The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy próbowałeś kiedykolwiek tabaki?
Tak 231 73,33%
Nie 90 28,57%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 315. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2008, 09:26
Próbowałam Alpiny, wydawało mi sie że tropikalna, ale mogło mi się pochrzanić.

A ja właśnie nie mam ochoty - jakiś tydzień temu wciągnęłam za dużo z nudów i przez cały wieczór mnie brzuch bolał i głowa. Do dziś nie mam ochoty, ale chyba się przełamię za chwile i wciągne mojego imiennika
Odpowiedz cytując
Wisła Piastów
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.06.2008, 09:30
A ja zaraz chyba pojade do tej waszej Tabakierni i zakupie Artosa Portosa i Aramisa

Alpina jest dziwna. Mój kumpel za pierwszym razem jak spróbował to powiedział że ma smak właśnie "tropikalny". Po kilku razach jednak przekonał się że nie ma racji

A taka ciekawostka - wiecie że Napoleon podobno wciągał w siebie rocznie ok 3 kilo tabaki
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 14.06.2008, 09:36
A otwarte w sobotę? Jak tak, to chyba nie oprę się pokusie i też kupię 3 muszkieterów
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.06.2008, 10:16
gdzie kupic tabake w hucie bo jak sie w kioskach pytam to mi ****a daja tyton do robienia papierosow
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 14.06.2008, 10:28
w kiosku raczej nie kupisz. Szukaj specjalnych sklepów. A w hucie nie mam pojęcia gdzie, bo tam sie nie zapuszczam nigdy
Odpowiedz cytując
kubamusial
Member

Od: 02.2005

Stary 14.06.2008, 10:31
Panowie, a jak jest u was ze smarkaniem
KOPER
Odpowiedz cytując
WISLA ZLOTY WIEK
Member

Od: 06.2008

Stary 14.06.2008, 10:36
Ja smarkam (jak kazdy po sporych ilosciach) oprucz tego czasami kicham :/ a tabake w nowej hucie mozna kupic w parku wodnym ale maly wybor tam jest
Szacunek dla Guliego za to co robi!
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 14.06.2008, 10:37
Panno predyzenta a w GK gdzie jest dokladnie ten swiat tytoniu ( ktore pietro i jak sie nazywa)

WISLA ZLOTY WIEK Red Bulla maja
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 14.06.2008, 10:45
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
Panno predyzenta a w GK gdzie jest dokladnie ten swiat tytoniu ( ktore pietro i jak sie nazywa)

WISLA ZLOTY WIEK Red Bulla maja
Ależ ja nie mam pojęcia Pisałam przecież, że jeszcze nigdy nie kupiłam snuffu w Polsce. I jedyne sklepy w jakich byłam kiedyś to na Karmelickiej i na Floriańskiej
Odpowiedz cytując
WISLA ZLOTY WIEK
Member

Stary 14.06.2008, 11:56
Wiem ze mieli ... mieli tez apricota ale juz maja tylko jakies badziewia jak sie cos zmieni to napisze tu na forum
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.06.2008, 13:17
W hucie tabake kupicie w każdym supermarkecie w saloniku prasowym,który się nazywa "inmedio"
Owocowych tabak samuela gawitha raczej w Krakowie już się nie da kupić,ewentualnie zostaje trafika na ul pijarskiej,ewentuanie można zobaczyć też w M1 w punkcie dorabiania kluczy "poligrafik"
pozdro

Tabaka Alpina ma raczej smak owoców leśnych!!
Powód: coś o Alpinie
Ostatnio edytowane przez M.C (nowy kleparz) : 14.06.2008 o godz. 13:20.
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
globoos
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.06.2008, 14:21
broń was panie boże przed kupowaniem w parku wodnym... ceny 2x wyższe niż w normalnych sklepach. duży wybór tabaki jest na pijarskiej, na karmelickiej koło bagateli, w galerii krakowskiej w tytoniowym. podstawowe tabaki (redbull, gawith, medyka) mają w każdym kiosku w okolicach rynku, jednak na samej płycie rynku nie polecam kupować (wiadomo, wyższa cena).
Odpowiedz cytując
mariano710
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.06.2008, 14:43
WiselkaMLP w GK na pietrze -1 jest ten sklep nie wiem jak sie nazywa jest na przeciwko sfinksa i kolo kwiaciarni.
Odpowiedz cytując
Wisła Piastów
Senior Member

Stary 14.06.2008, 14:45
a jak coś to popytajcie jeszcze w sklepach Baryłka bo tam również są podstawowe (alpina, red bull, apricot)
I w miare przystępne ceny są

Mieszacie tabaki Fajna jest mieszanka gawith (owocowe) + red bull
apricot z redem daje też niezłego kopa

Edit: Jak wygląda sprawa z tabaką za granicą ciężko jest dostać? no i jakie ceny?
Ostatnio edytowane przez Wisła Piastów : 14.06.2008 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Stary 14.06.2008, 16:51
mariano710 napisał(a):Wyświetl post
WiselkaMLP w GK na pietrze -1 jest ten sklep nie wiem jak sie nazywa jest na przeciwko sfinksa i kolo kwiaciarni.
SMOKE SHOP
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.06.2008, 17:03
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post

A jak działa? Zależy od ilości.
możesz rozwinąć ?
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Wisła Piastów
Senior Member

Stary 14.06.2008, 17:07
zacznijmy od tego że tabake bierze sie albo dla smaku albo dla fazy...
Dla smaku są takie rodzaje jak Gawith a dla fazy choćby red bull firmy porsh.
I właściwie tyle
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.06.2008, 17:08
Chociaż mam uczulenie, już nie jednej próbowałem. Red Bull słaby, Presidhent fajnie wchodzi, chociaż czuć szczypanie.

Ogólnie wole szisze.
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 14.06.2008, 19:37
mariano710 ... M.C (nowy kleparz) dzieki za info dzisiaj poszukiwalem wlasnie na swoi terenie i nic nie bylo
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 14.06.2008, 21:57
medyk napisał(a):Wyświetl post
możesz rozwinąć ?
Jeśli weźmiesz niedużą kupkę z ręki to bedziesz po prostu czuł zapach i przeczyści Ci nosj
Jeśli wciągasz ścieżynkę przez słomkę to bedziesz przez kilka minut czuł lekką fazę. U każdego chyb asię ona objawia inaczej. Ja czuje się rozleniwiona i zrelaksowana, a inni czasami są pobudzeni, wiec roznie to bywa
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.06.2008, 23:53
Każdy na swój sposób odczuwa wciągnięcie tabaki. Ja zaczynałem dosyć wcześnie bo miałem... 13 lat jak pierwszy raz to wciągnąłem. Zaczynałem od słabiutkiego Red Bulla (czerwony, 3 gwiazdki na 5 w jakiejś tam skali tabaczanej). Teraz mam dosyć długą przerwę bo już mnie to za bardzo nie jara, ale zakończyłem "karierę" na ultra mocnej Medicated, która jest najlepsza i nie ma sobie równych. Cóż nawet niewielka ilość tego rodzaju specyfiku potrafi zwalić z nóg. Fajnie drobnie starta, przy tym jest wilgotna i super się wchłania. Polecam także wszelkiej maści Ozony, najbardziej rapsberry, która jest bardzo rzadka w naszym kraju, natomiast u naszych południowych sąsiadów - Słowaków bardzo popularna. Seria tabak President także mogę zaliczyć do mocniejszych (takie niebieskie opakowanie foliowe). Dla początkujących wydaje mi się odpowiednia Gawith Apricot i właśnie wcześniej wspominany Red Bull. W szafce trzymam ku pamięci Gawithao smaku coca coli heh dobry jest !

Niecierpię natomiast wszelkiej maści tabak angielskich, ku*wa grubo zmielone, suche i siedzą w nosie po 1000 lat i ciężko jest oddychać po nich potem. No Wilson albo McChrystals (chyba tak to leciało, jedna gorsza od drugiej) ma kilka odmian ale każda jest do dupy.

Podsumowując, Red Bull nadaje się na wciągnięcie nawet 20 cm ścieżki z rurki (nie toleruję "ścigania się" kto więcej wciągnie bo to idiotyzm) , natomiast Medicated bierzcie tylko kopkami z ręki bo wciąganie z rury to samobójstwo.

Ot takie moje luźne spostrzeżenia.

Próbował ktoś w tym gronie Medicated (takie duże puszkowane okrągłe opakowanie z 20g swiezuteńkiej miętowej super zmielonej tabaki) ?

pzdr
Ostatnio edytowane przez tomo : 15.06.2008 o godz. 00:00.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.06.2008, 00:23
tabake od 18 roku zycia mozna kupic czy sprzedają młodziakom ?
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.06.2008, 07:20
Zależy gdzie. Chodziłem do Olkusza do szkoły to tam bezproblemowo w takiej tabakierni sprzedawał koleś, na Sławkowskiej w Krakowie były czasem problemy. Niepełnoletnim to najlepiej kupować na allegro
Odpowiedz cytując
19szczepan06
Junior Member

Stary 15.06.2008, 08:10
banasik napisał(a):Wyświetl post
Sprzedadza ci spokojnie na Dworcu Kolejowym PKP Kraków Głowny , tam gdzie są te tunele na perony...Tam ci nawet dziecku 9 sprzedadza...
B R O N O W I C E
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 15.06.2008, 09:42
banasik napisał(a):Wyświetl post
Najlepiej kupuj sobie na allegro, masz większy wybór dodatkowo

EDIT: Powie ktoś coś ciekawego o serii Chapman? Widzę parę ciekawych smaków i nie wiem czy warto. Podobno jakaś nowość.
Ostatnio edytowane przez Prezydentowa : 15.06.2008 o godz. 09:46.
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Stary 15.06.2008, 09:58
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
W szafce trzymam ku pamięci Gawithao smaku coca coli heh dobry jest !

natomiast Medicated bierzcie tylko kopkami z ręki bo wciąganie z rury to samobójstwo.

Ot takie moje luźne spostrzeżenia.

Próbował ktoś w tym gronie Medicated (takie duże puszkowane okrągłe opakowanie z 20g swiezuteńkiej miętowej super zmielonej tabaki) ?

pzdr
Tabaki Medicated już nie ma raczej na rynku.Częsciej ona występowała,jako opakowanie 5gr w takim niebieskim opakowaniu...Kupić ją jeszcze można w jakś małych sklepikach,gdzie nie wszyscy ją wykupili.W Krakowie jej już nie ma...
Tabaki Gawith Cola też już raczej nie uswiadczysz...
Odpowiedz cytując
WISLA ZLOTY WIEK
Member

Stary 15.06.2008, 10:00
Nie kupuj tego syfu ... osobiscie niebralem ale slyszałem od innych ze straszny syf!
Odpowiedz cytując
Jay-Z
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.06.2008, 10:13
a widzieliscie takie cos

Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 15.06.2008, 10:22
Tyyyy, dobre. Z jakiej strony masz zdjęcie? Da się to jakoś internetowo kupić czy trza wakacje na wyprawę wykorzystać?

EDIT - ok, już znalazłam

W którym sklepie można kupić coś więcej niż te standardowe Apricoty, Cherry OZONY, Alpiny, Redbulle i te inne takie najpopularniejsze?
Ostatnio edytowane przez Prezydentowa : 15.06.2008 o godz. 10:25.
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Stary 15.06.2008, 13:22
Prezydentowa,w Krakowie raczej w żadnym...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów