|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Umiejętności techniczne to ma na przykład taki Chomontek czy Kukła. Nie porównuj do nich Omica.
A jakoś kariery nie zrobili. ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
||
![]()
Duda, zawodnik powoływany do kadry U20 miałby się odbić od e-klapy? Weź ... ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
W dodatku wydaje sie lepszy w grze do przodu niz w grze obronnej, a z kolei w ofensywie potrzeba jeszcze większych umiejętności i wykończenia. Mam wrażenie że nasze okno transferowe bardzo wyraźnie wyhamowało, ale to również z tego powodu że chcemy sprawdzić jaki progres zrobili zawodnicy na kilku istotnych pozycjach (skrzydło, środek) i nie byłbym zaskoczony gdyby ktos w klubie chciał powtórzyć wariant sprzed roku, czyli dac szanse tym co mamy i ew ściągnąć dopiero w sierpniu piłkarzy ktorzy liczyli na lepsze ligi. Casus Kuziemki sprzed roku. Jutro pierwszy sparing, co prawda w afrykanskim upale, ale zawsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Lata lecą, ale jak wolfy był chamem, tak jest dalej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
.A który to z naszych środkowych graczy ma wykończenie lepsze niż Omic? Carbo? Igbekeme? Duda? No nie bardzo. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kiedys nie byl
Niestety ze dwa lata temu musialem mu zalozyl ignora bo nie da sie czytac w kazdym poscie chamskich personalnych wycieczek kiedy ktos napisze cos co jest niezgodne z jego swiatopogladem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Omicia widziałem w akcji przez kilka niepełnych meczy, Dudą katują mnie od czterech lat. O pierwszym wiemy bardzo mało, drugi jest każdemu kto ogląda mecze Wisły doskonale znany. I o ile nie zrobi bardzo dużego skoku (a do tej pory go nie zrobił) to Ekstraklasa go przerośnie. @s1mone - nie moja wina że szydzisz z innych, a kiedy ktoś Ci przypomni dawne ekscesy to zaczynasz histeryzować i domagać się kultury. Takich hipokrytów z cienką skórą jest tuta zresztą więcej. Nie chcesz przeczytać niczego przykrego, to sam się zachowuj.
Ostatnio edytowane przez wolfy : Dzisiaj o godz. 10:52.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Z Dudą jest ten problem, że jest leserem, jeżeli nic mu nie zagraża to biega przez 20% czasu, który spędza na boisku. Kiedy czuje presję z ławki, albo jest jakiś ważny mecz, typu PP z silnym przeciwnikiem to potrafi trzymać koncentracje i intensywność.
Przykłady? Kro pamięta jakieś wybitne mecze Dudy? Ja tylko połówkę z ŁKS kiedy wszedł po przerwie po kontuzji i biegał cały czas. Ćwierćfinał PP z Widzewem, I kilka meczów z początku zeszłego sezonu, kiedy wrócił Igbekeme i groziło, że Dude posadzi na ławie. Reszta szarej ligowej rzeczywistości to Duda spacerowicz. Jeżeli tego nie zmieni to nic nie ugra. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wolfy: Bo manipulujesz tym co powiedziałem, zarowno w stosunku do Wachowiaka jak i Brody. Wachowiak momentami pokazywał potencjał, np w meczu z Rzeszowem, gdzie o dziwo z Młyńskim we dwóch rozmontowali przeciwnika, niestety w obu przypadkach to był jednorazowy wyskok tzw dzień konia. A za Brodą gardłowałem, tylko dlatego, że jego rywalem był Raton. Gardlowałbym za każdym kto byłby wtedy rywalem Ratona, bo lepszy nawet junior niż klaun co sobie sam bramki wrzuca z regularnoscia karabinu maszynowego. Każdy bramkarz, który ma dwie ręce był dla mnie wybawieniem. Obydwaj zostali zweryfikowani negatywnie całkowicie zasłużenie. Podobnie jak Młyński.
I oczywiście, że przy obecnej pogodzie Polacy ruszają się jak muchy w smole, a Hiszpanie czują się jak u siebie. Oczywiście, że warunki atmosferyczne mają wpływ jako jeden z wielu czynników na obraz gry. Myślisz że jakbyś zapytał Rodado przy jakiej pogodzie gra mu się najlepiej to szczera odpowiedź brzmiałaby : każdej?
Ostatnio edytowane przez s1mone : Dzisiaj o godz. 10:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Raton był elektryczny, ale takiego paralityka jak Broda to szczerze mówiąc nie pamiętam. Ktoś go chyba porównywał do Buchalika, co było jawną beszczelnością wobec piłkarza który tak długo utrzymał się w Ekstraklasie. Nie wiem kto i dlaczego uznał że może grać na szczeblu centralnym, ale ta decyzja się nie obroniła. Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla takiego sekciarstwa jakie prezentujesz w tym temacie. Są statystyki, są nagrania meczy, Broda się kompromitował. Raton był lepszy, bo praktycznie każdy grający bramkarz w pierwszej lidze był wtedy lepszy. Więc jest odwrotnie niż piszesz - Broda był wpychany medialnie nie tylko Rude, ale słabo się to zestarzało. Wachowiak od początku był beznadziejny w obronie i bezproduktywny w ataku. Nie bez powodu jego kariera ma taką trajektorię jaką ma. To że mu wyszedł jeden mecz to nie powód żeby go wpychać do składu, ani za nim płakać. Jest to zresztą częsta przypadłość, podobnie było z Sukiennickim z którego po jednej (!) kiwce próbowano robić talent. Austryjacy jakoś go jednak wtedy nie kupili... Co do pogody, to według Ciebie zimno miało sparaliżować naszych Hiszpanów w meczu w którym Duda był najgorszy na boisku. Ale nie ciągnijmy już tego wątku. Każdy napisał coś głupiego, ale rozkręcanie nagonki na Drozda i robienie z niego oszołoma jest słabe. I tak, wiem że nie tylko Ty to robisz. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|