|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
BCygany złożyły ofertę, proponują mu kontrakt. Być może idzie, ale, czy dojdzie, oto jest pytanie...
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Podobno w klubie myślą nawet o zatrudnieniu drugiego trenera bramkarzy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
|
https://www.goal.pl/transfery/co-z-l...we-informacje/
Dobre informacje: Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 12.06.2026 o godz. 14:08.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lista kończących się kontraktów:
Kod:
1 Broda (zakończony) 5 Józek (zakończony) Powód: Wiśniewski
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 16.06.2026 o godz. 14:47.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wiśniewski też OUT
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli Stępak bedzie numerem 3.
Zagrał 17 spotkań w 25 meczach w 2 lidze po czym stracil sklad w Stal Stalowa Wola. Zwyciężyła opcja ekonomiczna, choc może to i lepiej bo jakąś tam kasę na kontakcie Cziczkana oszczędzimy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stępak straszny elektryk, widziałem jego 4 spotkania w Stalowej.
Do Letkiego brakuje mu bardzo dużo. Oby nie musiał wychodzić na boisko ponoć mamy ustalone warunki z tym Rumunem, jakby Łubik nie wypalił z kolei Łubik najpierw ma podpisać przedłużenie z Augsburgiem dopiero potem ma przyjść do nas Gieksa niby (?) odpadła z wyścigu o jego wypo ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie można ściągnąć jednego doświadczonego, dobrego bramkarza? Serio? Trzeba zawsze dawać szansę, ogrywać i liczyć na farta? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Patrząc na to, że taka Korona Kielce wydaje 1,7 mln euro na jakiegoś.grajka z Górnika Zabrze to naprawdę, Wisła musi idealnie trafić z transferami żeby powalczyć o utrzymanie.
Nie śledziłem ekstraklasy przez ostanie lata ale odjazd finansowy w porównaniu do Wisły jest ogromny. Generalnie bez mocnego wsparcia finansowego z zewnątrz Wisła będzie wegetować z sezonu na sezon. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Patrząc na to, że Widzew ledwo uciekł z pod topora to ja bym się tymi wydatkami Korony nie onanizował
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Brač obcokrajowca bramkarza. Tylko. Są zawsze lepsi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
lesiu idź się lepiej schować do dziury zamiast pisać kocopoły
nasz Cziczkan, ten z Lechii Gdańsk nie pomnę nazwiska faktycznie lepsi od takiego Mrozka czy Lisa ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Płacze o transfery teraz kiedy okienko kończy się we wrześniu to jest śmiech. Nie wiem czy bym nie wolał tego Rumuna niż Łubika, który będzie musiał grać bo Niemcy tego wymagają... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Rumun to niewiadoma, Łubik sprawdzona opcja. Nawet jeśli tylko na 1 sezon. Niemniej przy takim wyborze, Letkiewicz powinien iść na wypożyczenie, a na ławkę dalej potrzebujemy kogoś z doświadczeniem. Pytanie czy w takiej konfiguracji nie lepiej zostawić Letkiewicza + senior na rezerwie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łubik ma o tyle sens, że pewnie liczymy na rozwój Letkiewicza i na to, że w następnym sezonie zostanie pierwszym bramkarzem.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Letki dał podstawy ku temu aby mu zaufać. Ja wiem, ja wiem, tak pamiętam te wszystkie jego błędy. Ale pamiętam też spektakularne interwencje. Chłopak się uczy i idzie w górę. I jeszcze pamięć przywołuje mi Lisa. Ten to robił błędy. Ale stawialiśmy na niego i się wyrobił... A teraz wraca do Lecha. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
Bardzo śmiałe stwierdzenie moim zdaniem, a dlaczego tak uważasz? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest dwóch nowych kocurów do środka pola.
Marc Carbo i Wiktor Staszak. Jedziemy, środek tabeli to minimum. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
My też nie tak dawno mieliśmy sytuację gdy pojawiło się trochę więcej pieniędzy, ale przez to że radośnie wydawali je JB, brat i wujek to spadliśmy.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : Wczoraj o godz. 11:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na podstawie tego co wiem o naszych piłkarzach i skąd przychodzili. Przypominam, że my transfery pod Ekstraklasę to robiliśmy już w poprzednim sezonie. I było to widać, z jakim zapasem awansowaliśmy mimo, że punktów mogliśmy mieć jeszcze więcej (xPts 80+). Wisła zresztą przez ostatnie 4 lata mierzyła się z klubami na poziomie Ekstraklasy i nie odstawała od nich nijak.
Wisła nie miała i nie ma pierwszoligowego składu. Wisła była Ekstraklasowym klubem w 1 Lidze. O wiele za długo bo patrząc na sam poziom gry, xG, xPts to powinniśmy gładko awansować już w 1 i 3 sezonie. W 2 sezonie poświęciliśmy ligę dla zwycięstwa w PP. To nawet nie jest moja opinia, to są fakty bez patrzenia na optykę i narracje. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tak na dobrą sprawę to do zamknięcia kadry potrzebujemy dobrego bramkarza, środkowego obrońcę, ofensywnego pomocnika, prawego pomocnika i napastnika. 5 transferów dobrej jakości, tak jak obiecał Królewski i myślę, że jest szansa spora na powalczenie o pierwszą ósemkę.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Meczykach, B. Karcz stwierdził, że Maxence Maisonneuve już w Krakowie i prawie wszystko gotowe na badania
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wszystko i tak na koniec zweryfikuje boisko.
Ja sie nie podejme definitywnego stwierdzenia no ale dla zabawy: Na sile, ale naprawde na sile mozna by wziac PP i z tego wyciagac jakies wnioski. Oczwywiscie nie jest to w pelni miarodajne bo moze niektore kluby ekstraklasowe podchodzily do tego niezbyt poewaznie ale jakaby nie patrzec to generalnie nie odstawalismy. W sezonie w ktorym zdobylismy PP udalo sie wygrac z druzynami z ekstraklasy skladem, ktory byl obiektywnie slabszy od tego co mamy teraz. Z drugiej strony dostalismy gladko w zeby od Zawiszy. Gdyby jednak spojrzec ogolnie na pucharowa rywalizacje pomiedzy klubami pierwszoligowymi i Ekstraklasowiczami to w miare regularnie pierwszoligowcy daja rade pokonac zespoly z ESY. Jesli mialbym zgadywac to powiedzialbym, ze pi razy oko czolowe zespoly pierwszej ligi mozna porownac z dolna polowka Ekstraklasy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|