The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2008, 11:58
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Napisałem, przecież, że one mi do gustu nie podchodzą. A jak wiadomo, o niektórych sprawach się nie dyskutuje. Czyli myślisz, że skoro Ty pochwaliłeś dziewczyny ze Śląska, to ludzie ze Śląska pokochają Wisłę? Dziwny tok rozumowania.
Jakim cudem taki łamaniec myślowy strzelił Ci do głowy?
Mi egal, czy na Śląsku Wisełkę kochają czy nienawidzą, im pewnie też , mają swój Ruch , Górnik i całą resztę, podejrzewam, że reszta Polski prócz zgód i sympatii wisi im równo.
A to moja wina, że moi kumple mają fajne koleżanki? Co to ma wspólnego z sympatiami klubowymi?
Ostatnio edytowane przez harthausen : 14.06.2008 o godz. 12:13.

Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.06.2008, 12:18
A była mowa o wyjebaniu wszystkich piłkarzy Śląska? Moim zdaniem pozybice się zawodników za słabych na pierwszą ligę jest jak najbardziej sprawiedliwe. To nie jest piłka nożna na poziomie szkolnym tylko zawodowy futbol.

Dyskobolia przez ostatnie lata żyła ponad stan. Pierwsza liga w takim mieście nie ma większego sensu i myślę, że zdecydowana większość kibiców tego klubu zdaje sobie z tego sprawę. Najwierniejsi kibice z Grodziska tak czy inaczej zamiast jeździć na pierwszoligowe wyjazdy zazwyczaj wybierali jeżdżenie z rezerwami bo po prostu ich realnymi rywalami są lokalne kluby, a nie Legia, Wisła, Ruch czy Zagłębie Lubin.

Wrocław to duże miasto. Łódź też, a jednak łódzkie kluby mają ogromne trudności. Taka firma jak Widzew zawisła między pierwszą a drugą ligą. Podobnie było z Lechem przez dobre kilkanaście lat. O problemach Pogoni Szczecin czy GKS Katowiece nie wspomne. Wielkość miasta nie ma nic do rzeczy. Trafić w Polsce na dobrego sponsora graniczy z cudem. I jak zdarza się tak okazja jak Drzymałą w Śląsku to trzeba zniej bezwzględnie korzystać.

Twój przykład z Abramowiczem jest tak nierealny, że trudno mi się do niego odnieść. Jeśli Abramowicz chciałby się przenieść to Wisły i wziąć ze sobą z Chelsea 5-9 zawodników (bo jacyś Polacy w klubie też powinni grać) to nie widziałbym problemu. Byle zapewnił Wiśle stabilność i wysoki poziom na długie lata.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.06.2008, 12:22
coś się rozgadaliście o koleżankach to w tym temacie mogę wam powiedzieć że wszędzie da się znaleźć piękne dziewczyny Jedna Warszawianka to nawet zauroczyła mnie na ładnych kilka miesięcy trochę tylko bała jak do niej jechałem żebym wpier**** nie zarobił za przywiązanie klubowe

A teraz do rzeczy bo się rozmywa temat. CO z tą Polonią B. dalej bo się pogubiłem, i czy Piast w końcu będzie grał w OE, skoro fuzji nie będzie?

Szczurek_PB
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 14.06.2008, 12:27
Gordian napisał(a):Wyświetl post
A teraz do rzeczy bo się rozmywa temat. CO z tą Polonią B. dalej bo się pogubiłem, i czy Piast w końcu będzie grał w OE, skoro fuzji nie będzie?
Polonia dalej walczy o pozostanie w ekstraklasie. I jak nieoficjalnie wiadomo są na to spore szanse.
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.06.2008, 12:36
Arked napisał(a):
A była mowa o wyjebaniu wszystkich piłkarzy Śląska? Moim zdaniem pozybice się zawodników za słabych na pierwszą ligę jest jak najbardziej sprawiedliwe. To nie jest piłka nożna na poziomie szkolnym tylko zawodowy futbol.
Mowy może i nie było, ale jak myślisz, jakby się ta fuzja skończyła? Kto by grał w "nowym" Śląsku - I ligowi, czy II ligowi piłkarze?

Arked napisał(a):
Dyskobolia przez ostatnie lata żyła ponad stan. Pierwsza liga w takim mieście nie ma większego sensu i myślę, że zdecydowana większość kibiców tego klubu zdaje sobie z tego sprawę. Najwierniejsi kibice z Grodziska tak czy inaczej zamiast jeździć na pierwszoligowe wyjazdy zazwyczaj wybierali jeżdżenie z rezerwami bo po prostu ich realnymi rywalami są lokalne kluby, a nie Legia, Wisła, Ruch czy Zagłębie Lubin.
Dlaczego ponad stan? Zbudowano silną - jak na polskie warunki - drużynę, któa radziła sobie bardzo dobrze. Liga ma sens tam, gdzie jest do tego drużyna, choć też bym wolał, żeby w OE były drużyny z większych miast, ale skoro Dyskobolia uczciwie na to zapracowała, to niech gra.

Arked napisał(a):
Wrocław to duże miasto. Łódź też, a jednak łódzkie kluby mają ogromne trudności. Taka firma jak Widzew zawisła między pierwszą a drugą ligą. Podobnie było z Lechem przez dobre kilkanaście lat. O problemach Pogoni Szczecin czy GKS Katowiece nie wspomne. Wielkość miasta nie ma nic do rzeczy. Trafić w Polsce na dobrego sponsora graniczy z cudem. I jak zdarza się tak okazja jak Drzymałą w Śląsku to trzeba zniej bezwzględnie korzystać.
Miasto Wrocław chce inwestować w Śląsk, więc problemów finansowych bym nie przewidywał.

Arked napisał(a):
Twój przykład z Abramowiczem jest tak nierealny, że trudno mi się do niego odnieść.
Może i nierealny, ale w Polsce nie ma opcji, żeby ktoś się z nami połączył, bo Wisła to najlepsza drużyna, więc musiałem dać kogoś zza granicy.

Arked napisał(a):
Jeśli Abramowicz chciałby się przenieść to Wisły i wziąć ze sobą z Chelsea 5-9 zawodników (bo jacyś Polacy w klubie też powinni grać) to nie widziałbym problemu. Byle zapewnił Wiśle stabilność i wysoki poziom na długie lata.
Szczeciński Ptak pokazał na przykładzie Pogonii, że wcale nie musi ...
Ostatnio edytowane przez Paweł : 14.06.2008 o godz. 12:39.
Arked
Senior Member

Stary 14.06.2008, 12:58
Myślę, że najlepsi zawodnicy z drugoligowego składu pozostaliby w drużynie.

Miasto Wrocław może i chce inwestować, ale kilka milionów złotych rocznie to stanowczo za mało na potencjał jaki tkwi w tym mieście i w klubie. Dlatego jestem rozczarowany. Śląsk w takim układzie będzie w najlepszym wypadku średniakiem ligowym. A żeby żeby wypełnić kiedyś nowopowstający stadion potrzeba mocnej drużyny i walki o najwyższe cele.

Poza tym klub w rękach miasta to klub w rękach polityków. A to nie wróży dobrze Śląskowi. Moim zdaniem dużo lepiej Śląskiem zarządzałby niezależny od wyniku wyborów i doświadczony Drzymała.
-S-
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.06.2008, 13:11
Trudno to nazwać fuzją, ale taki przykład z zagranicy: http://pl.wikipedia.org/wiki/Red_Bull_Salzburg
Wklejam, aby pokazać do czego może doprowadzić zbytnia chęć zarabiania na sporcie przez biznes.

Przed ostatnie zdanie- :(
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.06.2008, 13:50
napisałem, że z OE to nie podobają mi się Ślązaczki. Ty na to:

Cytat:
i dziwisz się potem, że Was na Ślasku nie kochają . Mam kumpli w Radzionkowie i Pszczynie. Wierz mi, ich koleżanki miodzio.
więc ja wyraziłem opinie o Ślązaczkach(przede wszystkim Z Ruchu, Górnika, Bytomia...itp, bo pisałem o OE). Ty wtedy skwitowałeś to zdaniem, że przez takie wypowiedzi nas (czyt. Warszawiaków) na Śląsku nie lubią. Więc niejako ma to coś wspólnego z sympatiami klubowymi(wg Twojej teorii - i właśnie ja się dziwę co to ma wspólnego z klubami)
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.06.2008, 14:21
^^ PW, bitte, innych takie przeciąganie już nudzi. Ale niech będzie, że masz rację.

ToTylkoJa
Senior Member

Stary 14.06.2008, 15:56
info ze strony Lecha(a dokładniej komentarz, czyli info mało pewne)

Cytat:
jak podało Radio merkury Lech Poznań ustalił szczegóły przyjścia do Lecha Przemysława Łudzińskiego, który w minionym sezonie strzelił 12 goli dla Wrocławskiego Slaska!!! Przemak ma się zjawić w klubie w nastepny piatek i podpisać 2 letni kontrakt.
Może z Lewandowskim się nie dogadali?
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.06.2008, 16:27
Arked napisał(a):Wyświetl post
Podobnie było z Lechem przez dobre kilkanaście lat.
Przez trzy-cztery lata. Dodając okres kiedy było biednie i bardzo biednie to może wyjdzie z osiem lat życia z dnia na dzień, ale na pewno nie kilkanaście

Co do Łudzińskiego, hm, o nim nie było nic słychać w ogóle, więc to może kaczka dziennikarska? 25-lat, zero doświadczenia w wyższych ligach, niby te 12 bramek..ale za kogo on miałby u nas grac niby? To już chłopaki z ME i wychowankowie pewnie nie są wiele gorsi jeśli nie lepsi od niego.

-S-
u nas jacys dziennikarze puścili rok temu plotę, że koleś od RedBulla chce Lecha kupić. Ale by było.. :| dobrze, że do 2012 Rutkowski klubu nie sprzeda.
Zygmunt.Król
Member

Od: 04.2008

Stary 14.06.2008, 17:04
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
napisałem, że z OE to nie podobają mi się Ślązaczki. Ty na to:

więc ja wyraziłem opinie o Ślązaczkach(przede wszystkim Z Ruchu, Górnika, Bytomia...itp, bo pisałem o OE). Ty wtedy skwitowałeś to zdaniem, że przez takie wypowiedzi nas (czyt. Warszawiaków) na Śląsku nie lubią. Więc niejako ma to coś wspólnego z sympatiami klubowymi(wg Twojej teorii - i właśnie ja się dziwę co to ma wspólnego z klubami)
W pewnym sensie coś jest na rzeczy w tym co mówisz. Od pewnego czasu śledzę na tym forum niechęć do Odry Wodzisław, z czego można by wysnuć wniosek że tam wszystko jest kiepskie. A nieprawda, miasto jest niebrzydkie (na Śląsku jest kilka brzydszych), bardzo stare (jak na historię polskich miast), no i last but not least - pochodzi z niego moja żona, a za nią czesto faceci oglądają się na ulicy

Także, TTJ nie nastwiaj się z góry bo nie wiesz co Ci pisane
skttrbrain
Senior Member

Stary 15.06.2008, 16:17
Lewandowski-story ciąg dalszy:

http://www.zw.com.pl/artykul/259176.html
Cytat:
Lewandowski zagra w Lechu

Marcin Cholewiński 12-06-2008, ostatnia aktualizacja 13-06-2008 11:49
Robert Lewandowski, król strzelców minionego sezonu II ligi, opuszcza Znicz Pruszków. Przenosi się do Lecha Poznań.

Szefowie Znicza praktycznie dogadali się już z przedstawicielami drużyny ze stolicy Wielkopolski. Do uzgodnienia pozostał już tylko indywidualny kontrakt Lewandowskiego.
Czekał do końca

Na zakup napastnika z Pruszkowa ochotę miały niemal wszystkie zespoły, które szykują się do gry w ekstraklasie. Ostatnio pojawiły się nawet informacje o odejściu uzdolnionego napastnika do... Lazio Rzym. Lewandowski do końca uzależniał swoją decyzję o odejściu od ewentualnego awansu Znicza do ekstraklasy. Jednak po fiasku, jakim zakończyły się rozmowy na temat połączenia Śląska Wrocław z Groclinem Grodzisk Wielkopolski, Znicz praktycznie nie ma już żadnych szans na uzyskany przy zielonym stoliku awans. Poza tym miałby spore kłopoty z uzyskaniem licencji, ponieważ prace nad sztucznym oświetleniem i podgrzewaną murawą na stadionie w Pruszkowie uległy znacznemu opóźnieniu.
Lech Poznań, który zamiast Dyskobolii będzie występował w eliminacjach do Pucharu UEFA, ma tymczasem od dłuższego czasu spory problem z napastnikami. „Kolejarz“ sprzedał w tym tygodniu Przemysława Pitrego do Górnika Zabrze, a Ilijana Micanskiego (w trakcie rundy wiosennej Bułgar był wypożyczony do Odry Wodzisław) do Zagłębia Lubin. Z typowych snajperów w Lechu pozostali jedynie Peruwiańczyk Hernan Rengifo, 36-letni już Piotr Reiss i o 16 lat młodszy Maciej Kononowicz.
W Legii czekała ławka

Szkoleniowiec „Kolejarza” Franciszek Smuda obserwował Lewandowskiego już w majowym meczu z Polonią Warszawa. Wtedy jednak zaprzeczał jakiemukolwiek zainteresowaniu tym piłkarzem, ale – jak się okazało – była to jedynie „zasłona dymna“, która pozwoliła nie przekroczyć ceny 1,5 miliona zł za piłkarza. Napastnika Znicza obserwował także szkoleniowiec warszawskiej Legii Jerzy Urban. W stołecznej drużynie Lewandowskiemu byłoby jednak trudniej przebić się do pierwszej jedenastki. To właśnie ten fakt i możliwość gry w europejskich pucharach zaważyły na decyzji piłkarza. Do podpisania umowy prawdopodobnie dojdzie w ciągu kilku dni, po powrocie Lewandowskiego z wakacji w Egipcie.Szkoleniowiec Znicza Pruszków Jacek Grembocki już rozgląda się za nowymi piłkarzami, ponieważ bliscy odejścia są dwaj inni kluczowi piłkarze w minionym sezonie.
Trener Cracovii Stefan Majewski bardzo chce w swoim zespole widzieć środkowego pomocnika podwarszawskiego klubu Pawła Zawistowskiego, któremu przyglądał się już cztery lata temu, gdy prowadził Widzew Łódź. Natomiast Igor Lewczuk nie może się jeszcze zdecydować, z kim podpisać nowy kontrakt. Najbliższa pozyskania prawego obrońcy Znicza jest Lechia Gdańsk, która pruszkowianom oferuje za niego pół miliona złotych. Lewczuk ma jednak inny problem, bo na brak ofert nie narzeka – zainteresowane są nim także Cracovia i Groclin.
Wracają do treningów

– Problem w tym, że zostało mi jeszcze pół roku studiów na warszawskiej AWF. Plany pokrzyżował mi brak naszego awansu, bo gra w ekstraklasie była moim największym marzeniem – przyznaje Lewczuk. – Mam teraz twardy orzech do zgryzienia i cały czas się zastanawiam, co dalej zrobić.
Jeśli Lewczuk także zdecydowałby się odejść z Pruszkowa, najlepszym rozwiązaniem byłaby przeprowadzka do warszawskiej Legii, której trenerzy wykazali już wstępne zainteresowanie pozyskaniem tego obrońcy.
Tymczasem Znicz przygotowania do nowego sezonu rozpoczyna już w najbliższy poniedziałek. Dopiero w środę spodziewani są w klubie nowi piłkarze, którzy mają uzupełnić osłabioną kadrę.
Źródło : Życie Warszawy

No i ponoć Arboleda też w KKSie. Podobają mi się te transfery.
Choć ciężko wierzyć gazecie, która pisze o 'Kolejarzu' i trenerze Legii Jerzym Urbanie. ;D
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 15.06.2008 o godz. 16:21.
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.06.2008, 16:20
W końcu walczycie przecież o majstra
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.06.2008, 13:20
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Arked, za to sprawiedliwe jest wyjebanie na zbity pysk wszystkich piłkarzy i trenera Śląska, którzy wywalczyli awans, bo przecierz od tych z Grodziska są słabsi.
A sprawiedliwe było pozbycie się Łatki, Nowaka i spółki - wychowanków Wisły, lub zawodników którzy grali w naszym klubie w drugiej lidze, lub wtedy gdy brakowało pieniędzy na wodę mineralna po treningu?

Oczywiście, że niesprawiedliwe. Ale taki już los piłkarzy i kibiców. Dlatego Żurawski i Błaszczykowski grają na zachodzie, a Grzegorz Pater w Podbeskidziu. Choć pewnie wielu by chciało, by wszyscy nadal grali z Białą Gwiazdą na piersi.

Rozumiem, że w imię sprawiedliwości Drzymała powinien docenić "prawdziwych" zawodników Śląska kosztem sukcesów sportowych?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
AYALA
Senior Member

Stary 16.06.2008, 14:58
W Widzewie też nie chcą fuzji z Groclinem.Troche prawde powiedziawszy to jest dziwne bo przecież w naszym kraju ludzi z takimi pieniędzmi chcących inwestować w piłke jest niewielu.Pamietam jak sie cieszyłem jak Telefonika przyszła do Wisły i zamiast walczyć o utrzymanie Biała Gwiazda po roku zdobyła mistrza Polski po 21 latach.
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.06.2008, 17:29
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
W końcu walczycie przecież o majstra

Co w tym śmiesznego że Lech sie wzmacnia przed sezonem I co to za argument "... w końcu walczycie o majstra..."

Ze swoim potencjałem biznesowo-organizacyjnym puchar UEFA to minimum co kibice w Poznaniu powinni oczekiwać od Lecha! A że p.Rutkowski miał kilka "nieadekwatnych" wypowiedzi nie powinno mieć znaczenia kiedy dyskutuje się na tematy piłkarskie

Dla mnie ruchy Lecha są dobre i wielu przesmiewców zwłaszcza z Warszawy ale też z Krakowa może się zdziwić.

PS
Ja mam nadzieje że Bednarz jednak już wrócił... czekam na efekty jego pracy
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 16.06.2008, 17:51
AYALA napisał(a):Wyświetl post
W Widzewie też nie chcą fuzji z Groclinem.Troche prawde powiedziawszy to jest dziwne bo przecież w naszym kraju ludzi z takimi pieniędzmi chcących inwestować w piłke jest niewielu.Pamietam jak sie cieszyłem jak Telefonika przyszła do Wisły i zamiast walczyć o utrzymanie Biała Gwiazda po roku zdobyła mistrza Polski po 21 latach.
nie porównuj wejścia Telefonici do Wisły lub np. ITI do Legii z fuzją. To zupełnie dwie różne sprawy. Chciałbyś żeby Wisła zrobiła sobie fuzję z Groclinem?

Arboleda w Lechu( to chyba odpowiedni temat na transfery klubów OE)

i

Cytat:
Klub Zagłębie Lubin poinformował dziś o sprzedaży pomocnika Macieja Iwańskiego do Legii Warszawa. Zawodnikiem zainteresowana była również Wisła Kraków, jednak kwota jaką należało zapłacić za niego była zbyt wysoka dla szefów mistrzów Polski.

Zagłębie poinformowało, że Legia wyłożyła na transfer Iwańskiego 650 tys. euro.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 18.06.2008 o godz. 14:14.
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 18.06.2008, 14:48
Bardzo dobry ruch Legii i Iwańskiego. W Legii nauczy (?) się grac pod presja i może nawet jeszcze do reprezentacji zdąży trafić, bo zmiana warty nadchodzi po Euro. To samo zresztą dotyczy Gizy. Wygląda na to, że Legia powoli robi się kliniką dla niedoszłych reprezentantów. Jeszcze tylko Garguły im do kompletu brakuje

A swoją drogą, to Lech robi na tyle wartościowe wzmocnienia (jeśli ci gracze są w rzeczywistości tak dobrzy jak się o nich mówi), że naprawdę może w przyszłym sezonie włączyć się w walkę o mistrzostwo. Ciekawy sezon się zapowiada.
Powód: Literówki
Ostatnio edytowane przez Clapham : 18.06.2008 o godz. 14:58.
Maćko
Urodzony optymista

Stary 18.06.2008, 16:13
Cieszę się z tego, że Legia pozyskała Iwańskiego, to była jedyna opcja, by ten nie trafił do nas.
No ale 650tys. € to jednak zdecydowanie za dużo za zawodnika tej klasy.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.06.2008, 17:19
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Cieszę się z tego, że Legia pozyskała Iwańskiego, to była jedyna opcja, by ten nie trafił do nas.
No ale 650tys. € to jednak zdecydowanie za dużo za zawodnika tej klasy.
A jakieo innego ofensywnego pomocnika pozyskamy w tej cenie?
Pomijam darmowe stare szroty.....
flamengista
Piknik

Stary 18.06.2008, 17:36
Cóż, Lech i Legia się wzmocniły. Nie ma co robić dobrej miny do złej gry. Jasne, że Arboleda, Iwański i Lewandowski to nie byli zawodnicy zdolni do wprowadzenia nas do LM. Ale dzięki nim Poznaniacy i Warszawianie będą silniejsi, niż w poprzednim sezonie.

Pozostaje mieć nadzieję, że Bednarz szuka wzmocnień gdzie indziej. Sądzę, że kierunek czeski jest właściwy i ktoś dołączy do Jirsaka.
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.06.2008, 17:48
Oby to co się teraz dzieje było ciszą przed burzą.
Sądzę, że czekają na to ile dostaną za Dudkę i wtedy zaczną zakupy- OBY!

Iwański jest dobry, lecz ma już swoje lata.
Przydało by się Gargułę ściągnąć. Legia wypadła z gry o Łukasza już.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 18.06.2008, 18:06
DrewniaQ napisał(a):Wyświetl post
Iwański jest dobry, lecz ma już swoje lata.
Przydało by się Gargułę ściągnąć. Legia wypadła z gry o Łukasza już.
M.Iwański ur. 07.05.1981
Ł.Garguła ur. 25.02.1981

Faktycznie Iwański za stary i przydałoby się Gargułę ściągnąć. Chyba już wiem skąd masz taki nick.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Maćko
Urodzony optymista

Stary 18.06.2008, 18:25
http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=615
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.06.2008, 18:28
Mój błąd z tym wiekiem, lecz Garguła moim zdaniem jest lepszy i głównie o to chodziło.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 18.06.2008, 18:55
Cytat:
Od przyszłego sezonu nowym piłkarzem Legii będzie hiszpański obrońca Abraham Cruz Paz. 29-letni zawodnik przeszedł już pozytywnie testy medyczne w Warszawie, a oficjalnej informacji o jego przejściu na Łazienkowską należy się spodziewać lada chwila. Paz będzie występował w Legii przez najbliższe trzy lata. To już drugi, po Mikelu Arruabarrenie, Hiszpan, który od nowego sezonu wzmocni skład "wojskowych".

Paz przyleciał do stolicy już wczoraj w towarzystwie swojego przedstawiciela i małżonki, a dzisiaj rano poddał się testom medycznym w Centralnym Ośrodku Medycyny Sportowej w Warszawie. Te przebiegły bez zastrzeżeń, dlatego już nic nie stoi na przeszkodzie aby Hiszpan podpisał umowę z Legią.

Sprawę przejścia Abrahama Paza na Łazienkowską komentuje drugi trener Legii, Kibu Vicuna. – Tak, to prawda. Abraham ma już za sobą testy. Teraz dajemy mu czas na wakacje - prawdopodobnie do końca miesiąca albo nawet trochę dłużej. Co prawda, już niedługo zaczynamy przygotowania do nowego sezonu (23 czerwca w Grodzisku Wielkopolskim – przyp. redakcji), ale rozumiemy, że po zmaganiach ligowych należy mu się odpoczynek fizyczny i psychiczny – mówi Vicuna.

Hiszpan zdradził też nieco szczegóły kontraktu Paza. - Paz będzie u nas występował przez najbliższe trzy lata. Dostał kontrakt na dobrych warunkach, choć nie wygórowanych – stwierdził na łamach prasy hiszpańskiej drugi trener Legii.
http://legia.com.pl/pl/index.php?view=2&nID=20922
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.06.2008, 19:20
Iwański jest grajkiem który może starcza na naszą ligę, ale przy mocniejszym rywalu siada całkowicie. Wg mnie w Wiśle by sobie nie poradził... Łobo też w Zagłębiu był gwiazdą a u nas, każdy wie jak gra.
Ja bym dał więcej Jirsakowi pograć i już by nikt nie płakał o Majewskiego czy Gargułe, którzy nie są warci cen których rządają ich kluby.

Co do Arboledy, to na szczęście do nas nie przyszedł. Zapadł mi w pamięci jego taniec po strzelonej bramce przy R22.

Lewandowski? Ktoś już tu pisał, że kolejny gracz "Małecki, Ćwielong, Gołoś, Kmiecik" nie jest nam potrzebny.

Legia zakupuje tych hiszpańców i wg mnie robi źle... Stanie sie z nią to co z Pogonią tylko zamiast brazoli będą hiszpanie.

Trzeba Dudke za dużą kase opylić, i kase przecznaczyć na jakichś fajnych dwóch-trzech piłkarzy.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
flamengista
Piknik

Stary 18.06.2008, 19:25
Bzdura. Abraham Cruz Paz ma zastąpić Inakiego Astiza i moim zdaniem to dobry zakup. W każdym razie referencje ma dobre.

Legia tym razem potrafiła załatać dziurę po wartościowym graczu który ich opuścił.

Czy Iwański natomiast może zastąpić Rogera, to już inna sprawa. Ale przynajmniej próbują.

Działania Legii należy ocenić jako umiejętne uzupełnienia składu z szansą na coś więcej.

Natomiast Lech zdecydowanie się wzmocnił. Na szczęście na ławce jest ciągle Franz, który pewnie za chwilę zrobi z Lewandowskiego świetnego bocznego obrońcę, albo defensywnego pomocnika;-)
Arked
Senior Member

Stary 18.06.2008, 19:33
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Legia zakupuje tych hiszpańców i wg mnie robi źle... Stanie sie z nią to co z Pogonią tylko zamiast brazoli będą hiszpanie.
Liczą się umiejętności, a nie narodowość(!). A obcokrajowcy zakupieni przez Legię zapowiadają się nieźle.

Wzmocnienia Lecha i Legii zapowiadają ciekawy sezon. Jeśli nie zaczniemy działać na rynku transferowym możemy mieć problemy z obroną tytułu (o pucharach nie wspominając).

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów