The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2008, 12:12
Bardzo możliwe.
W sumie też mi się to dziwne wydawało.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Replay73
Member

Od: 07.2007

Stary 16.06.2008, 12:13
A'propos dyskusji o emerytach:

http://sport.onet.pl/0,1264200,1769978,wiadomosc.html

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 16.06.2008, 12:22
Krissu napisał(a):Wyświetl post
@7k:
Nie jestem do końca przekonany do twojej argumentacji jeśli mam być szczery.

Po pierwsze: Jaką mamy gwarancję, że Boski Leo nie będzie stawiał na tych samych piłkarzy?
Nie ma zadnej.
Mam natomiast nadzieje, ze ci co zawiedli maja jaja chociazby wielkosci rodzynek i sie sami odstawia.

ME to byl test dla Dutcha i pilkarzy. Pilkarze zawiedli po calosci, bo sa zajebiscie slabi. Holender zawiodl bo postawil na tych cymbalow, a nie innych.
Obojetne kto nie bedzie trenerem zawsze postawi na kogos, kto wg polowy Polakow jest chujowy i zajmuje miejsce komus innemu.

Wole jednak Leona niz jakiegokolwiek innego trenera chociazby tylko nazwiskiem zwiazanego z nasza polska pilka nozna.
Jesli zmiana trenera teraz, to na kogos na 4 lata.
Bo po tych ME nie ma sie zaczac: Operacja MS2010, tylko Operacja ME2012.
A zaraz bedzie nowy trener, ktory zbierze w RPA po bohaterskich eliminacjach w....... otwarcia, w....... w meczu o wszystko i honorowe zwyciestwo z jakimis rezerwami Brazylii, poleci na zbity z koncem lipca, a do ME2012 zostana nam juz tylko 2 lata. A to jest najwazniejsza impreza pilkarska w nastepnym cwiercwieczu dla Polski.

Zostawic Holendra do 2012 - to nasza szansa.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.06.2008, 12:29
Cytat:
Razem z Bobo Kaczmarkiem, jego czapeczką oraz Dziekanowskim ?
I z tymi wszystkimi co kręcą teraz wały przy kadrze wpychając swoich patałachów w miejsce np. "wolnego" Głowackiego ? Ciekawe czy Kuba Błaszczykowski uchyli rąbka tajemnicy i powie co tam się dzieje licząc się z konsekwencjami typu, że już nigdy przy Leo i jego świcie nie zagra w reprezentacji ?
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 16.06.2008, 12:29
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Piszesz o bylym pilkarzu Wisly, wiec zwaz na slownictwo.
Zebym ja Ci nie napisal do czego sie nadawal Deyna kiedys, a do czego obecnie Brychczy.
porownujesz Zurawskiego z Deyna i Brychczym ? Do czego nadawal sie Deyna i do czego nadaje sie Brychczy?

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.06.2008, 12:48
Cytat:
Ciekawe czy Kuba Błaszczykowski uchyli rąbka tajemnicy i powie co tam się dzieje licząc się z konsekwencjami typu, że już nigdy przy Leo i jego świcie nie zagra w reprezentacji ?
W pewnym sensie za dużo ma do stracenia,ale tak jak wcześniej pisałam, zapowiedział się,że to zrobi po meczu z Chorwacją. Albo to tylko media rozdmuchują. Trzeba też przeanalizować ile ma do stracenia, a ile do zyskania. Biorąc pod uwagę oczywiście,że nie miał żadnej kontuzji i był w stanie grać,bo znowu może to być o jedno zdanie za dużo od gazet
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.06.2008, 13:04
Cóż, dla mnie Leo Beenhakker się skończył. Jedyne, co mogło by zmienić moje zdanie to cud w postaci awansu dzisiaj. W pokonanie rezerw Chorwacji jestem w stanie uwierzyć - wypiję z 3 setki przed meczem, więc będzie ok. Ale nawet w takim stanie nie jestem skłonny liczyć na zwycięstwo Austriaków z Niemcami.

Prawda jest taka, że Holender nie osiągnął nic więcej, niż Engel i Janas. Co gorsza, w przeciwieństwie do tych dwóch dawał nadzieję, że teraz będzie inaczej. Bo przecież w grupie po za początkiem graliśmy dobrze. Zostawiliśmy za sobą tak klasowe drużyny jak Serbia i Portugalia. Nie wygraliśmy dzięki cudownej formie Olisadebe czy Frankowskiego, ale dzięki DRUŻYNIE. Jak zawodził Krzynówek, był Ebi. Jak Ebiemu nie szło, był Żuraw. Nie było zawodników niezastąpionych - jak Oli i Świerczewski za Engela.

Ja nie oczekiwałem od Beenhakkera cudów. Nie liczyłem na zwycięstwo z Niemcami, nie liczyłem na ćwierćfinał, nawet nie liczyłem na wyjście z grupy. Ja wymagałem zwycięstwa z najsłabszą drużyną naszej grupy i całego turnieju. Austriacy mieli na każdej pozycji gorszego piłkarza od nas. W rankingu UEFA i FIFA dzieliła nas przepaść, ich zawodnicy pierwszego składu grywają w norweskich II-ligowcach. Do dzisiaj nie rozumiem, jakim cudem zagraliśmy z nimi tak słabo. Mecz z Austrią - mimo przekrętów Webba - był przede wszystkim totalną kompromitacją. Tak kiepskiej postawy nie pamiętam od dawna - chyba tylko blamaże ze Słowacją (czerwona kartka dla Kosy) i z Anglią na Wembley (kat Scholes) mogą się z tym równać.

W dodatku na turnieju okazało się, że nie mamy nawet po 1 zawodniku na każdą pozycję. Na lewej obronie gra teraz zamiennie stoper z prawym obrońcą. Jedyny zdrowy lewy obrońca nagle okazał się za słaby, mimo udanej próby generalnej przed Euro (Dania). Co się więc stało, skoro w czasie eliminacji i przygotowań mieliśmy po co najmniej 2 zawodników na każdą pozycję?

Drużynę dotknęła plaga kontuzji - żadna inna drużyna nie miała ich tyle, co my. A przecież u nas nie grają zawodnicy po 60 meczach w Premiership i Champions League. Ja naiwnie liczyłem, że nasi wypoczęci kopacze przy wymęczonych sezonem niemieckich gwiazdach (Ballack) przynajmniej powalczą.

Na Austriaków Leo stawia na Jopa na środku obrony. Facet - pomijając brak refleksu i nerwy - jest ewidentnie w fatalnej formie fizycznej. A Leo mówi, że to Głowacki jest za wolny na kadrę. Pytam się - kto oglądał Jopa na zgrupowaniu?

Do tego wpuszcza się na boisko cypryjskiego turystę Piszczka, zamiast takiego Saganowskiego, który był przez całe zgrupowanie. Ciekawe, jak by Sagan wypadł na prawym skrzydle na tle Niemców, gorszych kondycyjnie od Austriaków.

Błędów było wiec co niemiara. Jasne, każdy ma prawo je popełniać. Ale tu było ich za dużo.

Moim zdaniem po Euro zrobi się straszna nagonka na Leo i Holender sam odejdzie, by mieć spokojniejszą pracę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.06.2008, 13:09
Niedawno się mówiło o jakiejś propozycji dla Leeeeeeeeeeoooooooooo. Możliwe, że chce z niej skorzystać...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 16.06.2008, 13:24
Nie ma zadnej.
Mam natomiast nadzieje, ze ci co zawiedli maja jaja chociazby wielkosci rodzynek i sie sami odstawia.
Ja natomiast nie mam najmniejszych wątpliwości, że żaden z nich sam się nie odstawi.
ME to byl test dla Dutcha i pilkarzy. Pilkarze zawiedli po calosci, bo sa zajebiscie slabi. Holender zawiodl bo postawil na tych cymbalow, a nie innych.
Obojetne kto nie bedzie trenerem zawsze postawi na kogos, kto wg polowy Polakow jest chujowy i zajmuje miejsce komus innemu.
Nie twierdzę, że inni nasi kopacze mogliby wygrywać z Niemcami czy Austrią. Twierdzę natomiast, że jest różnica między porażką a w.......em. Z Niemcami dostaliśmy ciężki w........ Z Austria przed ciężkim w.......em (chociaż biorąc pod uwagę klasę rywala i nasze oczekiwania - boleśniejszym) uratował nas tylko Artur Boruc.
Wole jednak Leona niz jakiegokolwiek innego trenera chociazby tylko nazwiskiem zwiazanego z nasza polska pilka nozna.
Oczywiście, że tak! Jeśli zmiana to tylko na zagranicznego trenera!
Jesli zmiana trenera teraz, to na kogos na 4 lata.
Bo po tych ME nie ma sie zaczac: Operacja MS2010, tylko Operacja ME2012.
A zaraz bedzie nowy trener, ktory zbierze w RPA po bohaterskich eliminacjach w....... otwarcia, w....... w meczu o wszystko i honorowe zwyciestwo z jakimis rezerwami Brazylii, poleci na zbity z koncem lipca, a do ME2012 zostana nam juz tylko 2 lata. A to jest najwazniejsza impreza pilkarska w nastepnym cwiercwieczu dla Polski.
Z tym sie zasadniczo zgadzam.
Wywalić Holendra, zatrudnić kogoś innego do 2012 roku - to nasza szansa
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
joy_division
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 16.06.2008, 13:26
Pisałem po ogłoszeniu składu na Euro, że w napadzie mamy "armaty" że ho ho!! Teraz przed prawdopodobnie ostatnim meczem wygląda to następująco:
(ofensywny pomocnik-nadzieja,odkrycie itd.) Smolarek - strzały celne: 1; niecelne: 0 spalone: 3; żółte kartki: 1
Żurawski - strzały celne: 0; niecelne: 1; spalone: 0; żółte kartki: 0 (koniec przygody z Euro)
Zahorski -
Saganowski - strzały celne: 1; niecelne: 0 spalone:0; żółte kartki: 0; asysta przy bramce: 1

Kim my mamy grać?! Kto ma strzelać bramki w tej drużynie?!!!

O Piszczku to już wogóle wspominał nie będę.
Powód: Piszczek "As"
Ostatnio edytowane przez joy_division : 16.06.2008 o godz. 13:28.
Stella Bianca Siamo Noi!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.06.2008, 13:43
Kijek napisał(a):Wyświetl post

Defensywni pomocnicy, trzej najlepsi sa na ME: Lewandowski, Dudka, Murawski. Na ME 2012 ew. MŚ 2014 wtedy juz Borysiuk.*

a od kiedy to Borysiuk jest defensywnym pomocnikiem?

PS może jestem jakiś dziwny, ale lepiej jakbyśmy z Chorwatami nie wygrali. Bo jeśli to uczynimy, to Leo popadnie w totalny samozachwyt. Będzie zaraz gadał, że to wina sędziego, że zdobył 4 pkt itp. I tak już wkurzają mnie te jego filozoficzne gadki. Koleś nie ma odwagi przyznać się do błędów, jakie popełnił. Więc tak naprawdę, to w tej kwestii niczym nie różni się od Engela i Janasa. Poza tym będzie miał pretekst, aby zostawić kilku swoich pupilków(bo przecież 4 pkt to lepiej niż na ostatnich i przedostatnich MŚ). A jak zajmie ostatnie miejsce w grupie, to nie ma bata, będzie musiał przemeblować skład. Jestem strasznie rozdarty przed tym meczem, serce jest za Polską, ale rozum podpowiada mi, że porażka w meczu z Chorwacją wyjdzie nam bardziej na dobre, niż wygrana. To moje subiektywne zdanie na ten temat
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 16.06.2008 o godz. 14:06.
Odpowiedz cytując
12345q
Member

Od: 05.2005

Stary 16.06.2008, 13:46
joy_division napisał(a):Wyświetl post
Pisałem po ogłoszeniu składu na Euro, że w napadzie mamy "armaty" że ho ho!! Teraz przed prawdopodobnie ostatnim meczem wygląda to następująco:
(ofensywny pomocnik-nadzieja,odkrycie itd.) Smolarek - strzały celne: 1; niecelne: 0 spalone: 3; żółte kartki: 1
Żurawski - strzały celne: 0; niecelne: 1; spalone: 0; żółte kartki: 0 (koniec przygody z Euro)
Zahorski -
Saganowski - strzały celne: 1; niecelne: 0 spalone:0; żółte kartki: 0; asysta przy bramce: 1

Kim my mamy grać?! Kto ma strzelać bramki w tej drużynie?!!!

O Piszczku to już wogóle wspominał nie będę.
Ehh jak ty nic nie rozumiesz tu nie chodzi o to ile kto oddał strzałów na bramke tylko o internalional level, po co nam jakieś Brożki, Jelenie, Wichniarki..... Jeszcze by jakieś brzydkie bramki strzelili i byłby wstyd
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 16.06.2008, 13:56
porownujesz Zurawskiego z Deyna i Brychczym ? Do czego nadawal sie Deyna i do czego nadaje sie Brychczy?
Lubisz Deyne i Brychczego ? Lubisz.

A my lubimy Zurawskiego.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.06.2008, 14:01
Wg mnie to dziennikarze źle zinterpretowali wypowiedź Leo. "Za wolny w głowie" może chodzi o szybkie podejmowanie decyzji na boisku... Bo chyba na tyle ślepy Leo nie jest, żeby nie widzieć różnicy w przygotowaniu szybkościowym pomiędzy Głowackim, a Bąkiem czy Jopem. To są dopiero czołgi.

Nie chcę Holendra bronić, ale nie wierzę, żeby silił się na takie głupoty, byle tylko usprawiedliwić swoje nietrafione powołania.
Ostatnio edytowane przez tofik : 16.06.2008 o godz. 14:08.
..
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 16.06.2008, 14:13
A propos, wesoła nowina.

Jacek - Wiecznie Młody - Bąk radośnie dziś oznajmił, że na wyraźną prośbę Leo nie ma zamiaru żegnać się z kadrą po Euro 2008.

Rozumiem chłopaka, chce dobić do setki ale to nie Franco Baresi. Każdy piłkarz ma swoją własną barierę wieku i moim zdaniem Bąk właśnie ją przekracza.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2008, 14:28
Ja bym to gdzies podpial - bardziej celnie ujac sie tego chyba nie da.Wystarczy zajrzec chocby na nasze podworko.
Mauro zamiast Jirsaka, czemu Matusiak ,a moze Clebera odsunac by dac szanse Kokoszce itp
Ilu dyskutantow, tyle opcji -szczegolnie jak cos nie idzie - i to jest oczywiscie nasze prawo

.

Krissu napisał(a):Wyświetl post

Wywalić Holendra, zatrudnić kogoś innego do 2012 roku - to nasza szansa
Ja juz gdzie indziej pisalem -opcja posrednia - zostawic holendra i zobaczyc jak sobie bedzie radzil w eliminacjach do MS.
Bedzie wynik - zostanie
Nie bedzie - wyjebia go i tu nie mam najmniejszych watpliwosci.
Juz jest o krok od nagonki , jak tylko zaczniemy grac slabiej to Leo poleci a nowy trener bedzie mial bardzo duzo czasu by moze w koncu na naszych smieciach ugrac cos wiecej niz nic.
Nowy prezio - wiadomo ze to bedzie jakis przekret w stylu listkiewicza -podda sie woli ludu by cos ugrac dla siebie, bo jak wiadomo, przez wiekszosc mediow bedzie gnojony( i slusznie bo jak gowna nie mozna ruszyc to przynajmniej trza mu dac do zrozumienia ze jest gownem) od samego poczatku.

Cytat:
Ciekawe czy Kuba Błaszczykowski uchyli rąbka tajemnicy i powie co tam się dzieje licząc się z konsekwencjami typu, że już nigdy przy Leo i jego świcie nie zagra w reprezentacji ?

Cala ta sprawa z Blaszczem dla mnie jest jasna i smieszy mnie.
Teorii spiskowej nie przyjmuje do wiadomosci bo jest absurdalna - nikt nie zrezygnowalby z takiego grajka w imie jakis brudnych interesow.Zreszta kto gral na jego pozycji?Najpierw Lobo/Piszczek/ ,potem Sagan -rozumiem ze macki manago od Lea maja ich wszystkich w swojej stajni?-strzelam ze nie.

Znamy temperament Kuby ze chlopak by chcial grac nawet z 1 noga.Czasami trener musi powiedziec NIE ,gdy widzi ze gra ta moze przyniesc wielka szkode zawodnkowi, chocby ten nie wiem jak chcial grac.
Chyba nikt by nie chcial by Kuba znow zostal wyautowany na pol roku czy wiecej.
A odnowienie kontuzji ktorej nie bylo? - zgaduje ze trzeba bylo Uefie cos 'sprzedac' by mozna bylo powolac innego na jego miejsce
wot cala tajemnica.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.06.2008 o godz. 14:54.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
BiQ83
Banita

Od: 02.2008

Stary 16.06.2008, 14:41
Fakt 7 kotów błysnął tu jasnością umysłu ,bez ironii
Śmierć Leo ! Na pohybel .Witaj Heniu .
Odpowiedz cytując
joy_division
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 16.06.2008, 15:29
BiQ83 napisał(a):Wyświetl post
Fakt 7 kotów błysnął tu jasnością umysłu ,bez ironii
Śmierć Leo ! Na pohybel .Witaj Heniu .
Bynajmniej nie chodzi mi o to czy Leon ma zostać czy nie. Nie mój problem. Chodzi mi tylko o kwestię tych powołań, czy naprawdę nie było nikogo na tamtą chwilę lepszego? Patrząc na to wszystko teraz z perspektywy tych dwóch spotkań to równie dobrze można było powołać słupek metalowy o średnicy 30 cm i postawić w 16-stce. Może coś wpadnie.
Stella Bianca Siamo Noi!
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 16.06.2008, 17:42
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
a od kiedy to Borysiuk jest defensywnym pomocnikiem?
Od zawsze, z potrzeby chwili wystepował przed Vukovicem.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 16.06.2008, 17:56
Od zawsze, z potrzeby chwili wystepował przed Vukovicem.
Borysiuk to typ zawodnika zawieszonego między pomocnikiem ofensywnym a defensywnym. Nie jest na pewno defensywnym pomocnikiem
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 16.06.2008, 17:59
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Borysiuk to typ zawodnika zawieszonego między pomocnika ofensywnego a defensywnego. Nie jest na pewno defensywnym pomocnikiem
"zawieszony miedzy ofensywny a defensywnym" piekne
ja nie wiem jaki to typ, bo ja w facetach nie gustuje.

poczytaj pierwsze wywiady z nim a takze z osobami ktore go wtedy sprowadzały. tudziez trenerem Mazurkiem.
Dla podpowiedzi ci powiem ze nawet na jednym z obozów kiedy Legia była w Białej Podlaskiej a On jeszcze nie był naszym piłkarzem podbil do Vukovica, a jak przyszedł do Legii to Vuko go wzial pod swoje skrzydła i nie dlatego ze jest kapitanem.
Ostatnio edytowane przez Kijek : 16.06.2008 o godz. 18:03.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 16.06.2008, 18:11
"zawieszony miedzy ofensywny a defensywnym" piekne
ja nie wiem jaki to typ, bo ja w facetach nie gustuje.

poczytaj pierwsze wywiady z nim a takze z osobami ktore go wtedy sprowadzały. tudziez trenerem Mazurkiem.
Dla podpowiedzi ci powiem ze nawet na jednym z obozów kiedy Legia była w Białej Podlaskiej a On jeszcze nie był naszym piłkarzem podbil do Vukovica, a jak przyszedł do Legii to Vuko go wzial pod swoje skrzydła i nie dlatego ze jest kapitanem.
tylko coś dziwny ciąg na bramkę ma ten Borysiuk. To typowe dla pomocnika defensywnego? Nie sadzę. Jak oglądam statystyki na canale +, to średnia pozycja Ariela jest o wiele bliżej bramki rywala niż np Vukovica. I nie zapominaj, że swego czasu Aco też był rozgrywającym, dopiero na potrzeby klubu, przetransformował się na defensywnego
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Stary 17.06.2008, 00:44
To może teraz ja ,subiektywnie o Euro. Pozycja bramkarza-wiadomo,zero dyskusji.Na tej pozycji przez wiele nastepnych lat,nie będzie problemu.Obrona-Golański-ani źle,ani dobrze.Fatlany bląd z Niemcami,ogólnie jakiś taki spięty,"wyprostowany"...Bąk-Słabo.Bolące placy,zero szybkości,zero wyskoku,sama technika użytkowa jaka IMHO posiada nie wystarczy. Jop-panu juz podziękujemy. Wasilewski-zwykły kopacz ligowy...charakterny,ale jakości brak. Wawrzyniak-nadwyraz solidny w obronie,niezły w ataku.Jestem na tak żewłakow- jednak klasa. Kokoszka- taki...młodszy Bąk. Linia pomocy na ME prezentowała się chyba najgorzej ze wszytskich na turnieju. Brak zadziorności,kreatywności,strzałow,prostopadłych podań,wygranych 1-1, i na dodatek słaba asekuracja z tyłu. Dudka-Ja nie wiem co widza w tym grajku zagraniczni wysłannicy. Nie wraca po stracie,słabo strzela,nędzne decyzje,gra najwyżej do boku,gwiazdorstwo.Tragiczne 3 mecze,ja nie wiem gdzie on tyle km. robi...Murawski w 10 minut pokazał lepsza gamę zwodów,balans ciałem i technike niz p.Dudka w 3-ech. Lewy,ogólnie jestem zwolennikiem jego gry,ale jako zawodnika typowo defnesywnego,jako jedynego DM w systemie 4-1-3-2.Na Turnieju wyjątkowo słaby. Murawski-świetne przebłyski,potencjał jest Lobo- raz lepiej(czyt.jednak akcja) ,raz gorzej (czyt. 75 minut) Krzynówek-zawiódł kompletnie,posiada umiejętności o których wiemy wszyscy...może wiek już nie ten.Smolarek-potencjał jest,ale chyba w systemie na 2 napastników. Roger-świetnie i tyle.Wiele potrafi,wiele widzi. Zurawski,jego gra zawsze znamionuje wysoka klasę,która nie każdy potrafi dostrzec,mial 45 minut tylko w tym turnieju ,wiec nie oceniam jego udziału.Zahorski- naprawdę nieźle. Jaka przyszłość? Leo powienen zostać,czas utrzymać jakąś ciągłość,lepszego kandydata nie ma.Czas wyciągnąć wnioski,zostawić ulubieńców,stawiać na tych co graja regularnie,nawet w słabszych klubach. Boruc,żewłakow,Wasilewski,Dudka,Smolarek. Mimo że nie graki nic wielkiego,o jednak wydolność oraz ogólna kondycja była niezła.Wszyscy regularnie grali w swoich zespołach. Czas na Brozka,na Sikore i czas pokaże na kogo więcej.Koniec Jopa,Bąka. Co by było gdyby byli na całe ME Zurawski,Bronowicki,Błaszczykowski...Tylko 3 zawodnikow ,ale w formie montują każdy swoją linię obr-pomoc-atak. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.06.2008, 07:28
Gorzej niż za Janasa śmiem twierdzić, bo tam graliśmy z dużo lepszymi Niemcami- gospodarzami i był to świetny mecz, z Ekwadorem porażka, a z Kostaryką zwycięstwo!
Ale czy Kostaryka jest słabsza niż Austria, a co jak co, niezgrany, rezerwowy skład Chorwacji lepszy, niż Ekwador?
Pewnie naraziłem się, lecz Beenhaker to nic nowego już.
A że głupie komentarze są w TV, na temat są: "iż nie ma kogo wybrać z tej kadry, że nie może dać innym bo to ważny mecz" - wybrał takich ziomów, to teraz ma! Sam wiedział kogo i niech nie pitolą, że Jop w obecnej sytuacji jest lepszy niż Głowacki (tyczy się to innych tak samo), a Brożek? Co Smolarek pokazał w trzech meczach? Jedynie w ostatnim pokazał się, że jest! A Krzynówek? Uff...
Broniłem trenera od początku, lecz po powołaniach i innych aspektach stracił w moich oczach!
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.06.2008, 08:11
wyniki reprezentacji sa wypadkową poziomu szkolenia młodziezy w naszym kraju.Za 700 zł miesiecznie a w niektórych klubach za 300 zł pracują trenerzy trampakrzy czy juniorów.To o czym My tu wogóle dyskutujemy.A jedyną inwestycją w baze sportową w większości klubów młodziezowych jest podarowanie 40 piłek na 50 lecie klubu.Dopóki to sie nie zmieni to nie ma co liczyć na lepsze wyniki kadry
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.06.2008 o godz. 08:28.
Odpowiedz cytując
kch19eg
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.06.2008, 08:58
No cóż Leo, pora zabierać tobołki i lecieć gdzieś indziej plewić ten swój internacional level. Eliminacje eliminacjami, ale turniej turniejem, a tu Leo zawiódł na całej linii i powinien zostać za to rozliczony. Kasperczak jest 'do wzięcia' i wcale bym się nie pogniewał gdyby zajął miejsce Beenhakkera, bo ja na tym turnieju widze same minusy:
- fatalne przygotowanie kondycyjne, choćbyśmy mieli niewiem jak dobrych piłkarzy to z taką motoryką nie mamy co szukać na ME
- zła selekcja piłkarzy, brak alternatywy dla żenująco słabego Krzynówka, wymyślanie piłkarzom 'z przymusu' nowych pozycji (Saganowski na prawej pomocy, Golański na lewej obronie, Dudka na środku obrony, Smolarek na szpicy itd)
- 9 trenerów na 23 piłkarzy
- z czego polacy są jedynie kimś w rodzaju figurantów, 'że niby jest jakiś polski akcent na ławce trenerskiej', są tam jedynie dla ozdoby
- brak klasy Benhakkera na konferencjach, oburza się na trudne pytania, zaklina rzeczywistość (mówiąc np. że Polacy wcale nie byli wolniejsi od Autriaków)
itd. itd.
Mówiąc krótko, jeżeli Kasperczak byłby chętny to nawet bym się nie zastanawiał, ale z drugiej strony, jeżeli Kasper nie będzie chciał to już lepiej żeby ten cały Leo pozostał, no bo kto za niego? Michniewicz? Bobo Kaczmarek? Probierz? Chyba żeby poszukać za granicą...
Odpowiedz cytując
jupek
Banita

Od: 03.2008

Stary 17.06.2008, 09:13
Może tylko wrzucę moje malutkie spostrzeżenie. Najlepsi w ekipie białoczerwonych to Roger i Boruc.
A z Wiślaków Dudka oczywiście i należy mu się szacunek bo póki co jest w Wiśle. Trochę mnie rozczarował Łobodziński i Kokoszka.
Odpowiedz cytując
impArt (konto usuniete)
Banita

Od: 09.2005

Stary 17.06.2008, 09:36
Dlaczego rozczarował Cię Kokosza?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 17.06.2008, 09:37
Tak jak w "Nowych szatach cesarza", prawda jest brutalna.

Król Leo jest nagi. Po tragicznym meczu z Austrią zagraliśmy jeszcze gorszy z rezerwami Chorwacji. Jeśli to nie jest szczyt kompromitacji, to co nim jest?

Henio z przyjemnością przejmie kadrę. I wiecie co? Wydaje mi się, że nie będzie gorszy od Beenhakkera.
Odpowiedz cytując
impArt (konto usuniete)
Banita

Od: 09.2005

Stary 17.06.2008, 09:42
Euro 2008 im zwisa

Już wiadomo, po co PZPN-owskim notablom imprezy, takie jak Euro

Gdy piłkarze codziennie ciężko trenują, kibice dyskutują o sędziowskich pomyłkach, Leo Beenhakker (66 l.) głowi się nad taktyką na kolejne mecze,w tym czasie prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej Michał Listkiewicz (55 l.) opala się golusieńki na leżaczku w bazie polskiej drużyny w Bad Waltersdorf.

Prezes PZPN swoją obecnością raczej nie dodaje otuchy polskim piłkarzom. Wręcz przeciwnie. Postanowił zamanifestować przed całym światem, że po remisie naszej drużyny z Austrią mistrzostwa Europy zaczęły mu zwisać. Pogoda w Bad Waltersdorf jest przepiękna, więc pan prezes na miejsce swojej demonstracji wybrał ogród z pięknym basenem. Aby dodać sobie otuchy, do wspólnej akcji zaprosił kolegów: rzecznika prasowego PZPN Zbigniewa Koźmińskiego (62 l.) i Andrzeja Placzyńskiego, szefa polskiego oddziału firmy SportFive. Kiedy ekipa zebrała się w komplecie, panowie ruszyli na trawnik. Tam wyskoczyli ze swoich szlafroczków, odwinęli ręczniki i pokazali, jak oceniają grę naszych w tym turnieju.
Na szczęście podczas demonstracji prezesa Listkiewicza nie było w Bad Waltersdorf polskich piłkarzy, którzy pojechali do Klagenfurtu na mecz z Chorwacją. Nasi zawodnicy z pewnością straciliby wiarę w swoje możliwości, gdyby w ogrodzie powitał ich widok prezesa, któremu już wszystko wisi. Taki obrazek mógłby sprawić, że nawet mięśnie najlepszego sportowca zwiotczałyby w ciągu kilku chwil.
Miejmy nadzieję, że podczas kolejnego Euro, które odbędzie się za cztery lata w Polsce i na Ukrainie, Michał Listkiewicz będzie bardziej zainteresowany piłkarskimi wynikami. Podobna demonstracja w Polsce może bowiem nie spotkać się z takim zrozumieniem, jak w bardziej liberalnej obyczajowo Austrii.

więcej zdjęć: http://www.efakt.pl/sportowcy/artykul.asp?artykul=32938
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów