The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
spidey
Banita

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2008, 14:53
Cytat:
Panče Ḱumbev porozumiał się z Legią!

Dzisiaj Legia Warszawa i zawodnik Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski, Panče Ḱumbev, doszli do porozumienia oraz wyrazili chęć podpisania kontraktu.

Piłkarz z Macedonii chce wzmocnić naszą drużynę i reprezentować legijne barwy już od najbliższego sezonu.
Również dzisiaj nasz klub zwrócił się z prośbą do drużyny z Grodziska o podanie numeru konta bankowego, na które miałaby wpłynąć kwota odstępnego wpisana w kontrakt między zawodnikiem, a zdobywcą Pucharu Ekstraklasy 2008.

Zawodnik jest piłkarzem reprezentacji Macedonii. Do ligi polskiej trafił w 2004 roku i od początku związał się z Dyskobolią, z którą dwukrotnie zdobywał Puchar Polski i Puchar Ekstraklasy. W sumie w polskiej Ekstraklasie Macedończyk rozegrał 52 mecze i zdobył w niej trzy bramki.
http://www.legia.com/www/index.php?wyd=133
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.06.2008, 15:01
Cóż, szkoda, że takich ludzi ja Drzymała traktuje się w ten sposób ale dobrze, że ktoś w końcu włoży swój kapitał w Śląsk. Jakby nie było to kolejny poważny poważny inwestor w Ekstraklasie. Gdy już wreszcie uporamy się z korupcją i liga zyska bardziej atrakcyjny image dzięki m.in. nowoczesnym stadionom może wreszcie nie będziemy musieli się wstydzić naszych drużyn w europejskich pucharach.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.06.2008, 15:02
Wedlug mnie to bylby bardzo dobry ruch ze strony Legii.
Kumbev mial znakomita ostatnia runde w Grodzisku i byl zdecydowanie najlepszym obronca druzyny prowadzonej przez duet Zielinski-Drzymala
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.06.2008, 15:16
Na jakieś pozycji w obronie gra Kumbev?
Zygmunt.Król
Member

Od: 04.2008

Stary 13.06.2008, 16:47
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
^^ a w psychiatrii, to co jest wyżej, nazywane jest paranoją.
A Ty dalej o tym 93.
Zygmunt.Król
Member

Od: 04.2008

Stary 13.06.2008, 16:52
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Na jakieś pozycji w obronie gra Kumbev?
Zazwyczaj prawy obrońca. Jeżeli mnie pamięc nie myli to kiedyś nawet chyba strzelił bramkę Legii, ale może to był Vranjes.
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.06.2008, 17:27
Zygmunt.Król napisał(a):Wyświetl post
A Ty dalej o tym 93.
Ciekawe gdzie żeś to wyczytał we wcześniejszym moim zdaniu mistrzu. :]

Hm, nie wiem, jakoś do Kumbeva przekonania nie mam, choc ostatnią rundę miał zaiste dobrą. Powoli Dyskobolia jest rozbierana na kawałki.

Stilic przyszedł do Lecha za 600k euro. Tak podał jakis bośniacki serwis informacyjny. Więc całkiem niezła sumka jak na polskie warunki.
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 13.06.2008, 19:09
No tylko niech ten Rutkowski nie zapomni wspomniec przed sezonem czegos o Legii i o tym ze gracie o "majstra"

uderz w puchara
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.06.2008, 19:39
Zygmunt.Król napisał(a):Wyświetl post
Zazwyczaj prawy obrońca. Jeżeli mnie pamięc nie myli to kiedyś nawet chyba strzelił bramkę Legii, ale może to był Vranjes.
Niee, Kumbev środkowy obrońcą jest.
..
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 13.06.2008, 19:51
można krytykowac transfery Legii - i brak póki co z naszej strony - jednak trzeba przyznac,ze zarówno Kumbev,jak i Rocki czy nawet ten Hiszpan - w walce o mistrzostwo z pewnoscia Legii sie przydadzą. z tego co widze panuje u nas juz mała histeria,ale skoro kazali czekac,poczekajmy.
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.06.2008, 20:49
histeria to będzie jak Dudki nikt nie kupi a Legia opchnie Rogera za 5 baniek
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 13.06.2008, 21:03
nie nudzi was już to pisanie, że Lech ma iść na majstra? To nie jest już śmieszne, to sie robi po prostu jak dla mnie trochę żałosne. Co nie napisze kibic Lecha to zaraz odpowiedz w stylu, ze Lech idzie na majstra. Bym coś mocniejszego napisał, ale nie chce wszczynać dyskusji
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 13.06.2008 o godz. 21:05.
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 13.06.2008, 21:38
Dobrze, teraz juz nie bede wspomnial o "majstrze", przerzuce sie na Rutkowskiego i jego krople potu na czole na mysl o słowie "Legia"

uderz w puchara
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.06.2008, 22:33
To tak samo jak u Was na słowo 'Walter'

EOT jak dla mnie, dość tych legijnych prowokacji
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 13.06.2008, 23:12
Kijek napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, teraz juz nie bede wspomnial o "majstrze", przerzuce sie na Rutkowskiego i jego krople potu na czole na mysl o słowie "Legia"
ja pamiętam słowa Rutkowskiego, kiedy to chwalił Legie. Mowil ze to główny kandydat do mistrzostwa.
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.06.2008, 06:18
czy to się niektórym podoba czy nie Lech robi się (co prawda wolniej niż sobie marzą poznaniaczki) poważną siłą w naszej godnej politowania kopanej . Ta smutna ocena poziomu naszej piłeczki zawsze mnie dopada z okazji jakiejś lepszej imprezy na świecie, tym razem po meczu Holandia - Francja. Dobrze widać, gdzie niebo , gdzie ziemia a gdzie dno.

A co by to byli za właściciele , działacze i kibice klubu gdyby zakładali przeciętność albo padakę? We wszystkich klubach wierzy się i zakłada jak najlepszy efekt, to niby dlaczego lechitom tego nie wolno robić?
Tym bardziej, że solidna baza z roku na rok w tym ich Poznaniu się robi, nawet Smuda im nie przeszkodzi być coraz mocniejszym

Jeśli w mazowieckich wszelkich możliwych portalach czy forumach bez przerwy bije po oczach "Legia Miszcz" i duma z klubu to już na Wielkopolsce nie wolno? Jakąś rezerwację sobie Kijek zrobiliście?

Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.06.2008, 08:46
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
ja pamiętam słowa Rutkowskiego, kiedy to chwalił Legie. Mowil ze to główny kandydat do mistrzostwa.
Chwalił Legię, w kontekście tego, kto ma większe szansę na mistrza w tym sezonie.Wisła czy Legia.
Co prawda pomylił się o 14 pkt, ale jego to chyba nikt poważnie nie traktuje- a zwłaszcza poznaniacy.
Rok w rok zapowiadana jest walka o mistrza, ogromne tranfery a kończy się jak zwykle.

A trybuny pełne mimo porażek i od lat tych samych śpiewek.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 14.06.2008, 09:33
harthausen napisał(a):Wyświetl post
Jeśli w mazowieckich wszelkich możliwych portalach czy forumach bez przerwy bije po oczach "Legia Miszcz" i duma z klubu to już na Wielkopolsce nie wolno? Jakąś rezerwację sobie Kijek zrobiliście?
A konkretnie to gdzie niby?

uderz w puchara
harthausen
Senior Member

Stary 14.06.2008, 09:40
Kijek napisał(a):Wyświetl post
A konkretnie to gdzie niby?
chętnie odpowiem na każde pytanie, jeśli znam odpowiedź, pod warunkiem że jest precyzyjne.
O co pytasz?

Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 14.06.2008, 09:58
Chodzi o te portale i forach gdzie "bije po oczach"

uderz w puchara
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.06.2008, 10:08
legia.net
legialive.pl
legia.com.pl
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 14.06.2008, 10:26
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
legia.net
legialive.pl
legia.com.pl
i co sugerujesz sie komentarzami na Legia.net czy Legialive? to moze od razu zacznij czytac komentarze na wp.pl

uderz w puchara
harthausen
Senior Member

Stary 14.06.2008, 10:38
Kijek, zadziwiasz mnie. Rozsądny inteligentny chłopak a usiłuje dyskusję sprowadzić do absurdu, może po to by później ten absurd wyśmiać.
Pal sześć komentarze. Całe felietony , dyskusje na forum jednoznacznie świadczą o Waszym świętym przekonaniu o zdecydowanej wyższości Legii w każdym miejscu.
I nikt tego się nie przyczepia, u nas piszemy i uważamy dokładnie do samo, tylko obiekt westchnień się zmienia. Normalka, po to jest portal, po to jest forum.

Dlaczego tylko w Twoich oczach takie samo myślenie i pisanie przez kibiców z Poznania o Lechu zasługuje na potępienie i wyśmianie, nie tylko o Was czy u nich ale nawet u kogoś z boku, czyli tu? To im nie wolno?
Puść farbę, chłopie, jakaś śliczna poznanianka nie dała się podejść

Kijek
Warszawski rozmywacz I

Stary 14.06.2008, 10:55
Kijek, zadziwiasz mnie. Rozsądny inteligentny chłopak a usiłuje dyskusję sprowadzić do absurdu, może po to by później ten absurd wyśmiać.
Dziekuje, milutki jestes )))))

Pal sześć komentarze. Całe felietony , dyskusje na forum jednoznacznie świadczą o Waszym świętym przekonaniu o zdecydowanej wyższości Legii w każdym miejscu.
Hart, z całym szacunkiem ale znajdz mi konkretnie jeden 'felieton' w ktorym jest takie przekonanie o ktorym piszesz. bez kitu ale moze ja poprostu zagladam na jakas inna LegieLive, Legia.net, Lcp.

Bo ja znajduje felietony wrecz przeciwne.

Puść farbę, chłopie, jakaś śliczna poznanianka nie dała się podejść
Sliczne co...?
W Poznaniu bylem raz, pol roku temu i 'najsliczniejsze' to tam byly ale warszawianki w ktorymi tam sie znajdowalem
Powód: taka tam napineczka na koniec ;)
Ostatnio edytowane przez Kijek : 14.06.2008 o godz. 11:01.

uderz w puchara
harthausen
Senior Member

Stary 14.06.2008, 11:08
^^ są śłiczne, są

Jeden felieton mówisz? A tam, dam ci więcej. Macie tam takiego , Bodziacha. Więcej niż jeden
I tylio nie pisz, że wszystko prócz Bodziacha.

ToTylkoJa
Senior Member

Stary 14.06.2008, 11:13
Kibicki z OE są w ogóle ładne. No może poza tymi ze Śląska, jakoś mi do gustu nie podchodzą
harthausen
Senior Member

Stary 14.06.2008, 11:24
i dziwisz się potem, że Was na Ślasku nie kochają . Mam kumpli w Radzionkowie i Pszczynie. Wierz mi, ich koleżanki miodzio.

ToTylkoJa
Senior Member

Stary 14.06.2008, 11:28
i dziwisz się potem, że Was na Ślasku nie kochają . Mam kumpli w Radzionkowie i Pszczynie. Wierz mi, ich koleżanki miodzio.
Napisałem, przecież, że one mi do gustu nie podchodzą. A jak wiadomo, o niektórych sprawach się nie dyskutuje. Czyli myślisz, że skoro Ty pochwaliłeś dziewczyny ze Śląska, to ludzie ze Śląska pokochają Wisłę? Dziwny tok rozumowania.
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.06.2008, 11:36
Do wszystkich inteligentów którzy piszą w stylu: "dobrze, że nie będzie fuzji bo Śląsk będzie Śląskiem" albo "Wrocław cały bez Drzymały". Czy wy się dobrze czujecie? Według ustaleń Śląsk miał grać w pierwszej lidze (do której awans sam wywalczył) na swojej własnej licencji, jako dokładnie ten sam Śląsk, który grał w drugiej lidze. Drzymała nie miał być jego jedynym właścicielem a jedynie mniejszościowym udziałowcem i sponsorem! Wszystko pięknie, przejrzyście i bez rzadnych kontrowersji,

Zerwanie umowy z Drzymałą to katastrofa, a niektórzy się z tego cieszą. Gdyby w Wiśle było takie podejście jak niektórych we Wrocławiu to do tej pory nie powrócilibyśmy na nasze miejsce w ligowej hierarchii. Do nas sponsor nie przyszedł sam, to działacze i byli piłkarze Wisły przekonali Cupiała do zainwestowania w Białą Gwiazdę. I to jest postwa godna kibica, którego główną cechą jest chęć i dążenie, żeby jego klub był jak najlepszy pod każdym względem! A nie wybrzydzanie i wymyślanie miliona problemów. Tym bardziej, że ostateczna wersja umowy dotyczącej zainwestowania (nie przejęcia, fuzji itd.) Drzymały w Śląsk była bez zarzutu.

Ja sam osobiście jestem bardzo rozczarowany, że Śląsk zmarnował taką okazję. To pełni szczęścia polskiej piłce potrzeba silnych sportowo, finansowo i kibicowsko klubów z Gdańska i właśnie z Wrocławia. Tymczasem Śląsk, a raczej Rutkowski, nie tylko zaprzepaścił szansę sposorowania klubu przez jednego z najbardziej uczciwych i wyważonych piłkarskich inwestorów, ale jeszcze dał sygnał innym zainteresowanym(?), że coś we Wrocławiu jest nie tak.
Ostatnio edytowane przez Arked : 14.06.2008 o godz. 11:38.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.06.2008, 11:44
Arked, za to sprawiedliwe jest wyjebanie na zbity pysk wszystkich piłkarzy i trenera Śląska, którzy wywalczyli awans, bo przecierz od tych z Grodziska są słabsi. Sprawiedliwe jest zostawienie Dyskobolii i powiedzenie: "Mieliście I ligę, a teraz będzie IV i też się cieszcie". W OE bedzie prawdziwy Śląsk, który sobie w niej poradzi bez żadnych Drzymałów. Wrocław to duże miasto, sponsor sie znajdzie.

Gdyby jutro Abramowicz ogłosił, że mu się w Anglii znudziło i przenosi Chelsea do Wisły, ale żeby nie było problemu zagramy na papierach wisły nie widziałbyś problemu? Też być temu przyklaskiwał, ze wczoraj bramki strzelali Brożek z Zieńczukiem, a jutro Drogba z Lampardem, którzy nie wiadomo skąd i po co się tu wzięli?

Wrocław cały bez Drzymały.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów