The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2008, 19:12
Pierwszym faktem jest to że w Polsce nie ma żadnego systemu szkolenia i i myśli trenerskiej(parę talentów tylko to potwierdza jako wyjątki), jedyną alternatywą dla Leo( i to na razie niepotrzebną ) jest Heniu Kasperczak, który ma szkołe,warsztat i wielkie doświadczenie.Zacząć trzeba od niezniszczalnej stajni Listkiewicza i spółki. Uwierzcie ludzie że Leo z tym co miał zrobił co mógł ,mamy co mamy czyli prawie nic,nawet boisk treningowych.Wam się wydaje że Benhaker zarabia dużo,ja twierdzę że to zwykła europejska pensja uznanego i doświadczonego trenera. NIe jest to już guru ale taki ktoś na naszą "pystynię" by nie przyszedł. Podstawowi kadrowicze wyraźnie zeszli z poziomu eliminacji,kontuzje, brak formy,stała ławka w klubach-o czym to świadczy i co wam to mówi? Trzeba być realistą,czepiliśmy się Webba(fakt-menda z niego), co nie zmienia faktu że mogło i obiektywnie powinno być 3-0 do przerwy. Chcemy na zaraz wyników? trzeba naturalizować więcej Rogerów(tak Panowie, niestety) już nikt w Europie nie ma żadnych skrupułów, Niemcy,Tury i reszta. Przyznam dziwi mnie sytuacja z Błaszczem ,i inne personalia ale bez przypału trzeba być realistą w tej grupie były do zrobienia max 4 punkty. Widzieliście co grają Chorwaci i historię występów Niemiec. Pewne jest że po Euro i tak będzie piekło i nagonka. Już słyszę Dziadów-Mądrali i niedobrze mi. Zwłaszcza teksty Wójcika i Engela są powalające,zwykłe hieny!. Tak nigdy nic nie osiągniemy.
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.06.2008, 19:13
Crasch
Jakoś nie wierze w zbieranie młodych przez Leo. Chyba tylko po to żeby mieć listek pazdanowy czy kokoszkowy że owszem - daję szanse.
Nie wierzę, że Leo jest inny niż Janas niż Engel. Powiem więcej - od wiosny jestem pewien, że każdy ma tą samą gadkę: pojedzie ten co w formie, kto ni egra w klubie to... , nikt nie pojedzie za zasługi z eliminacji itp. A pojechali ci co zawsze, z napinką jak zawsze i wyszło ... jak zawsze

Leo nie zapanował nad grupą a nawet - co gorsza- sam się przyczynił do tego, że to piłkarze zadecydowali kto gra a kto nie gra. Dlatego może sobie jechać na Euro Zahorski czy Pazdan bo oni jadą jako turyści ale nie pojedzie Jeleń czy Brożek bo byli zagrożeniem dla starej ekipy. Ci piłkarze znają się od lat i trzymają sztamę ze sobą. Dlatego bedzie grał nasz kolega Maciek Ż. a nie będzie grał jakiś Brożek czy Sikora. Nawet jakby Leosiowi strzeliło coś do głowy i go powołał na chwilę to zagramy piach a nasz nowy kolega nie kopnie w piłkę. No to widzi trener... słaby jest ten Brożek, nasz kolega Maciek lepszy jest, co nie ? I trener daje przyzwolenie, że owszem Maciek Ż. czy Jacek K. lepsi są. To samo nasza eskadra chciała zrobić z Rogerem - ile się Bąk czy Dudka napyskowali ? A Żuraw to mu w pierwszym meczu nawet piłki zabierał Ale Leo tu sie uparł, o.......ił starszyznę i musieli ustąpić. Autorytet ocalony...
A opieka Leo nad Matusiakiem ? To nic innego jak ratowanie własnej d... - polecił boski Leo go pewnemu klubowi z Holandii, klub przepłacił srogo to chciał jakoś podnieść wartość Rado. Nie wiem tylko czemu nie oglada Leo ligi bo by zobaczył, że szkoda na jedzenie dla Radka. No chyba, że sądził że taki z niego cudotwórca, że w dwa tygodnie zrobi z drewniaka napastnika ? To znaczy że bufonada Leo przerosła Engelową !!
Leo ma takie same wady jak wielu innych. Zawodnicy, dopóki nie poznali jak się sprawy mają patrzyli w niego jak w obrazek. I nawet zaczęli grać w piłke ! A potem... wzięli sprawy we własne ręce bo już każdy wie ile może sobie pozwolić.
Zresztą taka sama przypadłość wystąpiła u Kasperczaka (i to dwa razy - w Wiśle i w Senegalu) - zawodnicy robili go w jajko i nie zapanował nad grupą. (dlatego Wilku też uważam, że pomysł z Kasperczakiem jest średni).

Udane eliminacje do ME załatwił nam jeden kosmiczny mecz - ten z Portugalią. On nas nagle ustawił na czele stawki. W pozostałych graliśmy róznie - raz całkiem dobrze, czasem średniawo a czasem tragicznie (porażki z Finami i Azerami). Do tego pomogli rywale co się nawzajem pozbawiali punktów i tak oto powstała Wielka Historia... Engelowi też z niczego wyszedł pierwszy mecz z Ukrainą i na tym pojechaliśmy do Korei.

Nie uronię łzy po Holendrze bo nie widzę w nim nadziei na lepszą grą. I niech nie straszy nas Wójcikiem czy Majewskim. Przypomnę tylko, że dwa lata temu takie nazwisko jak Beenhakker to był kosmos. Dziś na stołek trenera drużyny. która grała na dwóch ostatnich mundialach jest cały worek kandydatów.
Lepszych
I mniej pazernych
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.06.2008, 19:51
Cytat:
Zreszta poczekajmy jeszcze do ostatniego meczu.
Jak Chorwaci po nas przejada - a patrzac na ich mecz z Niemcami ,to jest to zespol znakomity ,to wtedy temat zmiany trenejra odzyje i bedzie uzasadniony napewno bardziej niz teraz
Ci Chorwaci to tak naprawdę bedzie ich REZERWA. Jak podano zagra 8 (!!!) graczy , którzy nie grali z Niemcami. Ci też pewnie będą grali tak aby uniknąć kontuzji w meczu o pietruszkę (dla Chorwacji oczywiście).
Byłyby jaja jakby się okazało ze cały dorobek na EURO kadry WIELKIEGO LEO to 1 pkt. i 1 (jedna) bramka, w dodatku ze spalonego.
Odpowiedz cytując
BiQ83
Banita

Stary 15.06.2008, 20:00
Tak oszczędzać się będą .przecież to jest okazja dla nich aby się pokazać i to nie tylko scoutom czy kibicom a trenerowi .
Bo na pewno marzy im się gra w następnych etapach turnieju .
O tyle może być lepiej że nie będą tak dobrze poukładani .
I ja nie piszę tego aby usprawiedliwiać Leo czy piłkarzy .
Ostatnio edytowane przez BiQ83 : 15.06.2008 o godz. 20:06.
Odpowiedz cytując
Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.06.2008, 20:02
jedTS napisał(a):Wyświetl post
I do kolegoi ktory pisze ze nasi kopacze sa niegorsi od Czechow...Chlopcze! Ogarnij sie. Oni graj w zespolach: MILanu, Juventusu, Chelsea, Arsenalu...A gdzie niby nasi kopia?
Nie wiem do kogo to było, ale jeśli do mnie to umiejętność czytania ze zrozumieniem ci nie grozi. Pisałem tylko, że nasza młodzież nie ustępuje pod względem talentu od Czeskiej. Potwierdzają to dobre wyniki szczawików na arenie międzynarodowej i opinia Liczki, który na Czeskiej i Polskiej młodzieży zna się znacznie lepiej od ciebie. Tylko niewiele z tego wynika bo nie ma warunków do szkolenia, a zamiast porządnych trenerów i scoutów młodzieżowych mamy bidę z nędzą. I gdy dorastają to już większość ich talentu jest zmarnowana, a potem to co z ich talentu zostaje jest dobijane przez trenerów pierwszych drużyn, którzy zupełnie nie potrafią prawidłowo oszlifować tych ludzi, zamiast tego stawiając na dojrzałych przeciętniaków czy podstarzałych pewniaków. I mogę dodać, że też ciężko im się dziwić, skoro u nas przyjął się zwyczaj wywalania trenerów po paru słabszych meczach, co skutecznie zniechęca ich do dawania szansy młodym. A kasy na szkolenia jak nie było tak nie ma. Gdyby potencjał jaki tkwi w tych utalentowanych młodzikach nie był marnowany to nasza reprezentacja mogłaby walczyć o powtórzenie wyników sprzed 20, 30 lat.

A 8, 10, czy 12-letnie czeskie gówniarze nie grają w Milanie, Juventusie, Chelsea i Arsenalu. Grają w swojej ojczyźnie i dopiero jak się nie spitoli ich rozwoju to mają szansę zrobić karierę w dobrych klubach gdy dorosną.

jedTS napisał(a):
Mozecie sobie wylac wszytskie zale na jedTS, tyle ze wlasnie w kazdym momencie mam racje.
Skromność wrodzona, czy nabyta?

P.S.
Do tych wszystkich, którzy wątpią w dokonania Kaspra, o Senegalu już tu ktoś podał link do dobrego postu FraMata wiec nie będę tego dublował, ale powiedzcie mi jaki inny polski trener ma takie osiągnięcia w ostatnich kilkunastu latach na swoich koncie: zdobycie z polską drużyną 3 Mistrzostw Polski z rzędu i awans z nią do 1/8 finału Pucharu UEFA, zdobycie z trzema różnymi afrykańskimi drużynami odpowiednio 2, 3 i 4 miejsca w Pucharze Narodów Afryki (w tym 4 ze słabiutką Mali). Jaki Polski trener może się pochwalić takimi dokonaniami? PZPN i tak Leo teraz nie wyrzuci, ale teoretycznie gdyby tak zrobił, np. po słabszych eliminacjach to czy jest ktoś lepszy od Heńka na to miejsce?
Ostatnio edytowane przez Gabri : 15.06.2008 o godz. 20:06.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.06.2008, 20:05
Temat zmiany trenera wróci na pewno. Oglądałem dzisiejszy wstęp do meczu na Polsacie, jeden z dziennikarzy robił wywiad z komentatorem. Widać było, że ostro wkurzyły go wytłumaczenia Leo (lub ich brak) i kompletne ignorowanie pytań dziennikarzy. Jak do tej pory dziennikarze (szczególnie z Wyborczej) stali murem za Beenhakkerem. Zaczyna się to zmieniać, a jeśli jutro zagramy fatalnie, to wahadło może przechylić się w drugą stronę i może rozpocząć się ostra dyskusja w mediach.
rrr
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.06.2008, 20:32
Cytat:
Temat zmiany trenera wróci na pewno. Oglądałem dzisiejszy wstęp do meczu na Polsacie, jeden z dziennikarzy robił wywiad z komentatorem. Widać było, że ostro wkurzyły go wytłumaczenia Leo (lub ich brak) i kompletne ignorowanie pytań dziennikarzy. Jak do tej pory dziennikarze (szczególnie z Wyborczej) stali murem za Beenhakkerem. Zaczyna się to zmieniać, a jeśli jutro zagramy fatalnie, to wahadło może przechylić się w drugą stronę i może rozpocząć się ostra dyskusja w mediach.
Dziennikarze tzw. "wolnych mediów w Polsce" zrobią to co ich PAN karze im zrobić. Widać jaką ogłupiającą robotę robią funkcjonariusze TVN-u odwracając uwagę od słabego przygotowania kadry, a przeżucając całą winę za niespełnione obietnice na Webba. Obecnie tłoczą do głowy że byłoby cacy gdyby nie ... Webb.
Odpowiedz cytując
Flamaster
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.06.2008, 21:43
Gabri napisał(a):Wyświetl post
P.S.
Do tych wszystkich, którzy wątpią w dokonania Kaspra, o Senegalu już tu ktoś podał link do dobrego postu FraMata wiec nie będę tego dublował, ale powiedzcie mi jaki inny polski trener ma takie osiągnięcia w ostatnich kilkunastu latach na swoich koncie: zdobycie z polską drużyną 3 Mistrzostw Polski z rzędu i awans z nią do 1/8 finału Pucharu UEFA, zdobycie z trzema różnymi afrykańskimi drużynami odpowiednio 2, 3 i 4 miejsca w Pucharze Narodów Afryki (w tym 4 ze słabiutką Mali). ?
Że co proszę?

Mali w 2002 roku może nie miało takiego potencjału jak teraz, ale z pewnością nie było chłopcem do bicia. Co jak co, ale w tych rozgrywkach nie ma jaj a'la Grecja. Chciałbym również przypomnieć, że to wg. Ciebie pieknielnie żenujące Mali, dwa lata później powtórzyło suckes bez byłego trenera Wisły.

Tegoroczny Puchar Narodów Afryki pokazał, że ten niezwykle doświadczony szkoleniowiec, nie potrafi już panować nad swoimi podopiecznymi. Na "Czarnym Lądzie", a w szczególności w Senegalu", powszechnie rozumiane gwiazdorstwo jest standardem, a jak wiadomo, problem ten nie omija również polskich orzełków. Kasperczak z pewnością nadal potrafi niesamowicie przygotować zespół od strony taktycznej, lecz możemy być świadkami kompromitacji na kaukazie.
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Stary 15.06.2008, 22:07
Wiec tak na koniec w stylu Wilka. Powiedzcie mi prosze w czym Henryk Kasperczak jest lepszy od Leo Beenhakkera i co taka zmiana na tym stanowisku da naszej reprezentacji poza oczywiscie obywatelstwem dla Lantame Ouadja'i ?
Odpowiedz cytując
GNCacek
Member

Od: 01.2006

Stary 15.06.2008, 22:16
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Wiec tak na koniec w stylu Wilka. Powiedzcie mi prosze w czym Henryk Kasperczak jest lepszy od Leo Beenhakkera i co taka zmiana na tym stanowisku da naszej reprezentacji poza oczywiscie obywatelstwem dla Lantame Ouadja'i ?
Jestem za! Ładzia, Ładzia, Ładzia, jeje to był zawodnik.
Ładzia, Ładzia, Ładzia jeje
Odpowiedz cytując
Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.06.2008, 22:22
Flamaster napisał(a):Wyświetl post
Że co proszę?

Mali w 2002 roku może nie miało takiego potencjału jak teraz, ale z pewnością nie było chłopcem do bicia. Co jak co, ale w tych rozgrywkach nie ma jaj a'la Grecja. Chciałbym również przypomnieć, że to wg. Ciebie pieknielnie żenujące Mali, dwa lata później powtórzyło suckes bez byłego trenera Wisły.

Tegoroczny Puchar Narodów Afryki pokazał, że ten niezwykle doświadczony szkoleniowiec, nie potrafi już panować nad swoimi podopiecznymi. Na "Czarnym Lądzie", a w szczególności w Senegalu", powszechnie rozumiane gwiazdorstwo jest standardem, a jak wiadomo, problem ten nie omija również polskich orzełków. Kasperczak z pewnością nadal potrafi niesamowicie przygotować zespół od strony taktycznej, lecz możemy być świadkami kompromitacji na kaukazie.
Mali w 2002 roku awansowało do finałów Pucharu Narodów Afryki po raz pierwszy od 30 lat. Na MŚ nie grali nigdy. Więc tak - była to słaba drużyna w porównaniu z faworytami imprezy (nigdzie nie mówiłem, że chłopcy do bicia). Nikt nie wymieniał tej drużyny w gronie faworytów turnieju, zespół nie miał gwiazd jakimi wręcz naszpikowany był choćby Kamerun czy Nigeria. Zespół zdobył 4 miejsce, więc osiągnął niespodziewany, ogromny sukces dzięki trenerowi. A to, że po Kasperczaku inny treneiro czerpał z owoców jego pracy i stworzenia zgranej dobrze poukładanej drużyny to tylko o nim dobrze świadczy.
Powód: Oczywiście Mali zagrało na PNA po raz pierwszy od 8 lat, w ciągu 30 lat był to ich drugi występ. ;)
Ostatnio edytowane przez Gabri : 15.06.2008 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.06.2008, 22:25
Wilku napisał:
Cytat:
Crash jesli to ma być opcja - to ja oczywiście jestem przeciw (tak samo na dzisiaj jestem przeciw w przypadku Urbana i Tarasiewicza - oni jeszcze mają czas).
Urban i Tarasiewicz mają ten plus że trenerskiego fachu uczyli się za granicą, i wiedzą co na czym polega, po za tym Heniu także.
Ci co szkolili się w Polsce dla mnie są za słabi.
Polska myśl trenerska = wyjebać piłke może ktoś przejmie. gdzie ta myśl nas prowadzi? widzimy aż za dobrze...
Oczywiście są wyjątki, ale ja bym nie ryzykował.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 15.06.2008, 22:27
Wiec tak na koniec w stylu Wilka. Powiedzcie mi prosze w czym Henryk Kasperczak jest lepszy od Leo Beenhakkera i co taka zmiana na tym stanowisku da naszej reprezentacji
Na ironie nie mam czasu, więc bzdet usunąłem.

1.) Zespół który wyjdzie z grupy na MŚ w RPA
2.) Powołania zawodników którzy sprostają temu zadaniu, a ich bytność nie będzie służyć ich promocji i napełnienia portfela znajomemu menadzerowi (i poprzez to najprawdopodobniej "sobie")
3.) Udowodnienie Cupiałowi jakim był "nie teges" zwalniając go
4.) Naruszenie mafii w PZPNenie (nie przypadkiem Listek broni sie przed tą kandydaturą rękami i nogami, doszło do tego że poszedł na pełne ryzyko i wziął obcokrajowca na to stanowisko, co było bardzo odważnym ruchem - ale jesli ma te haki na niego o których mowa, nie dziwota że Lew go broni.. Kasper nie wpuściłby sie w taki kanał)
5.) Trenera który nie będzie płakał że nie miał takich zawodników jakich wybrał, i nic z nich zrobić sie nie dało
6.) Będzie tańszy

ps.
Crash - ja do nich nic nie mam, twierdze po prostu że mają czas. Ale póki co zwolnienie Leo aby zatrudnić któregoś z nich nie wydaje mi się aby miało sens - tak jak np. zatrudnienie Kaspra po 2012r
Ostatnio edytowane przez Wilku : 15.06.2008 o godz. 23:00.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Stary 15.06.2008, 22:39
Wilku napisał(a):Wyświetl post
Na ironie nie mam czasu, więc bzdet usunąłem.

1.) Zespół który wyjdzie z grupy na MŚ w RPA
2.) Powołania zawodników którzy sprostają temu zadaniu, a ich bytność nie będzie służyć ich promocji i napełnia portfela znajomemu menadzerowi (i poprzez to najprawdopodobniej "sobie")
3.) Udowodnienie Cupiałowi jakim był "nie teges" zwalniając go
4.) Naruszenie mafii w PZPNenie (nie przypadkiem Listek broni sie przed tą kandydaturą rękami i nogami, doszło do tego że poszedł na pełne ryzyko i wziął obcokrajowca na to stanowisko, co było ryzykownym ruchem)
5.) Trenera który nie będzie płakał że nie miał takich zawodników jakich wybrał, i nic z nich zrobić sie nie dało
6.) Będzie tańszy
Jezu Wilku Ty naprawde w to wierzysz?
Powiem ci co: Ja wierze, ze z Beenhakkerem czy Kasperczakiem to my sie nie zakwalifikujemy na te mistrzostwa, bo nie mamy kim i jeszcze dlugo nie bedziemy mieli kim.
http://www.fifa.com/associations/ass...ekind=pag.html
tyle w sprawie tajemniczego Marcina Kubackiego licencjonowanego menadzera FIFA
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 15.06.2008, 22:46
Jezu Wilku Ty naprawde w to wierzysz?
Carpenter - owszem, wierze.

Czy się pomyliłem zweryfikowac moze tylko przyszłość, i Kasper na ławce.

Cytat:
Powiem ci co: Ja wierze, ze z Beenhakkerem czy Kasperczakiem to my sie nie zakwalifikujemy na te mistrzostwa, bo nie mamy kim i jeszcze dlugo nie bedziemy mieli kim.
Piłka to sport i uprawiają go ludzie - nie roboty.
Inaczej po co zawody - sprawdzmy jak to wyglada na papierze niech komp wygeneruje wynik i rozejdźmy się do domów - przeciez nie mamy kim grać...

Cytat:
Co to udowadnia? - przeciez to oczywiste że musi posiadać licencje.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.06.2008, 22:58
carpenter, ale dlaczego z góry zakładasz, że Polska nie awansuje do MŚ? Jakoś po nieudanych MŚ w Niemczech, potrafiliśmy wygrać jedną z najtrudniejszych grup w kwalifikacjach. Nie zauważyłeś jednej rzeczy? Polska w eliminacjach to jakby inna drużyną, niż ta na turnieju. I łatwo to udowodnić, wystarczy spojrzeć na 4 ostatnie turnieje (na 4 , byliśmy na 3). A teraz moim zdaniem mamy łatwiejszą grupę, niż ta z eliminacji do ME.
Odpowiedz cytując
12345q
Member

Od: 05.2005

Stary 15.06.2008, 23:02

Wilku napisał(a):Wyświetl post
Co to udowadnia? - przeciez to oczywiste że musi posiadać licencje.
Czy można jakoś sprawdzić kto jest jeszcze w stajni tego panaBo bardzo mnie to interesuje i myśle że to by rozwiało pare wątpliwości
Powód: bo lubie
Ostatnio edytowane przez 12345q : 15.06.2008 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
Flamaster
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.06.2008, 23:17
Gabri napisał(a):Wyświetl post
Mali w 2002 roku awansowało do finałów Pucharu Narodów Afryki po raz pierwszy od 30 lat. Na MŚ nie grali nigdy. Więc tak - była to słaba drużyna w porównaniu z faworytami imprezy (nigdzie nie mówiłem, że chłopcy do bicia). Nikt nie wymieniał tej drużyny w gronie faworytów turnieju, zespół nie miał gwiazd jakimi wręcz naszpikowany był choćby Kamerun czy Nigeria. Zespół zdobył 4 miejsce, więc osiągnął niespodziewany, ogromny sukces dzięki trenerowi. A to, że po Kasperczaku inny treneiro czerpał z owoców jego pracy i stworzenia zgranej dobrze poukładanej drużyny to tylko o nim dobrze świadczy.
Zgadzam się - Mali było rzeczywiście dużo słabsze niż ówczesne potęgi : Kamerun, Senegal i Nigeria.
Weź jednak pod uwagę jeden, bardzo istotny czynnik. Otóż Mali w 2002 r było gospodarzem święta Afryki. Specyfika tego turnieju polega na tym, że z zasady gospodarz wypada w nim nadspodziewanie dobrze. Dla przykładu można wziąć trzy ostatnie edycje tych rozgrywek. Tunezja pod wodzą Rogera Lemmere'a, będąc organizatorem, bez większego wysiłku zdobyła złoto. Następnie mamy turniej w Egipcie, który jest początkiem hegemonii faraonów w Afryce. Impreza w Ghanie przynosi gospodarzom brąz.

Twoja teza o czerpaniu owoców pracy przez nowego treneiro, w ogóle do mnie nie przemawia. W Afryce jest mnóstwo takich obieżyświatów, jakim niewątpliwie jest Henryk Kasperczak. Robią wynik i opuszczają federację. Drużyna najczęściej rozlatuje się wówczas jak domek z kart. Senegal może posłużyć mi jako przykład. Charyzmatyczny Bruno Metsu poprowadził Lwy Terangi do sukcesu w PNA oraz MŚ i uciekł do ZEA, czy innego Kataru. Diouf i spółka ani razu nawet nie zbliżyli się do dawnego, wielkiego poziomu. Po wynalazkach typu Guy Stephane, Heniek miał być lekarstwem na całe zło. FraMat broni, aczkolwiek dla mnie trener jest odpowiedzialny za brak dyscypliny w zespole.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.06.2008, 23:20
Za 5 tysiecy złotych można sobie wyrobić licencję menagerską. Tez mi problem. Taka cena była kilka lat temu, ile obecnie wynosi nie mam pojęcia. Wyrobić ją może sobie każdy. Gość ma licencję i już ma być poza podejrzeniami lol,żeby ktoś jeszce tych ludzi później weryfikował. Ale niektórzy zyją w pięknym takim wydumanym świecie.

Szkoda,że jutro nie ma co pokładac nadziei wielkich w naszej reprezentacji. Gdybyśmy mieli chociaż dobrą linię ataku z napastnikami co mają siłę biegać ehhh. Naprawdę byłaby szansa. Bo mecz z Niemcami rodacy Jozefa Fritza i Adolfa Hitlera wcale nie muszą przegrać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Stary 15.06.2008, 23:24
TTJ zakladam tak poniewaz w chwili obecnej nie mamy ani jednego pilkarza grajacego w czolowej europejskiej druzynie (poza bramkarzami oczywiscie) nie mamy raczej zadnych szans (moze poza Lewandowskim i Rogerem) aby kogokolwiek gdzies w dobrej druzynie umiescic i na koniec mamy nasza Orange ekstraklase ze starymi ukladami, slaba jak nigdy, ktora dlugo jeszcze bedzie odczuwala bezwzglednie potrzebna degradacje kilku druzyn.

Wilku dowodzi to tego ze nie jest to czlowiek znikad, tylko manager dzialajacy na rynku austriackim. Rok temu oferowal Wisle Blazeja Augustyna. Dalsza dyskusje na ten temat uwazam za bezsensowna.Dowodow ktore Cie przekonaja w obecnej sytuacji nie jestem w stanie przedstawic, tak jak Ty nie przekonasz mnie do tego ze Majewski,Pazdan, Zahorski pojechali do Austrii promowac sie siedzeniem na lawce, pokazujac na dowod artykul z nowopowstalego portalu.Powtorze jeszcze raz: skoro Oni sa tam zeby sie promowac, to czemu nie ma tam Kokoszki.Czyz nie duzo mniej podejrzanym posunieciem byloby pozostawienie w domu Jopa, czy nawet Pazdana i wziecie na EURO mlodego obroncy na ktorego Beenhakker stawial juz duzo wczesniej? Czy Majewski nie mial prawa sie tam znalezc, bedac najbardziej perspektywicznym Polskim pilkarzem, czy Zahorski nie okazalby sie przydatny przy taktyce gry na wysokiego napastnika, ktorych w Polsce mozna na palcach jednej reki policzyc?Czy naprawde nie moglo byc tak, ze siedzac wieczorem przy piwie Zahorski polecil Pazdanowi mlodego menagera z austrii, nie zwiazanego z calym tym Polskim pseudomenagerstwem? Latwo jest sadzic ludzi pod wplywem emocji, zwlaszcza gdy siedzimy przed ekranem monitora, ale dopoki winy sie mu nie udowodni musi pozostac niewinnym. Jutrzejsza konferencja Kuby powinna rzucic wiecej swiatla na sprawe. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez carpenter : 16.06.2008 o godz. 00:06.
Odpowiedz cytując
BiQ83
Banita

Stary 15.06.2008, 23:41
TTJ zakladam tak poniewaz w chwili obecnej nie mamy ani jednego pilkarza grajacego w czolowej europejskiej druzynie (poza bramkarzami oczywiscie) nie mamy raczej zadnych szans (moze poza Lewandowskim i Rogerem) aby kogokolwiek gdzies w dobrej druzynie umiescic i na koniec mamy nasza Orange ekstraklase ze starymi ukladami, slaba jak nigdy, ktora dlugo jeszcze bedzie odczuwala bezwzglednie potrzebna degradacje kilku druzyn.
Z Rogera nic nie będzie,ale jeśli jednak sie mylę to posypie glowę popiołem.Chociaż może w Reprezentacji się jeszcze przyda ale gdy będzie grał w pierwszym skladzie jakiegoś dobrego klubu to ogolę głowę.
A jeśli chodzi o naszą drużynę to będzie mocniejsza niż słabsza bo nikt z najlepszych pilkarzy jeszcze na emeryture nie idzie a na pewno wróci Błaszczykowski czy Bronowicki,nie mówiąc już o tym że co roku ktoś nowy wypływa .
Ostatnio edytowane przez BiQ83 : 15.06.2008 o godz. 23:44.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 16.06.2008, 00:18
BiQ83 - "Nikt z najlepszych piłkarzy na emeryturę nie idzie"

i to jest nasze największe nieszczęście, że w kolejnych eliminacjach znów będziemy uparcie w ataku widzieć Ebiego Smolarka tańczącego przy chorągiewce jak niegdyś jego słynny ojciec Włodzimierz.. Wiecznie obdarzonego super strzałem Jacka Krzynówka, młodego Jacka Bąka (choć ten zapowiedział zakończenie kariery po Euro, ale kto wie co Leo wymyśli) i przede wszystkim walczącego jak lew Darka Dudkę!

Według mnie z obecnej pierwszej jedenastki w kadrze powinni zostać tylko:

B - Boruc (bezapelacyjnie nr 1)
O - Wasilewski, Żewłakow, Golański
P - Lewandowski, Łobodziński, Roger
A - wszyscy do wymiany
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 16.06.2008, 00:48
pysio napisał(a):Wyświetl post
A - wszyscy do wymiany
Nie no bez jaj taki Krzynówek czy Smolarek to nadal w duza znacza a Ebi to bedzie nasz czołowy piłkarz na wiele lat.

Krzynówek do MŚ w RPA dojdzie a po nich baj.

Zurawski w takiej formie to nadaje sie do ssania pałki ale niestety to jest ten typco sam teraz niezrezygnuje (a jeszcze pamietam konfernecje w czasie MS w Niemczech kiedy twierdził ze skoro nie on to kto bo lepszych nie ma )

Mam nadzieje że na el MŚ, Leo dogada się z Kuszczakiem bo mimo wszystko nadal jest to super zmiennik dla Boruca - Fabiańskiemu troche brakuje. Bo takiej trójki bramkarzy jak My to nie wiem kto ma w Europie?! A do tego jeszcze Kowalewski ew. młody Szczesny jako 5 - 6. Gostomski* robi postepy.

W obronie niestety jest największa bieda tak do głowy to przychodzi mi trzech: Kokoszka, Jodłowiec moze ten Pazda. Kiedys liczyłem na Rzeźniczaka ale ten to ma takie wahania ze hej - super jesien, słabiutka wiosna, Augustyn ktory kiedys pamietam było mowione ze to taki talent radzi sobie "średnio" w ME na razie.
Moze warto by sprobować rzeczywiscie Brioszka, Gancarczyka i tego z ligi rosyjskiej, środkowy obronca z długimi włosami - nazwisko mi wyleciało. Szkoda ze Szala, Radomski i Adamski juz młodość mają za sobą.

W pomocy z prawej do Błaszczykowski i nikt wiecej bo jak juz jego nie ma to widac co sie dzieje. Zajebiscie szkoda problemow Szałachowskiego bo to dobry materiał moze nawet na "international level". Moze grac też Smolarek, Jeleń (ale tego to Leo nie lubi).Moze Boguski na prawe - nie wiem czy on bardziej prawe skrzydło czy atak.

Defensywni pomocnicy, trzej najlepsi sa na ME: Lewandowski, Dudka, Murawski. Na ME 2012 ew. MŚ 2014 wtedy juz Borysiuk.*

Lewe skrzydło: raczej bieda, wiecznie mlody Krzynówek (jak dla mnie zaden z niego rozgrywajacy), Wilk z Lecha sie rozwijał całkiem ale sie zatrzymał. Moze ten Zahorski, Piszczek ale bez konkretów szalenstw i napalania się na nich. Zobaczymy co bedzie z Rybusa.*

Rozgrywajacy, tutaj wyglada to całkiem ok: Roger, Majewski, Garguła tez wiekowy nie jest, moze Iwański jeszcze sie rozwinie. Moze Buremu zacznie się chciec, Mila wróci do formy, Giza tez potrafi grac. Z tego co pamietam na tych MS gowniarzy w Stanach co sie Janczyk wybił, tam biegało ze dwóch srodkowych pomocników, jakis z Bordo, wiec kto wie...

Atak: Sagan, Wichniarek, Brozek, Jelen, Smolarek, Janczyk (chociaz ten to zaraz pojdzie w zapomnienie jak jego ziom Korzym).

* oznacza iz wspomniałem o tych co widze ich "na codzien" w Warszawie, co sie dzieje w innych druznach ME nie wiem...
Ostatnio edytowane przez Kijek : 16.06.2008 o godz. 00:51.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.06.2008, 08:08
pysio napisał(a):Wyświetl post
BiQ83 - "Nikt z najlepszych piłkarzy na emeryturę nie idzie"

i to jest nasze największe nieszczęście, że w kolejnych eliminacjach znów będziemy uparcie w ataku widzieć Ebiego Smolarka tańczącego przy chorągiewce jak niegdyś jego słynny ojciec Włodzimierz.. Wiecznie obdarzonego super strzałem Jacka Krzynówka, młodego Jacka Bąka (choć ten zapowiedział zakończenie kariery po Euro, ale kto wie co Leo wymyśli) i przede wszystkim walczącego jak lew Darka Dudkę!

Według mnie z obecnej pierwszej jedenastki w kadrze powinni zostać tylko:

A - wszyscy do wymiany
Mam nadzieje że Roger po mistrzostwach wyjedzie za granice i słuch po nim zaginie jak po Olisadebe!!!!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 16.06.2008, 10:35
Kijek napisał(a):Wyświetl post
Zurawski w takiej formie to nadaje sie do ssania pałki
Piszesz o bylym pilkarzu Wisly, wiec zwaz na slownictwo.
Zebym ja Ci nie napisal do czego sie nadawal Deyna kiedys, a do czego obecnie Brychczy.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
joy_division
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 16.06.2008, 11:13
Forumowiczu Kijek, chyba byleś nieźle napruty jak to pisałeś.

Całości nie bedę komentował bo szkoda czasu, ale napiszę coś o Smolarku. Jest cienki jak dupa węża! Jak ma jako taką formę to pewnego poziomu i tak nie przeskoczy i jest wtedy przewidywalny na boisku jak wyniki w OE a jak jest bez formy albo w punkcie 0 to widzimy jak gra na tych mistrzostwach. Smolarek nie będzie i nie jest żadnym zbawicielem tej reprezentacji. Jest tak samo przeciętny jak reszta naszych orłów na tych pozycjach, którzy kiedyś mieli przebłyski formy i udane pojedyńcze występy.
Stella Bianca Siamo Noi!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 16.06.2008, 11:39
Najwiekszym bledem bedzie zwolnienie Leo, nawet jesli dzis nam drugi garnitur tych w kratke wsadzi piatala.
Golym okiem widac kto zajebiscie zawiodl na tych ME, kogo spala udzial w turnieju. Eliminacje wygrane, gra na luzie, beznadzieja w turnieju glwonym - nie pierwszy raz, bo to samo bylo w Azji i Turc... w Niemczech.

Nowy trener przyjdzie i postawi na tych samych co zawiedli na ME, bo bedzie mu sie wydawalo, ze on to dopiero moze do nich dotrzec. Eliminacje zagramy zno zajebiscie, pewnie awansujemy, a w RPA okaze sie znow to samo.

Holender powinien zostac do konca ME2012.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 16.06.2008, 11:46
Z tego co słyszałem w RMF to Listkiewicz już zapowiedział, że nie ma mowy o zwolnieniu Leo przynajmniej do jesieni 2009.

Jeżeli chodzi o ME2012 to moim zdaniem raczej wiekowo będzie już za bardzo zaawansowany.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 16.06.2008, 11:51
@7k:
Nie jestem do końca przekonany do twojej argumentacji jeśli mam być szczery.

Po pierwsze: Jaką mamy gwarancję, że Boski Leo nie będzie stawiał na tych samych piłkarzy?
Po drugie: Ta nieszczęsna selekcja. Ja serio mam wrażenie, że to Bobo z De Zeuuwem tak naprawdę o powołaniach decydują. Leo wydaje mi się przeczyć sam sobie tłumacząc niektóre powołania.
Po trzecie: Nagłe "niewyjaśnione" kontuzje Błaszczykowskiego czy Kuszczaka. Brzęczek coś miał po meczu z Austrią powiedzieć. Nie zrobił tego i bardzo mnie ciekawi czy jeszcze zrobi.

Jest jeszcze kilka innych rzeczy, jak traktowanie nas jako zaścianka Europy czy ciągłe udowadnianie totalnego niezrozumienia naszego kraju. Ja wiem, ja wiem.. to nie jest potrzebne do prowadzenia drużyny, ale mnie to po prostu drażni.

Generalnie jestem dla Leo na "nie"
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Replay73
Member

Od: 07.2007

Stary 16.06.2008, 12:09
Mnie się wydaje, że Brzęczek miał się wypowiedzieć po meczu z Chorwacją, ale pewności nie mam. Ale to byłoby logiczniejsze, by nie robić dymu w trakcie rozgrywek grupowych.
Ostatnio edytowane przez Replay73 : 16.06.2008 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów