zagrań, że aż miło się ogląda jego grę!
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl